Overleg gebruiker:Harrieherfst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Harrieherfst, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.108.542 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Veel plezier op Wikipedia! Peti ... 22 jan 2009 11:57 (CET)Reageren[reageer]

Verwijderingsnominatie Patientia Vincit Omnia (PVO)[brontekst bewerken]

Hallo Harrieherfst. Een belangrijke voorwaarde voor artikelen is, dat de tekst niet auteursrechtelijk beschermd mag zijn. Het plaatsen van tekst die van elders gekopieerd is, is dan ook helaas niet toegestaan. Ik heb het artikel Patientia Vincit Omnia (PVO) daarom voorgedragen voor verwijdering op de verwijderlijst. Ik raad u aan de regels en conventies door te lezen, die u via het welkomstsjabloon hierboven kunt vinden. Kleine aanpassingen aan de tekst volstaan jammer genoeg niet om aan de regels te voldoen: het hele stuk dient in eigen woorden te worden geschreven, om het (met bronvermelding) toelaatbaar te maken. Als u de van elders overgenomen tekst zelf hebt geschreven, kent Wikipedia een procedure voor "vrijgeven". Alle informatie vindt u op Wikipedia:Auteursrechten en Wikipedia:Toestemming. Daarnaast dient een artikel natuurlijk in encyclopedische stijl te worden geschreven en opgemaakt te worden volgens de richtlijnen. Daarover vindt u alle informatie in de conventies, zie hierboven. Alsnog veel succes! Peti ... 22 jan 2009 11:57 (CET)Reageren[reageer]

Verwijderingsnominatie Bestand:PVO met Westlands Mannenkoor.jpg[brontekst bewerken]

Beste Harrie,

Bedankt voor het uploaden van Bestand:PVO met Westlands Mannenkoor.jpg naar Wikipedia. Ik heb dit bestand echter ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat er nog wat onduidelijkheden over bestaan.

Op de lijst met te verwijderen bestanden staan alle genomineerde bestanden met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt het bestand verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij het bestand zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Indien je de afbeelding niet zelf gemaakt hebt of indien hierover onduidelijkheden bestaan, kan dit bestand enkel op Wikipedia worden gebruikt na expliciete schriftelijke toestemming. Deze kun je aantonen door middel van een e-mail aan OTRS.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn bestand op de verwijderlijst?" of stel je vraag eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Voor alle duidelijkheid, bij ieder bestand moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker het bestand heeft vrijgegeven.

Vriendelijke groeten,

Erik'80 · 22 jan 2009 12:54 (CET)Reageren[reageer]

Verwijdersjabloon laten staan svp[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste HarrieherfstgebruikerHarrieherfst,

Het verwijderen van sjablonen waarmee wordt aangegeven dat een artikel voor verwijdering is genomineerd, is pas toegestaan als het betreffende artikel aan de eisen voldoet én als daarvan melding is gemaakt op de lijst Wikipedia:Te verwijderen pagina's. Om het sjabloon van het artikel Patientia Vincit Omnia (PVO) af te krijgen, kunt u op die lijst met eventuele bezwaarmakers in discussie treden. Het zonder instemming verwijderen van het sjabloon zal als vandalisme worden gezien.

De genoemde sjablonen worden geplaatst boven artikels die (nog) niet geschikt zijn voor Wikipedia en daarom voor verwijdering worden genomineerd. Dat gebeurt omdat we op Wikipedia enkele eisen stellen aan artikelen, voor wat betreft de inhoud en de lay-out. Nominatie van artikelen dient dan ook beslist niet om uw werk en inzet af te kraken, maar om de kwaliteit op Wikipedia te handhaven én u te stimuleren het artikel in overeenstemming te brengen met wat er op Wikipedia van een artikel verwacht wordt.

Iedereen, waaronder u, heeft tot twee weken na nominatie van het artikel de tijd om het te verbeteren. Indien u het niet eens bent met de nominatie, of er om een andere reden over wilt discussiëren, kunt u dat doen op de lijst Wikipedia:Te verwijderen pagina's. Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 22 jan 2009 12:55 (CET)Reageren[reageer]

Toon bewerking ter controle[brontekst bewerken]

Beste Harrieherfst,

Bedankt voor je bijdragen. Je hebt meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 22 jan 2009 19:10 (CET)Reageren[reageer]