Overleg gebruiker:Kippenvlees1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Veel te vroeg uit het leven getrokken en voor altijd in onze gedachten. Rust in vrede, Diamant.

Kippenvlees1 - Overlegpagina

Graag vragen/opmerkingen afsluiten met ~~~~.
Archieven:
2009-2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017

De geuzen in de bomlerwaard[bewerken]

Beste gebruikers van Kippenbot,

Ikzelf ben totaal niet bekend met het gebruik van deze functies van wikipedia, daarom uw aandacht voor het volgende.

Medio november 2017 hebben wij van chr muziekvereniging David Oosterwolde (gelderland) een opname gemaakt van De geuzen in de Bomlerwaard (alleen audio, geen beeld). Is het ook mogelijk en wenselijk een doorverwijzing op wikipedia te zetten naar dit audiofragment? Zodoende kunnen we niet allen over dit fantastische werk lezen, maar het ook daadwerkelijk laten horen (mits de kwaliteit van de opname in uw ogen voldoende is).

Bij deze de link

https://www.youtube.com/watch?v=w5pBnj--5sg

Met vriendelijke groet, Gert Timmer

Via uw mislukte bewerking op De Geuzen in de Bomlerwaard (door mij teruggedraaid, omdat het op de verkeerde wijze werd gedaan, wat ik u niet kwalijk kan nemen, u geeft zelf hierboven aan dat u nog niet bekend bent met de functies van Wikipedia), kwam ik bij dit verzoek tot overleg. Ik ben persoonlijk niet erg voor het plaatsen van links naar youtube, maar het wordt wel gedaan. Als Kippenvlees1, die hier meer bekend mee is dan ik, het er mee eens is, wil ik best helpen de link op de juiste plaats te zetten, want heel moeilijk is het niet. Maar ik wacht graag eerst de reactie even af. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 1 feb 2018 20:04 (CET)
Beste Gert Timmer,
Linken naar YouTube-filmpjes wordt in de regel niet toegestaan, maar vaak toegelaten als het een uitvoering van de originele artiest is. Daar zouden uitvoeringen van een orkest of muziekvereniging buiten vallen (Wikipedia moet ook geen promotieplatform zijn natuurlijk). Maar, als er op de opname geen auteursrecht zit is het wel mogelijk om het als mediabestand op de pagina in te voegen, zie bijvoorbeeld de geluidsfragmenten op Antonio Vivaldi of Für Elise. Ik ben echter geen expert in auteursrecht, dus ik kan lastig zeggen of je de rechten zou hebben voor de opname.
Je zou het beleid voor gebruik van media door kunnen lezen, maar dat is nogal een bakbeest en niet erg duidelijk, dus ik denk dat je het best je vraag op deze pagina kan voorleggen. Dat is de helpdesk van het OTRS-team dat zich bezighoudt met auteursrecht op Wikipedia en die kunnen je denk ik het snelst helpen. Veel succes en als iets nog niet duidelijk is schroom dan niet om hier weer aan te kloppen!
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 1 feb 2018 22:10 (CET)
Bedankt voor je heldere uitleg. Ik snap nu ook waarom ik soms links naar youtube-filmpjes zie en ze op andere momenten verwijderd zie worden. Mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 2 feb 2018 09:32 (CET)


Alle gebruikers, heel erg bedankt voor de feedback.

Ik zal mij verdiepen in het eventuele plaatsen van deze link of een mediabestand en tevens nagaan waar en hoe de auteursrechten van dit werk geregeld zijn. Het werk is inderdaad ook als los audiofragment (mp3) beschikbaar, misschien dat we daar wat mee kunnen. Het ging mij verder ook niet om het promoten van mijn muziekvereniging, maar het werk was op internet niet te vinden (nu wel,onze uitvoering staat er sinds kort op) en het is toch erg mooi om het te laten horen als aanvulling op het artikel over De Geuzen in de Bomlerwaard. Dit stuk is al aardig oud en word tegenwoordig zelden op de lessenaar van de landelijke muziekverenigingen gezet, waarschijnlijk de reden dat er weinig fatsoenlijk opgenomen uitvoeringen beschikbaar van zijn.

Met vriendelijke groet,

Gert Timmer

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Stemming Arbcom[bewerken]

Zie dat er weer al een dag stemverklaringen bij de uitgebrachte Arbcomstemmen staan. Je bent echter al twee dagen niet meer actief, zo te zien. Eerder was er ook al commentaar dat je bij de coördinatie van een verkiezing niet elke dag aanwezig was. Wellicht heb je een gegronde reden, maar nu het vaker voorkomt, vraag ik mij af of het niet een beter idee is om de coördinatie een volgende keer aan iemand anders over te laten. Een optie zou ook nog kunnen zijn om een verkiezing door twee personen te laten coördineren. Ik zie niet in wie daartegen bezwaar kan hebben. mvg. Happytravels (overleg) 21 mrt 2018 15:14 (CET)

Hey Happytravels,
Dank voor je berichtje. Als ik een Arbcom-verkiezing organiseer dan ben ik in ieder geval tijdens de stemmingsronde elke dag beschikbaar; gister ook gewoon zoals hier te zien is. Dat ik geen bewerkingen doe hoeft tevens niet te betekenen dat ik niet online ben geweest. Ik check vaak genoeg een dag meerdere malen mijn volglijst zonder iets te bewerken. De stemverklaringen zijn me gister blijkbaar niet echt opgevallen, maar dat zou ik ook niet als metriek nemen om een coördinator te beoordelen. De functie van coördinator is er in mijn optiek om de stemming op te zetten, af te sluiten, om bij discussies als arbiter/scheidsrechter op te treden en om knopen door te hakken wanneer dat nodig is. Het is logisch als ik het vaakst stemverklaringen verplaats, maar in principe kan en mag iedereen dat doen als je het tegenkomt: het is immers enkel het volgen van de stemmingsregels.
De reden dat ik het gros van de verkiezingen doe heeft overigens juist te maken met de beschikbaarheid. Neem ook mee dat op het moment 50% van de bureaucraten zelf in de Arbcom zit en al zouden ze technisch gezien coördinator mogen zijn, voelt dat toch niet helemaal fijn. Uiteindelijk gaat het erom dat als er problemen zijn dat iemand officieel een knoop mag doorhakken.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 21 mrt 2018 17:30 (CET)
Dank voor je snelle en uitgebreide reactie, evenals voor het verplaatsen van de stemverklaringen. Nu je aangeeft dat eenieder de stemverklaringen kan verplaatsen, zal ik dat wellicht gaan doen als ik merk dat ze er wat te lang staan. mvg. Happytravels (overleg) 21 mrt 2018 17:35 (CET)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo Kippenvlees1,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:12 (CEST)

Fondant (DP- en titelaanpassingen)[bewerken]

Dag Kippenvlees1,

Dank voor het aanpassen (omwisselen) van de titels van het artikel over het suikerwerk en de DP. Ik merkte alleen op dat je op de DP "Fondant" de doorverwijzing naar "Glazuur (gebak)" hebt weggehaald/niet hebt meegenomen. Ik weet niet of dat opzettelijk was, of dat die er per ongeluk "uitgevallen" is door de stoelendans met de artikeltitels? Immers, in 'ons' artikel over "Fondant (suikerwerk)" (zoals het nu heet), staat letterlijk de zin (passage):

Aanhalingsteken openen

Fondant is een substantie die in de vorm van een soort deeg vaak gebruikt wordt voor de vulling van bonbons. In glazuurvorm wordt fondant bijvoorbeeld gebruikt om marsepein, gebak, soezen en koeken te versieren.

Aanhalingsteken sluiten

Daardoor lijkt me dat het opnemen van een directe verwijzing naar "Glazuur (gebak)" vanuit de "Fondant"-DP-pagina wel gerechtvaardigd is? En misschien zelfs wel een verwijzing naar het artikel "Fondantcake"? Met vriendelijke groet -- martix (overleg) 1 mei 2018 21:37 (CEST)

Hey martix,
Ik had hem wel bewust weggehaald omdat naar mijn interpretatie van de artikelen glazuur (gebak) niet dezelfde ingrediënten heeft als fondant en het woord "glazuurvorm" in het fondantartikel dus refereerde aan de substantie. Ik weet echter niet bijster veel van banketbakkerij, dus als in jouw optiek glazuur erbij hoort te staan, zet hem er dan absoluut weer bij! Ik heb fondantcake er zelf al bijgezet.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 1 mei 2018 22:25 (CEST)
Ik was het overleg al aangegaan met een huisgenoot die chefkok is (zelf doe ik hobbymatig vrij veel met patisseriee en deegwaren) maar beiden doen we vrijwel alles uit het hoofd, zonder kookboek(en) erbij (en ook niet in de buurt of bij de hand) dus we kwamen er niet uit.
Overigens waren we het er wel over eens dat – naar ons idee – het beeld dat de meeste Nederlanders (Vlamingen weet ik niet) bij fondant hebben, waarschijnlijk de uitgeharde (fijne) suikervariant met een muntsmaak eraan, zoals we die in Sinterklaas-kikkers en -muizen, en in de kerstkransjes voor in de kerstboom (met een dun laagje chocola eroverheen) kennen. We vermoeden beiden dat er uiteindelijk in alle soorten voornamelijk dezelfde ingrediënten in gaan: poedersuiker of fijne suiker, water en eventuele smaak- en kleurstoffen, maar dat er aan glazuur dat zacht blijft een stof wordt toegevoegd die het goedje viskeus houdt (en verhindert dat het volledig uithardt, zelfs na een week in de volle zon). Dat onderscheid lijkt het artikel echter niet te maken; dat kent zowel zacht (viskeus) glazuur en fondant (zoals op verse tom poucen als het fameuze (uitgeharde) glazuur op roze koeken (waarvan ik eerder niet had gedacht dat dat formeel ook 'fondant' is. Recepten op internet zijn weinig betrouwbaar omdat die aanzienlijk muteren dus het zal moeten wachten tot ik een keer in de bibliotheek een patisserie- of kookboek (voor gebak en suikerwerk) te pakken heb. Tot die tijd laat ik het maar even zoals het nu is. Nogmaals dank voor het hernoemen van de verschillende artikelen en DP('s) -- martix (overleg) 6 mei 2018 03:12 (CEST)

Geldpakhuis[bewerken]

Waar is nu het kladartikel over het geldpakhuis gebleven? The Banner Overleg 13 mei 2018 19:26 (CEST)

Zie Gebruiker:Gebruiker:The Banner/Geldpakhuis. Sorry, dit was in de eerste plaats mijn fout (ik hernoemde verkeerd), maar ik had wel verwacht dat het veel sneller zou worden opgelost. Jammer. De Wikischim (overleg) 13 mei 2018 19:52 (CEST)
@Kippenvlees1: Er mag gerust een vervolg actie komen... The Banner Overleg 15 mei 2018 18:53 (CEST)
Ik zie nu pas dat er probleem is met de naamruimte. Ik heb voor de rest niks met dit allen te maken gehad; ik heb enkel de dode redirect die was ontstaan verwijderd. Voor alle duidelijkheid, pagina staat nu hier. - Kippenvlees (overleg‽) 15 mei 2018 20:42 (CEST)

BOT renewal[bewerken]

Hi, thanks for notice me about the bot inactivity. Please, proceed to remove the bot flag, because the main task (interwiki links) is doing now on Wikidata. Thanks! Superzerocool (overleg) 29 mei 2018 20:29 (CEST)

My Bot account[bewerken]

Thank you for your note - Please go ahead and remove the bot status for it. Thanks in advance! Jyothis (overleg) 31 mei 2018 05:08 (CEST)

user:Obersachsebot[bewerken]

I'm inactive, so pleas remove the bot flag. --Obersachse (overleg) 17 jun 2018 23:02 (CEST)