Overleg gebruiker:Hartenhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zie ook : Archief vanaf 2008[bewerken]

Pettersson[bewerken]

Beste wensen. Dank je voor verdere verbeteringen; het was nogal wat. Ceescamel (overleg) 2 jan 2019 14:59 (CET)

Aan jou ook de beste wensen. Nou ja, ik ben blij dat iemand het initiatief genomen heeft om over dit werk een artikel te schrijven. Het is zijn meest gespeelde symfonie (het woord "populair" past niet bepaald bij deze muziek). Samen maken we er iets goeds van. Hartenhof (overleg) 2 jan 2019 16:22 (CET)
P.S., het is wel jammer dat de aanmaker niet zo vaak op Wikipedia verschijnt, interessante lemma's maakt, maar wel met allerlei makkelijk vermijdbare fouten, en dan weer voor geruime tijd verdwijnt zonder om te kijken. Het is dan aan anderen om er wat van te maken. Hartenhof (overleg) 3 jan 2019 10:11 (CET)
Ik heb nog wat aangepast. Ik blijk er twee opnamen van te hebben (ik dacht op cpo) maar ik heb de oorspronkelijke opname en die van Comissiona. Ik was in eerste instantie blij met het artikel, maar daarna had ik toch een beetje de p in. Je neemt de moeite om zo'n werk vermeld te krijgen en levert het dan zo af. Anderzijds weer blij, want toch een signaal dat ik het weer uit de kast trok. Ik heb nog wat gesleuteld aan de uitvoeringen in het Concertgebouw. In de oude opzet zouden we dat maar moeten blijven volgen, zoals het er nu staat niet. Ceescamel (overleg) 3 jan 2019 14:51 (CET)
Ik ben ook weer 's gaan luisteren. Ik blijk vier van de vijf genoemde opnamen in huis te hebben, Doráti zelfs 2 keer, alleen die van Lindberg (nog) niet. Mijn kennismaking met Pettersson was lang geleden de 8e symfonie met Comissiona op DG, gek genoeg alleen op lp en nooit op cd uitgebracht. Hartenhof (overleg) 3 jan 2019 15:02 (CET)