Overleg gebruiker:Floortje Désirée

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom[bewerken]

Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English

Leer Wikipedia te begrijpen

Help mee

Persoonlijke hulp

Andere handige pagina's

Hallo Floortje Désirée, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 dec 2017 17:17 (CET)

In eigen beheer uitgegeven teksten (bv. links naar vertalingen in artikel over Emily Dickinson)[bewerken]

Beste Floortje, ik heb deze kwestie voorgelegd in de Kroeg, misschien wil je er ook wat over zeggen. Vriendelijke groet, J.G.G. (overleg) 18 dec 2017 10:41 (CET)

Heb ik reeds gedaan. Goed punt overigens. Floortje Désirée (overleg) 18 dec 2017 10:41 (CET)

Doorverwijspagina's[bewerken]

Dag Floortje Desiree, welkom in de duistere wereld van doorverwijspagina's! Ik meld me even hier, want als ik op de laatste opmerking van The Banner zou gaan reageren, dan word ik meteen chagrijnig Knipogende smiley. Ook de dogmatische redeneringen van de "Altijd een DP"-aanhangers doen mijn humeur weinig goed. Ik ben er zelf een groot voorstander van dat de hoofdbetekenis de paginatitel zonder toevoeging krijgt (volgens mij heet dat de Amsterdamconstructie), maar op een of andere manier lijken alleen de bestaande AC's gedoogd te worden. Bij nieuwe gevallen (zoals Thomas Hardy) lijkt de conclusie altijd "geen consensus, dus een standaard-DP". Ik heb me er maar bij neergelegd. Vinvlugt (overleg) 1 mrt 2018 12:23 (CET)

The Banner heeft nog gelijk ook, dat ik niet van plan ben me door zijn harde reacties te laten tegenhouden. Dat ik niet geïnteresseerd ben in Thomas Hardy is natuurlijk onzin, het is allang één van mijn favoriete schrijvers. Mijn plan is nu een formele stemming. Het moet dan maar zo. Zanaq zegt dat ook. In die stemming ga ik een hoofdbetekenisconstructie voorstellen. Floortje Désirée (overleg) 1 mrt 2018 12:58 (CET)
Mocht je hulp nodig hebben, ik denk graag met je mee. Groet, Vinvlugt (overleg) 1 mrt 2018 13:05 (CET)
Dat is heel prettig. Bedankt! Ik was van plan hulp te vragen in de Kroeg, maar dat hoeft nu niet. Hier staat mijn eerste opzet voor het stemvoorstel: Gebruiker:Floortje Désirée/stemming Floortje Désirée (overleg) 1 mrt 2018 13:08 (CET)
Ik zie dat Zanaq ook al constructief meedenkt, heel fijn. Ik heb je stemmingsopzet op mijn volglijst gezet, mocht ik input hebben zie je die dit weekend wel verschijnen. Laat je door eventuele vervelende opmerkingen vooral niet uit het veld slaan! Groet. Vinvlugt (overleg) 1 mrt 2018 14:55 (CET)
Aardig, maar ik stel niet dat u niet geïnteresseerd bent in Thomas Hardy, naar dat u niet geïnteresseerd bent in overleg over uw voorstel. Dat is wat anders. The Banner Overleg 1 mrt 2018 13:47 (CET)

Beste Floortje, heb je gezien dat de stemming kan worden gesloten? (en dus ook de uitslag kan worden vastgesteld) Bob.v.R (overleg) 24 mrt 2018 11:06 (CET)

De uitslag heb ik al vastgesteld. Uw bericht heeft mijn conclusie gekruist. Floortje Désirée (overleg) 24 mrt 2018 11:07 (CET)

Email[bewerken]

U heeft de email uitstaan, dus ik kan u even geen mail sturen. Ik zag uw opmerking waar slaat dit op, die u terecht maakte. Er zit wel een (persoonlijk) verhaal bij, neem maar van mij aan dat u het verders kunt negeren, omdat het niet per se iets persoonlijks tegen u is. ed0verleg 2 mrt 2018 08:23 (CET)

O. In ieder geval bedankt voor het bericht. Floortje Désirée (overleg) 2 mrt 2018 08:26 (CET)

Het woud der verwachting[bewerken]

Hallo Floortje Désirée. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik de roman van Hella Haasse niet gelezen heb. Jij wel? Je weet zoveel van de achtergrond af, dat het er wel op lijkt. Ik denk dat het verstandig is om gewoon een artikel te schrijven over de roman, dan zijn we van alle problemen af. Als je hulp nodig hebt bij het schrijven, laat me even weten, de bibliotheek is vlakbij. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 mei 2018 17:37 (CEST)

Een zo vleiend en hulpvaardig verzoek kan ik moeilijk weigeren. ;) Ik heb de roman wel gelezen, maar vond die niet echt interessant; de kritiek van Simon Vestdijk (zie artikel) is ook mijn mening. Desondanks heb ik een kort artikel geschreven. Wat ik wist heb ik gecombineerd met een paar feiten en een citaat van internet. Meer zal ik echter er niet over schrijven, hoewel de roman dat wel verdient. Momenteel ben ik namelijk bezig met een uitgebreid artikel over Jacqueline van der Waals. Dat heeft meer mijn interesse. Voor wat betreft het lezen van de roman: het is nooit te laat om eraan te beginnen. Floortje Désirée (overleg) 23 mei 2018 20:46 (CEST)

Of alle problemen opgelost zijn is maar de vraag. Bij verwijdering van het artikel over de stichting moet er nog steeds van alles gebeuren. Floortje Désirée (overleg) 23 mei 2018 20:56 (CEST)

Hartstikke goed! Je hebt gelijk, misschien kan er wat meer over geschreven worden, maar dit is een uitstekend begin. Ik zie dat anderen ook al mee zijn gaan helpen, dit gaat echt wel uit de verf komen.
En dat we na een eventuele verwijdering van het artikel over die stichting nog wat werk hebben, daar maak ik me geen zorgen over, dat komt helemaal goed.
Bedankt voor de wijze waarop je dit hebt opgepakt en mee hebt gediscussieerd. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 mei 2018 23:25 (CEST)

Spatie voor <ref>[bewerken]

Naar aanleiding van je verzoek, beste Floortje: welk "probleem" tracht je hiermee op te (laten) lossen c.q. te omzeilen? Collegiale groeten uit Osdorp van Klaas `Z4␟` V:  16 sep 2018 09:04 (CEST)

Het lijkt mij handiger dit overleg te voeren bij het verzoek. Dat gezegd hebbende, het is de gewoonte om geen spatie plaatsen na een verwijzing. Het kan zijn dat u andere informatie heeft, maar ik kom het nooit tegen en als ik een wetenschappelijk stuk schrijf, wordt het ook afgekeurd. Mijns inziens geldt hetzelfde als voor spaties na een komma o.i.d. Floortje Désirée (overleg) 17 sep 2018 16:12 (CEST)

Piet Peelenbrug[bewerken]

Beste Floortje Desiree, waarom heb je de foto van de naamplaat naar rechts verschoven? Ik heb nu een heel wit vlak in het artikel (op mijn desktop), want door de foto rechts te plaatsen worden de bronnen, noten etc. naar beneden gedrukt. Er is nl ook nog kans dat iemand nog de coördinaten in de infobox gaat zetten waardoor er een nog groter gat ontstaat. Het kan zijn dan dat een foto links hinder geeft bij andere media, maar gallery's laten foto's ook vanaf links zien, dus dat kan mi het probleem niet zijn. Graag even bericht,Ceescamel (overleg) 16 sep 2018 12:46 (CEST)

U heeft helemaal gelijk. Ik heb het teruggezet. Floortje Désirée (overleg) 17 sep 2018 08:48 (CEST)

Arie Haspels[bewerken]

Dank u voor het op punt stellen van artikel. Mvg Gebruiker:Jeanmarteauenboisjmenbois (overleg) 2 okt 2018 20:45 (CEST) + 'k moet nog veel goede manieren leren! (jmenbois)jmenbois (overleg) 4 okt 2018 23:28 (CEST)

Koreaanse Oorlogsmonument[bewerken]

Goedemiddag,

Ik zag net dat je de titel van het Koreaanse Oorlogsmonument wijzigde. Het monument verwijst naar de Koreaanse Oorlog en is derhalve geen oorlogsmonument van Korea. Zou je deze titelwijziging kunnen terugdraaien? Bedankt!

Met vriendelijke groeten, Otter (overleg) 13 okt 2018 17:09 (CEST)

Dat heb ik gedaan. Floortje Désirée (overleg) 13 okt 2018 17:31 (CEST)

Udo Ulfkotte[bewerken]

Bedankt om de lay out te verbeteren. Ik moet nog veel leren. Dat was m'n eerste bijdrage. De rede dat ik die kort gehouden heb is omdat er nogal veel onenigheid is over Ulfkotte. Aan mijn tweede bijdrage over Uwe Krüger heb ik veel langer gewerkt. Die man is minder controversieel heb ik de indruk. Hij wordt nochtans veel geciteerd in Gekochte Journalisten van Ulfkotte. Misschien had ik het beter ook wat korter gehouden. Geen idee of het de kwaliteit bereikt die de Wikipedia-gemeenschap voor ogen houdt.

Mvg Skaldis (overleg) 16 okt 2018 13:46 (CEST)

Het zou mij juist interessant lijken waarin die controverse nu ligt, maar ook zoals u het gedaan heeft is het prima. Uw tweede artikel ziet er inhoudelijk goed uit. Ook de vertaling lijkt me prima. De opmaak is nog niet helemaal in orde, maar dat lossen anderen wel op. Daar hoeft u zich echt geen zorgen om te maken. Ga vooral zo door! Floortje Désirée (overleg) 16 okt 2018 15:14 (CEST)

Beste Floortje Désirée, ik zit nog met een algemeen vraagje : ik val geregeld op dode links voor bronnen, als ik geen nieuwe bron vind, is het dan de bedoeling dat het gestelde dient verwijderd te worden ? mvg Skaldis (overleg) 25 okt 2018 17:50 (CEST)

Het ligt er een beetje aan wat voor informatie uit de bron komt. Met bron is natuurlijk altijd beter dan zonder bron, maar als het om niet-controversiële informatie gaat is het geen enkel probleem. Dat zal in 99% van de gevallen het geval zij. Bij levende personen moet u wat voorzichtiger zijn. Dat kunt u hier nalezen. Floortje Désirée (overleg) 25 okt 2018 20:22 (CEST)
OK bedankt. Skaldis (overleg) 26 okt 2018 15:41 (CEST)

Hey Floortje Désirée ik zit nog met een vraagje waar je misschien het antwoord op weet dat ik niet vind. Als ik een pagina vertaal en die link aan de oorspronkelijke pagina(s), krijg ik dan ook een bericht als men die oorspronkelijke pagina aanpast of moet ik die pagina bewerken als te volgen om dat bericht te krijgen (en als ik dat moet doen moet ik dan ook af en toe op de anderstalige wikipedia inloggen om dat te kunnen zien of krijg in op nlwiki een bericht ?) Dbvb Skaldis (overleg) 16 nov 2018 16:23 (CET)

Nee, je krijgt geen bericht en moet inloggen op anderstalige wikipedia's. Of hier oplossingen voor zijn, weet ik niet: van de techniek achter Wikipedia snap ik bijna niets. Misschien weten ze op de helpdesk meer. Floortje Désirée (overleg) 16 nov 2018 22:01 (CET)
Ok bedanktSkaldis (overleg) 17 nov 2018 07:14 (CET)

Infobox partner?[bewerken]

Dag Floortje Désirée, hier heb je het over een 'infobox partner'. Was dit een foutje (Sjabloon:Infobox partner bestaat niet) of heb ik iets gemist? Overigens heb ik in dit geval gekozen voor de infobox voor voetballers. Mvg, Encycloon (overleg) 27 okt 2018 19:21 (CEST)

U heeft helemaal gelijk. Die bedoelde ik ook. Ik heb werkelijk geen idee waarom ik partner schreef; misschien moet ik Freud maar eens gaan lezen. Onderdrukte gevoelens of zoiets ;) In ieder geval bedankt. Floortje Désirée (overleg) 27 okt 2018 19:29 (CEST)
Tja, de liefde van de man voor voetbal kan ver gaan, maar meestal ook weer niet zó ver (een enkele literaire uitzondering daargelaten). Encycloon (overleg) 27 okt 2018 20:24 (CEST)

Straatnamen vermelden[bewerken]

Beste Floortje Désirée, U schrijft: "lijsten van vernoemde straatnamen worden bij beroemde personen niet geplaatst" en meteen verwijdert u de vermelde namen op de pagina Jacob van Maerlant. Op wat baseert u zich hiervoor? met vriendelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 8 nov 2018 11:30 (CET)

Ten eerste: dat ik het meteen verwijderd heb, komt omdat ik dat al eerder op een andere pagina gedaan heb, zonder commentaar te krijgen. Ik vind het prima als u mijn verwijdering voorlopig ongedaan maakt. Er is geen specifieke richtlijn waar ik mij op baseer. Hooguit zou je aan kunnen geven dat 'gewone' straten geen artikel verdienen. De redenen zijn eerder praktisch. Het bijhouden van al die lijsten, van Vondel, Wilhelmina en al die andere beroemdheden, kost geweldig veel tijd, voor informatie waarin de gemiddelde lezer niet bijzonder geïnteresseerd zou zijn. De lijst op Jacob van Maerlant is dan ook verre van compleet. 9292 geeft aan dat er veel meer straten zijn. Van de honderden artikelen over personen waarnaar straatnamen vernoemd zijn, ben ik het slechts op twee pagina's tegengekomen. Mocht u de lijst terug willen plaatsen, dan zou ik u ook willen vragen om de lijst bij te werken. Dan nog zou ik ervoor pleiten om de lijst niet op te nemen. Ten eerste verwacht ik niet dat de lijst bijgehouden gaat worden, ten tweede is het niet consistent om het alleen op deze pagina te doen. (De andere pagina is Hélène Swarth, ook die lijst was incompleet) Floortje Désirée (overleg) 8 nov 2018 18:45 (CET)

Beste Floortje, Ht is natuurlijk geen absolute noodzaak, maar ik moet u bekennen dat ik het wel interessant vind te kunnen lezen dat deze of gene historisch belangrijke figuur in de collectieve herinnering blijft. Daar is het toekennen van zijn of haar naam aan een straat of plein een goede barometer voor. Daarom pleit ik graag voor het behoud ervan op Wikipedia, die ik hiervoor een goede plek vind. Als ik nog toevoegingen zou hebben, zou ik die zeker aanbrengen. Maar volledigheid is hierin wellicht nooit mogelijk, hoewel een na te streven doel, uiteraard. In het geval van Jacob van Maerlant is het toch wel interessant vast te stellen dat zowel in Nederland als in België deze verre voorvader op zoveel plaatsen in de herinnering blijft. met hartelijke groeten, Dries Van den Abeele

Sorry voor mijn late reactie; ik vergat mijn antwoord op te slaan. Ik ben het grotendeels met u eens. Via een straatnamenatlas is de lijst wel compleet te maken. Het is ook zeker interessant dat de persoon in de herinnering blijft, maar waar de straten liggen en of het een laan, een straat of een hof is, dat maakt niet veel uit. Daarnaast is het toekennen van namen interessanter dan het dragen. Het zou leuk zijn te weten wanneer de straten werden vernoemd. Het vernoemen van scholen geeft de belangrijke positie overigens nog beter weer.
Maar, mijn punt is: zo'n lijst voegt alleen in complete vorm wat toe ten opzichte van de mededeling dat vele straten naar hem vernoemd zijn. Floortje Désirée (overleg) 10 nov 2018 21:23 (CET)

Micheal Verhagen[bewerken]

Beste Floortje,

Momenteel heb ik de aanpassing gedaan tot het artikel van Michael Verhagen Coureur. Als het goed is kan hij nu blijven staan.

Graag verneem ik van jou of dit goed is?

Alvast bedankt en een fijne dag.

Nee dit kan niet blijven staan. U mag op Wikipedia geen reclame maken voor uw eigen dingen. Stop alstublieft met het schrijver over Michael Verhagen. Floortje Désirée (overleg) 12 nov 2018 17:41 (CET)

Bedankt voor u reactie. Mag het informatief wel?

Nee, ook niet. De ervaring leert dat mensen die te nauw betrokken zijn bij hun artikel, niet objectief kunnen schrijven. Het staat u vrij om een artikel aan te maken over een ander onderwerp. Hier staat een lijst van bijzonder gewenste artikelen: Wikipedia:Gewenste artikelen. Floortje Désirée (overleg) 12 nov 2018 17:44 (CET)

Hartelijk dank voor u hulp, wordt gewaardeerd.

Gaat u een ander artikel schrijven? Dat zou fijn zijn. Floortje Désirée (overleg) 12 nov 2018 17:51 (CET)

Bron[bewerken]

Misschien beter om rechtstreeks te communiceren n.a.v. je laatste vraag+opmerking: "Wel vraag ik me af waarom in dit geval de informatie verwijderd moet worden. De meeste informatie is op Wikipedia nog altijd bronloos en dat blijft wel staan". Deze richtlijn zegt letterlijk: "Alles in Wikipedia moet gebaseerd zijn op betrouwbare bronnen (als er geen betrouwbare bronnen over een onderwerp zijn dan mag het niet in Wikipedia behandeld worden, ongeacht hoe 'bekend' of 'belangrijk' het onderwerp is). Hoewel het niet verplicht is om die bron ook aan te geven, helpt zorgvuldige bronvermelding vaak wel om aan te tonen dat er geen sprake is van origineel onderzoek".

Kortom bronvermelding is niet verplicht, maar desgevraagd moet wel aangetoond worden dat de informatie gebaseerd is op een betrouwbare bron. Kan er geen betrouwbare bron geleverd worden dan mag die informatie niet blijven staan. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 14 nov 2018 14:44 (CET)

Ik ben het helemaal met u eens, maar toch... Het zou niet gewaardeerd worden om bij artikelen van gerespecteerde auteurs te pas en te onpas om een bron te gaan vragen. (Niet dat u dat doet) Als het om belangrijke informatie gegaan zou zijn, bleef ik twijfels houden. Floortje Désirée (overleg) 16 nov 2018 21:41 (CET)

Sterrendag[bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Encycloon (overleg) 31 dec 2018 20:08 (CET)