Overleg gebruiker:Jan Arkesteijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief


afbeeldingen[bewerken]

Dag Jan, ik zie dat je geblokkeerd bent op Commons nu. Ik ben zelf ook van mening dat je originele foto's niet van kleur zou moeten veranderen zonder dat duidelijk te vermelden. Het lijkt volgens de licentie wel toegestaan, maar je moet eventuele wijzigingen wel vermelden, zie de tekst van licentie onder kopje naamsvermelding (zie https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.nl). Ik denk dat dit ook allemaal aan de orde zal zijn geweest op Commons, en die discussie wil ik niet overdoen. Maar het is wel heel erg jammer van al het werk, ook een verlies voor de artikelen op Wikipedia Huilend. Vooral bij afbeeldingen die je uit youtube films hebt gehaald bijvoorbeeld. Is het wellicht mogelijk om de bestanden die genomineerd zijn voor verwijdering te vervangen door de originele afbeeldingen? Heb jij die misschien nog op je PC thuis? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 10 nov 2018 17:22 (CET)

Bedankt Elly. Het gaat niet om CC-BY-SA maar om CC-BY en die stelt die eis niet. Nee ik geen kopieën meer. Jan Arkesteijn (overleg) 10 nov 2018 17:29 (CET)
Bedankt voor je antwoord. Het gaat dan ook misschien niet zozeer over een juridisch dan om een moreel principe waar mensen verschillend over denken. Jammer dat je de originele niet meer hebt. Dan is er weinig anders aan te doen dan overnieuw maken. Elly (overleg) 10 nov 2018 17:34 (CET)
Hallo Jan Arkesteijn, kom eens kijken naar mijn vraagje m.b.t. commons:Category:Portrait of a Girl in Blue Dress (Johannes Cornelisz Verspronck - Rijksmuseum Amsterdam). Heb ik het goed dat afbeelding door bots zoals: JarektUploadBot, DcoetzeeBot, File Upload Bot (Timscaffidi) of File Upload Bot (Eloquence) om het even welke afbeelding kunnen uploaden? Vreemd, al die verschillende kleuren... waarvoor is dit wél goed en wordt hetgeen jij deed als niet toegelaten beschouwd waardoor een blok? Lotje (overleg) 18 nov 2018 14:00 (CET)
@Jan Arkesteijn: volg jij je OP op commons? ...I have no to an unblock when Jan can make a commitment to changing the way they go about uploads... zegt . Misschien dringend in overleg gaan? Lotje (overleg) 21 nov 2018 15:19 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Ridderideaal[bewerken]

Beste, ik heb de pagina Ridderideaal op de beoordelingspagina geplaatst. Het artikel is een dubbeling van de paragraaf Ridderlijkheid en ethos, zonder er extra informatie aan toe te voegen. De nominatie blijft 2 weken staan, waarna een moderator bekijkt wat er met het artikel gebeurt. Eventuele discussie vindt plaats op de beoordelingspagina. Thieu1972 (overleg) 28 feb 2019 07:32 (CET)