Overleg gebruiker:Joske79

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Joske79, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.847 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 7 aug 2009 15:19 (CEST)[reageer]

Vriendelijk verzoek niet POV of WP:BTNI bewerkingen uit te voeren op het artikel over de Pepernoot. Daar is niets "oud Hollands" aan, een pepernoot is geen kruidnoot, ondanks dat men een kruidnoot pepernoot noemt. zoals het er stond is gewoon goed. Iets dat niet fout is, hoeft niet te worden verbeterd. Zie ook overlegpagina aldaar. MVG, Rode raaf (overleg) 16 nov 2018 18:21 (CET)[reageer]


Dag RRaafje,


De tekst bij dat anijsblokje klopt niet, daarom heb ik het veranderd. De bron (NRC) die in het artikel genoemd wordt noemt zoiets "oud-Hollands", ik bedenkt dat natuurlijk niet zelf. Wat er precies niet aan klopt: door het woord "pepernoot" onder de anijsblokjes te zetten lijkt het alsof de meeste Nederlanders op die anijsblokjes duiden als ze het woord pepernoot gebruiken, dat is natuurlijk onzin. De meest mensen gebruiken de term pepernoot als overkoepelende term voor die anijsblokjes en die halve bolletjes, zie dat artikel op onze taal en de Van Dale.

Laten we het over eens zijn: de die harde bolletjes en die anijsblokjes worden beide pepernoot genoemd.

Liefs, Joske – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Joske79 (overleg · bijdragen)PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Dag Joske, er is vorig jaar nogal wat te doen geweest met dit artikel. Het is daarom misschien verstandig is om de stof wat te laten bedaren. Zeker als het om kleine wijzigingen gaat. Ik zeg niet dat je dingen zoals "oud-Hollandse" verzint, integendeel! Je verbeterde iets dat niet niet duidelijk fout is. De titel van het artikel is dan ook "pepernoot", niet "oud-Hollandse pepernoot". Neutrale bewerkingen kunnen vaak leiden tot irritatie en aldus conflicten. En juist dat moeten we niet willen, gezien de perikelen van vorig jaar. Daarnaast lijkt het me niet handig die term toe te voegen om de volgende reden. Met de term "oud-Hollandse pepernoot" wordt in het NRC artikel ene Fred Voskuil van Bolletje geciteerd, waarvan bekend is dat Bolletje het ook onder die naam verkoopt. Voskuil is natuurlijk geen gezaghebbende autoriteit op taalgebied, wel verkoper van het bewuste pepernootje. ANW of van Dale reppen er niet over. Misschien is het verstandig om termen die fabrikanten op hun waren gebruiken in het kader van neutraliteit achterwege te laten. Men koppelt tegenwoordig de term "oud Hollands" aan de gekste zaken, zelfs produkten die niet een Hollandse (of beter gezegd, Nederlandse) herkomst of oorsprong kennen. Ik ben zo vrij geweest het antwoord hier te plaatsen (waar het overleg ook begint) om het overleg bij elkaar te houden. Op mijn overlegruimte heb ik daarom je reactie verwijderd. Ik hoop op je begrip. Wat betreft de overkoepelende term is het een optie om eventueel deel te nemen aan één van de discussies op Overleg:Pepernoot? Met vriendelijke groeten, Rode raaf (overleg) 16 nov 2018 22:08 (CET)[reageer]