Overleg gebruiker:Hartenhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

1rightarrow blue.svg Zie ook : Archief vanaf 2008
[brontekst bewerken]

Antonia Brico[brontekst bewerken]

Ik zit nog maar kort op wikipedia en hoop dat dit de juiste manier is om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de open vragen rond Antonia Brico. Met ‘ik’ bedoel ik Maria Peters (regisseur van de film en auteur van het boek DE DIRIGENT) en mezelf Dave Schram (filmproducent van DE DIRIGENT een deels gefictionaliseerde film over het leven van Antonia Brico) ik spreek dus verder in ‘we’.

De achternaam ‘Wolters’ is bedacht voor de film om geen gevoeligheden te creëren voor mogelijke nabestaanden van de adoptiefamilie die bij ons niet in het zicht waren. Ook niet bij onze bron Rex Brico (oud journalist en publicist) de volle neef van Antonia.

We hebben nog meer informatie over Antonia Brico’s afkomst en zullen daar de komende weken meer op ingaan. (Oa een brief van Agnes’ broer Theo, gericht aan Antonia over haar afkomst.)

Rex Brico heeft zijn archief over Antonia - incl. alle brieven - overgedragen aan het het KDC (Katholiek Documentatie Centrum te Nijmegen waar in 2016 een expositie over Antonia werd gehouden). Dan kunnen we wat helderheid verschaffen over welke informatie wel en niet klopt.

Dave Schram & Maria Peters 178.82.151.14 30 dec 2019 09:04 (CET)

Beste Dave Schram en Maria Peters, ik geloof dat de naam Wolters ook in andere bronnen opdook, maar het gebruik van een enigszins fictieve naam in de film is begrijpelijk. Ik heb de speelfilm vorig jaar gezien en vond hem mooi. Dat de film 'deels gefictionaliseerd' en gedramatiseerd is, lijkt mij vanzelfsprekend, alleen hoop ik dat het publiek niet alles uit de film aanziet voor 'de' waarheid over Antonia. Ik ben benieuwd naar de verdere informatie, bedankt voor de reactie, Hartenhof (overleg) 30 dec 2019 14:03 (CET)

Onze Musici[brontekst bewerken]

Ik heb een artikel aangemaakt onder Onze Musici mede vanwege onze artikelen de foto's op Commons. Ikzelf werk vanuit de Letzer en ben klaar met de K. Kan jij nog wat musici thuisbrengen die rood of zwart zijn. Ik kon daar zo snel niets van vinden,Ceescamel (overleg) 24 feb 2020 17:02 (CET)

Oeps... ja graag, maar later. Is dat goed? Hartenhof (overleg) 26 feb 2020 12:53 (CET)
Natuurlijk:-). Ik had er zelf al wat gevonden,Ceescamel (overleg) 6 mrt 2020 13:03 (CET)

Jaap Kool[brontekst bewerken]

Ik heb vandaag Jaap Kool geschreven, maar eigenlijk was het teveel info voor mij. Mijn verzoek is de tekst na te lopen en zonodig corrigeren. Ik vond in de Kruseman ongeveer 10 regels; maar hij bleek veel bekender te zijn in Duitsland,Ceescamel (overleg) 6 mrt 2020 13:03 (CET)

Interessant verhaal! Vreemde figuur, dubbelzinnig, zowel 'entartet' als collaborerend. Ik heb even op het eerste gezicht een paar details gecorrigeerd. Het gaat bij Lena Amsel niet om Karl Vollmöller (1848-1922), maar om Karl Gustav Vollmoeller (1878-1948), een m.i. veel interessantere figuur. Lena had een verhouding met Vollmoeller van 1917 tot 1924 en was in die periode driemaal eventjes getrouwd, maar niet met hem! Om goed te kijken heb ik meer tijd nodig, maar boeiend! Mooie plaatjes ook. Hartenhof (overleg) 6 mrt 2020 13:59 (CET)
Inderdaad een vreemd figuur, beetje tussen de mazen door. Kruseman noemde hem op het originele artikel na van voor WOII niet in zijn vervolg, dat zal te maken hebben met dat oorlogsgedrag. Doe rustig aan,Ceescamel (overleg) 6 mrt 2020 14:16 (CET)
Dat Kleiber die Arbeitersymphonie gedirigeerd heeft, maakt wel heel nieuwsgierig. Hartenhof (overleg) 6 mrt 2020 14:36 (CET)

Laurent Kerremans[brontekst bewerken]

Een vreemde combinatie bij Laurent Kerremans; vader is houtdraaier en twee zoons fagottist:-)Ceescamel (overleg) 30 mrt 2020 11:58 (CEST)

Spoorlijn Groningen - Weiwerd[brontekst bewerken]

Goedenavond,
Bij deze wil ik graag het terugdraaien van mijn bewerking op de pagina Spoorlijn Groningen - Weiwerd bespreken. Ik ben het er niet mee eens. Ik vind dat de afbeeldingen onderdeel zijn van de restanten en daarom onder een 'onderkopje' thuishoort. Als ik als lezer iets wil weten over de restanten. Dit klik ik op restanten (als je een smartphonegebruiker bent) en krijg direct de tekst over de restanten van de spoorlijn en onderaan de bijbehorende afbeeldingen. Ook de introtekst van het kopje afbeeldingen vind ik persoonlijk niet "encyclopisch" overkomen. Eigenlijk meer het stukje 'een reis langs'.
Fijne avond, MW007 (overleg) 24 apr 2020 18:42 (CEST)

Is er een probleem? Ik zie het niet. Klikken op Restanten kan nog steeds (het kopje Afbeeldingen kan weg wat mij betreft), en de uniformiteit van de stationsgebouwen is een bijzonder kenmerk van het Woldjerspoor dat benadrukt mag worden. Wat is encyclopisch? Hartenhof (overleg) 24 apr 2020 21:21 (CEST)
Goedendag
Ik vind echter de huidige indeling niet passend. Ik vind het logischer dat afbeeldingen van restanten als gallerij in het kopje Restanten terecht komt. Net zoals ik eerder in het artikel Spoorlijn Winsum - Zoutkamp gedaan heb. Encyclopisch vind ik bijvoorbeeld: "onderstaande afbeeldingen weergeven een overzicht van diverse restanten van de spoorlijn."
Fijne dag MW007 (overleg) 25 apr 2020 10:29 (CEST)
Jij vindt dat. Ik vind dat niet. En wat betekent encyclopisch? Hartenhof (overleg) 25 apr 2020 10:31 (CEST)
"Jij vindt dat. Ik vind dat niet." Klopt, echter zullen we er toch samen uit moeten komen. Ik stel voor dat de kop afbeeldingen onder het kopje restanten geplaatst wordt en de tekst "Een reis langs de bewaarde resten van het Woldjerspoor laat de karakteristieke uniformiteit van de standaardstations zien" laten staan.
Naar aanleiding van uw reactie, krijg ik het idee dat u zich aangevallen voelt. Klopt dit? Zo ja, het is niet mijn intentie om iemand af te kraken of te beledigen. MW007 (overleg) 25 apr 2020 10:48 (CEST)
Welnee, ik ben niet zo gauw beledigd, maar ik vind het allemaal niet zo nodig of belangrijk, sorry. Ga gerust je gang. Hartenhof (overleg) 25 apr 2020 11:28 (CEST)
Fijn om te horen. Fijne dag, MW007 (overleg) 25 apr 2020 11:31 (CEST)

Krebbers[brontekst bewerken]

Dank voor het inkorting van de omschrijving van zijn ongeluk; ik zat er een beetje in vast. Ik zou toch hebben gezworen dat ik zijn rechterarm had vermeld, maar toch niet, blijkt.:-)Ceescamel (overleg) 26 apr 2020 13:24 (CEST)

Symfonie in f-mineur (Bruckner)[brontekst bewerken]

Beste,

Om overeenstemmend te zijn met de andere Wikipedia's, heb ik de titel van Studiesymfonie (Bruckner)‎ in Symfonie in f-mineur (Bruckner) varanderd. Nu realiseer ik dat (in overeenstemming met Symfonie in d (Bruckner)) "Symfonie in f (Bruckner)" geschikter zou zijn, maar ik kan het niet aanpassen omdat het blijkbaar al een oudere titel van die pagina was.

Wat moeten wij praktisch doen? Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 28 apr 2020 13:15 (CEST)

Ik zou het proberen via Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen. Overigens heb ik na jaren deze symfonie weer eens beluisterd en ik vind er toch heel veel "vintage Bruckner" in. Hartenhof (overleg) 28 apr 2020 13:23 (CEST)
Dankjewel! Ik er een verzoek ingediend. Wait and see…
NB: De beste opname van de symfonie is (in mijn mening) die door Gerd Schaller met de Philharmonie Festiva. Het is de enige uitvoering die alle herhalingen opneemt, die Bruckner voorzien had: die van het eerste deel van de eerste beweging en de finale, en die in het middengedeelte van de trage beweging... Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 28 apr 2020 14:51 (CEST)
Helemaal mee eens, maar ook Tintner is heel goed in deze symfonie. Inbal deed pionierswerk, maar is geen groot dirigent. Het vreemde is dat ook dirigenten die niet veel belangstelling voor Bruckner getoond hebben, juist wel de Studiensinfonie hebben gedirigeerd (Rozjdestvenski, Ashkenazy), met matig resultaat. Hartenhof (overleg) 28 apr 2020 16:09 (CEST)
My verzoek bij "Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen" werd goedgekeurd. De pagina heet nu Symfonie in f (Bruckner). Groetjes, Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 29 apr 2020 11:21 (CEST)