Overleg gebruiker:FdeGrijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bewerking markeren als "kleine wijziging"[bewerken]

Beste FdeGrijs, in je lijst van bijdragen zag ik dat je een flink aantal van je bewerkingen als "kleine wijziging" markeerde. Die markering is voorbehouden aan wijzigingen die geen wezenlijke zaken aan een artikel veranderen: een vergeten komma, een onmiskenbare spelfout, een fout in de syntax. Veel gebruikers vatten het plaatsen van een komma of een gedachtenstreepje in een zin echter al op als een wezenlijke wijziging, die zeker niet als "klein" gemarkeerd moet worden. Of een wijziging "klein" is, hangt dus niet van je eigen oordeel of je eigen bescheidenheid af, maar van wat de gemeenschap er van vindt. Bij twijfel is een wijziging niet "klein". Je bewerkingen hier en hier zijn zonder meer groot; de inhoud werd er in essentie door veranderd. Je markeerde ze als "kleine wijziging" maar ik moet je verzoeken dat in het vervolg niet meer te doen.

Wikimedia heeft een eigen syntax die verschilt van html. Waar mogelijk is het de bedoeling wikisyntax te gebruiken, en af te zien van html-tags. Voor vet gebruiken we dus niet de tags <b>..</b> maar '''..''', voor cursief niet <i>..</i> maar ''..''. Voor een alineascheiding in de broodtekst gebruiken we twee harde returns, en geen <br />. In taalkwesties of schrijfwijzen volgen we het advies van de Taalunie. We schrijven dus 15e eeuw, niet 15e (geloof me, ik heb daar ook aan moeten wennen). Zie de veranderingen die ik hier aanbracht. Zie verder Wikipedia:Snelcursus.

Ook dit is geen "kleine wijziging". Kan het zijn dat je in je voorkeuren onder "bewerken" een vinkje bij "Mijn bewerkingen als ‘klein’ markeren" hebt staan? Dat is eigenlijk alleen voor bots en kan dan maar beter worden weggehaald. Bijna geen enkele van jouw bewerkingen is "klein" terwijl je ze wel bijna allemaal als zodanig markeert. Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Vriendelijke groet,  Wikiklaas  overleg  14 jul 2013 19:57 (CEST)

Afbeeldingen[bewerken]

Het antwoord op je vraag over afbeeldingen staat op de plaats waar je de vraag stelde: hier.  Wikiklaas  overleg  14 jul 2013 22:44 (CEST)

Wolgaslepers[bewerken]

Beste FdeGrijs. Ik zag je mutaties op het lemma van De Wolgaslepers. Als aanmaker van het lemma ben ik zo vrij geweest om er nog eens kritisch naar te kijken. Met name ook in het laatste lemma heb ik een paar dingetjes veranderd omdat het volgordelijk niet meer helemaal klopte. Dit even ter toelichting. Vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 8 feb 2017 00:14 (CET)

stevige bijdrage van Jongkind![bewerken]

Hallo FdeGrijs; ik ben op het ogenblik bezig met Wijnand Nuijen op Wikipedia te plaatsen en kwam toen ik rondkeek de stevige tekst van Jongkind tegen van je. Fijn om te zien, die uitgebreidheid! Dat verdienen ze, vind ik! Ze waren toevallig allebei leerling van Schelfhout; alleen bleef Jongkind heel wat langer leven dan Nuijen, en werken.
Ik ga de komende tijd door met bijdrages te leveren over de Nederlandse schilders. Wellicht jij ook nog? Zou mooi zijn, dan complementeren we elkaar, en kunnen er meer wederzijdse links worden gelegd; er bestonden zoveel onderlinge dwarsverbanden tussen de kunstenaars toen.Vriendelijke groet,FotoDutch (overleg) 25 feb 2019 17:19 (CET)