Overleg gebruiker:Floortje Désirée

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Info[bewerken]

Ter info — Zanaq (?) 5 jul 2019 18:04 (CEST)

Verzoek[bewerken]

Dit ongedaan maken, en wel zo snel mogelijk. Het gedicht herplaatsen was al erg discutabel omdat alle opgevoerde tegenargumenten daarmee zijn genegeerd (liever zie ik die actie dus ook weer teruggedraaid), maar botweg ook nog het sjabloon van Wikisource verwijderen kan echt niet. De Wikischim (overleg) 9 jul 2019 10:44 (CEST)

Daar ben ik best toe bereid, maar wat is het nut van een verwijzing naar Wikisource als daar verder niets te vinden is? Mag mijn tekst wel gekopieerd worden naar Wikisource zonder naamsvermelding? Floortje Désirée (overleg) 9 jul 2019 10:50 (CEST)
Er kan als alternatief een Wikisource-"startpagina" s:Auteur:Hélène Swarth komen. Behalve het gedicht waar het hier om gaat wordt haar overige werk daar dan ook gezet. Vanaf Hélène Swarth kan gewoon naar s:Auteur:Hélène Swarth worden gelinkt i.p.v. naar dit ene gedicht. Zo werkt het standaard op Wikisource. Verder: dat de Wikisource-link nu praktisch gezien geen echte meerwaarde heeft t.o.v. het artikel hier, komt enkel omdat het gedicht in zijn geheel hier is teruggezet zonder dat dat strookt met de afspraken op dit punt. De Wikischim (overleg) 9 jul 2019 11:20 (CEST)
Dat laatste kan op de overlegpagina aan de orde komen. Dat linken naar de auteurspagina is gebeurd. Dan rest nog deze vraag: Mag mijn tekst (het overzicht van haar werken) wel gekopieerd worden naar Wikisource zonder naamsvermelding? Floortje Désirée (overleg) 9 jul 2019 11:22 (CEST)
In de bewerkingsgeschiedenis wordt dan vaak met een permalink een verwijzing naar Wikipedia gezet. Maar als het overzicht toch alleen door jouzelf gemaakt is, is dat wellicht niet eens nodig; strikt genomen kun je immers nooit copyvio van je eigen werk plegen. En ja, natuurlijk mag het overzicht daar op Source staan, sterker, dat is zelfs de bedoeling.
Overigens was er hiervoor sprake van een misverstand mijnerzijds; blijkbaar haalde je het Wikisource-sjabloon juist weg met als argument dat er nu een volledige pagina over Swarth op Source staat. Dat laatste zag ik pas even later. Maar dan nog begrijp ik het weghalen van het sjabloon eigenlijk helemaal niet. De Wikischim (overleg) 9 jul 2019 11:30 (CEST)
Het sjabloon haalde ik weg omdat er op Wikisource niets staat wat niet op Wikipedia staat, maar laat dat maar zitten.
Ik heb de tekst niet toegevoegd, maar dat deed KlaasZ4us op een wat onhandige manier, met Sterren helemaal bovenaan in de lijst van haar werk. Dat laatste is foutief en heb ik verwijderd. KlaasZ4us heeft mijn werk gekopieerd zonder naamsvermelding en daar ga ik niet mee akkoord. Als hij nog de moeite had genomen om uit te zoeken in welke bundel Sterren thuishoort en direct de hele bundel publiceerde, was dat wat anders geweest. Floortje Désirée (overleg) 9 jul 2019 11:35 (CEST)

Waarom?[bewerken]

Hoi Floortje Désirée, zie mijn opmerking over 109.223.147.174 op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/IPBlok. Msj (overleg) 12 jul 2019 12:02 (CEST)

Dag Msj, je vraag is inmiddels beantwoord door Magere Hein. DutchTom (overleg) 12 jul 2019 13:01 (CEST)