Overleg gebruiker:Koen Ferket

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hoi, ik heb wat zitten rommelen in je artikel Anne Baaths. De versie die ik las, leek namelijk iets te veel op een tekst van een uitgeverij of een eigen website. Ik dacht dan aanvankelijk ook dat het een kopie was van elders, en dus mogelijk auteursrechtenschending. Dat bleek gelukkig niet het geval.

Ik heb diverse persoonlijke zaken uit het artikel gehaald (enkele waren door een ander al verwijderd), zodat de tekst wat neutraler en zakelijker overkomt. Eigenlijk moet een encyclopedisch artikel saai zijn, en de tekst was soms gewoon net iets te kleurrijk verwoord. Verder heb ik kleine dingetjes aan de opmaak aangepast.

Ook heb ik enkele bronnen toegevoegd. Dat is geen verplichting, maar wordt bij een biografie toch wel sterk aangeraden. Het gaat immers over een levend persoon, en de tekst bevat nogal wat (heftige) privé-informatie, dus dan is het wel prettig als die info ook in vrij toegankelijke bronnen is terug te vinden. Ook geven bronnen aan dat een onderwerp voldoende relevantie heeft om überhaupt een artikel aan te wijden. Dat zit in dit geval dus meer dan goed.

Nog even over de foto: het is een risico om een foto te plaatsen waarop je zelf geen auteursrechten hebt. Het kan zijn dat de foto om die reden wordt afgekeurd. Sterker nog: ik zie dat de foto inmiddels al voor verwijdering is voorgedragen. Beter zou zijn als de fotograaf de foto zelf uploadt en dan vrij geeft voor gebruik. Thieu1972 (overleg) 21 jan 2020 19:01 (CET)[reageer]

Beste Thieu,
Ik hoop dat ik op de juiste wijze reageer. Het is m'n eerste artikel en ik heb er serieus op gezwoegd. De tekst is dus origineel. Ik ben blij met je aanpassingen en bedank je voor alles. De bronnen en de infobox zijn geweldig, ik zou niet weten, hoe daaraan te beginnen. Ik ben ook met alles akkoord, alleen die (heftige) privé-info is eigenlijk niet zo privé. De dood van haar kind, haar handicap en de kanker hebben haar werk zeer sterk getekend en misschien zelfs beïnvloed. Ik heb het met de uitgeverij en haar erover gehad en allen waren van mening dat het nu eenmaal bij Anne Baaths en haar werk hoort. Er zijn nog veel meer bronnen, kijk maar op haar site, maar ik wilde die niet zomaar kopiëren.
Die foto is van een vriend die ook toestemming geeft om die te gebruiken, indien nodig tekent hij daarvoor een document, geen probleem. Ik heb al een aanvraag ingediend om de mogelijke verwijdering ongedaan te maken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Koen Ferket (overleg · bijdragen)
Hoi Koen,
Het is inderdaad gebruikelijk om te reageren onder het bericht zelf zoals je hier doet. Je kunt met een dubbele punt voor de regel de tekst inspringen voor de leesbaarheid. Aan het eind kun je onderteken met 4 tildes. Dit wordt automatisch vervangen door je gebruikersnaam een de tijd van opslaan. Op die wijze weten mensen later ook nog steeds wie wat geschreven heeft.
Wat betreft de afbeelding kan Tom Bergs waarschijnlijk het beste via WP:OTRS regelen dat die afbeelding wordt vrijgegeven. Het ziet er sowieso vreemd uit momenteel dat er een expliciete copyright watermark op een afbeelding staat die is vrijgegeven onder cc0/het publiek domein. Mocht de afbeelding in de tussentijd worden verwijderd, dan kan hij ook direct via de WikiPortret-service de afbeelding vrijgeven. Dit scheelt een paar tussenstappen. Sum?urai8? 21 jan 2020 19:21 (CET)[reageer]
Sumurai, ondanks de interventie van de fotograaf is de foto toch van de pagina gehaald. De fotograaf zal nu zelf de foto uploaden. En anders ga ik volgende week naar Anne Baaths om een nieuwe foto te trekken. Er zijn vannacht :::nog anderen die aan deze pagina wijzigingen hebben gedaan waar ik minder tevreden over ben. Mag ik die ook weigeren en (gedeeltelijk) ongedaan maken?Koen Ferket (overleg) 22 jan 2020 09:12 (CET)[reageer]
Voor zover een antwoord nog nodig is:
Het staat je vrij om het met anderen oneens te zijn, en indien nodig/wenselijk wijzigingen - beargumenteerd - terug te draaien, maar als het even kan lossen we onenigheden op via overleg in plaats van via (beginnende) bewerkingsoorlogen. Mvg, Encycloon (overleg) 13 feb 2020 12:52 (CET)[reageer]