Overleg gebruiker:Jongestoch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Jongestoch, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.054.964 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 17 jan 2013 13:02 (CET)

Dringend verzoek[brontekst bewerken]

Gelieve uw bijdragen neutraal en relevant te houden svp. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 jan 2013 15:43 (CET)

  • Dan moet u me toch eens uitleggen hoe een deelname aan de Slimste Mens wèl onder Trivia valt en de internethype rond 'zet die ploat af' niet?
  • En ook het verhaal van de varkenskop is niet relevant? De doodsbedreiging drie lijntjes daarboven blijkbaar wel. Wat was er zo subjectief aan die vermelding?
Wat u in diverse artikelen doet is contrair aan wat de bedoeling is in een encyclopedie. U kunt dat op een eigen blog kwijt maar niet hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 jan 2013 15:54 (CET)
    • U heeft nog steeds geen concrete verantwoording gegeven. Mijn bijdragen gebeuren naar analogie met de elementen die er al staan. U laat uitschijnen alsof ik wikipedia wil 'misbruiken' voor mijn eigen doeleinden. Hoe kan het vermelden van 'zet die ploat af' (dat in Vlaanderen een serieuze weerklank heeft gehad) mijn eigen agenda ten goede komen?

Lemma[brontekst bewerken]

Uw tekst Jan De Bruyne is direct verwijderd want betrof geen encyclopedisch neutrale biografie maar was persoonsbeschadiging. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 jan 2013 15:44 (CET)

  • Wel cru om direct volledig de pagina te verwijderen. Mijn omschrijving was verre van 'cyberpesten' maar een objectieve weergave op basis van verschillende artikels. Elke uitspraak stond onder aanhalingstekens zodat de lezen zijn eigen mening daarover kan vormen.
Nee, het is cru om de encyclopedie hiervoor te misbruiken. Zo simpel is het. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 jan 2013 15:55 (CET)

Laurent van België[brontekst bewerken]

Beste Jongestoch, Ik heb uw toevoeging op het lemma Laurent van België uitgeveegd. Dit is helemaal voorbarig. Een beetje geduld! Laurent ontkent wat hem wordt verweten door een krant. De volgende dagen zal hierover wel méér geweten worden en dan kan u nog altijd bijvoegen. Andries Van den Abeele (overleg) 17 jan 2013 20:17 (CET)

  • Beste, ik begrijp uw actie. Wikipedia artikels aanvullen is een nieuw gegeven voor mij en ik heb dus nog een hoop dingen te leren.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jongestoch (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
    • Beste Jongestoch, ik zag je ook op een aantal artikels langskomen en stel me ook wat vragen bij de bewerkingen die u doet. U vermeldt dingen die in het nieuws zijn geweest, maar waarvan de relevantie wellicht niet erg groot is. Wat nu een hype is in de media, is binnen 5 jaar wellicht al vergeten. Kleine voorvalletjes op lange termijn dus. En laat Wikipedia als encyclopedie nu net een project zijn op lange termijn. Voor prins Laurent moeten we inderdaad ook de feiten nog afwachten. Áls er iets te vertellen valt, dan liefst pas als er zekerheid is. M.v.g., --MichielDMN 🐘 (overleg) 17 jan 2013 22:04 (CET)

Overleg[brontekst bewerken]

Wikipedia is een samenwerkingsproject waar overlegd wordt. Zomaar bijdragen van derden hier verwijderen is dan ook niet echt prettig. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jan 2013 19:48 (CET)

  • Ik mag dus niets verwijderen van mijn eigen overlegpagina? Jongestoch (overleg) 21 jan 2013 20:02 (CET)

Congo-Brazzaville[brontekst bewerken]

Hey Jongestoch, toch even oppassen met wijzigingen als deze. Hou altijd in het achterhoofd dat deze zaken lang blijven staan. Wat is de relevantie van dergelijke toevoegingen na 1 of 2 jaar? MADe (overleg) 24 jan 2013 12:03 (CET)

Calfvel[brontekst bewerken]

Beste Jongestoch, Dit is een Nederlandstalige wikipedia, zou u dan in het vervolg in België bekende begrippen als "Arteveldestad" even voor mensen van boven de Moerdijk kunnen duiden? Nu ken ik gelukkig het begrip als bovenstaand omdat ik een Reservebelg ben, echter: niet algemeen gekend in Nederland. - Mvg, Bramvr (overleg) 20 sep 2013 14:04 (CEST)

Beoordelingsnominatie Amicitia (Studentenvereniging)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Amicitia (Studentenvereniging) dat is genomineerd door Brimz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130922 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 sep 2013 02:02 (CEST)

Anti-Haat-Liga[brontekst bewerken]

Beste Jongestoch, ik waardeer je bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia. Doet me deugd dat het wat minder Nederlands centrisch wordt hier. Het genoemde artikel is een goed begin. Echter ik mis nog een aantal zaken: zijn doelen behaald, wanneer is het opgeheven, geschiedenis en ontwikkeling en wat is de constructieve bijdrage geweest van de Liga aan de Belgische samenleving, enzovoorts. Voor mij ligt de categorie Belgische politieke organisatie een beetje vreemd aan omdat het niet zo zeer in het parlement een rol speelde, maar het een extraparlementaire rol vervulde: die van verzoening. Wellicht dat het verstandig is er een {{wiu2}} sjabloon op te plakken, dan is gekend dat u er nig mee bezig bent - Mvg, Bramvr (overleg) 24 sep 2013 13:26 (CEST)

Anti-Haat-Liga[brontekst bewerken]

Hallo Jongestoch, ik heb je artikel Anti-Haat-Liga ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Kattenkruid (overleg) 9 jan 2014 22:05 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[brontekst bewerken]

Hallo Jongestoch, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 06:54 (CET)