Overleg gebruiker:JP001/Archief/dec 2015

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een archief van JP001. Verander de inhoud niet. Aanvullende opmerkingen graag op mijn huidige overlegpagina.

Taskforce[bewerken]

Beste JP001,

Je schreef op mijn OP die ik nu wil archiveren (vandaar deze kopie) het volgende
Beste KlaasZ4usV

Even geleden had je je naam toegevoegd aan het Wikipedia Taskforce-team. Dit apprecieer ik zeer hard en wil daarom je bedanken. Ik ben nu volop bezig om het project terug een nieuw leven in te blazen. Maar ik zou nog wel wat hulp met de opstart kunnen gebruiken, dus ik vroeg me af of jij ook een beetje wilt werken aan het in orde brengen van het Wikipedia Taskforce en zorgen dat het terug stilaan actief wordt. Alle kleine beetjes zijn welkom en zouden mij heel hard helpen! Ik hoop dat ik op je kan rekenen. 
Ik heb me bewust nog niet willen "vastpinnen", wil eerst even aankijken wie er nog meer in (gaan) zitten en wat e.e.a. precies inhoudt en betekent. Ten eerste een Engelse naam. Waarom niet gewoon "Wekgroep ..." of zoiets? Op de puntjes kun je dan specifieker worden pver de inhoudelijke doelen en/of taken die je de leden wil "opleggen ;-)". Kan ik aannemen dat je zelf een voortrekkers- of leidersrol gaat invullen?
Collegiale groeten van  Klaas `Z4␟` V:  1 dec 2015 09:26 (CET)

Ref names[bewerken]

Hallo JP001, Ik zie dat je hier diverse referenties van naam hebt voorzien. Op zich prima, maar de keuze voor de ref name is geen goede. Dit stimuleert andere gebruikers om de URL in de ref name te gaan "repareren" en dat gaat dan fout en dan kan ik dat weer herstellen. In het vervolg graag dus nooit meer URLs gebruiken. Dank! In het genoemde artikel heb ik ze allemaal verwijderd en dit probleem moet nog een keer op alle artikelen gecorrigeerd gaan worden. Groetjes - Romaine (overleg) 2 dec 2015 09:33 (CET)

Nuweg-nominaties[bewerken]

Het is alleen aan te bevelen om een nuweg-nominatie op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Direct te verwijderen te plaatsen. Verplicht is het niet. Een nuweg-nominatie wordt namelijk ook standaard en automagisch in de werk-categorie "nuweg" gezet en die wordt door de moderatoren scherp in de gaten gehouden. The Banner Overleg 3 dec 2015 20:29 (CET)

OK, begrepen. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 3 dec 2015 21:13 (CET)

Archivering revisited[bewerken]

Ik heb de schade aan het sjabloon herstelt. Waarom ga je er aan knutselen als je niet weet wat je doet?

Wat betreft de twee boxen: de beste methode is om de oude archieven terug te zetten en dan de archiefbot zijn werk te laten doen. (Dat kan een paar dagen duren.) The Banner Overleg 4 dec 2015 22:36 (CET)

Zwaar wegen[bewerken]

JP001, nu breng je wéér op grote schaal wijzigingen aan die een verslechtering in plaats van een verbetering zijn. Zie hier, waar onder meer staat: "In de figuurlijke betekenis 'belangrijk zijn' is zwaar wegen wél voor iedereen acceptabel". Marrakech (overleg) 7 dec 2015 16:00 (CET)

In het licht van de hierboven aangehaalde verwijzing heb ik een aantal van je wijzigingen zojuist ongedaan gemaakt. Je noemt bepaalde constructies contaminaties, terwijl de Taalunie ze veelal goedkeurt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor "zeggen aan" of "zeggen tegen". Je moet er echt zeker van zijn dat iets onjuist is voordat je het verandert. Velocitas(↑) 7 dec 2015 19:57 (CET)
Ja, jullie hebben beide gelijk. Ik ben iets te snel geweest in mijn handelen. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 7 dec 2015 20:07 (CET)
Als je twijfelt kun je in dit soort gevallen goed in het Taalcafé terecht.  Klaas `Z4␟` V:  10 dec 2015 10:57 (CET)

Aan de weg timmeren met stemming[bewerken]

Hoi JP001. Aan het begin van deze middag verklaarde je de stemming op Wikipedia:Opinielokaal/Eigen pagina's verwijderen voor geopend. Het is nu ruim 8 uur later en na jou hebben nog maar 2 mensen hun stem geplaatst. Zou je niet wat meer ruchtbaarheid willen geven aan deze stemming, bijvoorbeeld via Wikipedia:Stemlokaal? Groet, Apdency (overleg) 16 dec 2015 21:01 (CET)

Gewoon de stappen voor bekendmaking volgen, zoals hier wordt aangegeven. RONN (overleg) 16 dec 2015 21:27 (CET)

Fijne feestdagen!!![bewerken]

DE TIJD VAN STERKE DRANK EN TE VEEL ETEN IS AL WEER BIJNA AANGEBROKEN, DUS IK HOOP DAT JE JE DAARNA ALLE GOEDE VOORNEMENS NOG KUNT HERINNEREN OM ZE VERVOLGENS OP 5 OF 6 JANUARI WEER AAN DE KANT TE ZETTEN!!! VOOR IEDEREEN EEN VROLIJK KERSTFEEST EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR GEWENST!!! (en nu maar hopen dat alle vandaaltjes het goede voornemen hebben Wikipedia maar 'ns met rust te laten in 2016… OXYGENE 7-13 (OVERLEG)
Dank je wel, jij ook! JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 18 dec 2015 20:20 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek[bewerken]

Hallo JP001,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
In de eerste twee weken van december 2015 werd er in Parijs de klimaatconferentie van Parijs 2015 gehouden waar de wereld samenkwam om afspraken te maken om klimaatverandering verder tegen te gaan. Een van de gevolgen van de opwarming van de Aarde is dat er een flink aantal gletsjers in de wereld aan het afsmelten zijn en men is ook bezorgd over de Noordpool. Dat is een aanleiding om het Koninkrijk Denemarken op Wikipedia beter te gaan beschrijven en omvat de gebieden Denemarken, Faeröer en Groenland.
Daarom houden we van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 (voor de liefhebbers t/m 10 januari) de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Denemarken, de Faeröer en Groenland, met als eventueel bonusmateriaal het Noordpoolgebied.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Denemarken.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 dec 2015 00:51 (CET)

Wikipedia:Opinielokaal/Eigen pagina's verwijderen[bewerken]

Zou het niet een goed idee zijn om de peiling Wikipedia:Opinielokaal/Eigen pagina's verwijderen voortijdig te beëindigen? Het moge duidelijk zijn dat het voorstel nimmer meer een ruime meerderheid gaat behalen. The Banner Overleg 24 dec 2015 01:07 (CET)