Overleg gebruiker:Glatisant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Homoseksualiteit in Nederland[bewerken]

Hallo! Ik weet niet hoe actief je hier nog bent, maar geef bij gelegenheid anders even alhier je deskundige mening. Dank en groeten, Paul2 (overleg) 17 jan 2017 04:21 (CET)

Hier gereageerd. Glatisant (overleg) 21 jan 2017 15:51 (CET)

Taalbanaan[bewerken]

Dag Glatisant. Weet je nog dat we het er ruim vijf jaar over eens werden dat de Taalbanaan weer aan aan het Taalcafé gekoppeld kon worden? Hier is het overleg van toen te vinden. Inmiddels constateer ik dat de banaan niet meer veel dynamiek te zien geeft, ondanks dat hij zo prominent in beeld komt als je het Taalcafé opent. Daarnaast heb ik zelf geen behoefte meer aan die pontificale verschijning en kan ik me voorstellen dat die in de weg staat voor de serieuze taaldiscussiant. Misschien is het meer iets voor Wikipedia:Humor en onzin? Let wel: dit zijn puur persoonlijke overwegingen; welke kant je voorkeur ook uitgaat, ik vind het best. Groet, Apdency (overleg) 22 feb 2017 10:05 (CET)

Bedankt voor het berichtje, maar ik laat de discussie en de beslissing aan anderen. Glatisant (overleg) 23 feb 2017 19:01 (CET)
Oké, prima. Apdency (overleg) 23 feb 2017 20:22 (CET)

Schrijfmachine[bewerken]

Hej Glatisant! Naar aanleiding van deze wijziging: dat die schrijfmachines in 1961 op de markt kwam, stond al in het artikel. Het krantenartikel dat je als bron hebt aangevoerd, geeft echter geen specifieke datum, alleen 'binnenkort'. 'Jaren zeventig' (wat er eerst stond) is t.o.v. 14 oktober 1961 geen 'binnenkort' meer, maar het is wel mogelijk dat de productie in Amsterdam pas in 1962 begon. Zou het wijzigen in van de zin in "Een groot deel (eventueel: Circa 70%) van deze schrijfmachines werd in Amsterdam geproduceerd.[ref]" voor/volgens jou bezwaarlijk zijn? Richard 1 mrt 2017 13:37 (CET)

Ik reageerde met de wijziging op het ontzettend vage 'in de jaren zeventig onder meer'. Omdat ik een boekje probeerde te dateren, heb ik het in Delpher opgezocht. Maar je hebt gelijk dat 'in 1961' niet door de ref. gedekt wordt. Het 'circa 70%' vind ik dan wat minder zeker - dat de fabriek er gekomen is, is zeker, maar of de planning van oktober 1961 werd gehaald, vertelt de historie niet.
Overigens heette de onderneming in Nederland volgens dat boekje 'Internationale Bedrijfsmachine Maatschappij'. Glatisant (overleg) 1 mrt 2017 14:01 (CET)
Met je opmerking over die 70% heb je helemaal gelijk. Ik heb de ref nog wel áchter de zin gezet, aangezien hij feitelijk de hele zin dekt (en niet alleen het jaartal). Bedankt voor het meedenken en een fijne dag verder. Richard 1 mrt 2017 15:00 (CET)