Overleg gebruiker:Grashoofd/Archief/2011

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Grashoofd
(Zeg maar Lars)

Hello!

Deze pagina is voor het laatst bewerkt door Romaine op 10-12-2013
Archiefpagina's: 2007-2008200920102011201220132014201520162017201820192020

Inhoud

Sparks Fly[bewerken]

Beste Grashoofd, goed om te zien dat je weer actief bent! Je nomineert het artikel Sparks Fly voor directe verwijdering omdat je graag een schone bewerkingsgeschiedenis wilde. Dat kan ik begrijpen. Het artikel voldoet echter niet aan de criteria voor directe verwijdering, die zijn opgenomen in de richtlijnen voor moderatoren. Het nominatiesjabloon heb ik dus weer weggehaald. Het spijt me als dit jou teleurstelt, maar ga vooral door met je goede werk hier! Met vriendelijke groet, Mathonius 16 jan 2011 19:06 (CET)

Hoi Mathonius, ik begrijp natuurlijk waarom je dit niet mag doen. Niet geschoten is altijd mis! Ik had gehoopt op logisch denkwerk, maar helaas wordt dat niet gehanteerd op Wikipedia.. Grashoofd 16 jan 2011 19:29 (CET)

Toekomstige films / categorieën[bewerken]

Hallo Grashoofd, Je had de film Winnie the Pooh (2011) de categorie Film uit 2011 meegegeven, maar zou je in het vervolg a.u.b. de films die nog uit moeten komen de categorie Toekomstige film willen geven? Anders ontstaan er fouten in de encyclopedie als er een film uitgesteld wordt en (veel) later pas uitkomt, of als een film helemaal nooit wordt uitgebracht. Als we die allemaal in de categorie voor toekomstige films bij elkaar zetten, dan kunnen ze in de gaten gehouden worden, en worden bijgewerkt als er nieuws over is, of voor verwijdering worden genomineerd als er van de film uiteindelijk niets terecht komt. Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 jan 2011 03:43 (CET)

Daar heb ik helemaal niet aan gedacht, bedankt voor het melden! Grashoofd 17 jan 2011 14:31 (CET)

WIU2 en limiet[bewerken]

Beste Lars, Kun je me iets wijzer maken? Je hebt een aantal 'wiu2' sjabloons weggenomen van artikels. Is er ergens een lijst van dergelijke sjablonen? Ik plaats er soms eens eentje op en dan vergeet ik het wel eens weg te nemen. Met dank en hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 17 jan 2011 15:12 (CET)

Hoi Andries, de lijst met wiu2-sjablonen is te vinden op Categorie:Wikipedia:Werk_in_uitvoering. Groetjes, Grashoofd 17 jan 2011 15:14 (CET)
Thank you very much!

Andries Van den Abeele (overleg) 17 jan 2011 15:27 (CET)

Martial arts[bewerken]

Hoi Grashoofd. Zie deze edit van mij en dan voornamelijk de samenvatting. Trijnsteloverleg 19 jan 2011 22:15 (CET)

Verwijderingsnominatie Wikipedia:WikiProject[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:WikiProject dat is genomineerd door Brimz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110119 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 20 jan 2011 01:06 (CET)

Wikiproject film[bewerken]

Hallo Lars / Grashoofd, Ik ben de de deelnemerslijst van het Wikiproject film aan het doornemen en actualiseren. De lijst met actieve deelnemers lijkt ernstig uitgedund. Zag bij jouw bewerkingen nog wel wat filmgerelateerde zaken staan, maar leek me toch nuttig om je op de hoogte te brengen. Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 22 jan 2011 03:12 (CET)

Verwijderingsnominatie Jaren ’60[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Jaren ’60 dat is genomineerd door Hjvannes. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110128 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 jan 2011 01:05 (CET)

Besse Cooper[bewerken]

Hoi, ik begrijp je bijdrage op Besse Cooper niet. Ze is op dit moment de oudst levende persoon ter wereld, sinds het overlijden van Eunice Sanborn. Dan haalt ze dus niet pas op 6 februari Eunice Sanborn in als oudste levende persoon ter wereld, want die is al op 31 januari overleden en dus niet meer onder de levenden. Magalhães (overleg) 3 feb 2011 21:39 (CET)

Haha, het is op meerdere manieren te lezen. Kijk, Eunice Sanborn was met 114 jaar en 195 dagen de oudste erkende levende mens ter wereld. Besse Cooper is momenteel 114 jaar en 192 dagen oud. Over drie dagen zal ze dus net zo oud zijn als Sanborn. Aangezien Sanborn niet ouder wordt, omdat ze dus overleden is, haalt Cooper haar in. Ze was de oudste levende mens ter wereld. Begrijp? Grashoofd 3 feb 2011 21:56 (CET)
Dat is niet op meerdere manieren te lezen. Je had geschreven: "Op 6 februari 2011 haalt ze Eunice Sanborn in, die momenteel met 114 jaar en 195 dagen de oudste erkende levende mens ter wereld is". Ze is echter dood en niet levend. Als je specifiek had willen vertellen dat ze dan ouder is dan haar voorganger ooit is geworden, had je beter dat kunnen schrijven. Dat vind ik echter geen zinnige toevoeging aan het artikel, aangezien Sanborn niet de oudste mens ooit was (zie ook Oudste mens) en bovendien is de informatie af te leiden uit de genoemde geboorte- en overlijdensdata. Magalhães (overleg) 4 feb 2011 06:48 (CET)

Verwijderingsnominatie Wikipedia:WikiProject[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:WikiProject dat is genomineerd door Brimz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110205 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 6 feb 2011 01:05 (CET)

Fries[bewerken]

Hey Grashoofd, aangezien ik zo gauw niemand op IRC kon vinden kom ik het hier maar vragen Glimlach. Weet jij of deze bewerking juist is? Mvg, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 6 feb 2011 10:34 (CET)

Ik weet het niet zeker, maar ik denk het wel. De 'ch' wordt niet zovaak gebruikt. Groetjes, Grashoofd 6 feb 2011 13:26 (CET)

Uitlokking[bewerken]

Beste Grashoofd. Fijn te lezen dat je met vakantie bent. Daar heb ik iets aan, wanneer ik van jou een antwoord verwacht. Maar er kijken op internet ook mensen met andere intenties rond. Gelukkig voor jou heb ik geen snode plannen en weet ik ook n iet wie je echt bent. Want als ik dat wel wist, dan wist ik ook wanneer ik bij jou thuis in zou moeten breken. Veel plezier verder in Disneyland!--Joost van Os (overleg) 9 feb 2011 18:39 (CET)

Dag Jos, bedankt voor de waarschuwing. Dergelijke berichten plaats ik alleen als ik zeker weet dat er mensen thuis zijn. Gelukkig ben ik nog een thuiswonende student, met ouders en zussen die vaak thuis zijn. Ik maak me daar dus geen zorgen over. Groetjes, Grashoofd 11 feb 2011 11:39 (CET)

Fatsoen[bewerken]

Hi Grashoofd,
ik zag dat Wikipedia:Wikiproject weer had aangemaakt. Die specifieke pagina was al 2 keer verwijderd (1 keer door jou aangemaakt) en je bewerkingssamenvatting bij de heraanmaak vond ik ook hoogst onsmakelijk en past niet binnen WP:AGF. Mocht bij de komende verwijdersessie de pagina verwijderd worden dan wil ik je hierbij oproepen om je neer te leggen bij de (dan voor de derde maal) genomen beslissing. Mocht de beslissing je niet bevallen dan kun je je wenden tot WP:TERUG. Wederom heraanmaken zal van mijn kant uit leiden tot een blokverzoek met als motivering: WP:PUNT.
Groeten, Audio-x-generic.svgJZ85overleg 11 feb 2011 15:57 (CET)

Prima. Ik ben het nog steeds niet eens met het feit dat het artikel klakkeloos is verwijderd, ondanks een meerderheid Tegen Tegen verwijderen's. Dat heeft niks met fatsoen te maken, maar met rechtvaardigheid. Grashoofd 11 feb 2011 20:25 (CET)
De gemeenschap van gebruikers heeft vastgelegd dat er op de verwijderlijst door moderatoren op basis van inhoudelijke argumentatie besluiten worden genomen, en niet op basis van een meerderheid aan reacties. De verwijderlijst is geen stempagina en ook geen peiling. Het is geheel aan de moderator om de afweging te maken en op basis daarvan actie te ondernemen. Groetjes - Romaine 11 feb 2011 20:32 (CET)

Verwijderingsnominatie Incidenten in Disneyland Parijs[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Incidenten in Disneyland Parijs dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110211 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 12 feb 2011 01:07 (CET)

Moebarak dood???[bewerken]

Hallo Grashoofd, ik moet eerlijk zeggen wat verbaasd te zijn over deze bewerking van jou waarin je beweert dat de Egyptische tv. dinsdagavond de dood van Moebarak gemeld zou hebben. Heb je niet gezien dat GPDCairo alleen maar schreef: "Egyptische leger ZOU op het punt staan om reguliere tv uitzendingen te onderbreken om Mubarak's dood aan te kondigen."? Ook in de eerdere versie (die hij blijkbaar snel verwijderd heeft) stond alleen speculatief: "ZOU leger zometeen 'Army declaration Nr. 6' gaan voorlezen". Waar je vandaan hebt dat de Egyptische tv. rond 20.30 u. "berichtte dat Moebarak overleden was" is werkelijk een mysterie! Paul K. (overleg) 16 feb 2011 03:47 (CET)

Hoi Paul, als je een béétje verder had gelezen op de Twitter van de journalist, was het je duidelijk geworden. Groet, Grashoofd 16 feb 2011 08:18 (CET)

Waddizzer?[bewerken]

ff diep ademhalen
Graftakkenzooi...? Wat is er aan de hand? Hier, neem dit bloemetje aan... misschien helpt het. Grt! ɘVe Roept u maar! 16 feb 2011 15:06 (CET)
Leuk gebaar, bedankt, maar er is net even iets geknapt in m'n hoofd. Iemand liet net de emmer overlopen. Grashoofd 16 feb 2011 15:08 (CET)
Ik meende al zoiets te zien. Neem ff afstand... helpt echt, heb er ervaring mee. Hou je haaks, ɘVe Roept u maar! 16 feb 2011 15:09 (CET)

Moebarak dood? (2)[bewerken]

Beste Grashoofd, van deze reactie van jou begrijp ik helemaal niets. Als je ZELF "een béétje verder had gelezen op de Twitter van de journalist"zou je toch gezien hebben dat hij tot vier maal toe schreef dat het hier om een onbevestigde bewering ging! En dat je je antwoord al archiveert voordat ik het gelezen kan hebben, is dat ook niet wat vreemd? Met vriendelijke groet, Paul K. (overleg) 16 feb 2011 16:21 (CET)

Robin de Levita[bewerken]

Hallo Lars, je hebt zojuist wat wijzigingen aangebracht bij Robin, dat mag uiteraard, maar zou je svp NIET de wiu willen weghalen. Er ontbrak nog vanalles, vanochtend wilde ik wat aanvullen en zag dat de WIU er niet meer bovenstond. Ook nu moet de WIU nog blijven staan. Groet, Pvt pauline (overleg) 19 feb 2011 10:15 (CET)

Hoi Pauline. Ik monitor de wiu2-sjablonen. Artikelen met een wiu2-sjabloon die een week lang niet bewerkt zijn, verwijder ik. De sjabloon gebruik je voornamelijk als je enkele uren of dagen met een artikel bezig bent, en dus niet als je een week lang niets doet aan het artikel. Als je dit graag doet (werken met pauzes), raad ik je aan om een checklist of een todolijst voor jezelf te maken. Het artikel is trouwens wel mooi geworden! Grashoofd 19 feb 2011 20:51 (CET)

Gary Merrill?[bewerken]

Hallo Grashoofd, ik zag dat je Gary Merrill in de Categorie:Amerikaans regisseur had geplaatst. Nu zijn de regisseurs uitgesplitst naar wat ze regisseren (een toneelregisseur is niet hetzelfde als bijvoorbeeld een videoclipregisseur) en dus zocht ik in het artikel naar wat hij regisseert. Daarover kon ik niets vinden. De Engelse versie vermeldt het evenmin, en categoriseert hem uberhaupt niet als regisseur. Denk je dat die categorie toch wel correct is? En weet je dan misschien ook wat hij regisseerde (films, televisie, toneel... er zijn veel mogelijkheden). Groeten, Hettie (overleg) 22 feb 2011 13:54 (CET)

Hoi Hettie, je hebt gelijk hoor! Ik dacht ergens gelezen te hebben dat hij een regisseur was, maar dit blijkt inderdaad niet het geval te zijn. Ik zal dit eruit filteren. Bedankt voor je oplettendheid! Grashoofd 22 feb 2011 13:56 (CET)
Dank voor je snelle reactie! Hettie (overleg) 22 feb 2011 14:31 (CET)

Refs[bewerken]

Hallo Grashoofd, Wanneer je een sjabloon invoegt binnen <ref> en </ref> kun je geen gebruik maken van de substitutiefuncie. Hier [1] gaat het dus niet goed. Verder tevens het verzoek geen magic words zoals PAGENAME op artikelen in te voegen, we willen artikelen toegankelijk houden en proberen daarbij zo veel mogelijk code zoals dit te vermijden op artikelen. Verder ontstaat er een probleem met dit woord als de titel van de pagina gewijzigd wordt. Binnen refs geen subst meer gebruiken dus en geen magic words invoegen op artikelen. Alvast bedankt! Groetjes - Romaine 22 feb 2011 20:21 (CET)

PS: Binnen een ref beginnen we ook niet met een * omdat dat ook fout gaat. Groetjes - Romaine 22 feb 2011 20:22 (CET)
Ok, prima! Zal het voortaan met statische tekst doen ;) Grashoofd 22 feb 2011 20:45 (CET)
PS: Bedankt voor het nieuwe artikel naar aanleiding van de hotlist! :-) Romaine 23 feb 2011 00:32 (CET)

AWB[bewerken]

Hoi Grashoofd. Als je met dit account met de AWB gaat werken, let je dan even op dat je max. 1 wijziging per minuut doet? Want dit account heeft geen botbit. Zie ook wp:bots. Pompidom (overleg) 27 feb 2011 22:10 (CET)

1) Je mag toch maximaal 2 wijzingen per minuut doen?
2) Ik krijg telkens geen botbit als ik een verzoek doe
3) Als ik constant dezelfde wijziging doe en 55 seconde moet wachten, ga ik dit echt niet doen. Grashoofd 27 feb 2011 22:11 (CET)
1)Op wp:bots staat: "Bots zonder botstatus mogen maximaal één wijziging per minuut maken. Bots met botstatus maximaal mogen er maximaal 12 per minuut maken, maar het wordt aangeraden om een langere opvolgtijd te gebruiken."
2)Daar ga ik niet over
3)Als je de AWB wilt gebruiken zonder botbit, dient dat toch echt te moeten. Ik weet niet hoe automatisch je het doet, maar je kunt ook instellen dat een volgende bewerking pas weer een minuut later wordt gedaan. Pompidom (overleg) 27 feb 2011 22:15 (CET)
Oké, mij is altijd verteld dat ik er twee per minuut mocht doen, en dat heb ik dan ook vrijwel altijd gedaan. Ik doe dit vrij automatisch, ik vervang {{ door ''{{ ''' v.Chr.''' is een jaartal volgens de [[christelijke jaartelling]].'' en hoef dus alleen nog maar de paginatitel in de voeren. Ik kan er zo 20 per minuut doen.. Dan zijn we er ook maar vanaf. Grashoofd 27 feb 2011 22:17 (CET)
En dat is net niet de bedoeling, je eigen regels maken. Ik zie dat je vrolijk doorgaat met snel bewerken. De laatste waarschuwing dus. Pompidom (overleg) 27 feb 2011 22:20 (CET)
You got it! Grashoofd 27 feb 2011 22:21 (CET)

Retinopathia praematurorum[bewerken]

Wat zie ik daar? Het is Grashoofd met een prachtig artikel over retinopathia praematurorum! Bedankt voor het schrijfwerk! Lach Ik ben er heel blij mee. Met vriendelijke groet, Mathonius 28 feb 2011 22:48 (CET)

Hallo Onkruidkoppie[bewerken]

Ik heb een mooie link voor je, gezien je vraag op IRC. Ik was alleen net wat te laat.

Hiermee kan je snel zaken in twee, drie of vier kolommen zetten.--Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 2 mrt 2011 13:39 (CET)

Superhandig! Ik heb hem bij mijn bladwijzers gezet, bedankt! Knipogende smiley Grashoofd 2 mrt 2011 13:42 (CET)

Opmerking[bewerken]

Beste Grashoofd, het enkel vervangen van de ene correcte opmaak door de andere is een nutteloze bewerking die niet gewenst is: dan kan iedereen immers ook het omgekeerde doen. Er is geen reden om {{referenties}} te verkiezen boven het gebruik van <references /> of {{references}} onder een kopje Noten of Voetnoten. Overigens, in plaats van mij uit te schelden op een achterafpagina in je gebruikersnaamruimte, heb ik liever dat je dat rechtstreeks in mijn gezicht zegt waar iedereen het kan zien, of het anders gewoon voor je houdt (schrijf het op een stuk papier ofzo). Ik stel voor dat je die pagina laat nuweggen. Paul B (overleg) 3 mrt 2011 22:35 (CET)

Absoluut niet, ik vind sommige bewerkingen die je vanavond doet werkelijk belachelijk en tolereer deze ook echt niet. Ik wens ook niet in discussie te gaan. Grashoofd 3 mrt 2011 22:36 (CET)
Hetzelfde geldt wat mij betreft voor sommige van jouw bewerkingen. Zal ik die dan maar gewoon terugdraaien, aangezien je niet in discussie wenst te gaan? Ik wil je overigens nogmaals in overweging geven die 'dossier'pagina zelf te laten nuweggen. Paul B (overleg) 3 mrt 2011 22:43 (CET)
Goed idee!!!! Je bent daar toch al zo gedreven in! Ik peins er overigens niet over om die pagina te verwijderen. Grashoofd 3 mrt 2011 22:48 (CET)
En mijn dank dat je dat toch hebt gedaan. De meeste bewerkingen die je doet zijn overigens prima: kopjes als 'inleiding', of kopjes die de titel van het artikel herhalen, kunnen eigenlijk altijd beter weg. Er waren alleen een paar plaatsen waar het weghalen van de kopjes de structuur van het artikel overhoop haalde. Meestal moet er met die artikelen eigenlijk wat anders gebeuren, ik zal kijken of ik daar wat mee kan doen. Paul B (overleg) 3 mrt 2011 23:11 (CET)
Ik wil hierbij ook mijn excuses aanbieden voor mijn gedrag, dat ik zo kattig reageerde. Ik heb een enorm lange dag gehad en als ontspanning werk ik dan even aan Wikipedia. Als je werk dan teruggedraaid wordt, terwijl het eigenlijk een verbetering is, wordt je daar niet blij van. Dit bijvoorbeeld is dan wel weer een goede revert. Ik snap je goede bedoelingen, maar je slaat een beetje door, met bijvoorbeeld dit soort dingen. Nogmaals, excuus. - Grashoofd 3 mrt 2011 23:19 (CET)
Excuses natuurlijk aanvaard, ik was zelf ook niet al te makkelijk in deze discussie. Denk dat ik toch eens wat vaker tot tien moet tellen voor ik terugdraai, je bent niet de enige die erover valt. Van mijn kant dus ook excuses voor het nogal botte terugdraaien, dat had ik beter kunnen aanpakken. Groet, Paul B (overleg) 4 mrt 2011 01:13 (CET)

Sonnenkopf[bewerken]

Ik kon niet snel coördinaten vinden van Sonnenköpfle. Is dat misschien dezelfde berg als Sonnenkopf? Michiel1972 6 mrt 2011 21:19 (CET)

Daar zat ik ook al over te twijfelen en ik heb er ook naar gezocht, maar kon er ook niets over vinden.. Grashoofd 6 mrt 2011 21:19 (CET)

Skiffhead[bewerken]

Beste Lars, Jij kunt als kennelijke niet-roeier natuurlijk ook niet weten dat de skif(f)head voor skiffeurs DE wedstrijd van het jaar is. Er is ongetwijfeld het nodige aan het artikel te verbeteren. Het artikel is duidelijk geschreven door iemand die roeit, zeer waarschijnlijk een skiffeur, en die niet weet wat een niet-roeier niet begrijpt. Geef dat aan, maar zeg niet dat het artikel nergens over gaat, het gaat namelijk over de belangrijkste skif-wedstrijd van het jaar. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.95.155.119 (overleg · bijdragen)

Dag anonieme gebruiker, je kunt nagaan dat ik het artikel in deze vorm wel moest verwijderen. Het was geheel onbekend waar het over ging. Na de aanpassingen is het een netjes artikel geworden. De nominatie is daarom verwijderd. Grashoofd 9 mrt 2011 13:07 (CET)

Markeren[bewerken]

Hoi Grashoofd. Vanwaar markeer je zoveel edits, met name van geregistreerde gebruikers, en welke hulpmiddelen gebruik je hiervoor, aangezien ik het met die snelheid onmogelijk acht om dit handmatig te doen. Groet, Pompidom (overleg) 16 mrt 2011 10:09 (CET)

Hoi Pompidom, ik meet de activiteit van van een aantal (meestal actieve) gebruikers en ik kijk wat ze zoal doen, zodat ik weet wie ik moet benaderen over bepaalde onderwerpen. De snelste manier om dit te doen, is via RTRC. Ik heb AutoDiff en MassPatrol aan, zodat de wijzigingen constant in beeld komen. Dan heb ik ongeveer 2 seconde om de wijziging te analyseren, voordat hij gemarkeerd wordt. Ik hoef hier verder niks voor te doen, behalve op te letten. Tijdens het MassPatrollen heb ik constant mijn ogen op het scherm. Grashoofd 16 mrt 2011 11:46 (CET)
Bedankt voor je uitleg. Mij vielen je gemarkeerde edits op, aangezien je hier er bovenuit sprong, vandaar de vraag. Groet, Pompidom (overleg) 16 mrt 2011 13:18 (CET)

Conventies[bewerken]

Zie Wikipedia:Conventies: Ieder artikel begint met een inleiding waarin in niet meer dan één alinea een korte en zinvolle omschrijving van het artikel wordt gegeven onder gebruikmaking van de titel van het artikel in vette letters. De beschreven term staat idealiter vooraan de eerste zin (lidwoorden daargelaten); waar dit gekunsteld zou overkomen, kan hiervan worden afgeweken (onderstreping van mij). Dat ieder lemma dus altijd boven de eerste zin een inleiding moet hebben is dus gewoon niet waar. Bovendien meldt in dit geval die eerste zin zelf al dat er op de pagina een lijst te vinden is, hetgeen uw extra inleiding redundant maakt en verder bevat het lemma meer dan slechts een lijst, hetgeen overigens ook duidelijk te zien is in de inhoudsopgave die door u tot tweemaal toe naar halverwege de pagina werd "verbeterd". Verbeteren is mooi, maar graag alleen waar en wanneer het nodig is. Met vriendelijke groet, Wutsje 17 mrt 2011 23:45 (CET)

Archivering[bewerken]

Uit deze bewerking maak ik op dat u mijn opmerking als "gezeur en gezeik" kwalificeert. Dat mag, uiteraard. Als dit echter het niveau van overleggen moet zijn, dan wil ik u erop wijzen dat ik onmiddellijk een blokkade voor u zal aanvragen zodra u de bewuste pagina weer tracht te "verbeteren". Met vriendelijke groet, Wutsje 17 mrt 2011 23:56 (CET)

Disclaimer[bewerken]

Zou je alsjeblieft eerst even willen stoppen met het toevoegen van de disclaimer op diverse lemmata? Ik ben het niet eens met de disclaimer op veel van die artikelen en heb in de kroeg een oproep geplaatst of die disclaimer is wat we willen op de Wikipedia. M.vr.gr. brimz (overleg) 22 mrt 2011 12:16 (CET)

Ik had niks anders verwacht van jou. Het was een kwestie van tijd voordat er weer gezeur kwam. Grashoofd 22 mrt 2011 12:40 (CET)
Tsja, als je een medische disclaimer denkt te moeten zetten op Over mijn lijk, dan gaat er toch iets fout? Ik heb net gelezen, dat in eerdere discussies de medische disclaimer eigenlijk zelfs ongewenst is op de Nederlandstalige Wikipedia. Ik zal dan ook een botverzoek indienen om je bijdrages terug te draaien. In dat licht bekeken snap ik deze bijdrage ook niet zo goed. M.vr.gr. brimz (overleg) 22 mrt 2011 13:25 (CET)

Eastwell Park[bewerken]

Zeer veel dank! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 18 mrt 2011 15:20 (CET)

Graag gedaan Knipogende smiley - Grashoofd 18 mrt 2011 16:37 (CET)

Disclaimer[bewerken]

Wat zijn voor jou de voorwaarden om een 'disclaimer medisch lemma' op een artikel te plaatsen? Ik heb geprobeerd om te achterhalen welke zoekopdracht jij in AWB hebt gestopt, maar ik kon er niet echt achter komen. Chemische stofjes, films, nobelprijswinnaars, uitgeverijen, van alles is er langs gekomen in zo'n lijstje. Het lijkt me handig dat je AWB zo instelt dat je bij dit soort wijzigingen niet ongezien de veranderingen aanbrengt. Wikipedia wordt voor de buitenwereld echt een lachtertje als er op ieder artikel een disclaimer medisch lemma komt te staan. EdoOverleg 22 mrt 2011 13:51 (CET)

Voornamelijk de ziektes, aandoeningen en geneesmiddelen voorzie ik van een sjabloon. AWB staat ingesteld op Category (recurse user defined): Categorie:Aandoening. Vaak kom ik een uitgeverij o.i.d. tegen, en die probeer ik allemaal te skippen, maar er floept er toch soms ééntje tussendoor. Dat is jammer.. en daardoor ben ik ook genoodzaakt om alle wijzigingen later handmatig te controleren. Dit was ik morgen van plan om te doen. Helaas wordt dit weer dwarsgelegen door een persoon, die mij zeer vaak loopt te "verbeteren"/stalken, en altijd maar weer in staat is om mij vreselijk te ontstemmen. Grashoofd 22 mrt 2011 14:40 (CET)
(bwc) Ik ben betreffende wijzigingen nagelopen en ben van mening dat het aantal fouten vrij hoog was. Ik heb een aantal van de bewerkingen teruggedraaid, namelijk in die gevallen waarbij het redelijkerwijs niet te verwachten is dat lezers uit de informatie in een artikel conclusies over iemands gezondheidstoestand zouden kunnen trekken. Mogelijk ben ik niet volledig geweest. Over mijn terugdraaiingen valt te discussieren indien gewenst. Ik zou adviseren dit sjabloon slechts handmatig toe te voegen, nadat je een artikel gelezen en in principe begrepen hebt. Josq (overleg) 22 mrt 2011 14:45 (CET)
Eens met JosQ, met de hand toevoegen, en met beleid, en bij twijfel vertrouwen op het gezond verstand van de lezer. Bij paracetamol en ibuprofen hebben we wel degelijk zo'n disclaimer nodig, en daar staat deze dan ook. Bij kunsttiet lijkt het me tamelijk overdreven. EdoOverleg 22 mrt 2011 14:48 (CET)
Was daar door een andere bot toegevoegd. Ik heb het weggehaald. — Zanaq (?) 22 mrt 2011 15:01 (CET)
Kijk, hier kan ik wat mee. Bedankt voor de feedback en de foute terugdraaïngen. Grashoofd 22 mrt 2011 15:04 (CET)
Naar aanleiding van je eerdere opmerking: ik hoop dat iedere Wikipediaan een paar "stalkers" heeft die aan de bel trekken zodra ze iets niet vertrouwen. Kan uiteraard irritant zijn, maar er lopen hier genoeg redelijke mensen rond die er adequaat op kunnen reageren. Die kunnen wel uitmaken tot in hoeverre de "stalker" gelijk heeft of juist ongelijk, maar het gaat erom dat we elkaar controleren. Alles uiteraard tbv de kwaliteit van de encyclopedie. Josq (overleg) 22 mrt 2011 15:09 (CET)
Stalkers zijn prima, maar doordraven kan ook. Ik heb me in het verleden doodgeërgerd aan deze persoon. ik zou dolgraag zien dat ik deze pagina kon blokkeren voor bepaalde gebruikers, maar helaas.. Grashoofd 22 mrt 2011 15:13 (CET)
Nu kan ik met de beste wil van de wereld geen enkel doordraafgedrag constateren bij Brimz, integendeel, hij heeft nu terecht een probleem gesignaleerd. Dat is constructief. Ik vind het spijtig dat ik blijkbaar naar een spreekwoord over oude koeien moet verwijzen... Josq (overleg) 22 mrt 2011 15:16 (CET)

Aantal bewerkingen per minuut[bewerken]

Grashoofd, zelf heb ik het ook wel eens, maar bij jouw gaat het wel erg ver over de grens. Met een account zonder botbit mag je met AWB maximaal één wijziging per minuut maken. Bij jouw zijn het er zeer vaak iets van vijf, acht, tien of nog meer. Zou je hier op willen letten in het vervolg? Of anders een botbit willen aanvragen. Nu overtreed je namelijk constant het vastgestelde beleid. Dennis P:TW 22 mrt 2011 14:26 (CET)

Hoi Dennis. Ik weet dat ik teveel wijzigingen doe. Ik werk voornamelijk 's nachts met m'n bot, waar het niemand er last van heeft. Mijn bewerkingen hoeven immers toch niet nagekeken te worden, en om 3 uur 's nachts is niemand aan het realtimen. Ik moest nog een paar Disclaimers afwerken, omdat ik daar gister niet aan toe kwam, dus deed ik die even snel vanochtend; dat was fout, ik had moeten wachten tot de nacht. Grashoofd 22 mrt 2011 14:33 (CET)
Dat kan zijn Grashoofd, maar zonder botbit mag je ook 's nachts maar één bewerking per minuut maken. Als je er meer wilt maken, zul je toch echt een botbit moeten aanvragen. Dennis P:TW 22 mrt 2011 14:37 (CET)
Daarnaast; "mijn bewerkingen hoeven immers toch niet nagekeken te worden"... helaas blijkt uit bovenstaande én de discussie in de kroeg het tegenovergestelde. Het is dat ik puur toevallig vandaag een lemma opende en dacht; "waarom staat hier in vredesnaam een disclaimer boven; welke pipo heeft dat er boven gezet?". Door zo naïef te denken zadel je nu wel een hele hoop mensen met extra werk op. M.vr.gr. brimz (overleg) 22 mrt 2011 15:05 (CET)
Brimz, hou je erbuiten, alsjeblieft. Haal mijn overlegpagina van je volglijst af.
@Dennis; Dat zou inderdaad moeten, maar mijn botbitjes worden helaas altijd geweigerd. Verder wil ik ook niet dat mijn bewerkingen niet nagekeken worden. Ik maak soms wel eens een foute bewerkingen, en dit wordt vrijwel altijd opgemerkt, waarvoor ik mensen in het algemeen dankbaar voor ben. Daarom beperk ik mij altijd toch nachtwerk. Ik werk echt heel vaak 's nachts, en dit is de eerste keer dat het opgemerkt wordt in 2 jaar. Grashoofd 22 mrt 2011 15:10 (CET)
Grashoofd,
als je botbit geweigerd is dan moet je niet onder het mom van "mijn bewerkingen hoeven immers toch niet nagekeken te worden" alsnog gaan botten. Wellicht heeft die weigering een reden namelijk. Vanaf nu geldt wmb: ga je over de juist throttle heen dan krijgt je bot een blok. De opmerking van Brimz past prima in deze discussie, dat je Brimz niet mag omdat deze opmerking niet in je straatje past is jammer.
Het is prachtig dat je botwerk doet maar doe dat dan binnen de gestelde richtlijnen.
Groeten, Audio-x-generic.svgJZ85overleg 22 mrt 2011 15:13 (CET)
Dan zullen de mensen wel een goede reden hebben om de botbit af te wijzen naar ik aanneem. Het is dan echter niet de bedoeling om met AWB heel veel wijzigingen te doen, zodat je alsnog fungeert als een soort bot. Je zou of nogmaals een poging kunnen wagen of je aan de restrictie van één bewerking per minuut moeten houden. Ook 's nachts. Het is me trouwens al vaker opgevallen, maar heb nu besloten er wat van te zeggen, omdat het een gewoonte lijkt te worden. Ga je op deze wijze door, dan rest me niets anders dan een aanvraag te doen je AWB-rechten af te nemen. En dat is echt niet iets dat ik wil. Dennis P:TW 22 mrt 2011 15:18 (CET)
Geen zorgen, ik heb al een waarschuwing gekregen hierboven. Gewoon weer even een maandje minderen met AWB, geen probleem. Grashoofd 22 mrt 2011 15:20 (CET)
Maar daarna dien je niet weer de regels te overtreden.. Dennis P:TW 22 mrt 2011 15:24 (CET)
Natuurlijk niet. Grashoofd 22 mrt 2011 15:25 (CET)
Dus je kunt nu gewoon doorgaan, maar met één wijziging per minuut. Een maandje rust hoeft echt niet hoor. Dennis P:TW 22 mrt 2011 15:26 (CET)
Liever niet. Er is mij net duidelijk gemaakt dat als ik per ongeluk 2 wijzigingen per minuut doe, ik direct een blok van een dag krijg. Ik wacht dus liever totdat iedereen afgekoeld is. Grashoofd 22 mrt 2011 15:44 (CET)
Gewoon opletten (klokje rechtsonder van de PC erbij houden). Als je per ongeluk eens een keer twee wijzigingen doet, dan is er echt geen man over boord hoor. Maar zodra het een gewoonte gaat worden, dan is het een probleem. Ongelukjes (als je ze al zo mag noemen) gebeuren nu eenmaal, dat is niet erg. Dennis P:TW 22 mrt 2011 15:49 (CET)

Markeren als gecontroleerd[bewerken]

Grashoofd, hoe kun jij zo snel markeren? Van gisteravond 17.31 uur tot 17.45 uur tel ik bijna 2000 markeringen, dat is bijna 2,5 per seconde. Het gaat er bij mij niet dat je die bewerking dan ook letterlijk gecontroleerd hebt. Doe je dit botmatig/met een programma; en is het wel gewenst om zo snel en veel te markeren? Ook goede, trouwe en al jarenlang meewerkende gebruikers kunnen fouten maken... Goudsbloem (overleg) 30 mrt 2011 13:49 (CEST)

Mag ik je, zonder iets over het antwoord van Grashoofd te willen verklappen, verwijzen naar Overleg_gebruiker:Grashoofd/Archief4#Markeren? Gezicht met tong uit de mond Mathonius 30 mrt 2011 13:53 (CEST)
Oke, bedankt Mathonius, dat is in ieder geval een antwoord, zal voortaan even de geschiedenis doorbladeren van je OP, Grashoofd voordat ik je een vraag stel. Goudsbloem (overleg) 30 mrt 2011 14:33 (CEST)

Verplaatsen van categorieen[bewerken]

Hoi Grashoofd,

Als je categorieen verplaatst/hernoemt, zou je dat via een nominatie op Wikipedia:Te verwijderen categorieën willen doen? Dan kunnen anderen ook hun mening geven: het terugdraaien van categorieverplaatsingen is niet zo eenvoudig als het terugdraaien van titelwijzigingen op artikelen en op deze manier voorkomen we onnodig werk en heen en weer geschuif van artikelen.

Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 31 mrt 2011 21:11 (CEST)

Dat is niet nodig toch, aangezien de categorieën leeg zijn..? Grashoofd 31 mrt 2011 21:12 (CEST)
Dat ligt eraan: het is niet de bedoeling de categorie alvast leeg te maken voorafgaand aan hernoeming. Als de categorieen al leeg waren dan is het inderdaad niet nodig. MrBlueSky (overleg) 31 mrt 2011 21:17 (CEST)
Ik heb ze leeggemaakt en in Categorie:Medische drama gezet. Dit is de officiële benaming van dit soort series. Een 'ziekenhuisserie' is niks. Grashoofd 31 mrt 2011 21:18 (CEST)
En waar haal je die kennis vandaan? "Ziekenhuisserie" is een zeer gebruikelijke aanduiding, zowel op internet als in de geschreven media, en ook veel gebruikelijker dan 'medisch drama'. Wie bepaalt dat de 'officiële' benaming 'medisch drama' is? Paul B (overleg) 31 mrt 2011 21:25 (CEST)
De heren Nijs en Peters in Imagineering (2008), de heer Jan Simons in Interface en cyberspace. Inleiding in de niewe media, de heer Roemer Lievaart in Speelfilms maken, de heer Kees van Wijk in De media-explosie en de heer Henk Penseel in Basisboek entertainmentmarketing doen dat. Ik ben student Media & Entertainment. Ik doe niet zomaar zulke wijzigingen. Grashoofd 31 mrt 2011 21:45 (CEST)
Zou je misschien kunnen aangeven 1) waar in die boeken de aanduiding "medische drama" voorkomt? 2) wie van deze auteurs zegt dat er een "officiële" aanduiding bestaat (officieel volgens wie?) en 3) waarom je titelwijzigingen doorvoert zonder een reden op te geven? Fransvannes (overleg) 31 mrt 2011 22:12 (CEST)
1) Wil je dat ik hier de bladzijdes neerzet? Wat heb je daaraan? 2) wie zegt dat ziekenhuisserie correct is? Volgens mij niemand. De taalunie in ieder geval niet! Deze mannen hebben een theorie; dit blijkt de enige theorie te zijn. Gezien de uniformiteit van het gebruik in de boeken, kan je aannemen dat dit de standaardterm is. 3) Ik heb geen reden nodig, als 'ziekenhuisserie' een niet-bestaand woord is. Er is namelijk sprake van een fictief/verzonnen woord. Grashoofd 31 mrt 2011 22:17 (CEST)
Het woord bestaat, al staat het niet in het woordenboek. Medisch drama staat ook in geen enkel woordenboek, toch? Die woorden zijn allemaal verzonnen, maar niet fictief.
Ik wil jouw bronnen natrekken, omdat ik me niet kan voorstellen dat die schrijvers het over een medische drama hebben. Dat is namelijk ongrammaticaal Nederlands. Vandaar. Fransvannes (overleg) 31 mrt 2011 22:22 (CEST)


Grashoofd[bewerken]

De thee...
...met wat lekkers!

Hallo Grashoofdje, Wij hadden altijd zoveel lol op het IRC. Ik hoop je hier weer snel te zien. Groetjes, Chromium Logo Erik009 (overleg) 3 apr 2011 15:28 (CEST)

Hierbij sluit ik me aan. Als je terugkomt: de thee staat klaar, met een heerlijke stroopwafel! Groetjes TBloeminkTBloemink overleg 3 apr 2011 15:30 (CEST)
Ook ik vind het erg jammer dat je weg bent. Ik hoop je snel weer te zien. P-Attractieparken.PNG Mezelf14 overleg 3 apr 2011 20:56 (CEST)
Ik sluit me aan bij de rest. --BakkertjeWouter. 3 apr 2011 21:02 (CEST)
Leuk gebaar, bedankt allen Glimlach. Ik kom ook wel terug hoor (ik ken mezelf), maar voordat ik dat doe neem ik eerst even een flinke pauze van een paar maandjes. Dat heb ik echt nodig. Groetjes, Grashoofd 5 apr 2011 00:28 (CEST)
Oei, ik weet niet of de lekkernijen dat volhouden... Ach, geen ramp Glimlach Alvast welkom terug! TBloeminkTBloemink overleg 5 apr 2011 17:03 (CEST)
Ja, we hopen je gauw weer te zien :-) Mvg, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 5 apr 2011 17:06 (CEST)
Tot snel! SMirC-wink.svg Chromium Logo Erik009 (overleg) 5 apr 2011 20:49 (CEST)
Wederom een gewaardeerd collega die er de brui aan geeft. Jammer. Geniet van je pauze en we zien je met frisse moed weer terug. En vergeet niet om af en toe eens op IRC je onkruidkoppie te laten zien he? ;) --Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 7 apr 2011 01:59 (CEST)

Generiek[bewerken]

Hallo Grashoofd, Ik zag je op een artikel rechtstreeks infobox generiek gebruiken. Daar is dit sjabloon niet voor bedoeld, maar is enkel en alleen bedoeld om andere sjablonen mee te maken. Dit staat ook duidelijk op het sjabloon zelf vermeld! Zou je nooit en te nimmer generiek meer willen gebruiken op artikelen? Alvast bedankt! Groetjes - Romaine 15 apr 2011 01:26 (CEST)

Oh, oke, wist ik niet. Prima! Grashoofd 15 apr 2011 01:29 (CEST)

Casuïstiek[bewerken]

Nog erg bedankt voor het aanmaken van dit verzoeklemma, maar wat ontzettend jammer dat jij nu ook al weg bent (wat ik overigens wel goed kan begrijpen). De Wikischim (overleg) 22 apr 2011 09:33 (CEST)

Gelukkig, een teken van leven[bewerken]

Hoi Grashoofd. Je geeft met [ deze bewerking ] aan dat alleen noodzakelijk berichten gewenst zijn. Ik hoop echter dat je stilletjes aan de schrijverstoetsen onder je vingers legt, en weer vrolijk gaat mee typen aan de opbouw van deze wikipedia.

--Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 4 mei 2011 20:07 (CEST)

Hoi Rodejong, ik ben alweer aan het schrijven hoor, alleen niet zo actief als voorheen. Leuk dat je het opmerkt, trouwens! Knipogende smiley - Grashoofd 4 mei 2011 20:42 (CEST)

Verwijdernominatie Maray Ayres[bewerken]

Hallo Grashoofd/Archief/2011, ik heb je artikel Maray Ayres ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 27 mei 2011 02:42 (CEST)

Grashoofd returns?[bewerken]

Het lijkt erop alsof je terug bent! Alvast welkom terug! Chromium Logo Erik009 (overleg) 29 mei 2011 21:08 (CEST)

Jeugdzanger[bewerken]

Hallo Grashoofd/Archief/2011, ik heb je artikel Jeugdzanger ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 1 jun 2011 15:28 (CEST)

Bijwerken statistieken hotlist[bewerken]

Hallo Grashoofd, zou je - indien je tijd hebt - de statistieken van de hotlist weer eens willen bijwerken? Ik zag dat je dat de vorige keer al zeer netjes gedaan had, dus leek het me adequaat om het nu opnieuw aan jou te vragen. Alvast bedankt! Met vriendelijke groeten, C (o) 6 jun 2011 19:21 (CEST)

Dag Capaccio, ik ga er vanavond even mee bezig. Groetjes, Grashoofd 6 jun 2011 21:19 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Grashoofd 6 jun 2011 22:05 (CEST)
Schitterend, bedankt! Knipogende smiley - C (o) 7 jun 2011 07:40 (CEST)

Dr. Phil[bewerken]

Hallo Grashoofd. Erg zonde dit. Ik heb de aanmaker er op aangesproken, aangezien de hotlist er niet is voor beginnetjes. Ik zou het leuk vinden als je toch verder wilt gaan met het vertalen, desnoods nomineer ik het artikel voor verwijdering. Met vriendelijke groet, ChrisN (overleg) 6 jun 2011 20:09 (CEST)

Dag ChrisN. Goed opgemerkt! Lees ook eens deze discussie Knipogende smiley. Ik zie dit artikel graag op de verwijderlijst staan. Ikzelf zal er dan alsnog voor zorgen dat er een net en uitgebreid artikel komt. Grashoofd 6 jun 2011 21:19 (CEST)

Film infobox[bewerken]

Hallo Grashoofd, Ik zag je deze bewerkingen doen in de infobox film, ik wil daarbij aangegeven dat een infobox nooit bedoeld is om informatie in het artikel te vervangen, maar enkel bedoeld is om de belangrijkste feiten van een onderwerp kort samen te vatten. Dit ter notificatie voor de helderheid. Groetjes - Romaine 22 jun 2011 16:44 (CEST)

Dag Romaine, ik ben me daar zeker van bewust en dat was ook niet de intentie van de wijziging Glimlachende smiley. Groetjes, Grashoofd 22 jun 2011 21:49 (CEST)

Autistische stoornis[bewerken]

Hallo Grashoofd, de toevoeging op Autistische stoornis die je corrigeerde en markeerde heb ik geheel ongedaan gemaakt. Het staat zo zeker niet in de DSM waar de alinea over ging, en de toevoeging was in zichzelf tegenstrijdig. Zonder bronvermelding kunnen we dit soort aanvullingen beter niet te snel voor gecontroleerd markeren, ook al is het geen vandalisme. Groet, --JanB (overleg) 23 jun 2011 20:30 (CEST)

Prima hoor. Ik heb vrij weinig verstand van dit onderwerp en na een Google-tje zag ik veel gelijkenissen in de teksten daar. Het leek erop dat de geven informatie juist was, maar dat is schijnbaar niet het geval. Bedankt voor je oplettendheid! - Grashoofd 23 jun 2011 20:33 (CEST)

Film (decennia/jaar)[bewerken]

Zou je als je nog meer film decennia/jaren toevoegd de engelse IW willen opnemen. Bij voorbeeld en:1870s in film of en:1891 in film . Alvast bedankt! Koektrommel (overleg) 24 jun 2011 13:45 (CEST)

Dag Koektrommel, meestal doe ik dat ook wel, maar vandaag had ik daar niet zo'n zin in. Daarbij; binnen 5 minuten heeft een bot het al gedaan Knipogende smiley - Grashoofd 24 jun 2011 13:48 (CEST)
Een bot kan alleen een interwiki toevoegen als er op minstens één project er een verwijzing staat naar het andere project. Bots zijn niet zo slim dat ze meteen op basis van titels interwiki's leggen. Dus minstens 1 interwiki moet er met de hand gelegd worden. Groetjes - Romaine 24 jun 2011 15:02 (CEST)
Oh? Dat heb ik nooit geweten! Bedankt voor de heads-up ;) - Grashoofd 25 jun 2011 12:29 (CEST)

Botbit[bewerken]

Beste Grashoofd, ik heb zojuist GrashoofdBot een botbit gegeven. Veel succes! Met vriendelijke groet, Jarii94Overleg 25 jun 2011 18:08 (CEST)

Bedankt, Jarii! :) - Grashoofd 25 jun 2011 18:34 (CEST)

Hotlist[bewerken]

Grappig je hotlistverzoek. Ik had dat artikel ook al eens erop gezet. Groet, Pompidom (overleg) 26 jun 2011 15:46 (CEST)

Tja, het wordt hoog tijd. Hopelijk hebben we dit keer meer succes Knipogende smiley - Grashoofd 26 jun 2011 15:49 (CEST)

Wijzigingen bot[bewerken]

Hoi Grashoofd. Wat heeft deze wijziging voor nut? Er wordt alleen een redirect gerepareerd, iets dat niet per se nodig is. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld hier en hier. Of mis ik een daadwerkelijke inhoudelijke, taalkundige of voor de lay-out noodzakelijke wijziging? Dennis P:TW 26 jun 2011 18:25 (CEST)

Dag Dennis. Nee hoor, je mist geen inhoudelijke wijziging. De titelwijziging van Apple iPhone naar iPhone was mij al lange tijd een door in het oog, en ik wou deze titelwijziging graag doorvoeren op vaakbezochte artikelen ([2], [3]), zodat ze de lezers zo min mogelijk storen. Misschien had ik dit echter beter met mijn hoofdaccount moeten doen. Groet, Grashoofd 26 jun 2011 19:19 (CEST)
De wijziging - met bot of hoofdaccount - is dus niet nuttig geweest, omdat er inhoudelijk/taalkundig niets is veranderd. De lezer wordt nergens door gestoord in de eerdere versie. Verzoek om wijzigingen als deze alleen mee te nemen met 'echte' bewerkingen, dus wat de lezer ook merkt. Dennis P:TW 26 jun 2011 19:49 (CEST)
Prima. Ikzelf vond hem storend, dus besloot om hem door te voeren. Voortaan niet meer. Grashoofd 26 jun 2011 19:51 (CEST)

Wikipedia:Bezoekersaantallen van de Nederlandstalige Wikipedia[bewerken]

Hoi, Lars. O, ben jij Grashoofd? Dat klinkt me vertrouwder in de oren. Knipoog

Zeg, ik heb Wikipedia:Bezoekersaantallen van de Nederlandstalige Wikipedia bijgewerkt, dus misschien kan de nominatie ingetrokken worden als je tevreden bent, zodat de 20 bezoekers per dag niet meer dat akelige nominatiesjabloon zien staan. Bekijk het maar even en zie maar.

Een prettige week alvast. Hartelijke groet, --ErikvanB (overleg) 27 jun 2011 01:56 (CEST)

Dag Erik, uiteraard heb ik het sjabloon verwijderd. Goed werk! Groetjes, Grashoofd 27 jun 2011 11:17 (CEST)
Dankjewel. Mvg, --ErikvanB (overleg) 27 jun 2011 15:40 (CEST)

sjablonen die rode links bevatten[bewerken]

Hoi Grashoofd, Toevallig kwam ik uit op je subpagina's over sjablonen die rode links bevatten. Nu heb ik zelf het Sjabloon:Navigatie kranten Spanje gemaakt, in eerste instantie alleen met de grote landelijke dagbladen, maar na overleg met JWZG alle regionale bladen waarvan ik het bestaan na kan gaan (en ik weet zeker dat die lijst niet compleet is) daaraan toegevoegd. Dit sjabloon staat nog niet op jouw subpagina's. Wat zou jouw suggestie zijn hoe dit aan te pakken? netraaM • 1 jul 2011 03:58 (CEST)

Dag Netraam, het sjabloon Navigatie kranten Spanje komt in het kopje landen en volken, waar ik nog niet aan toegekomen ben. Groet, Grashoofd 1 jul 2011 12:03 (CEST)
Ah ok. Dank! Ziet er uit als een hele klus, die inventarisatie, maar wel zo nuttig... sterkte netraaM • 1 jul 2011 12:38 (CEST)
Ja, het is een beste klus, maar het is erg handig als het af is. Voel je trouwens vrij om te helpen Knipogende smiley - Grashoofd 1 jul 2011 12:42 (CEST)
Hoi, Ik heb zojuist de Deense versie aangemaakt, en een krant geschreven: Sjabloon:Navigatie kranten Denemarken en Bornholms Tidende. Tips?--Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 1 jul 2011 16:10 (CEST)
Dag Rodejong, ziet er erg netjes uit! Ik ga vanavond bezig met de landen, dus jou sjabloontje komt er ook tussen te staan ;) Keep it up! - Grashoofd 1 jul 2011 21:18 (CEST)

Bot muzieknummers[bewerken]

Hoi, Grashoofd,

Ik vind artikels over nummers van artiesten zonder lemma al niet zo nuttig maar leidt blijkbaar ook tot onjuiste informatie: De uitvoerende van Chemical Test heet niet A Denis maar Denis A en deze fout herhaalt zich in diverse lemmata. Groeten, Kattenkruid (overleg) 2 jul 2011 00:35 (CEST)

Oh, je hebt gelijk, de database zat verkeerd. Ik zal het oplossen. Het feit dat de lemma's nog niet bestaan, is een kwestie van tijd. Grashoofd 2 jul 2011 00:36 (CEST)
Het lijkt me beter om het andersom te doen. Zelfde probleem treedt op bij [4] vs. Barren Planet/Hollow. Kattenkruid (overleg) 2 jul 2011 00:40 (CEST)
Ik zal alle artikelen straks nog even bijlangsgaan.. de database die ik gebruik is helaas de enige bruikbare, maar soms wat onduidelijk - Grashoofd 2 jul 2011 00:41 (CEST)
Als het goed is, zijn alle fouten nu opgespoord. Bedankt voor je oplettendheid! Grashoofd 2 jul 2011 01:00 (CEST)
OK. Kattenkruid (overleg) 2 jul 2011 01:04 (CEST)
Die imports van GrashoofdBot zijn wel erg magertjes. My Way (T.I.) en Yeah Ya Know (Takers) zijn bijvoorbeeld echt nog ongeschikt als lemma. Hoop dat er nog allemaal wat bij komt anders is de hele serie rijp voor een verwijderingsnominatie. mvg Agora (overleg) 2 jul 2011 01:47 (CEST)
En er zitten meer fouten in. Wat is het label nou? (niet gelijk aan en.wp.) Kattenkruid (overleg) 2 jul 2011 02:07 (CEST)
Zelfde uitvoerendenprobleem bij Ain't I vs. en:Ain't I. Dit is niet fraai, Gras. Kattenkruid (overleg) 2 jul 2011 02:11 (CEST)
De genoemde uitvoerend artiest van I'm A Flirt doet slechts mee als featuring op de remix: en:I'm A Flirt. Kattenkruid (overleg) 2 jul 2011 02:22 (CEST)
Agora; ik wil dan wel eens weten wat jij ziet in deze genoemde artikelen dat ze ongeschikt maakt. Een nummer is E, hoe dan ook, als het uitgegeven is door een platenlabel. Verder, een beginnetjes-lemma dient drie feiten te bevatten, en dat doen ze. Lijkt mij een waterdichte zaak.
@Kattenkruid; ik was mij niet bewust van het aantal fouten dat de bot oplevert en ik ga er zo snel mogelijk mee aan de slag. Groet, Grashoofd 2 jul 2011 07:44 (CEST)

Grashoofd, ook oppassen bij zoiets botmatig aanmaken, want niet alles zijn puur nummers, er zitten ook EP's bij, zie bijvoorbeeld Dark. Op discogs kun je zien dat het geen nummer van Dennis A is, maar een EP met 2 andere nummers daarop. Discogs is een zeer goede en betrouwbare bron (bijna van alle singles/albums/ep's foto's) voor zulk soort zaken. Op zich ben ik niet tegen botmatig aanmaken van dit soort zaken (liever iets dan niets), maar ik denk dat je elk artikel wel rustig dient na te kijken, en niet bijvoorbeeld 10 artikelen per minuut moet aanmaken. Goudsbloem (overleg) 2 jul 2011 11:48 (CEST)

Eens met Goudsbloem. Botmatig aanmaken van artikels is niets mis mee, maar het dient wel uiterst zorgvuldig te gebeuren. Een beetje meer tijd nemen per artikel zal het 'probleem' waarschijnlijk al oplossen. Dennis P:TW 2 jul 2011 12:13 (CEST)
Uiteraard ben ik het eens met de bovenstaande stellingen. Ik was echter in de veronderstelling dat de gegeven informatie van de UMD-database juist was, wat helaas niet altijd het geval is. Ik ga nu bezig met de analyse van de aangemaakte artikelen en verbeter de gemaakte fouten. Groet, Grashoofd 2 jul 2011 13:30 (CEST)
Ik heb vooruitgang geboekt: De database van UMD weergeeft singles en EP's; ik check alle titels en vergelijk ze met een single-overzicht op de Engelse Wikipedia of Discogs, zodat ik geen artikelen over EP's meer schrijf. Tevens heb ik de hitnotering geïmplementeerd, wat enorm lastig was, maar het is uiteindelijk gelukt. Als er nog tips zijn, hoor ik die graag. Grashoofd 2 jul 2011 17:04 (CEST)
Hoi Grashoofd, mooi initiatief inderdaad. Ik heb zonet interwiki's en categorieën toegevoegd aan enkele tientallen artikelen van vanmiddag. Zou je zelf nog even oudere artikelen kunnen nalopen op hetzelfde? Door een interwiki naar het Engelstalige artikel komt ook meteen die informatie beschikbaar voor de lezer op de Nederlandse Wikipedia die er dan ook meteen meer aan heeft. Blijf verder vooral aan het testen met dit soort bot-acties. Daar is op zich niets mis mee. Met vriendelijke groet, Davin (overleg) 2 jul 2011 23:51 (CEST)
Dag Davin, morgen ga ik bezig met de controle van alle aangemaakte artikelen, zodat ik zeker weet dat alle fouten eruit zijn en de artikelen geoptimaliseerd zijn. Bedankt voor je steun! Groetjes, Grashoofd 2 jul 2011 23:52 (CEST)

Kinderen van Nyx[bewerken]

Hoi Lars, ik heb vandaag het door jou op deze pagina gebruikte sjabloon Zijbalk kinderen van Nyx verwijderd. Hetzelfde geldt voor Zijbalk Byzantijnse kunst, Zijbalk Hellenistische kunst en Zijbalk Oud-Egyptische kunst, die op deze pagina in gebruik zijn/waren. ;) Met vriendelijke groet, Mathonius 11 jul 2011 11:03 (CEST)

Ter informatie, zie ook dit gelijkaardige project: Gebruiker:Casperinfo/Project:Rode sjablonen - C (o) 11 jul 2011 11:20 (CEST)
Mathonius: Ik ga er straks mee aan de slag, bedankt ;)
Capaccio: Ja, dat was ook mijn motivator om hiermee te beginnen. Die subpagina is echter sterk verouderd ;) Grashoofd 11 jul 2011 13:26 (CEST)

redirects[bewerken]

Beste Grashoofd, zou je misschien willen stoppen met het aanmaken van redirects van "basiswoorden"? In een aantal gevallen hebben ze of meer betekenissen dan jij denkt, of is de pagina waarnaar je verwijst niet gelijkwaardig genoeg van betekenis. Kortom, je maakt hierin helaas teveel fouten. Met het aanmaken van dp's heb ik minder moeite, omdat die veel makkelijker aangevuld kunnen worden. Josq (overleg) 13 jul 2011 17:27 (CEST)

Dag Jos, als je verbeteringen hebt, dan zie ik die graag verschijnen (ik volg de pagina's). Ik maak het lijstje wel even af. Grashoofd 13 jul 2011 17:30 (CEST)
Nee, als iemand je erop wijst dat je teveel fouten maakt moet je je eerst grondig bezinnen en je informatie controleren aan de hand van bronnen (waaronder woordenboeken in jouw geval). Josq (overleg) 13 jul 2011 17:31 (CEST)
En dat staat waar? Grashoofd 13 jul 2011 17:32 (CEST)
in WP:RVM staat dat blokkades opgelegd kunnen worden vanwege verstoring van de opbouw van de encyclopedie. Het toevoegen van foute informatie behoort tot zo'n verstoring. Josq (overleg) 13 jul 2011 17:33 (CEST)
Ik wordt soms zo moe van jou.. maar goed, dan spelen we het even via het boekje. Ik zie graag een opsomming van de gemaakte fouten van het afgelopen uur, zodat ik ze kan verbeteren. Ik ben van mening dat ik tot op heden nog geen fouten hebt gemaakt, dus als jij het tegendeel kan bewijzen, dan zie ik dat graag tegemoet. Grashoofd 13 jul 2011 17:36 (CEST)
Nee, de bewijslast ligt bij de toevoeger, de richtlijn die daarop betrekking heeft heet Wikipedia:Verifieerbaarheid en niet Wikipedia:Falsificeerbaarheid. Ik vraag van jou dat je bij alle redirects die je hebt aangemaakt een verwijzing geeft naar een woordenboek, die laat zien dat de pagina waarnaar jij geredirect hebt inderdaad de enige en juiste betekenis is. Josq (overleg) 13 jul 2011 17:41 (CEST)
PS: zie de verwijderpagina van vandaag, want met bovenstaand bericht bedoel ik niet te zeggen dat ik geen verantwoordelijkheid wil nemen wanneer ik daar tijd voor heb. Josq (overleg) 13 jul 2011 17:43 (CEST)
De genomineerde doorverwijzingen zijn verwijderd. Daarmee is blijkbaar de kous af. Geen bezwaar, dit waren inderdaad onjuiste redirects. - Grashoofd 13 jul 2011 18:00 (CEST)
Ok, dan is voor mij ook de kous af! Josq (overleg) 13 jul 2011 18:01 (CEST)

Categorie verwijderen[bewerken]

N.a.v. deze wijziging en het vervolgens van een "nu weg" voorzien van de leeg geworden categorie, het verzoek dit in de toekomst op de correcte wijze aan te pakken: als je van mening bent dat een categorie weg moet, plaats dan een {{catweg}} op de categorie, meld de cat. aan op de verwijderlijst en laat de inhoud in de categorie staan. Een moderator beoordeelt na twee weken inspraak het verzoek en voert verwijdering en verplaatsing uit. Bij voorbaat dank. Alankomaat (overleg) 18 jul 2011 13:00 (CEST)

Moet dat bij lege categorieën écht door die procedure? Dat is toch puur overbodig? Grashoofd 18 jul 2011 13:12 (CEST)
Ja, zeer zeker als je de categorie zelf wilt leeghalen. Categorieën kunnen, bewust of onbewust, leeg raken, terwijl dat misschien helemaal niet de bedoeling is. Daarom altijd aanmelden op de lijst, zodat kan worden nagegaan of verwijderen al dan niet gewenst is. Alankomaat (overleg) 18 jul 2011 14:09 (CEST)
Akkoord. Bedankt voor de opheldering. Groet, Grashoofd 19 jul 2011 00:25 (CEST)

Toevoegen van infoboxen[bewerken]

Dag Lars, ik zie dat je erg veel bezig bent met het toevoegen van infoboxen. Dit is opzich prima, alleen een infobox bestaat om informatie te verstrekken. Bij bijna alle lemmata staat nu alleen een infobox met daarin het land. Bijna altijd is deze meer op te vullen met geboortedatum, sterftedatum, jaren actief, IMDb-nummer enzovoorts. Zou je dit er ook bij kunnen/willen betrekken, zodat de kwaliteit van de infoboxen (in nu al 300 artikelen ofzo iets?) weer iets omhoog gaat? Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 20 jul 2011 09:50 (CEST)

Dag Jurriaan. Je hebt je flink verkeken. Ik ben al twee dagen non-stop bezig om infoboxen toe te voegen, wat heeft geleid tot een bewerkingsaantal van minimaal 5000 artikelen. Dit doe ik botmatig; de "lege" informatie kan ik niet met mijn bot toevoegen, omdat dit veel te compliceert is. Het voordeel van lege infoboxen is dat beginnende gebruikers gemakkelijker informatie toe kunnen voegen in de box, wat al regelmatig wordt gedaan. Volgers van pagina's merken dat er een infobox bijgekomen is, en vullen deze binnen één minuut in (zie bijv. [5], . Verder krijgt elk artikel zonder afbeelding ook een infobox, waarin een link staat naar wikiportret.nl ("Afbeelding gewenst"); dit leidt hopelijk tot een toename van afbeeldingen. Zie ook hier. - Grashoofd 20 jul 2011 10:25 (CEST)
 • Ik merkte net dat er één persoon is die ENORM hinderlijk aan het werk is. Er worden complete infoboxen verwijderd, zelfs mét correcte informatie. Ik verzoek gebruikers om Wutsje daarom in de gaten te houden, omdat ik over enkele uren in een vliegtuig zit en de komende 3 weken niet terug ben. Grashoofd 20 jul 2011 10:27 (CEST)
 • "Enorm hinderlijk", dat dacht ik nou ook met al die bijna-lege infoboxen die niets toevoegen. Had deze massa-actie niet van tevoren besproken kunnen worden? Paul B (overleg) 20 jul 2011 10:29 (CEST)
Nee!!! Waarom? Waarom moet altijd alles besproken worden? Deze actie is totaal legitiem en het verwijderen van die infoboxen is niets meer dan een hinderlijke actie voor de encyclopedie. De botmatige actie leidt tot twee dingen; men wordt opgeroepen om een portret van de persoon up te loaden, en het is voor beginnende gebruikers gemakkelijker om het artikel vollediger te maken. De overgrote meerderheid van de gebruikers zal bij het zien van zo'n infobox de missende informatie invullen, waardoor de infoboxen binnen no-time volledig zullen zijn. Grashoofd 20 jul 2011 10:33 (CEST)
Botmatige acties op duizenden artikelen zijn typisch projecten waarvan het op prijs wordt gesteld om ze in ieder geval vooraf aan te kondigen. Ik ga het niet allemaal ongedaan maken natuurlijk, dat zou ook weer een rare actie zijn, en heel veel werk (dat is waarom het prettig is dit soort dingen van tevoren aan te kondigen...). Over de magische effecten van het plaatsen van een lege infobox ben ik wat sceptisch, maar laten we over drie of vier weken eens een steekproef doen om te zien of het werkt, die infoboxen staan er nu toch al. Paul B (overleg) 20 jul 2011 10:50 (CEST)
Ik ben net even door de lijst van wijzigingen van GrashoofdBot gegaan, en als zo'n 50 infoboxen hebben invulling gekregen. Binnen de tijdsperiode van 24 uur vind ik dat al een flink aantal. Ik geloof dus wel dat dit de goede kant op gaat. Groet, Grashoofd 20 jul 2011 10:56 (CEST)

Ter info:http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Overige Astrion (overleg) 20 jul 2011 10:53 (CEST)

Wat is precies je verzoek? Grashoofd 20 jul 2011 10:56 (CEST)

Botblokkade[bewerken]

Beste Grashoofd,

Zoals je weet zijn bot-edits alleen toegestaan voor onderhoudswerk waarover consensus bestaat. Over het toevoegen van "lege" infoboxen bestaat geen consensus; zoals wel blijkt uit o.a. de discussie hierboven, de bewerkingsgeschiedenis van Rense Westra en dit verzoek. Ik heb daarom je bot geblokkeerd tot het eind van je vakantie (11 augustus).

vriendelijke groet, CaAl (overleg) 20 jul 2011 11:43 (CEST)

Botblokkade[bewerken]

stukje teruggeplaatst nadat het razendsnel gearchiveerd was, omdat ik nog een opmerking wil toevoegen

Beste Grashoofd,

Zoals je weet zijn bot-edits alleen toegestaan voor onderhoudswerk waarover consensus bestaat. Over het toevoegen van "lege" infoboxen bestaat geen consensus; zoals wel blijkt uit o.a. de discussie hierboven, de bewerkingsgeschiedenis van Rense Westra en dit verzoek. Ik heb daarom je bot geblokkeerd tot het eind van je vakantie (11 augustus).

vriendelijke groet, CaAl (overleg) 20 jul 2011 11:43 (CEST)

Ter volledigheid, verwijs ik ook nog even naar twee teksten op WP:BOT:

"Onacceptabel gebruik:

Controversiële wijzigingen: als je wijzigingen wilt doorvoeren die misschien niet algemeen geaccepteerd worden, moet je hier eerst toestemming voor vragen op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers. "

en

"De bestuurder van een bot moet beschikbaar zijn om de bot te stoppen, tenzij expliciet is aangegeven dat de bot zonder toezicht draait."

groet, CaAl (overleg) 20 jul 2011 11:49 (CEST)

 • Ik zal hier direct werk van maken na mijn vakantie, maar nu heb ik echt geen tijd (en ben ik té geirriteerd om correct te kunnen antwoorden), want dit heb je uitermate slecht beoordeeld, CaAl. Ik had je nog nooit betrapt op een misstap, maar dit is echt een grote. Grashoofd 20 jul 2011 11:52 (CEST)
 • Jammer dat je er zo sterk over denkt; we hebben het er na je vakantie wel over, hopelijk lukt het me dan om je mijn beweegredenen beter uit te leggen. Fijne vakantie! CaAl (overleg) 20 jul 2011 11:58 (CEST)

Museumprojectje[bewerken]

Hallo Lars,

Hoe staat het met het museumprojectje?

Mvg, Bas (o) 29 jul 2011 19:39 (CEST)

Hoi Bas, momenteel staat dat project op non-actief, omdat ik een aantal weken op vakantie ben. Morgen ben ik terug in Nederland en dan zal ik eens kijken hoe het ervoor staat. Groetjes, Grashoofd 7 aug 2011 21:59 (CEST)

Hoi[bewerken]

Mooi plaatje ;) --Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 12 aug 2011 21:56 (CEST)

Hahaha, bedankt Robert! Knipogende smiley Hoe gaat het met je? - Grashoofd 12 aug 2011 21:57 (CEST)

Aanmaak achtbaan/pretpark artikelen via bot[bewerken]

Hey Grashoofd,

Ik heb even een vraagje voor je. Gisteren opperde ik op IRC het idee om alle achtbaanartikelen botmatig aan te maken zodat het veel werk scheelt als je een artikel wilt schrijven. Je hoeft dan niet telkens weer een infobox en een beginnende zin meer te schrijven. Ik hoorde dat jij dit met jou bot al van plan was, klopt dit?

Groetjes, P-Attractieparken.PNG Mezelf14 overleg 15 aug 2011 17:19 (CEST)

Dag Mezelf, dergelijke acties onderneem ik inderdaad regelmatig; ik heb al 10,000+ botmatige artikelen geschreven over videogames en nummers. In het achtbanenidee zie ik zeker mogelijkheden en ik wil graag helpen, maar ik heb daarvoor ruige data nodig. Ik weet niet of je bekend ben met botschrijven, maar het werkt kortgezegd als volgt: de bot plaatst constant dezelfde tekst, maar past variabele waarden aan. Deze waarden noem ik 'ruige data'. Een voorbeeld:
Stel, ik wil de volgende tekst plaatsen: "Steel Dragon 2000 is een stalen achtbaan in het Japanse attractiepark Nagashima Spa Land." De basistekst die de bot zal plaatsen, is dan: '''%%achtbaannaam%%''' is een [[%%soortachtbaan%%]] in het [[%%landvanherkomst%%]] [[attractiepark]] [[%%parknaam%%]].
De waarden van de ruige data zijn als volgt, gescheiden met een puntkomma:
Steel Dragon 2000;stalen achtbaan;Japan|Japanse;Nagashima Spa Land
Je kunt natuurlijk oneindig veel informatie toevoegen op deze manier, als de ruige data maar beschikbaar is. De data kan in een Excelbestand worden gebouwd en moet geëxporteerd worden als een .xml-bestand. Als je zo'n bestand ik je bezit hebt, of er ééntje kunt maken, dan ben ik meer dan bereid om mee te helpen aan dit project. Met vriendelijke groet, Grashoofd 15 aug 2011 18:01 (CEST)
Dank voor je antwoord :). Ik was van plan om de RollerCoaster Database te gebruiken. Helaas is deze wel copyrighted, maar ik ken de eigenaar goed, dus dat moet geen probleem zijn. Alleen wat mij meer een probleem lijkt, is dat niet van elke achtbaan dezelfde gegevens beschikbaar zijn. Bij sommige achtbanen, mist bijvoorbeeld het openingsjaar of de hoogte om maar wat te noemen. Zijn dergelijke problemen te ondervangen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat zo'n database in een excel bestand komt, die een robot kan gebruiken? Groetjes, P-Attractieparken.PNG Mezelf14 overleg 15 aug 2011 18:26 (CEST)
Dag Mezelf, wat een nette database! Die kunnen we zeker gebruiken. Ik heb even rondgekeken, en ben erachter gekomen dat er 5338 achtbanen bestaan/bestonden, waarvan er momenteel 2731 achtbanen operationeel zijn. De informatie die verstrekt is het Advanced Search-gedeelte is prima. Zie bijvoorbeeld hier; dit is een overzicht van alle operationele bestaande Canadese achtbanen. Je hebt de volgende waarden in dit overzicht; "Roller Coaster - Amusement Park - Type - Design - Status - Opened". Deze informatie is ruim voldoende voor een beginnetje. Ik heb een voorbeeldje gemaakt om te illustreren hoeveel waarden we kunnen invullen met deze informatie: Gebruiker:Grashoofd/RC. Laat even horen wat je ervan vindt en wat je eventueel als verbetering ziet, zodat we daarop kunnen inspelen. Groetjes, Grashoofd 15 aug 2011 19:52 (CEST)
Ziet er heel erg goed uit, dank! Jammer dat er geen hoogte, lengte en snelheid in kan, maar dit is een heel mooi beginnetje. Hoe zouden we nu het beste verder kunnen gaan? Groetjes, P-Attractieparken.PNG Mezelf14 overleg 15 aug 2011 21:19 (CEST)
Heb je de mogelijkheid om zometeen even op de chat te komen? Ik heb over een half uurtje wel even tijd om het uit te leggen Knipogende smiley - Groetjes, Grashoofd 15 aug 2011 21:22 (CEST)

België (doorverwijspagina)[bewerken]

Hoi, ik heb je artikel België (doorverwijspagina) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, hier, sorry. Groetjes. — Zanaq (?) 16 aug 2011 20:43 (CEST)

Geen probleem, zie ook mijn bijdrage en de wijzigingen die De Wikischim daarna heeft toegepast. Grashoofd 17 aug 2011 12:16 (CEST)

Pukkelpop[bewerken]

Hey Grashoofd, zie de discussie op Overleg_gebruiker:Capaccio#Pukkelpop MADe (overleg) 18 aug 2011 21:58 (CEST)

Zelfacceptatie[bewerken]

Beste Lars, Dank voor je reactie op mijn overleg pagina. Wij hebben de zelfacceptatie pagina geheel herschreven en geplaatst. Alle informatie m.b.t. de Stichting Zelfacceptatie is verwijderd, de pagina van de Stichting Zelfacceptatie zelf kan geheel verwijderd worden. Dit is door ons aangegeven op de verwijderlijst ( pagina ). Met vriendelijke groet, Robert Bolwerk 19 augustus 2011

 • Hallo Lars, middels dit schrijven vraag ik je hulp. Door mij zijn gisterenavond zorgvuldig betrouwbare en verifieerbare bronnen toegevoegd aan het artikel over zelfacceptatie. Door ons is tevens gereageerd op vragen aangaande de bronvermelding, helaas hebben wij moeten concluderen dat de pagina is verwijderd. Op de overleg pagina van gebruiker Gouwenaar (overleg) is een uitgebreide reactie te zien. Zoals door ons is aangegeven buiten het feit dat zeer veel internet artikelen en persoonlijke blogs/forums een bevestiging geven van inhoudelijke juistheid, zijn door ons concrete en betrouwbare bronnen ( deskundigen, verifieerbare bronnen )toegevoegd. Deze bronnen tezamen geven een feitelijke bevestiging weer van inhoudelijke juistheid van het artikel.

Ook aan jou de vraag en je hulp, wat er gedaan moet worden om het begrip zelfacceptatie binnen wikipedia te krijgen.Laten we wikipedia, de bezoekers van wikipedia en het onderwerp/begrip zelfacceptatie niet tekort doen, door geen opname. Er ontstaat hiermee binnen bestaande wiki onderwerpen ook meer duidelijkheid. Bestaande onderwerpen waarin het begrip zelfacceptatie aan de orde wordt gesteld: Ecuadoraanse transgenders in Nederland, Born this Way ( single ), Syndroom van Asperger. Hoe kan dit anders worden gerealiseerd, kan jij hierin een belangrijke rol betekenen. Met vriendelijke groet, --Rbolwerk (overleg) 28 aug 2011 14:41 (CEST)

 • Goedeavond Lars,

Wij hebben getracht op een juiste wijze vanuit neutraal standpunt met professionele bronnen een bijdrage te leveren. Dit is ons niet gelukt, en gaat ons blijkbaar niet meer lukken. Wij zullen onze bijdrage aan wikipedia hierbij laten. Met vriendelijke groet, --Rbolwerk (overleg) 29 aug 2011 19:38 (CEST)

Schrijfwedstrijd[bewerken]

Waarom? Mvg, BlueKnight 26 aug 2011 15:47 (CEST)

Ik krijg elk jaar altijd weer enorm veel motivatie om te schrijven, als de schrijfwedstrijd wordt aangekondigd. Ik schrijf me in en ga meestal direct aan de slag.. maar naarmate de tijd vordert, ga ik er niet meer mee verder. Ik betrap mezelf rond het einde van september op mijn inschrijving, die ik totaal ben vergeten. Verder verdwijnt mijn interesse in m'n gekozen onderwerp vrijwel direct, als ik de grootte zie van bijv. het Engelstalige artikel. Ten slotte wil ik geen dagenlang aan één artikel werken. Ik wil James Brown absoluut verbeteren, omdat het huidige artikel belachelijk is, maar ik wil hem niet zo extreem uitbreiden zodat ik een kansje heb ik de schrijfwedstrijd. Mijn voorkeur blijft altijd uitgaan naar vertalen van en-wp, en dat wordt niet gewaardeerd bij de schrijfwedstrijd. Daarom heb ik gekozen om voortijdig al uit de wedstrijd te stappen. Grashoofd 26 aug 2011 19:19 (CEST)
Ah, dank voor jouw uitgebreide reactie. Succes met het schrijven/vertalen! Groeten, BlueKnight 27 aug 2011 21:28 (CEST)

Rotkinderen[bewerken]

Grashoofd, Ten eerste ben ik niet gediend van de toevoeging 'rotkinderen', als commentaar bij het terugdraaien van mijn bewerking. Ten tweede denk ik dat er veel mensen op zoek zullen zijn naar het computerspel, en niet het hele artikel zullen gaan doorwerken op zoek naar een linkje dat bij het 28e subkopje verstopt zit. Zou je daarom het sjabloon weer willen terugplaatsen? Thijs! (overleg) 27 aug 2011 12:59 (CEST)

Beste Thijs, 'rotkinderen' was gericht op personen die van die stomme wijzigingen doen in dit artikel; het zijn er echt enorm veel, zie bijv. [6] [7] [8] [9] [10] en vooral de maker van deze wijziging (zie mijn betreffende wijziging waarin ik dit weer rechtzet). Voor je tweede verzoek, er zal in in principe niemand zijn die naar het spel zoekt, aangezien het spel vrijwel niet gespeeld wordt in Nederland en het spel een enorm slechte waardering heeft. Er wordt tevens tweemaal verwezen naar de pagina op iCarly, dus ik zie de noodzaak niet. Grashoofd 27 aug 2011 19:56 (CEST)

Moderatoraanmelding[bewerken]

Bedankt voor de steun bij mijn moderatoraanmelding!

Vriendelijke groet, VR-Land - (Overleg) 29 aug 2011 18:52 (CEST)

R&B - rhythm-and-blues - urbanpop[bewerken]

Hej,

de reden voor deze wijziging is dat ik van R&B een doorverwijspagina gemaakt heb, in plaats van de redirect naar urbanpop die het sinds begin dit jaar was - dat vind ik namelijk wat kort door de bocht: ik ben bezig met het langslopen van alle artikelen die naar R&B wijzen en de links aan te passen naar urbanpop of rhythm-and-blues - en het komt regelmatig voor dat het dat laatste moet zijn. Aangezien het artikel urbanpop in de lopende tekst van de inleiding al een verwijzing naar rhythm-and-blues bevat en je niet meer 'per ongeluk' op deze pagina kunt komen leek me die regel bovenaan het artikel overbodig geworden.

Richard 31 aug 2011 18:29 (CEST)

Hoi Richard, bedankt voor je uitleg, de wijziging is teruggedraaid! Grashoofd 31 aug 2011 18:54 (CEST)
Ik zie dat je net je antwoord terugzet. Ik vroeg me al af of er niet iets misging - je draaide het antwoorden terug, maar de wijziging waar het om ging bleef staan ;) Ik ben trouwens druk bezig, de lijst van verwijzingen naar de gewezen redirect wordt langzaam korter, maar het is een flinke klus. Och... houdt me van de straat zullen we maar zeggen. Richard 1 sep 2011 17:16 (CEST)
Ja het ging niet helemaal goed.. Ik las het schijnbaar verkeerd. Maar goed, nu is het weer oké. Top trouwens, flinke klus! Grashoofd 1 sep 2011 22:03 (CEST)

Vlaggetjes en sjablonen[bewerken]

Laat ik vooropstellen dat ik het erg fijn vind dat er een bot is die zich bezighoudt met het vervangen van vlaggetjes door vlagsjablonen. Daar zijn de vlagsjablonen immers voor. Toch drie vragen.

1) Waarom neemt je bot niet gewoon alle vlaggetjes mee, bijvoorbeeld hier wordt Nederland niet gedaan, maar Slowakije wel?
2) Je weet dat je {{RU-VLAG}} [[Rusland]] nog verder af kan korten door {{RU}} te gebruiken?
3) Waarom haal je hier de border weg? Vrijwel alle sjablonen hebben die border en dat maakt dus ook dat alles beter uitlijnt.

P.S. De code voor Spanje is ES, niet SP. - Kafir (overleg) 7 sep 2011 01:54 (CEST)

Beste Kafir, ik hield gister een testrondje met een beperkt aantal landen in het format [[Bestand:Flag of *land*.svg|20px]]. Hierbij merkte ik dat enorm veel vlaggen een omschrijving hebben gekregen, zoals [[Bestand:Flag of the Netherlands.svg|20px|[[Nederland]]]]. Dit soort dingen moeten allemaal handmatig worden aangepast, en het leek me verstandig om eerst het gros eruit te filteren, alvorens de kleine dingen in de bot te voeren. Dit doe ik waarschijnlijk vanavond of morgenavond. Bedankt voor je oplettendheid! Grashoofd 7 sep 2011 07:28 (CEST)

bot-import singles[bewerken]

Ik zag dat je bot-import van Singles en masse is voorgedragen voor verwijdering. Je was hier allereerst nog niet van op de hoogte gesteld, daarom meldt ik het hier ook nog. Was dit alle informatie die je had, want het is (naar mijn eigen mening) een beetje weinig, omdat de informatie die de lezer graag zou willen zien er niet in voor komt. Op welk album een nummer stond, hoe hoog in welke chart, dit is veel belangrijker dan het label waarop het is uitgebracht. edOverleg 7 sep 2011 11:36 (CEST)

Dag Edo, bedankt voor de melding, ik laat het z'n gang gaan. Als de gemeenschap de artikelen niet wenst, dan heb ik pech gehad. Groetjes, Grashoofd 7 sep 2011 13:53 (CEST)

Andere vraag[bewerken]

Met wat voor tool worden bot-imports eigenlijk gedaan? edOverleg 7 sep 2011 11:36 (CEST)

Ik gebruik de CSV-Loader, in combinatie met AWB. Grashoofd 7 sep 2011 13:53 (CEST)
Ah, kan AWB ook nieuwe artikelen aanmaken... dat is nieuw voor mij, handig tooltje dus. edOverleg 7 sep 2011 14:42 (CEST)
Ja, enorm handig, alleen erg lastig als je een beperkte database hebt.. Grashoofd 7 sep 2011 14:53 (CEST)
Ik heb ooit de hele database van de Stichting Top40 gehad, maar a) die heb ik niet meer, en b) daar had ik toch niets mee mogen doen. Daar had wel mooie informatie ingezeten. edOverleg 7 sep 2011 15:09 (CEST)
Zo, dat had zeker nuttig kunnen zijn! Helaas, helaas.. Grashoofd 7 sep 2011 15:10 (CEST)

SP-VLAG -> ES-VLAG[bewerken]

Hoi, het staat hier al deels boven, maar ik heb er toch maar een apart kopje van gemaakt. Allereerst tof dat je die sjablonen toe laat passen. Er zijn nog een aantal artikelen met SP-VLAG (zie link) die nog in ES-VLAG omgezet moeten worden. Misschien dat je daar nog de tijd voor vindt. Groeten, Miho (overleg) 8 sep 2011 19:26 (CEST):

Hoi Miho, ik dacht dat ik dat gister al had aangepast! Vreemd! Nou ja, geen enkel probleem hoor, ik zet hem direct aan. Groetjes, Grashoofd 8 sep 2011 19:28 (CEST)
(na bwc) Oeps, ik had even niet door dat het antwoord van Lars eigenlijk van Grashoofd komt. Nu snap ik de discussies op je overpagina ook ineens. Ik dacht eerst dat Grashoofd niet antwoordde. Dan was het bovenstaande van mij niet nodig. Sorry. Miho (overleg) 8 sep 2011 19:30 (CEST)
Dat hoor ik toch iets te vaak; toch maar weer even die handtekening terugplaatsen naar mn gebruikersnaam Knipogende smiley - Grashoofd 8 sep 2011 19:32 (CEST)
Nou, GrashoofdLars klinkt overigens ook wel stoer hoor :-) Bedankt voor het aanpassen (en dan doel ik alleen op het SP-sjabloon) Miho (overleg) 8 sep 2011 19:48 (CEST)
Haha, graag gedaan hoor. Ik hou het voortaan toch maar zo, denk ik. Groetjes, Grashoofd 8 sep 2011 19:49 (CEST)

Botmatig artikelen aanmaken[bewerken]

Hoi Grashoofd,

Ik ben de afgelopen week bezig geweest om een excel-bestandje te maken met daarin de gegevens van ongeveer 100 dorpen en stadjes in Zuid-Afrika. Ik heb de data al aangepast aan de eisen die je stelde aan Mezelf14 (hierboven). Ook het script en de eventuele paginatekst heb ik al gemaakt (inclusief voorbeeld) (hoewel ik geen idee heb of je er iets mee kunt). Zou je misschien die honderd artikelen willen botmatig willen aanmaken? Of moet ik/jij/wie dan ook daarvoor eerst toestemming vragen van de gemeenschap? Groet, --I90Christian (overleg) 10 sep 2011 16:39 (CEST)

Hoi Christian. Prima initiatief en geen enkel probleem. Je kunt het excel-bestandje sturen naar *verwijderd ivm privacy*, dan ga ik er binnenkort mee aan de slag. Groetjes, Grashoofd 10 sep 2011 20:18 (CEST)
Hoi Christian, bedankt voor het bestandje, ik ga er binnenkort mee aan de slag. Het ziet er uitstekend uit! Grashoofd 11 sep 2011 22:45 (CEST)
ARG. Nu al 2x een bewerkingsconflict gehad op deze pagina. Het is druk hier. Mag ik ook even mijn stukje tekst plaatsen? In ieder geval alvast bedankt voor de moeite voor al het werk! --I90Christian (overleg) 11 sep 2011 22:49 (CEST) Ah. Nu is het wel gelukt. :)

Haakjes verwijderen[bewerken]

Beste Grashoofd, kennelijk ben je bezig grootschalig haakjes uit titels te verwijderen. Maar zou je dan gelijk willen controleren of er wel op de juiste manier gelinkt wordt naar het nieuwe artikel en foutieve redirects willen herstellen. Zo wordt bijvoorbeeld in Sloterhof nu ineens het algemene woord atelierwoning gelinkt naar een specifieke woning in Warffum. Dat lijkt me niet de bedoeling. Ik neem aan dat je eerst dit soort zaken controleert en herstelt alvorens verder te gaan. Gouwenaar (overleg) 11 sep 2011 22:47 (CEST)

Bedankt voor de tip, ik zal erop letten. Grashoofd 11 sep 2011 22:49 (CEST)
Wellicht ten overvloede: voor veel van deze artikelen geldt dat de aanmaker haakjes heeft gebruikt omdat de aanmaker kennelijk besefte dat het niet de enige betekenis met die naam is. Wat eigenlijk zou moeten gebeuren, is dat er DPs worden aangemaakt, maar dat kan denk ik niet echt botmatig/halfautomatisch. Ik wil daar best wat bij meehelpen, als het niet te moeilijk is om een overzicht te vinden/maken van 'gehaakte' titels zonder 'ongehaakte' versie. Paul B (overleg) 11 sep 2011 22:55 (CEST)
Exact, ik zag toevallig in mijn volglijst er een paar voorbij komen, zonder dat de redirects werden gecorrigeerd. Gouwenaar (overleg) 11 sep 2011 22:58 (CEST)
Zo'n lijst staat hier: Gebruiker:MrBlueSky/haakjes/GeenArtikelZonderHaakjes1. Hij is nogal lang... Thijs! (overleg) 11 sep 2011 23:05 (CEST)
Hmmm, inderdaad. Nou ja, het ziet er niet uit of het ondoenlijk is. Ik zal eens beginnen met dingen waar ik verstand van denk te hebben... Paul B (overleg) 11 sep 2011 23:15 (CEST)
Lijkt me een prima plan. Niet geheel toevallig werkte ik met de lijst van MrBlueSky, waar ik toevallig op stuiterde. Het DP-plan lijkt mij prima! - Grashoofd 11 sep 2011 23:17 (CEST)
Let ook op het verschil tussen hoofdletters en kleine letters verderop in de titel. Bij Au pair en Au Pair hoort er bijvoorbeeld wel een verwijzing naar het andere artikel te staan (of een dp gemaakt te worden). Blijkbaar is dit werk toch niet geschikt om aan een bot over te laten. - Kafir (overleg) 11 sep 2011 23:20 (CEST)
En denken jullie bij het aanmaken van de dp ook even aan het oplossen van de links naar die dp, zodat die niet op het bordje komen van de 'dp-oplossers'? Bij voorbaat dank! Goudsbloem (overleg) 12 sep 2011 07:05 (CEST)

iCarly[bewerken]

Hallo Grashoofd, Het spijt me zeer, maar de door jou bedachte constructie is absoluut niet oke en onnodig. Er is hier geen reden om de informatie identiek twee keer te hebben staan. Daarnaast voeg je includerings-code toe op artikelen, terwijl er juist getracht wordt die code niet op artikelen te hebben staan. Eerder zijn dit soort constructies ook verdwenen, en dat is niet voor niets. Groetjes - Romaine 13 sep 2011 14:30 (CEST)

Ben het hier absoluut niet mee eens, maar ik ga de discussie niet eens meer aan. Verlies ik toch. Grashoofd 13 sep 2011 17:38 (CEST)

Bubutisysteem[bewerken]

Opmerkelijk! Zodanig dat ik me afvraag wat hier nu precies van klopt en in welke culturele context ik dit moet zien. Kun je wellicht de relevante citaten geven uit het boek dat je als bron hebt gebruikt? Vriendelijke groet, Josq (overleg) 17 sep 2011 00:17 (CEST)

Dag Josq. Inderdaad een opmerkelijk verschijnsel! Ik heb dit onderzoek helaas niet zelf uitgevoerd, maar heb ik het vertaald van de Engelse Wikipedia, wat ik regelmatig doe. Ik keek net even op de Duitse Wikipedia en zag dat het artikel daar iets uitgebreider is, dus die interessante informatie zal ik later op de dag nog toe gaan voegen. Groet, Grashoofd 17 sep 2011 12:15 (CEST)
Ah, de Duitse maakt het inderdaad al wat duidelijker, bijvoorbeeld dat het niet lichtvaardig gebruikt wordt. Lijkt me goed om deze gegevens ook in het artikel te verwerken! Josq (overleg) 21 sep 2011 11:46 (CEST)

Captain Cook Hotel[bewerken]

Beste Grashoofd,

Ik heb je nieuwe artikel Captain Cook Hotel op de verwijderlijst geplaatst, omdat ik mijn twijfels heb bij de E-waarde van dit hotel. Mocht ik volkomen ongelijk hebben en het hotel wél zeer relevant zijn, dan blijkt dit nu nog niet voldoende uit het artikel.

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 17 sep 2011 12:12 (CEST)

Dag Erik, als je een artikel NE vindt, mag je die natuurlijk altijd nomineren.. maar ik betwijfel of je dit gaat winnen. Er zijn namelijk honderden gelijksoortige E-artikelen, die hier te vinden zijn. Groet, Grashoofd 17 sep 2011 12:18 (CEST)

Er kan m.i. in dergelijke situaties nooit sprake zijn van "winnen". Ik zie het zo in ieder geval zeker niet. Mocht er op de verwijderlijst binnen afzienbare tijd met goede argumentatie worden aangetoond dat dit hotel wél E zou zijn, dan trek ik de nominatie sowieso in. Vooralsnog ben ik niet overtuigd. MvGr Erik'80 · 17 sep 2011 13:30 (CEST)

mooie infobox[bewerken]

Mooie infobox die je hebt toegevoegd aan Film noir, Grashoofd, bedankt! Met vriendelijke groet, Beachcomber (overleg) 20 sep 2011 00:32 (CEST)

Dag Beachcomber, bedankt! Ik heb hem ook op een aantal anderen toegevoegd, en ben momenteel bezig met het plaatsen op alle genres. Groetjes, Grashoofd 20 sep 2011 00:33 (CEST)

Jean Guillaume Bruguière[bewerken]

Grashoofd, op Jean Guillaume Bruguière beweer je dat hij ook Hwass in Bruguière heette. Je hebt er ook een redirect voor gemaakt. Waar heb je dat vandaan? Ik kan daar niets van terugvinden. Wel kan ik Christian Hee Hwass terugvinden en meerdere conussen die hij samen met Jean Guillaume Bruguière heeft ontdekt. Is hier niet een misverstand dat het Hwass en Bruguière moet zijn? Want hier zet je dat ook op die manier neer. Goudsbloem (overleg) 22 sep 2011 14:24 (CEST)

Jeetje! Ik denk dat je gelijk hebt! Het moet eigenlijk Hwass en Bruguière zijn. Ik zet direct m'n botje erop. Grashoofd 22 sep 2011 14:32 (CEST)
^Dat is incorrect, ik krijg net dit te horen: "Hwass was een leerlingen van Brugière en heeft aanvullend werk gedaan, vandaar duid men dit aan als X in Y." Grashoofd 22 sep 2011 14:37 (CEST) Knipogende smiley
Hoi Goudsbloem en Grashoofd, het moet wel degelijk Hwass in Bruguière zijn, maar er moet gelinkt worden naar beide wetenschappers. Hwass was namelijk een leerling van Bruguière en heeft aanvullend werk/studie verricht. Vandaar moet er staat Hwass in Bruguière. Inmiddels loopt mijn bot al om nog enkele andere auteurs te corrigeren en dit soort foutjes eruit te halen. Groet, C (o) 22 sep 2011 14:39 (CEST)
Oké, ik heb verder geen verstand van zulks, maar met Googlen stuitte ik op dit en dacht het aan te kaarten. Mooi dat het opgelost wordt in ieder geval. En weer wat geleerd vanzelf. Goudsbloem (overleg) 22 sep 2011 14:42 (CEST)

Interwiki's[bewerken]

Op de artikelen van de soorten van het geslacht Conus staat bij 80% (van degene die ik tot nu toe ben tegengekomen) een Engelse interwiki terwijl die niet bestaat. Kun jij die met je bot opsporen en verwijderen, want met de hand is het wel erg veel werk... Goudsbloem (overleg) 22 sep 2011 16:38 (CEST)

Hoi Goudsbloem. Ik weet ervan, maar naar mijn weten is er geen manier om dit met een bot te doen. Ik heb zelf ook al bij flink wat artikelen de iw's weggehaald en opzich valt de hoeveelheid werk hiervan wel mee. 80% is het zeker niet, ik denk dat ik op 1/5 zit.. maar ik ga ze zelf opsporen en verwijderen, handmatig. Grashoofd 22 sep 2011 18:42 (CEST)
Soms bestaat de Engelse pagina wel, maar wordt die anders geschreven (met of zonder hoofdletter). Hou daar ook rekening mee! - Kafir (overleg) 25 sep 2011 15:38 (CEST)

Dubbelingen[bewerken]

Hoi Grashoofd,

Bij de haakwormen plak je er soms twee maal hetzelfde artikel in. Ik kwam het al 9 keer tegen[11]. Om ze allemaal langs te lopen wordt me een beetje te veel. Zou je dat zelf willen doen (nu of na afloop)? Bedankt. Mvg, Davin (overleg) 25 sep 2011 14:48 (CEST)

Hoi Davin, ik werd er net ook al op gewezen, ik had het helemaal niet gemerkt! Bedankt voor het melden en ik ga het direct oplossen. Groetjes, Grashoofd 25 sep 2011 15:19 (CEST)

Foutje in bot[bewerken]

Beste Grashoofd, Volgens mij zit er een foutje in je bot. ZIe bijv. Himatismenida incertae sedis.--Joopwiki (overleg) 26 sep 2011 21:44 (CEST)

Hoi Joop, wat is er precies fout? Grashoofd 26 sep 2011 21:44 (CEST)
Het deel "incertae sedis" dat is geen deel van de familienaam--Joopwiki (overleg) 26 sep 2011 21:47 (CEST)
Volgens de databsae wel.. [12] - Grashoofd 26 sep 2011 21:48 (CEST)
Zie incertae sedis dan weet je gelijk wat de betekenis daarvan in de taxonomie is.--Joopwiki (overleg) 26 sep 2011 21:50 (CEST)
Pffffff... daarmee maken ze het wel enorm lastig zeg! Bedankt voor de heads-up! Kun je hem volgende keer trouwens direct hier plaatsen, want nu krijg ik mijn AWB niet meer aan de praat.. Grashoofd 26 sep 2011 21:51 (CEST)
AWB krijg je als volgt aan de praat. Even inloggen onder account van je bot (gewoon in wikipedia) en daar het commentaar lezen, dan zou e.e.a. weer moeten werken.--Joopwiki (overleg) 26 sep 2011 21:54 (CEST)
Geweldig, bedankt! :) Grashoofd 26 sep 2011 21:56 (CEST)
Ik stel voor om Himatismenida incertae sedis en Himatismenida (familie) te verwijderen. In feite betekent in dit geval incertae sedis dat er nog geen familienaam bekend is. Ik heb het geslacht Cochliopodium en de onderliggende soorten hierop al aangepast. Akkoord? Zo ja, dan verwijder ik e.e.a.--Joopwiki (overleg) 26 sep 2011 22:04 (CEST)
Akkoord. Betekent dat trouwens dat alle '-incertae sedis'-artikelen in principe wegkunnen? Grashoofd 26 sep 2011 22:07 (CEST)
Waarschijnlijk wwel maar dan moet in een eventuele onderliggend deel van de taxonomie wel het taxon worden vervangen door incertae sedis zoals ik dat ook bij de Cochliopodium-soorten heb gedaan.--Joopwiki (overleg) 26 sep 2011 22:09 (CEST)
Prima, dan hou ik daar voortaan rekening mee. Grashoofd 26 sep 2011 22:10 (CEST)
IK heb inmiddels en paar lemma's op het niveau van orde en onderorde. waar je net de titels van hebt gewijzigd, verwijderd. Succes verder.--Joopwiki (overleg) 26 sep 2011 22:21 (CEST)
Zag ze voorbij komen via het chatkanaal, goed werk. Grashoofd 26 sep 2011 22:28 (CEST)

Verwijderingsnominatie Denis A-nummers[bewerken]

Hoi Lars, ik heb de volgende door jou(w bot) aangemaakte artikelen voor verwijdering genomineerd, omdat ik de relevantie van de onderwerpen betwijfel: Raver, Tsunami (nummer), Cuba (nummer), Cosmic Voyage, Chemical Test/Physical Test, Heaven/Religion, Chemical Test, Brutalizm, Test Drive, Ezoterica, Along The Coast/After Z, Never, Mirage (Denis A), Dark en Ocean (nummer). Zie Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110926 voor meer informatie. Met vriendelijke groet, Mathonius 26 sep 2011 23:43 (CEST)

Verwijderingsnominatie Besluitvorming[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Besluitvorming. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110929 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 30 sep 2011 02:01 (CEST)

Dierenproject[bewerken]

Hoi Grashoofd, Ik zag dat je het project Dieren eens hebt opgeschud. Ik voel me er altijd bij betrokken en zal zien wat ik zonder bot kan doen. Maareh, er wordt gerefereerd aan een "database van het" en daarna is het stil. Met welke database werk je tot nu toe? Groet, Lymantria overleg 1 okt 2011 08:07 (CEST)

Dag Lymantria, wat goed dat je wilt meewerken. Ik ben alle teksten nog aan het schrijven, dus mijn excuses voor de onvolledigheid tot dusver. Ik gebruik momenteel de World Register of Marine Species-database om een groot deel van de Animalia-dieren te schrijven, voornamelijk soorten en geslachten van worm- en spinachtigen. Ik ben samen met wat andere botgebruikers een automatiseringsscript aan het schrijven, waarvan de primaire inhoud van een artikel botmatisch geplaatst kan worden. Vervolgens dient handmatig gespecificeerde informatie toegevoegd te worden, waaronder een taxonomie-overzicht. De huidige streefwerkzaamheid is het schrijven van alle biologische klasses van de Animalia. Omdat er enorm veel gelinkt zal worden naar deze artikelen, is het gewenst om ze handmatig en uitgebreid te (om)schrijven. Als je verder nog vragen hebt, dan hoor ik die natuurlijk graag. Groetjes, Grashoofd 1 okt 2011 12:18 (CEST)

Conus tacomae en Conus taxomae[bewerken]

Grashoofd, Conus tacomae en Conus taxomae zijn exact hetzelfde, alleen de x en de c verschillen in de titel. Weet je zeker dat dit 2 verschillende zijn? Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 1 okt 2011 10:13 (CEST)

Hoi Goudsbloem, wederom bedankt voor je oplettendheid! Op de pagina van de taxomae staat inderdaad dat dit een misspelling betreft, en is gecorrigeerd naar tacomae. Ik heb er dus een doorverwijzing van gemaakt. Als je toevallig nog meer dergelijke foutjes tegenkomt, dan mag je die uiteraard zelf ook verbeteren. Dit is allemaal zeer gemakkelijk te controleren door op de externe link te klikken en de status te lezen. Als deze 'unaccepted' is, dan staat daaronder een link naar de wél-geaccepteerde term, en naar die term dient dan gelinkt te worden. Nogmaals, bedankt voor alle constructieve opmerkingen van de afgelopen dagen. Groetjes, Grashoofd 1 okt 2011 12:22 (CEST)

Dieren[bewerken]

Beste Grashoofd, ik zie dat jij de beheerder van het Wikiproject dieren bent. Bij de hotlist moet ik vermelden dat ik een bepaald artikel heb aangemaakt. Moet dat hier ook en zo ja, waar? Moet ik het blauwe lemma dan maar bij de rode weghalen, of doe jij dat, want ik zie dat jij alleen de pagina tot nu toe hebt bewerkt en ik kan me zo voorstellen dat je dat als beheerder zo wilt houden? Ik hoor het graag, --Joerim | overleg 4 okt 2011 22:09 (CEST)

Beste Joerim, je ben uiteraard vrij om de projectpagina te wijzigen, omdat hij in het openbare Wikipedia:Wikiproject-gedeelte staat! Er zijn bij het vernieuwde project echter nog weinig personen betrokken, en eigenlijk weet ik alleen wat er mee gaat gebeuren, vandaar dat er nog niemand heeft bijgedragen. Bedankt voor het aanmaken van het eerste artikel ;) - Met vriendelijke groeten, Grashoofd 4 okt 2011 22:13 (CEST)

Ontdekt[bewerken]

Beste Grashoofd, Ik zie net dat je beschrijft dat bepaalde diersoorten zijn "ontdekt" in dat en dat jaar. Het is beter om te spreken van "beschreven". Als datum geldt namelijk de publicatiedatum. Even iets heel anders, het lijkt me wel goed dat je veelschrijvers van diersoorten probeert te betrekken in het vernieuwde dierenproject. Helemaal alles alleen doen is ook zo jammer. Groet, Lymantria overleg 5 okt 2011 18:19 (CEST)

Hoi Lymantria, sorry dat ik hier antwoord voor Grashoofd, maar ik werk namelijk mee met dat project (zie hier). Misschien is het handig om een apart IRC-kanaal (zoiets) op te zetten en daar alles wat te bespreken. Mogelijks zou ik ook Joopwiki hierbij willen betrekken, vanwege zijn verdiensten op dit vlak. Wat betreft die datum: dat zal inderdaad nog aangepast worden. Ik realiseer mij nu ook pas dat 'ontdekt' niet adequaat is in deze context. Groet en hopelijk een goede samenwerking, C (o) 5 okt 2011 18:28 (CEST)
Dag Lymantria. Zoals Capaccio hierboven al zegt, werkt hij momenteel met mij samen om dit project op te starten. Het herschrijven van de doelstellingen et cetera is al een werkje opzich, dus dat wil ik graag eerst afhebben, alvorens anderen erbij te betrekken. De ontdekt door-kwestie is ondertussen opgelost, bedankt voor die melding. Groet, GrashoofdBot (overleg) 5 okt 2011 20:47 (CEST)

Samenvoegverzoek sjablonen[bewerken]

Hallo Grashoofd.

Ik ben de samenvoeglijst van september aan het afhandelen, en kwam daarbij jouw verzoek tot het samenvoegen van Sjabloon:Episode lijst en Sjabloon:Aflevering tegen. Hoewel ik me prima kan vinden in waarom deze 2 sjablonen samengevoegd zouden moeten worden, heb ik het toch niet uitgevoerd. Reden is dat samenvoegen bij sjablonnen niet zo makkelijk gaat als bij artikelen. Beide sjablonen hebben andere parameters, met als gevolg dat als je van sjabloon A een redirect maakt naar sjabloon B, er op alle pagina's waar Sjabloon A staat foutmeldingen en verkeerd opgemaakte tabellen zullen ontstaan. Voordat deze samenvoeging uitvoerbaar is zal eerst handmatig op alle artikelen waar nu Sjabloon:Episode lijst wordt gebruikt Sjabloon:Aflevering moeten worden ingevoerd, met de nieuwe parameters.

Mvg. **Man!agO** 6 okt 2011 13:32 (CEST)

Dag Maniago, ik had het al gezien dankzij mijn volglijst. Ik denk dat ik zelf dan maar even de parameters van Episode lijst ga verwerken in die van Aflevering, en dan alle sjablonen omzetten naar deze laatstgenoemde. Dit zal een grote klus zijn, dus daar ben ik wel even mee bezig. Bedankt voor je bericht, in ieder geval. Met vriendelijke groet, Grashoofd 6 okt 2011 13:35 (CEST)

Dierenproject[bewerken]

Grashoofd, Ik heb me inmiddels ook op de nieuwe projectpagina aangemeld. Zie aldaar ook het overleg waar ik onder 3 kopjes vragen c.q. opmerkingen heb toegevoegd. Ik heb overigens wat moeite met het niveau van de vinkjes. Het zou prettiger en meer motivatie geven als je al eerder iets kan afvinken. Zoals bij de vogels waar ik in een eerder stadium alles van geslacht en hoger al eens heb aangemaakt. Of bijv. de spinnen waar alle families zijn aangemaakt.--Joopwiki (overleg) 6 okt 2011 22:18 (CEST)

Dag Joop. Bedankt voor je aanmelding. Ik zal zo direct even de overlegpagina lezen. Hoe zie je verder het idee van uitbreiding van de tabel voor je? Wil je meer kopjes die je kunt afvinken? Dat zal uiteraard geen probleem zijn. Met vriendelijke groet, Grashoofd 6 okt 2011 22:56 (CEST)

Botdiscussie[bewerken]

Heb je deze lijst en discussie gezien: Overleg_Wikipedia:Aanmelding_botgebruikers#Inactieve_bots ? --VanBuren (overleg) 8 okt 2011 14:29 (CEST)

Die had ik niet gezien, bedankt voor de heads-up. Ik zal er niets mee doen, omdat die discussie al 2 maanden stilligt. Hopelijk leidt dit tot een peiling, oid. Groet, Grashoofd 8 okt 2011 14:33 (CEST)
Wat is twee maanden op een mensenleven... ;) --VanBuren (overleg) 8 okt 2011 15:45 (CEST)

Zyxwvut-Bot[bewerken]

Hi and thanks for the message. I wrote an “official comment” Sourire on Overleg Wikipedia:Aanmelding botgebruikers#Discussie if it's useful. Hégésippe | ±Θ± 8 okt 2011 14:42 (CEST)

Thank you for your answer. It will be processed shortly. Grashoofd 8 okt 2011 14:43 (CEST)

Bots[bewerken]

Hoi Grashoofd, zie [13]. Mvg, Taketa (overleg) 8 okt 2011 17:23 (CEST)

Dag Taketa, bedankt voor je bericht, ik heb hem naar de goede pagina verplaatst. Grashoofd 8 okt 2011 17:46 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Redirects[bewerken]

Beste Grashoofd, als deelnemer aan het project verwijs ik je - ter kennisneming - naar dit verzoek. Met vriendelijke groet, Mexicano (overleg) 8 okt 2011 13:51 (CEST)

Gewaagde zet.. ik ben bang dat ik niet kan instemmen, gezien de talloze problemen uit het verleden. Met vriendelijke groet, Grashoofd 8 okt 2011 13:54 (CEST)
Ach, ik vind dat hij wel een herkansing mag krijgen. Ik heb bewust een compromisvoorstel gedaan omdat ik verwachtte dat een algehele ontheffing niet gehonoreerd zou worden. Harry kan nu bewijzen dat hij lering heeft getrokken uit het verleden, want als het nu nog een keer goed fout gaat dan wordt een OT-blok waarschijnlijk blijvend. Met vriendelijke groet, Mexicano (overleg) 8 okt 2011 16:11 (CEST)
Akkoord. We zullen zien hoe het loopt ;) - Grashoofd 8 okt 2011 16:12 (CEST)
Is het misschien handig als we een IRC-kanaaltje openen (zoiets). Dan kunnen we overleggen zonder al te veel de overlegpagina te vullen. Wat vind jij daarvan? Groetjes, Mexicano (overleg) 9 okt 2011 13:11 (CEST)
P.S. Kafir en ik zitten er al.

Inktvissen[bewerken]

Hoi Grashoofd, je hebt in de artikelen van de inktvissen de volgende terugkerende zin staan: "Hij beweegt zich voort door water in hunzijn mantel te pompen dat zehij er krachtig weer uitpersenuitperst, langs de sifon." Hier zitten een paar taalfouten in: je gaat over van enkelvoud naar meervoud. Kun je je botje daar nog even over heen laten lopen? Bedankt alvast. Mvg, Davin (overleg) 9 okt 2011 10:19 (CEST)

Dag Davin, bedankt voor deze verbetering. De bot loopt nu! - Grashoofd 9 okt 2011 11:59 (CEST)
Mooi! Glimlach Davin (overleg) 9 okt 2011 12:02 (CEST)

The Corporation[bewerken]

Prima dat je van 'The Corporation' een doorverwijspagina maakt, maar zorg je er ook even voor dat de pagina's van pokerspelers die hier naartoe leidden nu naar 'The Corporation (poker)' gaan leiden? Die gaan nu namelijk ineens allemaal naar de doorverwijspagina ipv naar het correcte onderwerp. Groet Toth (overleg) 10 okt 2011 03:01 (CEST)

Wel niet cursief van dierennamen[bewerken]

Grashoofd, Ik was net nog even wat aanmaak van je aan het doornemen, maar wat me opvalt is dat er een aantal taxa boven het niveau van geslacht zijn aangemaakt door je bot, bijv. families die je cursief schrijft, zowel in de titelweergave als in de andere velden. Dit is niet de bedoeling. Geen idee wat je allemaal hebt aangemaakt, maar wellicht kun je hier nog een botje op draaien.--Joopwiki (overleg) 10 okt 2011 20:21 (CEST)

Hoi Joop, komt voor de bakker. Capaccio had dit ook al opgemerkt. Alleen de armpotigen hebben dit probleem volgens mij. Grashoofd 10 okt 2011 22:59 (CEST)
Bedankt. Ik kwam het overigens tegen bij o.a. Desmocapsaceae, de oerdiertjes--Joopwiki (overleg) 11 okt 2011 07:28 (CEST)

Botstatus[bewerken]

Hallo Grashoofd!

Ik zou graag ook een bot willen maken en vervolgens gebruiken voor het dierenproject. Maar in de botgids staat er dat je dan een account met botstatus nodig hebt. Hoe maak je eigenlijk een account met botstatus?

Groeten --Dutchbesttyper 8 okt 2011 09:03 (CEST)

Dag DutchBestTyper, je kunt botstatus aanvragen op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers met een speciaal daarvoor aangemaakt account. Dit kan in jou geval bijvoorbeeld Gebruiker:DutchBestBot of Gebruiker:DutchBestTyperBot zijn; het is geheel je eigen keus hoe die bot gaat heten. Log even uit van je hoofdaccount om een nieuw account aan te maken via deze link. Vermeld wel op de gebruikerspagina dat je het account gaat gebruiken voor botactiviteiten met het Sjabloon:Bot.
Het wordt in het algemeen op prijs gesteld als je al een beetje ervaring hebt met AutoWikiBrowser. Lees alle info hierover op Wikipedia:AutoWikiBrowser. Het is wenselijk om de kleine dingetjes/basisbewerkingen geoefend te hebben met je eigen account, zodat je mogelijke fouten snel kunt identificeren. Je kunt AWB-status hier aanvragen.
Als je verder nog vragen hebt, kun je me altijd benaderen. Met vriendelijke groet, Grashoofd 8 okt 2011 13:34 (CEST)
Bedankt voor de informatie! DutchbestBot (overleg) 8 okt 2011 14:11 (CEST)
ik was nog ingelogd op mijn botaccount. Alsnog bedankt! Dutchbesttyper 8 okt 2011 14:12 (CEST)
Ik heb een lijst gemaakt, zoals in de botgids stond. Kun jij me nu de ruwe data sturen? --Dutchbesttyper 9 okt 2011 10:11 (CEST)
Volgens mij heb je mijn edit over het hoofd gezien :). Zou je me de ruwe date willen sturen (stap 4 botgids) --Dutchbesttyper 9 okt 2011 20:42 (CEST)
Hoi DutchBestTyper, ik heb je een mailtje gestuurd, kun je even daarop reageren? Dan stuur ik je vervolgens het Excelbestand op. (Ik had je post inderdaad over het hoofd gezien, excuus.) Groetjes, Grashoofd 9 okt 2011 20:59 (CEST)
Ik heb het mailtje gestuurd. Dutchbesttyper 10 okt 2011 15:38 (CEST)
Oja, nog een vraagje over AWB. Ik heb ingelogd op mijn botaccount, maar er staat nog steeds en.wikipedia.org DutchbestBot. Hoe kan je en wijzigen in nl? --Dutchbesttyper 11 okt 2011 15:47 (CEST)
Had je het bestand al ontvangen? De taal van AWB kun je instellen onder Options > Preferences. Grashoofd 11 okt 2011 16:00 (CEST)
ja, het bestand had ik al ontvangen. Dutchbesttyper 11 okt 2011 17:40 (CEST)
Ik citeer even stap 2 van de botgids: Stap 2
Stel AWB als volgt in:
Options: Alles uit
More: Alles uit
Disambig: Alles uit
Skip: Zet de dot op 'Page exists'.
Bots: Supress "using AWB" aanvinken. De rest uit.
Start: Vul een samenvatting in.
Het geonderstreepte kan ik niet vinden. De rest heb ik wel gevonden. --Dutchbesttyper 11 okt 2011 18:53 (CEST)
Hoi Dutchbesttyper, je kan die phrase niet vinden omdat je bot eenvoudigweg nog geen botstatus (i.e. een botflag) heeft. Groet, C (o) 11 okt 2011 19:53 (CEST)
Zoals Capaccio zegt, inderdaad. Het is niet verplicht om een bot te gebruiken bij het project, maar ik kan het je wel aanraden. Je kunt ook gewoon aan het werk gaan met je hoofdaccount, die AWB-rechten heeft. Grashoofd 11 okt 2011 20:25 (CEST)
Oké. Trouwens, kun je me een excelbestand geven over deze pagina? --Dutchbesttyper 12 okt 2011 21:30 (CEST)
Hij genereert nu de informatie. Ik merk wel dat hij veel namen niet herkent. Die filter ik eruit. Grashoofd 12 okt 2011 21:35 (CEST)
Oké, bedankt! --Dutchbesttyper 12 okt 2011 22:05 (CEST)
Het mailtje is verstuurd! Grashoofd 12 okt 2011 22:08 (CEST)

beginnetje[bewerken]

Op verwijderlijst gezet wegens te mager. Misschien kun je het wat inhoudelijk uitbreiden? Kelly Slater's Pro Surfer. Dank bij voorbaat, Bouwmaar (overleg) 12 okt 2011 21:23 (CEST)

Er zijn nog duizenden soortgelijke artikelen. Inderdaad mager, maar voldoet aan de eisen van een beginnetje. Vandaar: Nee ;) - Grashoofd 12 okt 2011 21:28 (CEST)
Jammer dus dat er zo nog duizenden zijn, lijkt mij geen argument; er zijn ook duizenden automobilisten die verkeersovertredingen begaan.Komt kwaliteit van Wikipedia.nl niet ten goede. Bouwmaar (overleg) 12 okt 2011 21:41 (CEST)
Deze discussie heb ik al een miljard keer gehad en daaruit komt telkens; nomineer ze maar als ze je je stoort aan een bepaald artikel, ik heb hier niks op tegen. ;) - Grashoofd 12 okt 2011 21:45 (CEST)

Pijlstaarten en stippelmotten[bewerken]

Hoi Grashoofd, Ik zie dat je bezig bent met de pijlstaarten en de stippelmotten. Mooi :) Ik heb bij de pijlstaarten vast wat interwiki's naar en-wiki bijgeplaatst (een stuk of 1000). Ik wil je wijzen op een opmerking die Capaccio bij mij plaatste over de introzin - ik heb dat bij de witjes aangepast. Verder ben ik bezig met plaatjes voor de witjes. Moeten we dit soort dingetjes niet in een tabelletje ergens bijhouden? Dus de interwiki's en de plaatjes? Groet, Lymantria overleg 13 okt 2011 11:06 (CEST)

Hoi Lymantria, bedankt voor je bericht en de interwiki-implementatie! De opmerking van Capaccio is bij de pijlstaarten niet van kracht, omdat ik gebruik maak van de zin "(..) een soort in de taxonomische indeling van de Lepidoptera (..)". Keep up the good work ;) - Groet, Grashoofd 13 okt 2011 12:19 (CEST)
Ohja, die tabel waar je het over hebt is inderdaad handig en wordt al op verscheidene subpagina's gebruikt, zoals Wikipedia:Wikiproject/Dieren/Chordata. Die tabel kun je ook prima gebruiken voor de vlinders, bijvoorbeeld. - Grashoofd 13 okt 2011 12:22 (CEST)

Handtekening[bewerken]

Kijk maar eens hier. Ik heb m in times roman gedaan en wat plaatjes erbij gezocht. De laatste is in Arial, dat kan ook uiteraard bij de anderen gedaan worden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 okt 2011 11:40 (CEST)

Moira, je bent geweldig! Hartstikke bedankt! Groetjes, Grashoofd 14 okt 2011 12:14 (CEST)

Obstakel[bewerken]

Dag Grashoofd. Bij Obstakel heb ik geschreven dat ik tegen verwijdering ben. Volledigheidshalve hier nog eens mijn opmerkingen. Ik adviseer je sterk ook te kijken bij anderstalige wiki's. Zie bijvoorbeeld en:Obstacle met een uitgebreid verhaal. De Duitse versie de:Hindernis is meer een verwijspagina. Iets dergelijks is misschien het beste als begin. Op de Franse WP worden de verschillende "obstacles" in diverse artikelen behandeld en is er geen apart artikel over het onderwerp zelf. Mogelijkheden genoeg om er een mooi artikel van te maken! Wouter (overleg) 14 okt 2011 22:03 (CEST)

Vlinders[bewerken]

Als insectenfan wordt ik vrolijk van al je vlinderartikelen maar ik heb wel wat commentaar, zo is je eerste zin steeds

Xylophanes mirabilis is een soort in de taxonomische indeling van de Lepidoptera (Vlinders).

Veel beter is de onderstaande constructie omdat deze meer recht doet aan de verwantschap en bovendien is de naam vlinders courant voor de groep en wordt ook niet met een hoofdletter geschreven:

Xylophanes mirabilis is een vlinder die behoort tot de familie pijlstaarten (Sphingidae).

Wat me helemaal verbaast is de volgende zin, die op vrijwel ieder vlinderartikel van jouw hand staat:

De borstkas, de buik en de vleugels van de vlinder zijn bedekt met schubben.

Hier zitten toch wel een aantal foutjes in, een vlinder heeft geen borstkas maar een borststuk en heeft ook geen buik!? Misschien bedoel je de onderzijde van het achterlijf dit wordt het sternum genoemd en betekent buik maar je kunt dit niet zomaar vertalen naar buik.

Daarnaast heeft een vlinder inderdaad schubben op de vleugels, Lepidoptera betekent immers 'schubvleugeligen'. Maar bij mijn weten hebben vlinders nooit schubben op hun borststuk en/of het achterlijf, of het nu de onderzijde of bovenzijde betreft. Ze hebben hier wel een (soms dichte) beharing maar dit wat anders dan schubben. Vriendelijke groet, Bart -B kimmel (overleg) 15 okt 2011 18:31 (CEST)

Beste B Kimmel, bedankt voor je feedback. Ik zal morgen de bot laten lopen om deze foutjes recht te zetten. Groet, Grashoofd 15 okt 2011 20:54 (CEST)

nuweg??[bewerken]

Moi Grashoofd, pagina's waaraan meerdere collega's in meer dan vijf jaar aan gewerkt hebben nomineren voor nuweg? Kun je mij uitleggen wat het idee daar achter is? Die rode links kunnen toch prima, buiten jouw/jullie projekt om blauw gemaakt worden? Peter b (overleg) 16 okt 2011 01:07 (CEST)

Mja, dat vind ik prima, maar dan moeten ze via een ander project gecoordineerd worden. Ik wil de pagina's liever niet betrekken in het Dierenproject. Grashoofd 16 okt 2011 01:15 (CEST)

Rhopalura[bewerken]

Dag Grashoofd,
Ik zie op de hotlist van gewenst artikelen jouw wens voor het lemma Rhopalura staan. Ik neem aan dat dit een geslacht is van het door jou aangemaakte lemma der Rhopaluridae, waarvan vele soorten, zoals de Rhopalura ophiocomae, de Rhopalura philinae, de Rhopalura pelseneeri, de Rhopalura litoralis etc. al een lemma hebben. Aangezien die allemaal met/door jouw eigen bot zijn aangemaakt, ben ik benieuwd waarom je dit artikel dan ook niet zelf aanmaakt? Je kunt dan toch gewoon ongeveer dezelfde tekst gebruiken als in alle genoemde lemma´s, of zit er een addertje onder het gras? Groet, Erik Wannee (overleg) 16 okt 2011 22:54 (CEST)

Dag Erik, daar zit eigenlijk niet echt een addertje onder het gras en ik ben eigenlijk verbaasd om te zien dat ik een geslacht op de hotlist heb geplaatst. Ik heb hem weggehaald. Bedankt. Grashoofd 16 okt 2011 22:57 (CEST)
Prima. Maar desondanks is het misschien wel goed om alsnog dat lemmaatje van het geslacht 'Rhopalura' aan te maken, daar er nu 14 andere, bijna allemaal door jouzelf aangemaakte, lemma's zijn die nu een rode link op die plaats hebben. Ik neem aan dat jouw bot wel in staat is dat eenvoudig in elkaar te knutselen. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 16 okt 2011 23:06 (CEST)
Uiteraard gaat dit binnenkort gebeuren. Via het dierenproject zijn we hard aan de slag met dit soort artikelen Knipogende smiley. Groetjes, Grashoofd 16 okt 2011 23:08 (CEST)

Biologiester[bewerken]

Leuk, bedankt! Grashoofd 17 okt 2011 14:00 (CEST)

Redirect naar.....[bewerken]

Dag Grashoofd. Kun je in de bewerkingssamenvatting zoiets schrijven als "redirect naar....". Dat maakt het voor mij wat duidelijker. Handige Harrie (overleg) 17 okt 2011 22:54 (CEST)

Kan wel, maar dan gaat de link naar het project weg.. Wil je dat? Grashoofd 17 okt 2011 22:55 (CEST)
Nou ja, die link heb ik al vaak genoeg gezien. PS, ik was iets te snel met de K, nou moet ik het weer over doen. Handige Harrie (overleg) 17 okt 2011 22:58 (CEST)
Ja, ik had het gemerkt Knipogende smiley. Het is aangepast. Grashoofd 17 okt 2011 22:59 (CEST)
Die link naar de projectpagina hoeft toch niet direct weg in de samenvatting? Je kan ook neerzetten zoiets als xxxxxx verwijst door naar xxxxxxx, zie Wikipedia:Wikiproject/Redirects. Goudsbloem (overleg) 17 okt 2011 23:21 (CEST)
Ik zou niet weten hoe ik dat moet doen in AWB, jij? Grashoofd 17 okt 2011 23:23 (CEST)
Ik ben geen AWB-specialist, dus ik weet het niet. Ik zou er op mijn manier geen moeite mee hebben, ik schrijf gewoon page.put(tekst,comment="hallo hier is een link en hier is nog een link") Handige Harrie (overleg) 17 okt 2011 23:42 (CEST)
Helaas werkt dat niet zo gemakkelijk in AWB. Het is óf geen samenvatting (wat leidt tot Verwijst door naar Labroquère), of een eigen tekst, waarin je geen PAGENAME kan gebruiken.. Grashoofd 17 okt 2011 23:48 (CEST)
Oke, dat wist ik niet, ik gebruik geen AWB. Het was ook maar een suggestie, het verduidelijkt meer, maar als het niet lukt, dan niet. Goudsbloem (overleg) 18 okt 2011 00:14 (CEST)

Lijst van verwensingen gebaseerd op ziekte[bewerken]

Dank voor het aanmaken! Milliped (overleg) 17 okt 2011 23:33 (CEST)

You are welcome, veel succes ermee! Grashoofd 17 okt 2011 23:33 (CEST)

Geo[bewerken]

Hallo Grashoofd, Sorry, maar dit vind ik geen verbetering. Hier ben ik absoluut niet voor. Mijn inziens is dit enkel bladvulling, terwijl de werkelijke informatie vermeld wordt achter de linken zelf. De tekst van -geo voegt mijn inziens niets wezenlijks toe. Groetjes - Romaine 18 okt 2011 01:58 (CEST)

Ik had niets anders verwacht van jou. Ik vind hem wél een nuttige toevoeging en ik ga hem ook implementeren, zoals je hier ziet. Als je hem verwijderd wilt hebben, mag je natuurlijk een nominatieprocedure beginnen, maar ik ga wel beginnen/ben al begonnen met de implementatie. Grashoofd 18 okt 2011 11:56 (CEST)

Harry Potter bewerking[bewerken]

Beste grashoofd,

Ik heb je bewerking op de pagina Harry Potter (personage) ongedaan gemaakt, omdat het in dit artikel expliciet om het boekpersonage gaat. Een foto van een acteur uit een verfilming is hierbij niet gepast. Mocht je het echt niet met mij eens zijn zou ik hierover graag een discussie starten op de overlegpagina van het artikel. --Sikjes (overleg) 19 okt 2011 00:30 (CEST)

Ik heb een discussie gestart op de betreffende pagina. Grashoofd 19 okt 2011 12:18 (CEST)

Radio Scorpio[bewerken]

Ik probeer gewoon het logo van onze radio op de wiki te krijgen, maar dat wordt er constant afgegooid omwille van auteursrecht, terijl het gewoon de company-logo is, gewoon zonder auteursrecht; daarmee samenhangend probeer ik ook een bijkomende promo-illustratie te uploaden met dezelfde gevolgen; kan ik instructies krijgen, zonder deze toestanden in de toekomst te krijgen, aub? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ndcaa17 (overleg · bijdragen)

Natuurlijk. Excuus voor de grove behandeling; het leek er verdacht veel op dat u vandalisme probeerde te plegen. Als u inderdaad de rechthebbende bent van een foto, dan kunt u deze vrijgeven onder een vrije licentie. Om dit te doen, kunt u mij een e-mailtje sturen, waarin de volgende punten staan:
 • Welke afbeelding(en) u wilt vrijgeven (voeg de afbeelding(en) bij als bijlage of geef de URL)
 • Eventueel de naam (URL) van het artikel waarin u de afbeelding heeft verwerkt of geplaatst;
 • Geef expliciet aan dat u de rechthebbende bent van deze afbeelding(en)
 • Dat u de afbeelding(en) wilt vrijgeven onder een vrije licentie (Let op: specificeer wel wélke licentie dat dan is, wij raden de dubbel-licentie GFDL / CC-BY-SA aan) en dat u begrijpt dat iedereen de afbeelding(en) vervolgens mag (her)gebruiken en bewerken - ook voor commercieel gebruik;
 • Onderteken de brief met uw echte naam (niet met een pseudoniem of nickname) en vergeet ook de huidige datum en uw woonplaats niet.

U kunt dit mailtje sturen naar lars-at-wikipedia.be. Ik regel dan de rest van de officiele vrijgeving.

Onderstaande e-mail kunt u gebruiken bij het vrijgeven van uw afbeeldingen voor gebruik op Wikipedia. Neemt u wel bovenstaande opmerkingen in acht en vergeet niet de afbeeldingen als bijlage bij te voegen.

Ik verklaar hierbij dat ik de auteur en/of de enige eigenaar van de exclusieve auteursrechten ben op Website adres (vergeet niet de afbeelding óók als bijlage bij te voegen)

Ik verklaar hierbij dit werk te publiceren onder de CC-BY-SA en GFDL-licentie en ik verklaar dat ik eenieder het recht geef om het werk te gebruiken in een commercieel product en het te wijzigen naar behoefte, zoals de CC-BY-SA en GFDL voorschrijven.

Ik ben me ervan bewust dat ik altijd de rechten van mijn werk behoud en het recht behoud om met mijn naam vermeld te worden volgens de CC-BY-SA of GFDL.

Ik ben me ervan bewust dat ik deze verklaring niet in kan trekken, en dat de tekst permanent kan worden bewaard op een Wikimedia-project.

Uw naam, de datum en uw woonplaats

Tenslotte wil ik u graag even telefonisch benaderen, om te verifiëren dat we hier inderdaad met een medewerker van het radiostation te maken hebben. Is dit goed? Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Grashoofd 19 okt 2011 16:08 (CEST)

Verwijderingsnominatie Klantenonderzoek[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Klantenonderzoek dat is genomineerd door Marrakech. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111019 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 20 okt 2011 02:02 (CEST)

Aanmaken doorverwijspagina's[bewerken]

Beste Grashoofd,

Ik zou je toch willen vragen het 'schrijven' van doorverwijspagina's op deze manier in het vervolg achterwege te laten: de verschillende referenten op een doorverwijspagina behoeven steeds een korte beschrijving. Een doorverwijspagina is niet zomaar een opsomming van titels, en hoort aangemaakt te worden met dezelfde zorg als die waarmee men een klassiek artikel schrijft.

Groet, Gertjan R 20 okt 2011 11:14 (CEST)

Het is niet gebruikelijk voor mij om geen beschrijvingen toe te voegen, maar soms vergeet ik dat in de snelheid waarin ik werk, omdat ik met reeksen van honderden dp's bezig ben. Om dan bij het eerste de beste foutje direct een opmerking te plaatsen vind ik toch wel een beetje drastisch. Het is immers niet eens verplicht om een beschrijving toe te voegen: Dat is jouw opvatting. Grashoofd 20 okt 2011 11:39 (CEST)
Ik denk erover om het met een bot te doen. Het maken van omschrijvingen is dan wat te veel gevraagd. De bot legt dan het fundament en anderen kunnen de omschrijving erbij zetten. Grashoofd levert inderdaad half werk, maar dat is beter dan geen werk. Handige Harrie (overleg) 20 okt 2011 11:58 (CEST)
Beste Grashoofd,
Dank voor de toelichting, uiteraard is het geen probleem een foutje te maken bij het verzetten van veel werk, ik heb verder je activiteiten niet nagetrokken en wist dus ook niet dat je normaliter wél een beschrijving toevoegt. (Ik beschouw dat overigens wel als een noodzaak, zie verder hieronder.)
Handige Harrie, een paar maanden geleden is Thijs! ook begonnen met doorverwijspagina's met een robot aan te maken (d.i. geen beschrijving plus fouten en mankementen à volonté), toen was zo ongeveer iedereen daar fel tegen en dus wil ik je vragen om niet met dergelijke acties te beginnen voor het te laat is. Nog eens, doorverwijspagina's dienen met zorg aangemaakt te worden, d.i. met aandacht voor links, spelling, beschrijvingen, indeling en volgorde. Of je er nu eentje, tien of honderd aanmaakt, dat maakt niet uit. Groet, Gertjan R 20 okt 2011 12:02 (CEST)
Helemaal eens met Gertjan, botmatig aanmaken dp's is uit den boze! We hebben alle tijd, het project Wikipedia:Wikiproject/Redirects is in het leven geroepen om dingen op te lossen, maar niet in supersnelle tijd. Dat mag rustig langer duren dan 1 dag... het komt wel voor elkaar, we werken er met elkaar aan en iedereen doet een beetje, dan komt het ook goed. Kwaliteit moet altijd boven kwantiteit staan. Goudsbloem (overleg) 20 okt 2011 13:13 (CEST)

Vraagje[bewerken]

Ha Grashoofd, ik wilde eens kijken hoe dat vergaat met het botsgewijs van lemmata. Ik had al een bot en ik had al AWB geïnstalleerd vorig jaar, dus dat was geen moeite... maar ik begrijp niet wat ik in Excel/kladblok in zou moeten vullen. Ik heb reeds dit aangemaakt, aangezien ik Dutchbesttyper en jou dat ook heb zien doen. Maar nu loop ik vast en begrijp ik de uitleg die je op die pagina hebt geschreven - waarvoor complimenten overigens - niet helemaal meer (voorbeeldafbeelding brengt ook niet helemaal verheldering. Ik dacht eerst dat ik al informatie van de soort in moest voegen op elke regel, maar dat kwam later in de stapsgewijze uitleg pas.) Alvast vriendelijk bedankt voor de uitleg! JurriaanH overleg 20 okt 2011 17:53 (CEST)

Hoi Jurriaan. Allereerst, leuk dat je zo enthousiast bent. We kunnen alle hulp gebruiken! Het lijkt erop dat je vastloopt bij stap 3, en wel bij deze zin: Breng Grashoofd op de hoogte en hij zal je een bestand sturen met ruwe data, die bij de volgende stap toegepast zal worden (NB: Dit is een tijdelijke oplossing). Klopt dat? Ik heb het bestand inmiddels aangemaakt, dus als je me een mailtje stuurt, dan heb ik je e-mailadres en dan stuur ik het bestand in een reply. Vanuit dat bestand kun je vervolgen met stap 4. Met vriendelijke groet, Grashoofd 20 okt 2011 18:23 (CEST)
Hoi Grashoofd (of zou ik het durven om je Lars te noemen?), ik denk dat dat het wel eens zou kunnen zijn. Ik stuur je een mail! Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 20 okt 2011 18:48 (CEST)
Noem mij maar Lars hoor, dat is maandenlang mijn handtekening geweest, dus vrijwel iedereen weet m'n naam Knipogende smiley. Ik stuur het bestand zo op, ik moet hem even opnieuw bouwen, want m'n computer was uit zichzelf afgesloten, en dus was het bestand weg. 5 minuutjes! Grashoofd 20 okt 2011 19:08 (CEST)

Trichoncus helveticus e.a.[bewerken]

Grashoofd, op Trichoncus helveticus en andere spinnenartikelen van de nu lopende serie staat als beschrijver een link naar Michael Denis. Dat kan niet kloppen, want die leefde van 1729 tot 1800 en hield zich bezig met vlinders. Welke Denis het wel behoort te zijn kan ik niet ontdekken. Omdat het meerdere artikelen zijn, kun je die even nalopen en die link dus verbeteren? Bij voorbaat dank, Goudsbloem (overleg) 21 okt 2011 16:48 (CEST)

Oh, vreemd, dat is inderdaad de enige Denis die mij bekend is.. Ik heb even gezocht en het schijnt inderdaad om Denis, J. te gaan. Ik zet hem op het lijstje van verbeteringen, die laat ik morgen lopen. Bedankt. Grashoofd 21 okt 2011 16:56 (CEST)
ik zag toevallig net bij de aanmaak van het artikel Cebrennus concolor, dat er nu J. Denis]]. staat. Ik weet niet of dat nu bij elke spin die beschreven is door J. Denis zo staat vermeld, maar kijk er even naar. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 21 okt 2011 22:17 (CEST)
Potverdikkie, een typo. Ik ga erachteraan, bedankt voor de melding! Grashoofd 21 okt 2011 22:26 (CEST)

"kleinig"heidje[bewerken]

Hej Lars,

ik zie dat (bijna?) al jouw wijzigingen als "klein" gemarkeerd staan, ook waar het n.m.m. geen kleine wijzigingen betreft. Is dat bewust of...?

Richard 21 okt 2011 23:42 (CEST)

Mja.. volgens mij besteedt niemand daar meer aandacht aan (behalve jij dus) ;). Het is meer een gewoonte; het staat standaard ingesteld als ik een wijziging doe. Grashoofd 21 okt 2011 23:44 (CEST)
Het viel me alleen op... net als het feit dat het eigenlijk tijd wordt het licht uit te doen. Bedankt voor je reactie en voor straks welterusten! Richard 22 okt 2011 00:08 (CEST)

Foutjes[bewerken]

Bij de mierenjagers stuitte ik op een foutje. Voor die familie loopt even een botje om dat te herstellen. Maar misschien zit er bij meer families iets fout. Als ik het tegenkom pak ik het aan. Zie bijv. deze herstelwijziging. Groet, Lymantria overleg 22 okt 2011 09:33 (CEST)

Oeps, inderdaad een foutje, bedankt voor deze reparatie. Grashoofd 22 okt 2011 12:28 (CEST)

Spinnenbot overleden[bewerken]

Grashoofd,

Afgelopen nacht stopte ineens je spinnenbot. Start je hem nog opnieuw op?--Joopwiki (overleg) 22 okt 2011 15:19 (CEST)

Hoi Joop, ik zet hem zo weer aan. Ik moest vandaag de hele dag werken. Ik zie wel dat je de mijlpaal van 800.000 artikelen voor m'n neus weggekaapt hebt, potver! ;) - Grashoofd 22 okt 2011 20:35 (CEST)

Spinnen[bewerken]

Hi Grashoofd, ik reageer even vanwege de vele spinnenartikelen. Je levert prachtig werk maar de teksten kunnen beter. Bij de soorten uit het geslacht Diplura was je vergeten de titelnaam te vermelden, dit heb ik inmiddels bij dit geslacht hersteld omdat ik toch een linkfix moest doorvoeren. Bij andere groepen van spinnen is de titelnaam echter ook niet gecursiveerd wat toch wel storend is. Daarnaast heb ik heb ook wel wat problemen met de tekst van de spinnenartikelen, zoals de eerste zin;

Deze zin is niet fout maar wel een beetje krom, veel beter zou zijn:

De tweede zin van ieder artikel is steeds:

 • Het dier komt uit het geslacht Diplura

Ook dit is niet expliciet fout maar beter zou zijn:

 • De spin/soort behoort tot het geslacht Diplura.

Vriendelijke groet, -B kimmel (overleg) 22 okt 2011 17:48 (CEST)

Hoi B kimmel. De teksten zijn opgesteld na hevige overleggen en er is gekozen om de huidige indeling aan te houden. Ik vind de 'verbeterde zinnen' eerlijk gezegd niet echt beter, omdat ze minder compleet zijn. Diplura argentina is inderdaad een spin, maar feitelijk gezien is het een spinnensoort, en een slash-teken vind ik altijd erg onprofessioneel staan. Desalniettemin bedank ik je voor je suggesties. Grashoofd 22 okt 2011 20:39 (CEST)
Met die slash bedoelde ik dat je mocht kiezen eigenlijk. Ik heb nog een dingetje, bij alle spinnenartikelen ontbreekt de code in de taxobox die de wetenschappelijke naam schuin weergeeft. Dit kun je doen door de code | naam=''NAAM'' bovenin te typen, dit is volgens mij met een bot op te lossen. De soorten uit het geslacht Diplura heb ik al gedaan. Groet Bart -B kimmel (overleg) 23 okt 2011 13:11 (CEST)
Beste Bart, volgens mij klopt dat niet helemaal: Van deze lijst heb ik alle Nederlandstalige spinnen aangemaakt, en Diplura is een Latijnse naam. Desalniettemin zal ik sowieso een bot laten lopen over alle spinnenartikelen, om te controleren of de naam-parameter ertussen staat. Bedankt voor de tip. Groetjes, Grashoofd 23 okt 2011 13:30 (CEST)

Categorieën: enkelvoud[bewerken]

Beste Grashoofd, al je nieuwe artikelen in de categorieën Kamstaartjes‏‎ en Spleetwevers‏‎ zijn verkeerd gecategoriseerd. De categorieën heten categorie:Kamstaartje en categorie:Spleetwever‏. Pas je het zelf aan? Kan eventueel verzoekpagina voor bots. Bij voorbaat dank. Alankomaat (overleg) 23 okt 2011 12:57 (CEST)

Komt voor de bakker, bedankt voor de melding. Grashoofd 23 okt 2011 13:30 (CEST)

normale manier van communiceren[bewerken]

Je kan misschien ook even navragen wat het doel is van een sjabloon, voor je begint te roepen "wat een onzinsjabloon", zonder van de achtergronden op de hoogtete zijn. Magalhães (overleg) 23 okt 2011 19:30 (CEST)

Er wordt niet gelinkt naar het sjabloon. Je laatste bijdrage was in 2009. Waarom dan behouden? Ik vind dat onzin en dat is een normaal Nederlands woord. Dat is voor mijn normale communicatie. Moet ik dan zeggen: "Oeh jeetje, ik vind dit sjabloon een zotte vertoning?" Kom nou. Grashoofd 23 okt 2011 20:41 (CEST)

41. SS-Grenadier-Division Kaleva (finnische Nr. 1)[bewerken]

Dag Grashoofd, haakjes niet nodig zeg je hier. Misschien heb je gelijk, maar wil je dit toch eens toelichten? Fnorp (overleg) 24 okt 2011 14:55 (CEST)

Op de Pagina van MrBlueSky staat een overzicht van pagina's met haakjes. Het toevoegen van haakjes in de titel is niet gewenst en wordt eigenlijk alleen toegepast als er meerdere betekenissen zijn van het woord. Deze term heeft natuurlijk maar één betekenis. Vandaar dat ik hem verwijderd had. Je bent natuurlijk vrij om het terug te draaien als je dat wilt. Grashoofd 24 okt 2011 15:40 (CEST)
Ah, maar in dit geval hoort het gedeelte met de haakjes, inclusief de haakjes zelf, bij een officiële benaming. Hoe moet je daar dan mee omgaan? Fnorp (overleg) 24 okt 2011 16:01 (CEST)
Maar bij bijvoorbeeld 26. Waffen-Grenadier-Division der SS en 25. Waffen-Grenadier-Division der SS Hunyadi hoort die toevoeging er ook bij, maar wordt die er ook niet bijgezet, dus om consequent te zijn zou het hier ook niet hoeven/moeten. Goudsbloem (overleg) 24 okt 2011 16:19 (CEST)
Inderdaad, daar hoort de toevoeging er ook bij. Dat dat bij enkele artikelen fout is gedaan betekent natuurlijk niet dat goede titels dan ook maar onjuist moeten worden gemaakt. Het is geen halszaak, maar liever consequent correct dan consequent fout. Fnorp (overleg) 24 okt 2011 16:27 (CEST)
Misschien moet je dan bij Gebruiker:DennisPeeters wezen en met hem overleggen, ik weet dat hij een specialist is op dit gebied. Goudsbloem (overleg) 24 okt 2011 17:12 (CEST)

Ed Sheeran[bewerken]

Beste Grashoofd. Op Wikipedia is het toch de bedoeling dat artikelen dezelfde layout hebben (infobox, indeling, tabellen ect). Daarom begrijp ik niet dat je de gebruikelijke discografie tabellen die op de pagina van Ed Sheeran stonden weer verwijderd hebt. Je schrijft dat: "Ik vind het belangrijk om internationale hitlijsten hierbij de betrekken." Deze gegevens staan echter ook in de tekst van het artikel zelf te lezen en voor de single The A Team is er zelfs een eigen artikel waar de gegevens van de internationale hitlijsten zijn terug te vinden. Zal de gebruikelijke tabellen weer terugplaatsen (zonder de ep's). Met vriendelijke groeten Mager112001 (overleg) 25 okt 2011 22:46 (CEST)

Akkoord, maar ik heb toch liever de internationale hitlijsten erin. Aangezien jij de expert ben op dit gebied, laat ik dit voor wat het is. Grashoofd 25 okt 2011 23:29 (CEST)
Hallo Grashoofd, Bedankt voor je reactie. Prima zo! Maar expert....(?) Mager112001 (overleg) 25 okt 2011 23:55 (CEST)
Ja, vind ik wel! Ik volg ±100 singles via mijn volglijst, en jij komt er elke week heel vaak in voor. Ik zie vaak dat je discografieën aanpast op aangemaakte artikelen, en dat ziet er altijd heel netjes uit! Grashoofd 26 okt 2011 00:17 (CEST)

1 − 2 + 3 − 4 + • • •[bewerken]

Wat was de gedachte hierachter? Milliped (overleg) 27 okt 2011 11:36 (CEST)

Er waren in totaal vier redirects van dit type, met tekens die buiten ASCII vallen. Ik heb ze op Nuweg gezet en Milliped heeft daar twijfels over. Een van de vier is ontstaan door de titel te veranderen in een 'normale' titel. En die 'normale' titel 1 - 2 + 3 - 4 + ... gooien we niet weg. Handige Harrie (overleg) 27 okt 2011 13:36 (CEST)

Errrrrr[bewerken]

Hoezo misleidend? http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker%3AWikiLinkBot&action=historysubmit&diff=27817098&oldid=26388611 Een maal naar het IRC-kanaal van de Nederlandstalige Wikipedia gaan leert dat de bot daar wel degelijk draait. Dat een of andere klootzak meent alle mogelijke accounts en middelen in te moeten zetten waar hij z'n hand op kan leggen wil niet zeggen dat het account ooit ter voorkoming van misbruik is aangemaakt en de (uitsluitend) IRC-bot nog steeds op IRC draait. Sum?urai8? 29 okt 2011 00:52 (CEST)

Beste Samurai, ik weet niet hoe/wat, maar ik meende dat dit een sokpop van Abigor was, zoals hier staat aangegeven! Waarschijnlijk las ik deze versie, en heb ik hem vervolgens geleegd, zonder te kijken wat er überhaupt tegenwoordig instond. Niets persoonlijks dus, excuus! Grashoofd 29 okt 2011 12:30 (CEST)

Waffen-SS[bewerken]

Mag ik weten waarom je deze wijziging hebt doorgevoerd? Dennis P:TW 28 okt 2011 13:43 (CEST)

Zelfde geldt voor deze en deze wijziging. Dennis P:TW 28 okt 2011 13:47 (CEST)
Dennis, zie ook de vraag 3 kopjes hierboven, misschien had je die nog niet gezien. Zelf heb je 25. Waffen-Grenadier-Division der SS Hunyadi en 26. Waffen-Grenadier-Division der SS aangemaakt, zonder de toevoeging tussen haakjes. Kun je dan uitleggen waarom die eerste wel en de andere niet? Grashoofd heeft die verandering gedaan volgens mij om disambiguatieproblemen op te lossen, omdat op wikipedia normaal gesproken een disambiguatie achter een titel staat om die te onderscheiden van een gelijknamig ander artikel. In deze gevallen hoort hetgedeelte tussen de haakjes echt bij de officiële titel is jouw bedoeling zeker? Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 28 okt 2011 14:10 (CEST)
Ah, die andere zijn mijn fout geweest ja. Het moet in ieder geval met haakjes :) Dennis P:TW 29 okt 2011 19:00 (CEST)

Spinnengeslachten[bewerken]

Grashoofd,

Zo te zien is er wat misgegaan bij de aanmaak. Ik zie overal in de taxobox soort staan i.p.v. geslacht. Daarnaast staat hier en daar ook nog daadwerkelijk een soortnaam i.p.v. geslachtsnaam ingevuld.--Joopwiki (overleg) 31 okt 2011 07:13 (CET)

Oh, dat ben ik inderdaad vergeten! Ik pakte simpelweg een soortartikel en veranderde een paar woordjes: Ik ben schijnbaar de taxon vergeten. Bedankt voor de melding! Grashoofd 31 okt 2011 10:38 (CET)

Belediging[bewerken]

Beste Grashoofd, zou je dit soort beledigingen voortaan willen laten. Anders ben jij degene die geblokkeerd zal gaan worden. Goede nacht, Veendorp (overleg) 18 nov 2011 00:56 (CET)

bot[bewerken]

Dag, je bot maakt dit soort artikelen aan. Kun je er eens naar kijken? Sonty (overleg) 4 nov 2011 19:31 (CET)

Jep, was erachter gekomen, wordt opgelost. Grashoofd 4 nov 2011 19:38 (CET)

Verwijderingsnominatie Media & Entertainment Management[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Media & Entertainment Management dat is genomineerd door MoiraMoira. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111104 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 nov 2011 01:03 (CET)

Trieu[bewerken]

Beste Grashoofd, Waar komt deze Trieu redirect vandaan? Er is een link naar iets dat Handige Harry hier gefabriceerd heeft, maar wat is de bron? groet Japiot (overleg) 5 nov 2011 10:14 (CET)

Geen idee, ik voer het alleen maar uit. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Gebruiker:Handige Harry. Grashoofd 5 nov 2011 13:33 (CET)
mmm, klakkeloos uitvoeren? Ik ga naar Handige Harry. Japiot (overleg) 5 nov 2011 17:02 (CET)
Nee, niet klakkeloos uitvoeren. Alles is overlegd binnen het project. Ik heb de benodigde kennis om er een botscript voor te schrijven. Grashoofd 5 nov 2011 18:09 (CET)
Ik pleit onschuldig. De ware dader is Gebruiker:Helanhuaren. Hij heeft de redirects Dương (naar Yang (achternaam)) en Triệu (naar Zhao) gemaakt. Handige Harrie (overleg) 5 nov 2011 22:26 (CET)
Ter informatie: Ik heb de volgende pagina's uitgevoerd: Wikipedia:Wikiproject/Redirects/Lijst - Grashoofd 5 nov 2011 22:32 (CET)
Ja, dat zag ik. Ik heb de bot maar weer herstart om de lijsten opnieuw te maken. Ik denk dat ze een stuk kleiner zullen zijn. Handige Harrie (overleg) 5 nov 2011 22:43 (CET)
Ter verduidelijking: Mijn bericht van 22:26 was een beetje tongue-in-cheek. Ik zeg niet dat Helanhuaren iets verkeerd heeft gedaan, maar hij kan ongetwijfeld, beter dan een ander, uitleggen waarom Dương hetzelfde is als Yang.
Ik zie trouwens dat Grashoofd het sjabloon {{R ongelijk}} heeft toegevoegd, en ik twijfel daar zeer aan. Een redirect van Dương naar Yang is niet ongelijk, er is enkel sprake van een andere schrijfwijze en van ontbrekende diakrieten. Echt ongelijk zou zijn een redirect van Fuga naar Muziek. Ik vind ook dat er een sjabloon nodig is om de bestaansreden van de redirect te rechtvaardigen, bijvoorbeeld {{R diakrieten|Dương}}. Handige Harrie (overleg) 6 nov 2011 09:09 (CET)

Dan Harmon[bewerken]

Hallo Grashoofd,

Ik kwam een nuwegje op Dan Harmon tegen. Deze heb ik zojuist even teruggedraaid, omdat ik er eigenlijk niet een goede reden voor zie. Het artikel lijkt mij juist hartstikke prima. Is er misschien een (andere) specifieke reden om dit artikel te verwijderen?

Groeten, LolSimon -?- 11 nov 2011 01:51 (CET)

Beste Lolsimon, de reden is eigenlijk een beetje flauw. Ik doe mee met de Minischrijfwedstrijd en één van de artikelen die ik zou gaan schrijven, was die van Dan Harmon. Nu had ik deze een aantal dagen te vroeg geschreven, met het idee dat ik hem in m'n kladblok zou opslaan. Ik heb hem echter, waarschijnlijk automatisme, direct in de naamruimte opgeslagen. Stom! Ik kwam daar net pas achter.. De strikte regels van de schrijfwedstrijd stellen dat deze wijziging daarom niet telt. Aangezien ik dit artikel heb genomineerd voor verbetering, wil ik hem graag opslaan binnen het tijdsbestek van de wedstrijd. Vandaar. Grashoofd 11 nov 2011 01:54 (CET)
Hehe... Naja, vooruit dan maar, en nog veel succes! LolSimon -?- 11 nov 2011 02:02 (CET)
Zo! Ik moet eerlijk bekennen: Dat had ik niet verwacht! Hartelijk dank. Groet, Grashoofd 11 nov 2011 02:05 (CET)

Grashoofd[bewerken]

Huh? Knipoog

Fijne avond, Grashoofd. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 16 nov 2011 19:31 (CET)

Veendorp[bewerken]

Hallo Grashoofd,

Zonder inhoudelijk op de specifieke discussie in te gaan, vroeg ik me bij de discussie die je met Veendorp voert momenteel toch e.e.a. af. Zie mijn vraag hier. Ik vond het wel zo netjes jou een Veendorp even in te lichten. Zie ook zijn OP. — „Jasper” • (O) 18 nov 2011 18:07 (CET)

Fauna-ster[bewerken]

Grashoofd, zonder jouw inzet zou het project ook niet staan waar het nu staat. Daarom verdien ook jij zeker en vast deze ster. Bij deze! Hartelijke groet, C (o) 20 nov 2011 20:05 (CET)

Daar sluit ik me bij aan, in vervolg op de eerder Biologiester. Lymantria overleg 20 nov 2011 20:45 (CET)
Natuurlijk, als initiatiefnemer niet meer dan logisch dat deze ook op jouw GP kan staan. Groet, JurriaanH overleg 20 nov 2011 20:55 (CET)
Hartelijk bedankt voor deze return-ster ;) - Grashoofd 21 nov 2011 01:34 (CET)

Chest[bewerken]

Hoi Grashoofd, ik zag de dp Chest. Dit is een Engels woord. Is dit geaccepteerd als een Nederlandse term in een bepaald vakgebied? Zo niet, dan ben ik namelijk voor verwijdering omdat het geen Nederlands is. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 21 nov 2011 21:23 (CET)

Ik zou het niet weten. Ik weet in ieder geval dat het woord vaak gebruikt wordt en een nominatie zou, moraal gezien, niet op z'n plaats zijn, vind je zelf ook niet? Verder is het artikel, door toevoeging van deze term, direct E. Grashoofd 21 nov 2011 21:28 (CET)
Ik kan me helaas in beide stellingen niet vinden. Ik zie hieronder dat je een peiling gaat houden. Aparte nominatie lijkt me daarom nutteloos. Ik wacht de peiling af. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 21 nov 2011 21:32 (CET)

Verwijderingsnominatie van o.a. Cart[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Cart door Brimz, Chest door Gertjan R.. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111121 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 22 nov 2011 01:05 (CET)

Laat je niet gek maken :)[bewerken]

Hey Grashoofd! Laat je niet gek maken hoor. Ik vind dat je knap werk levert. Er is niets mis met de artikels die je maakt, dus laat je vooral niet te veel opjutten :). Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 22 nov 2011 10:09 (CET)

Bedankt, dat waardeer ik. Ik ben snel aangebrand, vooral als mensen tegen me gaan praten alsof ik een stuk vuilnis ben. Dat gebeurt helaas nogal vaak, vooral door Peter b. Grashoofd 22 nov 2011 12:29 (CET)
Als ik de indruk heb gewekt dat jij voor mij een stuk vuilnis bent dan betreur ik dat ten zeerste, die indruk is namelijk niet bedoeld. Ik realiseer mij te weinig op het juiste moment hoe mijn woorden kunnen overkomen, daarvoor mijn excuses. Ik zal proberen wat zorgvuldiger te formuleren, dat jij je bijdrages doet uit de oprechte wens een betere encyclopedie te maken staat voor mij niet ter discussie, wel staat ter discussie dat je daarbij soms tot voor mij onbegrijpelijke initiatieven komt die hier wat mij betreft niet thuis horen. Maar dat kan ik beter en aardiger formuleren. Peter b (overleg) 22 nov 2011 12:40 (CET)
Bedankt Peter, dat betekent een hoop. Grashoofd 22 nov 2011 12:44 (CET)

project Werelderfgoed[bewerken]

Beste Grashoofd,

Het artikel Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Werelderfgoedlijst UNESCO is zo veel overzichtelijker! Ik sta te popelen om te beginnen, al heb ik nu helaas geen tijd. En ik wilde je er nog even op wijzen dat op je overlegpagina staat dat je voorlopig niet actief bent, maar dat blijkt niet uit de bijdragen die je levert. Vriendelijke groet, JWZGQuill pen.PNGoverleg 1 dec 2011 08:12 (CET)

Hoi JWGZ, ik weet het, ik ben hopeloos verslaafd aan Wikipedia. Ik zal de wikibreakstatus ook per direct opheffen. Veel succes met het UNESCO-project, whenever you're ready ;) Grashoofd 1 dec 2011 12:37 (CET)

Throttle[bewerken]

Hi Grashoofd,
zou je de throttle goed willen instellen. Je gaat nu ruim boven de 20 artikelen per minuut ipv de 12 die hier genoemd staat.
Alvast bedankt, Audio-x-generic.svgJZ85overleg 7 dec 2011 14:34 (CET)

Beste JZ85, deze regel is niet opgenomen in de reglementen van de Nederlandse wikipedia. Ondanks de vermelding op de botpagina op meta, werd het throttlelimiet, bij de aanmaak van de afgelopen 300.000 artikelen, altijd gedoogd en ik ga ervan uit dat dat nu ook het geval is. Met vriendelijke groet, Grashoofd 7 dec 2011 14:48 (CET)
(na bwc) Hallo JZ85, Die 12 per minuut is ergens achteraf besloten zonder dat dit overleg ergens aangekondigd is geweest. Derhalve kan een dergelijke throttle dus niet als beleid op nl-wiki worden beschouwd. Bovendien is die throttle vooral bedoeld voor chronjobs omdat die een grote belasting op de servers kunnen hebben. Groetjes - Romaine 7 dec 2011 14:49 (CET)

Ster![bewerken]

Ik heb gemerkt dat je deze al een aantal keren hebt ontvangen, maar ook ik zou graag op deze wijze mijn diepste respect uitdrukken voor uw bijdragen, al dan niet botmatig! Ik hoop dat je ook deze keer blij bent met een nieuwe ster :) Mvg, Rubentj 1 (overleg) 8 dec 2011 15:33 (CET)
Zeer gewaardeerd, hartelijk bedankt. Grashoofd 8 dec 2011 15:54 (CET)

Doorverwijspagina's[bewerken]

Hallo,

Ik zie dat je een aantal doorverwijspagina's aan het maken bent. Denk je eraan dat een doorverwijspagina alleen zin heeft als er meer dan één term is die op het lemma kan slaan/slaat? Anders moet je een redirectpagina maken... Rens van Leeuwen (overleg) 8 dec 2011 20:19 (CET)

Ik had inderdaad net advies gevraagd in de chat, omdat ik het wat vreemd vond om een doorverwijspagina te maken voor 1 betekenis. Dit soort doorverwijspagina bestaan in overvloed, maar desalniettemin worden deze meestal genegeerd/gedoogd..
Het gaat er in dit geval om, dat mocht iemand alleen 98th Street o.i.d. intypen, dat deze dan niet naar een dp wordt geleidt waar maar één keuze is. Mocht er later een artikel gemaakt worden waar die term ook in voorkomt, dan kan alsnog een dp gemaakt worden. Echter is het nu onhandig, terwijl het niet meer werk is als je meteen een redirect maakt. Het is inderdaad niet heel erg of zo. Kijk maar wat je ermee doet. Rens van Leeuwen (overleg) 8 dec 2011 20:28 (CET)
Ik ben het met je eens en ik heb m'n werkzaamheden omgezet naar het maken van redirects. Groet, Grashoofd 8 dec 2011 20:29 (CET)
Maar zo haal je de beestjesplanning van vandaag niet:-)--Joopwiki (overleg) 8 dec 2011 20:57 (CET)
Jawel hoor, nog een honderdtal, zo gepiept ;) - Grashoofd 8 dec 2011 20:58 (CET)

Uitslag minischrijfwedstrijd[bewerken]

Beste Grashoofd, hierbij deel ik U mee dat wij als jury van de minischrijfwedstrijd hebben besloten jou de tweede plaats toe te kennen bij de mininschrijfwedstrijd. Gefeliciteerd! Namens de jury, C (o) 10 dec 2011 10:02 (CET)

sponzen[bewerken]

Beste Grashoofd, ik zie dat er een flink aantal sponzen zijn aangemaakt. In elk artikel dat ik heb bekenken uit de 50 meest recente artikelen (van de hoeveel honderd?) zie ik de volgende tekst:

"X is een soort in de taxonomische indeling van de snoerwormen (Nemertea). De huid van de worm is geheel met trilharen bedekt. De snoerworm is een rovers: Ze jagen vaak op prooien van hun eigen omvang en vangen deze met behulp van hun slurf. De slurf is een typisch orgaan van de snoerwormen; deze ligt aan de rugzijde over de gehele lengte van het dier, apart van de darmwand."

Er lijkt mij hier vrij veel aan de hand te zijn. Ten eerste "De snoerworm is een rovers"? Voorts lijkt het van de hak op de tak te springen. Eerst over de huid, dan de jachttechniek en dan weer anatomie. Waarom is de huid hier belangrijk genoeg om genoemd te worden? Waarom is het opmerkelijk dat de "slurf" apart van de darmwand ligt? Waarom moet deze informatie in elk artikel en niet gewoon in één artikel, bijvoorbeeld dat over de familie of orde of wat dan ook?

Ik hoop dat je je bot stil wilt leggen om iig de grammatische problemen op te lossen in de lemmata die al onwiki staan.

Ik ben van plan dit ook aan te kaarten in de Kroeg omdat daar al een paar keer is gesproken over dit soort botartikelen en het nut ervan. Dit is absoluut niet als kritiek op jouw bedoeld maar een mijns inziens wiki-probleem. Ik hoop dan ook dat je het niet persoonlijk op zult vatten.

Met vr. gr. --Kalsermar (overleg) 8 dec 2011 17:00 (CET)

Ik vindt het prachtig al die lemma's maar een snoerworm (Nemertea) is toch iets anders dan een spons (Porifera)? Op Ramphogordius lacteus staat dat door elkaar, nou moet ik zeggen ik ben een leek op dit gebied maar volgens mij klopt het niet. Groet -B kimmel (overleg) 8 dec 2011 17:23 (CET)
@Kalsermar: deze discussie heeft al 1931879 keer plaatsgevonden (bwvs natuurlijk) dus doe geen moeite want je verliest het toch. Als je foutjes ziet in een bot-artikel, geef het dan even aan. Het is dan ook zo weer opgelost. -B kimmel (overleg) 8 dec 2011 17:34 (CET)
Sorry! Ik zie het nu pas, ik pas het zodirect aan. Grashoofd 8 dec 2011 17:50 (CET)
@B. Kimmel. Als er geen fouten in hadden gestaan had ik het mischien niet aangekaart maar die grammatische fout stoorde mij enorm, vandaar dat ik hier even aan de bel trok. Met vr. gr. --Kalsermar (overleg) 8 dec 2011 17:51 (CET)
(BWC)@Grashoofd, dank!--Kalsermar (overleg) 8 dec 2011 17:51 (CET)
Overleg over dit hoeft niet áltijd op twee plekken gevoerd te worden. Zou goed zijn als het eens een keertje op één plek gehouden zou worden, dus hier, en niet per se in de Kroeg. JurriaanH overleg 8 dec 2011 17:59 (CET)
Mijn hoofddoel hier is het melden van de fout(en) terwijl ik in de Kroeg over een wiki-probleem de meningen wilde horen. Twee parallel begonnen maar divergerende discussies dus.--Kalsermar (overleg) 8 dec 2011 18:07 (CET)
De repairbot loopt, en voert deze wijzigingen uit: [14] - Grashoofd 8 dec 2011 18:01 (CET)
Grashoofd: wil je de categorie wijzigen naar Categorie:Nemertea? - C (o) 8 dec 2011 18:04 (CET)
Nee, want de Nederlandstalige benaming is snoerworm. Die categorie ga ik dus aanmaken. Grashoofd 8 dec 2011 18:06 (CET)
Hij gaat weer lekker. Ik probeer vanavond er ook nog een klein reeksje tegenaan te gooien. Let nog even op de klasse bij bijv. Akrostomum stannii. Hier hoort alleen incertae sedis te staan.--Joopwiki (overleg) 8 dec 2011 19:20 (CET)
Nog bedankt hiervoor Joop, ik heb nog een aantal soortgelijke foutjes ontdekt door deze controle! Grashoofd 8 dec 2011 20:59 (CET)
Hoi Grashoofd,
Is in de taxonomische indeling van de wel zo gelukkig geformuleerd? Zou "x is een soort in/binnen de stam van de snoerwormen", niet beter zijn? Groetjes, Sir Iain overleg 11 dec 2011 03:29 (CET)
Wellicht. Dat is een kwestie van smaak, denk ik. Ik vind de huidige indeling makkelijker, maar ik denk dat ik er binnenkort even over ga peilen, want ik heb dit bericht wel vaker gehad. Groetjes, Grashoofd 11 dec 2011 10:22 (CET)

Magische grensster[bewerken]

Hoi Grashoofd, gefeliciteerd met het 950.000e artikel! - C (o) 11 dec 2011 22:55 (CET)

Gefeliciteerd - mooi artikel ook! JurriaanH overleg 11 dec 2011 22:59 (CET)
Hoi daar, vriendelijk bedankt! Grashoofd 11 dec 2011 23:20 (CET)

Peiling botmatig geïmporteerde artikelen[bewerken]

Hoi Grashoofd,

Je wilt misschien je stem op stelling 2 van de peiling over botimport heroverwegen. Je hebt nu gestemd tegen de stelling, wat betekent dat voor nieuwe botimport-projecten op WP:VBA een verzoek in moet worden gediend, waarna erover gestemd moet worden. Je stemmen op de andere stellingen doen mij vermoeden dat dat niet is wat je wilt. netraaM • 11 dec 2011 23:23 (CET)

Ik heb hem een beetje aangepast. De stelling onderschrijft niet echt mijn intenties, dat klopt: Ik ga er nu een kopje bijzetten die dat wel doet. Met vriendelijke groet, Grashoofd 11 dec 2011 23:40 (CET)

Links naar DP in bot artikel[bewerken]

Beste Grashoofd, Jouw dier-artikeltjes verwijzen nogal eens naar doorverwijspagina's, in plaats van naar de pagina's over geslachten. In elk geval geldt dit voor Eirene (bijv. Eirene hexanemalis, inmiddels gefixt) en Laodicea (bijv. Laodicea brevigona). Kan je daarvoor een check inbouwen en ze dan repareren? Thijs! (overleg) 12 dec 2011 10:36 (CET)

Beste Thijs, dergelijke verwijzigingen worden direct geïdentificeerd en gerepareerd door middel van de LnD-pagina, dus dat levert geen problemen op. Verder is het bottechnisch onmogelijk om een controle uit te voeren op bestaande artikelen op m'n huidige werkwijze. Na elke run doe ik verder een controle op de LnD-pagina, alwaar ik de geslachten repareer. Dit gebeurt meestal al eerder dat ik het zelf kan doen (actief stelletje gebruikers op die pagina! ;) ). Grashoofd 12 dec 2011 10:44 (CET)
Hoi Grashoofd, Ik had ze ook op die lijst voorbij zien komen. Alleen belast je daarmee andere gebruikers, terwijl je min-of-meer bewust een error introduceert. Ik kan me voorstellen dat als je in je bron-data de naam van deze gesclachten verandert in geslacht (geslacht), het automatisch goed zal gaan. Als je een lijst voor me hebt met geslachten, zou ik snel met pywikipedia voor je kunnen kijken welke daarvan doorverwijspagina's zijn. Thijs! (overleg) 12 dec 2011 10:57 (CET)
Deze opmerking was trouwens opbouwend, ik bedoel absoluut niet dat je moet stoppen met je bot. Dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit, die hele discussie vind ik niet zo interessant. Maar als je het 'nog iets beter' kan maken, is dat altijd goed natuurlijk. Thijs! (overleg) 12 dec 2011 11:00 (CET)
Hoi Thijs, ik zie het ook absoluut niet als aanval, hoor. Maar die 2 -van de duizenden- geslachten die doorverwijzen naar een dp storen niemand; het is een klusje van niets om dit te fixen (meestal doe ik dit zelfs zelf) en om die bij alle botruns te identificeren, lijkt me overbodig en tijdverspilling, in relatie tot de duizenden geslachten die per dag voorbij komen. We hebben een prima systeem om dps te identificeren, dus een extra stap ertussen lijkt mij niet nodig. Grashoofd 12 dec 2011 11:04 (CET)

Namen van onderzoekers in botartikelen[bewerken]

Beste Grashoofd,

bij het vluchtig doorlezen viel me op dat er in de botartikelen over diersoorten steevast namen van onderzoekers als "Allwein" en "Stepanjants" voorkomen (zie bijv. Acryptolaria operculata en Laodicea brevigona), echter zonder enige nadere toelichting. Is het geen goed idee hier alvast een mouw aan te passen, door de namen wat vollediger te maken middels het toevoegen van initialen e.d. en ze bovendien als rode links toe te voegen i.p.v als zwarte tekst? Dan zijn al die artikelen in één klap meteen iets meer gewikificeerd. Naar ik heb begrepen is een dergelijke grootschalige wijziging in botartikelen snel door te voeren met een andere botbewerking. Mvg, De Wikischim (overleg) 12 dec 2011 12:17\8 (CET)

Beste Wikischim, ik ben van plan om hier een overzicht van te maken nadat alle artikelen zijn aangemaakt. Ik wil graag alle diersoorten categoriseren op de volgende manier: Categorie:Diersoort omschreven door Linneaus, o.i.d. De voornamen zullen in datzelfde rondje worden toegevoegd. Grashoofd 12 dec 2011 12:42 (CET)
OK, prima. Ik wil je natuurlijk helemaal niet ergens mee opjagen, het lijkt me alleen een goede zaak als ook de botartikelen zo goed mogelijk gewikificeerd worden. De Wikischim (overleg) 12 dec 2011 12:55 (CET)
Wellicht is dit iets voor de FAQ? Kalsermar heb ik hier ook al naar heb zien vragen. Josq (overleg) 12 dec 2011 14:04 (CET)
Even ter completering: Een groot deel van de handmatig aangemaakte artikelen bevat ook geen auteurslink. Niet in alle gevallen is dat ook nodig en wenselijk, want niet in alle gevallen is de auteur EW. Van moderne auteurs is de encyclopediewaardigheid ook wel eens moeilijk vast te stellen. Verder is het helaas zo dat namen van auteurs wel eens vaker voorkomen, en dat niet uit de database is af te leiden welke van de personen met die naam bedoeld wordt. Dan kun je pas een link toevoegen na raadpleging van een andere bron - en het is niet altijd eenvoudig die bron te vinden. Het al te automatisch toevoegen van een naamlink kan dan weer tot fouten leiden. Groet, Lymantria overleg 13 dec 2011 11:02 (CET)

Ik zou het bijzonder op prijs stellen[bewerken]

Als je in het vervolg voor je een vraag van mij aan een gebruiker weghaalt van diens OP dat eerst even overlegd. Je moge dan wel coördinator zijn van een project maar aan andermans bijdrage zitten is not done. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 13 dec 2011 10:01 (CET)

Waar refereer je naar? Ik zou niet weten waar ik dit gedaan heb.. Grashoofd 13 dec 2011 12:40 (CET)
Hier. Maar mogelijk kijk ik fout want ik ben slecht in dit soort zaken. Sir Statler (overleg) 13 dec 2011 14:06 (CET)
De discussie ging helemaal niet meer over die vraag, maar was langzamerhand uitgelopen tot een gerichte discussie over de peiling. Dat was mijn reden. Joop is verder op de hoogte gesteld door middel van de link naar de overlegpagina. "Maar aan andermans bijdrage zitten is not done" is onzin. Grashoofd 13 dec 2011 15:49 (CET)
Enig overleg was op prijs gesteld. Gelieve daar in het vervolg rekening mee te houden. Maar in principe ben ik het wel met je eens dat de discussie daar beter op zijn plaats is. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 13 dec 2011 17:36 (CET)

Het/de[bewerken]

Het spinnensoort komt uit het geslacht Rhynchothorax. Moet dat niet de spinnensoort zijn? Josq (overleg) 13 dec 2011 17:39 (CET)

Zie Speciaal:Bijdragen/GrashoofdBot en [15] (16:35). Grashoofd 13 dec 2011 17:47 (CET)

Categorie:Xanthophyceae[bewerken]

Hallo Grashoofd,

Ben je van plan bovenstaande categorië nog te gaan gebruiken, ik begrijp dat die een dagje leeg kan staan, maar 2 maanden van tevoren aanmaken lijkt me wat overdreven. Mvg, Bas (o) 13 dec 2011 20:01 (CET)

Zelfde geldt voor een aantal andere pagina's hier van jouw hand. Mvg, Bas (o) 13 dec 2011 20:02 (CET)
Ik was ze inderdaad vergeten, Bas. Bedankt voor de melding, ik ga er zo direct achteraan. Grashoofd 13 dec 2011 20:03 (CET)

Stemlokaal[bewerken]

Moi Grashoofd, op welke wijze selecteer je de voorbeelden die je nu voorstelt? Amazone zou ik zelf nooit voorstellen, als er een hoofdbetekenis is dan zou ik zeggen dat zijn die historische vrouwen. Bij Gambia zou ik persoonlijk de rivier als hoofdbetekenis kiezen. De anderen kan ik me voorstellen, hoewel tank me een twijfelgeval lijkt. Peter b (overleg) 13 dec 2011 20:33 (CET)

Niet zo snel, Peter! Ik ben er Mee bezig Mee bezig! Knipogende smiley Grashoofd 13 dec 2011 20:34 (CET)
Nog even als antwoord op je vraag: deze pagina heb ik gebruikt om een selectie te maken van hoofdonderwerpen op de wiki. Vervolgens heb ik gekeken naar de artikelen die uit een dv bestonden en deze opgesomd. Daarna nog wat lopen schrappen in o.a. je bovengestelde suggesties (Amazone is weg, net als ±5 anderen) en het resultaat is het huidige plaatje. Grashoofd 14 dec 2011 12:00 (CET)

stemmen[bewerken]

Ha Grashoofd, Goed werk - de enige manier om dit soort dingen te veranderen zijn stemmingen want de verdeeldheid is nu eenmaal groot. Echter, neem wel je tijd en doe het netjes. De stemming zal sowieso twee weken duren dus veel haast is er niet. Wellicht kunnen anderen nog suggesties opperen. mvg Jacob overleg 14 dec 2011 11:25 (CET)

Hoi Jacob, ik heb volgens mij alle benodigde stappen genomen, advies gevraagd en gekregen, en alles zo duidelijk mogelijk neergezet. Ik laat nu Team Zeikstraal even razen, en om 21:00 gaat-ie van start: Genoeg tijd om nog suggesties te verwerken, lijkt mij. Grashoofd 14 dec 2011 12:02 (CET)
Dank je wel Grashoofd voor wéér een 'in de hoek zetterij'-naamgeving voor de dp-voorstanders. Dat is in ieder geval iets wat de Amsterdamconstructie-liefhebbers gemeen hebben: het namen geven en beledigen van de 'andere groep'. Goudsbloem (overleg) 14 dec 2011 13:05 (CET)
Het maakt niet uit, Goudsbloem; als men een voorstel heeft, zijn er tegenstanders. De ene keer ben je voor, de andere keer ben je tegen. Als je tegen bent, zeik je, want concrete tegenargumenten zijn er nooit. Alle overleggen komen neer op "ik ben het er niet mee eens, maar ik kan niet beargumenteren waarom". Al die betogen hebben geen inhoudelijke waarde, zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. Grashoofd 14 dec 2011 13:20 (CET)
Het spijt me voor je Grashoofd, maar 'wij' komen elke keer met tegenargumenten, en ja, het zijn vaak dezelfde argumenten (net als de voorstanders van een Amsterdamcontructie die steeds hetzelfde argument gebruiken). Dat noem ik geen zeiken maar beargumenteren. Goudsbloem (overleg) 14 dec 2011 13:41 (CET)

Anouk[bewerken]

Hallo Grashoofd, kan Anouk (zangeres) naar Anouk nog toegevoegd worden aan de stemming? Op WP:AV is dit verzoek weliswaar gehonoreerd door een mod, maar het is ook direct weer teruggedraaid door twee gebruikers. Met vriendelijke groet, Joplin (overleg) 14 dec 2011 13:19 (CET)

Ik zou het graag doen, maar ik zie dit een beetje als een twijfelgeval, omdat er schijnbaar voor- en tegenstanders (waaronder een mod) zijn. Alle artikelen die ik genomineerd heb, zijn vrij neutraal benaderd. Voor- en tegenstanders zullen blijken uit de stemming. Grashoofd 14 dec 2011 13:22 (CET)
Des te meer reden om de gemeenschap te raadplegen zou ik zeggen, maar als je een bepaalde gedachte achter de samenstelling hebt respecteer ik dat uiteraard. Joplin (overleg) 14 dec 2011 13:26 (CET)

Feit-sjabloon[bewerken]

Beste Grashoofd, kun jij me van alle tot nu bot-aangemaakte lemmata een betere bron geven van de ontdekker/beschrijver van de soort? Ik twijfel namelijk aan de gegeven bron.
Ik wil met bronnen gestaafd hebben:

 • Wie de ontdekker van de soort was en dus niet een telefoonboek-achtig meneer? mevrouw? Jansen want daar staat het telefoonboek al vol mee.
 • Wat zijn/haar functie, opleiding, kennis, en welke publicaties hij of zij op zijn of haar naam heeft.

Dit lijken mij redelijke vragen.

Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 13:16 (CET)

PS Dit moet worden opgevat als een feit-sjabloon bij alle tot nu toe aangemaakte lemmata. Gezien het feit dat jij de coördinator bent mag ik op verdere verspreiding onder de deelnemers rekenen van de vraag? Ik vertrouw er op dat jullie me deze gegevens even geven, anders draag ik het project in zijn geheel voor voor verwijdering Of je zou een ander derde feit (met betrouwbare bron) moeten toevoegen.

Sir Statler, ik ga dit (onredelijke) verzoek niet serieus nemen. Het is duidelijk dat je een immense haat hebt aan onze groep, maar dit gaat een stap te ver. Er zijn 300.000 artikelen aangemaakt, allen voorzien van een geldige bron, die bevestigd is door een team van 20 wetenschappers. Het verzoek aangaande de achtergrond van wetenschappers is belachelijk. Wil je dat er in elk artikel informatie wordt verschaft over het beroep van de wetenschapper? Ik ga dit oplossen, maar nu nog niet. Zie ook het kopje Namen van onderzoekers in botartikelen. Nog meer belachelijk verzoeken kun je indienen op de oncyclopedie. Dit is pure verdrijving van goedwillige gebruikers. Als je niet tevreden bent met dit antwoord, kun je de pot op, sorry. Werkelijk waar, je gaat echt een stap te ver. Grashoofd 14 dec 2011 13:30 (CET)
Jij gaat te ver. Als jij je bot opstart voor dat jij aan mijn verzoek voldaan hebt nomineer ik het hele project meteen. Voor een bot-aangemaakt lemma gelden de zelfde eisen weet je nog wel? Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 13:36 (CET)
Ik zou het 10x vriendelijker formuleren, maar Sir Statlers verzoek gaat inderdaad echt te ver. Zelfs in wetenschappelijke tijdschriften is het slechts een uitzondering dat hieraan voldaan wordt. Laat staan in normale Wikipedia-artikelen.
Volgens mij zijn die databases gewoon van wetenschappelijke kwaliteit en voldoen ze daarom prima als bron.
Desalniettemin heb ik wel een aanbeveling: heel vaak wordt slechts verwezen naar de database (soms slechts een startpagina waar je zelf nog een query in moet voeren, wat bepaald niet gebruikersvriendelijk is) en is de oorspronkelijke publicatie, waarin het dier voor het eerst beschreven is, moeilijk te traceren. In mijn ogen zou het zeer wenselijk zijn om inspanningen te verrichten om deze oorspronkelijke publicaties zoveel mogelijk toe te voegen. Als er op dit gebied al initiatieven zijn, ontvang ik graag een linkje. Vriendelijke groet, Josq (overleg) 14 dec 2011 13:41 (CET)
Ik heb daar al een aantal ideeën voor, maar concrete stappen heb ik nog niet genomen. Naar mijn weten is alleen bij spinnen gebruik gemaakt van een algemene database, maar de rest heeft een persoonlijke bron.
Voorbeelden:
Statler, aan alle eisen wordt voldaan, er wordt zelfs een relatief uitstekende bron toegevoegd aan het artikel. Verder wil ik graag voor de honderdste maal benadrukken dat het aanmaken van de artikelen de alereerste stap is in het project. Vervolgstappen bestaan uit het toevoegen van afbeeldingen, auteursnamen, landeninformatie, meerdere bronnen, interwikilinks, onderliggende taxonomie, bedreigingsstatus en andere relatieve informatie (al deze onderdelen zijn onderdeel van projectproces). Als mensen als jij niet de hele tijd aan het zeiken waren, hadden we al een groot gedeelte van deze stappen uitgevoerd en waren vrijwel alle aangemaakte artikelen van relatief goede kwaliteit. Ik ben van plan om m'n bot te laten draaien en ik ga dat dus ook doen. Ik onderhandel niet met terroristen. Grashoofd 14 dec 2011 14:02 (CET)
Tja, is dat van alle lemmata? Even alles overleggen graag Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 14:06 (CET)
(bwc) Bij de Neuroptera die Lymabot recent heeft aangemaakt wordt men ook slechts naar een startpagina verwezen. Josq (overleg) 14 dec 2011 14:07 (CET)
Oh, mijn excuses daarvoor, ik dacht dat ik aan alle medewerkers duidelijk had gemaakt dat dit niet meer de bedoeling was. Ik zal hier persoonlijk een oplossing voor zoeken. Grashoofd 14 dec 2011 14:09 (CET)
Heb zelf Lymantria al benaderd ;) Josq (overleg) 14 dec 2011 14:10 (CET)
Ok, prima. Grashoofd 14 dec 2011 14:11 (CET)
Sir Statler, u zegt Of je zou een ander derde feit (met betrouwbare bron) moeten toevoegen. U zegt dus dat de ontdekker een derde feit is en dat als de ontdekker weggelaten wordt dat er minder als drie feiten zijn? Dat is dus niet zo, want de dierenartikelen geven in het algemeen aan: -wat het voor dier is -welke familie -welke orde - welke klasse - welke onderstam - welke stam - welk rijk -ontdekkingsjaar en soms nog gegevens over lichaamsbouw en voorkomen. Dus ook zonder de naam van de ontdekker zou het mimimum van drie feiten gehaald worden. Goudsbloem (overleg) 14 dec 2011 14:12 (CET)
Grashoofd is bij deze voor zijn arrogante. K*T houding gewaarschuwd. Nog één keer en ik ga om versterking van bronnen vragen. En dat verlies jij. Ik hoop dat ik duidelijk was. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 17:14 (CET)
Volgens mij ben je niet helemaal lekker. Versterkingen zul je nodig hebben iig. -B kimmel (overleg) 14 dec 2011 17:17 (CET)
En van jouw/u snap ik helemaal geen bal. Schrijft prachtige, onderhoudende lemmata maar weigert een fatsoenlijke uitleg aan niet-biologen te geven zonder scheldpartijen en schofferingen er tussen door. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 17:29 (CET)
Wat verwacht je nou precies? Dat is werkelijk 300.000 artikelen ga voorzien van een tweede bron? Grashoofd 14 dec 2011 17:33 (CET)
Nu zie je de kwetsbaarheid van een grote bek in combinatie met het fenomeen Wikipedia. Als ik ja zeg hang je. Elk Lemma ja, ik ben geïnteresseerd in de materie. En wil nakijken of die lijsten wel kloppen. een foutje bij het overtikken is zo gemaakt. En massaal, tja, dat is jou probleem... Moet toch niet moeilijk zijn ? Is toch veel over gepubliceerd? Ik zie het als losse 300.000 lemmata. Als ik nou eens zeg dat je 14 dagen hebt? Is dat wat? Of wil je meer tijd. Vriendelijke groet, Zeikstraal Statler (overleg) 14 dec 2011 17:42 (CET)
@Sir Statler: Zou je dringend de toon kunnen matigen. Als je een meningsverschil hebt, mag dat natuurlijk, maar daarvoor hoeven er geen grove woorden gebruikt te worden. Je riep op de overlegpagina van de peiling tot betere communicatie. Communicatie is de uitwisseling van informatie, en daarvoor zijn minstens twee partijen nodig. Dat betekent dat als je verwacht dat een ander beter gaat communiceren, het handig is als je zelf het goede voorbeeld geeft en dan niet medegebruikers gaat afstoten door de manier van het verwoorden. Ik weet dat dat niet altijd even gemakkelijk is, ik oefen er zelf ook nog steeds mee, maar door dingen op een normale manier te zeggen wordt de boodschap die er achter zit serieuzer genomen dan wanneer er grote worden gebruikt worden. Groetjes - Romaine 14 dec 2011 17:55 (CET)
(na bwc, @Sir Statler) Je kletst maar wat... hoezo kwetsbaarheid? Dat ik zou weigeren jou uitleg te geven is al helemaal belachelijk; ik heb je tot in den treure uitgelegd dat soorten de eenheid zijn binnen de biologie, etc. Jij wilt gewoon geen kortere artikelen, terwijl dit heel gebruikelijk is. Nu de peiling uit gaat wijzen dat jij ongelijk heb probeer je de artikelen onderuit te halen terwijl dit echt nergens op slaat. Dat ik je zou schofferen... het is niet mijn bedoeling maar ik formuleer de dingen soms wat scherper als men het niet wil begrijpen. Dat ik hierbij scheldpartijen heb gebruikt is echt klets of heb je daar een link voor misschien? Ik weet niet waarom je hier zoveel tijd in steekt maar het is een 100% nutteloze exercitie. -B kimmel (overleg) 14 dec 2011 18:00 (CET)
Ik hoef niet te oefenen mijn waarde Romaine. Niemand kan zeggen dat ik normaliter niet op een keurige, correcte manier overleg. Maar soms zijn er uitzonderingen. Wat langer de tijd Grashoofd? Zullen we zeggen drie weken? En kun je in je bot even het feit-sjabloontje meeprogrammeren? Bijvoorbaat dank. Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 18:03 (CET)
Nog even wat uitleg; door deze dreinende manier van communiceren bereik je nooit iets. -B kimmel (overleg) 14 dec 2011 18:05 (CET)
Sir Statler, ik geloof niet dat je moet rekenen op enige toenadering tussen jou en Grashoofd. Ik zou je adviseren het overleg hier te staken, dat verloopt toch veel te ruzieachtig. Ga in plaats daarvan - als je dat wenst - je voorstel uitvoeren om dit project voor verwijdering te nomineren. Of laat het even rusten tot alles is afgekoeld. Josq (overleg) 14 dec 2011 18:07 (CET)
@Kimmel, en op jullie manier ook niet. Jullie hebben tegenstanders, en als je die gaat schofferen en uitschelden voor zeikstralen die even moeten uitrazen komt het niet goed. Dus van beide kanten komt het niet goed op deze manier. Ik stel inderdaad een pauze voor. Over verwijderen zal ik met anderen overleggen en me beraden. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 18:28 (CET)
Sir Statler, je vraag om het meeprogrammeren van een feit-sjabloon is uiterst schandalig. De gebruikte databases zijn bronnen, door meerdere gebruikers als betrouwbaar aangemerkt. Wil je enig effect sorteren met het aantonen van de onbetrouwbaarheid van de bron, dan zal je toch op het minst met een heel stel voorbeelden moeten komen van onjuistheden van de bron. Nu zeg je "ik vertrouw het niet, dus weg ermee". Overigens is het natuurlijk niet erg productief op de overlegpagina van Grashoofd aan te kondigen dat je artikelen door anderen dan hem gemaakt wilt te dreigen te nomineren. Je dreigende taal en veelvuldige insinuaties doen afbreuk aan mogelijke reële bezwaren die je zou kunnen hebben tegen een bepaalde bron. Voor de draad ermee, op tafel die bewijzen van onbetrouwbaarheid van de opgegeven bron. Groet, Lymantria overleg 14 dec 2011 18:33 (CET)
(bwc, @ SS)
Als je met 'jullie' de gemeenschap bedoeld zitten we op één lijn... gebruiker Sir Statler moet even uitrazen dat vindt inmiddels iedereen en daar is niets schofferends aan. Dat van die zeikstralen zijn niet mijn woorden maar ik kan mij voorstellen dat mensen zich zo onderhand kapot ergeren aan je zogenaamde kritiek. De bronnentoestanden hierboven zijn gewoon niet redelijk... de meeste andere artikelen op Wikipedia zijn veel langer en hebben ook slechts één bron -als ze er al een bron hebben. Als jíj stopt met zeuren is er verder niets aan de hand. - B kimmel (overleg) 14 dec 2011 18:40 (CET))
Vinden jullie het erg als ik in de kroeg een inhoudelijke reactie geef op het interessante betoog geef? En neem dit achterbuurt-forum-gemep niet al te serieus alsjeblieft. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 18:42 (CET)
Graag. Ik weet niet precies wat je bedoelt met "het interessant betoog", maar desanlniettemmin zou ik het waarderen als je deze discussie voortzet in de kroeg, zodat iedereen z'n mening kan geven. Grashoofd 14 dec 2011 18:58 (CET)
Het betoog van Lymantria. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 14 dec 2011 19:01 (CET)

Computerprotocol[bewerken]

Hoi. Ik heb de redirect Computerprotocol voor onmiddelijke verwijdering genomineerd omdat het een veel bredere invulling moet krijgen dan alleen mbt netwerken. Groetjes. — Zanaq (?) 15 dec 2011 20:32 (CET)

Prima. Ik zag dat het hier vertaald werd als zodanig, maar was er niet zeker van. Grashoofd 15 dec 2011 20:36 (CET)
Dat klopt niet geheel inderdaad, en ook de interwikilink naar netwerkprotocol klopt eigenlijk niet, maar het engelse artikel gaat alleen maar over netwerken, wat ik niet terecht vind, maar op :en moeten ze het zelf maar uitzoeken Knipogende smiley Groet. — Zanaq (?) 15 dec 2011 20:45 (CET)

976.311[bewerken]

Hoi Lars, volgens de statistieken zijn er nu ongeveer 976.311 artikelen. Bonaber vroeg zich hier af of het persbericht wel op tijd af zou zijn. Is het een idee de bot tijdelijk te stoppen? Vriendelijke groet, Mathonius 15 dec 2011 20:56 (CET)

Hoi Mathonius, ik heb de vraag beantwoord. Geen kroegbezoekje vandaag? Grashoofd 15 dec 2011 21:08 (CET)
Via jouw overlegpagina leek me sneller. Gezicht met tong uit de mond Bedankt voor de reactie! Mathonius 15 dec 2011 21:18 (CET)
Och, wat zeg ik nou. IRC-bezoekje!***** - Grashoofd 15 dec 2011 21:20 (CET)

Skip option vergeten?[bewerken]

Hoi, Dit is een beetje jammer. Heb je de skip-optie goed ingesteld? Groet, Lymantria overleg 16 dec 2011 15:16 (CET)

Hoi, ja die staat goed. Deze wijzigingen zijn makkelijk te onderscheiden in de bijdragen en repareer ik altijd handmatig. Het is alleen lastig om het te combineren met andere functionaliteiten, dus in 1 run kan dat niet. Grashoofd 16 dec 2011 15:21 (CET)
No problem. Groet, Lymantria overleg 16 dec 2011 16:18 (CET)

Foutje[bewerken]

Voor het geval dat je het zelf nog niet doorhad - er zit een grammaticaal foutje in de botmatige artikelen: "De ster kruipt over de zeebodem met hun flexibele, slangachtige armen, die gemakkelijk afbreken en daarna weer aangroeien." Groet, JurriaanH overleg 16 dec 2011 16:07 (CET)

Nominatie Gouden Eeuw[bewerken]

Hallo Grashoofd,

op Wikipedia:Etalage/Aanmelding kandidaten/Verwijderingen heb ik zojuist een wat uitgebreidere toelichting gegeven, die er nog niet was toen jij je stem tegen verwijderen al uitbracht. Zou je mijn commentaar nog eens helemaal kunnen bekijken en eventueel overwegen of je je stem op grond daarvan alsnog wilt aanpassen? Mvg, De Wikischim (overleg) 18 dec 2011 22:01 (CET)

Verwijderingsnominatie .pdb[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om .pdb dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111218 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 dec 2011 01:13 (CET)

Zee-egels[bewerken]

Bij de zee-egels noem je de soorten regelmatig 'egel', voor de afwisseling waarschijnlijk. Ik zou dat toch niet doen aangezien een egel natuurlijk een heel ander dier is. Er staat ook een url in de bronvermelding, dat is niet gebruikelijk. Ik heb het bij het lemma Araeosoma splendens zo opgelost, andere variaties kunnen natuurlijk ook. -B kimmel (overleg) 17 dec 2011 17:00 (CET)

Prima opgelost! Groet, Grashoofd 17 dec 2011 18:18 (CET)
Eehm.. lees Ophiuroconis pulverulenta even door... Is het een slangster of zeekomkommer? -B kimmel (overleg) 17 dec 2011 18:28 (CET)
Nou ja zeg.... ik laat morgen wel een botje lopen. Scherp! Grashoofd 17 dec 2011 18:32 (CET)
Nu ik verder kijk is dit bij alle slangsterartikelen het geval, er staat steeds
 • De zeekomkommer komt uit het geslacht Clarkcomanthus en leeft in de zee.
Terwijl het dus een zeester is en nooit tot dit geslacht behoort. Voorbeelden zijn Cryptopelta granulifera en Amphioplus brachiostictus, die allemaal tot het geslacht Clarkcomanthus behoren ;o). Ook staan er overal URLs in de bronvermelding. -B kimmel (overleg) 17 dec 2011 18:37 (CET)
Grashoofd, het artikel Cryptopelta granulifera bevat een nogal knullige link naar slangen. Ik denk dat het niet echt nuttig is om het woord slangachtig naar slangen te linken. - C (o) 17 dec 2011 18:58 (CET)
Ik snap die link wel, de armen zijn individueel beweegbaar en zien er daadwerkelijk uit als kleine slangetjes.-B kimmel (overleg) 17 dec 2011 19:07 (CET)
Ter informatie, de robot is nu bezig met het corrigeren van de bovengenoemde fouten. Bedankt voor jullie meldingen en oplettendheid! Grashoofd 19 dec 2011 23:24 (CET)

Meldingspagina botimport[bewerken]

Hallo Grashoofd, bij deze neem ik een kleine voorschot op de uitkomst van de peiling over botimport. Zoals het er nu naar uitziet is een meerderheid van de gemeenschap voor het invoeren van een meldingspagina voor botimport (nav. stelling 2 en vooral de stemverklaringen), ook al bestaat er geen consensus of deze pagina verplicht gebruikt zou moeten worden of niet.

Ik wil je hartelijk uitnodigen op Gebruiker:Netraam/Botimport mee te werken aan het tot stand komen van een botimport meldingspagina waar iedereen mee kan leven. Ik heb daar een opzetje van zo'n pagina gemaakt, en graag hoor ik van jou wat er anders/beter kan aan deze opzet. Verder heb ik op de overlegpagina daar een aantal punten opgesomd die volgens mij nadere invulling behoeven, voel je vrij hier nog andere punten aan toe te voegen en vooral om mee te discussiëren.

Als er over de inhoud van deze pagina een compromis bereikt is, stel ik voor dat we gaan stemmen of gebruik van deze pagina verplicht gesteld zou moeten worden, of vrijwillig zal zijn. netraaM • 17 dec 2011 19:28 (CET)

Goed initiatief en de pagina ziet er netjes uit. Ik zal, als ik tijd heb, nog een bijdrage doen (indien nodig). Groetjes, Grashoofd 18 dec 2011 17:00 (CET)
Dank je. Alles met dank aan jouw logboek uiteraard. Evt feedback zou ik zeer op prijs stellen, met name voor je rol binnen de import in WP:D en de discussies. netraaM • 18 dec 2011 23:55 (CET)
Uiteindelijk was dat logboek van jouw een gouden greep. (want dat is dit eigenlijk) Je hebt ondertussen begrepen dat het geen absoluut verplichting is maar feitelijk een bescherming voor jullie? Ik ben blij dat we het allemaal in goed overleg hebben kunnen oplossen. Een zeldzaamheid op Wikipedia... vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 19 dec 2011 01:01 (CET)
Uiteraard ben ik me hier van bewust en ook ik ben blij met het resultaat. Dat goede overleg - dat heeft even tijd gekost, maar uiteindelijk hebben we het inderdaad schappelijk kunnen uitpraten. Tot bij een volgende discussie! ;) - Grashoofd 19 dec 2011 19:03 (CET)

Blijk van waardering[bewerken]

Voor het onvermoeid blijven bijdragen aan de encyclopedieDavin (overleg) 19 dec 2011 22:46 (CET)

Als je heel veel doet sta je ook heel veel in de belangstelling en dat kan dan zowel opbouwende kritiek als minder leuke reacties teweeg brengen. Tijd dus om eens van mijn kant duidelijk te maken dat ik blij ben dat je je met hart en ziel voor de Wiki inzet. Ik hoop dat je samen met de anderen in het Dierenproject stap 1 zult afronden, want stap 2,3,4 hebben jullie ook allang in het vizier. De eerste tekenen zijn er al, zoals deze: [16][17][18][19][20] enz. (zomaar wat voorbeelden uit de spinnenartikelen) Je niet laten ontmoedigen onderweg, dat is het beste devies. Bedankt dat je dit project doet slagen: een ster voor je verdiensten! Met vriendelijke groet, Davin (overleg) 19 dec 2011 22:46 (CET)

Heel vriendelijk bedankt! Grashoofd 19 dec 2011 22:49 (CET)

Zimbabwe[bewerken]

Hoi, Ik ben bang dat dit de plank een beetje misslaat. Ik klikte bovendien op de link die er gegeven is, maar kreeg niet echt iets van waarde te zien... Kun je er nog eens naar kijken? Groet, Lymantria overleg 20 dec 2011 19:19 (CET) P.S. Endemisch betekent dat de soort uitsluitend daar, in dit geval dus in Zimbabwe, voorkomt. Groet, Lymantria overleg 20 dec 2011 19:26 (CET)

Oeps, die is inderdaad iets te snel. Ik ben momenteel bezig met een inventarisatieronde van voorkomens, maar daarvoor moest ik eerst een testrun maken. Ik heb gekozen om Zimbabwe uit te voeren. Momenteel ben ik bezig om met die gegevens een script te schrijven, maar het is vrij lastig. Het zal ervoor moeten zorgen dat alle diersoorten hun voorkomensland (enkel Endemische) krijgen. Ik krijg het nog niet helemaal aan de praat, maar ik ben ermee bezig. Grashoofd 20 dec 2011 20:41 (CET)
Diores salisburyensis ook, komt ook in meer landen voor.--Joopwiki (overleg) 21 dec 2011 07:35 (CET)
Ik weet het, en ik waardeer jullie opmerkingen, maar verbeter het a.u.b. nog niet. Ik heb echt de data 'De dierensoort komt voor in Zimbabwe' nodig. Als dit aangepast is, dan zal de bot hem niet meenemen. Grashoofd 21 dec 2011 11:47 (CET)

Feike Alles Clock[bewerken]

Je verving in de zin meerendeels partijdich ende deze saecken onervaren in het artikel over Feike Alles Clock meerendeels in merendeels. Het is toch duidelijk uit de cursivering en de context dat het hier de weergave betreft van een tekst uit de 17e-eeuw. Ook partijdich hoeft bijvoorbeeld in deze zin niet vervangen te worden door partijdig en saecken niet door zaken. Gouwenaar (overleg) 23 dec 2011 15:00 (CET)

In de artikelen Cornelis van Eesteren en Cornelis van Aerssen (1600-1662) wijzigde je eveneens in een duidelijk aangegeven citaat, de in de oorspronkelijk tekst gebruikte spelling meerendeels in merendeels, dat is echt niet de bedoeling. Gouwenaar (overleg) 23 dec 2011 15:08 (CET)

Doorverwijsstemmingen[bewerken]

Geachte mevrouw of meneer Grashoofd,

U heeft alweer een stemming over doorverwijzingen georganiseerd waarover steeds onenigheid ontstaat tussen voor- en tegenstanders. Als coördinator bemoeit u zich er niet mee. Dat is uw goed recht, maar enig verantwoordelijkheidsgevoel mogen we toch wel verwachten? Hopelijk zet u straks wel een gedegen conclusie neer over het verloop en de uitkomst van deze stemming.
Hele fijne jaarwisseling en een nieuw jaar met veel succes en vooral gezondheid van ZeaForUs (overleg) 29 dec 2011 04:32 (CET) (sokpop van Patio)
ZeaForUs, Grashoofd is op vakantie en kán zich dus voorlopig niet bemoeien met de uitslag, hij zal bij terugkomst hier zeker een conclusie aan verbinden, zie ook het overleg hierover op de overlegpagina van de stemming. Goudsbloem (overleg) 29 dec 2011 10:57 (CET)
Desalniettemin lees ik wel m'n berichten. Volgens mij had Peter B de verantwoordelijkheid op zich genomen om een voorlopige uitslag te schrijven, en ik kan niet controleren of hij dit gedaan heeft (gebrekkig internet in dit land), maar dat verwacht ik wel. Een officiële uitslag zal ik op 10 januari schrijven. Grashoofd 29 dec 2011 18:07 (CET)