Overleg gebruiker:Grottem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Grottem, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.051.392 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Face-smile.svg4ever(Overleg) 27 mei 2014 14:47 (CEST)

In antwoord op uw terugkoppeling[brontekst bewerken]

Hey Grottem,

Bedankt dat je laat weten wat je van Wikipedia vindt. Sommige dingen hebben natuurlijk gewoon geen commentaar nodig, een smiley is al genoeg!

Fey|Bart - 27 mei 2014 22:06 (CEST)

 

Leo Brant[brontekst bewerken]

Hallo Grottem, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Leo Brant. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Agora (overleg) 5 feb 2015 13:30 (CET)

Lijst van vlaggen van de Luftwaffe (1933-45) en Rudolf Veiel[brontekst bewerken]

Hallo Grottem, Ik een aantal vragen c.q. opmerking over jouw artikelen, namelijk de volgende:

m.b.t. lijst van vlaggen van de Luftwaffe:

  • bevel vlag klinkt een beetje vreemd, is het niet bevelsvlag? Of Beveelsvlag? Ook dit laatste klinkt raar.
ja dit klopt ik zal dit aanpassen met een juist vertaling en pas dit spoedig aan;
Dit is reeds toegevoegd

m.b.t. Rudolf Veiel:

  • Fahnenjunker is niet meteen een Sergeant, in de Wehrmacht was het ook mogelijk om Fahnenjunker-Gefreiter of hoger Fahnenjunker-Feldwebel te zijn. Zie Engelse Wiki Fahnenjunker.
dat klopt heb het verder na gekeken en betekend kandidaat officier en is aangepast
  • Er is een levendige discussie geweest op Wiki over het wel of niet gebruiken van de Duitse benamingen bij decoraties/onderscheidingen en tot nu toe is er besloten om zoveel mogelijk de Nederlandse benamingen te gebruiken.
zal dit aanpassen

Bedankt voor je bijdrage op Wiki. Groeten, --Maddriver371 (overleg) 23 jun 2015 16:45 (CEST)

Beoordelingsnominatie Rudolf Veiel[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Rudolf Veiel dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150623 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 jun 2015 02:02 (CEST)

8e Infanteriedivisie (Canada)[brontekst bewerken]

Beste Grottem, Leuk dat je nieuwe lemma's toevoegt. Kan je in de toekomst op zijn minst 1 passende categorie toevoegen. Elk lemma moet er op zijn minst 1 hebben, en als er geen is wordt dat door een bot getraceerd, en dan door een mens, die mogelijk minder verstand heeft van het onderwerp, aangepast. Beter van de eerste maal juist dus. Groeten, SvenDK (overleg) 7 dec 2015 08:55 (CET)

Ik merkte net hetzelfde bij jouw vertaling van William Tennant. Er is niets mis met het vertalen van een Engels Wikipedia lemma, maar dan zou je dat eigenlijk ook in de bronnen moeten vermelden. Heb ik voor jou gedaan. SvenDK (overleg) 4 jan 2016 04:30 (CET)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Jorinde Verwimp[brontekst bewerken]

Hallo Grottem, Vijf dagen geleden heb je deze pagina aangemaakt met een {{meebezig}}-sjabloon. Kan die eraf? groeten, vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 16 aug 2016 00:22 (CEST)

Cats olympisch medaillewinnaar[brontekst bewerken]

Hoi Grottem. Ik heb een reeks door jou aangemaakte cats over olympisch medaillewinnaars genomineerd voor verwijdering, zie hier. Trijnstel (overleg) 4 sep 2016 12:32 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[brontekst bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[brontekst bewerken]

ATP-toernooi van Antalya[brontekst bewerken]

Ik heb uw artikel genomineerd voor verwijdering. Dit soort teksten zijn onbegrijpelijk vanwege het aantal taalfouten: De Antalya Open is een ATP World Tour 250 tennis tornooi van de ATP Tour die gespeeld word in Antayla, Turkijke. Het gras tornooi zal voor de eerste keer gespeeld worden in 2017 en zal doorgaan van juni tot juli. Het is het 7de tornooi van de tour. Het zal ook het 2de tornooi zijn dat in 2017 zal worden georganiseerd. Kunt u mij eens uitleggen wat u met de laatste zin bedoelt? Elizabeth'94 (overleg) 5 jun 2017 10:48 (CEST)

Sorry voor het late antwoord. Zie mijn overlegpagina. Elizabeth'94 (overleg) 9 jun 2017 19:06 (CEST)
Ik heb het artikel zelf verder opgeknapt. Het barstte nog steeds van de fouten. Elizabeth'94 (overleg) 12 jun 2017 08:31 (CEST)

Beoordelingsnominatie ATP-toernooi van Antalya[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om ATP-toernooi van Antalya dat is genomineerd door Elizabeth'94. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170605 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 6 jun 2017 02:00 (CEST)

Vandalismebestrijding[brontekst bewerken]

Hallo Grottem. Bedankt voor jouw inzet in de vandalismebestrijding. Dit wordt zeer gewaardeerd. Maar vergeet je niet om elke edit die je terugdraait ook te markeren voor gecontroleerd? Ik zie namelijk dat je het wel eens vergeet. Enne, misschien is het een idee om rollback aan te vragen? Hiermee worden wijzigingen die je met deze tool terugdraait automatisch gemarkeerd... is voor jou misschien handig en werkt bovendien sneller. Mvg, Trijnstel (overleg) 6 jun 2017 14:42 (CEST)

Aanmelding terugdraaier[brontekst bewerken]

Beste Grottem,

Ik heb het gevraagde bitje toegekend.

groet, CaAl (overleg) 7 jun 2017 15:04 (CEST)

Gefeliciteerd. Wellicht ten overvloede: maar je mag het knopje alleen gebruiken bij overduidelijk vandalisme. In andere gevallen is 'ongedaan maken' beter. Trijnstel (overleg) 7 jun 2017 19:23 (CEST)
Ok bedankt ik zal er aan denken en zal het zeker niet misbruiken

Wikiproject België[brontekst bewerken]

Hallo Grottem, Ik zag op je gebruikerspagina dat je van België bent. Zoals je misschien wel weet zijn er allerlei wikiprojecten op Wikipedia die zich richten op een bepaald onderwerpengebied om daarin samen te werken met andere gebruikers. Die wikiprojecten zijn vaak erg succesvol, zoals met sport, biologie en ook bv alle Nedserlandse molens hebben zo een artikel gekregen. Omdat ik merk dat er relatief minder artikelen over België geschreven worden heb ik gisteravond het wikiproject België opgezet. Door samen te werken kunnen we hopelijk proberen dat België net zo goed beschreven wordt op nl-wiki als Nederland beschreven is, en elkaar stimuleren en helpen. Zie voor het wikiproject op Wikipedia:Wikiproject/België. Zie ook de deelnemerslijst en de bijdragen-lijst. Overleg is welkom op Overleg Wikipedia:Wikiproject/België. Hopelijk vindt je het leuk om mee te doen! Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 14 jun 2017 21:04 (CEST)

Jana Raman[brontekst bewerken]

Dag Grottem,

Ben sinds gisteren bezig met de Belgian Cats. Zie dat jij nu begonnen was aan Jana Raman. Maar ik heb een lemma klaar over Jana Raman. Erg als ik dit over je beginnetje heen plaats? Vriendelijke groet 2A02:1811:43D:6000:ED28:E2A:1957:A915 18 jun 2017 11:46 (CEST)

Zeker niet bedoeld je werk te verstoren, maar wat er stond was erg summier, en je bent blijkbaar op dit moment niet actief. Dus plaats ik het dan maar. Je blijft de "aanmaker" uiteraard :-) Vriendelijke groet, en mijn oprecht excuus als we mekaar hiermee wat kruisten. Misschien een afspraak voor de resterende Cats? 2A02:1811:43D:6000:ED28:E2A:1957:A915 18 jun 2017 11:52 (CEST)

Vrouweninterlands[brontekst bewerken]

Hallo Grottem, leuk en belangrijk. Doe het wel alsjeblieft in eenzelfde opzet als bij de mannen, zoals dit voorbeeld. Dank. JurriaanH (overleg) 30 jun 2017 17:36 (CEST)

Beginnetjes Belgische "Ballentrapsters" ;-)[brontekst bewerken]

Geachte Grottem,

Ge kunt vast wel o.a. (denk ik) Davina Philtjens wat uitbreiden. Zie haar OP. De wedstrijd van vanavond lijkt me een fraaie aanleiding.  Klaas `Z4␟` V:  24 jul 2017 07:03 (CEST)

Gendergap + Schrijfwedstrijd?[brontekst bewerken]

Hey collega! Ik zag dat je de laatste tijd veel mooi werk hebt verricht aan het Gendergap-project. Echt knap! Heb je toevallig ook zin om een uitgebreider artikel te schrijven over een onderwerp dat je inspireert? En daarmee een van de Schrijfwedstrijd-prijzen in de wacht te slepen? Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Hopelijk tot snel! Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 18:00 (CEST)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[brontekst bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Kamp Borkum[brontekst bewerken]

Ik heb jouw toevoeging van Kamp Borkum aan het sjabloon over concentratiekampen weer ongedaan gemaakt. Je had het kamp geplaatst in het deel over werk- en concentratie kamp. In de beschrijving daarvan staat: Doel van de kampen: executies & laten werken tot de dood er op volgt. Kamp Borkum was echter een arbeidskamp voor vrijwilligers, niet voor slavenarbeiders zoals Kamp Sylt en Kamp Nordeney. The Banner Overleg 18 jun 2018 15:21 (CEST)

[...] wordt op het Duitse Waddeneiland Borkum in een werkkamp geplaatst, in afwachting van haar vonnis Aeginatetra (overleg) 18 jun 2018 15:26 (CEST)

Wereldspelensporten[brontekst bewerken]

Ik denk, om te beginnen, dat de titel Lijst van sporten op de Wereldspelen een betere titel zou zijn, maar ... nu is het een nietszeggende tabel, vol met jaartallen en daarbij getalletjes, die voor mij willekeurige getalletjes zijn. Als er bij 1981 en waterpolo het getal 15 staat, wat betekent 15 dan? Er wordt opgemerkt dat als de kleur hetzelfde is, de sporten bij elkaar horen. Waarom moeten sporten bij elkaar horen, en waarom is het belangrijk dat te vermelden? Ik heb dit artikel even op de beoordelingslijst geparkeerd, deels om te zien of anderen mijn mening delen, maar ook om er voor te zorgen dat dit artikel hopelijk wat meer context krijgt dan een tabel met getallen en kleurtjes. Edoderoo (overleg) 31 jul 2018 11:20 (CEST)

Hartelijk dank voor je feedback. Inderdaad de titel die u voorstelt zou inderdaad beter zijn. Die getallen die in de tabel staan wil zeggen, zoals er onderaan de tabel kan gezien worden, dat dit gaat om het aantal medaille evenementen die gehouden zijn van die sport in dat jaar. Maar ik geef toe dat was misschien niet duidelijke daarom heb ik boven aan nog een kort tekstje toegevoegd om dit uit te leggen.De sporten die bij elkaar horen zijn een groep van sporten die onder een grotere noemer vallen zoal bv Gymnastiek daaronder valt onderandere Trampoline, toestelturnen, acro, ... Grottem (overleg) 31 jul 2018 12:44 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wereldspelensporten[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wereldspelensporten dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180731 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 aug 2018 02:09 (CEST)

Gastlanden Wereldkampioenschap voetbal vrouwen[brontekst bewerken]

Ha Grottem, ik zie hier qua onderwerp eigenlijk niets in. Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180810. mvg - Agora (overleg) 10 aug 2018 23:37 (CEST)

Ik heb dit aangemaakt omdat die gevraagd werd op het portaal sport.Grottem (overleg) 12 aug 2018 15:54 (CEST)

Secuur zijn[brontekst bewerken]

Hallo Grottem, bedankt voor je werk op het gebied van turnsters! Goed om te zien. Ik zou je wel willen vragen echt secuur te zijn als je teksten toevoegt aan de encyclopedie – zie bijvoorbeeld De Derwael-Fenton: daar moest door collega's nogal wat aan gesleuteld worden om het op niveau te krijgen. Zie bijvoorbeeld ook hier. Dat is niet erg, maar het kan wel een goed idee zijn om het eerst het artikel zelf nog meerdere malen kritisch door te nemen en er zeker van te zijn dat het zo goed als foutloos is, alvorens het te plaatsen of de bewerking op te slaan. Vraag desnoods iemand anders om het nog eens kritisch van een afstandje te bekijken: daar zijn we ook voor. Bedankt, JurriaanH (overleg) 5 nov 2018 11:40 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Mouwband "AFRIKA" (Duitsland)[brontekst bewerken]

Ik was net even aan het kijken naar de titel van Mouwband "AFRIKA" (Duitsland) aangezien dit te boek staat als een disambiguatie zonder bijbehorend artikel. Vanwege de zin De mouwband mag niet verward worden met de Afrika Korps band, die uitgereikt werd aan alle leden van het Afrika Korps. ben ik een tikje in verwarring en ik hoop dat jij dat op kan lossen. Blijkbaar zijn er dus twee mouwbanden beschikbaar voor soldaten van het Afrikakorps: de eerste een embleem voor de leden van het Afrikakorps als eenheid en de tweede een onderscheiding. Klopt dat? En als dat zo is, kun je dan een doorverwijspagina aanmaken zodat het artikel uit Gebruiker:MrBlueSky/haakjes/GeenArtikelZonderHaakjes1 verdwijnt? The Banner Overleg 7 mrt 2019 13:55 (CET)

Dit is inderdaad zo. Leden van het Afrika Korps kregen op hun uniform een band met "Afrikakorps" Dit was voor alle leden. De mouwband met het opschrift "AFRIKA" is een onderscheiding die men enkel kon krijgen als bepaalde voorwaarden voldaan zijn. Dus niet elke militair dit in het Afrikakorps zat kreeg deze.
De door jou gekozen methode is ook prima. Mijn dank daarvoor. The Banner Overleg 11 mrt 2019 10:26 (CET)

Eline De Smedt[brontekst bewerken]

Grottem, die extra afbeelding links maakt het 'korte) artikel nogal druk overkomen. Daartoe dient imo Commons:Category:Eline De Smedt. Graag je mening. Lotje (overleg) 5 apr 2019 18:47 (CEST)

Lotje, inderdaad dit is zo maar dit staat nog op een todo lijstje van me om dit artikel wat meer invulling te geven. Maar zal het zo snel mogelijk proberen aan te passen zodat het wat minder druk oogt.

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste Grottem,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:10 (CEST)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Gendergap vrouwen[brontekst bewerken]

Dag Grottem, ik zag je dat je een artikel over een vrouwelijke sporter had geschreven. Wat goed! Zelf ben ik bezig met artikelen op te nemen van vrouwen die in andere talen al bestaan, maar hier nog niet. Omdat ik me niet zo interesseer voor sport sla ik die vrouwen over. Misschien heb je geen behoefte aan meer projecten maar als je het leuk vindt kan je in elk geval even op deze query kijken https://query.wikidata.org/#SELECT%20%3Fsubject%20%3FsubjectLabel%20%3Fstatements%20%3Fsitelinks%20%3Fgebdatum%20%28GROUP_CONCAT%28%3FberoepLabel%29%20AS%20%3Fberoepen%29%20%0AWHERE%0A%7B%20%3Fsubject%20wdt%3AP31%20wd%3AQ5.%0A%20VALUES%20%3Fnationaliteit%20%7B%20wd%3AQ29999%20wd%3AQ55%20wd%3AQ170072%20%7D%20%20%23%20Koninkrijk%20der%20Nederlanden%2C%20Nederland%2C%20Republiek%20der%20Zeven%20Verenigde%20Nederlanden%0A%20VALUES%20%3Fsekse%20%7Bwd%3AQ6581072%20%7D%20%23%20vrouwelijk%20%0A%20%20%3Fsubject%20wdt%3AP569%20%3Fgebdatum.%20%0A%20%20%3Fsubject%20wdt%3AP106%20%3Fberoep.%20%0A%20%3Fsubject%20wdt%3AP27%20%3Fnationaliteit.%20%0A%20%20%3Fsubject%20wdt%3AP21%20%3Fsekse.%0A%20%20%3Fsubject%20wikibase%3Astatements%20%3Fstatements.%0A%20%20%3Fsubject%20wikibase%3Asitelinks%20%20%3Fsitelinks.%0A%23%20FILTER%28%3Fsitelinks%20%3E%3D%2020%20%29.%0A%20%0A%20%20FILTER%20NOT%20EXISTS%20%7B%0A%20%20%20%20%3Fnllanguagelink%20schema%3Aabout%20%3Fsubject.%0A%20%20%20%20%3Fnllanguagelink%20schema%3AinLanguage%20%22nl%22.%20%0A%20%20%20%20%3Fnllanguagelink%20schema%3AisPartOf%20%3Chttps%3A%2F%2Fnl.wikipedia.org%2F%3E%0A%20%20%7D%0A%20%20SERVICE%20wikibase%3Alabel%20%7B%20bd%3AserviceParam%20wikibase%3Alanguage%20%22nl%2Cen%22.%0A%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%3Fsubject%20%20%20%20%20%20%20rdfs%3Alabel%20%3FsubjectLabel.%0A%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%3Fberoep%20%20%20%20%20%20rdfs%3Alabel%20%3FberoepLabel.%0A%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%3Fnationaliteit%20rdfs%3Alabel%20%3FnationaliteitLabel.%7D%0A%7D%0AGROUP%20BY%20%3Fsubject%20%3FsubjectLabel%20%3Fstatements%20%3Fsitelinks%20%3Fgebdatum%0AORDER%20BY%20DESC%28%3Fsitelinks%29%0ALIMIT%20100 . Klik op de grote pijl onderaan om hem uit te voeren. Je kan dan bijvoorbeeld sorteren op geboortedatum. Je zal zien dat er nog best veel mist. Ook veel modellen en actrices trouwens. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 9 dec 2020 21:30 (CET)