Overleg gebruiker:Hanniethuis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Hanniethuis, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.847 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hoi Hannie,

Is het al gelukt met de foto, of moet ik je anders even helpen? Welkom op wikipedia, trouwens! :-)

Groetjes, Sietske Een ecoloog is iemand die roept over de woestijn... 10 aug 2006 16:05 (CEST)[reageer]

Plaatsen van een plaatje[brontekst bewerken]

Hoi Hannie,

hier de uitleg:

Om een afbeelding in een artikel te plaatsen, zet je de volgende code neer ergens in het artikel:

[[Afbeelding:Kerk Rouffiac.jpg]]

Behalve een plaatje neerzetten, kun je ook nog de grootte aangeven, of íe links of rechts moet komen, en of er een tekstje bij moet of niet. Dit doe je door een vertikaal streepje te plaatsen na de titel van je plaatje, en dan een opdracht. Bijvoorbeeld: Wil je hem rechts uitlijnen (vaak wel zo mooi), dan doe je dit:

[[Afbeelding:Kerk Rouffiac.jpg|right]]

Een tekstje doe je zo:

[[Afbeelding:Kerk Rouffiac.jpg|thumb|Hier is een tekstje]]

Rechts uitlijnen én een tekstje doe je zo:

[[Afbeelding:Kerk Rouffiac.jpg|right|thumb|Hier is een tekstje]]

Ik zou zeggen: open een nieuw browserscherm en probeer deze commando's eens in de Wikipedia:Zandbak uit, daarin kun je naar hartelust experimenteren! En als het alsnog niet lukt, vraag het dan gerust!

Sietske Reageren? 13 aug 2006 11:00 (CEST)[reageer]

Op de helpdesk-pagina had Venullian trouwens jouw vraag beantwoord met het advies om eens te kijken op de helppagina, die te vinden is op Help:Gebruik_van_afbeeldingen#Een_afbeelding_plaatsen. Ik zou zeggen: probeer eerst bovenstaande tips van mij. Als dat je lukt, dan lukt het waarschijnlijk ineens ook een stuk beter om de helppagina te begrijpen. Probeer het gewoon eens! :-) Groetjes, Sietske Reageren? 13 aug 2006 11:03 (CEST)[reageer]
Ik zag dat je het had geprobeerd maar weer weggehaald. Je hoeft niet bang te zijn wanneer het er niet goed uitziet want een pagina kan altijd weer gerepareerd worden. Ik heb het plaatje er bijgezet, maar volgende keer kun je het vast zelf wel. --Johjak (!) 18 aug 2006 11:39 (CEST)[reageer]

Groenhoven (Amsterdam)[brontekst bewerken]

Hallo Hanniethuis, ik heb je artikel Groenhoven (Amsterdam) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora 24 nov 2009 14:03 (CET) Dag Agora Het heeft nogal wat, vinden waar wat wordt gezegd. Uitleg over mijn probeersel; onze zusterflat heeft al jaren een lemma in de Wiki. Wij verschillen ook van elkaar naast de overeenkomsten. Het plaatsen van ook dit appartementen complex staat al een tijdje op mijn todo lijstje. Inderdaad ben ik begonnen met de tekst van de buren over te nemen en deze ben ik nu aan het wijzigen. Het wiel hoeft niet dubbel te worden uitgevonden. Het alternatief is een dubbel artikel te maken voor twee complexen, maar dat zullen de buren niet op prijs stellen. Voor nu stop ik er even mee, wil graag ccommentaar horen. Hanniethuis[reageer]

Zondag 6 december. Even overleg gehad met degene die ooit de lemma voor Gouden Leeuw heeft geschreven, hij heeft mijn stukje nog even nagekeken. Hij was verbaast dat zijn stuk nu ook voor verwijdering in aanmerking zou komen. Wat is het encyclopedische dat ontbreekt. Het zijn de enige woningbouw constructies in uit het stukturalisme. Architect van Stigt heeft hier iets bijzonders gedaan. Daar wil ik best meer over bij schrijven, maar liever niet met daar boven hangend dat het verwijdert gaat worden, dat is weinig inspirerend. Verder is er na 24 nov. volgens mij niet meer naar gekeken. Hanniethuis

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Harry Frederik Voss dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121204 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 dec 2012 01:02 (CET)[reageer]

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Hanniethuis, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Evy Poetiray aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit http://4en5mei-comite-amsterdamzo.123website.nl/363876287. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:Auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL". Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat.

Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur, daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen via de helpdesk.

Met vriendelijke groet, Arch (Overleg) 24 nov 2019 10:40 (CET)[reageer]