Overleg gebruiker:Johannesgrillet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Johannesgrillet! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.951.335 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Steeldrum[bewerken]

Whoisinformatie / Bijdragen (en/de/fr/alle projecten) / overzicht

Beste Johannesgrillet,

De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Steeldrum, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken. Met vriendelijke groet,

Beoordelingsnominatie Pieter De Buysser[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Pieter De Buysser dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131202 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 3 dec 2013 01:02 (CET)

Jelena[bewerken]

Wat betreft je ongedaanmaking van Jelena (film): hoe de film in België is uitgebracht doet weinig ter zake. Dan kunnen we wel meer namen gaan veranderen, zoals de nodige boektitels. Het gaat erom wat de juiste naam is van de Russische (dus niet Belgische) film en personage. --Joostik (overleg) 9 mei 2015 12:12 (CEST)

Afbeeldingsverzoek Overleg:Fietsersbond (België)[bewerken]

Heel toevallig op 1 dag na een jaar geleden plaatste u op Overleg:Fietsersbond (België) een verzoek voor een afbeelding. Ik vroeg mij af wat voor afbeelding u zoekt. Het plaatsen van logo's is op Wikipedia vaak problematisch begreep ik. Een ander soort afbeelding, een foto misschien? Als het inderdaad om een logo gaat dan stel ik voor het afbeeldingsverzoek te verwijderen. Gaat het om iets anders, dan kunt u misschien op de overlegpagina die het betreft een nadere toelichting van uw verzoek plaatsen. Dank voor uw aandacht.

Met vriendelijke groet,
Frank Geerlings (overleg) 3 mei 2016 14:20 (CEST)

Beoordelingsnominatie Prijs van de Gelijkheid[bewerken]

Beste,

Ik heb zojuist het artikel Prijs van de Gelijkheid ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, omdat het onderwerp naar mijn idee van onvoldoende relevantie is. De beoordeling vindt op deze pagina plaats. Aldaar kunt u uw mening geven over de relevantie. Mocht u vragen hebben, dan kunt u die hieronder stellen, ik zal ze dan ook zo spoedig mogelijk hier beantwoorden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 12 dec 2016 13:20 (CET)

Hoi, op aanraden van de gemeenschap heb ik het artikel herwerkt tot Festival van de Gelijkheid. Ik hoop dat het zo beter oogt? Dank voor de feedback, Johannesgrillet (overleg) 17 apr 2017 11:03 (CEST)

René ten Bos[bewerken]

Hallo, ik zie dat je de laatste tijd bezig bent geweest met het lemma dat ik over René ten Bos heb geschreven. Tot mijn grote verbazing heb je de volgorde (inleiding, biografie, filosoof, denker des vaderlands) totaal omgegooid, waardoor het een volstrekt onlogisch geheel is geworden. Graag een toelichting. Hamnico (overleg) 17 apr 2017 08:21 (CEST)

Hoi, ik heb vooral wat pogen inkorten. In die zin lijkt het mij logisch om de biografie (voorlopig) af te sluiten met de erkenning tot denker des vaderlands. De toelichting rond de vorige denkers des vaderlands heb ik toegevoegd op Denker des Vaderlands. Verhelder gerust verder.
Op dit moment staan er mijns inziens nog iets te veel letterlijke citaten. Wordt het artikel niet encyclopedisch relevanter door (een bron te laten) omschrijven wat René ten Bos juist zegt? Dank voor de feedback, Johannesgrillet (overleg) 17 apr 2017 11:03 (CEST)

Auteursrechten[bewerken]

Zie ook:

Beste Johannesgrillet, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Sluiterkensdag aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten. Onderaan de betreffende website staat overduidelijk een (c) vermelding ook!

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2017 11:30 (CEST)

Alle begrip. Kan u mij de verwijderde tekst sturen? Die had ik namelijk niet opgeslaan. Op basis hiervan kan ik dan herschrijven. Dank voor de feedback.Johannesgrillet (overleg) 3 mei 2017 11:37 (CEST)

Beoordelingsnominatie Koning Kevin[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Koning Kevin dat is genomineerd door Velocitas. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170710 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 11 jul 2017 02:01 (CEST)

Wikify het Theaterfestival[bewerken]

Dag Johannes,

Aangezien je in het verleden al editeerde in podiumkunst gerelateerde artikels, nodigen Packed vzw en Het Firmament je van harte uit om van de 28ste augustus tot de 8ste september mee te schrijven over de Belgisch theater en specifiek de gezelschappen die geprogrammeerd staan op Het_Theaterfestival Het Theaterfestival.

Meer info over ons project vind je op onze Wikipedia:Wikiproject/Belgische_podiumkunsten/intro projectpagina en inschrijven kan je hier.

Sam.Donvil (overleg) 24 jul 2017 17:49 (CEST)

Beoordelingsnominatie The Bulletin[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om The Bulletin dat is genomineerd door Evert100. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171023 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 24 okt 2017 02:00 (CEST)

Categoriseren[bewerken]

Hoi Johannesgrillet, bij het categoriseren is het o.a. van belang dat je categoriseert op basis van de inhoud van een artikel. Bij [1] en [2] voeg je een categorie toe maar in die artikelen staat niets waaruit blijkt dat die categorie relevant is voor die artikelen. In beide gevallen heb ik die categorie al verwijderd. Mocht je dat bij andere artikelen ook gedaan hebben dan hoop ik dat jezelf dat ook ongedaan maakt. - Robotje (overleg) 15 dec 2017 14:54 (CET)

Dag Robotje, ik had dit ook gedaan bij Gustave Royers en in zijn artikel die inhoud ook net toegevoegd. In de artikels die je net hebt teruggedraaid wordt de categorie respectievelijk wel vermeld op Grootoosten_van_België#Grootmeesters en Le_Droit_Humain_(België)#Grootmeesters. Kan deze categorie in deze geen aanzet zijn voor anderen om die inhoud toe te voegen? Johannesgrillet (overleg) 15 dec 2017 15:13 (CET)
Als je artikel A in een of enkele categorieën gaat stoppen dan hoort dat te gebeuren op basis van informatie die te vinden is in dat artikel A. Verder is het de bedoeling dat als een artikel in duidelijk meer dan twee categorieën zit je ook even kijkt of er categorieën bij zitten waarmee het artikel maar zijdelings bij betrokken is en die dan verwijderd. Bij het artikel over Jaak Nutkewitz was aantal categorieën zelfs opgelopen tot een stuk of 8 en dan wordt het toch echt tijd om na te gaan of die wel allemaal nodig zijn. Die lijst kun je natuurlijk wel gebruiken als 'inspiratiebron' om andere artikelen te verbeteren als je ook bronnen kunt vinden waaruit blijkt dat de vermelding op die lijst correct was. - Robotje (overleg) 15 dec 2017 16:22 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Schild & Vrienden[bewerken]

Hallo Johannesgrillet,

Mij is gebleken dat de door jou aangemaakte pagina Schild & Vrienden grotendeels een kopie is van het gelijknamige artikel op Wikisage. Blijkens de bewerkingsgeschiedenis hebben de mensen van Wikisage vorig jaar 'ons' (inmiddels verwijderde) artikel over Schild & Vrienden daarheen gekopieerd, maar de paragraaf 'Pano-documentaire' is op 7 september 2018 daar toegevoegd. Wikisage gebruikt een licentie die niet compatibel is met de door Wikipedia gebruikte Creative Commons-licentie. Hoewel Wikisage wel content van Wikipedia kan importeren kan dat dus niet andersom, tenzij je daarvoor toestemming hebt (of zelf de auteur bent, maar mij is bekend dat jij niet deze 'IPA' bent).

Heb jij toestemming van de schrijvers op Wikisage om dit artikel naar Wikipedia te kopiëren? (Zie ook WP:OTRS.)

Mvg,

Jeroen N (overleg) 11 sep 2018 16:55 (CEST)

Dag Jeroen N,
Wat je zegt klopt. Zoals ik aangaf op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Beveiligen#Schild_&_Vrienden ging ik me baseren op eerder werk, dat zoals ik later zag al aangepast en uitgebreid was. Dien ik toestemming te vragen aan Oleander, IPA en Gentenaar? Johannesgrillet (overleg) 11 sep 2018 17:15 (CEST)
In ieder geval aan IPA (hij is hier actief als Driehonderd), en misschien voor de zekerheid aan Oleander. Gentenaar heeft geen auteursrechtelijk relevante bijdragen gedaan, dus hem hoef je niet om toestemming te vragen. Jeroen N (overleg) 11 sep 2018 17:34 (CEST)

Beste Johannesgrillet,

Via OTRS is er bericht binnengekomen (ticket:2018091110008216) dat de rechthebbende bezwaar maakt tegen publicatie van de tekst op Wikipedia. Daarom heb ik de pagina moeten verwijderen. Heb je nog vragen, stel ze gerust. Natuur12 (overleg) 11 sep 2018 20:19 (CEST)

Dag Natuur12,
Slaat het bezwaar op de pano toevoeging zoals Jeroen N hierboven aangeeft? Ik heb namelijk geen toegang tot het ticket. Johannesgrillet (overleg) 12 sep 2018 10:10 (CEST)
Beste Johannesgrillet,
Sorry voor het late antwoord. Het bezwaar slaat op de toevoegingen gedaan door IPA. Natuur12 (overleg) 13 sep 2018 20:42 (CEST)

De resultaten van de wereldwijde Wikimedia-enquête van 2018 zijn beschikbaar[bewerken]

1 okt 2018 21:56 (CEST)

De Blauwe Tijger[bewerken]

Vanmorgen zag ik uw wijzigingen in het artikel De Blauwe Tijger. Het compacter maken van de tekst lijkt mij niet gewenst, daar wordt het zeker niet leesbaarder van. Het weghalen van een zin als Uitgeverij De Blauwe Tijger geeft werk uit van onder meer de volgende auteurs: verwijdert belangrijke informatie, namelijk dat niet alle auteurs vermeld staan in het artikel. Ook is uitgeverij een vrouwelijk woord en dus wordt met zij, en niet met hij, verwezen naar De Blauwe Tijger. Een belangrijk deel van uw wijzigingen heb ik dan ook teruggedraaid. Floortje Désirée (overleg) 2 nov 2018 10:27 (CET)

Helemaal terecht. Dank voor het behoud van de chronologie in de geschiedenis. Blij dat het artikel on line kon blijven. Groet, Johannesgrillet (overleg) 24 nov 2018 11:33 (CET)

Beoordelingsnominatie Sint-Ignatiusschool[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Sint-Ignatiusschool dat is genomineerd door De Geo. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181126 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 27 nov 2018 01:00 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)