Overleg gebruiker:Jan Arkesteijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ArchiefRidderideaal[bewerken]

Beste, ik heb de pagina Ridderideaal op de beoordelingspagina geplaatst. Het artikel is een dubbeling van de paragraaf Ridderlijkheid en ethos, zonder er extra informatie aan toe te voegen. De nominatie blijft 2 weken staan, waarna een moderator bekijkt wat er met het artikel gebeurt. Eventuele discussie vindt plaats op de beoordelingspagina. Thieu1972 (overleg) 28 feb 2019 07:32 (CET)

Doorverwijspagina[bewerken]

Hoi, het is niet zomaar de bedoeling een doorverwijspagina te verplaatsen, het kan maar dan wel met een goede reden en goed overleg. Daarvoor is meestal een moderator nodig. Als het alleen de bedoeling Sion door te laten verwijzen naar Sion (doorverwijspagina) is dat niet handig, omdat Sion gewoon de aangewezen plek is voor een doorverwijspagina. Alleen wanneer er sprake is van situatie waarbij de verschillende gebruikers het eens dat een bepaalde artikel de voorkeur geniet, door bijvoorbeeld zo gezegde 'hoofdbetekenis'-vorm kan er soms gekozen worden voor veranderde constructie.. In dit geval lijkt mij dat er geen uitgesproken hoofdbetekenis is en dus is de enige plek voor de doorverwijspagina Sion. Vandaar dat ik je wijziging heb teruggedraaid. Dagdeel (overleg) 28 jun 2019 14:02 (CEST)

Beste Dagdeel, als ik de sjabloon Zie dp toepas wordt gewezen naar naar Sion (doorverwijspagina). Ik kan er dus niets anders van maken. Jan Arkesteijn (overleg) 28 jun 2019 14:06 (CEST)
Hoi, aha vandaar. Het beste is dan ook zieook te gebruiken. Ik heb het voor je aangepast, dan weet je dat voor de volgende keer. Het is overigens niet echt nodig lijkt mij maar bon iedereen zo willetje.. :) Dagdeel (overleg) 28 jun 2019 14:12 (CEST)
Beste Dagdeel, zo ga je wel voorbij aan het feit dat Sion een doorverwijspagina is. Dus als ik wil verwijzen naar een doorverwijspagina dan gebruik ik daar het sjabloon Zie DP voor en dan moet ik dus de toevoeging (doorverwijspagina) gebruiken. Ik zie niet in waarom dat niet mag van jou. Jan Arkesteijn (overleg) 28 jun 2019 14:37 (CEST)
Beste Jan Arkesteijn, het sjabloon ziedp is bedoeld voor pagina's die een hoofdbetekenis hebben staat, dus stel Sion zou over die van Zwitserland gaan, dan staat de doorverwijspagina op 'Sion (doorverwijspagina)', en verwijs voor andere betekenissen door naar de doorverwijspagina. In dit geval is Sion zelf de doorverwijspagina. Dus dan werkt de ziedp-sjabloon niet goed omdat de doorverwijspagina op Sion staat. Voor meer uitleg zie onder meer: Wikipedia:Doorverwijspagina.. Dagdeel (overleg) 28 jun 2019 14:45 (CEST)

Uitbraaksleuf[bewerken]

@Jan Arkesteijn: je had dit lemma aangemaakt en ik vroeg me af of dit weergeeft wat een uitbraaksleuf is, of heb ik het totaal fout? Thnks. Lotje (overleg) 11 jul 2019 09:10 (CEST)

Hallo Lotje, nee dat is geen uitbraaksleuf. Een uitbraaksleuf zie je niet aan de oppervlakte omdat een pand is gesloopt. Een archeoloog gebruikt de fundamenten van een afgebroken gebouw om vast te stellen dat er ooit een gebouw heeft gestaan. Soms zijn zelfs die fundamenten afgebroken en de resten van de sleuf die daarvoor werd gegraven, dat noemt men uitbraaksleuf, zijn dan de enige bron om vast te stellen dat er vroeger iets heeft gestaan. Die sleuf kan gevuld zijn met het puin van de sloop. Jan Arkesteijn (overleg) 11 jul 2019 11:03 (CEST)
Bedankt voor de toelichting. Too bad natuurlijk dat de beschrijving bij de afbeelding verwarring schept bij een leek. Lotje (overleg) 11 jul 2019 11:07 (CEST)
Ja, dat is zo. Maar deze afbeelding schept verwarring. Jan Arkesteijn (overleg) 11 jul 2019 11:10 (CEST)