Overleg gebruiker:Jordyvandebunt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Jordyvandebunt, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.976.472 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 25 nov 2007 14:03 (CET)

Archieven[bewerken]

Markeren als gecontroleerd[bewerken]

Beste Jordyvandebunt, regelmatig zie ik dat je bijdragen verbeterd van IP-bijdragers. Dat is goed werk natuurlijk, echter markeer je ze niet. De lijst met te controleren IP-bijdragen stroomt over, dus ik wil je vragen om deze bijdragen ook te markeren. Dat kan door in de geschiedenis de bijdragen te vergelijken en dan de bijdrage van het IP-adres te markeren (soms zijn het er meer dan 1). Het kost iets meer werk, maar het bespaart een ander dubbel werk. Bedankt voor je aandacht, met vriendelijke groet, - Richard kw Overleg 24 jan 2019 14:40 (CET)

Hallo Richard, ik zal proberen om er voortaan op te letten. Ik beschouw mezelf ook niet echt als een vandalismebestrijder (behalve wanneer de pagina's op mijn volglijst staan), dus had ik hier eigenlijk niet echt bij stilgestaan. Dank voor de heads-up. Jordyvandebunt (overleg) 24 jan 2019 15:13 (CET)

Top 2000-nummers[bewerken]

Ha Jordy. Je beschrijft allemaal nummers die al tijden op mijn to-do-lijstje stonden (Uptown Girl, Why Tell Me, Why en Nothing Rhymed). Fijn! Mocht je nog inspiratie nodig hebben, deze staan ook nog op mijn lijst: en:Sugar Me (Lynsey de Paul song), en:Hit the Road Jack, en:Alone Again (Naturally), en:The Third Man Theme, en:Voyage, voyage, en:The Hanging Tree (The Hunger Games song) en Sorry dat ik besta van Willem Nijholt uit de musical Foxtrot. Of ze allemaal in de Top 2000 staan of hebben gestaan, weet ik niet. Dat zou je moeten checken. Voel je vooral niet verplicht om deze artikelen te schrijven, al zou ik het leuk vinden als je het wel deed. Knipoog Trijnstel (overleg) 21 feb 2019 22:47 (CET)

Hallo Trijnstel, bedankt voor de "aanmoediging"! Op dit moment probeer ik vooral alle nummers die ooit in de Top 2000 hebben gestaan te beschrijven. Bij een aantal van de nummers die jij noemde is dat inderdaad het geval (Sugar Me, Hit the Road Jack (zelfs door twee artiesten!), Alone Again en Voyage Voyage), dus die staan ook op mijn lijst - echter wil ik eerst alle nummers uit de huidige editie erin zetten voordat ik terug ga werken naar vorige lijsten. Aangezien de meeste van deze nummers al minstens 5-10 jaar niet in de lijst hebben gestaan, zal het nog lange tijd duren voordat ik hier ben aanbeland. Maar mocht je ze zelf willen aanmaken, hou ik je uiteraard niet tegen. Knipoog Jordyvandebunt (overleg) 22 feb 2019 16:40 (CET)

Moderatorschap[bewerken]

Beste Jordy,

je bent sinds lange tijd actief op Wikipedia en doet goede bijdragen. Met bijna 4000 artikels krijg je zeer weinig negatieve feedback, geeft altijd vriendelijke antwoord in overleg en je bent best vaak online. Dit zijn allemaal goede kwaliteiten die we ook graag zien in onze moderatoren. Misschien is het iets voor jou om moderator te worden. Wikipedia heeft betrouwbare en ervaren mensen nodig om te helpen in deze functie. Iedereen doet wat hij kan en de rest leer je vanzelf. Als je interesse hebt, kun je je aanmelden op WP:AM. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 1 mrt 2019 09:01 (CET)

Hallo Taketa, bedankt voor het vertrouwen. Helaas moet ik op dit moment een "nee" verkopen. Ik ben momenteel nogal druk met mijn mbo-examens (m.u.v. de afgelopen week), dus ik heb hier in ieder geval de komende drie maanden geen tijd voor. Misschien ben ik op een later tijdstip wel voldoende beschikbaar. Jordyvandebunt (overleg) 1 mrt 2019 13:23 (CET)
Dat zou fijn zijn. Mijn stem heb je in ieder geval! Trijnstel (overleg) 3 mrt 2019 23:58 (CET)

Blokkeren sokpoppen[bewerken]

Beste Jordy, momenteel drie sokoppen "Dani..." geblokkeerd. Wanneer je alsnog opnieuw problemen krijgt met ongewenste bewerkingen van anoniemen kan een semibeveiliging wel verder oplossing bieden. Laat maar weten indien dit nodig zou zijn. KroySquare.jpgDirkVE overleg 7 mrt 2019 10:26 (CET)

Hallo Dirk, bedankt hiervoor. Momenteel lijken de artikelen vooral te worden bewerkt door ingelogde sokpoppen van deze persoon, maar als anoniemen terugkeren, zal ik dit laten weten. Jordyvandebunt (overleg) 7 mrt 2019 21:32 (CET)

Harlem Shuffle[bewerken]

Excuses, de 8e plaats is inderdaad niet voor de Rolling Stones, maar voor Bob & Earl. Fijn dat je het hebt teruggedraaid, al snapte ik in eerste instantie niet waarom dat was gebeurd, want ik had echt gecontroleerd of Bob & Earl de 8e plaats hadden gehaald. Ik hoorde namelijk op de radio zeggen dat het niet klopte dat Bob & Earl 'volgens Wikipedia nergens een grote hit scoorden met Harlem Shuffle', terwijl dit duo in Nederland een 8e plaats haalde (wat toch beter is dan de score van de versie van de Stones in Engeland). Helaas las ik bij het corrigeren van de Wikipediatekst over de Rolling Stones heen, want die scoorden daadwerkelijk die nummer 5-positie. Misschien verdient het aanbeveling de tekst beter te formuleren en is het raadzaam die dan aan te passen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, bv.: "Hoewel de versie van Bob & Earl de 8e positie behaalde in de Nederlandse Top 40, werd deze uitvoering verder nergens echt een grote hit. De versie van The Rolling Stones daarentegen haalde in het Verenigd Koninkrijk de 13e positie, in de Nederlandse Top 40 de 5e positie en in de Vlaamse Radio 2 Top 30 de 4e positie." Dit doet recht aan de oorspronkelijke tekst, maakt duidelijk dat de versie van Bob & Earl in Nederland best wel aardig scoorde en zet een effectievere tekstuele scheiding neer tussen de twee versies. Colossus (overleg) 21 mrt 2019 18:50 (CET)

Escalatie voorkomen[bewerken]

Beste Jordyvandebunt, bedankt voor dit voorzetje. Ik hoop dat het leidt tot een consensus waar beide partijen mee kunnen leven.

Wel lijk je de schuld van de bewerkingsoorlog/escalatie volledig bij Saschaporsche te leggen. Je had er echter wat mij betreft zelf ook verstandiger aan gedaan om het overleg niet via bewerkingssamenvattingen te voeren; ongedaanmakingen leveren al snel frustraties op bij een of meerdere partijen.

Goed, laten we de schuldvraag nu verder maar laten rusten en doorgaan met een inhoudelijk overleg. Mvg, Encycloon (overleg) 1 apr 2019 14:49 (CEST)

Wereldkampioenschap wegrace compleet[bewerken]

Hallo Jordy,

Ik heb zojuist de laatste bewerking gedaan aan de Grand Prix-wegrace van de Adriatische Zee 1969. Volgens mij is daarmee het hele wereldkampioenschap vanaf 1949 met elke GP beschreven. Klop jij jezelf aan jouw kant op de schouder, dan doe ik het hier. Groet Piero (overleg) 14 apr 2019 22:52 (CEST)

Hallo Piero, wat een geweldig werk heb je geleverd! Prachtig om te zien hoe je over de afgelopen vier jaar alle WK-races hebt voorzien van een artikel. Bedankt hiervoor! Uit nieuwsgierigheid, ga je de races vanaf de jaren '90 ook nog uitbreiden met achtergrondinformatie, of laat je het voorlopig hierbij? In ieder geval bedankt voor je inzet. Jordyvandebunt (overleg) 15 apr 2019 18:34 (CEST)

Alfa Romeo: punte[bewerken]

Hallo Jordy,

(jammer, ek skryf in Afrikaans hier!)

Ek het Alfa Romeo se punte gekorrigeer, hulle beskik tans oor 22 punte en is 6de op die posisie tabel. Sien my bron by Grand_Prix_Formule_1_van_Oostenrijk_2019#Constructeurs.

Hoekom draai jy dit dan weer terug, a.u.b.? Aliwal2012 (overleg) 9 jul 2019 15:40 (CEST)

Hallo Aliwal, geen zorgen, je bent te begrijpen ;) In de tabel bij Alfa Romeo staat de positie in het constructeurskampioenschap vóór het aantal punten, dus zoals jij het schreef, leek het alsof zij op plaats 22 in het kampioenschap staan met 6 punten. Daarom draaide ik jouw wijziging weer terug. Jordyvandebunt (overleg) 9 jul 2019 15:47 (CEST)
Hoi Jordy, die probleem was by die heel onderste "narration", wat verkeerdom geskryf was....Ek het dit verbeter. Groete, Aliwal2012 (overleg) 9 jul 2019 16:05 (CEST)