Overleg gebruiker:Fosburyflop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor overleg vóór 23 maart 2018 zie Overleg gebruiker:Fosburyflop/Archief

Progressief christendom[bron bewerken]

Hoi Fosburyflop. Aangezien er na de discussie op Overleg:Progressief christendom, over de definitie en inhoud van het betreffende artikel, nog geen inhoudelijke wijzigingen hebben plaatsgevonden, ben ik van plan het artikel volgende week woensdag een wiu-nominatie te geven als de toestand zo blijft. Ik kan me echter voorstellen dat je er weinig in ziet om er een uitgebreid artikel van te maken over progressieve bewegingen binnen het christendom toen en nu, dogmatisch en a-dogmatisch, enz., omdat het je te doen was om het neo-evangelicale verschijnsel, en de (grotere) rest je niet aanspreekt. Daarom zou simpelweg een andere titel ook een optie kunnen zijn. Groet, Apdency (overleg) 24 mrt 2018 09:52 (CET)

Beste Apdency! Er zijn meer progressieve bewegingen binnen het christendom en ik zou het mooi vinden als het artikel daarmee werd verrijkt. Ikzelf kan dat niet doen omdat daar te weinig verstand van heb. M.i. is het overigens nu al wel breder dan neo-evangelicaal; diverse personen in de lijst zijn dat in elk geval niet en ook de definitie is breder. Mijn belangrijkste punt is dat 'progressief christendom' nu eenmaal een verschijnsel is en mensen zich eronder scharen, hoewel ik ook zie dat de 'definitie' vaag is. Dat is vaak zo bij bewegingen: eerder dan allerlei inhoudelijke punten zijns specifieke ontmoetingsplekken en voormannen/vrouwen de groeperende krachten. Dat benoemen kan ook een onderdeel zijn van de definitie. Omdat de discussie onbeslist was op de overlegpagina vind ik zelf dat een wiu-nominatie de boel wat te veel pusht. Ik heb overigens alle waardering voor je werk hier op Wikipedia. Hartelijks, Fosburyflop (overleg) 26 mrt 2018 08:55 (CEST)
Dank daarvoor! We zijn het er dus in elk geval over eens dat het een breder begrip is dan momenteel in dit artikel wordt beschreven (waarbij ik dan zeg: een veel breder begrip). Nu is dit probleem echter al een tijdje onderwerp van discussie. Ik heb die discussie juist op de OP van de pagina gestart om te voorkomen dat er snel tot een nominatie zou worden overgegaan. Tot nu toe heeft dat echter geen effect gehad op de inhoud en denk ik dat een wiu dan wel het beste is om te doen, al heb ik uiteraard niet in de hand wat er daarna gaat gebeuren. Overigens heb ik ook te weinig verstand van het bredere begrip om er iets uitgebreiders van te maken. Maar nogmaals: een ander naambordje, het liefst dan in combinatie met wél een passende definitie, behoort ook tot de mogelijkheden. Apdency (overleg) 26 mrt 2018 10:41 (CEST)
Nominatie is vandaag gestart, zie sessie. Groet, Apdency (overleg) 28 mrt 2018 21:45 (CEST)

Het artikel is onlangs verwijderd. Vandaag schoot het me te binnen dat ik zelf eens een vergelijkbaar artikel had geschreven, ook op basis van een eigen indruk, en waar eveneens grote vraagtekens bij werden gezet. Ook mijn opzet is toen verdwenen. Je kunt de originele tekst hier nog nalezen. Ik was net zomin blij als jij nu, maar achteraf denk ik dat het toch beter is geweest dat er iets in de plaats is gekomen van mijn vrije geassocieer (in dit geval een doorverwijspagina). Niettemin zijn delen van mijn oorspronkelijke tekst wel bewaard gebleven in het artikel Orthodox-protestantisme. Wat je over het voetlicht wilde brengen is niet per se definitief van de kaart geveegd, is een van de dingen die ik hiermee probeer te zeggen. De thema's die je beschreef zijn niet onencyclopedisch, maar hebben behoefte aan een betere afbakening en betiteling, het liefst met wat externe bronnen. Groet, Apdency (overleg) 25 apr 2018 18:56 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bron bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bron bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bron bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Beoordelingsnominatie Generatie Z[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Generatie Z. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180503 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 4 mei 2018 02:02 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wit privilege[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wit privilege. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180621 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 22 jun 2018 02:00 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bron bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Beoordelingsnominatie Tim Schouten[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Tim Schouten dat is genomineerd door HM Wilburt.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190808#Tim Schouten en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 aug 2019 00:56 (CEST)

Community Insights Survey[bron bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:53 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bron bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:03 (CEST)

Beoordelingsnominatie Liesbeth Goedbloed[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Liesbeth Goedbloed dat is genomineerd door Paul Brussel.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190920#Liesbeth Goedbloed en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 sep 2019 00:55 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bron bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:56 (CEST)

Verzoeningsleer[bron bewerken]

Goedemiddag,

Aan het artikel Verzoeningsleer, waaraan je veel hebt bijgedragen, heb ik enkele verwijzingen naar Bijbelteksten toegevoegd. Wil je eens kijken of ik daarmee geen flater sla (ben geen theoloog). vriendelijke groet, BonteKraai (overleg) 11 feb 2020 15:35 (CET)

Beste BonteKraai, bedankt voor je aanvullingen en je attente berichtje. Je tekstverwijzingen zijn m.i. wel in de haak. Ze benadrukken wel slechts een enkel aspect van de Christus Victor-theorie, nl. het aspect van vergeving, dat hierin echter meestal niet centraal staat. Check bijv. http://www.evidenceunseen.com/christ/3-the-christus-victor-theory-or-ransom-theory/ of https://www.openbible.info/topics/victory_in_christ_ voor teksten die vaker in deze context worden gebruikt. Je kunt een selectie daaruit wellicht overnemen. Fosburyflop (overleg) 11 feb 2020 15:51 (CET)
Ik zal het bekijken, bedankt voor de feedback. Ik heb me beperkt tot evangelieteksten, als zijnde (min of meer) uitspraken van Jezus zelf. BonteKraai (overleg) 11 feb 2020 17:17 (CET)

Controleer uw e-mail[bron bewerken]

Hallo, Fosburyflop: Controleer uw e-mail! Onderwerp: "The Community Insights survey is coming!" Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar surveys@wikimedia.org.

(Please check your email! Subject: "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Samuel (WMF) (overleg) 24 sep 2020 16:00 (CEST)