Overleg gebruiker:Keuwatcher

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste Keuwatcher,

Inhoud

Milko Ðurovski[bewerken]

Hoi, je hebt de geboortedatum van Milko Ðurovski veranderd. Zou goed kunnen hoor, maar heb je iets van bronvermelding?JacobH 9 apr 2007 19:39 (CEST) Ik heb het uit een jaargids van Voetbal International

Ondertekenen kan je het beste doen met vier tilde's, even wennen maar dat is uiteindelijk erg makkelijk! JacobH 9 apr 2007 21:35 (CEST)

Zodus?Keuwatcher 10 apr 2007 10:22 (CEST).

drieling <--> privacy[bewerken]

Hallo, ik heb de namen van die drieling verwijderd, omdat dat voor de encyclopedie niet ter zake doet, en die jongens nog een heel leven voor zich hebben. groet, mork 14 sep 2007 19:01 (CEST)

Nieuwsfeiten[bewerken]

Hoi Keuwatcher. Ik zag dat je gisteren een groot aantal nieuwsfeiten hebt toegevoegd op 2007. Ik wil je wijzen op het bestaan van de pagina september 2007, deze pagina is specifiek bedoeld voor het nieuws van dag tot dag in de maand september van dit jaar (zo bestaat augustus 2007, juli 2007 etc. ook). Ook is er een pagina In het nieuws, voor het nieuws. De pagina 2007 is vooral bedoeld voor het grootste nieuws van het jaar, waarvan we denken dat 2007 later herinnerd zal worden. Soms een beetje een moeilijk criterium, maar vergelijk bijvoorbeeld juli 2006 maar eens met 2006, dan zie je wat ik bedoel. Zou je nieuwe nieuwsfeiten die niet in de catergorie 'wereldnieuws' vallen direct op de nieuwspagina's willen zetten? Dat scheelt later weer inkortwerk (ik ben nu t/m mei met het inkorten van het nieuws op de pagina 2007, waarbij ik al het "gewone" nieuws verplaats naar de nieuwspagina's als daar nog niets over het nieuwsfeit te vinden is). Alvast bedankt, groeten, Falcongj 15 sep 2007 09:07 (CEST)

Frits Bom[bewerken]

Beste gebruiker, heb je een bron voor je wijziging op bovenstand artikel waar uit blijkt dat de woonplaats van Bom publiek bekend is? Anders is het privacygevoelige info en dient het niet op Wikipedia te staan. Groeten, Koen Reageer 24 dec 2007 17:11 (CET) -- Hallo Koen: Frits Bom heeft op TV Gelderland gisteren aangegeven dat hij blij is in Gelderland te wonen en dat zijn boerderij in Garderen er rustig bij ligt. Op dit moment verblijft hij in Zuid Spanje in zijn 2e huis. Hij komt in mei weer terug in Nederland, maar dan gaat hij eerst een week naar familie in Rotterdam en daarna weer na de rust op de Veluwe. Bron TV Gelderland 23-12-2007. groet Keuwatcher

Verwijderingsnominatie Categorie:Buitenlandse voetballers in Nederland[bewerken]

Beste Keuwatcher, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Categorie:Buitenlandse voetballers in Nederland. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080807 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 8 aug 2008 02:37 (CEST)

Ik heb de titel van dit stukje en verderop de link even aangepast, zodat deze overlegpagina niet terug te vinden is in Categorie:Buitenlandse voetballers in Nederland. Errabee 1 sep 2008 18:14 (CEST)

Verwijderingsnominatie Nederlandse voetballers in het buitenland[bewerken]

Beste Keuwatcher, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nederlandse voetballers in het buitenland. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080901 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 2 sep 2008 02:02 (CEST)

toevoegingen op de holebilijst[bewerken]

Hallo Keuwatcher,
Ik zie dat je Hans Karsenbarg en Hans Veerman hebt toegevoegd aan de holebi-lijst, maar de referentie die je daarbij geeft voldoet niet. Je linkt voor beide intern naar het lemma van Hans Veerman, maar in dat lemma wordt hun relatie niet gestaafd met een betrouwbare externe bron. Ik haal ze voor nu beiden weer uit de lijst, maar voel je vrij om ze opnieuw toe te voegen als je een goede bron hebt gevonden. Mvg DrBorka 18 jul 2009 21:04 (CEST)

Lijst van Amsterdammers[bewerken]

Goed werk, Keuwatcher, je weet nog steeds Amsterdammers voor de lijst te vinden! Kijk alleen even bovenaan het artikel daar staat "met een artikel op Wikipedia", dus als de naam een rode link geeft hoort hij of zij (nog) niet op deze lijst. Succes verder. Ilonamay 30 sep 2009 23:59 (CEST)

Verwijderingsnominatie Isendoorn College[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Isendoorn College dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100114 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 15 jan 2010 01:12 (CET)

Lijst van vermoorde personen[bewerken]

Wil je alsjeblieft stoppen met het toevoegen van niet encyclopedische personen aan deze lijst? Ondanks de naam van de lijst, gaat het alleen om bekende personen. Dank. Kleuske 21 apr 2010 21:41 (CEST)

Verwijderingsnominatie Elisabeth Bax[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Elisabeth Bax dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100727 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 28 jul 2010 02:05 (CEST)

Lijst van Amsterdammers 2[bewerken]

Beste Keuwatcher, de Lijst van Amsterdammers # Elders geboren is bedoeld voor bekende mensen als Harry Mulisch die dan wel niet in Amsterdam geboren zijn maar er wel het grootste deel van hun leven hebben gewoond of er ten minste hun bekendheid verkregen hebben. Daar horen al die mensen die jij de laatste tijd toevoegt niet bij. Ik vind het tijd je een halt toe te roepen, op deze manier kunnen we de halve bevolking van Nederland op deze lijst zetten. Wil je er alsjeblieft mee ophouden niet-Amsterdammers op deze lijst te zetten? Met vriendelijke groet, Ilonamay 31 jul 2010 22:34 (CEST)

Vanwaar je gebruikersnaam Keuwatcher?[bewerken]

Ben je mogelijk een biljartliefhebber?? Of is het stellen van een dergelijke vraag te persoonlijk? (Je zou dit als je wilt kunnen uitleggen op je (nog blanco) gebruikerspagina.) De Jaren 27 sep 2010 17:24 (CEST)

Jelle Amersfoort[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Jelle Amersfoort ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Sustructu 16 dec 2010 00:09 (CET)

Michalis Vakalopoulos[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Michalis Vakalopoulos ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Sonty (overleg) 3 feb 2011 04:45 (CET)

Verwijderingsnominatie Lijst van bekende personen die op jonge leeftijd zijn gestorven[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van bekende personen die op jonge leeftijd zijn gestorven dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110628 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 jun 2011 02:07 (CEST)

Verwijderingsnominatie Angelique Krüger[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Angelique Krüger dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110718 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 jul 2011 02:07 (CEST)

Verwijderingsnominatie Sietske Roscam Abbing[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Sietske Roscam Abbing dat is genomineerd door Kleuske. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110731 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 1 aug 2011 02:02 (CEST)

Verwijderingsnominatie Marlies Claasen[bewerken]

Hallo Vankasteel, ik heb je artikel Marlies Claasen ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 6 aug 2011 23:48 (CEST)

N.a.v. jouw entry's op de Overlijdenspagina van 07.09.2011[bewerken]

Beste Keuwatcher, ik zie dat jij, ongetwijfeld met de beste bedoelingen, gisterenmiddag of -avond de namen van 17 van de bij Jaroslavl omgekomen ijshockeyers (vooralsnog allen met rode links) hebt opgenomen. Ik heb zo mijn twijfels over de zin daarvan. Zie mijn bijdrage Overleg:Lijst van personen overleden in 2011#N.a.v. 7 september. Als je hierop wilt reageren (graag, want alle meningen zijn welkom!), kan dat denk ik het beste op genoemde Overlegpagina. De Jaren (overleg) 9 sep 2011 06:14 (CEST)

Verwijderingsnominatie Lijst van Nederlanders in het buitenlandse voetbal[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van Nederlanders in het buitenlandse voetbal dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110923 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 sep 2011 02:06 (CEST)

Bewerking op Gorssel[bewerken]

Hallo, Ik heb je bewerking op Gorssel voor alsnog teruggedraaid, omdat ik graag even wil weten waarom je een geboortedatum hebt verwijderd. Is hier een reden voor? Met vriendelijke groet, --Avion.png QWxx01 Overleg 5 okt 2011 21:34 (CEST)

Verwijderingsnominatie Paula Wilcox[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Paula Wilcox dat is genomineerd door MADe. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111211 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 12 dec 2011 01:05 (CET)

Ransford Addo[bewerken]

Geachte, naar aanleiding van deze wijziging zou ik je graag nog eens even wijzen op onze vijf zuilen. Het tweede zuil beschrijft namelijk het neutrale standpunt dat onze encyclopedie moet aannemen, dit wil dus onder meer zeggen dat woorden als "prachtig" in deze context niet passen. Alvast bedankt voor uw begrip! Mvg, Rubentj 1 (overleg) 11 mrt 2012 21:32 (CET)

Lijst met kleine mannen[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Lijst met kleine mannen ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 1 mei 2012 13:21 (CEST)

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Lijst met kleine mannen ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Dqfn13 (overleg) 21 mei 2012 21:44 (CEST)
De lijst is gisteren direct verwijderd omdat de lijst eerder via regulier overleg als niet encyclopedisch is bevonden. U kunt om terugplaatsing vragen via een verzoek om terugplaatsing. Als u dat doet wil ik u wel op het hart drukken oom de punten aan te passen die ook ik heb aangekaart. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 22 mei 2012 10:22 (CEST)

Bob Welch[bewerken]

Dank voor het artikel Bob Welch. Je zult het waarschijnlijk niet gemerkt hebben, maar hij stond voor kort nog op de hotlist; ik had hem er echter afgehaald. Groot toeval dus dat hij deze week overleden is... Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 9 jun 2012 11:04 (CEST)

Östen Mäkitalo[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Östen Mäkitalo ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! - C (o) 17 jun 2012 13:27 (CEST)

Verwijderingsnominatie David Rowbotham[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om David Rowbotham dat is genomineerd door Capaccio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120617 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 jun 2012 16:57 (CEST)

Wijzigingen opnieuw opslaan[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik zag meerdere wijzigingen van je op de pagina ?. Bedankt daarvoor, maar zou je de gehele pagina alsjeblieft in 1 keer op willen slaan in plaats van elke keer op te slaan? Dit behoudt het overzicht in de geschiedenis van de pagina en in de recente wijzigingen. Als je bovenin op de pagina op "Bewerken" klikt, kun je de hele pagina bewerken in plaats van iedere keer een deelpagina (kopje). Alvast bedankt en veel plezier op Wikipedia! Jurgen (overleg) 8 jul 2012 12:05 (CEST)

Bovenstaand bericht is geplaatst m.b.v. de sjabloon Gebruiker:JurgenNL/opnieuwopslaan2. Die pagina is inmiddels verwijderd, dus ik heb die sjabloon hier in gewone tekst omgezet. Mathonius 7 aug 2012 20:47 (CEST)

Overlijdensdatum[bewerken]

Kennelijk had je bij de wijziging van het artikel Piet Stoffelen niet de bijbehorende overlegpagina geraadpleeegd. Direct na het overlijden van Stoffelen heeft de pers de datum van 4 augustus 2011 genoemd. Het werkelijk overlijden vond echter, volgens de berichten van de familie zelf, plaats op 5 augustus 2011. Dat blijkt ook uit de tekst van de rouwadvertentie die in de dagbladen werd geplaatst en uit de rouwkaart van de familie. Ik verzoek je toch wat meer zorgvuldigheid te willen betrachten bij dit soort wijzigingen. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 3 aug 2012 20:19 (CEST)

Escha Tanihatu[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Escha Tanihatu ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 13 aug 2012 12:22 (CEST)

Anita Linda[bewerken]

Ik heb hier teruggedraaid, omdat de referentie een link naar webs.com (voorheen freewebs.com) is, een vrije webhosting en hier tevens een blog. Een betrouwbare nieuwssite neemt in elk geval een eigen url. Afgezien van één andere blog kan ik verder geen andere vermeldingen vinden van haar overlijden. Sum?urai8? 26 aug 2012 12:08 (CEST)

Gebruikerspagina[bewerken]

Hallo Keuwatcher, Heb je na al die bewerkingsjaren nog geen gebruikerspagina, of heb je die weer geskipt? (Het viel me vandaag op dat jouw - voor mij bekende - naam in het rood stond; ik dacht dat dat eerder niet het geval was.) Of bemoei ik me nu met zaken die me niet aangaan? - Groeten van De Jaren (overleg) 16 sep 2012 19:39 (CEST)

Beoordelingsnominatie Manuel Peña Escontrela[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Manuel Peña Escontrela dat is genomineerd door Nummer 12. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121115 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 nov 2012 01:07 (CET)

Beoordelingsnominatie Ingrid Steeger[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ingrid Steeger dat is genomineerd door ElfjeTwaalfje. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121117 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 18 nov 2012 01:05 (CET)

Nieuwe artikelen van acteurs[bewerken]

Hallo Keuwatcher, zag je nieuwe artikelen van diverse acteurs waarvoor dank. Wil je wel even een paar opmerkingen geven. De externe links kan je vaak als ik ze zo zie weglaten(links naar google e.d.), ook kan je link naar imdb en de website van diegene in de infobox verwerken welke je hier kan overnemen. Zo oogt het geheel een stuk completer en netter. Heb daarom zojuist je artikelen ook iets opgebeurd. als je vragen hebt laat ze gerust hier op deze pagina achter. Nummer12(overleg) 24 nov 2012 21:13 (CET)

Lijst van bekende honderdplussers[bewerken]

Hallo Marco, Besse Cooper was toch geen bekende honderdplusser ? Buiten het feit van haar leeftijd Davinho

Bekende inwoners van Zutphen[bewerken]

Beste Keuwatcher, Bent u nu niet bezig wel erg jonge inwoners van Zutphen in de lijst van bekende inwoners op te nemen? Libbe van Dijk die één documentaire (en nog wel over zijn oma) heeft gemaakt. Merle Bouwmeester, havo-leerlinge die in haar vrije tijd beeldhouwt. Dat zijn toch nog geen mensen die een plek op deze lijst verdienen? Graag uw reactie. Met overigens grote waardering voor het werk dat u op Wikipedia verricht en met vriendelijke groet, Emelha (overleg) 28 jan 2013 21:13 (CET) Beste Emelha, bedankt voor reactie,ik zal daar dan beter opletten, de nieuwe prins George van Cambridge is al wel meteen een artikel is ook jong kan niet beeldhouwen of een documentaire maken! Er staan ook veel jonge Amerikaanse en Nederlandse soapacteurs op, die hebben 1 keer gezoend in een soap en krijgen ook een artikel, waar ligt hier dan de grens? vr. gr. Keuwatcher

Zlatko Papec[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Zlatko Papec ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Groet, Ctrl-alt-del (overleg) 5 feb 2013 21:53 (CET)

Ndash[bewerken]

Hallo Marco, in geval van overlijden komt tussen de geboortedatum en de plaats van overlijden een ndash. Dus geen minnetje. Met vr.gr., Muijz (overleg) 14 feb 2013 21:04 (CET)

Lijst van overleden personen in 2013[bewerken]

Beste keuwatcher, had je mijn opmerking "1 foto verwijderd, de kolom rechts loopt anders veel te ver door naar beneden" gelezen? Want ik zag dat je de foto weer teruggeplaatst had. Ik heb hem alsnog verwijderd. Als je het daar niet mee eens bent zou het wenselijk zijn als je ook even commentaar achter laat over het hoe of waarom. vr groet Saschaporsche (overleg) 16 mrt 2013 22:31 (CET)

Copyrightschending[bewerken]

Beste Keuwatcher. Ik waardeer uw poging om het artikel Ab Abspoel uit te breiden, maar deze toegevoegde tekst is vrijwel een 1-op-1 kopie van dit artikel in Trouw, en dat is niet de bedoeling. Op artikelen in kranten zit copyright, en dit mag dus niet rechtstreeks worden overgenomen. Ik draai daarom deze wijziging terug. Mocht u dit vaker hebben gedaan, dan wil ik u hierbij verzoeken door u uitgebreide artikelen te controleren en te ontdoen van deze copyrightschendingen. GeeJee (overleg) 24 mrt 2013 20:40 (CET)

vraagje/opmerking[bewerken]

Beste Keuwatcher, mag ik vragen waarom je totaal geen reactie geeft op opmerkingen die hier gemaakt worden? Het is gebruikelijk op Wikipedia om in overleg te treden, het is dan ook wel zo netjes om in te gaan op de opmerkingen of vragen die op deze OP worden gericht aan je. vr groet Saschaporsche (overleg) 24 mrt 2013 22:43 (CET)

ter info, Keuwatcher heeft op mijn OP bevestigd dat hij zijn OP wel degelijk leest. Dank voor je reactie aldaar. vr groet Saschaporsche (overleg) 25 mrt 2013 16:18 (CET)

Hoi Bedankt voor reactie, moet altijd even wennen aan reacties, de meeste zijn erg bot en soms wordt je artikel waar je veel tijd ingestoken hebt abrupt verwijderd, weet niet of dat gebruikelijk is maar ik ben nogal een vriendelijke man en doe alleen maar mijn best om de artikelen goed erop te krijgen, wikipedia is voor iedereen toegankelijk toch of is het alleen voor hogeschool? Vr. gr. Keuwatcher

Pseudoniem?[bewerken]

Beste Keuwatcher,

Bij Neneh Cherry voegde u zojuist de categorie "pseudoniem" toe. Dat lijkt me eerlijk gezegd wat overdregen, ze gebruikt haar 2e voornaam niet (zoals heel veel mensen), dan is de naam toch niet gelijk een pseudoniem? Paul de Leeuw is immers ook geen pseudoniem omdat de man voluit Paul Henri de Leeuw heet. Vriendelijke groet, Spraakverwarring (overleg) 25 mrt 2013 21:06 (CET)

Nader: volgens andere Wiki's, zou ze als achternaam "Karlsson" hebben, maar dat is niet overal even duidelijk. Wellicht was ik iets te snel met mijn conclusie, een echt duidelijke bron van de precieze naam kan ik zo snel helaas niet vinden. Excuus. Spraakverwarring (overleg) 25 mrt 2013 21:11 (CET)
Ze heeft de naam van haar stiefvader Don Cherry aangenomen. Dat is dus geen (echte) pseudoniem. GeeJee (overleg) 25 mrt 2013 22:01 (CET)

Het wijzigen van bronnen[bewerken]

Beste Keuwatcher. Wat is toch het nut van dit soort wijzigingen: [1] en [2]. Met de oorspronkelijke bronnen is toch weinig mis? GeeJee (overleg) 6 apr 2013 22:35 (CEST) Klopt maar ben ik liever van de Nederlandse bronnen, vr. gr. Keuwatcher

Linken naar Lijst van personen overleden in 2013[bewerken]

Keuwatcher, wat is nu de meerwaarde van een link op een pagina van een overledene naar de Lijst van personen overleden in 2013? Dat hoort toch echt niet thuis op die artikelen... Goudsbloem (overleg) 18 apr 2013 22:29 (CEST)

Boy Nijgh[bewerken]

Beste Keuwatcher. Ik heb het artikel Boy Nijgh voorgedragen voor verwijdering, omdat de teksten in het artikel vrijwel 1-op-1 zijn overgenomen uit verschillende bronnen. Misschien wilt u er nog eens naar kijken en dit aanpassen. Bij het schrijven van een artikel op Wikipedia is het niet de bedoeling dat een tekst wordt samengesteld door wat knip-en-plakwerk. Probeer er een eigen verhaal van te maken! GeeJee (overleg) 22 apr 2013 08:21 (CEST) Kennelijk is het zo beter, bedankt

Lijst van Nederlanders die in het buitenland geboren zijn[bewerken]

Beste Keuwatcher, heb je je afgevraagd wat het nut is van je Lijst van Nederlanders die in het buitenland geboren zijn? Voor wie is dit interessant? Krijgen we daarna ook een Lijst van Nederlanders die in het buitenland gestorven zijn, een Lijst van buitenlanders die in Nederland geboren zijn en een Lijst van buitenlanders die in Nederland gestorven zijn? Hartenhof (overleg) 20 mei 2013 00:01 (CEST)

Hallo Keuwatcher, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Lijst van Nederlanders die in buitenland overleden zijn. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Agora (overleg) 20 mei 2013 13:16 (CEST)
Gelieve te stoppen met overal die lijst te linken, dat is niet nodig. De kans is groot dat het artikel wordt verwijderd. Gr, Diamond blue.svgDiamant | ? 20 mei 2013 14:59 (CEST)
Gelieve te stoppen met het weghalen van het verwijdersjabloon ({{weg}}). Bij deze krijg je ook een waarschuwing, verder weghalen kan tot een blok uitdraaien. Gr, Diamond blue.svgDiamant | ? 21 mei 2013 16:50 (CEST)

Ik zie ook wel andere lijsten die dan weg zouden moeten, zoals personen die op hun verjaardag zijn overleden, wat is het nut daar van? Een waarschuwing geven aan iemand die zoveel doet op Wikipedia is eigenlijk wel erg snel en een zware belediging. vr. gr Keuwatcher

Pseudoniem[bewerken]

Hallo Keuwatcher, Zou je a.u.b. voordat je op allerlei pagina's de categorie Pseudoniem toevoegt, eerst willen lezen wat een pseudoniem precies is? Het afkorten van iemands officiële naam is geen pseudoniem, ook een naam die men krijgt van adoptie-ouders valt niet onder de noemer pseudoniem, een bijnaam is ook geen pseudoniem. Groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 29 jun 2013 13:17 (CEST)

Bedankt[bewerken]

Goed gezien. Foutje van mij. Bedankt en hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 1 jul 2013 22:21 (CEST)

Schaars en Arias[bewerken]

Graag nog even wachten. Schaars en Arias hebben de keuring nog niet doorstaan. Dat de clubs het eens zijn, wil niet zeggen, dat ze het ook eens zijn met de spelers. Daarnaast kan het ook nog zijn, dat ze de keuring niet doorstaan, zie Bruma. Halandinh (overleg) 13 jul 2013 14:03 (CEST)

Pseudoniem 2[bewerken]

En weer een keer. A.u.b. NIET te pas en te onpas overal de categorie Pseudoniem toevoegen! Eerst a.u.b. even LEZEN of dit werkelijk van toepassing is. Als een familie bij emigratie een andere naam aanneemt, dan is dat heel wat anders. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 25 jul 2013 12:03 (CEST)

Uw toonzetting over mijn vergissing mag best wat vriendelijker hoor! We zijn hier in niet bij het leger! 25-07-2013 vr. gr. keuwatcher– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Keuwatcher (overleg · bijdragen)
Mijn toonzetting was, toen ik u hier kortgeleden op wees, ook vriendelijker. Daarop volgt echter geen enkele reactie, en ook geen verbetering. Dat beschouw ik ook niet bepaald als vriendelijk. Als u daarop dan weer in de fout gaat, dan is mijn toonzetting inderdaad minder vriendelijk. Blijkbaar is dat helaas nodig, want nu reageert u wel. Nu ik dan toch uw aandacht heb, wilt u zich a.u.b. eerst eens verdiepen in de term Pseudoniem, voordat u die categorie te pas en te onpas toevoegt? Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 25 jul 2013 18:59 (CEST)

Zal ik doen, ik ben meestal iets te gretig!

Beoordelingsnominatie Lijst van bekende personen die voor hun veertigste zijn overleden[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van bekende personen die voor hun veertigste zijn overleden dat is genomineerd door LeeGer. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130725 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 26 jul 2013 02:08 (CEST)

Ga je daar ook even stemmen, uiteraard tegen verwijdering, want het is momenteel zo'n beetje fifty-fifty, en ik wil dat artikel niet kwijt: jij allicht toch evenmin of ook niet, zeker? Bart Versieck (overleg) 29 jul 2013 21:21 (CEST)
Helaas heb je dat dus niet gedaan, maar je kan het opnieuw vrijuit bewerken hier, als je dat wil, hoor. Bart Versieck (overleg) 27 aug 2013 21:44 (CEST)

Referenties[bewerken]

Hallo Keuwatcher, Als je referenties toevoegt, zou je dat dan op de juiste wijze willen doen? En niet zoals hier door externe links in de tekst te plaatsen? Groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 jul 2013 12:28 (CEST)

Gebruikerspagina[bewerken]

Mag ik van jou hier al die foutieve links, nl. naar "DP's", aanpassen eigenlijk, alsjeblieft? Bart Versieck (overleg) 29 jul 2013 21:24 (CEST)

Hebt u mijn vraag eigenlijk gelezen, want u hebt sindsdien toch al wel vanalles bijgedragen, heb ik gemerkt? Bart Versieck (overleg) 30 jul 2013 13:52 (CEST)

Ik begrijp niet goed wat je precies wilt gaan doen, maar als het wiki verbetert is het goed.vr. gr. Keuwatcher

Ja, maar het is wel op je eigen gebruikerspagina, en die van daarboven over dat artikel van ons? Bart Versieck (overleg) 30 jul 2013 21:26 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van bekende honderdplussers[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van bekende honderdplussers dat is genomineerd door Tjako. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130814 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 aug 2013 02:07 (CEST)

Adressen BN'ers[bewerken]

Beste Marco,

Ik zag dat je een week geleden een adres/straat toevoegde waar Do woonde. Nu doe je zoiets min of meer weer. Echter vraag ik mij ten eerste af wat het nu ervan überhaupt heeft in een encyclopedie, ten tweede kan die de privé behoorlijk schenden van BN'ers als je dit ook bij andere BN'ers hier plaatst en ten derde vraag ik mij ook af wat de bron van jouw bevindingen zijn. Om heel eerlijk te zijn zit ik ook te twijfelen of dit ook niet te ver gaat. Maar hier over heb ik inmiddels om overleg gevraagd. Michael 1988 (overleg) 9 sep 2013 00:24 (CEST)

Externe links[bewerken]

Externe links zonder leesbare tekst zijn een aanfluiting van de lezer. Ik heb ze daarom verwijderd uit het artikel Marc Dullaert. Ik hoop dat je ze in orde wilt maken. Bij wijze van voorbeeld heb ik er een op de gangbare manier voorzien van tekst, gewoon door te kopiëren en plakken uit de kop boven het artikel. De bovenste externe link bevat trouwens erg weinig informatie.

Met vriendelijke groet, — bertux 3 okt 2013 08:19 (CEST)

David Endt[bewerken]

Beste Keuwatcher, op de pagina van David Endt heb jij een bewerking gedaan op 19 september. Ik heb deze aangepast, omdat het naar mijn mening te veel als een mening is geformuleerd: Bij het grof vuil gezet. Het is goed dat je hierbij je bewerking met bronnen wilt bekrachtigen, maar ook deze bronnen waren iets te subjectief over de zaak. Het was beter geweest als je had geformuleerd dat hij erg verrast was over zijn ontslag, in dat geval had je de bron goed kunnen gebruiken. Ik heb het nu aangepast, maar je bent natuurlijk vrij om dit weer terug te draaien. Uiteraard dient er dan wel vanuit objectief vlak geschreven te worden, door bijvoorbeeld te vermelden waarom hij ontslagen is, met daarbij zijn verontwaardiging daarop. Met vriendelijke groet Ferdy94 (overleg) 4 okt 2013 20:35 (CEST)

Het is een schande hoe deze club die zichzelf topclub noemt met dit soort clubmensen omgaat. Hij was inderdaad erg verrast maar ook bij het grof vuil gezet, dus allebei kan volgens mij.
Dat snap ik het is alles behalve netjes hoe er met een clubman als Endt is omgegaan, maar qua formulering dient een pagina objectief te zijn en daarom heb ik het even veranderd. Maar ik snap waarom je het er neer hebt gezet! ;) Ferdy94 (overleg) 4 okt 2013 23:02 (CEST)


Gedachtestreepje i.p.v. koppelstreepje bij datumnotatie[bewerken]

Beste Marco,
Ik zie dat jij als één van de eersten het overlijden aan een biografielemma toevoegt.
Maar wil jij in het vervolg het gedachtestreepje ( – , <alt 0150>, ook genaamd &ndash) in plaats van het koppelstreepje ( - )gebruiken?
Zie ook de afspraak Biografie: geboorte- en sterfdatum over datumnotatie in Help:Datumnotatie.
Bedankt, JoostB (overleg) 12 okt 2013 11:14 (CEST) Wil ik best doen maar dat wordt wel even wennen, en mijn koppelstreepje is veel makkelijker en sneller! Ga er rekening mee houden.

Bij mij zit het gedachtestreepje ook niet op het toetsenbord, maar ik was zo gewend aan <alt0150>. Bedankt voor jouw aandacht. JoostB (overleg) 12 okt 2013 13:22 (CEST)
Beste Marco, Liever kwaliteit dan snelheid. Mag ik jou na ruim twee jaar weer herinneren aan het gedachtestreepje bij het vermelden van een overlijden? Bedankt, JoostB (overleg) 22 dec 2015 12:38 (CET)

Pauke Meijers[bewerken]

Ha Keuwatcher, ik heb uw bewerking op Lijst van personen overleden in 2013 en deels die in het persoonslemma teruggedraaid omdat de bronnen nog geen uitsluiting geven over de exacte overlijdensdatum en -plaats. mvg Agora (overleg) 14 okt 2013 21:41 (CEST)

moet dus nogmaals omdat dit bericht uw herplaatsing gekruisd had. Agora (overleg) 14 okt 2013 21:44 (CEST) Inmiddels is het allang bekend dat ik de juiste datum goed heb, ik woon namelijk vlakbij Nijmegen, meerdere sites geven het al aan.Bedankt voor je reactie,

groet Keuwatcher – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Keuwatcher (overleg · bijdragen)

Ik woon er zelf. Maar waar worden datum en plaats genoemd? Kom alleen tegen dat hij overleden is. Met dat soort gegevens ben ik meestal vrij voorzichtig omdat het vaak extra pijnlijk is als het niet exact klopt. mvg Agora (overleg) 14 okt 2013 22:14 (CEST)Hoi, klopt je moet er zeker voorzichtig mee zijn, maar het is echt vandaag gebeurt, staat alleen niet goed op de site van De Gelderlander want het staat er inderdaad niet bij.

Referenties, categorieën, wikidata[bewerken]

Ha Keuwatcher, u maakt nu al geruime tijd lemma's aan maar toch gaan er bij de basiszaken nog een paar dingen niet helemaal goed die extra werk opleveren. Zie bijvoorbeeld [5]. Graag referenties maken en geen externe links in de tekst. Ook bij categorie sorteren op achternaam en geen interwiki's meer gebruiken maar Wikidata (zie ook Help:Gebruik van interwiki-links). mvg Agora (overleg) 11 nov 2013 11:37 (CET)

Categorieën[bewerken]

We zetten mensen zo specifiek mogelijk neer in de categorieboom. De mensen die je nu aan het toevoegen bent aan Categorie:Duits persoon staan allang in een subcategorie daarvan, zoals Categorie:Duits komiek en Categorie:Duits filmacteur. Ze dan ook nog eens in een topcategorie plaatsen is niet de bedoeling. Zie hier voor uitleg. Gr. RONN (overleg) 14 dec 2013 12:49 (CET)

Waarom bestaat die categorie dan, dan kun je die beter opdoeken!
Voor overzicht en de structuur van de boom. De Categorie:Duits persoon kent 51 subcategorieën ('takken'), waarvan meerdere weer subcategorieën hebben. Deze categorieën hebben allemaal gemeen dat de genoemde personen Duits zijn. Dankzij deze structuur hoeft Heino niet te worden opgenomen in de categorieën 'Zanger', 'Muziek in Duitsland', 'Duits kunstenaar' en 'Duits persoon', opname in de Categorie:Duits zanger volstaat. Gr. RONN (overleg) 14 dec 2013 19:49 (CET)

Top 2000[bewerken]

Hallo Keuwatcher. Ik zie dat je aan de Top 2000 werkt. Zin om je te melden op Gebruiker:JurriaanH/Top2000? Daar wordt gestructureerd gewerkt aan alle wijzigingen en die lijst van Goudsbloem is echt heel handig. Groet, Sander1453 (overleg) 25 dec 2013 22:37 (CET)

Slordigheden[bewerken]

Beste Keuwatcher, ik zie regelmatig artikelen van je hand voorbijkomen en hoewel ik je bijdragen apprecieer, zou ik het prettig vinden als je iets beter je best zou doen om er fatsoenlijke artikelen van te maken. Ik kom heel wat kleine slordigheden tegen die je zelf zou kunnen vermijden.

  • Externe links worden nooit in lopende artikeltekst geplaatst! Zo heb ik op Akeem Adams de lomp neergezette externe links in een referentie omgezet, zoals het hoort.
  • Als je referenties maakt, dan geef je de externe link een titel (bijv. de kop van het krantenartikel), geef je aan in welke taal de bron staat (via de taalsjablonen), ...
  • Let op correct spatie- en hoofdlettergebruik: referenties komen steeds vlak na een leesteken te staan en niet met een extra spatie ertussen en zeker niet voor het leesteken (zie onze conventies).
  • Let ook op taal en stijl van je tekst: teksten over personen en andere zaken worden steeds in de verleden tijd geschreven. Opnieuw verwijs ik naar deze wijzigingen die ik net deed.
  • Interwikilinks worden niet meer toegevoegd op artikelen zelf! Die moeten centraal op WikiData geplaatst worden, onder de juiste entry.
  • Categoriseer namen van personen via een {{DEFAULTSORT:ACHTERNAAM, VOORNAAM}}, die je vlak boven de categorieën plaatst. Dit sjabloon zorgt ervoor dat de naam goed gecategoriseerd wordt, ook indien er nieuwe categorieën worden bijgeplaatst. Zie opnieuw deze wijzigingen.

Ik zou het met andere woorden appreciëren mocht je je hierin kunnen schikken en de raadgevingen in volgende artikels toepassen. Vriendelijke groet, C (o) 30 dec 2013 17:34 (CET)

Ook hier heb ik weer een heleboel slordigheden eruit gehaald. Lees aub eens je tekst luidop voor voordat je opslaat, want zo kan je fouten opsporen die je anders over het hoofd zou zien. - C (o) 30 dec 2013 17:38 (CET)
En opnieuw hier. Wil je aub eens op mijn aanwijzingen letten? Dat je hier niet reageert geeft niets, maar ik krijg de indruk dat je alles hierboven straal negeert. Dat gaat niet blijven duren, want telkens weer moet men achter je aanlopen om alles op te ruimen! - C (o) 31 dec 2013 17:35 (CET)

met excuses voor het ongemak, ik maak het artikel en wil het later dan aanpassen (want ik heb tussendoor ook andere dingen te doen), maar jij bent me iedere keer voor met aanpassen! Dus niet meteen aanpassen of mij beschuldigen aub. Neem goede voornemens dit jaar! Ik zal het te zijner tijd zelf aanpassen en hopelijk doe ik het dan wel goed. Ik ben niet zo'n vlugge leerling. fijne jaarwisseling gr keuwatcher

Dag Keuwatcher, geen probleem! Als je tracht rekening te houden met de opmerkingen, dan ben ik al zeer tevreden! Het is gewoon kwestie dat ik niet al mijn tijd moet steken in het nalopen van je bijdragen, want dan heb ik geen tijd meer voor andere werkzaamheden. Vriendelijke groet en een goed 2014! - C (o) 31 dec 2013 22:12 (CET)

Zucht ....[bewerken]

Ik stel voor toch nog eens goed het artikel Josep Seguer te bekijken en door te nemen, want er staan weer heel wat fouten in ... - C (o) 2 jan 2014 16:57 (CET)

Ik heb nog wel zo mijn best gedaan ! ik heb al diverse bijdragen gemaakt maar nooit was er commentaar op, misschien ben je een beetje pietluttig en heb je nog vakantie of zo. Misschien moet je andere gaan volgen want ik zie andere artikelen die veel meer fouten hebben. vriendelijke groet Keuwatcher
Ik geloof in je beste bedoelingen, maar dit zijn geen pietluttigheden. Er stonden codefouten in (haakjes niet goed gesloten), de tekst was in het begin niet chronologisch gerangschikt (je begon over zijn carrière te schrijven, en pas in een latere paragraaf werd vermeld wanneer hij zijn debuut maakte: dat klopt niet!). Je schrijft nog altijd in de stijl 'is overleden op', gebruik aub enkel de verleden tijd in actieve vorm ('overleed op'). Je externe links lijken gewoon neergezet, zonder context (benoem een externe link met de titel van het krantenartikel!), verder moet je aangeven waar de info vandaan komt (de website dus) en de datum. Tot slot moet je de conventies respecteren: een appendix-sjabloon staat helemaal onderaan en niet ergens te midden een artikel neergepoot. En dan nog de interwikilinks: die moeten naar WikiData. - C (o) 2 jan 2014 17:18 (CET)

Hoe zit het nu?[bewerken]

Je maakte het artikel Ted Richmond aan. Als ik de imdb-database moet geloven is hij twee jaar later geboren en ook in een andere plaats. De Engelstalige Wikipedia maakt gewag van hetzelfde jaar, maar ook van een andere plaats. Hoe zit het nu? Als aanzetter van het artikel moet jij natuurlijk weten hoe het zit. We willen geen fouten in Wikipedia introduceren. - C (o) 10 jan 2014 21:40 (CET)

Ted Richmond (New Bedford, 10 juni 1910 [6] [7] [8]Parijs, 23 december 2013) was een Amerikaans filmproducent. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Keuwatcher (overleg · bijdragen) 10 jan 2014 21:48‎ (CET)
Braaf, nu take 2 en dan ga je netjes de plomp neergezette externe links in een referentie stoppen, ze een naam geven en aanduiden waar je de informatie vandaan hebt (i.e. naam van de website en datum van publicatie). - C (o) 11 jan 2014 09:54 (CET)
Ik heb tevens de links eens doorgelezen, hetgeen jij wellicht niet hebt gedaan. Want anders zou je gezien hebben dat deze meneer volgens de eerste site op 10 juni 1912 is geboren (met andere woorden: de bron en de informatie in het artikel spreken elkaar tegen). De tweede bron zegt enkel hoe oud hij is geworden, en geeft geen gedetailleerde biografische informatie. De derde bron is echt waardeloos: je gebruikt geen anderstalige Wikipedia als een bron! Kijk, ik verwittig u vriend, als je bewerkingsgedrag niet verbetert, zal ik verdere stappen moeten ondernemen. Het kan niet dat ik al je artikelen moet nalopen met de vrees dat informatie foutief is. U weze gewaarschuwd. - C (o) 11 jan 2014 10:21 (CET)
PS: onderteken je berichten aub met 4 tildes (~~~~) - C (o) 11 jan 2014 10:23 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Keuwatcher, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 06:56 (CET)

En opnieuw[bewerken]

Ik vraag nogmaals aandacht voor de verbeterpuntjes die ik al heb aangehaald. Dit artikel heb ik weer helemaal moeten verbeteren. Externe links worden NIET in de lopende artikeltekst gezet, wel tussen een referentietag. Verder gebruiken we de verleden tijd niet in de passieve vorm ('overleden' ipv 'is overleden'). Let daar nu toch eens op. - C (o) 16 feb 2014 20:43 (CET)

Remo Capitani[bewerken]

Hallo Keuwatcher, ik heb je artikel Remo Capitani ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! - C (o) 16 feb 2014 20:46 (CET)

Ruim zelf de rotzooi nu eens op![bewerken]

Al in maart vorig jaar werd je door gebruiker Spraakverwarring gewezen op je onjuiste gebruik van de categorie Pseudoniem. Daarna door mij in juni, en omdat je je daar totaal niets van aantrok, ook nog eens in juli vorig jaar. Aangezien je toen wel duidelijk moet zijn geworden dat je die categorie op allerlei artikelen plakte waar dat niet gewenst was, is het niet meer dan fatsoenlijk om vervolgens ook zelf je rommel op te ruimen. Het is dan ook bijzonder asociaal dat ik in de betreffende categorie nog geregeld artikelen tegenkom waar de categorie onterecht aan is toegevoegd. Ik roep je hierbij dan ook nogmaals dringend op om nu eens te beginnen met puinruimen, en de rotzooi niet voor anderen te laten liggen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 feb 2014 21:05 (CET)

Dirk Bisschop[bewerken]

Beste Keuwatcher, Dirk Bisschop is wel degelijk in Damme overleden. Vivenkapelle is een wijk of deelgemeente van de stad Damme. Ik heb nu beide namen in het artikel verwerkt. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 2 mei 2014 15:13 (CEST)

"Aldaar": niet nodig[bewerken]

Beste Keuwatcher: Voor de overlijdensplaats hoeft er geen "aldaar" geplaatst, als die plaats dezelfde is als de geboorteplaats. Men mag toch aannemen dat een wikipedialezer weet dat dit de normale werkwijze is op alle encyclopedieën. Dit is nog minder dan anders nodig op het artikel 'Wilfried Dumon', omdat er ook nog een box op staat, waar de gegevens nog eens in detail vermeld staan. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 25 mei 2014 23:34 (CEST)

Bé Ruys[bewerken]

Hoi Marco. 'k Las net het overlijdensbericht van Bé in de Volkskrant. Een bijzondere vrouw. In 1993 heb ik stage gelopen in het Kraemer Huis; in retrospect een bijzonder waardevolle tijd, waar ik nog steeds vaak aan terugdenk. Hartelijke groet, Joshua Jonathan (overleg) 27 mei 2014 14:08 (CEST)

Anny Andersen[bewerken]

Goedemiddag Keuwatcher,

Ik heb de (enige, voor zover ik heb kunnen vinden) bron toegevoegd. Heb je een bron die 4 juni als overlijdensdatum geeft? (Die 5 juni van mij is ook maar eigen interpretatie...)

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 5 jun 2014 17:51 (CEST)

Ah, ik had op alle spellingvarianten van haar voornaam gezocht, maar niet op de achternaamvariant Anderson. Alle andere bronnen die ik heb kunnen vinden zijn echter kopieën van elkaar, helaas. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 5 jun 2014 18:13 (CEST)

Vervolg schrijfweken Brazilië[bewerken]

Brazilië

Hallo Keuwatcher, Hartelijk dank voor je deelname aan de schrijfweken over Brazilië! We hebben daarin met elkaar al een mooi resultaat geleverd, honderden artikelen zijn er uitgebreid en geschreven. Dit ondanks een hittegolf, afleiding door een teveel aan onnodige stemmingen/peilingen en niet zinvol gediscussieer, het kijken van enige voetbalwedstrijden en andere dingen, het een met meer plezier dan het ander.

Onderwijl viel het me op dat slechts twee weken voor een groot land als Brazilië wat krap is. Dit gaven meerdere gebruikers ook reeds aan en zelf heb ik die krapte gemerkt doordat ik de serie artikelen die ik wilde schrijven nog niet af heb. Brazilië is een onderwerp dat momenteel in de media nog steeds veel aandacht krijgt, vanwege de wedstrijden, maar ook vanwege de achtergronden van dat land. Mensen willen graag meer weten en het onderwerp Brazilië kan op onze Wikipedia wel uitbreiding gebruiken.

Voor wie graag verder wil schrijven heb ik daarom op de schrijfweekpagina een kopje Aangemaakte artikelen (uitloop) toegevoegd voor de door jou geschreven artikelen tijdens het WK. Ik ga nog even lekker verder met schrijven, schrijf je mee?

Je bent van harte welkom verder te werken aan de artikelen over Brazilië! (Ik zend dit bericht op deze manier zodat het de volglijsten niet overbodig vervuilt.) Romaine 16 jun 2014 02:11 (CEST)

Leen Vleggeert[bewerken]

Hallo Keuwatcher, met deze edit zet je het artikel over Leen Vleggeert op de pagina Lijst van personen overleden in 2014 onder het kopje 18 juli. In de door je opgegeven bron staat: "In de nacht van vrijdag op zaterdag is na een kort ziekbed op 83-jarige leeftijd Leen Vleggeert overleden. Dat gaat dus over de nacht van 18 op 19 juli. Ook bij het door mij al na diens dood aangepaste artikel over Vleggeert vermelde je als overlijdensdatum 18 juli. Ik had zelf gezocht naar de overlijdensdatum maar kwam nergens verder dan die nacht van 18 op 19 juli. Hoe kom jij aan die 18 juli? - Robotje (overleg) 21 jul 2014 11:28 (CEST)

Jammer dat je wel edits doet maar hier niet reageerde. Volgens deze pagina overleed hij op 19 juli. Ik zal dat artikel en verwijzingen ernaar maar aanpassen. - Robotje (overleg) 24 jul 2014 12:06 (CEST)Ik was ook aan het zoeken, maar 19 juli is correct.

Lijst van zelfmoorden[bewerken]

Dag Keuwatcher. Je hebt veel bijdragen geleverd aan Lijst van zelfmoorden. Bij deze een mededeling dat op die lijst een nominatie is gekomen. Groet, Apdency (overleg) 29 okt 2014 19:45 (CET)

10 januari[bewerken]

Overleg_gebruiker:MichielDMN en Overleg_gebruiker:Keuwatcher vragen bij de melding van het overlijden van Frederik H. Kreuger om een bronvermelding waarom Kreuger schrijver is, genoemd kan worden. Gelet op de lijst van publicaties en bibliografisch werk in het lemma kan gesteld worden dat Kreuger blijkbaar schreef. Behalve het wetenschappelijke werk vanuit zijn universitaire functie zijn vooral na zijn pensionering ook andere boeken uitgegeven, hetzij door een uitgeverij, hetzij in eigen beheer. Een aantal boeken heeft een ISBN-nummer. Volgens de catalogus van de openbare bibliotheek in Delft is ook werk onder nummer opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek. Mag hij dan schrijver worden genoemd? Dit is een kopie van de geplaatste tekst op overleg 10 januari 2015.hasp (overleg) 13 jan 2015 13:37 (CET)

Global account[bewerken]

Hi Keuwatcher! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (overleg) 18 jan 2015 17:27 (CET)

Inge Vermeulen[bewerken]

Beste Keuwatcher, je hebt op 3 februari jl. de overlijdensdatum van Inge Vermeulen veranderd. Ik wijs er graag op dat ze wel degelijk op zaterdag 10 januari 2015 is overleden. Zie bijvoorbeeld hier. Op maandag 12 januari werd haar overlijden bekend gemaakt. Met vriendelijke groet - Paul-MD (overleg) 10 feb 2015 14:08 (CET)

Woonplaats + lijst inwoners[bewerken]

Ha Keuwatcher, ik vroeg me af hoezo dit een relevante aanvulling was [9]. En dan met WP:BLP in gedachte. En waarom wordt iemand die een blauwe maandag ergens woont direct opgenomen in Lijst van Amsterdammers [10]. Wat zegt dat 1 over de persoon en 2 over de criteria van zo'n lijst? mvg Agora (overleg) 16 feb 2015 10:19 (CET)

Ben Woolf[bewerken]

Beste Keuwatcher. Ik heb het door jou geschreven artikel Ben Woolf genomineerd voor verwijdering. Ik heb mijn twijfels over de encyclopedische relevantie, aangezien Woolf recent is overleden en enkel bijrollen speelde. Je kunt desgewenst jouw mening hier achterlaten. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust! Mvg, Trijnstel (overleg) 24 feb 2015 13:57 (CET)

Bron[bewerken]

Hoi Keuwatcher, ik heb deze aanvulling die je net maakte weer weggehaald, omdat het misschien iets te privacygevoelig is. Ik weet dat het net op de grens ligt, maar ik denk dat ook wel uit het artikel blijkt dat hij ergens in die regio moet wonen. En wie hem bereiken wil, kan altijd mailen via z'n websites. Ik hoop dat je ermee eens kunt zijn. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 22 mei 2015 20:01 (CEST)Kenny was gisteren bij een radioprogramma en vertelde wel tien keer dat hij daar woonde, dus iedereen mag het kennelijk weten.

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 4 jun 2015 22:09 (CEST)

Albert West[bewerken]

Vandaag voegde je de volgende zin toe aan het lemma over Albert West: " Er komt een groots afscheid in de Sint-Janskathedraal ('s-Hertogenbosch) in Den Bosch.". Het gaat om een gebeuren in de toekomst. Ik denk dat we vooraf niet kunnen schrijven dat West een "groots" afscheid kreeg. Dat weten we pas daarna, maar dan nog is de omschrijving een POV en om die reden eigenlijk niet gewenst op Wikipedia. We zijn verder geen krant. De zin leest nu namelijk als een nieuwsaankondiging. Wikipedia schrijft voornamelijk over het verleden. Tot slot dient informatie op WP:NL eeuwigheidswaarde te hebben. De info die je nu plaatst moet echter binnenkort alweer aangepast worden. Eerder is vergelijkbare informatie twee keer in dit lemma verwijderd. Het lijkt me dat het opnieuw geschrapt wordt. Wat denk je ervan? Happytravels (overleg) 5 jun 2015 19:31 (CEST)

Zou je zo vriendelijk willen te zijn te reageren? Alvast bedankt! Happytravels (overleg) 8 jun 2015 12:42 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

Carla van der Does[bewerken]

Keuwatcher, je hebt de geboorteplaats van haar veranderd van Noordwijk (Zuid-Holland) in Katwijk. Waarop baseer je dat en om welk Katwijk gaat het dan? Wwikix (overleg) 21 jul 2015 12:17 (CEST)

Op diverse websites staat Katwijk genoemd zo ook op haar eigen website. er staat niet bij welke Katwijk. Maar dat zal Noord Holland zijn vlakbij het eerder gemelde Noordwijk. 89.99.106.161 (overleg) 21 jul 2015 13:52 (CEST) (ondertekening toegevoegd door Wwikix (overleg) 22 jul 2015 11:54 (CEST))

Gemeente Katwijk (Zuid-Holland) dus. Wwikix (overleg) 22 jul 2015 11:57 (CEST)

In de rouwadvertentie op Mensenlinq staat het erniet bij, maar we gaan er wel vanuit dan Keuwatcher (overleg) 23 jul 2015 10:49 (CEST) (ondertekening toegevoegd door Wwikix (overleg) 23 jul 2015 11:47 (CEST))

Er is maar één gemeente Katwijk, in Zuid-Holland.

Verzoek bijdragen te onderteken met vier keer ~. Wwikix (overleg) 23 jul 2015 11:56 (CEST)

Lijst van personen overleden in 2015[bewerken]

Je hebt nu voor de zoveelste keer de eerste, en bovendien uitstekende bronvermelding inzake het overlijden van Loedmila Dvorakova vervangen door een andere bron. Dat is tegen het principe van WP:BTNI en ik begrijp dus volstrekt niet waar jij mee bezig bent. Kun je met dat soort bewerkingen stoppen, of wil je liever een blokkade? Indien dat laatste het geval is, wil ik dat zo voor je aanvragen. Zeg het maar. Paul Brussel (overleg) 1 aug 2015 23:22 (CEST)

Nou wat vriendelijker mag ook wel, ik wil graag de juiste informatie op Wikipedia en daarom verander ik steeds, want een andere heeft steeds de verkeerde informatie. Kijk anders ook even bij de buitenlandse Wikipedia, dan kunt u zien wat de juiste informatie is. Excuses als ik vervelend ben want dat wil ik helemaal niet zijn, ik wil alleen de juiste informatie erop zetten.
Leg me dan eens duidelijk uit wat er mis is met de informatie afkomstig van De Standaard? Overtuig me en dan laat ik je je gang gaan. Andere wiki's zijn overigens geen bron voor WP:NL. Mijn geïrriteerdheid komt voort uit het zonder enige verklaring vervangen van een goede bron door een andere, en dat niet voor de eerste keer. Irritatie leidt zelden tot vriendelijke reacties. Paul Brussel (overleg) 1 aug 2015 23:29 (CEST)

Loedmila of Ludmila is toch echt een beetje om het even; in het Nederlands is de oe vaak wat gebruikelijker en aangezien de oorspronkelijke bron (De Standaard) Loedmila schrijft is er ook niet echt een reden dit te gaan wijzigen. Het tweede geval van "onenigheid" betreft de overlijdensdatum van Roddy Piper. In de oorspronkelijke bron wordt gesteld: Piper -- born Roderick George Toombs -- died from cardiac arrest in his sleep at his home in Hollywood on Thursday night. Donderdagavond is 30 juli. De bron die u vervolgens gebruikt (NY Times) geeft geen uitsluitsel over het precieze tijdstip van overlijden. GeeJee (overleg) 1 aug 2015 23:40 (CEST)

Dan laten we het zo, maar waarom geven de Duitse en de Engelse en de Franse dan 31 juli op met hun bronnen? Moeten wij kaaskoppen weer eigenwijs zijn? Het gaat inderdaad nergens over. We laten het zo maar dan.
Kom op, zo voer je toch geen discussie? Het draait om een betrouwbare bron, waaruit op een geloofwaardige manier blijkt dat TMZ fout zit en er voldoende reden is om aan te nemen dat Piper na middernacht is overleden. Andere wikipedia's kunnen nooit zelf als bron dienen, maar als het goed is zijn de feiten daar gebaseerd op bronnen waaruit klip en klaar blijkt dat 31 juli de overlijdensdatum is. In dat geval kunnen die bronnen hier ook gebruikt worden. GeeJee (overleg) 1 aug 2015 23:51 (CEST)
@KW: het zou aardig zijn als je WP:NL niet beperkt tot het speelterrein van 'kaaskoppen', want ik geloof niet dat Belgen of Brusselaars daar toe gerekend kunnen worden (afgezien van het feit dat de meeste Belgen meer kaas gegeten hebben van kaas dan 'kaaskoppen'). Paul Brussel (overleg) 2 aug 2015 00:01 (CEST)

vraagje[bewerken]

Je doet zojuist deze wijziging [11] zonder een ref toe te voegen. Ik kan op het internet niets vinden, welke ref gebruik jij en kun je die vermelden? vr groet Saschaporsche (overleg) 16 aug 2015 16:14 (CEST)

Het was een rouwadvertentie in de Telegraaf die ik ook nergens meer kan vinden. De diplomaat woonde en stierf in Rio.
Ok, dank voor je antwoord. vr groet Saschaporsche (overleg) 16 aug 2015 20:36 (CEST)
Ik heb de vermelding vanochtend verwijderd. Vond wel de overlijdensadvertentie ([12]), maar geen bewijs voor relevantie. Willem de Marez Oyens is kennelijk een zoon van Hendrik Jan de Marez Oijens. Hij was honorair consul-generaal voor Nederland in Brazilië, maar ik denk niet dat zo'n functie je automatisch relevant maakt. Verder vond ik hier wat over zijn loopbaan in de bankwereld, maar dat betreft vooral een loopbaan binnen de ABN in Zuid-Amerika. Ook niet direct relevant dus. GeeJee (overleg) 17 aug 2015 11:50 (CEST)

Matthijs Rümke[bewerken]

Dag Keuwatcher. Ik zie dat je al met Matthijs Rümke aan de slag bent gegaan. Kennelijk werkt een wiu2-sjabloon niet op de manier die ik ervan verwachtte. Ik heb echt een hekel aan BWC's, dus ik vind het niet fijn als er met meerdere mensen aan een artikel wordt gewerkt. Maar zo te zien ben je nu klaar. Dan zet ik nog even iets neer en haal dan het sjabloon wiu2 weg. Cheers, Balko Kabo (overleg) 12 sep 2015 23:31 (CEST)Prima ik dacht ik kom helpen...

Beoordelingsnominatie Gordon Groothedde[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Gordon Groothedde dat is genomineerd door Mbch331. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150928 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 sep 2015 02:05 (CEST)

Schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken[bewerken]

Hallo Keuwatcher, Omdat je eerder hebt meegedaan aan een schrijfweek of themaweek, krijg je nu eenmalig een bericht. Na overleg hebben we (Taketa & Romaine) een verzendlijst opgezet voor het aankondigen van nieuwe schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken. Door jezelf toe te voegen aan de verzendlijst kun je op je overlegpagina een bericht ontvangen met de aankondiging wanneer er een nieuwe week komen gaat. Jezelf toevoegen aan de verzendlijst staat los van of je deel neemt aan de betreffende activiteit. De verzendlijst is bedoeld om de communicatie over aankondigingen te vereenvoudigen voor diegenen die graag op de hoogte blijven van deze activiteiten. Jezelf toevoegen kan op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst. Groetjes - Taketa & Romaine 16 okt 2015 13:44 (CEST)

Themaweek Thijsse[bewerken]

Hallo Keuwatcher, Van 26 oktober t/m 1 november staat Wikipedia in het teken van de nalatenschap van natuurbeschermer en bioloog Jac. P Thijsse. Meer informatie staat op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Thijsse. Romaine 25 okt 2015 23:07 (CET)

Van Gool[bewerken]

Dag Keuwatcher. Ik zag gisteren dit. Vaak is dat wel waar, omdat bijvoorbeeld familie of een verpleegster in een ziekenhuis ons informeert. Maar er is nog steeds niets over te vinden, wat wel vreemd is bij een bekende architect. Misschien toch nog even in de gaten houden. Jij bent daar goed in. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 27 okt 2015 22:22 (CET)

Foutieve bewerking op pagina Michael van Gerwen[bewerken]

Hallo Keuwatcher,

Ik heb je bewerking op de pagina van Michael van Gerwen terug gedraaid, daar dit niet klopt. wellicht heb je, je vergist in het plaatsen bij het juiste jaartal, want in 2014 kwam Van Gerwen echt niet verder dan de Kwartfinale, nu in 2015 staat hij wel in de Halve finale, maar om dat er nu al in te zetten is ook nog niet nodig, het kan en mag uiteraard al wel, maar het toernooi is nog niet afgelopen en zoals het er nu uit ziet komt hij wellicht zondag nog wel een ronde verder en staat hij straks in de finale. beter kan je dit soort bewerkingen pas doen nadat een toernooi is geweest. Ricodol74 ? 15 nov 2015 03:27 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek[bewerken]

Hallo Keuwatcher,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
In de eerste twee weken van december 2015 werd er in Parijs de klimaatconferentie van Parijs 2015 gehouden waar de wereld samenkwam om afspraken te maken om klimaatverandering verder tegen te gaan. Een van de gevolgen van de opwarming van de Aarde is dat er een flink aantal gletsjers in de wereld aan het afsmelten zijn en men is ook bezorgd over de Noordpool. Dat is een aanleiding om het Koninkrijk Denemarken op Wikipedia beter te gaan beschrijven en omvat de gebieden Denemarken, Faeröer en Groenland.
Daarom houden we van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 (voor de liefhebbers t/m 10 januari) de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Denemarken, de Faeröer en Groenland, met als eventueel bonusmateriaal het Noordpoolgebied.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Denemarken.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 dec 2015 00:51 (CET)

Marleen de Pater[bewerken]

In het lemma Marleen de Pater voegde je onder meer toe: "Haar herdenkingsdienst zal 18 december 2015 plaatsvinden in de Sint Walburgiskerk". WP is echter geen krant. Daarnaast denk ik dat het bij Pater NE is om te vermelden waar die gehouden wordt. De begrafenis is al achter de rug, maar volgens het lemma moet ze nog steeds begraven worden. Het is jammer dat je vergeten bent het aan te passen naar de verleden tijd. Dat is het grote gevaar bij toevoegingen over gebeurtenissen in de toekomst. Tekst op WP dient eeuwigheidswaarde te hebben. Het is dan beter om achteraf e.e.a. te vermelden. Bij het lemma Albert West had ik een half jaar geleden e.e.a. over een aankondiging ook al geschrapt, om dezelfde reden. Happytravels (overleg) 21 dec 2015 02:23 (CET)

Loek Hermans[bewerken]

In het lemma Loek Hermans heb je in de aanhef de volgende zin toegevoegd: "Binnenkort is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen." Ik veronderstel dat je dus 100% zeker weet dat hij tot die datum in leven blijft. Wat is je betrouwbare bron daarvoor? Kortom, het is niet met zekerheid te zeggen dat hij die functie daadwerkelijk gaat bekleden. Om die reden wordt bijvoorbeeld bij prinses Catharina-Amalia der Nederlanden gesproken van 'vermoedelijke troonopvolgster', net zoals haar vader toen die zijn moeder nog niet had opgevolgd etc. De omschrijving "binnenkort" is verder niet encyclopedisch. Wat is binnenkort? Het is verder een woord dat - wellicht binnenkort - aangepast zal moeten worden op gevaar dat dit niet tijdig gedaan wordt, zoals bij het lemma Marleen de Pater, bij tekst van jezelf, waar nog steeds stond dat ze begraven ging worden, terwijl dat al gebeurd was. Het is conform de richtlijnen niet mogelijk een gebruiker te verplichten om zijn bewerkingen over te verwachten gebeurtenissen bij te houden en dus niet mogelijk iemand te verplichten door hem of haar achterhaalde informatie te corrigeren. Wat wel kan is je dringend adviseren omschrijvingen waarvan je niet met zekerheid kunt aangeven dat die gaan plaatsvinden, anders te omschrijven of desnoods niet te vermelden. Tevens raad ik je aan je teksten meer te gaan weergeven met "eeuwigheidswaarde", zoals de regels aangeven. Het is ondoenlijk alle informatie over toekomstige gebeurtenissen door anderen dan jezelf in de gaten te laten houden. Niemand is daartoe ook verplicht. Ik kwam op het lemma Loek Hermans terecht, omdat ik daar zelf onlangs een bewerking op deed, maar vraag mij inmiddels af op welke andere lemma's je geschreven hebt over zaken in de toekomst die niet zeker zijn en/of inmiddels achterhaald zijn, maar nog steeds staan gepubliceerd. Graag verneem ik van jou daarover. Inmiddels heb ik je bewerking op Loek Hermans meer eeuwigheidswaarde gegegeven. Daarnaast heb ik de informatie ook ingevoegd in de rest van de tekst. Een aanhef is namelijk bedoeld als samenvatting. Tekst in de aanhef dient dus verderop terug te komen. mvg. Happytravels (overleg) 23 dec 2015 03:40 (CET)

Marco, je bent er vaak als eerste bij bij nieuws over personen, je zit bovenop het nieuws. Maar zoals ik hier hier al zei: laat kwaliteit boven de snelheid gaan. Prettige kerstdagen, JoostB (overleg) 23 dec 2015 08:37 (CET)
Ter aanvulling op wat ik hierboven schreef. Hermans wordt uiteindelijk helemaal geen waarnemend burgemeester. Hij heeft zijn benoeming teruggegeven. Opnieuw een reden teksten (zo mogelijk) met eeuwigheidswaarde te brengen. mvg. Happytravels (overleg) 29 dec 2015 13:28 (CET)

Jack de Gier[bewerken]

Op 22 december 2015 schreef je dat Jack de Gier 'tegenwoordig de hoofdcoach is van Almere City FC'. Dat is hij pas per 1 januari 2016. Dat blijkt zonneklaar uit de website van N.E.C. (hier). Die van Almere City FC gaf geen uitsluitsel wanneer het contract inging, wel dat hij pas op 4 jan. voor het eerst een training zou leiden. Ik ben benieuwd naar de betrouwbare bron die je geraadpleegd hebt waarin staat dat De Gier al minimaal op 22 december voor Almere City FC werkzaam was. Ik vermoed dat je je eigen conclusies verbonden hebt aan een persbericht dat hij de nieuwe hoofdtrainer 'is'. Dat 'is' hoeft niet per definitie te betekenen dat hij het 'al is'. Daarmee kan ook bedoeld zijn dat hij het 'wordt'. Dit voor alle volgende keren. Het is ook altijd een goed idee om beide websites te bekijken van de clubs. Van die waar hij vertrekt en van die waar hij gaat beginnen. Voorgaande is niet bedoeld als overleg. Een en ander was al aangepast en voorgaande is slechts bedoeld ter uitleg van mijn wijziging. Happytravels (overleg) 27 dec 2015 02:14 (CET)

Anouk Dekker[bewerken]

Anouk Dekker zou volgens jou al minimaal op 25 december onder contract staan bij Montpellier HSC FC. Wat is hiervoor je betrouwbare bron? Ik kan het nergens vinden. De zaak ligt nog wat gecompliceerder. In de infobox geef je aan dat ze al onder contract staat, maar in de lopende tekst schrijf je 'dat ze uitkwam voor FC Twente en overstapt naar Montpellier'. Dus dat moet nog gaan gebeuren. Duidelijk is de omschrijving allerminst. Ik lees wel op internetsites dat ze een contract tekent of tekende voor 1,5 jaar. Dat zou mogelijk kunnen inhouden dat de overeenkomst loopt van 1 jan. 2016 tot en met 30 juni 2017, exact 1,5 jaar. De website van de Franse club meldt nog niets. Ik verneem vandaag graag van je. Mocht je vandaag actief zijn, maar niet willen reageren (je reageerde ook niet op andere meldingen van mij), dan pas ik e.e.a. op 28 december aan, om reden dat een betrouwbare bron ontbreekt en je niet reageert. Happytravels (overleg) 27 dec 2015 02:14 (CET)

Leeroy Echteld[bewerken]

In het lemma Leeroy Echteld schrijf je op 23 december jl.: "In 2014 ging hij aan de slag als jeugdtrainer bij AZ, eind 2015 werd hij daar assistent-trainer." Zoals jij het schrijft ging hij in positie achteruit. Ik vind alleen, met datum van 23 dec. jl. dat hij een van de assistent-trainers wordt bij het eerste elftal van AZ als opvolger van Marco van Basten. Zijn trainerschap bij het beloftenteam legt hij dan neer. Een promotie dus! Of hij op 23 december jl. al die nieuwe functie heeft, vind ik niet terug in de bronnen. Dat wordt evenmin duidelijk uit de website van AZ. Wat is jouw betrouwbare bron dat Echteld minstens al sinds 23 december assistent-trainer is? Ik vermoed eerder dat hij die functie per 1 jan. gaat vervullen. Niet dat ik dat wil opschrijven zonder bron. Happytravels (overleg) 27 dec 2015 06:34 (CET)

Nieuwe lokale schrijfweek: Noord-Brabant[bewerken]

Kaart van Noord-Brabant

Hallo Keuwatcher,

Morgen, 18 januari, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden van 18 t/m 24 januari 2016 een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze provincie. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Noord-Brabant.

Tijdens deze lokale schrijfweek vinden er ook twee lokale schrijfbijeenkomsten plaats:

Je kunt vrij deelnemen aan deze bijeenkomsten, maar het is wel prettig om op de bijeenkomstpagina aan te geven dat je komt.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 17 jan 2016 17:27 (CET)

BN'ers kieken[bewerken]

Ik zag net de lijst op je gebruikerspagina. Heb jij nog niet standaard een camera op zak? Knipoog RONN (overleg) 5 feb 2016 23:22 (CET)

Huib Kloosterhuis[bewerken]

Hallo Keuwatcher,

Je hebt Huib Kloosterhuis toegevoegd op de pagina van overleden personen. Ik heb er een artikel van gemaakt, maar dit is direct genomineerd. Kan jij aangeven waarom hij E is ? [13]

Groetjes

Davinho (overleg) 16 feb 2016 13:26 (CET)

Mom Wellenstein[bewerken]

Het is gebruikelijk om bij geboorte- en overlijdensplaatsen de naam van de gemeente aan te houden. Dat gebeurt dan ook in de overlijdensadvertentie zoals die vandaag in de NRC staat. Ik zou dat dan ook volgen. Paul Brussel (overleg) 29 feb 2016 16:47 (CET)

Jim McCann[bewerken]

Hej Keuwatcher! Vraagje: waar heb jij McCanns geboorte- en sterfplaats opgeduikeld? Richard 8 mrt 2016 11:01 (CET) Ik ga zoeken weet het niet meer, als ik niet kan terug kan vinden verwijder ik het

Harderwijk[bewerken]

Gelijk nóg een vraagje: zou het tijd worden voor een zelfstandige lijst van personen geboren in Harderwijk? Richard 8 mrt 2016 16:00 (CET)

The wayward wind[bewerken]

Hoi Keuwatcher, je doet veel goed werk, om eerst even mee te beginnen. Ik vind het echter geen goed idee om deze link naar een lied te laten linken, terwijl mensen denken dat ze klikken op de artiest. Ymnes (overleg) 12 mrt 2016 22:55 (CET)

Jammer dat je niet reageert op overleg. Gelukkig is iemand intussen op het idee gekomen om over Gogi Grant een artikel te schrijven, zodat hij nu toch rechtstreeks gelinkt kan worden. Ymnes (overleg) 15 mrt 2016 17:14 (CET)
hoi ja daar ben ik blij mee! even geen tijd gehad beetje druk op het werk!
Het leven gaat ook door. End goed al goed :-) Ymnes (overleg) 15 mrt 2016 17:21 (CET)

Egbert Douwe[bewerken]

Verzamel je ook pseudoniemen? Richard 17 mrt 2016 10:52 (CET)

Ik vul de categorie Pseudoniem regelmatig aan, ik hou het in de gaten
Ik doelde meer op je verzameling bekende personen met voornaam als achternaam. Overigens: als een Nederlands iemand als tussenvoegsel 'van' heeft (en dan alleen 'van', dus niet 'van de/den/der/het') is wat daar achteraankomt (vrijwel?) altijd een topografisch begrip. Richard 17 mrt 2016 14:56 (CET)
PS: ik heb een collega gehad die op dat laatste doodleuk reageerde met 'bijvoorbeeld: NN van den Bosch'. Richard 17 mrt 2016 15:57 (CET)

Dubbele schrijfweek Brussel[bewerken]

Ligging van Brussel stad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Maandag 4 april, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden tot 17 april 2016 een dubbele schrijfweek over de Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze regio. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel.

In samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België worden 11 schrijfmomenten of edit-a-thons georganiseerd op 6 locaties. Kom gerust langs. Als je hierbij wil assisteren om nieuwe gebruikers te begeleiden, laat dan een berichtje achter bij Gebruiker:SvenDK.

Voor de schrijfmomenten in de Brusselse bibliotheken, wordt gevraagd je in te schrijven via een registratieformulier.

Mocht je liever vanuit je luie zetel thuis werken, dan is het goed te weten dat we al een stevige lijst van Gewenste lemmas hebben.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - SvenDK (overleg) 2 apr 2016 16:26 (CEST)

Merle Haggard[bewerken]

Hallo Keuwatcher,

Kun je me vertellen waarom je mijn bewerking op dit lemma hebt teruggedraaid? De door mij verwijderde categorie heet Lijsten van personen overleden in 2016 en het valt toch niet vol te houden dat het biografische artikel over Merle Haggard een lijst is. Bovendien is in deze lijstcategorie geen enkele andere overledene opgenomen - waarom zouden we dat dan met Merle Haggard wel doen?

Groeten, - Skuipers (overleg) 3 mei 2016 12:39 (CEST)

Geen reactie - daarom heb ik de bewerking zelf maar teruggedraaid - Skuipers (overleg) 10 mei 2016 12:38 (CEST)

J.J. de Leeuw[bewerken]

Hoi keuwatcher, bedankt voor deze edit. Ik heb lang gezocht naar een bron met de echte overlijdensdatum maar helaas niet gevonden. Waar heb jij die 12 mei eigenlijk uiteindelijk wel gevonden? - Robotje (overleg) 29 mei 2016 20:16 (CEST) Helaas is er geen link te vinden maar het stond in een papieren Staatscourant en ik had mijn telefoon niet bij me

Kan gebeuren. Gelukkig is er wel een bron dat hij recent overleden is.- Robotje (overleg) 30 mei 2016 20:05 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Stijl- en taalonnauwkeurigheden[bewerken]

Beste Marco,

Zojuist heb ik, tegen de richtlijnen in, een stijlonnauwkeurigheid in je GP verbeterd. Het betreft, zoals ik in de bewerkingssamenvatting (wat een vreselijk lang woord!) een anglicistisch/anglofiel stijlfiguur dat hier onjuist spatiegebruik heet, door sommigen 'spatitis' genoemd. Medelijstjesfan  Klaas `Z4␟` V:  10 jun 2016 21:43 (CEST) met dank voor je noeste arbeid op Ruurd Reitsma, een ex-zwager van mijn eerste vrouw en daardoor heb ik hem in 1992 persoonlijk de hand geschud.

Eredivisietransfers[bewerken]

Allereerst bedankt voor je aanvullingen op Eredivisie 2016/17 (mannenvoetbal)/Transfers zomer! Fijn dat anderen meehelpen om de lijst zo compleet mogelijk te maken. Ik heb alleen nog wel een verzoekje: zou je bij elke transfer die je toevoegt een complete bron kunnen toevoegen? Je hebt bij Fischer een half complete link (zonder bron en datum) ingevuld en bij Auassar, Bos, Hendriks, Nathan en Schuurman zelfs helemaal geen bron. Het zou dus fijn zijn als je hier op wil letten. Alvast bedankt! TimGiesbers (overleg) 15 jun 2016 21:16 (CEST)

Dubbele themaweek cultureel erfgoed[bewerken]

Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)

Maandag 25 juli starten de LHBT-themaweken![bewerken]

Van 25 juli tot en met 7 augustus 2016, tijdens Europride, houden we een dubbele themaweek over LGBT: Engels voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Doel is om meer artikelen over LHBT op Wikipedia te krijgen. Iedereen kan meedoen door te schrijven over LHBT gerelateerde onderwerpen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de themaweek.

Doe je mee?

Kijk voor inspiratie op de lijst met gewenste artikelen & deel jouw bijdrage op de resultatenlijst.


Hartelijke groet, de gendergap werkgroep

MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 22:25 (CEST)

Nienke Sikkema[bewerken]

Jij melde dat Nienke Sikkema is overleden maar wat is de bron? want ze leeft nog steeds.

daniel willems[bewerken]

Beste keuwatcher,

U heeft de pagina van Daniël Willems aangepast. Vanwaar haalt u de informatie over zelfdoding? Het is niet alleen foute informatie maar ook onrespectvol voor ons als nabestaanden. Gelieve geen leugens te verspreiden.

Mvg, Caroline Willems http://nos.nl/artikel/2129690-belgische-oud-renner-willems-60-overleden.html

Beste,

Zelfs de media heeft het al eens fout. De NOS en HLN hebben dit inderdaad op hun site staan maar dit is niet correct. Ik kan zo 2 sites geven waar er nie over zelfdoding wordt gesproken. GVA en Sporza.

Schrijfweek Italië[bewerken]

Beste Keuwatcher,

Schrijfweek Italië is begonnen! Van 12 t/m 25 september 2016 houden we een dubbele schrijfweek die gericht is op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Italië.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 12 sep 2016 15:16 (CEST)

Origineel onderzoek[bewerken]

Hello Keuwatcher, hoe kom je in vredesnaam tot deze toevoeging (zojuist door ARVER teruggedraaid)? Van een doorgewinterde Wikipediaan als jij verwacht ik zo'n malligheid niet. Overigens zou er wél iets over dat wachtgeld vermeld kunnen worden, daar was de afgelopen week immers het nodige over te doen. Als dat SP-kamerlid inderdaad dit najaar komt met dat wetsvoorstel dat hij n.a.v. deze casus heeft aangekondigd, hebben we wellicht wat interessants in handen. Apdency (overleg) 9 okt 2016 19:47 (CEST)

Sorry ik moest het even kwijt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Keuwatcher (overleg · bijdragen) 9 okt 2016 20:51‎
Sorry, mijn vraagtekens worden zo alleen maar groter. Maar laat verder maar zitten. Apdency (overleg) 9 okt 2016 21:02 (CEST)

Privacy[bewerken]

Ik vond verschillende bewerkingen van jou waarbij je een adres toevoegde aan een artikel over personen. Lees s.v.p. WP:BLP. De algemene regel is, dat we zo min mogelijk privacy-gevoelige informatie op wikipedia publiceren, en zeker niet als die geen rol speelt bij de reden waarom iemand een artikel heeft gekregen. Zwitser123 (overleg) 18 okt 2016 10:10 (CEST)

verzoek om nauwkeuriger te werken[bewerken]

Beste Keuwatcher, ik heb deze bewerking van je moeten corrigeren. Het is de bedoeling dat je direct linkt naar de persoon Pete Burns, en NIET naar de band waar hij ingespeeld heeft. Bovendien was de geplaatste reflink [14] onjuist. Ik heb het aangepast. vr groet Saschaporsche (overleg) 24 okt 2016 21:27 (CEST)

Gewoon sorry zeggen is ook mogelijk, maar totaal geen reactie geven op bovenstaande opmerking is niet echt sympathiek.... Saschaporsche (overleg) 26 okt 2016 23:16 (CEST)

Ik vind de link naar de band beter, maar goed ik ben niet de baas

Torensma[bewerken]

Hoi Keuwatcher, ik heb gisteren met deze edit een bewerking van een anoniem teruggedraaid omdat het daar ging om het toevoegen van een recente overlijdensdatum waar geen bron voor gegeven werd en waar ik zelf ook geen bron voor kon vinden. Aangezien Torensma geboren is in 1926 zou het zo maar kunnen kloppen wat de anoniem schreef. Jij houdt als ik het goed heb recente sterfgevallen wat beter in de gaten dus wellicht kun jij wel een bron vinden voor het overlijden van Torensma. Zou je eens kunnen kijken of je wat kan vinden? - Robotje (overleg) 7 nov 2016 10:25 (CET)

Ik heb het intussen zelf gevonden. - Robotje (overleg) 7 nov 2016 17:10 (CET): Goed gedaan en bedankt.

S.v.p. juiste link weer terugzetten[bewerken]

Zie hier. Er hoort op deze lijst gelinkt te worden naar de persoon zelf, niet naar de band waar ze deel van uitmaakte. De Wikischim (overleg) 19 nov 2016 14:02 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek[bewerken]

Hallo Keuwatcher,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom het Koninkrijk Noorwegen. Het koninkrijk omvat naast Noorwegen zelf ook Jan Mayen en Spitsbergen (Svalbard) in de noordelijke Atlantische Oceaan, en op het zuidelijk halfrond Bouveteiland, Peter I-eiland en Koningin Maudland. Vanuit de Benelux gezien ligt Noorwegen aan de overkant van de Noordzee en hoewel het zo dichtbij ligt is er nog best weinig over dit land geschreven.
Daarom houden we van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Noorwegen en haar overzeese territoria.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Noorwegen.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)

PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2016. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Carla Lipp[bewerken]

Beste Keuwatcher. Het is uiteraard meer dan prima om een artikel over iemand die onlangs is overleden flink uit te breiden, maar de tekst die je gebruikt komt één-op-één van andere bronnen. Ik zag in ieder geval hele zinnen van TheaterEncyclopedie en de nieuwsberichten op NOS.nl en AD.nl. Dat is niet de bedoeling.Je draait hier volgens mij ook al wel lang genoeg mee om dit te weten. Gebruik bronnen, maar probeer teksten in eigen woorden te herschrijven. GeeJee (overleg) 1 mrt 2017 21:02 (CET)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken]

Hallo Keuwatcher,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Niny van Oerle-van der Horst[bewerken]

Dag Keuwachter, Niny van Oerle-van der Horst ging naar de High School op Malta. Wat deed ze daar? Hartenhof (overleg) 25 mei 2017 20:55 (CEST)

Ik draai 't voorlopig even terug zolang we niet weten wat ze daar deed. Volgde ze of gaf ze lessen? Hartenhof (overleg) 26 mei 2017 19:47 (CEST)

Ze was er leerling toen ze in Afrika woonde denk ik:http://www.parlement.com/id/vg9fgopudnzd/n_w_niny_van_oerle_van_der_horst

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

Aanduiding woonplaats levend persoon[bewerken]

Beste Keuwatcher, Zojuist heb ik een moderator een verzoek gedaan om een versie van een artikel te verbergen omdat je daar een nadere aanduiding had gegeven van de woonplaats van een levend persoon. Dat is absoluut niet de bedoeling: woon- of verblijfplaats van een levend personen mogen niet via Wikipedia te achterhalen zijn, tenzij het zoiets voor de hand liggends is als het paleis of woonadres van de koning, of de ambtswoning van de minister-president. Realiseer je dat mensen die veel in de openbaarheid komen vaak niet alleen vrienden hebben maar ook mensen die afgunstig zijn, stalkende fans of regelrechte vijanden. Niet alles wat jij weet of wat voor jou eenvoudig te achterhalen is, is geschikt voor de encyclopedie. Ik hoop dat het bij deze ene keer blijft dat een bijdrage van jou verborgen moet worden. JoostB (overleg) 2 jul 2017 19:49 (CEST)

Beetje flauw want de persoon in kwestie heeft het ook op haar Facebookpagina staan! Tegenwoordig komen daar ook al overlijdensberichten enzovoort te staan, Wikipedia moet wel met de tijd meegaan en niet stil blijven staan met beleid uit de jaren 90.gr Keuwatcher
Overlijdensberichten gaat over dode personen, hier gaat het over levende perzonen. Ik zie dat je zelfs een EW begint. Ga eerst maar in overleg met de gemeenschap i.p.v. met een bord voor de kop doorgaan. Ik krijg de indruk dat jij verslaafd aan Wikipedia bent! JoostB (overleg) 2 jul 2017 19:49 (CEST)

Op ENWP wordt Facebook niet gezien als een betrouwbare bron. Je kan er immers "zelf" (dat wil zeggen: de pagina-eigenaar) van alles inzetten. Daarmee is het geen onafhankelijke bron. Nog even afgezien van het feit dat de info niet per sé correct hoeft te zijn. Onafhankelijke bronnen zijn veel betrouwbaarder. The Banner Overleg 7 jul 2017 10:24 (CEST)

Overleden?[bewerken]

Hoi Keuwatcher, ik heb zojuist deze edit van een anoniem teruggedraaid omdat er geen bron gegeven werd van dat relatief recent overlijden en ik er ook geen bron bij kan vinden. Het zou correct kunnen zijn maar zonder bron mogen we dit niet laten staan. Jij lijkt nogal actief op het gebied van recente sterfgevallen dus ik hoop dat jij er eens naar kunt kijken. - Robotje (overleg) 12 aug 2017 00:21 (CEST)

Bedankt. Ik had afgelopen nacht nog gezocht op die site maar misschien was het intussen gewoon te laat voor me. Mooie samenwerking. - Robotje (overleg) 12 aug 2017 14:46 (CEST) Inmiddels heeft de rouwadvertentie uitsluitsel gegeven.

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo Keuwatcher,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Waelput[bewerken]

Hoi Keuwatcher, ik heb net deze edit teruggedraaid omdat een bron ontbrak en ik zo snel geen bron kan vinden. Het zou kunnen dat zo'n bron binnenkort wel beschikbaar komt. Het zou mooi zijn als je de komende dagen kunt checken of jij er een bron bij kan vinden want daar heb jij meer ervaring mee dan ik. - Robotje (overleg) 11 dec 2017 18:10 (CET)

Intussen heb ik al iets gevonden (zie mijn edit in dat artikel) maar meer info, zoals overlijdensdatum, blijft welkom. - Robotje (overleg) 12 dec 2017 11:16 (CET)

Dubbele schrijfweek Finland[bewerken]

Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van bekende doelmannen in het voetbal[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van bekende doelmannen in het voetbal dat is genomineerd door TimGiesbers. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180108 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 jan 2018 01:01 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van doelmannen in het voetbal[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van doelmannen in het voetbal dat is genomineerd door TimGiesbers. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180114 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 15 jan 2018 01:04 (CET)

Overlijdensplaats Hennie Hollink[bewerken]

Hallo Keuwatcher. In welke bron heb jij gevonden dat Hennie Hollink in Almelo is overleden? Ik heb hiernaar gezocht, maar ik kon geen overlijdensplaats vinden. GeeJee (overleg) 4 feb 2018 18:24 (CET) Ik wel, https://m.wikidata.org/wiki/Q446480 groet Keuwatcher

Volgens mij kan WP geen bron voor WP zijn dus dient dit verwijderd te worden zonder gezaghebbende bron. Paul Brussel (overleg) 4 feb 2018 19:00 (CET) Dan moet ook die bron aangepast worden!

Wikidata haalt het waarschijnlijk automatisch van de Engelse wikipedia (zie deze wijziging), maar daar staat ook geen bron bij vermeld. Het zou wel goed kunnen hoor, ik weet dat zijn vrouw een paar jaar geleden ook in Almelo overleden is en dat hij daar waarschijnlijk woonde. Maar een bron zou wel fijn zijn. GeeJee (overleg) 4 feb 2018 19:09 (CET)

Het Almelo's Weekblad geeft hier aan dat hij in zijn woonplaats Almelo overleden is. Sonuwe () 5 feb 2018 12:03 (CET)
en zo is het dus, beetje meer vertrouwen in Keuwatcher mag best!
Kritisch zijn betekent niet dat ik tegen je ben. Laten we elkaar vooral kritisch benaderen en scherp houden op dit soort toevoegingen. Want laten we wel wezen, een goede bron was er niet op het moment dat de overlijdensplaats werd toegevoegd. GeeJee (overleg) 5 feb 2018 13:05 (CET)

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Renate Dorrestein[bewerken]

Hoi Keuwatcher, zojuist heb ik deze edit van jou teruggedraaid, want de bron lijkt mij niet betrouwbaar ('msn entertainment'), en beweert zelf dat de bron 'De Limburger' is, maar op de site van de Limburger vind ik het niet terug. Overigens is de opmaak van de bron ook niet conform de gangbare wijze, en staat er een spatie voor de referentie. De zin die je hebt geplaatst, "In april 2018 promoot ze haar autobiografie nog wel, maar ze weet dat haar laatste maanden zijn aangebroken." vind ik niet netjes klinken. We hebben het hier over een levende auteur, dus 'promoot NOG wel' vind ik wat voorbarig. Bovendien is haar nieuwste boek een 'literaire autobiografie' met verzamelde teksten door Dorrestein, niet een Autobiografie. Laurier (overleg) 18 apr 2018 11:09 (CEST)

Nu pas zie ik op je gebruikerspagina deze zin staan: "Ik heb helaas weinig tijd om goed op de stijl en grammatica te letten, ben er ook niet goed in dus wees niet te kritisch op me a.u.b.". Zo te zien op je overlegpagina krijg je er toch veel commentaar op, zojuist ook van mij. Misschien is het handiger om je wijzigingen niet op wikipedia-pagina's te zetten, maar als suggestie met bron op de bijbehorende overlegpagina. Iemand anders kan dan je suggestie overnemen met grammatica en in stijl. ;-) Laurier (overleg) 18 apr 2018 11:12 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

12 april en La Esterella[bewerken]

Hallo Keuwatcher. Ik zag dat je in het artikel 12 april de toevoeging Vlaamse zangeres bij La Esterella hebt gewijzigd in Belgisch zangeres. In haar artikel staat echter nog steeds Vlaamse zangeres. Moet het dan daar niet ook worden veranderd? Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 13:17 (CEST)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo Keuwatcher,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:12 (CEST)

Verzoek[bewerken]

Hoi Keuwatcher, ik kan hier geen bron bij vinden op menselinq.nl of zo. Kun jij daar eens naar kijken? - Robotje (overleg) 2 mei 2018 23:18 (CEST)

Bedankt voor de aanvulling van het artikel. Daarmee kon ik een externe bron vinden (vermoedelijk dezelfde die jij daarvoor al gevonden had) die ik aan het artikel heb toegevoegd. Daarmee is voldaan aan de eis dat er bij een recent overlijden een externe bron vermeld moet zijn. Mooi teamwork. - Robotje (overleg) 3 mei 2018 03:42 (CEST)- Top!-

Nog een soortgelijk verzoek; kun je hier eens naar kijken? - Robotje (overleg) 18 jun 2018 13:12 (CEST)

Probleem opgepast want op menselinq.nl is intussen een overlijdensadvertentie met de gewenste informatie verschenen. - Robotje (overleg) 19 jun 2018 19:35 (CEST)


Gaston Starreveld[bewerken]

Hoi, ik zag dat je twee dagen geleden een stukje hebt toegevoegd over de schuldenlast van Gaston Starreveld. Iemand heeft een dag later een persoonlijke opmerking in het artikel zelf geplaatst, dus ik heb een deel verwijderd.

Privacyschendende gegevens van levende personen[bewerken]

Wil jij onmiddellijk stoppen met het toevoegen en/ of terugzetten van privacyschendende gegevens van levende personen zoals hun woonplaats.

Zie ook in Wikipedia:Biografieën van levende personen:

Alle informatie over levende personen dient met extra zorgvuldigheid en omzichtigheid te worden behandeld. Een artikel kan van invloed zijn op het leven van de beschreven persoon en dat van zijn of haar naasten. Het belang hiervan kan niet worden overschat en heeft gevolgen voor biografische gegevens, in welk artikel deze ook staan.

JoostB (overleg) 15 aug 2018 11:53 (CEST)

Nogmaals: Wil jij onmiddellijk stoppen met het toevoegen en/ of terugzetten van privacyschendende gegevens van levende personen zoals hun woonplaats en zelfs hun woonbuurt (d.d. 4 november j.l.). Als jij hier mee door gaat dan voel ik mij genoodzaakt om maatregelen tegen jouw bewerkingen aan te vragen. Dit is geen dreigement, ik ga dit doen! Veel wijheid toegewenst, JoostB (overleg) 23 nov 2018 16:16 (CET)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap[bewerken]

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)

Opmerking[bewerken]

Goedendag Keuwatcher, zou je wat meer uitleg kunnen geven over de volgende opmerking: Foto van beroemde actrice toegevoegd, vervangt afbeelding van iemand die geen artikel heeft op Wikipedia, misschien kan GeeJee dan een artikel aanmaken van die persoon?. Is Sondra Locke 'beroemder' dan Roy Hargrove? Hoe meet je dat precies? En als dat een doorslaggevend argument is, waarom dan niet de foto van Flip Veldmans of Bert Onnes verwijderen? GeeJee (overleg) 16 dec 2018 12:58 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018[bewerken]

Vlag van Luxemburg

Allereerst alvast fijne dagen gewenst!

Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.

Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.

Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)


PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)

Eredivisie 2018/19 (mannenvoetbal)/Transfers winter[bewerken]

Hallo Keuwatcher, zie je kans om je nieuw aangemaakte pagina Eredivisie 2018/19 (mannenvoetbal)/Transfers winter zo weer te geven als Eredivisie 2018/19 (mannenvoetbal)/Transfers zomer? Bij voorbaat dank! Mvg, Pucky (overleg) 2 jan 2019 16:47 (CET)

met een iPad is dat niet mogelijk helaas – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Keuwatcher (overleg · bijdragen)
Zoziejemaar, die dingen zijn niet zaligmakend! Pucky (overleg) 2 jan 2019 17:33 (CET)