Overleg gebruiker:Kempenmen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Kempenmen, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.944.861 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Mvg. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 5 sep 2016 01:08 (CEST)

Beerze[bewerken]

Dag Kempenmen. Vandaag wijzigde u de naam van Grote Beerze in Groote Beerze. De titel van de pagina is echter Grote met één o. Als u dit zou willen wijzigen zou u dit even moeten aankaarten op de OP. Anders gaat de spelling binnen het artikel uiteen lopen. Het lijkt me een geval van de meest gezaghebbende bronnen. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 15 okt 2016 17:33 (CEST)

Willem van de Moosdijk[bewerken]

Dag Kempenman, bovengenoemd artikel is teruggezet naar een saaie encyclopedische versie. Het spannende verhaal dat het geworden was is niet geschikt voor Wikipedia. Hier wordt droog, bondig en neutraal geschreven. Ieder vermeld gegeven dient met een serieuze en betrouwbare bron te kunnen worden gestaafd. Het artikel was te mooi, te spannend gemaakt, en daardoor niet meer geschikt voor Wikipedia. Wilt u er nog verder aan werken doe dat dan kort, droog en feitelijk. Succes daarmee! JanB46 (overleg) 12 aug 2017 21:15 (CEST)

Goedemorgen, hier en reactie op uw boodschap op mijn overlegpagina, zo houden we de discussie bij elkaar. Nogmaals, Wikipedia is een saaie encyclopedie waarin een artikel dat leest als een verhaal van een misdaadverslaggever niet past. Van de Moosdijk is zeker een encyclopedisch onderwerp, maar dient neutraal en zonder franje te worden beschreven. Ik heb zeker overwogen de tekst aan te passen, en doe dat in de komende tijd mogelijk nog. Belangrijk is echter eerst samen duidelijk te hebben waar voor een encyclopedisch artikel de grenzen liggen. Dat probeer ik door het terugdraaien, mijn uitleg hierboven en op de overlegpagina van het artikel duidelijk te krijgen. Verdere discussie bij voorkeur op Overleg:Willem van de Moosdijk. Met vr. groet, JanB46 (overleg) 13 aug 2017 07:50 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)