Overleg gebruiker:Jnyssen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Jnyssen! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.059.364 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Opmerking over Massief van de Vesder[bron bewerken]

Dag Jnyssen, op dit artikel linkt u met Aken naar een doorverwijzingspagina.

Kunt u aangeven om welke plaats het specifiek gaat? Bij voorbaat dank, MVG Arch (Overleg) 17 aug 2019 13:34 (CEST)

Onrust stoken[bron bewerken]

Beste Jnyssen, ik zie dat u zich hier vooral "nuttig" maakt met het stoken van onrust door uw onnodige anti-Vlaamse toevoegingen en aanpassingen met bewerkingsoorlogen tot gevolg, dat helpt wikipedia geen stap vooruit, zorgt voor ergernis en komt daarenboven nogal zielig over. Het is dus beter voor iedereen dat dit stopt. Gentenaar~nlwiki (overleg) 18 aug 2019 09:47 (CEST)

Vlaamse strijdvlag[bron bewerken]

Hartelijk dank voor uw inspanningen om het artikel neutraal te houden. Als u hulp nodig heeft of twijfelt kunt u het altijd op de Help:Helpdesk vragen. Daar helpen we u graag, mocht dat nodig zijn. Floortje Désirée (overleg) 19 aug 2019 09:28 (CEST)

Jnyssenm ook namens mij hartelijk dank voor uw inspanningen. Ik heb vanmorgen een beveiliging aangevraagd zodat het eventjes rustig is daar. MVG, Arch (Overleg) 20 aug 2019 08:32 (CEST)
Meneer Jnyssen, uw bewerkingen zijn ronduit absurd, destructief en gespeend van elke motivering. U slaagt er niet in om ook maar één inhoudelijk argument te weerleggen, niet één. (zie OP) U loochent de objectieve feiten (vb dat de Vlaamse Beweging ook een (extreem-) linkse vleugel heeft), doet aan stemmingmakerij en bent duidelijk uit op een bewerkingsoorlog. U negeert zelfs de mening van linkse en belgicistische historici (Bruno De Wever, Luc Huyse). U blijft volharden in de boosheid om alles wat van dicht of van ver met de Vlaamse Beweging te maken heeft te stigmatiseren om deze toch maar in het extreem-rechtse verdomhoekje te kunnen plaatsen, tegen elk overleg, consensus of logica in. U maakt zichzelf belachelijk. Ik zou uw voorbeeld kunnen volgen en ook de Belgische driekleur een collaboratie- of kolonisatievlag (Waals Legioen, Degrelle, koning Leopold II in Congo) kunnen noemen. Maar ik ga me niet verlagen tot uw niveau.Borluut (overleg) 20 sep 2019 21:39 (CEST)

Beste Borluut, Jnyssen is een fake profiel van [1] aangemaakt op 26 juni 2019 om elk Vlaams onderwerp te vandaliseren. Een discussie is onmogelijk want hij is niet voor reden vatbaar.Gentenaar~nlwiki (overleg) 21 sep 2019 20:17 (CEST)

De Belgische driekleur van het Waals legioen is nogal aangebrand:
Bovenstaande, graag ondertekenen met 4 tildes. Ik verwijderde uw illustratie die niet terzake doet. Jnyssen (overleg) 22 sep 2019 05:40 (CEST)

Aangebrand[bron bewerken]

Dag Jnyssen, Ik heb jouw artikel over dit woord hier op de beoordelingslijst geplaatst, omdat het volgens mij niet past in de encyclopedie (en eventueel wel in een woordenboek). Marrakech (overleg) 12 sep 2019 15:00 (CEST)

Ik merk dat je geen contact wil opnemen, heel jammer dat een privegesprek niet eens mogelijk is. Ik wil gewoon weten waar dat anti-Vlaamse sentiment vandaan komt, er moet toch een reden voor zijn.Gentenaar~nlwiki (overleg) 16 sep 2019 14:19 (CEST)

Beoordelingsnominatie Aangebrand (WO II)[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Aangebrand (WO II) dat is genomineerd door Marrakech.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190912#Aangebrand (WO II) en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 13 sep 2019 00:56 (CEST)

Ik zie dat een aantal flaminganten op deze wiki gepikeerd zijn als ze eraan herinnerd worden dat collaborateurs in de omgangstaal redelijk duidelijk benoemd worden. Aangebrand is zeker een algemeen gebruikt begrip. Dus stel voor dat het behouden wordt. Jnyssen (overleg) 15 sep 2019 08:11 (CEST)
Dat zullen de moderatoren beslissen.Gentenaar~nlwiki (overleg) 16 sep 2019 14:15 (CEST)
Meneer Jnyssen, ooit al van een 'aangebrande mop' gehoord? Dat is een vuile, schuine of pikante mop, een mop met een seksueel geladen inhoud. Ook dat is een algemeen gangbare term. Gaat u daar ook een apart lemma van maken?Borluut (overleg) 21 sep 2019 19:46 (CEST)
Borluut niets verhindert je daar een lemma over te maken, dat is geen reden om een ander lemma te willen verwijderen. Hoe weet je overigens dat ik meneer ben? Ik ben mss wel queer, of een dame, of ik herken me mss niet in de binaire M/V opdeling. Ik hou niet van hokjesdenken... ;-) Jnyssen (overleg) 22 sep 2019 05:38 (CEST)

Nederlands in Wallonië[bron bewerken]

Ik heb jouw vandalisme op Nederlands in Wallonië ongedaan gemaakt. Dit slaat nergens op. Weest gewaarschuwd. The Banner Overleg 30 sep 2019 15:44 (CEST)

sinds 8 jaar worden er bronnen gevraagd. Er zijn er geen. En de sectie blijft maar staan...
Je zegt het zelf al: er staat al een bronvraag bij. Dan is het vandalisme om nog 14 extra bronvragen te plaatsen. The Banner Overleg 30 sep 2019 16:25 (CEST)

Beoordelingsnominatie Joseph Happart[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Joseph Happart dat is genomineerd door VanBuren.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20191006#Joseph Happart en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 7 okt 2019 00:56 (CEST)


Ter info[bron bewerken]

Zie Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Verzoek topicban t.a.v. Jnyssen wegens anti-Vlaams vandalisme - Robotje (overleg) 11 okt 2019 13:15 (CEST)

Oorlogsmonument van Membruggen[bron bewerken]

Hallo Jnyssen, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Oorlogsmonument van Membruggen. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 17 nov 2019 21:11 (CET)

Roger Martens[bron bewerken]

Misschien moet je nog even naar Roger Martens. Er zitten zo her en der wat type- en opmaakfouten. En ook de E-waarde van meneer verdient wat nadere aandacht want uit dit artikel kan ik onvoldoende E-waarde halen. The Banner Overleg 17 nov 2019 21:38 (CET)

Verzetsmonument in Heks[bron bewerken]

Hai, ik zie je artikel Verzetsmonument in Heks en er zijn twee zaken die me opvallen:

  • Er staan rode meldingen over sjablonen. Als ik de wikicode bekijk, dan is het me duidelijk dat je Franse sjablonen hebt overgenomen. Dat werkt dus niet. Je zult de Nederlandse tegenhangers moeten opzoeken en die handmatig invullen.
  • Je hebt het artikel vertaald vanaf de Franstalige wikipedia. Dat is prima, en je hebt dat ook in de bewerkingssamenvatting vermeld. Als tip zou ik dit sjabloon willen meegeven: dat sjabloon is niet verplicht, maar wel handiger voor de lezer, zeker als over een paar jaar de lijst met bewerkingen langer is geworden en je jouw eerste bewerkingssamenvatting niet meer terug kunt zien.

Thieu1972 (overleg) 17 nov 2019 21:52 (CET)

PS Hetzelfde geldt voor Roger Martens: de Franse infobox past niet in onze Wikipedia. Thieu1972 (overleg) 17 nov 2019 21:56 (CET)

Dank. De vertaalalgoritmes staan duidelijk niet op punt.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jnyssen (overleg · bijdragen)

Klopt, ik zie wel vaker problemen met het vertaalprogramma. Veel opmaaktechnische zaken worden niet goed omgezet. Thieu1972 (overleg) 17 nov 2019 22:00 (CET)
Het Franstalige artikel is trouwens ook van Jnyssen. The Banner Overleg 17 nov 2019 22:22 (CET)

Mededeling van de Arbitragecommissie[bron bewerken]

Geachte Jnyssen, de Arbitragecommissie heeft besloten de tegen u ingediende zaak (voorlopig) niet in behandeling te nemen. Meer informatie vindt u op de zaakpagina.

De Arbitragecommissie, 2 dec 2019 22:44 (CET)

Extreemrechts[bron bewerken]

Ik heb de foto opnieuw uit de inleiding gehaald. Deze foto is ongeschikt om een beeld te geven van de onderwerp aangezien dat over een politieke richting gaat. Een willekeurige uitwerking/groep daarvan in de inleiding zetten past niet. Ik heb ook de gallery aangepast. De foto's waren dusdanig groot dat ze het artikel overnamen in -plaats van als illustratie te dienen. The Banner Overleg 23 dec 2019 11:24 (CET)

Toevoegingen Tweede Wereldoorlog[bron bewerken]

Beste Jnyssen, ik zie dat je op verschillende artikelen toevoegingen doet over de Tweede Wereldoorlog (waarvoor dank). Ik ben wel benieuwd waar je op baseert of iets 'allicht' in de buurt van of juist boven het landelijke gemiddelde ligt, en of er 'vele' burgers meededen aan de weerstand. Heb je hier een bron voor?

Verder lijkt me de hoeveelheid kopjes overbodig, vaak trekt dit de geschiedenis-sectie in het artikel uit balans. Mvg, Encycloon (overleg) 20 mrt 2020 11:15 (CET)

Inderdaad er zal nog opzoekingswerk moeten gebeuren, typisch per gemeente. Voor weerstand zal ik bij vele gemeenten, tenzij er preciese documentatie aanwezig is, het herwoorden naar "een aantal". De verwijzing naar het landelijke gemiddelde is, eerlijk gezegd "Fingerspitzengefühl", waarbij de meeste gemeenten gemiddeld zijn, met het Antwerpse (bombardementen + holocaust) en enkele gemeenten in Brussel en Charleroi hoger. Ik kon geen bron vinden met totaal aantal slachtoffers per (huidige) gemeente. Het aantal kopjes moet verminderd, inderdaad. Ik zal er op letten. Ik heb nog te gaan van B tot Z... Wel opmerkelijk eigenlijk dat bij de meeste gemeenten wel de oudere geschiedenis wordt weergegeven maar niet de sub-recente. De zeer recente geschiedenis (het aantal voorkeurstemmen van de burgemeester) krijgt dan weer zeer veel aandacht. Eigenaardig... Jnyssen (overleg) 20 mrt 2020 13:00 (CET)
Om eerlijk te zijn vind ik deze toevoegingen aan al die artikelen gewoon helemaal niet kunnen. Je verklaart algemene cijfers van België zomaar van toepassing op losse gemeenten. Een zin als Gedurende 1569 dagen werd de bevolking niet enkel getroffen door het oorlogsgebeuren, maar ook politieke vervolgingen, wegvoeren van burgers en soldaten naar krijgsgevangenen- en concentratiekampen, honger, ziektes en ontberingen suggereert dat die plaatsen dat ook allemaal hebben meegemaakt, zonder enig bewijs dat dat dan ook echt zo was. Niet elke burger zal dat allemaal ervaren hebben, dus dergelijke veralgemeniseringen toepassen op alle individuele gemeentes, dat kan echt niet. Het is trouwens sowieso een zin die m.i. in een neutrale encyclopedie niet echt thuishoort.
Vele burgers namen deel aan burgerlijke ongehoorzaamheid en gewapend verzet. Is dat zo? Cijfers? Bronnen? Erg neutraal leest zo'n zinnetje in ieder geval niet. En wie zegt dat elke plaats ook actief deelnam aan het verzet? De ene of de andere plaats, dat maakte ook nog wel wat uit.
Het aantal slachtoffers is onbekend en ligt allicht in de buurt van het Belgische gemiddelde van 1,02% van de bevolking. Dat is jouw interpretatie. In veel plaatsen ging het leven min of meer gewoon door, en andere plaatsen werden hard getroffen. Dat moet je per plaats bekijken, en dus niet met zo'n algemene zin willen afdoen. Je kunt geen doden suggereren; je moet dat zeker weten.
Het streven om meer info over WOII toe te voegen aan de artikelen is waardevol, maar landelijke algemeenheden zomaar toepassen op individuele plaatsen, is niet de manier. Je doet hiermee de plaatsen die excessief hebben geleden, zwaar te kort, en de plaatsen die weinig hebben geleden (en plaatsen waar wellicht bovengemiddeld veel collaborateurs woonden), geef je te veel 'credits'. Thieu1972 (overleg) 23 mrt 2020 20:00 (CET)

Je tekst in artikelen over Vlaamse gemeenten[bron bewerken]

Beste Jnyssen,

Sinds enige tijd voeg je aan tal van artikelen over Vlaamse gemeenten een steeds bijna identieke tekst toe waarin de enige verschillen aantallen en data betreffen. In het artikel over Bierbeek staat er nu bijvoorbeeld:

Tweede Wereldoorlog
1572 dagen Duitse bezetting
De gemeente werd op 16 Mei 1940 bezet door het Duitse leger en bevrijd op 4 September 1944. Gedurende 1572 dagen werd de bevolking niet enkel getroffen door het oorlogsgebeuren, maar ook politieke vervolgingen, wegvoeren van burgers en soldaten naar krijgsgevangenen- en concentratiekampen, honger en ziektes.
Weerstand en dodentol
Een aantal burgers namen deel aan burgerlijke ongehoorzaamheid en gewapend verzet. Minstens acht weerstanders werden naar het Auffanglager van Breendonk gedeporteerd.[1] Het aantal slachtoffers is onbekend en ligt allicht in de buurt van het Belgische gemiddelde van 1,02% van de bevolking.

Dat is hier en daar nogal onhandig en daardoor soms ook verwarrend geformuleerd. Zo impliceert je tekst dat bijvoorbeeld het wegvoeren van burgers geen deel uitmaakte van het 'oorlogsgebeuren', en ook ('gedurende 1572 dagen') dat er op elk van de 1572 dagen durende bezetting ten minste één burger werd gedeporteerd. Verder spreek je jezelf tegen in de laatste zin. Eerst stel je daar dat het aantal slachtoffers onbekend is, maar vervolgens schrijf je met stelligheid dat het rond 1,02% van de bevolking ligt. Of je zou wellicht in plaats van allicht moeten bedoelen, maar dan lijkt het me, zo zonder bronnen, een slag in de lucht. Ten slotte kun je in het Nederlands wel zeggen dat je deelneemt aan het verzet, maar niet dat je deelneemt aan ongehoorzaamheid.

Nu zou ik deze tekst natuurlijk in elk van de door jou gewijzigde artikelen kunnen aanpassen, al is dat best een karwei. Maar volgens mij kun je deze nagenoeg gelijkluidende tekst beter, gecorrigeerd en goed voorzien van bronnen, in het algemene artikel over België in de Tweede Wereldoorlog opnemen. Marrakech (overleg) 23 mrt 2020 18:23 (CET)

(Ik zie nu pas dat Encycloon je hierboven ook al een vraag over je tekst had gesteld. Marrakech (overleg) 23 mrt 2020 18:24 (CET))

Ik zal er aan werken, in lijn met bovenstaande suggesties, en enkel een sterk ingekorte paragraaf behouden voor deze gemeenten waar er specifieke informatie bestaat over aantallen weggevoerden, verzets- en collaboratieactiviteiten, doodstraffen en slachtoffers. Zal hier wel pas tijd kunnen voor vrij maken in het weekend vrees ik. Sorry voor de overlast. Jnyssen (overleg) 24 mrt 2020 08:52 (CET)
Tenzij jij bij elke gemeente aparte betrouwbare bronnen kan geven, is verwijderen misschien nog de beste optie. The Banner Overleg 24 mrt 2020 11:13 (CET)
De tekst werd bij alle gemeenten sterk ingekort en enkel de zinnen met bronnen weerhouden. Jnyssen (overleg) 25 mrt 2020 06:58 (CET)
Lijkt me een hele verbetering, Jnyssen. Eén klein dingetje nog: anders dan in het Engels krijgen de namen van de maanden in het Nederlands geen hoofdletter. Marrakech (overleg)

Nederlands in Wallonië[bron bewerken]

Kun jij ophouden met het vandaliseren van Nederlands in Wallonië. De website van de gemeente Voeren zegt helemaal niets over de tweetaligheid van de gemeente. Althans, ik kan het ondanks meerdere zoekopdrachten niet vinden. Daarbij loop jij te beweren dat de gemeente geleid wordt door een burgemeester van de N-VA. Een korte zoektocht maakte duidelijk dat de huidige burgemeester NIET lid is van die club. En ook zijn voorganger - 19 jaar burgemeester - was geen lid van die club (wel lid van dezelfde club als de huidige burgemeester). Er klopt dus gewoon niets van. The Banner Overleg 16 mei 2020 20:05 (CEST)

waarom bent u zo aggressief?

Afhankelijk van de bron is 25% tot 40% van de inwoners daar franstalig. Zie bv hfst 9 in het boek (tevens doctoraatsscriptie) van Bambi Ceuppens. https://books.google.be/books?redir_esc=y&hl=nl&id=q4WqjutXWUsC&q=teuven#v=snippet&q=franstalige%20voerenaars&f=false Vroegere burgemeester Huub Broers (ok niet de huidige burgemeester) is wel degelijk lid van N-VA en is zelfs senator geweest voor die partij. Uit respect voor de franstalige inwoners maakte de gemeente een volledige website in het Frans.Jnyssen (overleg) 16 mei 2020 20:29 (CEST)

Zowel Huub Broers als Joris Gaens zijn burgemeester namens Voerbelangen en niet namens de N-VA of welke ander club dan ook. Zie https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/01/21/joris-gaens-nieuwe-burgemeester-van-voeren-niet-makkelijk-om/
Maar de wijze waarop ik reageer heeft ook iets te maken met uw constante POV-pushen. Je bent in het verleden als een voorgedragen voor een topic-ban. Dat had toch een hint moeten zijn. The Banner Overleg 16 mei 2020 20:37 (CEST)

Jim Chapelier[bron bewerken]

Beste Jnyssen, in je kruistocht tegen extreemrechts moet je toch 'n beetje deontologisch correct proberen te blijven: dat Jim Chapelier veroordeeld is voor racisme moge duidelijk zijn, maar dat je dit meteen linkt aan Vlaams Belang én Voorpost én Tom Van Grieken is wat kort door de bocht. Voorpost noch Vlaams Belang zelf zijn veroordeeld, wat je wel liet uitschijnen. Nee, een lid ervan wel. Ik zie natuurlijk ook wel de verbanden, maar je kunt de veroordeling van één lid echt niet zomaar afdoen alsof het ook een veroordeling is tegen het VB of Voorpost. Alsof zij al hun leden kennen. Het VB (en Voorpost nog meer denk ik) trekt dit soort lui effectief aan (dat is dan wel weer relevante info), maar distantieert zich al wel snel van strafbare feiten, al dan niet uit zelfbehoud. Van Grieken persoonlijk verantwoordelijk houden voor zijn personeel lijkt me ook niet erg koosjer. De prof en assistent van de UGent die onlangs door het lint gingen, zijn toch ook niet de verpersoonlijking van de universiteit of de rechtstreekse verantwoordelijkheid van het departementshoofd of de rector? Het zou 'n andere kwestie zijn mochten VB, Van Grieken of Voorpost hem nu nog langer verdedigen, maar daar lees ik niets over in je bijdrage. Er zijn ongetwijfeld wel kwalijkere verhalen te vinden dan deze, als je dan toch per se deze partij, organisatie en politicus wilt besmeuren. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 6 jun 2020 22:35 (CEST)

Gruweldaden in Congo-Vrijstaat[bron bewerken]

Hey Jnyssen!

Bedankt voor de verbeteringen op de pagina van Albert Thys. Zou je het zien zitten om de franstalige tegenhanger van het artikel Gruweldaden in Congo-Vrijstaat eens na te lezen? Ik heb dat recent vertaald van het engels naar het frans, maar frans is niet mijn moedertaal, dus er zitten nog wat vertaalfouten in het artikel. Men dreigt ermee mijn tekst te verwijderen als het niet correct wordt herschreven (vooral mensen die niet willen dat de historische werkelijkheid aan bod komt heb ik het gevoel). PJ Geest (overleg) 17 jul 2020 18:16 (CEST)

Van Ranst[bron bewerken]

Beste [[Gebruiker:Jnyssen|Jnyssen], Ik heb op basis van je commentaar op een correcte wijziging op de pagina van MVR gemerkt dat je van Wikipedia te vaak een politiek vehikel maakt vanuit een niet zo fraaie ideologie. Wat uw overtuiging ook is, er zijn voldoende fora om die opinie te ventileren of promoten. Wikipedia hoort zich evenwel te houden tot feiten en objectieve bronnen. Dank Daarvoor Castorwega (overleg) 26 jul 2020 12:58 (CEST)

Wie is Castorwega, een soort censor of zo? U schrijft: "Vanuit een niet zo fraaie ideologie" --- dat komt dan van iemand die de extreem-rechtse aanvallen op MVR hier zit goed te praten...Jnyssen (overleg) 26 jul 2020 18:07 (CEST)
Ik denk dat Castorwega dezelfde bedenkingen heeft tegen jouw politieke stellingname als ik (en ik vermoed nog anderen). Geregeld plaats je zeer non-neutrale edits terwijl de encyclopedie neutraal moet zijn. Daar ben je al heel wat keren eerder op aangesproken. The Banner Overleg 26 jul 2020 19:09 (CEST)