Overleg gebruiker:Halandinh/tot juni 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mail-send-receive.svg Laatste bericht van RomaineBot
 
Als je in de kar blijft zitten, komt de kar niet vooruit. Als je de kar trekt, kun je vies worden. Maar de kar die je moet duwen is onbestuurbaar.
Mocht je een vraag hebben, of je wil me iets zeggen, klik dan hier. Het mag over van alles gaan, over mijn gebruikerspagina's, maar ook over mijn edits elders. Wanneer je hier klikt, maak je een nieuwe opmerking in mijn gebruikersoverleg.
 
Dit is een gebruikerspagina van Gebruiker:Halandinh. Klik hier, om mijn persoonlijke categorie te bekijken : Categorie:Wikipedia:Gebruikers/Halandinh
Draaihek.jpg

Overlegbijdragen die ik wel lees, maar niet op reageer, verwijder ik weer, voor het overzicht. Alles is en blijft zichtbaar in de geschiedenis.

 
Archieven

Archief 1 (februari/maart 2006) | Archief 2 (april/mei 2006) | navigatie spoorlijnen | Archier 3 (juni/november 2006) | Archief 4 (december 2006) | Archief 5 (januari 2007) | Archief 6 (februari - half april 2007) | Archief 7 (half april - juli 2007) Overleg 8 (augustus 2007) | Overleg 9 (augustus 2007 - april 2008) juni 2008 - april 2009 | mei 2009 - juni 2010 augustus 2010 - 2011 - april 2012

Inhoudsopgave

Inhoud

Cò lả[bewerken]

Hallo Hsf-toshiba, n.a.v. het aanmaken van het artikel Cò lả door jou even de volgende opmerking: er is een belangrijk verschil tussen de categorieën 'volkslied' en 'volksliedje'. Heb cat inmiddels aangepast. Groet, Alankomaat 5 mei 2009 16:18 (CEST)

Ik zie het... Maar we kennen helaas geen categorie voor een Nationaal Anthem... Hsf-toshiba 5 mei 2009 16:20 (CEST)
? De categorie volkslied is voor de 'national anthems'... Benaming is wellicht verwarrend, maar dat is nu eenmaal de normale Nederlandse aanduiding. Een categorie-omschrijving zou misschien de bedoeling wat verduidelijken. Alankomaat 6 mei 2009 13:43 (CEST)

Bruggen/rivieren autosnelwegen[bewerken]

Beste, Ik zag dat je mijn ongedaan making bij de A50 weer hebt teruggedraaid. Opzich logisch dat wel alles hetzelfde willen, maar een brug én een rivier noemen lijkt mij overbodig en het staat een beetje rommelig. Als men op de link naar het viaduct klikt, kan men vervolgens zo weer naar het water klikken waarover die gaat, en is het uiteindelijke effect hetzelfde. Het staat netter om maar één ding te noemen. Of het viaduct óf het water, maar niet en. Overigens houden we die regel ook aan in andere landen. Mij maakt het niks uit wat het word, maar mijn voorkeur gaat naar de brug uit. Overigens zou je wel in small lettertype de rivier achter de brug kunnen vermelden, maar niet eronder. Mvg, Frans Bosch | overleg 8 mei 2009 23:38 (CEST)

Het leuke is, is dat elke opmaak bij de rijkswegen ook in Nederland anders is. Dat zal ook in het buitenland zo zijn. Beide noemen, lijkt mij gewoon kunnen. Al gaat mij zeker om de brug en niet de river, als er een zou moeten verdwijnen. Het liefst, zou ik gewoon allebei willen zien. Zeker omdat je bij verschillende rijkswegen een natuurbrug hebt, die je dan niet zou kunnen linken. Hsf-toshiba 9 mei 2009 00:14 (CEST)
Oké, dat is duidelijk. Knipogende smiley Maar het onder elkaar te zetten lijkt net op twee diverse dingen, terwijl het hetzelfde is. Zouden we de naam van de rivier niet beter kunnen vermelden achter de naam van het viaduct? Lijkt mij handiger... Overigens is het inderdaad wel erg raar dat alle rijksweg infoboxen weer anders zijn ingedeeld. Daarin moeten we ook meer eenheid in maken. Met vriendelijke groet, Frans Bosch | overleg 9 mei 2009 21:18 (CEST)
Ja.... persoonlijk vind ik die van de Rijksweg 2 het fijnst en het gemakkelijkst, als je iets wil toevoegen. Misschien iets voor een centrale discussie? Ik zou alleen niet weten waar. Hsf-toshiba 9 mei 2009 21:20 (CEST)

Flamengo + Gremio[bewerken]

Hi Hsf-toshiba,

ik ben het met je eens dat Flamengo de meest gangbare naam is (ook al zal de bijnaam nog vaker gebruikt worden), maar het is een beetje vreemd om bij alle clubs een complete(re) naam te hebben, en bij deze ineens alleen Flamengo. Bovendien kan het (in de toekomst) problemen geven op een ander vlak. In Brazilie zijn er nog een aantal profvoetbalclubs op lager niveau met dezelfde naam en er zijn een aantal grote steden met een wijk met deze naam (incl. Rio natuurlijk). Ik had de verandering teruggedraaid voordat ik wist wat er aan de hand was (dacht dat het gewoon vergeten was), maar ben wel van mening dat het zo moet blijven. Kevinklop 14 mei 2009 22:55 (CEST)

Waarom is het dan PSV (voetbal) en niet Philips Sport Vereniging? Of waarom is het gewoon NAC B reda? Hsf-toshiba 15 mei 2009 17:25 (CEST)
Daarom ben ik persoonlijk ook meer een voorstander van 'CR Flamengo'. Een andere user (vraag me niet wie) is ooit beginnen al die titels om te zetten naar volledige namen, maar heeft het nooit afgemaakt. Ik was op zoek naar uniformiteit en dacht het te bereiken met het veranderen naar volledige namen, maar bij nader inzien is dat niet zo'n goed idee. Alleen 'Flamengo' kan naar mijn mening alleen niet; dan is het ook 'Ajax' ipv 'AFC Ajax', en 'Barcelona' ipv 'FC Barcelona'. Geloof dus dat 'CR Flamengo' perfect de wikistandaard zou weerspiegelen. Kevinklop 15 mei 2009 19:37 (CEST)
Je hebt op zich wel gelijk hoor. Maar we hanteren de naam zoals ze die zelf hanteren, als de officiële naam niet gangbaar is, dan zal die naam gebruikt worden. Maar.... een leuke discussie is het wel waard. Zie het Sportcafe. `Hsf-toshiba
Heb de discussie inmiddels opgemerkt. ;) Kevinklop 15 mei 2009 21:02 (CEST)
Voor Gremio is een makkelijke verklaring. Gremio betekent zoiets als vereniging. In de Serie A heb je behalve de voor ons bekendste Gremio ook Gremio Barueri.Kevinklop 16 mei 2009 20:34 (CEST)
Tegen wie speelde Ajax in 1996? Wat werd toen gezegd? Hsf-toshiba 16 mei 2009 20:41 (CEST)
Dat is te makkelijk. Toen speelde die andere niet mee. ;) Gisteren schreef je 'we hanteren de naam zoals ze die zelf hanteren'. Ik snap goed wat je bedoelt, maar als we volgens die regel gaan werken dan moeten zowel Atletico Paranaense als Atletico Mineiro, en eigenlijk ook Atletico Madrid, allemaal Atletico gaan heten. Dat is niet handig natuurlijk. Guarani EC gewoon Guarani noemen levert problemen op met een indianenstam, munteenheid en een Paraguayaanse voetbalclub. Vasco da Gama met een historisch persoon. Internacional met een hele rits andere Zuid-Amerikaanse clubs. Voor America zou het pas echt een ramp worden (America FC moet al met duiding per provincie verder gespecificeerd wordne). Het is misschien niet mooi, maar de hint naar de volledige naam via afkortingen helpt wel onderscheid te maken. Kevinklop 16 mei 2009 20:47 (CEST)
Voor Vasco da Gama (voetbalclub) zie ik geen problemen..... Maar goed...Ik volg het Zuid-Amerikaans voetbal niet zo. Ik wil me liever richten op FC Kopenhagen Hsf-toshiba 16 mei 2009 20:51 (CEST)
Hehe, ik wel. Braziliaans dan vooral. Tijdje gewoond daar. Het principe vind ik niet fout (ook als zijn er ook al meerdere Vasco da Gama voetbalclubs), maar een beetje uniformiteit lijkt me niet verkeerd. Het is makkelijker een eenduidige regel te hebben, en niet 'A' en als dat niet kan 'B' en dan 'C', etc. Of het voluit geschreven wordt, of met een afkorting.. ik zie het liefst een eenduidig formaat.Kevinklop 16 mei 2009 20:58 (CEST)
Zou een mooi projectje kunnen zijn voor je..... Veel succes in ieder geval. Zo heeft ieder zijn eigen ding en gaat mijn interesse vooral uit naar Vietnam. Hsf-toshiba 16 mei 2009 21:02 (CEST)

's-Hertogenbosch[bewerken]

Best Hsf, sinds kort ben ik aan het experimenteren met Wikipedia Cleaner en die stelde voor "'s-Hertogenbosch (stad)|'s-Hertogenbosch" te vervangen door "'s-Hertogenbosch|'s-Hertogenbosch". Los van het feit dat voor de pipe hetzelfde staat als achter de pipe lijkt me dit een juiste aanpassing. Die (stad) versie heeft toch zijn werk gedaan? Hoofdbetekenis is terecht de stad. De Cleaner versie herstelt verwijzingen naar redirects en ik ben bang dat we elkaar vaker tegenkomen als je het niet met mij eens ben. groet Japiot 17 mei 2009 12:04 (CEST)

Klopt, we zullen elkaar dan vaker tegenkomen.... maar zie Overleg:'s-Hertogenbosch (doorverwijspagina)/Archief 1. Liefst zou ik gewoon van 's-Hertogenbosch een dp willen zien, maar dat wil men niet, en dit is dus een compromis. Hsf-toshiba 17 mei 2009 12:06 (CEST)
Ik lees en herinner mee ook editwars en daar blijf ik liever buiten, maar het effect na de Cleaneractie is hetzelfde; het enige dat verdwijnt is de data voor de pipe en die is toch onzichtbaar voor gebruikers. Cleaner doet dit om het aantal acties richting de servers naar beneden te brengen. Japiot 17 mei 2009 12:15 (CEST)
Ja, ik begrijp het ook allemaal wel. Maar als je dan naar deze pagina kijkt dan is nu in één oogopslag duidelijk of een link naar de stad dan wel de gemeente verwijst. Dan zou de pagina van 's-Hertogenbosch hernoemd moeten worden.... Hsf-toshiba 17 mei 2009 12:17 (CEST)
Ik hou Utrecht en vele andere plaatsen in de gaten, kies voor de juiste direct en zie het nut van deze toepassing niet in. Ik zal proberen 's-Hertogenbosch te omzeilen. Japiot 17 mei 2009 13:36 (CEST)
Thank you..... Hsf-toshiba 17 mei 2009 13:39 (CEST)

Request for help[bewerken]

Hi Hsf-toshiba! Please help review and correct Nationaal park Phong Nha-Ke Bang. Thank you very much.Genghiskhan 20 mei 2009 13:08 (CEST)

Yes, but how? I don't know what is true... Toi khong co the doc tieng Viet... Toi co the viet mot it tieng Viet.... That's it. What do you suggest? Hsf-toshiba 20 mei 2009 20:39 (CEST)

Categorie:Koninklijke Luchtvaart Maatschappij[bewerken]

Hi Hsf-toshiba, het niet Ik zag net dat je de Categorie:Koninklijke Luchtvaart Maatschappij hebt aangemaakt, zou die categorie niet beter kunnen worden vervangen door Categorie:Air France-KLM? Het is immers één bedrijf. - Steppler 21 mei 2009 20:25 (CEST)

Nou... je moet het zo zien. Je hebt een Holding, dat is Air France-KLM. Daaronder heb je twee takken, Air-France en KLM. Nu heb je één van de twee takken, dat is de KLM, de categorie die je nu ziet. Dat is de achterliggende gedachte van de cat..... Zonder dollen, dit is niet om mezelf te verdedigen, maar meer zoals ik er over nadenk. Je hebt vast gelijk.... Hsf-toshiba 21 mei 2009 20:29 (CEST)
Maar waar ligt de grens tussen Air France en KLM? Steppler 21 mei 2009 20:42 (CEST)
Weet ik niet, maar nu kun je beide cats samenvoegen, want alles is nu gecategoriseerd. Alleen Categorie:Air France KLM bestaat op dit moment nog niet. Laat ik aan jou over. Hsf-toshiba 21 mei 2009 20:45 (CEST)
Oke, ik zal er aan beginnen. Steppler 21 mei 2009 20:52 (CEST)

Categorie te vol? ONZIN!!![bewerken]

Wil je alsjeblieft OPHOUDEN met het overcategoriseren met als drogreden dat een categorie te vol kan raken? Dat is klinklare ONZIN!!! Categorisatie is een hulpmiddel en geen doel op zichzelf. Overcategorisatie maakt de categoriestructuur als hulpmiddel bij het zoeken onbruikbaar, en onbruikbare hulpmiddelen kunnen we beter weggooien. Jammer van al het werk dat we erin gestopt hebben, maar ik ben van mening dat de categoriestructuur door overijverige splitsers zo kapot is gemaakt dat er niets meer te redden valt - Quistnix 21 mei 2009 22:07 (CEST)

Wat wil je er mee zeggen? Ik wil je zeggen, dat de meeste molens volgens bepaalde richtlijnen niet eens relevant zijn. Maar als jij zo blind bent dat je niet eens snapt dat je een standerdmolen, korenmolen, en weetikveelwatvoormolen je allemaal kan onderverdelen in standerdmolen in drente, korenmolen in drenthe en weetikveelwatvoormolen in drenthe, dan ben je wel heel erg dom. Als je dan niet snapt dat de categorie molen in drenthe dan misschien iets overzichtelijker wordt, dan bekijk je het maar. En weet je wat pas onzin is? Je eerdere bewerking op mijn OP terugdraaien, alsof je jezelf niet serieus neemt. Hsf-toshiba 21 mei 2009 22:25 (CEST)

Provinciehoofdstad[bewerken]

Hallo Hsf-toshiba, formeel is deze wijziging helemaal correct, maar het zorgt wel voor een groot nadeel: iemand die nu een bepaalde stad in Vietnam probeert te vinden via de categorie "stad in Vietnam", kan deze wellicht niet meer vinden omdat dit toevallig een provinciehoofdstad is. Zou je daarom hier ook de uitzondering willen toepassen, om in dit geval wel dubbel te categoriseren? Dit wordt bij meer landen gedaan en ook bij havensteden. Alvast bedankt. Alankomaat 23 mei 2009 21:41 (CEST)

Oh.... je doelt bijvoorbeeld op een mogelijke Categorie:Stad in Đồng Nai? Hsf-toshiba 23 mei 2009 21:45 (CEST)
Nee, ik bedoelde dat je naast de "categorie:Vietnamese provinciehoofdstad" ook de "categorie:Stad in Vietnam" op het artikel zou laten staan. Formeel is dat inderdaad niet correct (bovenliggende categorie), maar het maakt zoeken wel een stuk eenvoudiger. Alankomaat 23 mei 2009 21:48 (CEST)
Ik begrijp je... Maar op een gegeven moment is een stad in Đồng Nai ook een stad in Vietnam, of moet een stad altijd in Stad in Vietnam blijven staan? Hsf-toshiba 23 mei 2009 21:51 (CEST)
Nee, ik wilde de uitzondering om ook in de bovenliggende categorie "stad in land" alleen maar toepassen bij artikelen die ook provinciehoofdstad of havenstad zijn, niet bij onderverdeling naar gebied. Als de categorie steden in Vietnam ooit mocht worden opgedeeld naar provincie, dan hoef je dus niet in de bovenliggende "stad in Vietnam" te blijven categoriseren. Beetje duidelijk wat ik bedoel zo? Alankomaat 23 mei 2009 21:58 (CEST)
Ja.... ik begrijp nu helemaal waar je op doelt. Hoe nu op te lossen? Botmatig? Want ik heb een typfout gemaakt in de categorie..... Hsf-toshiba 23 mei 2009 22:01 (CEST)
Zou makkelijkste zijn inderdaad. Verzoek om alles van categorie Vietnamees provinciehoofdstad te verplaatsen naar Vietnamese provinciehoofdstad EN stad in Vietnam. Neem aan dat dat technisch mogelijk moet zijn toch? Alankomaat 23 mei 2009 22:03 (CEST)
Lijkt mij wel... Bedankt voor je uitleg. Hsf-toshiba 23 mei 2009 22:07 (CEST)
Zie dit verzoek. Hsf-toshiba 23 mei 2009 22:08 (CEST)
Ik heb met AWB eerst Categorie:Stad in Vietnam toegevoegd, en daarna Categorie:Vietnamese provinciehoofdstad hernoemd. Took me 15 minutes. EdoOverleg 28 mei 2009 07:43 (CEST)
You're great..... Hsf-toshiba 28 mei 2009 21:09 (CEST)

Foutje op verwijderpagina!?[bewerken]

Hoi Hsf-toshiba,

Door jouw drie bewerkingen is Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090524 opeens 1363 tekens kwijtgeraakt. Dat zal wel niet de bedoeling zijn, dus kun je dit zo snel mogelijk (binnen een kwartier of zo) zelf herstellen? Anders zie ik me genoodzaakt alles te reverten.

Met vriendelijke groet, b222 ?!bertux 26 mei 2009 00:51 (CEST)

Nee hoor, niks is verwijderd. Je moet even kijken wat er verwijderd is, en dan zie je dat het elke keer dezelfde tekst is. Ik heb de vier nominatie bij elkaar gezet en er waren 3 keer dezelfde reakties gegeven. Heb alle reakties samengevoegd. Dus... mezelf reverten... nee, dat doe ik niet. Hsf-toshiba 26 mei 2009 00:54 (CEST)
Ok, ik geloof je op je woord. Zo'n actie kun je wel beter even uitleggen in de bewerkingsamenvatting. Truste, b222 ?!bertux 26 mei 2009 01:02 (CEST)
Ja... dat is waar.... "Vergeet" ik zeer regelmatig in te vullen. Hsf-toshiba 26 mei 2009 01:06 (CEST)

Categorieën snelwegen behouden[bewerken]

Ik heb besloten alle snelweg-categorieën te behouden, ik begreep uit je opmerkingen dat je het aanmaken on-hold had gezet, maar dat lijkt me gezien de gelopen discussie niet meer nodig. Als we hiermee alle snelwegen etc kunnen standaardiseren, nodig ik je van harte uit het project(je) weer op te pakken. EdoOverleg 26 mei 2009 22:53 (CEST)

Zal ik weer gaan doen.... Thnx. Hsf-toshiba 26 mei 2009 22:58 (CEST)

Vietnam[bewerken]

Ik ben wel nieuwsgierig waarom je 's-Hertogenbosch en Rosmalen hebt ingeruild voor Vietnam-gerelateerde onderwerpen..tijdelijk projectje? Altijd leuk natuurlijk, iedereen zou zo nu en dan een stukje onderontwikkeld wikipedia-nl-gebied moeten adopteren... groet Michiel1972 27 mei 2009 00:15 (CEST)

Het heeft verschillende redenen.... De bron Rosmalen is eigenlijk wel uitgeput, ik weet niet wat ik nog zou moeten schrijven over Rosmalen. Heb laatst de laatste wijken beschreven, waardoor Rosmalen qua geografie wel compleet is. Nu nog de verenigingen en de bouwwerken, maar dat is moeilijk om informatie over te vinden. 's-Hertogenbosch... Tsja... Het houdt mijn interesse en wil het zeker niet links laten liggen. Ook Wijchen, mijn huidige woonplaats (waarom zou ik anders de gemeentepagina al hebben gemaakt) is een onderontwikkeld stukje, waar ik nog veel over te weten wil komen. Het is niet zo, dat ik deze drie plaatsen links laat liggen. Maar dat komt eigenlijk wel later. Nu wil ik me eigenlijk zo veel mogelijk richten op ... inderdaad Vietnam.... En dan met name Ho Chi Minhstad en de Đồng Nai provincie.... En dat heeft dan weer met iets heel anders te maken....... Maar ik wil Vietnam de komende maanden zeker nog wel adopteren. Het vertalen van het Nederlands naar het Vietnamees (zie vi:Ga Rosmalen, vi:Rosmalen en vi:'s-Hertogenbosch), maar dus ook vooral vanuit het (Engels en) Vietnamees naar het Nederlands. zie Categorie:Đồng Nai. Ik weet nog niet hoe tijdelijk dit is. Hsf-toshiba 27 mei 2009 00:23 (CEST)

Waar ligt het Pettelaarpark?[bewerken]

Hoi Hsf-toshiba, ik vroeg me af, moeten er geen coördinaten op Pettelaarpark? Je hebt geloof ik nogal veel over wijken, straten en zo geschreven, dus je zit er hopelijk niet zo mee te knoeien met coördinaatsjablonen als ik. Laat me even weten als je geen tijd hebt of het niet wilt. Hartelijke groet, b222 ?!bertux 30 mei 2009 14:50 (CEST)

Moeten is ook weer zo zwaar. Had er niet aan gedacht. Hsf-toshiba 30 mei 2009 16:37 (CEST)

Voorlopige stop uitbouw categorieën naar continent & hernoemen Italiaanse steden?[bewerken]

Hallo Hsf-toshiba, ik hoop dat je het niet persoonlijk opvat dat we van mening verschillen over bepaalde categorieën; soms kunnen ideeën nogal verschillend zijn. Ik zou je alleen willen vragen even een pas op de plaats te maken met de uitbouw van categorieën naar continent, zo lang niet duidelijk is of de categorieën die nu genomineerd zijn wel of niet blijven. Zelfde verzoek voor de Italiaanse steden: als er zich een meerderheid uitspreekt voor hernoemen van o.a. de categorie Messina, dan kunnen wat mij betreft alle categorieën van steden waar dit ook van toepassing is eveneens hernoemd worden (d.m.v. een massa-nominatie, die ik dan ook zal steunen) omdat we wel consequent moeten blijven binnen een land. Zoals reeds gezegd op de lijst tvc, heb ik er geen probleem mee als we voor Italië een uitzondering maken, maar als de meerderheid vindt van niet, dan is dat w.m.b. ook geen probleem. Het is alleen wel zo overzichtelijk om nu even af te wachten en niet de komende periode telkens een of twee categorieën te nomineren voor hernoeming. Groet, Alankomaat 1 jun 2009 17:21 (CEST)

Voor wat betreft de Italiaanse steden. Ik heb er ook twee genomineerd, naast de andere, om een statement te maken. Niet dat het bij die ene stad is, maar bij meerdere. Maar nogmaals, de discussie over Groningen, Utrecht en Antwerpen ging niet alleen over die steden en provincies, maar in het algemeen. Die steden en provincies zijn als voorbeeld genomen. Maar mensen die zich dan in andere landen gaan bezighouden, zijn daar blijkbaar een beetje blind voor. Voor Categorie:Vietnam hanteer ik wel de structuur zoals we die in Nederland kennen. Als er dan in een of ander laarsachtig land van afgeweken moet worden, dan is dat een vorm van "discriminatie".
Voor wat betreft Azië, een bouwwerk houdt niet op bij de landen. Het is leuk en aardig dat iemand de Categorie:Bouwwerk naar land heeft gemaakt. Heel goed en heel handig. Maar waarom zouden de categorieën uit een continent niet verzameld kunnen worden? Je zou dan net zo goed de landen zelf niet naar de continenten kunnen categoriseren. Ik zie het verschil niet tussen een kenmerk Land en een Bouwwerk. Waarom wel landen naar continent verzamelen, maar bouwwerken niet? Ik zie dat verschil niet goed. Over "discriminatie" gesproken. Hsf-toshiba 1 jun 2009 20:19 (CEST)
Mijn bijdrage was niet direct bedoeld om een discussie aan te gaan over het wel of niet zinvol zijn van de categorieën naar continent. Mijn mening is dat een categorieboom naar continent alleen zinvol is bij zaken die ook "continentgebonden" zijn, zoals cultuur en geografie. Wat betreft andere categorieën (zoals bouwwerken) staat mijn mening lijnrecht tegenover die van jou en ik vrees dat dit ook na een lange discussie niet zal veranderen. Mijn bijdrage hierboven was dus enkel een verzoek aan jou om (voorlopig?) even te wachten met de verdere uitbouw, totdat de twee weken nominatietermijn verlopen zijn. Nogmaals: het is niet persoonlijk bedoeld, maar nieuwe subcategorieën van bijvoorbeeld "bouwwerk naar continent" zal ik anders weer op de verwijderlijst moeten zetten. En dat is niet alleen zonde van mijn tijd, maar zeker van jouw werk. Alankomaat 1 jun 2009 20:37 (CEST)
Mijn tijd deel ik zelf wel in, zoals ik die wil indelen. Een van de onderdelen daarvan is de discusie aangaan over categorisatie. Een bouwwerk is op zich wel natiegebonden, anders zou men die niet naar natie indelen. Kijk, het gaat mij niet om de Categorie:Bouwwerk naar continent, maar om de Categorie:Bouwwerk in Azië en Categorie:Bouwwerk in Europa. Een Bouwwerk in Oostenrijk is toch een Bouwwerk in Europa, of niet? Oostenrijk is immers wel een Land in Europa. Ik vraag me af, waarom men tegen is op die boom? Heb eigenlijk nog geen echt goed argument gehoord... Geografie en cultuur is zinvol... Pardon? Waarom die wel? Wat is het verschil tussen geografie en een bouwwerk? Hsf-toshiba 1 jun 2009 20:44 (CEST)
Dat is al een aantal malen genoemd. Ik citeer S.Kuipers: "... voor splitsing naar continent is iets te zeggen als het onderwerp continentale kenmerken kan hebben; dat zou dus kunnen bij geografie of geschiedenis. Bij recreatie, bouwwerk en architectuur kan ik me dat niet zo voorstellen." Alankomaat 1 jun 2009 20:46 (CEST)
Onzin... hier kennen we de pagodestijl niet of nauwelijks. En als we die al hebben, weten we niet wat het betekent. Ik ook niet, maar het is gewoon een feit. De cultuur zal altijd in Europa, Afrika of Azië blijven. Net zoals een bouwwerk. Een bouwwerk in Nederland zal (in de meeste gevallen) altijd wel in Nederland blijven staan. Maar volgens mij is dat ook niet het onderwerp van de discussie. Hsf-toshiba 1 jun 2009 20:53 (CEST)
Ok, daar heb je een puntje. Maar waarom zou recreatie continentale kenmerken hebben? Ik denk dat het een goed idee is om met wat meer gebruikers op een wat centralere plaats (Overleg categorie:Continent?) te bepalen voor welke categoriebomen een structuur naar continent wel of niet wenselijk is. Is dat een 'compromis' waar je je eventueel wel in zou kunnen vinden? Ik heb daar vanavond geen tijd meer voor, maar kom er graag op terug. Alankomaat 1 jun 2009 21:02 (CEST)
Ja hoor.... Ik merk op Wikipedia:Overleg gewenst wel waar het overleg zal plaatsvinden. Natuurlijk, ik weet ook wel, dat recreatie (nog) niet heel veel zin heeft. Maar om dan bouwwerken ook maar niet toe te laten, dat gaat mij ver. Ik zeg al... water bij de wijn hier, is water bij de wijn daar. Aan jouw kant, aan mijn kant. Ik ben niet de moeilijkste, dat weet jij ook wel. Ben misschien volhoudend.... Zeg ik het goed? Als ik je niet meer spreek, een fijne avond toegewenst. Hsf-toshiba 1 jun 2009 21:06 (CEST)
Ok, da's prima. Ook een fijne avond voor jou. Alankomaat 1 jun 2009 21:07 (CEST)
Met enige vertraging... Zie Overleg categorie:Continent. Alankomaat 4 jun 2009 11:29 (CEST)

Verwijderingsnominatie 16e breedtegraad noord[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om 16e breedtegraad noord. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090601 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 2 jun 2009 02:02 (CEST)

Parade[bewerken]

hoi Hsf-toshiba,

ik heb meerdere bronnen gevonden betreft het herontwerpen van de parade. Ik heb er zelfs aan meegewerkt, maar dan voor het bureau dat de stemming niet heeft gewonnen :) Ik wilde de tekst met bron weer toevoegen, maar dit lukte niet volledig. Dit is de brontekst die ik invulde, weet jij wat er bij moet om de bron ook zichtbaar te maken?

= In mei 2009 zijn ontwerpen gepresenteerd voor de herstructurering van het plein. Van de twee architectenbureaus die meedongen kreeg het plan van Buro Lubbers de meeste stemmen in de gemeentelijke stemming.[1] Een van de meest ingrijpende wijzigingen van het plan betreft het rooien van alle kastanjebomen, om er lindebomen voor in de plaats te zetten. De werkzaamheden zouden in 2010 moeten beginnen.

zoals je ziet geeft ie onderstaand opmerking (in 't rood)

  1. / website 's-Hertogenbosch

hoi[bewerken]

Ref : Air France-vlucht 447

Misschien ben ik TE sceptisch maar denk jij dat die minister Nelson Jobim hier op de nederlandse wikipedia een pagina gaat aanmaken ???? Saschaporsche, always look at the bright side of life ! 7 jun 2009 11:33 (CEST)

Maakt dat iets uit? Maar als er geen rode link naar hem is, dan komt ie al helemaal nooit. Je weet net als ik, dat een minister E is. Hsf-toshiba 7 jun 2009 11:34 (CEST)


Sorry[bewerken]

scherp van je, mijn excuus. Bedankt dat je me zo netjes corrigeerde. :-) Fontes 8 jun 2009 23:05 (CEST)

Sorry waarvoor? Jij laat met je bewerking ook zien, dat je het beste met Wiki voor hebt. Het met moet niet alleen kwantiteit zijn, maar tegelijkertijd ook kwaliteit. Hsf-toshiba 8 jun 2009 23:08 (CEST)
Ik bedoelde; Sorry dat ik niet verder keek dan mijn neus lang is. Evengoed bedankt voor je vertrouwen. Fontes 8 jun 2009 23:14 (CEST)
Ach joh... verder kijken dan je neus lang is. Daar hebben we allemaal wel eens last van. En vertouwen in je... ik ga uit van de goedheid van de mens. En ik schat zo in, dat jij er ook één bent. Zolang jij achter je wijzigingen staat, dan is het goed. Hsf-toshiba 8 jun 2009 23:18 (CEST)

Stoptrein van Deurne naar Eindhoven[bewerken]

Hoi Hsf-toshiba, ik zag dat je een aantal bewerkingen van een andere editor terugdraaide met betrekking op de stoptreinen Tilburg West - Deurne en 's-Hertogenbosch - Eindhoven. Die editor loopt vooruit. NS gaat zeer binnenkort (volgens mij zelfs vandaag) enkele treindiensten aanpassen. Een van de wijzigingen is dat de stoptrein vanuit Tilburg West nog maar tot Eindhoven rijdt en de stoptrein vanuit Deurne naar 's-Hertogenbosch gaat rijden, een zelfde situatie als enkele jaren terug even geweest is. Ik denk dat de NS gewoon de vertrekstaten nog niet heeft aangepast op de site, maar de informatie van die gebruiker was dus wel correct (alleen zou je even het treinserie nummer moeten controleren aan hand van de reisplanner die wel up-to-date moeten zijn. Ik heb zojuist even op de website gekeken, de wijzigingen gaan inderdaad vandaag in. Ik dacht ik stel je even op de hoogte voordat er straks een revert war begint. Groetjes! --Fogeltje 14 jun 2009 17:47 (CEST)

Ik keek op de vertrekstaten van Station Deurne, en dat gaf mij de doorslag. Maar ja, ik vind het wel vreemd. Maar in ieder geval bedankt voor de informatie. Ik zag namelijk helemaal geen bronnen voor zijn edits, dus daarom draaide ik ze terug. Overigens, wat mij opvalt, is dat de opsomming (nog) overal verschillend is. Zie bijvoorbeeld Vught en Boxtel. De ene keer gaat staat 's-Hertogenbosch als eerste, dan weer Eindhoven. Het is goed, dat er nu overal van die sjablonen komen, is daar in ieder geval eenduidigheid in de volgorde. Hsf-toshiba 14 jun 2009 20:29 (CEST)
Ja, ik ben ook blij dat sjablonen komen. Wat betreft volgorde en opgenoemde stations, dat was bij vrijwel alle treinseries zo. Ik probeerde er in ieder geval in de "Openbaar vervoer in..." artikelen nog enige vorm van consistentie te beginnen door de "a" richting van het spoorboekje aan te houden. Wat betreft het wel of niet vermelden van kleine stations is altijd een discussiepunt geweest. De ene keer werden ze weggelaten, soms werden aangrenzende stations ook genoemd. Hopelijk komt hier nu overal consistentie is. Wat betreft de vertrekstaten en de treinen naar Deurne; ik zou waarschijnlijk net zo gehandeld hebben als jij, kijken naar vertrekstaten en dan weer terugzetten, maar ik had toevallig eerder deze week een folder in mijn handen gehad waarop de wijzigingen werden aangekondigd. Waarom de vertrekstaten op de site nog niet zijn aangepast, weet ik niet. Dat zal wel spoedig gebeuren denk ik. Wat betreft aanpassen, dat doe ik nu niet meer, ik wacht wel op het sjabloon. Helaas ben ik zelf niet zo bedreven met sjablonen anders zou ik er zelf een paar aanmaken.--Fogeltje 14 jun 2009 21:13 (CEST)
Hoewel ik gek ben van de trein, en ik ook graag met de trein reis, reis ik nu met de auto. Eer ik nu op het station ben komen lopen, ben ik met de auto al halverwege. En als ik met de auto gearriveerd ben, zou ik nu op station 's-Hertogenbosch aankomen en moet dan nog een busreis maken. Ik ben dus helaas niet meer op de hoogte van het reilen en zeilen met de trein in onze regio. Dus voor mij zijn de vertrekstaten de enige houvast. Voor wat betreft de sjablonen. Ja, afwachten hoe ze er uit gaan zien. Ik stel eigenlijk voor, beginstation, station ervoor en en er na en eindpunt. Dus in het geval van Station Rosmalen noem je 's-Hertogenbosch, 's-Hertogenbosch Oost, Oss West en Nijmegen. Voor Oss West, 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Oss en Nijmegen. Hsf-toshiba 14 jun 2009 21:18 (CEST)
Het klopt overigens niet wawt ik zeg, dat met die "A" en "B" richting hanteer ik bij bussen, bij treinen ligt dat ingewikkelder omdat tabellen niet over 1 treinserie gaan zoals in een busboekje per lijnnummer, maar per traject waar meerdere series over rijden. Maar ook daar zou je dat kunnen doen door naar het treinnummer te kijken. Een richting krijgt namelijk een oneven nummer, de andere een even. Dan zouden we nog even moeten afspreken welke je als "heen" richting beschouwt en zou je zo wat consistentie erin kunnen brengen. Wat betreft je suggestie over stations, kijk eens Overleg portaal:Openbaar vervoer. Onderaan staat de huidige discussie. Voel vrij om voorstel daar te plaatsen. Ik zelf weet overigens niet in hoeverre dit technisch handig en haalbaar is, ik heb dus geen verstand van die sjablonen maar dat zal Bjornlammers wel kunnen beoordelen denk ik.--Fogeltje 14 jun 2009 21:34 (CEST)
Ik zou altijd kijken naar de spoorlijn, maar dat gaat ook niet altijd op. In het geval van 's-Hertogenbosch - Eindhoven zou je dus moeten beginnen bij 's-Hertogenbosch, omdat de spoorlijn begint in Utrecht en eindigt in Boxtel. En ze zijn ook begonnen in Breda en toen naar Eindhoven. Maar.... hoe als je zoals bij Breda Dordrecht twee verschillende lijnen hebt in Breda zijn begonnen? Hoe pak je dan de de treinserie Venlo - Den Haag aan? Hsf-toshiba 14 jun 2009 21:44 (CEST)
Daarom zou ik dus de treinnummers gebruiken. Die staan onafhankelijk van hoe de spoorlijnen, waarover ze rijden, zijn aangelegd. Ik denk dat elke methode zijn voor- en nadelen heeft. Wellicht een ander punt voor discussie in het portaal. Om het geheel op wikipedia voorlopig consistent te houden zou ik zeggen dat we de volgordes aanhouden van Lijst van treinseries in Nederland.--Fogeltje 14 jun 2009 22:07 (CEST)

Meer cats dan tekst[bewerken]

Categorieën: Bouwwerk in Wijchen | Vervoer in Wijchen | Ravenstein | Rijksweg 50 | Brug in Gelderland | Brug in Noord-Brabant | Oeververbinding over de Maas in Nederland | Liggerbrug | Vervoer in Oss | Bouwwerk in Oss

Het zal theoretisch wel allemaal kloppen, maar wel erg overdreven om zo'n verzameling categorieën te gaan aanleggen voor een artikel als Maasbrug bij Ravenstein‎. De Engelse wiki aan het imiteren qua aantal cats per artikel? Michiel1972 16 jun 2009 22:59 (CEST)

Nee, natuurlijk niet. Dat ben je van mij toch ook niet gewend. Ik probeer juist artikelen in zo min mogelijk categorieën te krijgen. Zie deze bewerking en deze bewerking. Hsf-toshiba 16 jun 2009 23:07 (CEST)

Hilton[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, Ik merk dat ik je geërgerd heb door een keer of twee drie met Paris Hilton te komen aanzetten. Het is niet mijn bedoeling geweest je te ergeren of te beledigen; ik heb ongeveinsde waardering voor je als collega. Wat me wel stoort is de neiging om artikelen te verwijderen als dat helemaal niet nodig is. In mijn ogen is verwijdering heel vaak niet nodig omdat voor artikelen als bijv. André Laurier geldt dat ze (i) in een informatiebehoefte voorzien, (ii) zonder commercieel of ideologisch doel zijn geplaatst, (iii) voldoen aan elementaire eisen. Ik sleepte Paris Hilton erbij (een beetje met de haren misschien) als voorbeeld van een volkomen nietsnut die een artikel heeft omdat ze ongegeneerd, vulgair en glossy is en met geld smijt - vier kwaliteiten die ik niet hoog aansla. Nochtans mag ze van mij gewoon een artikel hebben. Maar waarom Laurier dan niet en die koninklijke voorouders? Want ook al is de beroemdheid van die laatsten veel geringer, toch zijn ze duizend keer interessanter dan die truttebel waarover de treinkrantjes (Metro, Spits, Pers) werkelijk elke dag vol staan. (M.b.t. die koninklijke voorouders: de vergelijking met de voorouders van Sandra Roelofs gaat niet op omdat het koningschap erfelijk is en een presidentschap niet.) Maar ik snap dat die Hilton-vergelijking mijn persoonlijk vooroordeel is en dat ik zo'n vooroordeel beter kan weglaten als dat de gedachtewisseling belemmert.

Enfin, het belangrijkste is in mijn ogen dat prestaties lang niet altijd doorslaggevend zijn voor encyclopedische relevantie - het voorbeeld Paris Hilton was om dat te verhelderen duidelijk minder geschikt, zoals ik heb geleerd uit je reactie. Ik hoop dat ik mijn bedoeling een beetje heb weten toe te lichten en dat er verder geen blijvende wrevel tussen ons zal bestaan. Hartelijke groet, Theobald Tiger (overleg) 18 jun 2009 14:11 (CEST)

Het gaat er mij om, om wie het gaat. Maar als je ook weet, dat verschillende artikelen zijn gesneuveld of zijn hernoemd, omdat ze NE zijn, vind ik het raar, dat je het zo opneemt voor Andre Laurier. Denk bijvoorbeeld aan Luna Drowart, Jesse Dingemans, Marianne Vaatstra, maar ook militairen zoals Timo Smeehuizen. Maar je kan een persoon die alleen bekend geworden is door te zijn vermoord niet vergelijken met een persoon die bekend is geworden door onder andere acteerwerk. En ja, ik ben heel erg tegen de categorie voor mensen die zijn vermoord door zinloos geweld. En ja, ik ben ook tegen de voorouders van Maxima, omdat die alleen bekend zijn geworden door alleen een bepaald persoon te baren. Maar ach... je weet net als ik, er wordt hier op wikipedia heel vele met twee maten gemeten. Hsf-toshiba 18 jun 2009 19:35 (CEST)
Erg blijk klink je niet, maar wel hartelijk dank voor je reactie. Theobald Tiger (overleg) 18 jun 2009 19:56 (CEST)
Moet ik blij zijn dan? Je zet iets op mijn OP, dus dan vind ik het niet meer dan normaal dat ik iets terugzeg. Dat heb ik gedaan. Ik ga er van uit, dat we als volwassenen een discussie kunnen voeren. De gemoedstoestand mag daar geen invloed op hebben, toch? Maar goed, ik heb mijn opvattingen van E-waardigheid, jij de jouwe. Daar zullen overeenkomsten in zitten, maar gelukkig ook verschillen. Dat respecteer ik en jij hoop ik ook. Maar dan nog.... acteurs met simpele zielen vergelijken.... lijkt mij overdone. Hsf-toshiba 18 jun 2009 20:01 (CEST)
Je hoeft niet blij te zijn, uiteraard, maar ik deed wel mijn best (op mijn manier) om tot elkaar te komen. Zeker respecteer ik jouw standpunt. Ik zal dame Hilton in het vervolg buiten de discussie laten. Ik heb overigens niets van doen gehad met de namen die je noemt (Luna Drowart, Jesse Dingemans, Marianne Vaatstra, Timo Smeehuizen). Ik zou bereid zijn te stemmen voor behoud, ten minste als die artikelen een beetje fatsoenlijk zouden zijn. Met vriendelijke groet, Theobald Tiger (overleg) 18 jun 2009 20:13 (CEST)
Nou, zeg eerlijk. Je kunt toch beter de moord beschrijven, dan over de persoon zelf? Niet iedere Nederlander is E. Maar je hebt gelijk. Er zijn tal van rotte appels die wél een artikel hebben. Neem Arnol Kox. Een dorpsgek uit Eindhoven. Tsja. Maar dat maakt niet uit. Zolang het niet de spuigaten uitloopt. En ooit zal men tot de conclusie komen, dat Arnol toch niet zo E is, als men nu denkt. Maar ikb en er ook wel van bewust, dat een discussie over de E-waardigheid van personen de moeilijkste discussie is, die je kan doen op wiki. Hsf-toshiba 18 jun 2009 20:19 (CEST)

Oeps[bewerken]

Ik zie een regblokverzoek - misschien eerst ff overleggen met collega Davin over jullie geschilpunt? Volgens mij is er wel uit te komen. groetjes, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 jun 2009 20:34 (CEST)

Hij gaat zijn gang maar. Een verzoek over vandalismebestrijding doe je niet door hetzelfde bericht in alle kroegen te melden. Ik heb volgens mij keurig gehoor gegeven aan het verzoek. Maar och ja.. ik heb geen speciale status, dus ik mag niks doen. Hsf-toshiba 20 jun 2009 20:46 (CEST)
Neem mij niet kwalijk voor mijn geïrriteerde verzoek om de bijdrage van Davin niet overal te wissen. U kunt vanaf nu alle bijdragen die u niet zint (ook deze) zonder problemen reverten. Overleg zoeken is niet meer in de mode. Jacob overleg 20 jun 2009 20:51 (CEST)
Ach joh... neem het even niet persoonlijk aub. Het was even een statement maken. Ik dacht er goed aan te doen, om de samenvatting te gebruiken bij de twee cafes die op mijn OP stonden. Blijkbaar was dat niet helemaal voldoende. Je opmerking op mijn OP viel me gewoon verkeerd. Maar als je verzoek ingewilligd wordt... Even goede vrienden. Hsf-toshiba 20 jun 2009 20:54 (CEST)
Beste Hsf-Toshiba, ik vind het jammer dat je Davins "noodkreet" kwalificeert als aandacht vragen. Iemand die zich inzet voor vandalismebestrijding constateert dat we gruwelijk achter lopen, is het nou zo erg dat diegene probeert meer mensen mee te krijgen om de achterstand in te lopen? Ik vind dat je zo iemand niet te woord staat met "Dat doe je maar ergens anders, niet in het Sportcafe". Hopend op wat meer collegialiteit, groet, Vinvlugt 21 jun 2009 01:05 (CEST)
De noodkreet is nodig, dat weet ik. Maar ik ben van mening, dat je dat moet doen in de daarvoor bestemde ruimte. En niet in elk cafe. Ik vind dat aandachtvragen, terwijl ik ook weet dat hij goed werk verricht Maar goed, het is nu een beetje oude koeien uit de sloot halen, volgens mij is alles nu vergeten en vergeven. Zeker wat mij betreft. Hsf-toshiba 21 jun 2009 01:08 (CEST)
Oude koeien? Het laatste kopje van de Kroep is er aan gewijd! Ik denk dat de achterstand in de controle van anoniemen de gehele wiki raakt, dus een oproep in de populaire cafés (niet iedereen leest de kroeg!) lijkt me nou niet te veel gevraagd. En het stoort toch niet, een medgegebruiker die collega's zoekt voor een goede zaak? Vriendelijke groet, Vinvlugt 21 jun 2009 01:40 (CEST)
Het stoorde mij wel, daarom haalde ik het ook weg. Deze bewerking heb ik eerder ook uit het cafe gehaald, omdat het er niet thuis hoorde. Zo zie je maar weer, ik ben ook bezig met vandalismebestrijding. Laten we wel de discussies bij het onderwerp houden. Dus.... Schaakcafe over schaken, sportcafe over sporten en niet over vandalismebestrijding. Hsf-toshiba 21 jun 2009 01:43 (CEST)
Als je dat al vandalisme noemt... Ik geloof dat je m´n punt dat vandalisme ook sportlemma´s raakt, niet helemaal vat. Ik laat het hierbij. Groet, Vinvlugt 21 jun 2009 01:48 (CEST)
Als je het grapje al niet begrijpt, dan is het inderdaad moeilijk discussieren. Natuurlijk begrijp ik dat het ook sportartikelen raakt. Natuurlijk begrijp ik ook dat zijn standpunt. En natuurlijk vind ik het een belangrijk iets wat gedaan moet worden. Maar.... op de juiste manier onder de aandacht brengen, graag. Hsf-toshiba 21 jun 2009 01:51 (CEST)
Hsf-toshiba, als je een beetje dieper nadenkt of wat meer had geweten van vandalistische bijdragen op sportartikelen, dan had je mijn oproepen niet weggehaald. Júíst op sportartikelen wordt veel vandalisme gepleegd. Sportuitslagen worden verkeerd aangepast, de artikelen van andere clubs worden in een verkeerd daglicht gezet en noem maar op. Dan kun je wel suggereren dat vandalisme niets met sport te maken heeft, maar dat is natuurlijk een blindheid van jewelste. Davin 21 jun 2009 09:26 (CEST)
Ik heb juist nergens gezegd, dat het niet met sport te maken heeft, jouw oproep heeft niks met sport te maken. Jouw oproep is geen sport, sportploeg of sportwedstrijd. Natuurlijk is er (juist) op sport ook vandalisme. Maar het cafe is er voor sportploegen, sportevenementen en andere zaken wat met Sport te maken heeft. Jouw oproep past daar niet tussen. Hsf-toshiba 21 jun 2009 10:18 (CEST)

Nowiki op Gebruiker:Hsf-toshiba/16e breedtegraad noord[bewerken]

Ter info: ik heb even een paar "nowiki"-haakjes aangebracht op Gebruiker:Hsf-toshiba/16e breedtegraad noord, om te voorkomen dat deze pagina nog opduikt in de betreffende categorieën. Groet, Alankomaat 21 jun 2009 19:41 (CEST)

Ja, hebt gelijk. Maar ik hoop wel, dat ik het ooit kan uitbreiden en er een volwaardig artikel van kan maken. Hsf-toshiba 21 jun 2009 20:42 (CEST)

King of Pop[bewerken]

Zijn bijnaam luidde; King of Pop. Nu niet meer dan? EdwinB 26 jun 2009 07:21 (CEST)

Nee, hij is toch dood? Hsf-toshiba 26 jun 2009 11:39 (CEST)
Dus? Lodewijk de Rijke wordt toch ook nog steeds genoemd? Als er staat dat ie de King of Pop was, vind ik het wat anders, bijnaam is bijnaam. EdwinB 26 jun 2009 23:33 (CEST)
Het leuke van de spreektaal Nederlands is, is dat de tegenwoordige en de verleden tijd te pas en onpas door elkaar heen worden gebruikt. Ik wil deze discussie niet aan gaan, ik ben geen taalwetenschapper. Ik stel voor, dat dit in het Taalcafe wordt gemeld. Hsf-toshiba 26 jun 2009 23:35 (CEST)
Prima idee. (ben ook geen taalwillie) groet, EdwinB 27 jun 2009 00:42 (CEST)

niet leuk[bewerken]

[http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia%3ASchaakcaf%C3%A9&diff=17230367&oldid=17158215 vandalsime?] --Raast(overleg) 27 jun 2009 01:36 (CEST)

Weet ik niet. Hsf-toshiba 27 jun 2009 10:30 (CEST)

Atletieklemma's op Portaal:Atletiek[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, Ik zie dat je de laatste tijd enkele atletieklemma's hebt aangemaakt. Een prima zaak, waar je vooral mee door moet gaan, wat mij betreft. Alleen één verzoek: zou je een nieuw lemma voortaan ook willen melden in de rubriek 'Nieuwe artikelen' op Portaal:Atletiek? Bij voorbaat mijn hartelijke dank. Groet,--Piet.Wijker 6 jul 2009 10:12 (CEST)

Sorry, maar ik heb geen atletieklemma's aangemaakt, voor het portaal atletiek, maar meer om een rode link te vullen, of vanwege een bepaald land. Maar ik zal er aan denken, zodra ik het atletiek-artikel over de Aziatische Indoorspelen ga aanmaken. Hsf-toshiba 6 jul 2009 19:58 (CEST)

Stations versus Spoorwegstations in Zoetermeer[bewerken]

Zie de verwijderpagina, ik heb daar mijn argumentatie gegeven. --Stunteltje 13 jul 2009 09:00 (CEST)

Incidenteel terug van weggeweest.[bewerken]

Hallo Geert! Door allerlei omstandigheden heb ik, al weer twee jaar geleden, plotseling afgehaakt. Ik deed meer op Wikipedia dan ik aankon en er waren wat problemen met mijn gezondheid. Ook nu ben ik nog druk met allerlei zaken, dus ik verwacht niet veel aanwezig te zijn op Wikipedia, maar het gaat toch weer kriebelen.

We hadden indertijd prettig contact over je uitstekende pagina's, daarom wil ik je graag zeggen dat het me spijt dat ik toen zo verdwenen ben zonder het je te laten weten. Sorry, dus!

Zoals ik al zei heb ik niet veel tijd over, ik zal kleine dingetjes doen, maar misschien is er dan af en toe een klein moment van samenwerking. Hartelijke groeten, --Haarajot Overleg? 20 jul 2009 22:40 (CEST)

Tsja... Op mijn Hyves heb ik het over mijn blogs over geluk. Je moet dingen doen, waarvan jij zegt dat je gelukkig wordt. Je moet jezelf elke avond in de spiegel kijken en tegen jezelf kunnen zeggen, dat je die dag dingen hebt gedaan, dat je dichter bij je geluk komt. Je moet weten, dat geluk iets persoonlijks is. Iets kan jou gelukkig maken, wat mij niet gelukkig maakt. En dat geldt natuurlijk ook andersom. Als je maar achter je eigen beslissing staat en blijft staan. Dát is het belangrijkste. Nog belangrijker dan Wikipedia. Echt... het leven is net als schaken. Nadenken over het resultaat, plannen, beslissing nemen en het resultaat accepteren. Echt, denk er maar eens over na. Het maakt je leven een stuk gemakkelijker. Doen wat je zelf wil en jezelf niet laten leiden door anderen. De hulp die je krijgt, die moet je aannemen. Maar, met die wetenschap, je moet het wel zelf doen. Ik hoop dat jij die dingen gaat doen, dat jou een gelukkig mens maakt. Deel je kennis, als je die wil delen, maar denk vooral aan jezelf. Dat is het allerbelangrijkste.
Over mijn wikipedia... mijn interesse is een beetje verlegd. Naast 's-Hertogenbosch en Rosmalen zijn daar Azië (met name Vietnam) en Wijchen bij gekomen. Al richt ik me voornamelijk op Vietnam. Tsja.... er zijn dingen die mij erg gelukkig maken. En dat zijn toch wel een aantal zaken uit Vietnam.... Groet, Hsf-toshiba 20 jul 2009 22:50 (CEST)
Dank je wel voor je snelle reactie. Ik had al gezien dat je met Aziatische zaken bezig was. Ik zie dat je nog steeds heel actief bent. Goed van je, en het is goed dat je er gelukkig van wordt, dat is inderdaad het criterium. Groeten, --Haarajot Overleg? 20 jul 2009 22:56 (CEST)
Nou... om heel eerlijk te zijn. Het is wachten tot woensdag en ik hoop dat mijn geluk zaterdag vanuit Thành phố Hồ Chí Minh naar Nederland komt.... Het kost een hoop duiten, maar dan is mijn interesse in de provincie Đồng Nai ook verklaard. En ja... ikzelf typ een beetje Vietnamees. Maar een ding... je hoeft jezelf niet te verontschuldigen, zolang jij dingen doet die jou gelukkig maakt. Hsf-toshiba 20 jul 2009 23:08 (CEST)
Nou, Vietnamees, je hebt het over ons eigen Brabant in het Vietnamees. LOL. Heel goed van je, dat Vietnamees, het ziet er niet eenvoudig uit. Ik hoop met je dat je geluk zaterdag vanuit Thành phố Hồ Chí Minh naar Nederland komt Geweldig! --Haarajot Overleg? 20 jul 2009 23:17 (CEST)

Air France - KLM[bewerken]

Hallo Hsf-toshiba, ik vind onder meer deze wijziging niet echt een verbetering. Voor de vindbaarheid was de oude structuur toch echt handiger mijns inziens. Groet, Alankomaat 25 jul 2009 15:54 (CEST)

Ehmmm..... je wilt dus dubbel gaan categoriseren? Hsf-toshiba 25 jul 2009 15:55 (CEST)
Nee, gewoon Air France - KLM weer uit luchtvaartmaatschappij-structuur tillen, zoals het voorheen was dus. Er vliegen geen toestellen met deze dubbele naam rond, dus lijkt me die keuze wel verdedigbaar. Alankomaat 25 jul 2009 15:58 (CEST)
Wou je zeggen, dat Air France - KLM geen luchtvaartmaatschappij is? Dat er geen vliegtuigen met die naam vliegen, heeft er volgens mij niks mee te maken. Het heeft natuurlijk wel met vliegen te maken, niet? Of wou je gaan op de tour van Categorie:General Motors (autoconcern) en Categorie:Opel (automerk). Dan zou er een nieuwe tak moeten komen. Hsf-toshiba 25 jul 2009 16:02 (CEST)
Ik beschouw inderdaad de 'merknamen' als de luchtvaartmaatschappijen en het moederconcern dan niet. Vergelijking met de automerken vind ik wel een goede, maar ik weet niet of er dan dus ook een nieuwe tak in de categorieboom moet komen; Air France - KLM lijkt me redelijk uniek geval. Lufthansa (moederconcern) is bijvoorbeeld eigenaar van meerdere maatschappijen, maar is ook een merknaam (dus luchtvaartmaatschappij). Had je suggesties qua benaming voor zo'n extra tak? Alankomaat 25 jul 2009 16:07 (CEST)
Nee, eigenlijk niet. Een alliantie is het ook weer niet, al mis ik die tak ook nog. Misschien overleg ergens anders droppen? Nu ik er over nadenk, moet ik je ook wel een beetje gelijk geven, maar zie het liefst een nieuwe tak ontstaan. Voorlopig is zo laten zoals het nu is even het beste. Hsf-toshiba 25 jul 2009 16:14 (CEST)
Typisch een voorbeeld van overcategorisatie: het bevredigt de behoefte aan systematiek bij de bewerkers, maar voor de gewone gebruiker maakt deze wijziging de categoriestructuur onbruikbaar als navigatiemiddel: zonder grondige voorkennis kom je nooit bij datgene wat je zoekt. En bij de meeste zoekenden ontbreekt die voorkennis, wat ook logisch is. Iemand die veel van de materie weet, zoekt op andere plaatsen dan Wikipedia - Nerdie 25 jul 2009 16:28 (CEST)
@Hsf: Ik zal er ook nog eens rustig over denken. Vind situatie zoals het nu is in elk geval niet ideaal. @Nerdie / Quistnix: Is dit nu weer een typisch voorbeeld van "ik geef wel kritiek, maar met een mogelijke oplossing kom ik ook niet?" Alankomaat 25 jul 2009 16:37 (CEST)

@Alankomaat. Ik besef ook wel, dat de huidige situatie niet ideaal is. Maar, net als wat Nedie zegt. Een ingewijde weet dat Categorie:SkyTeam iets te maken heeft met luchtvaart. Ik ben in ieder geval van mening, dat Categorie:Air France-KLM ook een tak in de luchtvaartsector moet hebben. ?Hoe? Daar moeten we eens goed over overleggen. Waar dat gaat gebeuren, weet ik nog niet. Ik merk het vanzelf wel. Hsf-toshiba 25 jul 2009 17:27 (CEST)

Let's get loud[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, ik zag net je vraag op Overleg:Let's get loud en heb m na al die tijd alsnog beantwoord :) Crazyphunk 18 aug 2009 00:23 (CEST)

Great... Beter laat dan nooit. Bedankt voor je berichtje, want ik heb de desbetreffende pagina niet (meer) op mijn volglijst staan. Hsf-toshiba 18 aug 2009 08:07 (CEST)

Verwijderingsnominatie Egypte (Bladel)[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Egypte (Bladel). De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090926 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 27 sep 2009 02:02 (CEST)

Verwijderingsnominatie Gévero Markiet[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Gévero Markiet. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091028 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 29 okt 2009 01:04 (CET)

Verwijderingsnominatie Halosar-val[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Halosar-val dat is genomineerd door Hsf-toshiba. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091111 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 12 nov 2009 01:08 (CET)

Verwijderingsnominatie WK 2010 groep A[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om WK 2010 groep A dat is genomineerd door Uiterwaal,remco. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091205 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 6 dec 2009 01:07 (CET)

Fijne[bewerken]

Beste Hsf - ik wens je van harte: fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 23 dec 2009 20:27 (CET)

Dank je... Al ben ik de laatste tijd niet meer zo heel veel aktief. Maar probeer de draad weer op te pakken. Een groot nadeel dat ik niet zo aktief was, is het gevolg dat Autotron en Autotron Rosmalen samengevoegd zijn, terwijl het twee aparte ondernemingen zijn. Maar ja, dat komt later wel weer. Hsf-toshiba 27 dec 2009 04:24 (CET)

Verwijderingsnominatie Geschiedenis van TOP Oss[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Geschiedenis van TOP Oss dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091231 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 1 jan 2010 01:11 (CET)

Verwijderingsnominatie De haan is dood[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om De haan is dood dat is genomineerd door Wolvenraider. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100109 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 10 jan 2010 01:07 (CET)

Categorie:Heineken[bewerken]

Hoi Hsf-toshiba,

De reden waarom ik de Categorie:Nederlands biermerk uit Categorie:Heineken verwijderde was dat de artikelen in die cat geen biermerken zijn, dat is het hoofdartikel Heineken ook niet, maar Heineken (bier) wel. Vind je het goed als ik jouw wijziging terugdraai?

Groeten Steppler 12 jan 2010 19:05 (CET)

Dat is natuurlijk een onzinargument. Alles onder Categorie:Nederland is heeft natuurlijk te maken met Nederland, maar dat wil nog niet zeggen, dat bijvoorbeeld Heineken een land in Europa is. Immers, Nederland is een onderdeel van Categorie:Land in Europa. Het heeft er iets mee te maken, maar niks meer dan dat. Hsf-toshiba 12 jan 2010 21:07 (CET)

Categorie:Wereldkampioen langebaanschaatsen naar nationaliteit[bewerken]

Best Hsf, ter info: ik heb Categorie:Wereldkampioen langebaanschaatsen naar nationaliteit en de subcats genomineerd voor verwijdering, omdat ik vind dat het de overzichtelijkheid niet ten goede komt. Lijsten lijken me in dit geval veel eenvoudiger. Als jij (of een meerderheid) het daar mee eens is, zal ik de lijsten gaan aanmaken. Groet, Alankomaat 14 jan 2010 20:52 (CET)

dubbel http[bewerken]

Hoi Hsf-toshiba,

Ik hoop dat je me vergeeft voor deze brutaliteit; ik ben bezig met dit lijstje.

Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 15 jan 2010 08:16 (CET)

Ik zie geen brutaliteit. Zolang het gewoon verbeteringen zijn, dan is alles welkom. Hsf-toshiba 15 jan 2010 13:16 (CET)
Fijn! Kwiki overleg 15 jan 2010 22:39 (CET)

Categorie Zaltbommel[bewerken]

Beste Hsf-toshiba. Ik had van de week een paar artikelen die sterk verband houden met Zaltbommel toegevoegd in de Categorie:Zaltbommel. Ik zie nu dat jij dit allemaal weer ongedaan hebt gemaakt, maar zonder aan te geven waarom. De selectie van artikelen was niet volstrekt willekeurig. De gebroeders Philips zijn bijv. in Zaltbommel geboren en troffen in het pand op de markt in Zaltbommel voorbereidingen voor wat uiteindelijk hun mega-concern zou worden. Emmy Verhey woont het overgrote deel van haar leven al in Zaltbommel en het festival dat naar haar is vernoemd vindt elk jaar in Zaltbommel plaats. Zo kan ik doorgaan. Er is dus alle reden om deze artikelen in de categorie Zaltbommel te plaatsen. Wat was de reden dat jij dit ongedaan hebt gemaakt? Groeten --NormanB 16 jan 2010 02:35 (CET)

Het is niet gebruikelijk, om mensen die toevallig zijn geboren in een plaats te categoriseren naar die plaats of gemeente. Zeker niet, als ze geen noemenswaardige bijdrage hebben geleverd aan de stadsgeschiedenis. Hsf-toshiba 18 jan 2010 16:57 (CET)
Maar ik geef juist aan dat het, in ieder geval in een aantal gevallen, gaat om mensen die wel een noemenswaardige bijdrage hebben geleverd aan de stadsgeschiedenis. Er zijn natuurlijk altijd grensgevallen en ik heb er niet zo'n moeite mee om die niet aan Zaltbommel te koppelen. Maar ben je het met me eens dat de gebroeders Philips en bijv. Emmy Verhey wel gekoppeld moeten worden? --NormanB 18 jan 2010 17:44 (CET)
Nee.... Ik ben het daar niet mee eens. Ik ben tegen categoriseren van personen in een gemeentecategorie. Maak liever een Lijst van personen die belangrijk waren voor de geschiedenis van Zaltbommel aan. Hsf-toshiba 18 jan 2010 19:50 (CET)

liedteksten[bewerken]

ik zie dat je gisteren een bijdrage van mij hebt teruggedraaid, met de opmerking haal ze dan overal weg. Dat is ook het plan. Maar door gebrek aan tijd kan ik ze niet allemaal tegelijk doen, noch moeten ze op iedere pagina weggehaald worden. Op sommige artikels heeft de liedtekst wel degelijk een meerwaarde. Gelieve dan ook niet al mijn bewerkingen terug ongedaan te maken, anders is het zeker een hopeloos werk. Wolvenraider 25 jan 2010 11:12 (CET)

Stel dan voor, dat daar (alvorens de teksten worden verwijderd) daar centraal over te discussieren. Anders is het voor de lezer ook verwarrend. Hsf-toshiba 25 jan 2010 16:23 (CET)
Zulke discussies zijn maar al te vaak gebeurd, door de paar mensen die zich er wel degelijk zorgen om maken (en niet enkel bezorgd zijn om hun eigen artikeltjes). Zowel op mirc als op diverse plaatsen hier op wikipedia gedurende de laatste 3 jaar... En verdergaande op de principes van wikipedia en wikisource, horen de liedteksten niet thuis op wikipedia tenzij ze een meerwaarde hebben voor de bijhorende tekst. (zoals zelfs al meermaals is aangehaald hebebn liedteksten niet eens bestaansrecht op wikipedia, ter vergelijking kijk maar eens naar sinterklaaslied). Tenzij u, in uw eentje, het er daar natuurlijk niet mee eens bent, dan nodig ik u uit om alle 4000+ bronnen van wikisource te laten importeren op wikipedia en ineens wikisource op te doeken. Ik begrijp dat u al uw eigen artikels met hand en tand wil verdedigen, maar zulke houdingen maken het onmogelijk om zowel voor wikipedia als voor wikisoruce als voor enig ander wikimediaproject om te bloeien en te groeien zoals het hoort. Wolvenraider 25 jan 2010 19:54 (CET)

Class 66[bewerken]

General Motors heeft al in 2005 Electro-Motive Diesel verkocht aan Berkshire Partners

MVG . -- Jan Oosterhuis 27 jan 2010 15:10 (CET)Spoorjan

NS 2200[bewerken]

Maakt U er maar Categorie:Locomotief van Allan van. De motoren weden geleverd door Hemmef en MTE.

MVG . -- Jan Oosterhuis 29 jan 2010 13:07 (CET)Spoorjan

Verbeter jij het artikel weer? Ook daar waar fabrikant staat in de infobox? Hsf-toshiba 29 jan 2010 13:09 (CET)

Argh![bewerken]

Ik de hele tijd denken "niet Den Bosch zeggen, maar 's-Hertogenbosch" en dan deed ik het toch. Mijn excuses Knipoog --Robert (overleg) 4 feb 2010 11:47 (CET)

Ach ja... Zie deze pagina... is wel geinig.. Hsf-toshiba 4 feb 2010 12:14 (CET)

Categorie:Spoorwegrijtuig[bewerken]

Is het handig om voor Spoorwegrijtuig en Spoorwagon ook Categorie naar fabrikanten aan te maken. Voorbeeld hier onder:

MVG . -- Jan Oosterhuis 12 feb 2010 19:42 (CET)Spoorjan

Hmmm... Daar had ik nog niet eens aan gedacht, maar dat is een logische boom, lijkt mij. Alles beter, dan spoorwegmaterieel naar land. Ik zou er wel spoorwegrijtuig van maken, omdat het artikel ook zo heet. Al ben ik voorstander van het artikel wagon in plaats van spoorwegrijtuig, omdat het weer wel goederenwagon is. Hsf-toshiba 13 feb 2010 10:10 (CET)

Verwijderingsnominatie Lijst van bouwwerken in Rosmalen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van bouwwerken in Rosmalen dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100318 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 19 mrt 2010 01:01 (CET)

Categorie ramp in 2010 Xynthia[bewerken]

Je hebt bij het artikel over de orkaan Xynthia de Categorie:Ramp in 2010 verwijderd. Mag ik vragen waarom? Het was wel degelijk een ramp. Eoosterhof 19 mrt 2010 19:08 (CET)

Dan zou je de Categorie:Orkaan in 2010 een onderdeel moeten maken van Categorie:Ramp in 2010. In lijn met Kyrill heb ik dit artikel gecategoriseerd naar Orkaan. Hsf-toshiba 19 mrt 2010 19:30 (CET)

Verwijderingsnominatie Sportpark De Hoef[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Sportpark De Hoef dat is genomineerd door Hanhil. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100319 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 20 mrt 2010 01:08 (CET)

Wethouderscategorieën[bewerken]

Zou jij hier eens naar willen kijken: Wikipedia:Categoriecafé#Vermelding van wethouderscategorieën bij burgemeesters. Dit naar aanleiding van je behartenswaardige opmerkingen over de verwijderingsvoordracht van een aantal categorieën van Drentse plaatsen. Je schreef daar onder meer: "Wikipedia wordt ook groter, steeds meer artikelen, dus dieper categoriseren is nu meer aan de orde, dan pakweg 4 jaar geleden. Je kan nu anno 2010 niet vast blijven houden aan ideeën van 2006." Bepaalde gebruikers willen de wethouderscategorieën maar in beperkte mate toepassen en doen daarbij een beroep op de achterhaalde richtlijn dat we maar weinig categorieën zouden mogen gebruiken, het liefst een of twee. Dat heeft wellicht goed gewerkt in de begintijd van Wikipedia maar voldoet bij de gevorderde toestand waarin Wikipedia nu verkeert volstrekt niet meer. Wikix 20 mrt 2010 02:02 (CET)

Censuur[bewerken]

Jammer toch dat er zovelen censuur willen plegen op het feit dat Sander Vreeswijk als verdachte is aangehouden in een moordzaak. Dit is gewoon normaal vermeld op verschillende internetsites en dagbladen. Dat ze dat willen censureren is nog tot daar aan toe, maar dat ze komen met allerlei niet relevante argumenten is wat mij nog het meest tegen de borst stuit. PatrickVanM / overleg 25 mrt 2010 16:23 (CET)

Het gegeven is, is dat menig persoon zich beroept op het gebruik van de Nederlandse media, dan wel privacy. Beide zijn niet terecht. Maar ja, ik kom er steeds meer achter, dat Nederland toch wel een beetje hypocriet is. Tates werd wel met naam en toenaam genoemd, omdat hij de Koninklijke familie had aangevallen. Maar nu het een "onbekend" persoon is, wordt het zo gedaan. Snap jij het nog? Hsf-toshiba 25 mrt 2010 16:39 (CET)
Tates werd genoemd omdat hij overleden was, alsof dat een argument is voor het wel vermelden. Als een feit bekend is mag dat -- nee, moet dat -- vermeld worden. Eerst moest al bij allerlei aanpassingen een bron (al stond het al de hele dag in de krant en kwam het elk uur op de radio, wijzigingen werden teruggedraaid als er geen bron bij was gegevens). Nu is er een bron en wordt er geschermd met privacy. Nee, ik snap het allemaal niet meer. Ik geloof wel dat ik me vanaf nu alleen nog maar ga bezig houden met artikelen over favoriete artiesten, films, etc want voor echt serieuze artikelen kan ik Wikipedia niet meer serieus nemen na al dat gedoe rond Sander Vreeswijk. PatrickVanM / overleg 25 mrt 2010 16:48 (CET)
Je moet je zeker houden aan je eigen ding op wikipedia. Je moet je bezighouden met zaken waar je veel van af weet, maar ook waar je interesse liggen. Echter, ik ben wel van mening, dat je je hiermee bezig moet blijven houden. Zeker als we dadelijk een besluit moeten gaan nemen. Echter, deze moord is helaas niet de eerste, maar zal helaas ook niet de laatste blijven. Dit artikel zal dan helaas ook niet de laatste zijn in zijn soort. Deze discussie, peiling, het slaat helemaal nergens op. Daarom slaat het ook nergens op, dat het is beveiligd. Hier worden geen besluiten genomen. Maar het is hard nodig, dat we die gaan nemen. Hsf-toshiba 25 mrt 2010 16:52 (CET)

Excuses[bewerken]

Mijn welgemeende excuses voor het per ongeluk overschrijven van een commentaar van jouw op de Overleg:Zaak-Milly Boele-pagina na een bewerkingsconflict welke ik niet correct heb afgehandeld. Nlwiki 26 mrt 2010 13:22 (CET)

Discussie stad naar land samengevat[bewerken]

Hallo Hsftoshiba, ik heb de door jou verplaatste discussie in het categoriecafé samengevat en een verwijzing naar de oude discussie toegevoegd. Voel je vrij mijn samenvatting aan te passen of aan te vullen! Alankomaat 3 apr 2010 13:47 (CEST)

Verwijderingsnominatie Johan Cruijff Schaal[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Johan Cruijff Schaal dat is genomineerd door Sustructu. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100415 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 16 apr 2010 02:10 (CEST)

Toevoegen maand-categorie[bewerken]

Hsf-toshiba, ik zie dat je maandcategorieen aan het toevoegen bent op de dagpagina's. Prima, maar denk je er wel om bij bijv. 1-9 mei dat je dan de categorie nader aanduidt met [[Categorie:Mei|01]], [[Categorie:Mei|02]] etc.? Anders komen die dagen in de categorie tussen 10-19 mei en 20-29 mei etc. te staan. Vriendelijke groet, Goudsbloem 7 mei 2010 21:02 (CEST)

? Hsf-toshiba 7 mei 2010 21:02 (CEST)
Oh... nu begrijp ik je. Hsf-toshiba 7 mei 2010 21:05 (CEST)
Alankomaat had het al aangepast voor de eerste dagen van Januari en Februari, ik heb het al gedaan voor je voor de eerste dagen van Maart en April. Vriendelijke groet, Goudsbloem 7 mei 2010 21:08 (CEST)
Was me nog niet opgevallen, maar nu je me er op attent maakt, is het me duidelijk. Had er niet eens aan gedacht. Maar het is een saai werkje, vooral de maand april, omdat je ook Categorie:Aprilia hebt, vult ie elke keer weer aan. En als je elke dag zo twee maanden pakt, blijft het wel leuk om zo de dagen te categoriseren. Hsf-toshiba 7 mei 2010 21:10 (CEST)
Zo denk ik er ook over: saaie werkjes moet je onderbreken met leuke werkjes, dan verdeel je de boel en blijft het leuk. Ik vind het trouwens wel een goede categorisering van je, de maanden. Er zijn veel lemma's die zo in die maand-categorieen kunnen komen. Goudsbloem 7 mei 2010 21:16 (CEST)
Ja, ik kwam het toevallig tegen, toen ik de Engelstalige wiki zat te lezen. Op zich ook nog wel logisch. Nu categoriseer ik alleen de dagen, de maanden van de jaren, de naamdagen, enkele gebeurtenissen (watersnoodramp van 1953), maar wat er dan nog meer in deze categorie terecht zou komen? Ik weet het niet. Wellicht dat de specifieke evenementen ook naar maand gehouden gaan worden. Bijvoorbeeld Categorie:Evenement in februari, waar de Olympische Winterspelen in kunnen. Hsf-toshiba 7 mei 2010 21:20 (CEST)
Dat laatste zou ik zelf weer een overcategorisering vinden, maar de rest wat je opnoemde is prima in die categorieen te stoppen. Goudsbloem 7 mei 2010 21:22 (CEST)
Nou, overcategorisatie heb je nu natuurlijk wel gelijk in. Maar ik bedoel eigenlijk te zeggen, dat ik vind dat de Olympische Winterspelen ook in de categorie horen te zitten. Omdat die nou eenmaal altijd in februari worden gehouden. Maar laten we vooral eerst kijken, in hoeverre we de maanden kunnen vullen, naast de dagen en de maanden in een bepaald jaar.

Ik denk wel dat je van sommige gebruikers tegenstand krijgt als je bijv. Olympische winterspelen in Categorie:Februari gaat stoppen. Als alle winterspelen ALLEEN in februari gehouden zijn zou het mij persoonlijk een aanwinst zijn voor die categorie, maar je moet wel voorzichtig zijn met categoriseren, want de meesten (waaronder ook ik) willen het hier niet zo hebben als in de en:wiki, waar op sommige lemma's wel 20 categorieen geplakt worden. Maar iets wat absoluut alleen en geheel in februari plaatsvindt, zou wat mij betreft in zo'n categorie kunnen. Goudsbloem 7 mei 2010 21:29 (CEST)

Al zou een artikel 100 categoriën hebben, mij maakt dat niet zoveel uit. Alleen moet je een artikel niet dubbel categoriseren. Bijvoorbeeld de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch is gecategoriseerd in kerkgebouw in 's-Hertogenbosch. Die categorie is weer gecategoriseerd in Categorie:Bouwwerk in 's-Hertogenbosch, dan zou je de Sint-Jan natuurlijk niet óók daarin moeten categoriseren. Voor wat betreft de OS, die werden in het begin ook in januari al gehouden. Ik ga dat dus niet doen, of dan zou óók die categorie moeten meenemen. Daar tegenwoordig de winterspelen alleen in februari worden gehouden, vind ik dat ook weer stom. Wellicht, als voorbereiding daarop, is een Lijst van evenementen in februari zeer zinvol, omdat je dan weet, welke artikelen dan eventueel erin gecategoriseerd kunnen worden. Maar, dan zeg ik ook meteen, als je die lijst maakt, heb je eigenlijk ook twee vliegen in één klap. Je hebt een overzicht, én de evenementen zijn per maand te vinden. Een droom, toekomstmuziek..... Iets voor de hotlist ;) Hsf-toshiba 7 mei 2010 21:37 (CEST)

MaK DE 6400[bewerken]

Deze MaK locomoteiven zijn in Duitsland als Baureihe 264 bekend. Inmiddels hebben deze locomotieven de volgende UIC voertuig nummer: 92 84 22 64 001-3 NL-Railon. MVG . -- Jan Oosterhuis 10 mei 2010 15:33 (CEST)Spoorjan

Nogmaals, hoe een locomotief of treinstel door een maatschappij genoemd wordt, maakt niet uit. Het gaat er om hoe de fabrikant de locomotief of treinstel noemt. Je gaat niet een artikel maken van Volkswagen Golf met electrische ramen, Volkswagen Golf met automatische transmissie, Volkswagen Golf met cruise control. Hsf-toshiba 10 mei 2010 15:55 (CEST)
  • Het voorbeeld over vliegtuigten en autos slaat nergens op. Treinen zijn en blijven treinen. De invulling van de diverse treinen is een ingewikklede opgave. MVG . -- Jan Oosterhuis 10 mei 2010 16:32 (CEST)Spoorjan
Nee, dat is niet zo. Fabriek A heeft één type trein aangemaakt, maar vervolgens krijgen ze van verschillende maatschappijen vragen of ze kleine aanpassingen op de standaard kunnen maken. Nu krijgen die treinstellen met die kleine aanpassingen een nieuw artikel. Je reinste onzin, want bij bussen en vliegtuigen doen we dat niet. Waarom we dat met die treinen wel doen? Ik weet het niet en hoop dat dat snel hersteld wordt. Hsf-toshiba 10 mei 2010 16:57 (CEST)
Ik zie dat je nog veel werk moet verrichten om de diverse vliegtuigen en maatschappijen overzichtelijk te maken voor Wikipedia. De autos mogen ooki wel wat overzichtelijker aangeduit. Alvast succes. MVG . -- Jan Oosterhuis 11 mei 2010 13:03 (CEST)Spoorjan
Als je niks zinnigs te vertellen hebt, kun je net zo goed wegblijven. Hsf-toshiba 11 mei 2010 16:53 (CEST)

Het is een doorverwijs die alleen van uit Categorie:Duits spoorwegmaterieel te zien is. hierdoor onstaan er geen gaten in deez Categorie. MVG . -- Jan Oosterhuis 13 mei 2010 13:12 (CEST)Spoorjan

  • Voor de rest is het verstandig om constructie te werken want een onbekende heeft niets aan deze afbraak metode.

Rekel[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, ik heb hiervan een dp gemaakt. Kan je het sjabloon eraf halen en de nominatie doorstrepen als je het hiermee eens bent? Vriendelijke groet, --ErikvanB 12 mei 2010 17:23 (CEST)

Coradia LINT 27[bewerken]

De treinen van de serie 640 zijn niet de enige treien van het Alstom type Coradia LINT 27. Er zijn er meerdere maatschappijen die met deze trenen rijden. MVG . -- Jan Oosterhuis 13 mei 2010 13:28 (CEST)Spoorjan

Dan zou er één hoofdartikel moeten komen met deze trein, niet voor elke maatschappij een apart artikel maken. Hsf-toshiba 13 mei 2010 13:41 (CEST)
  • Waar staat deze onzin. MVG . -- Jan Oosterhuis 13 mei 2010 13:44 (CEST)Spoorjan
Ik bedoel in welke dienst bericht van Wikipedia. Niet die rommelige vliegtuig onderwerpen. MVG . -- Jan Oosterhuis 13 mei 2010 14:58 (CEST)Spoorjan


Blijkbaar in je eigen gedachtenkronkel. Zoals eerder aangehaald. Boeing 747-200 is de standaard, je gaat geen artikel aanmaken met Boeing 747-200 van KLM, Boeing 747-200 van Alitalia. Hsf-toshiba 13 mei 2010 13:46 (CEST)

Wij haden afgesproken dat jij alle vliegtuigen per maatschappij uit zou zoeken dan doe ik dat wel met treinen van vershillende spoorweg maatschappijnen. De treinen rijden op verschillende trajecten. Cobi artiekelen maakt het overzicht niet duidelijker. MVG . -- Jan Oosterhuis 13 mei 2010 13:53 (CEST)Spoorjan

Pluraris Majestatus? Wij hadden helemaal niks afgesproken. Hsf-toshiba 13 mei 2010 14:29 (CEST)

Krakatau[bewerken]

Hej Hsf-toshiba,

ik zie dat je een "zie ook: Uitbarsting van de Krakatau (1883)" hebt toegevoegd op het artikel Krakatau (vulkaan). Op zich snap ik dat de naam van het artikel anders doet vermoeden, echter met uitzondering van de eerste en de derde zin van het artikel gaat het hele artikel over die uitbarsting. Het door jou aangegeven nieuwe artikel zou dus (vrijwel) identiek worden aan het bestaande artikel en je kunt er op wachten dat die artikelen vervolgens voor samenvoegen genomineerd gaan worden... waarom niet gewoon laten zoals het is? Alleen maar omdat die naam wat vreemd overkomt in de categorie?

Richard 31 mei 2010 16:25 (CEST)

Samenvoegen... nee... de een gaat over een berg, de ander over een uitbarsting. Hsf-toshiba 31 mei 2010 22:38 (CEST)
Zou moeten gaan, ja. Maar wat ik al zei: het artikel gaat vrijwel uitsluitend over de uitbarsting. Richard 1 jun 2010 09:55 (CEST)
Het onderwerp moet passen in de categorie. Óf de Categorie:Vulkaan is niet goed, of de Categorie:Vulkaanuitbarsting is incorrect. Hsf-toshiba 1 jun 2010 18:54 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Mulder (achternaam)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Mulder (achternaam) door Eddylandzaat, Đinh door Eddylandzaat, Vân door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100607 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 8 jun 2010 02:11 (CEST)

Dieskant[bewerken]

Ik kom nu in de buurt van 's-Hertogenbosch en heb al even naar het gemeente sjabloon gekeken. Volgens mijn lijst zijn Hintham en Meliskamp geen dorpen meer maar ook wijken (of zoiets). Maar omdat deze wel op het gemeentesjabloon staan blijf ik er verder vanaf. Maar belangrijker is dat ik een buurtschap gevonden het die er nog niet bij staat! Dieskant! klopt dat? Japiot 11 jun 2010 15:22 (CEST)

Ja, klopt. Dieskant staat er inderdaad niet op. Slordig, maar zou wel moeten. Echter, zijn Hintham en Maliskamp wel dorpen, omdat wanneer je Hintham binnenrijdt, dan staat er : Hintham, gemeente 's-Hertogenbosch. Zelfde geldt voor Maliskamp. Dat is bij Baardwijk weer niet zo, maar dat is bij geen enkel gehucht. Hsf-toshiba 11 jun 2010 15:30 (CEST)

Bikkel[bewerken]

Hallo Hsf-toshiba, Met dit heb ik niets te maken, zoals te zien is hier vulde mijn bot enkel en alleen een datum in in dat sjabloon. Groetjes - Romaine 12 jun 2010 12:23 (CEST)

Je kan niet zo maar een vraag naar bronvermelding weghalen, met slechts een opmerking in de bewerkingssamenvatting. In eerste instantie maak je de anoniem belachelijk door hem/haar te melden dat hij "zich meer in zijn woordenschat moet verdiepen". Beetje vreemde opmerking overigens. Als iemand zegt een begrip niet te kennen, heeft hij het woord dus ook niet in zijn woordenschat. En dan kom je nu met de opmerking dat we het maar even in het medisch woordenboek moeten opzoeken. Er wordt door diverse mensen gevraagd om (specifieke) bronvermelding. Kennelijk is deze betekenis van bikkel niet zo voor de hand liggend als jij denkt te weten. Magalhães 13 jun 2010 18:34 (CEST)
Ja, maar maar het is toch gewoon een bikkel? Al is het volgens mij niet verwijzend naar een mannelijk persoon, maar naar het mannetje van elk zoogdier. Maar goed, ik houd er wel over op. Hsf-toshiba 13 jun 2010 18:45 (CEST)

Verwijderings-nominaties diverse jachthavens[bewerken]

Hoi Hsf-toshiba: Ik zag dat je een lijst jachthavens op de verwijderinslijst hebt laten plaatsen met als argument dat een jachthaven een parkeerplaats is voor boten en dus NE. Als je een dergelijke opmerking zou plaatsen bij een lemma over bijvoorbeeld Jachhaven Meppel BV (waar dus terecht geen artikel over bestaat) ben ik het met je eens: voor een lijst met jachthavens heb je de ANWB Wateralmanak. Maar een aantal lemma's die je voor vewijdering hebt genomineerd zijn imho wel degelijk E-waardig. Of deze E-waardigheid (al) duidelijk werd uit de tekst van het lemma durf ik nu niet met zekerheid te stellen, maar zonodig zal ik die informatie toevoegen aan de diverse artikelen:

  • Seaport Marina IJmuiden: zeer grootschalig project om een compleet nieuwe zee-(jacht)-haven te ontwikkelen: in Nederland zijn er maar heel weinig "zoute" jachthavens (de meeste havens liggen aan binnewater en/of achter een sluis) en alleen daarom is SM al bijzonder. Dan de omvang van het project waarbij de bestaande pieren van Ijmuiden deels werden doorbroken. En tenslotte nog de E-waardigheid van de mensen achter de ontwikkeling: het is destijds opgezet door een clubje investeerders rond Willem Endstra en deze heeft zijn aandeel in het project voor weinig moeten afstaan aan personen rond ene Willem H.
  • Sixhaven Amsterdam: Op zich is de lokatie al bijzonder; dat een vereniging zonder winstoogmerk pal in het hartje van Amsterdam een jachthaven kan exploiteren is al vrij bijzonder. Vervolgens is de historisch context ook E: de Sixhaven is het laatste tastbare overblijfsel van de geschiedenis van de scheepsbouw (en reparatie) in Amsterdam: de vereniging die nu nog steeds de haven exploiteert is ontstaan als een personeels-vereniging van de dokwerkers van de NDSM, en van de directie van de ooit florerende NSDM kregen de personnelsleden een stukje water om hun hobby uit te oefenen. Zoals bekend is de hele voormalige werf veranderd in een stapel bakstenen, maar de Sixhaven bestaat nog.
  • Sovereign Harbour - zeer groot ontwikkelproject gebouwd rond een aantal kunstmatig aangelegde havens die via een sluis toegang bieden tot zee. Wellicht al bijzonder omdat de dichstbijliggende plaats (Eastbourne) geen haen had,maar zeker E door de grootschaligheid van het hele traject: een complete (fiske) woonwijk, winkelcentrum en meerdere haven-bekkens. Als een dergelijk project wat tientallen jaren aan het ontwikkelen is niet E is dan moet de Zuidas ook onmiddelijk van Wiki af en kunnen we Amsterdam beter ook wegdoen als een verzameling huizen.

Ik ben op zich niet tegen het verwijderen van lemmas die alleen maar een vermelding van een ligplaats-faciliteit zijn: daarvoor is de Wateralmanak, maar bijzondere projecten of havens met een zekere historische betekenins horen imo wel thuis in Wikipedia. En dan zijn er ook nog de catagorieen, waaronder Jachthaven die je wilt laten weghaleb. Stel voor dat we steden dan dus ook weghalen als verzameling huizen: nogmaals- een vermelding alleen om het bestaan van een jachthaven is geen reden voor plaatsing, maar er kan genoeg reden zijn om een jachthaven wel te vermelden, net zoals je een haven (zeehaven, natuurlijke haven, havengebied etc) ook wil vinden in Wiki. Groetjes, JanT 14 jun 2010 22:48 (CEST)

Verwijderingsnominatie NSB in Emmen.[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om NSB in Emmen. dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100615 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 16 jun 2010 02:05 (CEST)

Meningsverschil[bewerken]

Beste Hsf-toshiba, is het nu werkelijk nodig om bij een verschil van mening met PA's te beginnen? Lijkt me niet. Lees Wikipedia:Koel blijven#Omgaan met beledigingen eens. Dat je het niet met me eens bent is een feit, maar als je bij jezelf te rade gaat, zie je zelf volgens mij ook wel in dat het hernomineren van de betreffende categorieën een nodeloze en kansloze missie is. Je kreeg toen geen gelijk van een aantal andere gebruikers, dus waarom zou dat nu veranderen? Het is sowieso erg duidelijk dat je enkel een punt probeert aan te tonen. Jij vindt dat "stom persoon" als categorie moet kunnen, anderen delen die mening niet, dus ga je vervolgens in jouw ogen vergelijkbare categorieën voor verwijdering nomineren. Je krijgt daarin geen gelijk, dus probeer je "stom persoon" weer terug te krijgen. Daarin krijg je ook weer geen gelijk. Dus nomineer je vervolgens de categorieën die je eerder nomineerde maar weer opnieuw... En wat nu als je weer geen gelijk krijgt? Ga je dan "stom persoon" weer terugzetten? Enzovoort, enzovoort? Lijkt me goed om dit punt nu te laten rusten en verder te gaan. Groet, Alankomaat 19 jun 2010 11:06 (CEST)

Leg mij dan eens uit wat het verschil is tussen een blind persoon (persoon met een handicap) en een stom persoon (persoon met een handicap)? Waarom "discriminatie" en "meten met twee maten"? Het komt de duidelijkheid en kwaliteit niet ten goede, dat weet jij ook wel. Hsf-toshiba 19 jun 2010 14:00 (CEST)
Ik zou het op prijs stellen als je eerst excuses maakt voor je PA's. Inhoudelijk: je moet ergens een grens trekken. Zoals je zelf ook al aangaf, is het niet wenselijk om te categoriseren op bijvoorbeeld kleur van het haar, personen met AIDS, personen die getroffen zijn door een hersenbloeding of mensen met het down-syndroom. Waar je die grens legt is voor discussie vatbaar. Ik (en andere gebruikers) leggen de grens blijkbaar op een andere plek, dan waar jij 'm het liefst zou zien, zo is inmiddels gebleken uit diverse discussies. Ik zou het liefst ook bepaalde categorieën weg doen of een andere naam geven, maar als telkens blijkt dat anderen het daar niet mee eens zijn, dan is het verstandiger om je daar bij neer te leggen. Alankomaat 19 jun 2010 16:08 (CEST)
Punt is alleen, dat er helaas niet vergeleken wordt. De eerste keer dat de stommerds werd verwijderd, werd er alleen gekeken naar de naam, niet naar de andere gehandicapten. De tweede keer evenmin, dat vind ik gewoon oneerlijk, onduidelijk, maar vooral ook kwalitatief minder. Zeker als jij ook zegt, is het niet wenselijk om mensen naar ziekte te categoriseren, maar waarom dan wel naar het vermogen of iemand kan zien of juist niet? Hsf-toshiba 19 jun 2010 21:23 (CEST)
Beoordeling daarom gewijzigd in "neutraal". Alankomaat 20 jun 2010 11:11 (CEST)
Mijn belangrijkste argument is, is dat wanneer je een categorie aanmaakt, dat een artikel E wordt, voor die categorie. Bijvoorbeeld, een groep huizen bij elkaar is E, omdat het Plaats in Brabant is. Bijvoorbeeld Berlicum. De blinden, doven en mensen met een verlamming zijn niet E omdat ze blind of doof zijn, of een verlamming hebben, maar omdat ze iets anders hebben gedaan, wat hun E maakt. Dit zijn eigenschappen, in lijn met Categorie:Havenstad. Hsf-toshiba 20 jun 2010 12:10 (CEST)