Overleg gebruiker:Fred Lambert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Archiveren[bewerken]

Je overlegpagina is nu zo volumineus dat het moeilijk wordt voor het opladen en bewerken. Zou je er a.u.b. toe kunnen besluiten er een archief voor te creëren? Alvast dank. VanBuren (overleg) 10 jan 2018 17:35 (CET)

 • Beste Van Buren. Dar wil ik wel. Kun je me zeggen hoe dat moet? Dank alvast. Fred (overleg) 10 jan 2018 17:36 (CET)
  • Je kunt kijken bij anderen hoe ze het gedaan hebben. Ik neem de mijne als voorbeeld. Ik geef de voorkeur aan archiveren per jaar. Daarvoor maakte ik een pagina als deze voor 2012. Die van jou zou er dan bijvoorbeeld uitzien als Overleg gebruiker:Fred Lambert/Archief2016. Dan open je je overlegbewerkpagina en kopieer/plak je alle berichten die je in 2016 hebt ontvangen naar deze nieuwe lokatie. Vervolgens zet je een link naar die archiefpagina bovenaan je reguliere overlegpagina. Ik wil het wel voor je doen in de komende dagen, maar niet vanavond. VanBuren (overleg) 10 jan 2018 17:53 (CET)
   • Is ondertussen gefixt. Bedankt voor je medewerking. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 10 jan 2018 18:28 (CET)
    • Eventueel is het mogelijk automatisch te archiveren dmv een bot na een instelbaar aantal dagen. Dan heb je er weinig omkijken naar. Als je daar interesse in hebt wil ik er wel mee helpen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 jan 2018 23:30 (CET)
     • Beste Akoopal, dat wil ik wel, hoewel ik nu wel weet hoe het moet. Alvast bedankt, Fred (overleg) 10 jan 2018 23:58 (CET)
 • Hoi Fred. Als je naar de broncode op mijn OP kijkt staat daar een sjabloon: Gebruiker:Erwin/Bot/Archiveerlinks. De parameters moet je even instellen. Belangrijkste is dagen die het aantal dagen aangeeft, dat is een beetje persoonlijk, maar zet het wel op iets dat je na vakanties nog overleg ziet. Sjabloon kan je in principe weglaten, dat gebruik ik voor een header boven elke archiefpagina waar een index van alle archieven staat. Archief geeft het formaat aan van de archiefpagina's, die van mij is hetzelfde als wat jij gekozen hebt, dus kan je overnemen. Wat nog wel van belang is, het sjabloon mag nooit onder een kopje staan. Dat kopje word dan namelijk ook gearchiveerd, waardoor je een soort loop krijgt en je steeds diepere OP's krijgt. Als je nog vragen hebt, roep maar, en uiteraard kijk ik mee hoe je het sjabloon plaatst. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 11 jan 2018 21:31 (CET)

Ik kan je gearchiveerde berichten nu niet terugvinden. Daarvoor kun je hier bovenaan de pagina deze kopiëren/plakken: Archief 2015, Archief 2016 en Archief 2017. VanBuren (overleg) 11 jan 2018 23:23 (CET)

 • Is gebeurd en het werkt. Dank.Fred (overleg) 11 jan 2018 23:28 (CET)

Archivering[bewerken]

Beste, ik heb geprobeerd deze pagina te archiveren, maar er zit een fout in je instellingen. Zie Gebruiker:Erwin/Bot/Archivering voor een correcte syntax van de instellingen. Als je vragen hebt, kun je deze stellen op Overleg Wikipedia:Nlwikibots. --Nlwikibots (overleg) 12 jan 2018 07:30 (CET)

 • Beste mensen, ik denk dat automatisch voor mij niet nodig is, want ik kan nu vlot archiveren en zal dat dan ook regelmatig handmatig doen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 12 jan 2018 11:40 (CET)

Beoordelingsnominatie Sint-Jozefkerk (Grivegnée)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Sint-Jozefkerk (Grivegnée) dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180112 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 13 jan 2018 01:05 (CET)

Beoordelingsnominatie Radio Swammerdam[bewerken]

Beste Fred Lambert, de pagina Radio Swammerdam heeft u gister genomineerd voor beoordeling. Ik heb de pagina aangepast zodat het een neutrale pagina is en geen reclame. Zo was het ook niet bedoeld, alleen bij de eerste opzet erin geslopen door kopieren van de website. Heb je anders nog tips om het te verbeteren? Vriendelijke groet! Apwesterveld (overleg) 16 jan 2018 10:55 (CET)

Maarten Engeltjes[bewerken]

Beste Fred, het artikeltje over Maarten Engeltjes is mijn eerste Wikipedia-bijdrage. Als "bewonderaar" van deze zanger, denk ik dat het ook voor anderen interessant is om meer over hem te weten. Dat ME al op z'n 4e jaar in het Elburgse Knapenkoor zong, weet ik o.a. via de website van likaaol nieuws van Elburg, zie: https://loe-elburg.nl/nieuws/countertenor-maarten-engeltjes-opent-kerst-in-de-vesting-2017-met-christmas Denk je dat ik daar dan het beste een voetnoot van kan maken? Of denk je aan een andere aanpak? Alvast dank voor je advies, Josje

 • Beste Josje, een vermelding op een lokale webstek lijkt me niet voldoende. Zijn er geen nationale kunstenaarsregisters of iets dergelijks? Verder kun je, via het welkomstsjabloon op je overlegpagina, contact opnemen met ons coachingsysteem. Hoe je bronnen moet toevoegen kun je aan andere artikelen zien. Het is van belang om aan te geven waarom iemand encyclopedisch is. Probeer daarbij zakelijk en neutraal te blijven. Dat iemand op 4-jarige leeftijd in een knapenkoor heeft gezongen, is wellicht een overbodig detail. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 21 jan 2018 22:12 (CET)

Beste Fred, ik heb inmiddels enkele gezaghebbende websites toegevoegd, komt nog meer bij. Ik maak de formuleringen zakelijk(er), zodat het niet als 'reclame' over komt. Welke zaken belangrijke details zijn of juist niet, vind ik moeilijk te beoordelen. Dat iemand al als 4-jarige in een koor zong, is volgens mij wel echt van belang in een biografisch stukje over een beroepszanger. Natuurlijk subjectief, maar het is m.i. ook gewoon "leuk om te weten". Ik werk eraan! Josje

Beste Fred, ik zie dat je me geholpen hebt met de juiste categorie toe te voegen, Contratenor. Bedankt daarvoor. Er staat nu óók nog de Categorie Nederlandse Tenor, die eigenlijk fout is en weg moet: een Contratenor is niet een bepaald soort Tenor. Eventueel zou wel een andere categorie als 2e kunnen worden toegevoegd: Nederlandse zanger. Ik krijg dat niet voor elkaar en kan ook in de Help niet vinden hoe ik dat moet doen, misschien ben ik ook niet bevoegd daartoe. Ik heb coaching aangevraagd, dus misschien moet ik de vraag daar stellen?

Josjecalff (overleg) 22 jan 2018 21:57 (CET)

Beste Josje, ik heb het even voor je gedaan. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 22 jan 2018 23:16 (CET)

VPS International Merchtem[bewerken]

Hallo Fred. Op het moment (werkelijk tot op de minuut) dat ik de rode link op de pagina Lijst van hofleveranciers bewerkte, werd het artikel VPS International Merchtem (fitness materiaal) geplaatst. Dit artikel werd terecht door jou genomineerd voor nuweg (want expliciete reclame). Ben je het er wel mee eens dat de (rode) link naar het bedrijf blijft bestaan op Lijst van hofleveranciers zoals ik 'm heb gewijzigd? Ik heb het gecontroleerd en het bedrijf is een hofleverancier. Bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 jan 2018 18:40 (CET)

 • Beste JanCK, het bedrijf is inderdaad hofleverancier, en een neutraal encyclopedisch artikel hierover is natuurlijk welkom. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 24 jan 2018 18:46 (CET)
  • Perfect! Dan zijn we het eens. Hopelijk weet iemand het een keer neutraal op te schrijven. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 jan 2018 18:48 (CET)

Mercator Press[bewerken]

Beste Fred, enige tijd geleden speelde u een rol in het behouden van het artikel 'Marc Adriaen'. Nu heb ik, op verzoek van moderator Natuur12, een vrij kort artikel geschreven over 'Mercator Press', één van zijn bedrijven. Zou u zo vriendelijk willen zijn dit artikel eens na te lezen, en indien nodig hier en daar te verbeteren? Zo kan de kans dat het artikel ter discussie zou komen misschien verkleind worden. Met vriendelijke groeten AndyVanDenDool (overleg) 26 jan 2018 21:34 (CET)

 • Beste Andy, veel verbeteringen hoefde ik niet aan te brengen. Ik heb echter categoriën toegevoegd. Verder doe ik niets met het artikel en maar eens kijken hoe de Wiki-gemeenschap er op reageert, maar ik neem aan wel positief. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 jan 2018 22:23 (CET)

Universe Radio[bewerken]

Fred kun je op mij kladblok eens lezen of het artikel over Universe Radio nu wel voldoet?Michiel B (overleg) 29 jan 2018 15:51 (CET)

 • Beste Michiel, dat kan ik niet want ik kan niet bij het artikel komen. Bovendien is het, naar ik meen, NE genomineerd, maar ik kan me vergissen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 29 jan 2018 19:06 (CET)
  • Fred: Michiel bedoelt natuurlijk Gebruiker:Michiel B/Kladblok zijn eigen kladblok. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 jan 2018 23:43 (CET)
   • Tsja, het artikel ziende, meen ik te weten dat het NE-genomineerd is geweest (kortegolfzender en internetzender). Dat ligt aan het onderwerp en niet zozeer aan het artikel. Hier zal minimaal een terugplaatsverzoek nodig zijn, maar het onderwerp blijft natuurlijk NE. Fred (overleg) 29 jan 2018 23:56 (CET)

Stichting Human Concern[bewerken]

Beste Fred, je hebt voor de pagina van Stichting Human Concern nuweg aangegeven vanwege expliciete reclame voor NE instelling. Het is niet ongebruikelijk dat instellingen als Stichting Human Concern een pagina krijgen. Zie bijvoorbeeld Centrum Eetstoornissen Ursula, Rivierduinen en Klimmendaal. Heb je misschien concrete verbeterpunten voor de pagina zodat je deze minder als expliciete reclame ervaart? Alvast bedankt!

Eli Goffa[bewerken]

Geachte Fred, Betreft: https://nl.wikipedia.org/wiki/Eli_Goffa Kan u me meegeven wat ik moet aanpassen om de reclame uit het artikel te halen? Ik zie het echt niet, ik vond het een neutrale bio van Eli Goffa. Wat de bejubeling betreft waarover u spreekt, nee hoor, is echt gebeurd: https://vtm.be/the-voice-van-vlaanderen/een-staande-ovatie-voor-elie Waard om te vertellen, want dat is tot hier toe nog nooit gebeurd. Gegroet!The Human Booker (overleg) 3 feb 2018 00:02 (CET)

 • Beste Eli, dat kunt u vinden op de overlegpagina. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 3 feb 2018 18:30 (CET)

Onterechte verwijdering pagina[bewerken]

hersentumoren. Bewerken Bericht ontvangen waarom deze pagina is verwijderd. Maar dat verbaast mij bizonder. Als voorbeeld heb ik de pagina van "hersenstichting Nederland" gebruikt. Ik zie in mij pagina en die pagina geen verschil, behoudens de specifieke doelgroep van min pagina. Het lijkt mij overigens sterk dat degene die de pagina "hersenstichting Nederland" niet nauw betrokken zou zijn. Evenals van de stichting Kika, welke pagina ik ook als voorbeeld gebruikte.

Ik zou derhalve graag zien dat u verwijdering ongedaan zou willen maken. Of anders mij meedelen hoe ik de pagina kan plaatsen warbij ik wel volgens u aan de voorwaarden zou voldoen

Met vriendelijke groet RonaldB1953RonaldB1953 (overleg) 4 feb 2018 09:56 (CET)

Coördinatentools[bewerken]

Hi Fred Lambert, Wat betreft de coördinatentools waar je om vroeg: Tools om de coördinaten van een bepaalde locatie te prikken: tool 1 of tool 2

 1. Selecteer het type
 2. Prik de coördinaten en zoom in zodat het onderwerp goed in beeld is
 3. Kopieer het coördinatensjabloon naar het artikel (en plaats het onderaan het artikel, boven de categorieën)

Dank voor het prikken! Romaine (overleg) 11 feb 2018 23:43 (CET)

 • En dank voor het snelle antwoord! Fred (overleg) 12 feb 2018 00:04 (CET)

linken[bewerken]

Dag Fred,

je maakt een grote hoeveelheid artikelen aan over kerkgebouwen, maar mij valt op dat daarbij wel erg weinig links worden toegevoegd. Voor doorgewinterde katholieken zullen de meeste termen wel bekend zijn, maar Wikipedia is ook - juist - bedoeld voor mensen die weinig van deze materie af weten. Mag ik je verzoeken om wat ruimhartiger te zijn met links? Ook is het beter om niet de afmeting (px) van een plaatje vast te leggen, daar dat problemen kan geven op bepaalde beeldschermen, bv smartphones.
Een voorbeeld van wat ik bedoel is te zien aan mijn bewerkingen op Hulpkerk van Sint-Alfred en Sint-Joris, Sint-Lambertuskerk (Tignée) en Onze-Lieve-Vrouwekerk (Évegnée). Vriendelijke groet, Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 feb 2018 19:47 (CET)

 • Beste Erik, ja ik kan wat meer links toevoegen, maar je raakt natuurlijk aan een en ander gewoon, en de meeste mensen weten nu eenmaal niet wat een doksaal, enz. is, en na de zoveelste kerk krijg ik al wat kennis van de architectuur e.d. Wat die pixels betreft, ik gebruik zelf geen smartphone, dus heb ik die moeilijkheden niet ervaren. Maar ik kan het me voorstellen met kleine beeldschermpjes. Dat is nieuwe techniek. Ik zal je aanbevelingen in mijn oren knopen, met vriendelijke groet, Fred (overleg) 12 feb 2018 20:22 (CET)

Sint-Leonarduskerk (Forêt)[bewerken]

Beste Fred,

ik zag een artikel over deze kapel verschijnen en deze bleek geen foto te hebben. Nazicht in mijn fotoarchieven geeft aan dat ik er geen foto van genomen heb omdat deze kapel volgens de lijst die ik toen hanteerde niet erkend was als kerk noch als hulpkerk. Ik heb net in het officiële jaarboek van het bisdom Luik de parochies voor de gemeente Trooz opgezocht (gewoon TROOZ ingegeven in het zoekveld) en deze zijn:

 • EA Sainte-Thérèse (La Brouck)
 • EA Saints-Alfred-et-Georges (Trooz)
 • Sainte-Catherine (Forêt)
 • Saint-Gilles (Fraipont)
 • Saint-Laurent (Prayon)
 • Saint-Pierre (Nessonvaux)

Dus vier parochies en twee hulpparochies maar geen Sint-Leonardusparochie te bespeuren. Heb jij een bron dat deze kapel ooit een kerk of hulpkerk zou zijn geweest? In de bron die jij onderaan opgeeft staat duidelijk dat het een kapel is. Groeten, Sonuwe () 12 feb 2018 22:30 (CET)

  • Beste Sonuwe, bronnen zijn soms verwarrend en tegenstrijdig. De naam église staat vermeld op de Coordinates tool en dus op Google Earth. Het bisdom is hier natuurlijk de aangewezen bron. Ik zal dit wijzigen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 12 feb 2018 22:39 (CET)
   • Beste Fred, dank je wel voor je snelle reactie. In de zomer zal ik bij gelegenheid eens een fotootje nemen van die kapel en van andere gebouwen waarvan nog geen foto aanwezig is. Sonuwe () 12 feb 2018 23:02 (CET)

Linkfoutje[bewerken]

Hi Fred Lambert, Kijk alsjeblieft nog even naar de tweede externe link op Sint-Gilliskerk (Fraipont), die verwijst naar dezelfde URL als de eerste link. Dank! Romaine (overleg) 14 feb 2018 21:01 (CET)

 • Beste Romaine. Is gefixt. Dank voor de oplettendheid. Fred (overleg) 14 feb 2018 21:24 (CET)