Overleg gebruiker:Geertivp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Info-pictogram.png   Welkom op Wikipedia, Geertivp!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


 • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
 • Experimenteren kan in de Wikipedia:Zandbak.
 • Je kan naar wens Wikipedia:Wikipedianen naar expertise aanvullen met jezelf. Zie alle andere pagina's van die soort, die je rechtsboven in het sjabloontje vindt.
 • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden geen overleg over is geweest. De overlegpagina kun je vinden bovenaan elk artikel als apart tabblad.
 • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de beginnetjes. Wellicht kunt u een artikel daar met uw expertise uitbreiden.
 • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kan je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
 • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus 4x ~.
 • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

-x@ndr 16 jun 2005 20:56 (CEST)

Bagaya[bewerken]

Hallo Geertivp, ik heb je artikel Bagaya ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 6 aug 2011 07:16 (CEST)

We[bewerken]

Hallo. Als je in een encyclopedisch artikel het woord "we" in de zin van "we zien..." wilt gebruiken, is het tijd voor een andere formulering. Met name in netwerk convergentie is dat erg hinderlijk. Kleuske (overleg) 16 aug 2011 00:28 (CEST)

Casamance[bewerken]

Dag Geert,

Dank voor je bijdragen over de Casamance! Heel West-Afrika is hier qua 'artikeldichtheid' nogal ondervertegenwoordigd, dus we kunnen daar altijd extra handen gebruiken. Ik heb getracht je artikel over Bagaya nog op een aantal punten te verbeteren, je moet maar eens kijken of met name de opmaak er op jouw browser ook nog goed uit ziet (bij mij viel dat voorheen niet zo mee). Ik heb ook een sjabloon:navigatie rurale gemeenschap Balinghore aangemaakt, ook al is het vrij ongebruikelijk iets dergelijks te handhaven wanneer het hoofdartikel (rurale gemeenschap Balinghore) nog niet bestaat: we kunnen maar klaarzetten, niet waar. We hebben zelfs de departementen van Senegal nog niet behandeld, laat staan de arrondissementen. Gelukkig staan onze Franse collega's al heel wat verder op dat gebied, zodat we hun artikelen weleens kunnen gebruiken bij wijze van oriëntatie (zoals ik deed voor de aanmaak van het sjabloon en bij de herschrijving van de eerste paragraaf van de introductie).

Groet en veel succes verder, Gertjan R 16 aug 2011 21:36 (CEST)

Beste Geert,
Als ik hier een commentaar plaats, is het makkelijker (met name voor anderen) te volgen als je ook hier antwoordt — dit slechts als tip :)
Ik dacht al dat het met een verschil in browser te maken had. Ik noem mezelf een digibeet en gebruik ook gewoon IE bij gebrek aan interesse in iets anders, en denk dat dat bij veel mensen inderdaad ook het geval is, dus een bepaald opmaakmodel ziet er best ook in IE altijd goed uit. Voel je echter zeker vrij om nog dingen te verbeteren waar je vindt dat het nodig is.
Groeten, Gertjan R 17 aug 2011 16:44 (CEST)
PS: Vergeet niet elk artikel over iets dat in de Casamance ligt of tot de Casamance behoort in de categorie:Casamance te plaatsen, naast in een specifiekere categorie voor Senegal (bijvoorbeeld categorie:vervoer in Senegal voor de Aline Sitoe Diatta).

Langetermijnsparen (België)[bewerken]

Hallo Geertivp, ik heb je artikel Langetermijnsparen (België) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! - Menke (overleg) 19 sep 2012 06:44 (CEST)

Lambertcoördinaten[bewerken]

Hallo Geert Van Pamel. Sinds IERS referentiemeridiaan weet ik iets van de materie en ik kijk uit naar het eindresultaat. Succes! Groet, Sander1453 (overleg) 15 sep 2013 10:32 (CEST)

Enkele wijzigingen[bewerken]

Hallo Geert, Ik zag dat je twee keer op een artikel PAGENAME invoegde. Pagename is een zogenaamd magic word in het leven geroepen om in sjablonen gebruikt te worden om de pagina naam te tonen. Echter is dit niet bedoeld om rechtstreeks in artikelen toe te voegen. In artikelen trachten we zo min mogelijk codes te gebruiken, mede omdat die code niet voor artikelen bedoeld is maar ook omdat ze artikelen daardoor onbegrijpelijker maken voor gebruikers. Dit hoort dus niet in artikelen thuis.

Ook zag ik dat je een tekst invoegde hier, maar ook dat hoort absoluut niet thuis in artikelen. Lijsten zijn overzichtsartikelen staan in de encyclopedie en hebben op zichzelf verder niets van doen met de fotowedstrijd. Ook het woord 'indrukwekkend' is niet geschikt, het is geen encyclopedisch taalgebruik.

Wel heel mooi dat je allerlei foto's aan de lijsten en andere artikelen toevoegde, daardoor gaan ze meer leven. Groetjes - Romaine 22 sep 2013 20:03 (CEST)

Uitnodiging om deel te nemen[bewerken]

Hallo Geertivp, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine 7 okt 2013 21:47 (CEST)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine 8 okt 2013 23:05 (CEST)

Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen Gent[bewerken]

Hallo Geertivp, ik heb Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen Gent ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie hierover is hier terug te vinden. Een aantal dingen die mankeren aan het artikel zijn te vinden in de uitklapbalk hieronder.

UitklappenKlik voor meer informatie hiernaast op uitklappen

Wellicht is het aan te raden de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven. Heb je verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik je naar deze pagina of naar de Helpdesk.

EvilFreD (overleg) 28 nov 2014 13:04 (CET)

Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen[bewerken]

Hallo Geert. Het spijt me heel erg dat je werk weggegooid is. (Dit recente artikel in Slate al gelezen?) In elk geval, ik voelde de bui aankomen, had het artikel lokaal op mijn laptop opgeslagen (waarschijnlijk niet de allerlaatste versie helaas), en heb het in je eigen naamruimte geplaatst (link). Misschien kan je nog wat informatie verplaatsen naar het artikel over de Universiteit Gent. Ik denk dat een deel van de info zeker ook een plek verdient op Wikidata, dat gelukkig vooralsnog een veel bredere focus hanteert qua kennis die vrij met de wereld gedeeld mag worden. Hartelijke groet en laat je niet kisten, Sandra / Spinster (overleg) 12 dec 2014 09:38 (CET)

 • Heb gevraagd om het terug te plaatsen --DerekvG (overleg) 22 dec 2014 21:27 (CET)

Ontmoete Wikimedianen: je bent bevestigd![bewerken]

Hallo Geertivp, Je hebt je eerder aangemeld voor het systeem van Ontmoete Wikimedianen. Door minstens drie andere gebruikers ben je bevestigd dat je hen ontmoet hebt. Je kunt nu zelf ook andere gebruikers die je hebt ontmoet bevestigen.

 • Voor het overzicht staan op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers de Nederlandstalige gebruikers.
 • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanmeldingen? Plaats dan Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers op je volglijst.
 • Voor een volledig overzicht van de meer dan 1300 deelnemende gebruikers kijk je hier.
 • Je kunt op je gebruikerspagina met een gebruikersbox aangeven dat je deelneemt in het systeem. Plaats dan {{User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften/box}} op je gebruikerspagina. Dit werkt op de-wiki, en-wiki, fr-wiki, nl-wiki, Commons, Meta, Wikidata, WMBE-wiki en WMNL-wiki. Daarnaast kan dit voor ieder ander project worden aangevraagd.
 • Vraag bij ontmoetingen of gebruikers zich hiervoor al aangemeld hebben. (Er zijn flyers beschikbaar met korte uitleg.)

Direct iemand bevestigen? Zie deze pagina. Romaine 21 okt 2015 20:24 (CEST)

Op wmbe:User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften staan ook enkele anderstalige Belgische deelnemers van de laatste tijd. Zou je alle deelnemers kunnen bevestigen die je kent? Dank! Romaine 21 okt 2015 20:24 (CEST)

Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers[bewerken]

Hallo Geert kan mij bevestigen dan kan ik ook anderen bevestigen ? hartelijk dank DerekvG (overleg) 11 dec 2015 20:28 (CET)

Vrouwen en informatica[bewerken]

Hallo Geertivp, ik kom op je OP vanaf deze pagina Gebruiker:Mathonius/Vrouwen_en_informatica met een lijst vrouwen en informatica. Ik wil graag bijdragen aan het aanmaken van artikelen die op deze lijst worden genoemd. Ik ben momenteel bezig met de zes vrouwen die werkten aan de ENIAC. Ik heb daar inmiddels 4 artikelen voor aangemaakt. Nu zag ik op de OP van dit artikel dat het "na een lange discussie tussen en met moderatoren off-line in een gebruikers kladblok weggestopt". Nu vroeg ik me af wat de reden was dat het indertijd niet in de hoofdnaamruimte is geplaatst. M.a.w. wat moet er veranderd/verbeterd/aangevuld worden om deze pagina wel gewoon in de hoofdnaamruimte te krijgen? Ik vind namelijk dat het een grote aanwinst zou zijn voor nl:wiki. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 5 apr 2016 20:52 (CEST)

Zie Overleg_gebruiker:Ecritures#Vrouwen_en_informatica - Geertivp (overleg) 5 apr 2016 21:45 (CEST)

Lijst van vrouwelijke wetenschappers[bewerken]

Beste Geertivp, je hebt de Lijst van vrouwelijke wetenschappers aangemaakt, maar dat lijkt me een ondoenbaar iets. Als deze kan, dan ook de tegenhanger met mannen. Het gaat dan al snel om duizenden namen - en dat is nog een onderschatting. Daarom heb ik het artikel op de beoordelingslijst geplaatst. Groeten, Queeste (overleg) 22 apr 2017 17:15 (CEST)

 • Ik heb veel blauwe links toegevoegd. Ik hoop dat het artikel mag blijven staan! Zoniet, dan ga ik in mijn eigen kladblok de lijst verbeteren en het artikel later opnieuw aanmaken. Wikimedia-logo.svg Sebastiaan Overleg 29 apr 2017 18:11 (CEST)

Woestijn (Gooik)[bewerken]

Dag Geert,

Ik zag daarnet in Iedereen Beroemd dat er nu Wikipedia-pagina's gemaakt worden. Ik was nieuwsgierig waar het idee vandaan kwam en of het in samenwerking is met Wikimedia België. Lijkt me alvast een heel leuk initiatief om Wikipedia bij een ruim publiek in de kijker te zetten. Ik hoop dat het niet eenmalig is.

Groeten, SvenDK (overleg) 5 sep 2017 21:15 (CEST)

Sven, het was de VRT "Iedereen beroemd" die mij gecontacteerd heeft over hun initiatief. Ik heb hen wat advies gegeven over hoe ze een artikel het beste kunnen aanmaken. Als dit goed verloopt kan het natuurlijk positief zijn om nieuwe medewerkers geïnteresseerd te krijgen. Een risico is dat het programma nogal "luchtig" omgaat met de manier waarop een artikel ontstaat. In principe komt er iedere week een nieuw artikel. Overigens staat Kamping Kitsch Club sinds vorige week op de Wiu-lijst. Geertivp (overleg) 6 sep 2017 10:39 (CEST)

Categorie Iedereen beroemd[bewerken]

Goedendag Geertivp, Zojuist heb ik een groot aantal artikelen uit deze categorie verwijderd. Het viel me daarbij op dat u vaak degene was die de categorie heeft toegevoegd. Inmiddels ben ik ervan op de hoogte dat veel van deze artikelen dankzij het gelijknamige televisieprogramma zijn aangemaakt. Maar op Wikipedia categoriseren wij artikelen nooit op het televisieprogramma waarin het onderwerp van het artikel ter sprake is geweest. Ook categoriseren we artikelen niet op de aanmaker ervan. Daarom heb ik de meeste artikelen er dan ook uit verwijderd, tenzij het televisieprogramma echt substantieel heeft bijgedragen aan de relevantie van het onderwerp. Mijns inziens was dat alleen het geval bij de artikelen Iedereen beroemd, Lijst van afleveringen van Pagina niet gevonden in Iedereen beroemd en Stijn Van der Stockt. Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 01:06 (CET)

@LeeGer, u hebt het met alle respect verkeerd voor: alle artikelen in de categorie "Iedereen beroemd" werden en worden aangemaakt door het programma "Iedereen beroemd". Er is een rechtstreeks verband tussen het TV programma en het bestaan van de betreffende artikelen. Ik moet wel toegeven dat dit verband niet begrepen wordt. Bekijk maar eens de volledige videouitzendingen via "Externe links" op de lijst van uitzendingen. Geertivp (overleg) 3 mrt 2018 21:43 (CET)
Beste Geertivp, u hebt het met alle respect verkeerd voor. Voor de categorisering van artikelen op Wikipedia is in het geheel niet relevant wie het artikel heeft aangemaakt. Dat er een rechtstreeks verband is tussen deze onderwerpen en het betreffende televisieprogramma hoort geen gevolgen te hebben voor de categorisering van de verschillende artikelen. Hierboven heb ik dat al uitgelegd. Dat is de wijze waarop er op de Nederlandstalige Wikipedia gecategoriseerd wordt. Die werkwijze geldt voor alle artikelen. Ook als die door de redactie van een televisieprogramma aangemaakt worden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 22:35 (CET)