Overleg gebruiker:Freek L. Bakker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hallo Freek L. Bakker, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.934.092 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Freek,

Welkom op wikipedia. Ik zie dat je al een tijdje staat ingeschreven, maar nog niet officieel bent welkom geheten. Bij deze dus! Eén opmerking echter: Artikelen over jezelf schrijven wordt op nl.wikipedia doorgaans niet zo gewaardeerd, omdat het riekt naar zelfpromotie en dus naar reclame, iets dat ongewenst wordt geacht op wikipedia. De gedachte is dat als iemand blijkbaar encyclopedisch genoeg is om er een artikel over te schrijven, dat dit artikel vanzelf wel een keer door iemand anders wordt aangemaakt. Wees dus niet verrast als je artikel uiteindelijk op de verwijderlijst terecht komt.

Laat je dit echter niet teleurstellen in dit hele project: Aangezien je veel van het hindoeïsme weet, kun je ongetwijfeld op wikipedia nog een hoop artikelen aanvullen en verbeteren. Mocht je hierna nog vragen hebben, je kunt ze altijd stellen: aan mij, of aan één van de vele andere wikipedianen op Help:Helpdesk. Succes! Sietske Reageren? 18 okt 2006 22:13 (CEST)

En nog iets: het is niet de bedoeling om zelf het "weg"-sjabloon te verwijderen. Dat blijft 14 dagen op het artikel staan. Dan wordt besloten of het artikel mag blijven of niet.
Je ziet het, er zijn heel wat mores op wikipedia. Maar wees gerust, als je iets doet wat de andere gebruikers niet gewend zijn dan krijg je het vaak snel genoeg te horen op deze overlegpagina, en dat is alleen maar leerzaam! :-) Sietske Reageren? 18 okt 2006 22:17 (CEST)

Beste Freek,

In aanvulling op Sietske's bericht hierboven: Ik heb de stellige indruk dat je met het artikel Freek Bakker een artikel over jezelf hebt geschreven. Dat is op Wikipedia niet de bedoeling, zie ook Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Ik heb het artikel daarom voorgedragen voor verwijdering en het op de verwijderlijst gezet. Eventuele bezwaren tegen deze nominatie kun je, met redenen omkleed, op de verwijderlijst zetten. Met vriendelijke groet, Tjipke de Vries 18 okt 2006 22:20 (CEST)

Je hoeft je artikelen niet te ondertekenen overigens, in de geschiedenis van elk artikel staat je gebruikersnaam al vermeld. Mvg, «Niels» zeg het eens.. 18 okt 2006 22:22 (CEST)

Ondertekenen[bewerken]

Goed dat je het ondertekenen al onder de knie hebt. Dat kan erg handig zijn op overlegpagina's en in discussies met andere wikipedianen. Het is echter niet nodig om artikelen te ondertekenen. In de "geschiedenis" van een artikel is namelijk al terug te vinden wie de auteur van een tekst is. Groetjes, Sietske Reageren? 18 okt 2006 22:22 (CEST)

Ah, ik zie dat Niels me net voor was met bovenstaande mededeling...! :-) Sietske Reageren? 18 okt 2006 22:23 (CEST)

Boeddha in de film[bewerken]

Mooi artikel, dat over Boeddha in de film. Het is genomineerd als "werk in uitvoering"; de tekst is in orde, maar de opmaak moet nog een beetje worden bijgewerkt. Ik zal de opmaak even onder handen nemen, dan weet je een beetje wat er zoal verwacht wordt. Sietske Reageren? 18 okt 2006 22:26 (CEST)

Ik heb een introductiezin erbij gezet, zodat men na het lezen van de eerste zin ongeveer weet waar het artikel over gaat, ik heb de voetnootjes naar de IMDb naar onderen verplaatst en de links naar de Engelstalige wikipedia in zijn geheel verwijderd, een categorietje toegekend en het sjabloon weggehaald. Wat vind je er zo van? Sietske Reageren? 18 okt 2006 22:44 (CEST)

Redirects[bewerken]

Beste Freek L. Bakker, leest u ook eens de pagina Help:Redirect over het maken van automatische doorverwijzingen binnen Wikipedia. Met vriendelijke groet, Ilse@ 29 okt 2006 16:32 (CET)

Mughalrijk[bewerken]

Dag Freek. Je stelde voor om een doorverwijzing te maken van Mughalrijk naar Mogoelrijk, maar dat gebeurt automatisch zodra je een artikel een andere naam geeft. Zo is het dus goed! BoH 15 nov 2006 10:26 (CET)

Dayananda Saraswati[bewerken]

Hoi Freek,

Ik las net je artikel over Dayananda Saraswati en heb er een paar kleine wijzigingen in aangebracht, zoals je hier kunt zien. Wellicht heb je wat aan deze tips voor je bewerkingen in de toekomst!

  1. Let vooral op de code voor de categorie-indeling. Wanneer je nu op de link klikt, kom je in de desbetreffende categorie uit.
  2. De manier waarop ik de bron heb genoteerd, hoef je niet persé te gebruiken, maar ik vind het persoonlijk wel mooier
  3. De titel van het artikel in de eerste zin wordt doorgaans altijd dikgedrukt weergegeven. Dat doe je door drie accentjes vóór en drie accentjes ná de titel te zetten.

Nou, ik hoop dat je wat kunt met deze tips. Het kan natuurlijk ook dat je er intussen zelf al achter was gekomen, want het artikeltje is inmiddels alweer een paar weken oud. Ik vind het in elk geval leuk dat je bent blijven hangen bij wikipedia! Groetjes, Sietske Reageren? 17 nov 2006 09:53 (CET)

Arya Samaj[bewerken]

Beste gebruiker, gelieve even de overlegpagina van dit artikel te lezen. Daar heb ik toegelicht waarom ik vanmiddag uw wijziging in het artikel terugdraaide. GijsvdL 26 aug 2007 20:45 (CEST)

Beste gebruiker de tekst zoals u die plaatst is wellicht in de wetenschap beter (hoewel ik dat betwijfel), maar niet in een encyclopedie. U voert geen enkele bron aan waaruit blijkt of waarmee wordt ondersteund dat de informatie in het artikel niet klopt. De informatie klopt met de website van de onderhavige organisatie. Als u dit wilt veranderen, zult u eerst moeten zorgen dat u zelf goed uitzoekt hoe het nu zit en zult u met verifieerbare bronnen moeten komen. Tot die tijd zullen we de status quo moeten handhaven. U kunt dat een zwakte vinden van Wikipedia, dat is een argument waar iedereen mee zwaait die vanuit niet-neutraal oogpunt hier komt bijdragen. Het is echt niet de bedoeling dat u een wijzigoorlog begint. Op het moment dat u nog eenmaal uw tekst plaatst, bent u formeel in overtreding. GijsvdL 26 aug 2007 21:23 (CEST)