Overleg gebruiker:Hartenhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
1rightarrow blue.svg Gearchiveerd overleg vanaf 2008

Koos van de Griend[bewerken]

Toen ik vanmiddag bezig was viel die zoon van Koos van de Griend (Siem) me op. Ik kon alleen vinden dat hij een koordirigent was. Ik bleef met de vraag zitten of dat inderdaad een zoon van Koos is. Zijn rouwadvertentie in 1950 is alleen ondertekend door zijn vrouw en moeder, de tekst luidde ook mijn lieve zoon en man oid. Van lieve vader niets gevonden (maar wellicht was Koos eerder getrouwd?) en dat is toch vreemd. Ook de combinatie Griend/Zurk (toch een opvallende) leverde bij de familieberichten rond 1940 niets op (maar dat op zich geen sterk argument). Ik liet de naam maar staan BTNI, maar ik houd toch mijn twijfels, kennelijk weet jij meer hierover. Kan je me even bijpraten? Groet,Ceescamel (overleg) 11 mei 2018 23:16 (CEST)

Dat Siem niet in de advertentie staat is wel merkwaardig. Maar ik ga nu ook twijfelen. Ik kende Siem persoonlijk, had les van hem, wist ook van het bestaan van componist Koos en ik meen me toch te herinneren dat ter sprake is gekomen dat Koos de vader was van Siem. Maar bewijs kan ik inderdaad niet leveren, en opzoeken levert dat bewijs ook niet op... dus... Hartenhof (overleg) 12 mei 2018 17:17 (CEST)
Als het deze Siem van der Griend (zanger, dirigent en muziekleraar) betreft dan kan het geen zoon van Koos van de Griend geweest zijn. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 12 mei 2018 18:55 (CEST)
Ja, die moet het inderdaad zijn. Ik heb m weggehaald bij het'artikel over Koos. Misschien was er een familierelatie, misschien ook niet. Gek hè, ik wist 't zo zeker (tot vandaag). Hartenhof (overleg) 12 mei 2018 19:38 (CEST)
Een eventuele familierelatie betwijfel ik eerlijk gezegd. Simon (Siem) van der (met r) Griend werd op 6 oktober 1916 in Rotterdam geboren als zoon van Leendert van der Griend en Elisabeth Frederika Bruijnse. Hij was genoemd naar zijn grootvader van vaderskant. Koos van de (zonder r) werd in Kampen geboren als zoon van Jacobus van de Griend en Johanna Petronella Bunk. Ook in het verdere voorgeslacht (grootouders, overgrootouders en betovergrootouders is er niets gemeenschappelijks te ontdekken. Integendeel, de verre voorouders van Siem kwamen oorspronkelijk uit Puttershoek en waren protestant en die van Koos kwamen oorspronkelijk uit Baardwijk in Noord-Brabant en waren katholiek. Gouwenaar (overleg) 12 mei 2018 22:49 (CEST)
Die r alleen al doet 't 'm, en ja, de rest ook. Bedankt en groet, Hartenhof (overleg) 12 mei 2018 23:37 (CEST)
Weer wat opgelost, beiden dank.Ceescamel (overleg) 13 mei 2018 15:04 (CEST)

Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel bewaken#Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten[bewerken]

Ik heb een moderatorverzoek geplaatst. Misschien dat je daar jouw visie bij kan geven? oSeveno (Overleg) 13 mei 2018 13:42 (CEST)

Ik begrijp dat de rust is weergekeerd nu degene die de bewerkingsoorlog startte een tijdje niet meedoet. Ik heb gereageerd op Overleg:Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Bedankt en groet, Hartenhof (overleg) 13 mei 2018 20:21 (CEST)

Aribert Reimann en Dietrich Fischer-Dieskau[bewerken]

Beste Hartenhof, tot mijn schrik zag ik dat bovengenoemde lemmata m.i. volstrekt ondermaats zijn, gelet op hun beider betekenis. Zou jij, gezien jouw grote kennis op dit terrein, bereid zijn om die beide een waardige invulling te geven? (Ik zou je daar in ieder geval zeer dankbaar voor zijn.) [Weliswaar heb ik tientallen CD's van en wat literatuur over Dieskau en enkele CD's met werk van Reimann, maar ik vermoed dat jij over meer en betere bronnen beschikt dan ik.] Groet van Paul Brussel (overleg) 14 mei 2018 21:58 (CEST)

Hallo Paul, ik heb even gekeken, dat artikel over Reimann bevat inderdaad nauwelijks informatie. Ook van DFD kan beslist meer gemaakt worden. Ik blijk daaraan in 2010 wel zelf een paar keer iets te hebben bijgedragen. Ik zal kijken wat ik doen kan, zeker over Reimann is het wel beschamend mager. Dank voor de tip & groet, Hartenhof (overleg) 15 mei 2018 00:02 (CEST)
Beste Hartenhof, dat zou heel fijn zijn (ik had inderdaad gezen dat je aan het lemma over DFD al iets had bijgedragen). Dank en groet van Paul Brussel (overleg) 15 mei 2018 00:26 (CEST)
Dank voor je bijdrage aan Aribert Reimann! En daardoor ontdek ik verdorie dat Brigitte Fassbaender hier ook geen eigen lemma heeft, verdorie... Paul Brussel (overleg) 17 mei 2018 21:41 (CEST)
Daar ligt dan ook weer een mooie taak. Hartenhof (overleg) 17 mei 2018 21:43 (CEST)
Zeker - maar ik denk dat jij altijd beter begiftigd bent voor dit soort lemmata dan ik. (Ik realiseerde me ineens door jouw aanvullingen dat ik volgens mij Reimann inderdaad als liedzangerbegeleider heb meegemaakt.) Paul Brussel (overleg) 17 mei 2018 21:45 (CEST) Vanmiddag toch maar even een ticket gekocht voor Cecilia Bartoli die nota bene bij de presentatie van het seizoensprogramma van de BOZAR helemaal niet genoemd werd... (Zelfs voor Brusselse begrippen een zeer duur concert.) Paul Brussel (overleg) 17 mei 2018 21:49 (CEST)
PS: overigens heb ik alweer enige tijd geleden, na jouw aanraden, het boek van Lahme over The amazing family uitgelezen: inderdaad een zeer goed geschreven en interessant boek. Dank dus voor je leestip! Paul Brussel (overleg) 7 jun 2018 19:49 (CEST)

Officiële namen van landen voluit schrijven[bewerken]

Hallo Hartenhof. Ik zag dit en vroeg me af hoe consequent je denkt te moeten zijn in deze encyclopedie, die vol staat met verkorte namen van landen, ook in een politieke en/of internationale context. Apdency (overleg) 16 jun 2018 10:59 (CEST)

Ik kan geen reden bedenken waarom je namen van landen niet voluit zou moeten schrijven, en helemaal niet waarom je ze zou versimpelen als ze er al voluit staan. Hartenhof (overleg) 16 jun 2018 11:18 (CEST)
Wat argument 1 betreft: ik wees er al op dat deze encyclopedie vol staat met verkorte namen van landen, ook in een politieke en/of internationale context. Dus zeer veel gebruikers zien kennelijk reden om namen van landen niet voluit te schrijven.
Bij argument 2: de eerste versie van dit artikel bevatte de namen van de 2 betreffende landen in verkorte vorm en dat veranderde pas toen jij deze bewerking deed. Op BTNI kun jij je dus niet beroepen. Apdency (overleg) 16 jun 2018 11:24 (CEST)
Je vindt dit blijkbaar belangrijk. Ik wil je daarin niet hinderen en ga er niet van wakker liggen. Verander gerust alles wat je wil veranderen. Hartenhof (overleg) 16 jun 2018 11:44 (CEST)

Mary Beard[bewerken]

Hallo Hartenhof. Dank door de duidelijke uitleg in deze bewerkingssamenvatting. Er stond een link naar de doorverwijspagina Ridderschap in het artikel, maar ik repareerde 'm op de verkeerde plek. Excuses. Volgens mij staat alles nu zoals de bedoeling is, toch? Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 jun 2018 16:36 (CEST)

Ja prima, alweer opgelost, bedankt. Hartenhof (overleg) 23 jun 2018 16:50 (CEST)

Reactie[bewerken]

Dag Hartenhof. Sta me toe dat ik even hier reageer. Ik apprecieer je steunbetuiging, maar punt is dat ik het plezier in het schrijven op Wikipedia simpelweg kwijt ben geraakt. Dan stopt het voor mij. Ik heb geen zin de strijd aan te gaan. Daarbij kan ik prima gemist worden, net zo goed als de lemma’s die ik begonnen ben in veel gevallen ook niet gemist zouden zijn als ze nooit geschreven waren. Zo werkt dat volgens mij. Ik wens je het allerbeste, kijk eens af en toe op mijn blog want we hebben diverse overlappende interesses. Groet, Pimbrils (overleg) 4 jul 2018 22:15 (CEST)

Dat lemma's niet gemist zouden zijn als ze nooit geschreven waren, geldt voor alles wat geschreven is, maar juist daarom mogen we blij zijn dat ze wel geschreven zijn, zodat we weten wat we gemist hadden als ze niet geschreven waren.
Je beslissing geeft wel te denken, niet over jou, maar over Wikipedia. Het gebeurt te vaak dat de "democratische" werkwijze van Wikipedia slachtoffers maakt. Als je er geen plezier meer in hebt, houdt het op. Ik hoop dat je plezier ooit zal terugkeren. Met hartelijke groet, Hartenhof (overleg) 5 jul 2018 10:05 (CEST)