Overleg gebruiker:Irismarianne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Irismarianne, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.003.903 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Puck & Hans[brontekst bewerken]

Hallo Irismarianne, ik heb je artikel Puck & Hans ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Kleuske (overleg) 13 mei 2013 19:27 (CEST)

Hallo Irismarianne, ongetwijfeld nav een verhitte discussie in De Kroeg, hebben JanB46 en ik aan je artikel gesleuteld. JanB46 heeft wat woordjes gewijzigd en rode links weggewerkt (vinden we niet zo mooi). Ik heb voornamelijk referenties toegevoegd, maar ook wat aan de tekst gesleuteld, meest op basis van die bronnen. Van de weergave van jullie editathon in Utrecht begrijp ik dat jullie ook veel boeken gebruikt hebben. Mocht je een verwijzing daarnaar in de appendix willen opnemen, dan kan dat, maar je zult de appendix dan moeten aanpassen. Kijk daarvoor bijvoorbeeld op Mackay (geslacht) (ik pik er even gauw eentje uit een lijstje). Open in nieuw tabblad, klik op "bewerken", kijk hoe het er uit ziet, neem een en ander over en klik op "annuleren". Klikken op bewerken EN op annuleren is een truc waarmee je atijd en overal kunt zien hoe een ander iets opgelost heeft. Bijna onderaan het artikel heb ik dochter Carmen nog even toegevoegd. Gewaagd, maar misschien mag het wel blijven (en krijgt ze ooit een eigen lemma). Oh ja: dit artikel blijft heus wel staan hoor. Groet, Sander1453 (overleg) 14 mei 2013 14:32 (CEST)

Hoi JanB46 en Sander1453 geweldig, dank voor jullie aanvullingen en tips. Het was erg lastig informatie te vinden in boeken over Puck & Hans wel heb ik in het archief van het Centraal Museum het e.e.a gevonden. Alleen was ik op de fashion-edit-a-thon zo lang bezig met zoeken dat ik amper tijd heb gehad het artikel verder op te maken (en te leren hoe dat moet). Inmiddels nog wat beeldmateriaal opgevraagd bij Hans, die voeg ik nog toe. hartelijke groet! Iris

Dag Iris. "beeldmateriaal opgevraagd bij Hans": toch geen origineel onderzoekGlimlach? En let op auteursrechten natuurlijk. Of hij moet het vrijgeven onder de GNU-licentie (link helemaal onderaan elk artikel) en dan kun jij het uploaden naar 'Commons' al weet ik niet hoe. Groet, Sander1453 (overleg) 15 mei 2013 11:43 (CEST)

Hallo nog een keer[brontekst bewerken]

Hallo Irismarianne. Heb je geen zin om hier nog eens wat te doen? Er zijn vast nog wel designers zonder artikel. Groet, Sander1453 (overleg) 7 okt 2013 15:40 (CEST)