Overleg gebruiker:Keuwatcher

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rob van Rees[brontekst bewerken]

Hoi Keuwatcher, met deze edit kwam in het artikel over Rob van Rees te staan dat hij recent overleden is. Omdat ik er op Google (nog) niets over kan vinden, heb ik het teruggedraaid. Kun jij dit een beetje in de gaten houden of er binnenkort wel iets over te vinden is? - Robotje (overleg) 6 jun 2019 21:21 (CEST)

Intussen is een betrouwbare bron gevonden. - Robotje (overleg) 10 jun 2019 10:29 (CEST)
Nog een: Rob Schaeffer; zie [1] - Robotje (overleg) 11 jun 2019 14:11 (CEST)
Ook daar is intussen een bron voor. - Robotje (overleg) 14 jun 2019 16:17 (CEST) goed bezig Robotje!
Misschien is het een idee om een centrale kladblok/overlegpagina aan te maken voor dergelijke anonieme bronloze meldingen van sterfgevallen. Wat zou je daarvan vinden? Robotje (overleg) 14 jun 2019 22:10 (CEST)

Mahfoudh Romdhani[brontekst bewerken]

Hoi Keuwachter,

In hoeverre heb je de bron bij deze wijziging gelezen? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 21 jun 2019 11:40 (CEST)

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste Keuwatcher,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:04 (CEST)

Eddie Money[brontekst bewerken]

Dag Keuwatcher, je hoeft er niets achter te zoeken, ik vond alleen maar dat Eddie Money op dat fotootje zulke enge ogen had terwijl er meer foto's beschikbaar waren. Groet, Hartenhof (overleg) 15 sep 2019 13:02 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)

Ingo Maurer[brontekst bewerken]

Hoi Keuwatcher, bedankt voor je aanvulling van het artikel. Je tweede toevoeging, een stukje tekst van 33 woorden, letterlijk overgenomen uit de Volkskrant heb ik voorlopig even verwijderd. Zelfs zo'n stukje dien je volgens mij als citaat op te voeren of even in je eigen woorden te herschrijven. Ik zal binnen kort zelf even kijken of ik daar een draai aan kan geven. Mvg. -- Mdd (overleg) 23 okt 2019 09:24 (CEST)

Glenda Peters[brontekst bewerken]

Dag Keuwatcher, ik zie nu dat ik deze recente toevoeging van jou deels ongedaan heb gemaakt. Zou je kunnen aangeven op welke bron deze informatie gebaseerd was? Mogelijk kan dit dan weer terug (naam van partner niet vanwege WP:PVD). Mvg, Encycloon (overleg) 28 okt 2019 20:24 (CET)

Overlijdensplaats Barry Hughes[brontekst bewerken]

Goedendag Keuwatcher. Je voegt op basis van deze bron Heemstede toe als overlijdensplaats van Barry Hughes. Maar dat staat toch helemaal niet in dit artikel? Zie ook overleg:Barry Hughes, waar al eerder over de overlijdensplaats werd gediscussieerd. GeeJee (overleg) 2 feb 2020 23:58 (CET)

De bron heet Heemstede Nieuws, die gaan geen nieuws melden over personen die in Maastricht zijn overleden toch? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Keuwatcher (overleg · bijdragen)
Wel als die personen op een bepaalde manier bij Heemstede betrokken zijn. Later verhuisden ze naar Heemstede, waar ze tot de dood van Hughes woonden. (aldus het artikel) betekent niet per definitie dat Hughes daar ook overleden is. Encycloon (overleg) 3 feb 2020 19:04 (CET)

Bronnen voor honderdplussers[brontekst bewerken]

Goedemorgen Keuwatcher! Ik heb hier nog twee lijstjes van personen die meer dan 100 jaar geleden geboren zijn en waarvan geen overlijdensdatum bekend is: Personen zonder sterfdatum, geboren tussen 1850 en 1900 en Personen zonder sterfdatum, geboren tussen 1900 en 1920. Moeten we deze dan ook maar toevoegen aan de Lijst van bekende honderdplussers? Uiteraard horen we een bron toe te voegen die aantoont dat iemand een honderdplusser is (of zou dat op zijn minst terug te vinden moeten zijn in het artikel over die persoon). Er zijn veel bekende personen die na de loopbaan die hun bekend heeft gemaakt in de vergetelheid raken, en waarvan het overlijden niet de media haalt. Ik sluit niet uit dat deze José Barreiro vandaag zijn 100e verjaardag viert, maar als we accepteren dat we hier geen bron voor nodig hebben dan gaan we over 25 jaar beweren dat hij 125 is geworden. Met vriendelijke groet, GeeJee (overleg) 16 mrt 2020 09:41 (CET)

Prima, er is trouwens wel een artikel van hem ooit aangemaakt waar in staat dat hij nog leeft, moet dat artikel dan ook worden aangepast? met vriendelijke groet Keuwatcher, die nog gewoon op een gesloten school aan het werk is.
Het probleem is dat we niet weten of hij wel of niet leeft. Dus er valt niet veel aan te passen. Net als veel personen op de twee lijsten die ik in mijn post hierboven geplaatst. Je kunt eens kijken of je overlijdensdata kunt vinden (bij de meeste heb ik zelf al wel gezocht). GeeJee (overleg) 16 mrt 2020 21:24 (CET)

WP:BLP zegt hierover: Personen van wie het overlijden niet vaststaat, dienen te worden beschouwd als levende personen. Mocht het geboortejaar bekend zijn, dan geldt deze regel vanaf het jaar (2020 − 123 =) 1897. Echter lijkt een expliciete bron me voor vermelding in een lijst inderdaad noodzakelijk om zeker te weten dat de persoon een honderdplusser is. Encycloon (overleg) 18 mrt 2020 11:31 (CET)

In de lijst van GeeJee staan diverse personen van wie de overlijdensdatum wel bekend is in de Nederlandse Wikipedia, maar nooit is overgenomen naar Wikidata. Daarnaast dient inderdaad, zoals Encycloon hierboven al aangeeft, van iedereen geboren voor 1897 aangenomen te worden dat deze is overleden. Die personen toevoegen aan de lijst (super)eeuwling zou bronloze vervuiling van die lijsten zijn. Ook van de andere personen (geboren in/na 1897) dient dit zorgvuldig uitgezocht te worden, per persoon. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 18 mrt 2020 12:17 (CET)
Ik heb bovenstaande lijsten voor minstens 80 procent gecheckt met deze Wikipedia en Google en ontbrekende overlijdensdata toegevoegd aan Wikidata. Bij een deel van de personen is de geboortedatum onbekend en staat op Wikidata vermeld dat ze in de 20e eeuw zijn geboren, wat in mijn lijst wordt 'vertaald' als 1901s. Ik heb nog niet gekeken hoe ik dat eruit kan halen (het gaat hier om vrijwel allemaal levende personen die veel later geboren zijn). Ook opvallend veel Belgische sporters in de lijst. Daarbij is het kennelijk lastig om overlijdensdata te achterhalen.
Maar dit gaat een beetje buiten deze discussie. Punt is dat het mijn voorkeur heeft een bron toe te voegen bij elke levende persoon in deze lijst, waaruit blijkt dat deze persoon tenminste zijn 100e verjaardag heeft gevierd. GeeJee (overleg) 18 mrt 2020 13:44 (CET)
Even terugkomen op iets dat ik hierboven beweer. Het is met name de lijst 1900-1920 die ik heb gecontroleerd. Bij de lijst 1850-1900 zijn er inderdaad nog een aantal waarvan de overlijdensdatum op deze Wikipedia wel bekend is (excuses voor de pings, Keuwatcher. Het is misschien meer een discussie die ergens anders moet worden gevoerd). GeeJee (overleg) 18 mrt 2020 14:00 (CET)