Overleg gebruiker:Jordyvandebunt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Jordyvandebunt, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.983.209 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 25 nov 2007 14:03 (CET)

Archieven[bewerken]

Markeren als gecontroleerd[bewerken]

Beste Jordyvandebunt, regelmatig zie ik dat je bijdragen verbeterd van IP-bijdragers. Dat is goed werk natuurlijk, echter markeer je ze niet. De lijst met te controleren IP-bijdragen stroomt over, dus ik wil je vragen om deze bijdragen ook te markeren. Dat kan door in de geschiedenis de bijdragen te vergelijken en dan de bijdrage van het IP-adres te markeren (soms zijn het er meer dan 1). Het kost iets meer werk, maar het bespaart een ander dubbel werk. Bedankt voor je aandacht, met vriendelijke groet, - Richard kw Overleg 24 jan 2019 14:40 (CET)

Hallo Richard, ik zal proberen om er voortaan op te letten. Ik beschouw mezelf ook niet echt als een vandalismebestrijder (behalve wanneer de pagina's op mijn volglijst staan), dus had ik hier eigenlijk niet echt bij stilgestaan. Dank voor de heads-up. Jordyvandebunt (overleg) 24 jan 2019 15:13 (CET)

Top 2000-nummers[bewerken]

Ha Jordy. Je beschrijft allemaal nummers die al tijden op mijn to-do-lijstje stonden (Uptown Girl, Why Tell Me, Why en Nothing Rhymed). Fijn! Mocht je nog inspiratie nodig hebben, deze staan ook nog op mijn lijst: en:Sugar Me (Lynsey de Paul song), en:Hit the Road Jack, en:Alone Again (Naturally), en:The Third Man Theme, en:Voyage, voyage, en:The Hanging Tree (The Hunger Games song) en Sorry dat ik besta van Willem Nijholt uit de musical Foxtrot. Of ze allemaal in de Top 2000 staan of hebben gestaan, weet ik niet. Dat zou je moeten checken. Voel je vooral niet verplicht om deze artikelen te schrijven, al zou ik het leuk vinden als je het wel deed. Knipoog Trijnstel (overleg) 21 feb 2019 22:47 (CET)

Hallo Trijnstel, bedankt voor de "aanmoediging"! Op dit moment probeer ik vooral alle nummers die ooit in de Top 2000 hebben gestaan te beschrijven. Bij een aantal van de nummers die jij noemde is dat inderdaad het geval (Sugar Me, Hit the Road Jack (zelfs door twee artiesten!), Alone Again en Voyage Voyage), dus die staan ook op mijn lijst - echter wil ik eerst alle nummers uit de huidige editie erin zetten voordat ik terug ga werken naar vorige lijsten. Aangezien de meeste van deze nummers al minstens 5-10 jaar niet in de lijst hebben gestaan, zal het nog lange tijd duren voordat ik hier ben aanbeland. Maar mocht je ze zelf willen aanmaken, hou ik je uiteraard niet tegen. Knipoog Jordyvandebunt (overleg) 22 feb 2019 16:40 (CET)

Moderatorschap[bewerken]

Beste Jordy,

je bent sinds lange tijd actief op Wikipedia en doet goede bijdragen. Met bijna 4000 artikels krijg je zeer weinig negatieve feedback, geeft altijd vriendelijke antwoord in overleg en je bent best vaak online. Dit zijn allemaal goede kwaliteiten die we ook graag zien in onze moderatoren. Misschien is het iets voor jou om moderator te worden. Wikipedia heeft betrouwbare en ervaren mensen nodig om te helpen in deze functie. Iedereen doet wat hij kan en de rest leer je vanzelf. Als je interesse hebt, kun je je aanmelden op WP:AM. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 1 mrt 2019 09:01 (CET)

Hallo Taketa, bedankt voor het vertrouwen. Helaas moet ik op dit moment een "nee" verkopen. Ik ben momenteel nogal druk met mijn mbo-examens (m.u.v. de afgelopen week), dus ik heb hier in ieder geval de komende drie maanden geen tijd voor. Misschien ben ik op een later tijdstip wel voldoende beschikbaar. Jordyvandebunt (overleg) 1 mrt 2019 13:23 (CET)
Dat zou fijn zijn. Mijn stem heb je in ieder geval! Trijnstel (overleg) 3 mrt 2019 23:58 (CET)

Blokkeren sokpoppen[bewerken]

Beste Jordy, momenteel drie sokoppen "Dani..." geblokkeerd. Wanneer je alsnog opnieuw problemen krijgt met ongewenste bewerkingen van anoniemen kan een semibeveiliging wel verder oplossing bieden. Laat maar weten indien dit nodig zou zijn. KroySquare.jpgDirkVE overleg 7 mrt 2019 10:26 (CET)

Hallo Dirk, bedankt hiervoor. Momenteel lijken de artikelen vooral te worden bewerkt door ingelogde sokpoppen van deze persoon, maar als anoniemen terugkeren, zal ik dit laten weten. Jordyvandebunt (overleg) 7 mrt 2019 21:32 (CET)

Harlem Shuffle[bewerken]

Excuses, de 8e plaats is inderdaad niet voor de Rolling Stones, maar voor Bob & Earl. Fijn dat je het hebt teruggedraaid, al snapte ik in eerste instantie niet waarom dat was gebeurd, want ik had echt gecontroleerd of Bob & Earl de 8e plaats hadden gehaald. Ik hoorde namelijk op de radio zeggen dat het niet klopte dat Bob & Earl 'volgens Wikipedia nergens een grote hit scoorden met Harlem Shuffle', terwijl dit duo in Nederland een 8e plaats haalde (wat toch beter is dan de score van de versie van de Stones in Engeland). Helaas las ik bij het corrigeren van de Wikipediatekst over de Rolling Stones heen, want die scoorden daadwerkelijk die nummer 5-positie. Misschien verdient het aanbeveling de tekst beter te formuleren en is het raadzaam die dan aan te passen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, bv.: "Hoewel de versie van Bob & Earl de 8e positie behaalde in de Nederlandse Top 40, werd deze uitvoering verder nergens echt een grote hit. De versie van The Rolling Stones daarentegen haalde in het Verenigd Koninkrijk de 13e positie, in de Nederlandse Top 40 de 5e positie en in de Vlaamse Radio 2 Top 30 de 4e positie." Dit doet recht aan de oorspronkelijke tekst, maakt duidelijk dat de versie van Bob & Earl in Nederland best wel aardig scoorde en zet een effectievere tekstuele scheiding neer tussen de twee versies. Colossus (overleg) 21 mrt 2019 18:50 (CET)

Escalatie voorkomen[bewerken]

Beste Jordyvandebunt, bedankt voor dit voorzetje. Ik hoop dat het leidt tot een consensus waar beide partijen mee kunnen leven.

Wel lijk je de schuld van de bewerkingsoorlog/escalatie volledig bij Saschaporsche te leggen. Je had er echter wat mij betreft zelf ook verstandiger aan gedaan om het overleg niet via bewerkingssamenvattingen te voeren; ongedaanmakingen leveren al snel frustraties op bij een of meerdere partijen.

Goed, laten we de schuldvraag nu verder maar laten rusten en doorgaan met een inhoudelijk overleg. Mvg, Encycloon (overleg) 1 apr 2019 14:49 (CEST)

Wereldkampioenschap wegrace compleet[bewerken]

Hallo Jordy,

Ik heb zojuist de laatste bewerking gedaan aan de Grand Prix-wegrace van de Adriatische Zee 1969. Volgens mij is daarmee het hele wereldkampioenschap vanaf 1949 met elke GP beschreven. Klop jij jezelf aan jouw kant op de schouder, dan doe ik het hier. Groet Piero (overleg) 14 apr 2019 22:52 (CEST)

Hallo Piero, wat een geweldig werk heb je geleverd! Prachtig om te zien hoe je over de afgelopen vier jaar alle WK-races hebt voorzien van een artikel. Bedankt hiervoor! Uit nieuwsgierigheid, ga je de races vanaf de jaren '90 ook nog uitbreiden met achtergrondinformatie, of laat je het voorlopig hierbij? In ieder geval bedankt voor je inzet. Jordyvandebunt (overleg) 15 apr 2019 18:34 (CEST)

Alfa Romeo: punte[bewerken]

Hallo Jordy,

(jammer, ek skryf in Afrikaans hier!)

Ek het Alfa Romeo se punte gekorrigeer, hulle beskik tans oor 22 punte en is 6de op die posisie tabel. Sien my bron by Grand_Prix_Formule_1_van_Oostenrijk_2019#Constructeurs.

Hoekom draai jy dit dan weer terug, a.u.b.? Aliwal2012 (overleg) 9 jul 2019 15:40 (CEST)

Hallo Aliwal, geen zorgen, je bent te begrijpen ;) In de tabel bij Alfa Romeo staat de positie in het constructeurskampioenschap vóór het aantal punten, dus zoals jij het schreef, leek het alsof zij op plaats 22 in het kampioenschap staan met 6 punten. Daarom draaide ik jouw wijziging weer terug. Jordyvandebunt (overleg) 9 jul 2019 15:47 (CEST)
Hoi Jordy, die probleem was by die heel onderste "narration", wat verkeerdom geskryf was....Ek het dit verbeter. Groete, Aliwal2012 (overleg) 9 jul 2019 16:05 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[bewerken]

Beste Jordyvandebunt,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:05 (CEST)

Kleine letters naar hoofdletters[bewerken]

Beste Jordy, op Snob 2000 kom ik een bewerking van je tegen waarin je kleine letters in hoofdletters wijzigt. Daarmee heb je iets dat niet fout is, veranderd in iets anders dat niet fout is. Zie bijvoorbeeld dit taaladvies. Als het om links naar artikelen gaat die nu eenmaal veel hoofdletters gebruiken, dan snap ik de wijzigingen enigszins - hoewel de links dan nog steeds niet fout staan. Maar ik zie dat je ook rode links hebt aangepast, of dat je bijvoorbeeld [[How soon is now?]] hebt gewijzigd in [[How soon is now?|How Soon Is Now?]]. Wat is de motivatie achter deze bewerking? maarten|wpbe|mp|ytb 11 sep 2019 17:40 (CEST)

Om eenheid te creëren. Afwisselend gebruik van hoofdletters en kleine letters staat nou eenmaal zo rommelig. Jordyvandebunt (overleg) 11 sep 2019 18:05 (CEST)
Vanwaar dan de voorkeur voor hoofdletters? Hier lees ik dat "de gemeenschap ooit besloten [heeft] dat Wikipedia als encyclopedie de spelling zoals voorgeschreven door de Taalunie volgt". Het taaladvies waar ik naar linkte, is van de Taalunie. Daar lees ik: "Als in een gewone 'lopende' tekst een titel voorkomt (...) dan krijgt het eerste woord van de titel een hoofdletter". Als voorbeeld wordt dan onder andere A clockwork orange gegeven. Toegegeven, onder het kopje Engelse titels lees ik: "Dit Engelse systeem kan voor Engelse titels in Nederlandse teksten worden overgenomen" (vetgedrukt van mijn hand). Maar het advies is, zeker gezien de eerder gegeven voorbeelden, helder. maarten|wpbe|mp|ytb 11 sep 2019 20:04 (CEST)
Engelse titels worden (m.u.v. voorzetsels en lidwoorden) nou eenmaal met hoofdletters geschreven. Dat dit de Nederlandstalige Wikipedia is, verandert niets aan het feit dat het een Engelstalige titel is. Uit ervaring heb ik gezien dat minstens 80% van de muziektitels dit voorbeeld volgen, en ik heb zelfs nog nooit een filmtitel gezien die met kleine letters wordt geschreven. Deze commotie vind ik dan ook zeer vreemd. Jordyvandebunt (overleg) 12 sep 2019 13:55 (CEST)
Wat ik dan weer vreemd vind, is dat je van commotie spreekt. Ik stel een paar vragen, dat is alles. Als dat een probleem is, dan laat ik het hier wel bij. Dank voor je antwoorden. maarten|wpbe|mp|ytb 12 sep 2019 15:11 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Woman from Tokyo[bewerken]

Ik kan het niet controleren maar Woman from Tokyo zal zeer waarschijnlijk niet in de BRT 2 Top 30 hebben gestaan. Dat was een speciale lijst voor op een familiezender (niet te hard en geen seks). Net als Nederland heeft/had België twee lijsten, de VRT-lijst en de Ultratop (en die eer x 2). Die verschillen hemelsbreed met elkaar. De BRT lijst uit het verleden is sinds 2017 buiten werking; ik hoop wel dat ze ooit nog terugkomt, maar ik heb er een hard hoofd in,Ceescamel (overleg) 23 sep 2019 21:43 (CEST)

Oké, begrepen. Ik was altijd in de veronderstelling dat de BRT Top 30 de directe voorganger was van de Ultratop 50. Dan vraag ik mij nog altijd af hoe de Ultratop destijds heette; een lijst met 30 noteringen zou logisch gezien niet de Ultratop 50 heten (of heette het toen de Ultratop 30?) Jordyvandebunt (overleg) 24 sep 2019 13:48 (CEST)
Van de oude namen heb ik geen idee. Degene die dat wist, is hier helaas vertrokken, dus ik kan je ook niet verder helpen. Ik houd het altijd maar bij voorloper van, die hitparades wisselen om de zoveel tijd van naam. Van de Nederlandse werd ik ook stapelgek; na de Daverende 30 ben ik met hitparades gestopt op die top2000 na dan,Ceescamel (overleg) 24 sep 2019 14:44 (CEST)
Jammer maar helaas. Ik heb even verder gezocht, maar heb het niet kunnen vinden. Ik zal ook maar "voorloper" aanhouden. Jordyvandebunt (overleg) 24 sep 2019 16:05 (CEST)

Muziek-ster[bewerken]

Dag Jordyvandebunt, deze ster lijkt mij dik verdiend, wegens je indrukwekkende inzet op het gebied van top 2000 en het schrijven van honderden artikelen! Met vriendelijke groet, Arch (Overleg) 24 sep 2019 15:32 (CEST)

Bedankt, ik zal zeker nog een lange tijd bezig zijn voordat ik alle Top 2000-nummers (en -artiesten) heb aangemaakt, maar ik ben al een flink eind onderweg. Jordyvandebunt (overleg) 24 sep 2019 16:05 (CEST)
Thumbs up font awesome.svg
Goed bezig, jij ook bedankt! Glimlach Arch (Overleg) 24 sep 2019 16:16 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)