Overleg gebruiker:JanB46

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Welkom op de overlegpagina van JanB46:

  • Vragen hier gesteld, worden hier beantwoord.
  • Vragen door mij elders gesteld kunnen op die plaats beantwoord worden.
  • Berichten op deze overlegpagina die naar mijn oordeel strijdig zijn met de
Wikiquette worden verwijderd.

Klik hier om een bericht voor JanB46 achter te laten
Onderteken aub door te klikken op het handtekeningsymbool boven het bewerkveld of met vier tildes: (~~~~)

Afzender, datum en tijd worden dan door de software onder uw bericht geplaatst.


ATAG[bewerken]

Beste Jan,

'ATAG Nederland' is enkele maanden veranderd naar ATAG Benelux (de website moet nog aangepast worden).

Onder 'ATAG Benelux' vallen de merken ATAG, Pelgrim, ETNA en ASKO. Er zit een verschil tussen 'ATAG Benelux' en het merk 'ATAG'. Vandaar dat ik voor die laatste een pagina wil creëren.

Hopelijk kunt u mij daarbij helpen of advies geven hoe we het onderscheid maken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Apster77 (overleg · bijdragen) 4 jan 2018 09:46‎

Gewoon in het artikel vermelden: op die-en-die datum werd om die-en-die reden de naam van het bedrijf gewijzigd. Doe dat informatief, droog en zonder promotie. Voor een eventueel artikel over het merk geldt uiteraard hetzelfde. Succes! JanB46 (overleg) 4 jan 2018 10:02 (CET)

Loek Huisman[bewerken]

Beste JanB, Fijn dat je het stuk van Loek Huisman hebt aangepast. Het waren mijn eerste schreden op bijdrage-gebied aan Wikipedia. Ik krijg het niet voor elkaar om nog een bron toe te voegen; bij Bewerken kan ik het hoofdstukje Bronnen niet bewerken. Ik heb nl. nog als bron gebruikt de Theaterbrief Nr. 6, van September 1967, van de Theaterabteilung van Diogenes Verlag, in Zürich. Daarin staan enkele recensies over zijn Goethe-stuk, en een korte levensbeschrijving. Die staat niet op internet, maar ik heb een origineel exemplaar.Nog een stukje van een leuke recensie is die van Paul Blaha in de Wiener Kurier over de première op 24 mei 1967: Äls wär's ein Stück von ihm". Voor Diogenes Verlag heeft hij ook de Shakespearestukken vertaald. Zou u kans zien om hier nog iets mee te doen in mijn stukje? Ik zou het jammer vinden als het stuk verwijderd door vanwege mijn onervarenheid. Alvast hartelijk dank! Carla.Carla Huisman (overleg) 25 jan 2018 13:45 (CET)

Dag Carla Huisman, het artikel is inmiddels wel voldoende 'gewikificeerd' en 'bebrond'. Als u nog toevoegingen wil doen kunt u bij bewerken in de lopende tekst zien hoe bronvermelding z'n beslag krijgt. Achter de zin of alinea waarvoor u een bron wil vermelden wordt door u:
<ref>Hier de gebruikte bron vermelden</ref>
geplaatst. Ik kan geen bronnen toevoegen die ik niet ken, dat is tegen de afspraken hier. Succes! Vr. groet, JanB46 (overleg) 25 jan 2018 16:06 (CET)

Ongewenste bewerking[bewerken]

Bedankt voor het plaatsen van het bericht dat ik een "ongewenste bewerking" zou hebben gedaan. Gelukkig is het voor sommigen makkelijk te bepalen wat onder dat begrip wordt verstaan. Gelukkig is Wikipedia niet geinteresseerd in informatie en gelukkig is Wikipedia geen welkome plek voor nieuwkomers. Hartelijk dank daarvoor en niet tot ziens! 83.86.150.111 27 jan 2018 22:42 (CET)

Uw bewerking op Ommelanden (Groningen) werd teruggedraaid met de opmerking 'Wat is de bron, en wat vinden toponymisten van deze bewering?' Die vragen zijn nog niet beantwoord. Vr. groet, JanB46 (overleg) 28 jan 2018 09:08 (CET)

Amish[bewerken]

Thank you a lot for your revision of my contribution to the article Amish. The Amish and related groups are my main subject of interest and I am frustatred that there is so much false and misleading information around concerning the Amish, mainly because of irresponsible and sensational popular despictions of the Amish like Amish Mafia and the like.

Hartelijk dank voor uw herziening van mijn bijdrage aan het artikel Amish. De Amish en verwante groepen zijn mijn belangrijkste interessegebied en ik ben gefrustreerd dat er zoveel valse en misleidende informatie rond de Amish is, voornamelijk vanwege onverantwoordelijke en sensationele afbeeldingen van de Amish zoals Amish Mafia en dergelijke. Dan Holsinger (overleg) 28 jan 2018 19:39 (CET)

Jij bedankt voor de aanvullingen mbt de geschiedenis. Maar eh, zo slecht is het artikel op nl:wp toch niet? JanB46 (overleg) 28 jan 2018 19:47 (CET)
Bedankt voor het compliment, ik probeer mijn best te doen! Dan Holsinger (overleg) 28 jan 2018 21:30 (CET)

Pagina Ali Niknam[bewerken]

Dag JanB46,

Ik heb de pagina van Ali Niknam aangepast en bronnen toegevoegd. Op de manier die staat aangegeven (volgens mij).

Zodat hij kan worden goedgekeurd en niet eraf wordt gehaald.

Ben benieuwd!

Groeten Jelle– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jellekies (overleg · bijdragen) 6 feb 2018 12:17‎

Dag Jelle, je opmerkingen worden door meer mensen gezien als je ze op de beoordelingspagina plaatst. De beoordelingsperiode duurt 14 dagen. Voor mij blijft de encyclopedische relevantie van deze ondernemer overigens onduidelijk. Groet, JanB46 (overleg) 6 feb 2018 12:47 (CET)

/* Gevangenen */ Martin Oldenburg[bewerken]

Hallo, Ik heb de naam van mijn opa op de lijst van gevangenen gezet. De aanleiding was het vinden van twee door mijn opa op briefpapier van kamp Amersfoort geschreven brieven. De briefen dateren 9. 11. 41 en 4. 1. 42. Ik weet niet veel van mijn opa omdat hij volgens overlevering aan de gevolgen van de oorlog is overleden. (het laatste is mij door mijn vader verteld). Wat ik wel weet: mijn opa was communist, hij een keer is gearresteerd (staat geschreven in een geschiedenisboekje over de gemeente Rijswijk. Kortom, ik begrijp dat niet alle 37000+ gevangenen worden opgenomen. Maar omdat mijn opa communist was en hij in november 1941 gedetineerd was mag ik aannemen dat hij bij de eerste lichting hoorde. Ik ben u dankbaar als mijn opa in de lijst van gevangenen wordt opgenomen. Als u er belang aan hecht wil ik u afschriften sturen van de genoemde brieven. Groet, Ed Oldenburg

/* Gevangenen */ Martin Oldenburg aanvulling[bewerken]

Hallo Jan, Mijn opa is in 1939 opgenomen in een lijst van links extremistische personen. Op pagina 305 van het door de CID uit 1939 daterende document (afschrift in PDF) staat mijn opa genoteerd. Deze lijst zal aanleiding van zijn arrestatie zijn geweest.

De naam van mijn opa is Martinus Oldenburg. Excuus daarvoor, Ed

http://resources.huygens.knaw.nl/rapportencentraleinlichtingendienst/data/IndexResultaten/IndexVensterResultaat?persoon=Oldenburg%2C+Martinus

Oldenburg, Martinus 01-09-1898 Rotterdam Rijswijk (Zuid-Holland). Kandidaat Provinciale Staten voor de R.S.A.P. (1939). Lijst links-extremistische personen (1939). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.209.78.222 (overleg · bijdragen) 7 feb 2018 07:41‎

Dag Ed, alle respect voor je grootvader die in Kamp Amersfoort moest verblijven natuurlijk. Echter de insteek van Wikipedia is dat informatie delen over gevangenen het zinvolst gebeurt door degenen te vermelden over wie een artikel in de encyclopedie beschikbaar is. Wanneer dat mbt Martinus Oldenburg in de toekomst ook het geval zou zijn dan kan zijn naam aan het artikel over Kamp Amersfoort worden toegevoegd. Vr. groet, JanB46 (overleg) 7 feb 2018 14:14 (CET)

Pagina overprikkeling[bewerken]

Ik heb op de pagina vermeld wie 'we' zijn en het aantal aangepast. Verder de bron van het aantal vermeld. Ook uitgelegd waar de schatting op gebaseerd is.

Kan het sjabloon nu verwijderd worden van de pagina? Groet, Ans Post– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door AnsPost (overleg · bijdragen) 16 feb 2018 21:50‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Dag Ans, Een bron die er toe doet is 'gezaghebbend' en 'onafhankelijk'. In dit geval zou ik daar nog 'wetenschappelijk' aan te willen voegen. Het artikel lijkt tot nu toe te worden gedragen door informatie van een website en zelfs 'het team' van een niet algemeen bekende stichting of bedrijf. Het lijkt me noodzakelijk dat het op de beoordelingslijst blijft om te peilen of dit encyclopedisch voldoende verantwoord wordt gevonden. Zo lang duurt 14 dagen toch niet? Groet, JanB46 (overleg) 16 feb 2018 22:10 (CET)

Moeder Aarde[bewerken]

Ik heb in je bijdrage nog een link naar de TaalUnie gestopt. Maar als je dat helemaal niet wilt hebben (ik hoor eigenlijk niet in andermans overleg te porren), mag je het natuurlijk ook weer terugdraaien. Maar ik vond de link op deze manier sterker, dan wanneer ik er weer een complete bijdrage onder zou zetten. Ik wilde je in ieder geval van mijn geknoei op de hoogte stellen. ed0verleg 17 feb 2018 10:52 (CET)

Prima hoor. JanB46 (overleg) 20 feb 2018 20:32 (CET)

Oude Noorden[bewerken]

Hallo Jan. Wat betreft deze bewerking: ik heb ook zitten worstelen met hoe die links goed kunnen worden weergegeven, want inderdaad, de hele zin tussen rechte haken zetten geeft wel een raar beeld. Maar nu staan er die [1] en [2], wat misschien voor verwarring kan zorgen met de 1 en 2 in de bronnen in de appendix daaronder. Enig idee hoe we dat kunnen oplossen? - Met vriendelijke groet, je naamgenoot JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 feb 2018 13:46 (CET)

Dag andere Jan, ja, lastig. Was er ook niet echt tevreden over. Nieuwe poging gedaan. De eerste link is m.i. trouwens van marginaal en gedateerd belang (maar wel leuk). De tweede heeft duidelijk een commerciële inslag maar biedt na enig zoeken ook voldoende andere informatie. Nog gefeliciteerd met de Uil trouwens! Vr. groet, JanB46 (overleg) 24 feb 2018 14:46 (CET)
Bedankt voor de felicitaties. Ja, dat is een goede oplossing, lijkt me. Ik heb er wel hoofdletters tussen gezet om het beter leesbaar te maken. Leek me in dit geval beter dan spaties. En ik ben het met je eens over die tweede link. Ik heb aanvankelijk met m'n muis boven de terugdraaiknop gehangen, maar vond uiteindelijk, net als jij, dat de link toch ook voldoende andere info gaf. Hij moest alleen beter worden opgemaakt. Hopelijk hebben we dat nu voor elkaar. Bedankt voor de samenwerking (ook op Harmanus Hondius, nog zo'n bewerking van een anoniem waarmee ik even niet wist wat te doen). Mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 feb 2018 16:18 (CET)

Gang (steeg)[bewerken]

Beste JanB46, Ja ik vind dat je erg vrijmoedig omgaat met door mij aangebrachte aanvullingen/ correcties bij gangen/ stegen. Hoe goed bedoeld ook. Ik merk dat je feitelijke - dus onderbouwde - inzichten herschrijft tot makkelijk leesbare zinnen waarvan de inhoud soms niet meer klopt. Ik meen dat het de bedoeling is van wikipedia dat op de site historisch correcte teksten worden geplaatst. Ik ben cultuurhistoricus en heb veel onderzoek gedaan naar onder meer gangen en hun bewoningsgeschiedenissen. Dus eerlijk gezegd: ik weet behoorlijk veel over het onderwerp gangen in de Jordaan, onder meer de Pottenbakkersgang, het Jordaanmuseum, Het Aardappeloproer. En nog zo wat.

groet Mieke Krijger – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mieke Krijger (overleg · bijdragen) 3 mrt 2018 22:29‎--PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Dag Mieke Krijger, Het correct zijn van de informatie dient inderdaad voorop te staan, maar direct daarna volgt mijns inziens toch wel de leesbaarheid. Een term als 'ensemble' zal heel gebruikelijk zijn in de architectuur, de gemiddelde lezer kan er zich niet zoveel bij voorstellen als het om aan elkaar geklitte woninkjes van arme lieden (en daarvoor ambachtslieden) gaat. Zoals ik een jaar geleden al schreef op je overlegpagina; Wikipedia schrijven we samen, vrijmoedig, maar wel met enige kennis van zaken. Teksten redactioneel verbeteren wordt daarbij gezien als een deugd. Een andere deugd is het vermijden van zelfpromotie. Ik hoop dat je door mij geïntroduceerde onjuistheden zult willen verbeteren. Overleg over verschillen in zienswijze is altijd mogelijk, het effectiefst is dat op de bij ieder artikel aanwezige overlegpagina. Vr. groet, JanB46 (overleg) 4 mrt 2018 08:41 (CET)

Vondelpark[bewerken]

Sorry,

Ik wist niet dat dit niet paste in dit artikel.

Groetjes,

Jooske– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Aggie2 (overleg · bijdragen) 9 mrt 2018 22:58‎

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015[bewerken]

De bladzijde Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 was al geruime tijd niet onderhouden. Vandaag heb ik de bladzijde aangepast op basis van mijn ervaringen bij ondersteuning van cliënten en het namens die cliënten optreden bij hoor- en adviescommissies en rechtbanken. Ik zag dat je wat aanpassingen hebt aangebracht. Dank.

Met vriendelijke groet, Peter de Pagter, Wmo consulent.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Peter de Pagter (overleg · bijdragen) 10 mrt 2018 23:06‎

Dag Peter, welkom op Wikipedia en bedankt voor je werk aan het artikel! De kunst is dit soort artikelen meer tijdsbestendig te maken. Dat maakt de tekst encyclopedischer en vergt minder onderhoud. De grote lijn is dus belangrijker dan (vaak veranderende) uitvoeringsdetails. Vr. groet, JanB46 (overleg) 11 mrt 2018 08:32 (CET)

Horeca[bewerken]

Beste Jan,

Waarom verwijderd u het kopje Starthoreca onder het artikel Horeca? Ik ben als student zeer tevreden met de informatie die ze mij gratis verstrekken. We zouden moeten aannemen dat brancheorganisaties e.d. dit doen alleen zij vragen JUIST een commercieel bedrag voor deze informatie. U moet eens kijken hoeveel formulieren er gratis te downloaden zijn waar iedereen binnen de horeca goed gebruik van kan maken! Ik heb daarom opnieuw Starthoreca toegevoegd onder de titel Kennisportaal omdat ik uw verwijdering onterecht vind. Hopelijk begrijpt u nu beter waarom dit geen spam of advertentie is.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Eenartikelschrijver (overleg · bijdragen) 12 mrt 2018 06:37‎

Wikipedia is geen Goudengids, zie ook WP:NIET. JanB46 (overleg) 12 mrt 2018 08:39 (CET)
Zie ook de uitleg die u reeds kreeg op uw overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2018 09:12 (CET)