Overleg gebruiker:Kippenvlees1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Veel te vroeg uit het leven getrokken en voor altijd in onze gedachten. Rust in vrede, Diamant.

Kippenvlees1 - Overlegpagina

Graag vragen/opmerkingen afsluiten met ~~~~.
Archieven:
2009-2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Felix van Valois[bewerken]

U hebt ooit "mijn" lemma Felix van Valois verwijderd, met de vermelding "Defecte doorverwijzing". Dat kan best een terechte verwijdering zijn geweest hoor, maar zou u nog terug kunnen vinden wat de inhoud van de pagina was of naar wat er werd doorverwezen ? mvg Tom (overleg) 6 feb 2017 21:09 (CET)

Het artikel verwees door naar Hugo II van Vermandois en dat artikel is verwijderd omdat het een artikel is van de gebruiker Februari. Mbch331 (Overleg) 6 feb 2017 21:53 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Categorie:Meierijstad[bewerken]

Hallo Kippenvlees1,

Ik zag dat je zaterdag weer een paar categorienominaties hebt gedaan. Goed werk, dat blijft vaak erg lang liggen. Ik besef natuurlijk dat sommige voorgestelde nominaties niet eenvoudig zijn om daar een besluit over te nemen.

Ik zou graag je aandacht willen vragen voor een aantal nominaties in de categorieboom Categorie:Meierijstad. Die zijn alle het gevolg van de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2017 en mede daarom onomstreden - er is in ieder geval geen discussie over gevoerd. Als de voorgestelde naamswijzigingen en verwijderingen gedaan zijn, kunnen we weer wat verder gaan met deze boom.

Vriendelijke groeten, - Skuipers (overleg) 20 feb 2017 16:44 (CET)

Hey Skuipers,
Ik heb inmiddels de nominaties over de Meierijstadcategorieën uitgevoerd. We hebben gewoon meer moderatoren nodig met goede kennis van zowel de categorieën- als sjablonenstructuur, want de wachttijden op verzoeken zijn al jaren veel te lang. Ik ben al tijden de enige die met enige regelmaat de weken afloopt, af en toe bijgestaan door Natuur12, maar daar houdt het op.
In ieder geval veel succes met de rest van de boom :)
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 21 feb 2017 00:11 (CET)
Bedankt vooor je werk. Ik zie natuurlijk ook wel wat er allemaal - helaas - niet gedaan wordt. Helaas bestaat er geen mogelijkheid om op dit gebied actief te worden zonder volledig moderator te worden - dat laatste trekt me niet aan. Groeten, - Skuipers (overleg) 21 feb 2017 08:42 (CET)

Arbcomverkiezingen[bewerken]

Beste Kippenvlees1, een half uur geleden is officieel de stemming begonnen, maar er is nog steeds geen stempagina. Misschien zou het geen slecht idee zijn om er eentje aan te maken. ;) Groeten, Flag of Interslavic.svg IJzeren Jan 22 mrt 2017 12:32 (CET)

Die is er nu wel, maar er staat (nog?) geen link naartoe op onze volglijsten.  Klaas `Z4␟` V:  22 mrt 2017 15:57 (CET)
Excuses heren, als het goed is is alles nu op orde. Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 22 mrt 2017 16:10 (CET)

Schrijfweek Gelderland[bewerken]

Beste Kippenvlees1,

in oktober 2017 organiseren we een Schrijfweek over Gelderland. Gedurende twee weken schrijven we met zijn allen over onderwerpen relateerd aan deze provincie. Ik heb een pagina opgezet voor de schrijfweek en daar zal nog verdere informatie op worden toegevoegd in de komende maanden.

Samen met Michelle (Wikipedian in Residence bij Erfgoed Gelderland) en Arne (Wikimedia Nederland) ben ik een team aan het opzetten om de schrijfweek te organiseren. Momenteel zijn we met 10 Wikipedianen en ik hoop dat dit team nog verder uitgebreid kan worden. We betrekken graag meer Wikipedianen uit Gelderland, en zoeken vrijwilligers voor allerlei werkzaamheden onwiki en offwiki.

  • Als je wilt helpen organiseren, wilt meedenken of ideeen wilt voorstellen kun je me een email sturen en voeg ik je toe aan de groepsemail.
  • Je kunt ook onwiki helpen bij het maken van een lijst van onderwerpen die nog een artikel moeten krijgen.
  • Je kunt je aanmelden om in oktober offwiki te helpen bij bijeenkomsten in Gelderland.
  • We hebben vrijwilligers nodig die vragen willen beantwoorden voor de media.
  • En natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om in oktober mee te schrijven over Gelderland!

Ik hoor graag of je mee wilt doen met de schrijfweek. Hulp in elke vorm is welkom.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 29 mrt 2017 08:20 (CEST)

Arbcom[bewerken]

Hoi Kippenvlees. Dank voor het updaten van de arbcomledenpagina. Nu is een arbcom met vier in plaats van zeven leden wel een beetje sneu, vind ik... Komt er binnenkort weer een stemming om alsnog de arbcom gevuld te krijgen, moeten ze de komende tijd werken met onderbezetting, of komt er een break? Trijnstel (overleg) 1 apr 2017 19:00 (CEST) (Of weet je het niet? Ping ook aan @wthjmkuiper, Natuur12, RonnieV en Woudloper.)

Heb je hiervoor niet 3.5 en 3.14?Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 1 apr 2017 20:10 (CEST)
Hey Trijnstel, ik heb de Arbcom al geïnformeerd over hun wensen betreffende nieuwe verkiezingen. Zij hebben gevraagd even te wachten met het uitschrijven van een nieuwe verkiezing en aangegeven dat ze nog ongeveer een week iets willen voorbereiden, dus daar zullen we op wachten. Tot die tijd neem ik aan dat ze hun werkzaamheden gewoon zullen voortzetten; er zijn op het moment naar ik weet geen lopende zaken dus dat scheelt.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 1 apr 2017 20:42 (CEST)
Ik zie dat de AC nu reces heeft aangekondigd, maar dat er nog geen verkiezingen zijn uitgeschreven? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 20 apr 2017 01:03 (CEST)
Die aankondiging kwam gelijktijdig met de mededeling dat de Arbcom klaar was voor nieuwe verkiezingen. Derhalve staat de nieuwe verkiezing al klaar om om 12 uur te beginnen. - Kippenvlees (overleg‽) 20 apr 2017 01:46 (CEST)

Gefeliciteerd[bewerken]

Van harte gefeliciteerd!

Hoi Kippenvlees1,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Mvg, Taketa (overleg) 14 apr 2017 17:35 (CEST)

Ha, dank je Taketa! - Kippenvlees (overleg‽) 14 apr 2017 21:18 (CEST)
Oh jee, dan ben ik nog net op tijd voor enige bijval. WIKIKLAAS overleg 14 apr 2017 23:55 (CEST)
En ik ben net te laat. Maar alsnog gefeliciteerd! Natuur12 (overleg) 15 apr 2017 00:10 (CEST)
Ik ben veel te laat, maar toch: Auguri (gefeliciteerd in het Italiaans) en nog vele jaren vol gezondheid en welvaart. Klaas `Z4␟` V:  23 apr 2017 11:56 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken]

Hallo Kippenvlees1,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Arbcom verkiezingen[bewerken]

Hoi Kippenvlees1, bedankt voor het op je nemen van het organiseren van de verkiezingen. De pagina Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing april 2017/Voorstelling dient volgens mij nog gesloten te worden omdat aanmelden tot vandaag om 12:00 kon. Ik kan me voorstellen dat je op een doordeweekse dag overdag niet altijd voor privé-zaken het internet op kan. Zie dit bericht dan ook niet als een verwijt maar meer als een geheugensteuntje. - Robotje (overleg) 4 mei 2017 14:40 (CEST)

Hey Robotje, geen probleem. Ik heb de mededeling weggehaald van de volglijst dat je je nog kon aanmelden. Als je je kandidaat stelt verwacht ik ook wel dat je minimaal de verkiezingspagina leest en daar vallen de data ook onder, dus lijkt het me verder niet zo'n probleem. In ieder geval dank voor je berichtje. - Kippenvlees (overleg‽) 4 mei 2017 21:40 (CEST)
Bedankt. Nog een kleine opmerking: bij Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing april 2017/Stemming staat nu "De stemming loopt van 5 april 2017 12:00 (CEST) tot 12 mei 2017 13:00 (CEST)" Die 5 april zal wel 5 mei moeten zijn lijkt me. - Robotje (overleg) 5 mei 2017 01:12 (CEST)
Klopt, Natuur12 heeft het al opgelost zie ik. De verwarring kwam waarschijnlijk doordat de stemming van de aprilverkiezing volledig in mei valt. Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 5 mei 2017 01:35 (CEST)

Beeldhorloge[bewerken]

Hallo Kippenvlees, je hebt enkele bewerkingen op de pagina Beeldhorloge verborgen of laten verbergen. Ik zag nog net dat de naam van de bedenker van het beeldhorloge vermeld werd in het artikel. Heb je de versies daarom verborgen? Dan ging je mogelijk iets te snel door de bocht. De vermelde naam was wel degelijk juist. Vergelijk het met fidget spinner, waar de naam van de bedenkster eveneems genoemd wordt. Mogelijk wil je het dossier op de gebruikersoverlegpagina aanpassen? maarten|wp:wpbe 10 jun 2017 15:12 (CEST)

Je hebt helemaal gelijk! Ik werd op het verkeerde been gezet door zowel het vermelden van een onbekende naam in de eerste zin en de benoeming tot ridder. De bewerkingen zijn weer zichtbaar in de geschiedenis, de logregel is weg van zijn/haar OP en ik heb een bron toegevoegd voor de ridderorde. Dank voor de oplettendheid!
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 10 jun 2017 15:32 (CEST)
Jij bedankt voor de snelle service. En voor het vinden van een bron voor de ridderorde! Daar heb ik ook nog naar gezocht, maar die kon ik zo snel niet vinden. maarten|wp:wpbe 10 jun 2017 15:35 (CEST)

Foutje in handtekening[bewerken]

Hallo Kippenvlees1, Bij het nazoeken van een probleem kwam ik er achter dat de oorzaak ervan ligt in de code die in je handtekening is toegevoegd. Ik kan het niet voor je repareren want die is beveiligd. Net als met HTML is het belangrijk dat je de tags (tussen de < en >) in de juiste volgorde sluit: de tag die als laatste geopend is moet als eerste sluiten. Zou je je handtekening kunnen repareren? Door het te wijzigen in onderstaande code ziet deze er hetzelfde uit en is de fout eruit:

<font face="Arial">[[Gebruiker:Kippenvlees1|<font color="Navy">'''Kip'''</font>]]<font color="696969">'''''pen'''''</font><font color="Navy">[[Speciaal:Bijdragen/Kippenvlees1|'''vlees''']]</font>''' [[Overleg gebruiker:Kippenvlees1|<small><font color="Black">'''(overleg‽)'''</font></small>]]'''</font>

Dank! Romaine 13 jun 2017 19:10 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd, dank voor het melden. Die code had ik (klaarblijkelijk ;)) al in een lange tijd niet meer gezien. - Kippenvlees (overleg‽) 13 jun 2017 20:17 (CEST)

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

Naam afbeelding aangepast door Kippenbot[bewerken]

In deze wijziging is door jouw bot ook de namen van een aantal afbeeldingen aangepast. Kan je de bot aanpassen, zodat deze de namen van afbeeldingen niet aanpast? Mbch331 (Overleg) 21 jun 2017 11:39 (CEST)

Oeps; goed dat je dit gevonden hebt! Ik was in de veronderstelling dat het knopje om bij tekstvervanging afbeeldingen, sjablonen e.d. niet mee te nemen nog aanstond. Omdat ik de categoriehernoemingen aan het uitvoeren was, gebruikte ik mijn standaardinstellingen daarvoor waarin dat knopje dus blijkbaar niet is aangevinkt. Ik heb de settings inmiddels aangepast. Nogmaals bedankt voor het vinden en verbeteren! Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 22 jun 2017 00:29 (CEST)

Arbcom verkiezingen[bewerken]

Beste Kippenvlees1, Zou je aub even kunnen kijken of Taketa zich BINNEN de termijn heeft opgegeven. Toen ik vanmiddag rond 11.uur keek, had nog niemand zich aangemeld en nou zie ik ineens dat er een stemming is begonnen. Volgens mij was de uiterste aanmeldtermijn gisteren 24 juni om 20.00 uur. Rara, hoe kan dit ??? groet, Malinka1 (overleg) 25 jun 2017 21:27 (CEST)

Beste Malinka1,
Je kan gewoon in de geschiedenis van de aanmeldronde kijken om de tijd van aanmelding te zien. Taketa heeft dus vier uur voor het sluiten van de aanmeldronde zich kandidaat gesteld. Het kan zijn dat je vanmiddag nog een oude, gecachete pagina te zien kreeg.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 25 jun 2017 21:31 (CEST)
Dat zal het inderdaad wel zijn. Bedankt voor je uitleg. Malinka1 (overleg) 25 jun 2017 22:24 (CEST)

vraagje[bewerken]

Hoi Kippenvlees1, Je doet deze [1] wijiging. kun je me uitleggen wat deze parameter doet in het sjabloon? Ik gok dat het de 11e race in het seizoen weergeeft, maar wat is de functie van deze parameter? geeft hij ergens wat weer? vr groet Saschaporsche (overleg) 8 aug 2017 15:33 (CEST)

Hey Saschaporsche,
De plaatsing van de parameter is een beetje misleidend, maar hij toont de progressie in de kopjes in de infobox: "Tussenstand coureurs na X/20 races" en "Tussenstand constructeurs na X/20 races". Het is een makkelijke manier om te laten zien wanneer de informatie voor het laatst is geüpdatet.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 8 aug 2017 15:41 (CEST)
OK, dank voor de uitleg. vr groet Saschaporsche (overleg) 8 aug 2017 15:46 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo Kippenvlees1,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Aanmeldingsperiode arbcom[bewerken]

Hoi Kippenvlees. Heb de melding over de aanmeldingsperiode van de arbcom weggehaald. Neem aan dat jij de stemmingspagina nu aanmaakt? Trijnstel (overleg) 20 sep 2017 12:06 (CEST)

Nieuw lid ArbCom[bewerken]

Beste Kippenvlees,

Het is nu 1 oktober: Tijd om hier de nieuw gekozen nummer 6 in te vullen. Ik mag het conform de uitspraak van diezelfde commissie helaas niet doen.
Alvast bedankt en hartelijke groeten, Klaas `Z4␟` V:  1 okt 2017 09:41 (CEST)

Dank[bewerken]

Voor het verwijderen van de doorverwijzingen naar de niet langer toegewezen ranges van de hogeschool! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 nov 2017 17:18 (CET)

Geen probleem! Ik heb even anderhalf uur research gedaan om het te kunnen automatiseren, maar nu kan ik ook in de toekomst makkelijk dit soort batches snel verwijderen. - Kippenvlees (overleg‽) 5 nov 2017 17:50 (CET)
Heerlijk - je gaat weer aan de slag zie ik in het wijzigingencontrolekanaal Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 nov 2017 15:52 (CET)
Sorry voor de spam Engel - Kippenvlees (overleg‽) 8 nov 2017 15:54 (CET)

Wikiproject Vuurwapens[bewerken]

Hallo Kippenvlees1,

Ik zie dat u lid bent van het Wikiproject Vuurwapens, zelf heb ik ook een aantal pagina's aangemaakt (Betreffende de Makarov en APS) en vroeg me af, is het Wikiproject nog enigszins actief? Ik heb een hele verzameling boeken en originele handleiding van de Landmacht, het lijkt mij wel mooi om een heleboel van de pagina's van een goede tekst, inclusief bronnen te voorzien. Heeft u tips?

Groet, Thom430 (overleg) 30 nov 2017 12:58 (CET)

Hey Thom430,
Sorry voor de late reactie. Het Wikiproject was eigenlijk ten tijde dat ik het vond al niet meer actief en is daarna ook niet meer opgeleefd. Je artikelen zien er erg goed onderzocht en geschreven uit, dus ik heb niet specifieks om erover te zeggen. Alle tips die ik normaal heb voor "nieuwe" gebruiker heb jij zo te zien helemaal niet nodig, maar als je specifieke vragen hebt schroom dan niet om aan te kloppen.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 14 dec 2017 20:45 (CET)

Handtekening[bewerken]

Hallo,

Het invoegen van Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening geeft foutmeldingen op Speciaal:LintErrors/tidy-font-bug. Dit is eenvoudig als volgt op te lossen:

'''<font face="Arial">[[Gebruiker:Kippenvlees1|<font color="Navy">Kip</font>]]<font color="#696969">''pen''</font>[[Speciaal:Bijdragen/Kippenvlees1|<font color="Navy">vlees</font>]] [[Overleg gebruiker:Kippenvlees1|<small><font color="Black">(overleg‽)</font></small>]]</font>'''

--bdijkstra (overleg) 6 dec 2017 12:10 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. - Kippenvlees (overleg‽) 14 dec 2017 20:45 (CET)

Dubbele schrijfweek Finland[bewerken]

Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)

De geuzen in de bomlerwaard[bewerken]

Beste gebruikers van Kippenbot,

Ikzelf ben totaal niet bekend met het gebruik van deze functies van wikipedia, daarom uw aandacht voor het volgende.

Medio november 2017 hebben wij van chr muziekvereniging David Oosterwolde (gelderland) een opname gemaakt van De geuzen in de Bomlerwaard (alleen audio, geen beeld). Is het ook mogelijk en wenselijk een doorverwijzing op wikipedia te zetten naar dit audiofragment? Zodoende kunnen we niet allen over dit fantastische werk lezen, maar het ook daadwerkelijk laten horen (mits de kwaliteit van de opname in uw ogen voldoende is).

Bij deze de link

https://www.youtube.com/watch?v=w5pBnj--5sg

Met vriendelijke groet, Gert Timmer

Via uw mislukte bewerking op De Geuzen in de Bomlerwaard (door mij teruggedraaid, omdat het op de verkeerde wijze werd gedaan, wat ik u niet kwalijk kan nemen, u geeft zelf hierboven aan dat u nog niet bekend bent met de functies van Wikipedia), kwam ik bij dit verzoek tot overleg. Ik ben persoonlijk niet erg voor het plaatsen van links naar youtube, maar het wordt wel gedaan. Als Kippenvlees1, die hier meer bekend mee is dan ik, het er mee eens is, wil ik best helpen de link op de juiste plaats te zetten, want heel moeilijk is het niet. Maar ik wacht graag eerst de reactie even af. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 1 feb 2018 20:04 (CET)
Beste Gert Timmer,
Linken naar YouTube-filmpjes wordt in de regel niet toegestaan, maar vaak toegelaten als het een uitvoering van de originele artiest is. Daar zouden uitvoeringen van een orkest of muziekvereniging buiten vallen (Wikipedia moet ook geen promotieplatform zijn natuurlijk). Maar, als er op de opname geen auteursrecht zit is het wel mogelijk om het als mediabestand op de pagina in te voegen, zie bijvoorbeeld de geluidsfragmenten op Antonio Vivaldi of Für Elise. Ik ben echter geen expert in auteursrecht, dus ik kan lastig zeggen of je de rechten zou hebben voor de opname.
Je zou het beleid voor gebruik van media door kunnen lezen, maar dat is nogal een bakbeest en niet erg duidelijk, dus ik denk dat je het best je vraag op deze pagina kan voorleggen. Dat is de helpdesk van het OTRS-team dat zich bezighoudt met auteursrecht op Wikipedia en die kunnen je denk ik het snelst helpen. Veel succes en als iets nog niet duidelijk is schroom dan niet om hier weer aan te kloppen!
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 1 feb 2018 22:10 (CET)
Bedankt voor je heldere uitleg. Ik snap nu ook waarom ik soms links naar youtube-filmpjes zie en ze op andere momenten verwijderd zie worden. Mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 2 feb 2018 09:32 (CET)


Alle gebruikers, heel erg bedankt voor de feedback.

Ik zal mij verdiepen in het eventuele plaatsen van deze link of een mediabestand en tevens nagaan waar en hoe de auteursrechten van dit werk geregeld zijn. Het werk is inderdaad ook als los audiofragment (mp3) beschikbaar, misschien dat we daar wat mee kunnen. Het ging mij verder ook niet om het promoten van mijn muziekvereniging, maar het werk was op internet niet te vinden (nu wel,onze uitvoering staat er sinds kort op) en het is toch erg mooi om het te laten horen als aanvulling op het artikel over De Geuzen in de Bomlerwaard. Dit stuk is al aardig oud en word tegenwoordig zelden op de lessenaar van de landelijke muziekverenigingen gezet, waarschijnlijk de reden dat er weinig fatsoenlijk opgenomen uitvoeringen beschikbaar van zijn.

Met vriendelijke groet,

Gert Timmer

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Stemming Arbcom[bewerken]

Zie dat er weer al een dag stemverklaringen bij de uitgebrachte Arbcomstemmen staan. Je bent echter al twee dagen niet meer actief, zo te zien. Eerder was er ook al commentaar dat je bij de coördinatie van een verkiezing niet elke dag aanwezig was. Wellicht heb je een gegronde reden, maar nu het vaker voorkomt, vraag ik mij af of het niet een beter idee is om de coördinatie een volgende keer aan iemand anders over te laten. Een optie zou ook nog kunnen zijn om een verkiezing door twee personen te laten coördineren. Ik zie niet in wie daartegen bezwaar kan hebben. mvg. Happytravels (overleg) 21 mrt 2018 15:14 (CET)

Hey Happytravels,
Dank voor je berichtje. Als ik een Arbcom-verkiezing organiseer dan ben ik in ieder geval tijdens de stemmingsronde elke dag beschikbaar; gister ook gewoon zoals hier te zien is. Dat ik geen bewerkingen doe hoeft tevens niet te betekenen dat ik niet online ben geweest. Ik check vaak genoeg een dag meerdere malen mijn volglijst zonder iets te bewerken. De stemverklaringen zijn me gister blijkbaar niet echt opgevallen, maar dat zou ik ook niet als metriek nemen om een coördinator te beoordelen. De functie van coördinator is er in mijn optiek om de stemming op te zetten, af te sluiten, om bij discussies als arbiter/scheidsrechter op te treden en om knopen door te hakken wanneer dat nodig is. Het is logisch als ik het vaakst stemverklaringen verplaats, maar in principe kan en mag iedereen dat doen als je het tegenkomt: het is immers enkel het volgen van de stemmingsregels.
De reden dat ik het gros van de verkiezingen doe heeft overigens juist te maken met de beschikbaarheid. Neem ook mee dat op het moment 50% van de bureaucraten zelf in de Arbcom zit en al zouden ze technisch gezien coördinator mogen zijn, voelt dat toch niet helemaal fijn. Uiteindelijk gaat het erom dat als er problemen zijn dat iemand officieel een knoop mag doorhakken.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 21 mrt 2018 17:30 (CET)
Dank voor je snelle en uitgebreide reactie, evenals voor het verplaatsen van de stemverklaringen. Nu je aangeeft dat eenieder de stemverklaringen kan verplaatsen, zal ik dat wellicht gaan doen als ik merk dat ze er wat te lang staan. mvg. Happytravels (overleg) 21 mrt 2018 17:35 (CET)