Overleg gebruiker:Krinkle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Klik hier voor een nieuwe onderwerp

 • Vragen die u mij hier stelt, beantwoord ik ook hier.
Als ik een vraag stel op uw overlegpagina, antwoordt dan alstublieft daar.
 • Onderteken berichten met vier tildes (~~~~)


Bij voorbaat dank voor uw bericht, Krinkle

Vista-file-manager.png
Krinkle

Archiefoverzicht

 • Actuele pagina

Inhoud

Coordinaten[bewerken]

Na enkele wijzigingen van jou staat het coördinaten sjabloon nog een paar centimeter lager, kijk op bv Czyżew. Michiel1972 31 jan 2011 00:24 (CET)

Welke browser, welke skin. Een screenshot (http://imgur.com/) is het best. Dan zal ik het z.s.m. fixen. –Krinkle 31 jan 2011 00:27 (CET)
Google Chrome + XP, geldt voor alle {{coördinaten}} zie ook http://i.imgur.com/1LweN.jpg Michiel1972 31 jan 2011 00:33 (CET)
Klik eens met Shift op de Refresh/Herlaad knop van Chrome. Zou nu goed moeten zijn. –Krinkle 31 jan 2011 00:35 (CET)
Alles staat weer op zijn plaats, ja. Het lettertype van de coördinaten is nu overigens wel aan de grote kant, daar rechtsboven (http://i.imgur.com/4EKlK.jpg). Michiel1972 31 jan 2011 00:38 (CET)
Zou je kunnen kijken of dit de lettergrootte in jouw browser zowel in Vector als in Monobook aan de grote kant is ? Of is dit monobook specifiek ? In beide gevallen is het goed te zetten hoor! ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Czyżew?useskin=vector&action=purge ) –Krinkle 31 jan 2011 00:42 (CET)
De vector weergave in zowel Chrome als IE8 zorgen bij mij voor dezelfde grootte van de coördinaten zoals eerder gevonden, zie het laatste screenshot. Michiel1972 31 jan 2011 00:51 (CET)
Ah, ik zie wat je bedoeld. Top icon gebruikt een iets andere context dan Titel_item waardoor "65%" grootte (relatief) iets anders betekend. Zou nu weer goed moeten zijn. Thanks! –Krinkle 31 jan 2011 01:02 (CET)

Coach[bewerken]

Hallo Krinkle,

Je hebt na twee dagen geen bezwaren ontvangen en bent vanaf heden dus coach. Op Wikipedia:Coachingsprogramma/Aandachtspunten staan de aanwijzingen voor als je coach bent geworden, onder andere hoe je jezelf in de lijst met coaches zet. Bedankt dat je de taak van coach op je wilt nemen. Oja, op dit moment (van schrijven, bij lezen kan ik dat niet garanderen :P) is er een openstaand verzoek.

Mvg, Bas (o) 3 feb 2011 13:17 (CET)

Bedankt voor de mededeling! –Krinkle 3 feb 2011 16:28 (CET)

Reminderservice[bewerken]

Je zou nog kijken naar Wikipedia:SHEIC#Openstreetmap kaartje bovenaan naast coordinaten. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 6 feb 2011 23:44 (CET)

Licenties en layout[bewerken]

Hoi, Zou jij kunnen kijken of ik het zo goed heb gedaan met de foto's bij Shure SM58. De lijnen lopen bij de ene foto wel door en bij de andere stopt hij waar de foto begint. Ook weet ik niet of ik het goed heb gedaan met de licenties. Groetjes J.S. Coolen (overleg) 8 feb 2011 23:06 (CET)

Hoi,
De vermelding hoeft op Wikipedia niet op het artikel zelf, in plaats daarvan wordt deze informatie centraal bij de afbeelding gezet op Commons.
Op Commons schrijf je dat de foto is gebruikt met toestemming en dat een OTRS-ticket in afwachting is.
Als ik het goed begrijp heb je dus bevestiting van de fotograaf en/of de auteursrechthouder dat hij of zij de foto heeft uitgegeven onder een vrije "Creative Commons Naamsvermelding" licentie, wat kort gezegd inhoudt dat de foto vrij mag worden verspreid, bewerkt en her-gebruikt door een ieder (zowel commercieel als niet-commercieel) zolang de naam van de auteur wordt vermeld.
Ik vermoed dat dit niet het geval is, allereest omdat de naam van de fotograaf niet eens bekend is (althans niet is opgeschreven). Zie ook Commons:Licensing (Engels). Met name het eerste grijze blokje. Op Wikipedia/Wikimedia Commons mogen alleen foto's worden gebruikt/geupload die vrij bruikbaar zijn. Mocht de fotograaf dus niet hebben bevestigd dat hij de foto wil uitgeven onder die vrije voorwaarden, moet de foto dus worden verwijderd (dit gebeurd automatisch na 7 dagen als de licentie bevestiging van de auteur niet is ontvangen door het Licentie-team van Commons) –Krinkle 9 feb 2011 00:30 (CET)
 • Ik heb schriftelijke toestemming voor het gebruik van de foto. Deze heb ik ook doorgestuurd. De fotograaf is niet bekend, maar wel de eigenaar. In dit geval de fabrikant en deze geeft toestemming voor het gebruik. Is het dan wel in orde? --J.S. Coolen (overleg) 9 feb 2011 00:34 (CET)
  • Wikipedia is een vrije encyclopedie. Al het materiaal zichtbaar is vrij bruikbaar. Fotos die alleen mogen worden gebruikt op Wikipedia en niet mogen worden hergebruikt door derden en/of aangepast worden zijn niet vrij volgens de policy en moeten worden verwijderd. –Krinkle 17 feb 2011 12:52 (CET)

Hoi Krinkle![bewerken]

Zou jij hier een blik op willen werpen? Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Kwiki overleg 16 feb 2011 11:03 (CET)

Wrapper[bewerken]

Hallo Krinkle, Het wrapper-sjabloon is niet een verouderd sjabloon, omdat er nog genoeg gevallen zijn waarbij de software er een probleem van maakt als een afbeelding links uitgelijnd wordt. Het probleem met de bewerklinkjes is wel opgelost. Groetjes - Romaine 16 feb 2011 13:03 (CET)

Bug in RTRC-tool?[bewerken]

Hallo Krinkle

Sinds gisteren kan ik via je RTRC-tool geen wijzigingen meer controleren. Ze verschijnen wel in beeld, maar iedere keer als ik op "mark" klik, verschijnt in rode letters de tekst "Kan niet als gecontroleerd worden aangemerkt". Is er soms een fout opgetreden? **Man!agO** 17 feb 2011 08:58 (CET)

Aanvulling: ik zie dat de tool nu opeens ook werkt in Internet Explorer, en daar doet hij het wel gewoon. Maar bij Firefox blijft hij bovenstaande foutmelding geven. **Man!agO** 17 feb 2011 09:28 (CET)
Dat het ook in IE werkt moet je niet op rekenen, soms werkt het soms niet. De reden dat je de fout niet ziet is omdat Internet Explorer het script voor het eerst zag en dus de laatste versie inlaadt (v0.8.4-beta). Dus even Cache leegmaken in Firefox, welke vermoedelijk nog v0.8.3 heeft onthouden. –Krinkle 17 feb 2011 12:49 (CET)
In firefox werkt het nu inderdaad weer. Bedankt. **Man!agO** 17 feb 2011 14:01 (CET)

MediaWiki:ProtectionTemplates.js[bewerken]

Hoi. Mbt. MediaWiki:ProtectionTemplates.js, zie ook Overleg_gebruiker:Erwin#MediaWiki:ProtectionTemplates.js. Groetjes. — Zanaq (?) 17 feb 2011 13:07 (CET)

Thanks, Ik had inderdaad de quick fix ook op de anderen moeten toepassen. i.v.m. het gebruik van de wgVariables en sajax_() heb ik het gelijk even herschreven zodat het niet bij de volgende update weer breekt. Zie ook mw:RL/JD en mw:RL/MGU. –Krinkle 17 feb 2011 14:08 (CET)

class prettytable vatop[bewerken]

Hoi Krinkle, sinds vanmorgen is me wat vreemds opgevallen bij tabellen zoals op Lijst van burgemeesters van Putten. Bovenaan de tabel staat

class="prettytable vatop"

en die class lijkt op een of andere manier veranderd te zijn want sinds vanmorgen zie ik bij iedere cel (zowel in de header als in de rest van de tabel) een border terwijl dat tot voor kort (gisteren is het me niet opgevallen maar vanmorgen dus wel) niet zo was. Ik gebruik normaal als skin 'vector' en heb net 'monobook' geprobeerd en daar lijkt het ook te spelen. Ik zie dat je gisterochtend deze edit gedaan hebt. Op het eerste gezicht kan ik zo snel niet vaststellen hoe dat ermee te maken heeft (het zou net zo goed nog iets met de nieuwe software versie te maken kunnen hebben of nog iets anders), maar goed er gaat wel sinds zeer recent wat mis en ik zou dat graag hersteld zien. Kun jij achterhalen wat er sinds kort aan de hand is? - Robotje (overleg) 18 feb 2011 21:43 (CET)

Even ter informatie, ik had gisteravond ook al een verzoek ingediend om het te herstellen hier. Trijnsteloverleg 18 feb 2011 21:45 (CET)
Syntax foutje, gefixed nu. –Krinkle 18 feb 2011 23:26 (CET)
Bedankt voor de snelle actie met deze fix. Het ziet er nu weer goed uit. - Robotje (overleg) 18 feb 2011 23:32 (CET)

MapsServer[bewerken]

Hoi, je aanpassing van de mapsserver [1] heeft grote consequenties. Vrijwel alle coordinaten-sjablonen op nl.wiki hebben een zoom parameter die niet wordt gebruikt op de 'Duitse' mapsserver. Ik denk dat het beter is deze wijziging terug te draaien en evt breder te overleggen of we inderdaad 'overgaan' naar de algemene mapsserver (die m.i. niet overzichtelijk is) Michiel1972 20 feb 2011 15:15 (CET)

Ik linkte per ongeluk naar de versie van magnus, heb nu gelinkt naar de versie die ik bedoelde. Deze is vertaald in vele talen en de inhoud is aanpasbaar op onze wiki. De overzichtelijkheid kunnen we dus zelf bepalen, (i.t.t. tot mapsserver welke niet aan te passen is). Voel je vrij het sjabloon aan te passen om het te maken zoals jij denkt dat goed is. –Krinkle 20 feb 2011 15:23 (CET)
Sjabloon:GeoTemplate dus. –Krinkle 20 feb 2011 15:24 (CET)
Dat moet jij dan maar aanpassen, aangezien jij deze wijziging door hebt gevoerd (en m.i. geen verbetering is qua opmaak). Inhoudelijk een groot probleem is dat (bv op Vredekerk (Bussum)) waar de parameter zoom:17 zorgde voor een close-up op het gewenste zoomniveau dit nu niet meer werkt. Net als voor 200.000 andere objecten met een gespecificeerde zoom-factor op de nl.wiki. Lijkt me niet de bedoeling. Michiel1972 20 feb 2011 15:30 (CET)
Er was nog een foutje in het sjabloon, we moesten voor google osmzoom ipv zoom gebruiken, dat is aangepast nu. Deze zoom komt wel uit parameters als type, de zoom word opzich niet meer gebruikt. Door caching duurt het even voor doorkomt. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 20 feb 2011 17:27 (CET)
Als de zoom-factor nu alleen wordt gebaseerd op parameter 'type' dan lijkt me dat geheel onvoldoende voor een groot aantal objecten. Als ik nu inzoom op een molen met zoom:17 zie ik in Google Maps de hele gemeente in plaats van het gebied rondom een molen. Ik ben nog erg ontevreden over deze overgang. Michiel1972 20 feb 2011 19:06 (CET)
Ter aanvulling: veel sjablonen hebben helemaal geen 'type' maar wel een 'zoom', bijvoorbeeld Kasteel van Wijnendale. Als je dan op Google Maps klikt zie je zelfs heel België..en geen kasteel. Ik ga er van uit dat binnen een week alles weer functioneert op basis van de 'zoom' parameter, anders ga ik de MapsServer van Erik Baas weer aanzetten, dit kan echt niet zo. Michiel1972 20 feb 2011 19:19 (CET)

Links met etalage-ster uit het lood[bewerken]

Hallo Krinkle. Heb je nog even tijd om hier naar te kijken? Edokter (overleg) — 1 mrt 2011 14:24 (CET)

Zekers. Uitgevoerd UitgevoerdKrinkle

Bedankt[bewerken]

Beste Krinkle,

Ik wil je bedanken voor het coachen, maar ik ga stoppen met Wikipedia. Ik ben het gezeur omtrent reclame of geen reclame een beetje zat. Daarbij komt nu ook dat men gaat zeuren over het gebruik van foto's, waar ik nadrukkelijk toestemming voor heb gekregen, alleen maar omdat ik niet het jusit sjabloon heb gebruikt. De drempel voor een nieuwe gebruiker is gewoon te hoog. Om een goed artikel te kunnen schrijven moet je door zoveel lagen burocratie en sjablonen heen en daar heb ik geen tijd en zin in. Bovendien bevalt de sfeer op wikipedia mij helemaal niet. Vriendelijke groet, J.S. Coolen (overleg) 12 mrt 2011 12:41 (CET)

Hoi,
Jammer dat je vertrekt van Wikipedia. De regeling omtrent gebruik van media is erg ingewikkeld, maar voor het grootste deel kunnen wij daar weinig aan veranderen, de internationale wetten hierover zijn nu eenmaal gecompliceerd en hangen met een groot aantal factoren samen. Wikipedia vereist dat materiaal vrij bruikbaar moet zijn voor iedereen (niet alleen voor haar eigen project). Toestemming voor gebruik op Wikipedia is dus niet genoeg en kan tot misvattingen leiden als dit niet explicitiet vast gelegd is. Ik begrijp je beslissing en zal deze respecteren door de coaching hierbij af te ronden.
Mocht je later nog eens terug willen komen of als je help nodig hebt (hetzij in de helpdesk of via coaching), twijfel dan niet en ga ervoor!
Groet, –Krinkle 12 mrt 2011 17:24 (CET)

MediaWiki:AddCoordinates.js[bewerken]

Hoi Krinkle, zoals besproken op irc zou ik aan MediaWiki:AddCoordinates.js de volgende wijzigingen willen:

 • Bij aanroep zou hij meteen 'Wijzigingen bekijken' moeten aanklikken zodat je ziet wat de tool doet.
 • Als er al een coördinatensjabloon staat, zou hij die moeten vervangen ipv een nieuwe toevoegen.
 • Het sjabloon moet toegevoegd worden aan het eind van het artikel maar voor de categorieën.

Als jij hierna zou willen kijken, graag.

Alvast dank, Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 25 mrt 2011 00:36 (CET)

Nieuwe gebruikers[bewerken]

Ls, heb je Wikipedia:De_kroeg/Archief_afgelopen_week#Minder_schrijvers_wikipedia_door_aggressie? Met vriendelijke groet, aleichem 11 apr 2011 17:28 (CEST)

Pasen[bewerken]Gelukkige Paasdagen!


Hallo Krinkle,

Ik wens je hele fijne paasdagen toe!
Hopelijk maken jullie er met familie en vrienden een hele leuke dag van.

BakkertjeWouter. 22 apr 2011 00:55 (CEST)Seacon Stadion - De Koel -[bewerken]

Hoi Krinkle, ik zag je deze titelwijziging uitvoeren. N.m.m. is dat niet correct, zie ook de naam op het stadion. Met vriendelijke groet, Mexicano (overleg) 29 mei 2011 18:45 (CEST)

Zoals ik op de overlegpagina aangaf, ga je gang in dat geval Glimlach. –Krinkle 29 mei 2011 23:31 (CEST)

KrinkleBot7 en KrinkleBot7_[bewerken]

Best Krinkle, vanwegen onderhoud aan de toolserver(s) vanmorgen zit KrinkleBot7 nu twee keer in het kanaal. Een keer als KrinkleBot7 en een keer als KrinkleBot7_ (zonder voice). We krijgen nu namelijk alle wijzigingen twee keer te zien. Zou je hier even naar willen kijken? N tayori.svgBeany Overleg 6 jun 2011 13:23 (CEST)

Dit is een neveneffect van het geplande onderhoud van de Toolserver, waarbij o.a. een van de servers werd herstart. Dit heeft zichzelf inmiddels verholpen (de duplicaten worden netjes opgeruimd). Tijdens het onderhoud kan dit niet geautomatiseerd worden voorkomen. Als je in #countervandalism een staff kunt aanspreken, zou je in de toekomst tijdens het onderhoud de staff kunnen vragen de bots te "quit"-en en vervolgens 1 weer te starten. Omdat het controle paneel mogelijk onbereikbaar is tijdens het algemeen onderhoud is het in praktijk het makkelijkst gewoon een van de bots in je IRC client op "ignore" te zetten en de situatie af te wachten. –Krinkle 6 jun 2011 18:51 (CEST)

KLOK[bewerken]

Krinkle, Je hebt een edit gedaan en nu vermoeden wij dat daardoor de klok niet meer juist wordt weergegeven, lees ff hier [2] mee a.u.b. vr groet Saschaporsche (overleg) 7 jun 2011 16:08 (CEST)

Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_MediaWiki:Gadget-UTCLiveClock.js moet +2 worden toegevoegd, om de klok weer juist te laten lopen. Er wordt nu uitgegaan van de instellingen van www.mediawiki.org. --Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 7 jun 2011 16:26 (CEST)
Ehm, pardon maar de gadget heet "UTC Live Clock", met als doel om de UTC tijd te kunnen zien. Tenzij je in een Greenwich tijdzone woont, is dat dus altijd een andere tijd dan je eigen tijd. –Krinkle 7 jun 2011 18:06 (CEST)
OK, duidelijk antwoord. Er zijn 2 mogelijkheden: we laten het zo, en het blijft de UTC klok, of we passen het terug aan (want ik begreep dat de klok eerst CET aangaf. Misschien is het handigste als je in de kroeg ( zie mijn link ) even deelneemt aan de discussie aldaar? vr groet Saschaporsche (overleg) 7 jun 2011 18:25 (CEST)

Wikipedia & OpenstreetMap[bewerken]

Er loopt een discussie in de kroeg over OSM zie kopje OpenStreetMap / Wikipedia. Ik begreep dt jij de uitklapbare kaart hebt gemaakt. Hulde daarvoor. Echter kwam ik één ding tegen. Bij bijvoorbeeldbij pagina's met meerdere (verschillende) coordinaten gaat het mis. De oplossing is om pagina's met verschillende coordinaten niet in te plotten op de kaart. Is dit mogelijk ? Koektrommel (overleg) 11 jul 2011 11:37 (CEST)

"Hulde daarvoor." Daar sluit ik me graag bij aan - ik vind het he-le-maal geweldig, die kaartjes. Groet, Wammes Waggel (overleg) 25 jul 2011 00:33 (CEST)
Waarde Krinkle, de peiling op Wikipedia:Opinielokaal/Openstreetmap over de stelling "De voorkeuroptie Implementatie van OpenStreetMap... wordt voor alle gebruikers automatisch geactiveerd (opt-out blijft mogelijk)" is inmiddels afgesloten (58 voor, 3 tegen). Kunt U hieraan uitvoering geven? B.v.d. en groet, Wammes Waggel (overleg) 13 aug 2011 09:28 (CEST)
De "default" code voor Gadgets ("Uitbreidingen"), is een redelijk recent toegevoegde functie. Normaal gesproken zouden we dus moeten totdat 1.18 is uitgebracht en geïnstalleerd op Wikipedia. Sinds het een redelijk eenvoudige functie is (simpelweg nog niet eerder nodig geweest), is het denk ik geen probleem om deze functionaliteit eerder uit te rollen. Ik ga vanavond even rondvragen of dit gedaan kan worden. Tot die tijd is het dus helaas technisch nog niet mogelijk om een Gadget standaard in te schakelen met opt-out mogelijkheid in de voorkeuren. Zodra ik antwoord heb laat ik het weten. Mocht het niet binnen een week kunnen zal ik kijken of ik een tijdelijk alternatief kan bieden om dit toch waar te maken. –Krinkle 13 aug 2011 15:20 (CEST)
In een css-context (of hoe dat ook heet) zetten, en een gadget maken die die context op display: none zet? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 aug 2011 00:09 (CEST)

RTRC laadt niet[bewerken]

Dag Krinkle. Ik heb sinds enige tijd problemen met het gebruik van jouw programma, RTRC. Wanneer ik naar de pagina ga of via de controlelijst vandalismebestrijding een dagdeel wil controleren, laadt hij niet. Zie hier voor de, volgens mij prima, vector.js van mij. De code hier heb ik aldaar geplaatst. Kun jij mij verder helpen? Bij voorbaat dank, vriendelijke groet, JurriaanH overleg 12 jul 2011 13:17 (CEST)

Werkt hier prima. Ik heb iets meer info nodig: Wat laadt er niet, werkte het eerst wel en welke browser gebruik je ? Bedankt, –Krinkle 12 jul 2011 18:42 (CEST)
Het script laadt niet; als ik naar Gebruiker:Krinkle/RTRC ga, gebeurt er niets. Het werkte eerst prima. Ik gebruik Google Chrome. Dankjewel, vriendelijke groet, JurriaanH overleg 12 jul 2011 18:47 (CEST)
Dag Krinkle. Ik heb het zelfde probleem. Ik gebruik Firefox 5.0 N tayori.svgBeany Overleg 20 jul 2011 07:32 (CEST)
Hoi, ik ervaar dit probleem niet in Firefox 5 of Chrome 12. Ik zou eigenlijk iets meer informatie moeten hebben en/of het probleem zelf kunnen reproduceren om het te kunnen fixen, als ik het zelf niet zie is het lastig te onderzoeken. Mocht een van jullie bekend zijn met FireBug of Web Inspector, kijk of je daar foutmeldingen ziet en rapporteer ze.
Anders is de volgende informatie nuttig: Welk bestuuringssysteem draai je ? (Mac, Ubunto, Windows 7 etc.). Heeft het ooit wel gewerkt en zoja wanneer stopte het ? Bedankt! –Krinkle 20 jul 2011 20:06 (CEST)

Mijn probleem heeft zich (zoals vaker) magisch opgelost. Het werkt weer. Maar evengoed bedankt voor de moeite. N tayori.svgBeany Overleg 20 jul 2011 22:01 (CEST)

Hoi Krinkle, ik kom weer eventjes een melding maken omdat ik graag gebruik zou willen gaan maken van RTRC, omdat het een stuk handiger/sneller gaat ipv de recente wijzigingen-lijst. Ik gebruik besturingssysteem Windows, uit 2003 geloof ik... dat weet ik niet zeker, maar Word is 2003 volgens mij dus zal het wel 3 zijn. Ik gebruik nog steeds Chrome en hier staat mijn vector.js. Alvast bedankt voor je aandacht! Vriendelijke groet JurriaanH overleg 20 okt 2011 13:46 (CEST)

Hoi, wederom werkt het hier wel. Wat laadt er niet ? Laadt de lijst niet maar zie je wel de knoppenbalk van RTRC ? (zie plaatje), of laadt er helemaal niks en zie je de plaatshouder "Deze pagina wordt dynamisch samengesteld door het RTRC script" ? –Krinkle!
Hoi Krinkle, ik zie alleen de 'plaatshouder'/pagina, geen lijst of knoppenbalk. Gebeurt niets.JurriaanH overleg 20 okt 2011 19:05 (CEST)
Hoi Juriaan,
Lastige situatie omdat ik nergens een foutmelding zie als ik met Chrome op Windows test. Ik heb een bewerking uitgevoerd op jouw persoonlijke vector.js wat mogelijk helpt. Ik heb daar de importatie van RTRC.js weggehaald omdat deze al in jouw common.js stond waardoor het twee maal werd geladen (kan de oorzaak zijn van het probleem). Is het nu beter?–Krinkle 30 okt 2011 22:14 (CET)

TestSwarm[bewerken]

Hoi Krinkle,

Het viel me op dat safari 5.1 ("Browser is not needed for testing. Browser: webkit Version: 534.50") en FireFox 5 ("Browser is not needed for testing. Browser: gecko Version: 5.0") niet in testswarm zitten. Sum?urai8? 25 jul 2011 00:03 (CEST)

De installatie op de Toolserver is een experiment om problemen op te lossen en processen te automatiseren en te peilen wat nodig moet veranderen (voornamelijk kwa efficiency achter de schermen). Gebruiksspecifieke details zoals het browserspectrum is op dit moment geen prioriteit omdat het systeem erachter deze week wordt herschreven. TestSwarm werd ontwikkeld door het jQuery team, gehost bij Github (hier). Deze week ben ik op bezoek bij de Wikimedia Foundation om o.a. TestSwarm te integreren met http://mediawiki.org/ en een aantal grote ontwikkeling te maken in TestSwarm. Deze ontwikkelingen zullen we vervolgens terugvoeren aan jQuery om (hopelijk) te integreren met de TestSwarm software zodat andere gebruikers van TestSwarm ook van deze ontwikkelingen kunnen profiteren. Bedankt voor je interesse! –Krinkle 25 jul 2011 18:59 (CEST)
Ach, ik test gezellig mee met IE en chrome. Ik ben benieuwd wat eruit komt :) Sum?urai8? 25 jul 2011 20:23 (CEST)
Het valt me op dat de afgelopen dagen het Testswarm nogal veel errors geeft en vaak blijft hangen op "Error connecting server". Als ik in de test op rerun druk ergens zet hij zichzelf wel door, waardoor IE9 en chrome op dit moment de enige browsers zijn waar alle tests zijn uitgevoerd. Sum?urai8? 2 aug 2011 00:31 (CEST)
Dit probleem is bekend, maar kunnen we helaas niets aan veranderen. Oorzaak ligt waarschijnlijk bij de Toolserver, omdat de TestSwarm installatie niet is veranderd. Hoe dan ook, de Toolserver installatie wordt uitgeschakeld zodra de WMF installatie draaiende is (waar ik deze week aan werk). Voor verder problemen liever wachten met rapporteren omdat de TestSwarm installatie op de Toolserver geen prioriteit meer heeft, het was een experiment om te kijken welke punten compatible moeten worden gemaakt om de communicatie tussen MediaWiki en TestSwarm mogelijk te maken, dat is geslaagd op kleine schaal en is nu niet meer in ontwikkeling. De WMF server wordt momenteel ingericht en daar gaan we schoon beginnen met een schaalbare installatie. (de 'master' git-branch is al enkele weken vooruit en niet meer compatible met het experiment op de Toolserver). Houdt mw:Continuous integration in de gaten voor meer informatie. Daar zal tussentijds status worden bijgehouden en links naar demo's etc. –Krinkle 2 aug 2011 00:50 (CEST)

jQuery[bewerken]

Hoi Krinkle,

Volgens mij was jij vrij goed met jQuery. Weet jij waarom het volgende niet werkt? Volgens jquery zou .text() moeten werken, maar er komt niets uit.

jQuery( document ).ready( function( $ ) {
 window.alert( $('li#ca-history a')[0].text() );
} );

Dit werkt gedeeltelijk, maar niet in alle browsers:

jQuery( document ).ready( function( $ ) {
 window.alert( $('li#ca-history a')[0].innerText );
} );

Sum?urai8? 11 sep 2011 19:19 (CEST)

Hoi Sumurai8,
In de code hierboven gebruik je [0]. Dat staat voor get(0). Met get kun je toegang krijgen tot de native interface naar het element (m.a.w. daarmee omzeil je jQuery en kun je in sommige browsers .innerText gebruiken). Haal [0] weg, en dan werkt .text() gewoon. –Krinkle 11 sep 2011 23:09 (CEST)
Hartstikke bedankt :-) Sum?urai8? 12 sep 2011 21:54 (CEST)

Bevestiging moderatorschap[bewerken]

Beste moderator,

Van 1 oktober 2011 00:01 (CEST) tot 8 oktober 2011 00:01 (CEST) loopt de eerste ronde van de herbevestiging moderatoren oktober 2011, hierin zal ook uw moderatorschap ter beoordeling staan. U heeft de mogelijkheid om kort wat te zeggen over uw activiteiten vorig jaar. Zie deze pagina

Mvg, Bas (o) 27 sep 2011 00:05 (CEST)

https[bewerken]

Hoi Krinkle,

Kan jij MediaWiki:Gadget-Direct-link-to-Commons.js per WP:SHEIC updaten? Sum?urai8? 13 okt 2011 19:32 (CEST)

Hoi, een tijdje geleden heb ik MediaWiki:Gadget-Direct-link-to-Commons.js aangepast om protocol-relatieve methodes te gebruiken. Werkt voor zover ik weet prima ook onder https://nl.wikipedia.org, zo niet laat het dan weten! –Krinkle 13 okt 2011 20:19 (CEST)
Sinds 1 oktober werkt https://commons.wikimedia.org ook (en die links moeten dus ook eigenlijk gebruikt worden ipv de secure.wikimedia-url's). Ik zag al dat het op mediawiki.org al was gefixt. Kan jij die kopiëren? Sum?urai8? 13 okt 2011 21:04 (CEST)
Die bewerking heb ik ongedaan gemaakt, omdat die bewerking er voor zorgde dat als de gebruiker een oude link gebruikt (bijvoorbeeld https://secure.wikimedia.org/wikipedia/nl/wiki ) het script niet binnen dat domein bleef. Het is nergens voor nodig ondersteuning voor het oude secure.wikimedia.org protocol te laten vallen. De versie waar ik naar terugdraaide had al ondersteuning voor https://xx.wikipedia én https://secure.wikimedia.org, probeer het eens uit zou ik zeggen. –Krinkle 13 okt 2011 22:42 (CEST)

RTRC diff[bewerken]

Hallo Krinkle, ik heb een probleempje met RTRC, ik wou namelijk anoniemen gaan controleren. Dit doe ik met masspatrol zodat ik de diff kan zien en als het een goede wijziging is markeren. Het probleem is dat ik de kleurden van de diff niet meer zie. Het enige wat ik met masspatrol nog zie zijn de twee wijzigingen volledig in wit met zwarte tekst. Dus ik zie het verschil in wijzigingen niet meer. Heb jij misschien een idee waaraan het kan liggen? Ik gebruik Firefox 8 bèta met Windows 7 als besturingsysteem. Groet, Wiki13 overleg 16 okt 2011 13:04 (CEST)

PS, ik heb net ook een screenshot gemaakt, zie hier de afbeelding. Wiki13 overleg 16 okt 2011 13:11 (CEST)
Hoi Wiki13, bij deze geüpdatet! De locatie van deze MediaWiki stylesheet was gewijzigd. Het pad er naar toe is gefixt in versie 0.8.6. Kijk of je boven in de zwarte balk "Real-Time Recent Changes (v0.8.6-beta" hebt staan. Zo niet, ververs dan het cachegeheugen van je browser om de laatste versie te krijgen. –Krinkle 16 okt 2011 18:28 (CEST)

Opmaakprobleem met beveiligde pagina's[bewerken]

Beste Krinkle, hierbij een link ter informatie:

WP:OV#Opmaakprobleem met beveiligde pagina's (of permanente link). Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 13 nov 2011 03:14 (CET)

Paginastatistieken[bewerken]

Beste Krinkle, ik heb dankzij een script in mijn vector.js boven iedere pagina een extra tabblad met paginastatistieken (page views) staan. De bedoeling is dat wanneer je daarop klikt de volgende pagina opent:

http://stats.grok.se/nl/201202/<paginatitel>

Vandaag viel me echter op dat dit script in de maand februari niet werkt, doordat de voorloopnul ontbreekt: in plaats van ../201202/.. opent de pagina ../20122/..

Ik heb geprobeerd daaraan wat te doen door het script aan te passen, maar ook na het legen van mijn cache opent nog steeds de verkeerde URL.

Heb je enig idee of ik hier iets aan kan doen? Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 13 feb 2012 19:31 (CET)

Hoi ErikvanB,
Ik heb zojuist even de laatste versie na deze bewerking getest en die werkt hier prima. De string conversie fixte het. –Krinkle 13 feb 2012 22:42 (CET)
(na bwc) Dag, Krinkle. Hier ben ik nog een keer. Ik ben er al achter. Ik had mijn vector.js aangepast maar ik bekeek Wikipedia in monobook-skin. Inmiddels heb ik ook monobook.js aangepast, en nu werken de statistieken in beide skins. Sorry voor de overlast. Dom, dom, dom. Heel veel dank voor de moeite. Hartelijke groet, --ErikvanB (overleg) 13 feb 2012 22:50 (CET)
Geen probleem :) Trouwens, scripts die niet skin-afhankelijk zijn (zoals deze, die in elk skin werkt) kun je ook in common.js plaatsen. Groet, –Krinkle 13 feb 2012 22:52 (CET)
O, bedankt voor de tip, dat wist ik niet! Heeft het toch nog nut gehad je lastig te vallen. Knipoog Groet, --ErikvanB (overleg) 13 feb 2012 22:54 (CET)

RTRC diff probleem[bewerken]

Hoi Krinkle, ik heb wat problemen met RTRC sinds een paar dagen. Dit gaat om masspatrol namelijk, die heeft om precies te zijn hetzelfde probleem als ik hier heb beschreven. Dit probleem zal waarschijnlijk komen omdat Meta Wiki momenteel 1.19 van MediaWiki draait. Zover ik heb gekeken word ook iets vanaf die Wiki geladen. Zou je kunnen kijken wat het probleem is? Alvast bedankt. --Wiki13 overleg 20 feb 2012 10:38 (CET)

Het is inderdaad weer een probleem met de kleuren; het verschil tussen twee versies wordt niet meer met rode letters weergegeven en is daarom zeker bij kleine wijzigingen lastig te zien. Dat maakt de tool onbruikbaar voor het snel controleren van grote ladingen wijzigingen. - **Man!agO** 21 feb 2012 07:44 (CET)

Uitklappen[bewerken]

Hallo Krinkle, Siebrand stuurde me nav een kroegmelding en daarna even chatoverleg naar jou door. Het gaat er om dat het uitklappen niet meer werkt. Het gaat bijvoorbeeld bij het uitklappen hier 2x niet goed: Overleg_gebruiker:145.118.199.224/28. Siebrand bevestigde dat dat in firefox idd niet meer werkt en dat het probleem ergens in deze pagina zit waar jij mee bezig was al zei hij maar adviseerde me om je even hier er op te attenderen dat het nog steeds niet gefixt is. Hij vroeg ook nog je dit door te geven:

"toggleUitklapDiv is not defined
javascript:toggleUitklapDiv(1)
Line 1

Dank voor je hulp alvast. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 feb 2012 15:09 (CET)

Bedankt voor de melding Moira, heb nog een revisie aangebracht aan MediaWiki:Common.js. Op Overleg_gebruiker:145.118.199.224/28 lijkt de boel weer te werken als het hoort. Bij jou ook? –Krinkle 28 feb 2012 16:08 (CET)
Wauw - dat is snel! Het werkt idd weer prima. Dank je wel!!!! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 feb 2012 16:48 (CET)

Dank[bewerken]

voor de superhandige sessiewees-overlegreminder
Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg
8 mrt 2012 17:18 (CET)
Jij ook bedankt! –Krinkle 9 mrt 2012 03:36 (CET)

Geïntegreerde webchat[bewerken]

Hallo Krinkle! Op de IRC (#wikipedia-nl) hebben we de wenselijkheid van een geïntegreerde IRC besproken om zodoende de deelname van nieuwe gebruikers te bevorderen. Ik zou graag bij u informeren of zoiets technisch haalbaar is. Wij hadden iets als dit in gedachten: http://translatewiki.net/wiki/Special:WebChat. Alvast bedankt en vriendelijke groet, Woody|(?) 12 apr 2012 20:35 (CEST)

Hoi Woodcutterty,
Het meer bekend maken van WP:IRC is een goed idee, maar het integreren binnen Wikipedia denk ik niet. Het maakt de, al erg technische IRC-procedure (voor beginners), nog gebruiksonvriendelijker door het binnen een extra laag te stoppen waardoor het allemaal nog kleiner wordt. Ik denk dat het voor beginners op Wikipedia ook waarschijnlijk eerder de zoveelste drempel is dan een middel om hulp te krijgen. IRC is niet bepaald voor computerleken bedoeld, eerder voor programmeurs. Een simpele link naar http://webchat.freenode.net/?channels=%23wikipedia-nl is voldoende. Of gewoon naar Help:Wikipediachat zodat ze eerst (als ze dan willen) kunnen lezen wat de bedoeling is (want iets als "Kom ff op IRC, klik hier" zal ze niet veel zeggen), en dan op Help:Wikipediachat een aandacht-trekkende knop naar http://webchat.freenode.net/?channels=%23wikipedia-nl, bijv.:
Krinkle 14 apr 2012 05:54 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Help:Wikipediachat / diff 30358912Krinkle 14 apr 2012 06:01 (CEST)
Oké, heel erg bedankt voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt dat een verwijzing naar Help:Wikipediachat zodat ze eerst uitleg kunnen lezen handiger is, en de knop die je gemaakt hebt ziet er uitnodigend en gebruiksvriendelijk uit. Mooi gedaan. Mvg, Woody|(?) 14 apr 2012 11:20 (CEST)

Topmenu verbergen[bewerken]

Krinkle,

Weet jij misschien of het mogelijk is (en hoe) om het topmenu (dus vanaf link gebruikerspagina tot link afmelden) te verbergen door middel van mijn commons.css?

Zou je mij dan wellicht kunnen vertellen welke css code's ik hiervoor moet gebruiken?

Groeten, JetzzDG (overleg) 26 apr 2012 01:33 (CEST)

p.s. Waarom krijg ik het bericht: Hallo niet-aangemelde gebruiker, [...]?

Met dank aan Mathonius heb ik het al gevonden, al blijft mijn "p.s." nog onbeantwoord Knipoog JetzzDG (overleg) 26 apr 2012 01:35 (CEST)
Betreft de PS, dat is een bug in de software. Het werkte nog voor de laatste update. Ik zal kijken wat ik daar aan kan doen, Bedankt! –Krinkle 26 apr 2012 09:42 (CEST)

"Vind een artikel" in de sidebar[bewerken]

Goedemorgen Krinkle,

Mijn oog viel op een gewijzigde link in de sidebar: er staat nu een link "index" onder de Hoofdpagina-link i.p.v. "Vind een artikel". Is mijn vermoeden juist dat de pagina's MediaWiki:Index en MediaWiki:Index-url niet verwijderd hadden moeten worden? (Zie sidebar.)

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 17 mei 2012 03:34 (CEST)

Bij nader inzien heb ik toch maar een verzoek tot terugplaatsing gedaan op WP:TERUG. Mocht ik de plank misgeslagen hebben, dan kunnen ze altijd weer verwijderd worden. ;-) Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 17 mei 2012 03:50 (CEST)
Zie reactie aldaar. –Krinkle
Ah, ik zag het! Ik heb de tijdelijke "fix" op de nuweg gezet. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 17 mei 2012 04:41 (CEST)

"kaart" with WIWOSM[bewerken]

Hello , can you please look at Overleg_help:OpenStreetMap to bring WIWOSM to live in nl.wp and change the URL parameter "pagename" to "title". Couldn't find the integration in MediaWiki:Common.js or MediaWiki:Vector.js so I'm not sure where the integration part is. Perhaps also better to make the whole installation over meta [3] . Thanks and Greetings -Kolossos (overleg) 20 jul 2012 17:46 (CEST)

I'v replied on your meta talk page. –Krinkle 21 jul 2012 23:22 (CEST)

Openstreetmapkaarten zijn weg...?[bewerken]

Krinkle, met deze wijziging heb je zo te zien de "kaart"-optie van artikelen met coördinaten weggehaald, met als bewerkingscommentaar een verwijzing naar MediaWiki:Gadget-OpenStreetMapFrame - maar daar staat verder niets informatiefs. Hierboven zie ik nog een overlegbijdrage maar dat kan ik niet helemaal volgen. Je zult er ongetwijfeld een goede reden voor hebben..... Kort en goed: komt het weer terug? Ik mis het zeer! Groet, Wammes Waggel (overleg) 24 jul 2012 13:33 (CEST)

Werkt prima hier. Wellicht een cache probleem? Voor zover ik weet zou er geen cache vertraging moeten zijn tussen de oude versie in Common.js en de nieuwe versie in MediaWiki:Gadget-OpenStreetMapFrame.js. Ik heb de cache zojuist gepurged. Zie Amsterdam als voorbeeld, werkt het nu? –Krinkle 25 jul 2012 09:18 (CEST)
Bij mij waren de "kaart"-links ook verdwenen, maar nu zijn ze er weer (althans op Amsterdam). Ik kende de functie nog maar sinds kort, en ben er erg enthousiast over; absoluut een fijne toevoeging aan WP! Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 25 jul 2012 09:56 (CEST)
Werkt weer. Dank! Wammes Waggel (overleg) 25 jul 2012 10:09 (CEST)
Hoi Krinkle, als ik hem nu gebruik krijg ik de melding dat er unencrypted delen worden aangeroepen. Is dat OSM? Is het niet aan te passen dat alles via https gaat? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 25 jul 2012 11:02 (CEST)
Mijn gadget roept alles protocol-relative aan. Toolserver ondersteund wel HTTPS en mijn gadget roept dan ook OSM aan via HTTPS. Het probleem is dat de OSM module zelf nog geen HTTPS ondersteund. Zodra dat het geval is zal dat automatisch gaan werken. Hoe dan ook, dit is niet nieuw met deze versie (de https waarschuwingen waren al aanwezig voor deze aanpassingen plaatsvonden). Het kan zijn dat je recentelijk bent begonnen Wikipedia over HTTPS te gebruiken en/of je browser is geüpdate en voortaan hiervoor waarschuwt. –Krinkle 31 jul 2012 10:51 (CEST)

Volglijst[bewerken]

Hoi Krinkle, omdat ik niet weet of je die pagina volgt, maar wel dat jij altijd bereid bent om iemand te helpen: ik heb hier een vraag gesteld over mijn volglijst. Als je zin en tijd hebt, zou jij er dan eens naar willen kijken? Groet, Wutsje 3 sep 2012 03:12 (CEST)

Hoi, ik volg die pagina wel, maar er staat een boel op de volglijst. Bedankt voor de oproep, ik zal ff kijken.
Trouwens, ik heb even door je {monobook,vector}.{js,css} geen gesnuffeld en een en andere naar dit decenium geupdate. Er stond nogal wat oude meuk in dat wellicht geen 5 jaar oud is vanaf jou perspectief maar afkomstig is van via-via en zo toch al erg oud blijkt te zijn. Ik heb geen functionele aanpassingen gemaakt, alleen dubbele dingen samengevoegd en syntax geupdate naar de laatste versie. Het meeste (zoniet, alles) werkte nog prima, maar het is beter om toekomst-bestendig te zijn zodat als de 5-jaar oude syntax wordt verwijderd in een paar maand, je niks hoeft te doen. Oplossing voor het probleem in kwestie zal ik zo Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten plaatsen. –Krinkle 3 sep 2012 03:40 (CEST)
Dank! Het werd inderdaad hoog tijd dat daar eens opruiming werd gehouden, maar dat kwam er maar steeds niet van (gebrek aan inzicht, andere prioriteiten, je kent het), dus ik ben blij dat je dat voor me hebt gedaan. Wat je verzuchting "incredible how this keeps showing up from copy/paste all over" betreft: wellicht is het een idee om op Help:Gebruik van scripts een overzichtje te plaatsen van het type als u <dit> op <deze pagina> niet wilt zien, neem dan <deze code> op in uw <bestandsnaam>. Misschien zou dat een hoop gepruts schelen. Hoe dan ook, nogmaals veel dank en groet, Wutsje 3 sep 2012 17:48 (CEST)

Serverprobleem?[bewerken]

Hoi Krinkle, zou je alsjeblieft hier een kijkje willen nemen? Moet ik me zorgen maken? Met vriendelijke groet, Mathonius 5 sep 2012 22:44 (CEST)

Kan eenvoudig genept zijn, maar hoedanook, ik zou zeggen maak er melding van op https://bugzilla.wikimedia.org/ (Enter a new bug, Wikimedia, General) voor verder onderzoek. –Krinkle 5 sep 2012 22:49 (CEST)
Bedankt voor je vlotte reactie. Ik zal me een dezer dagen op Bugzilla storten. Glimlach Mathonius 5 sep 2012 22:56 (CEST)

Artikelen van de dag[bewerken]

Wat is de bedoeling van je wijzigingen rond Wikipedia:Artikelen van de dag? De bewerkbaarheid is er in ieder geval niet op vooruitgegaan. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 11 sep 2012 14:56 (CEST)

In eerste instantie is de bedoeling het kopje uit de inhoudsopgave van de Kroeg te houden (waar het sinds een tijdje werd ingevoerd als sjabloon). Ten tweede leek het mij sowieso beter wanneer de kop niet onderdeel is van de transclusie zodat de inhoud flexibeler kan worden hergebruikt (bijvoorbeeld op een gebruikerspagina, hoofdpagina of ergens anders in een kader, met eventueel een eigen kop er boven of zelfs helemaal geen). Voorheen zat er een onafscheidelijke Level-2 kop boven wat het stukken minder flexibel maakt. Trouwens, hoezo is het nu lastiger het te bewerken? De verzamelpagina is iets ingewikkelder nu, maar die hoeft maar zelden bewerkt te worden toch? –Krinkle 14 sep 2012 11:58 (CEST)
Voor je wijziging was het mogelijk door op bewerken te klikken meteen één van de dagen te bewerken nu krijg je het onderstaande als je op bewerken klikt. Je wordt gedwongen om via de categorie naar één van de afzonderlijke dagen te gaan om deze te bewerken, dit vind ik geen vooruitgang. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 14 sep 2012 12:10 (CEST)
=== {{ucfirst:{{#timel: l}}}} ===
{{/{{#timel: l}}}}
</div>

Absoluut mee oneens deze opzet, is totaal onwerkbaar, alsmede is het juist de bedoeling dat dat kopje wél in de Kroeg staat. Ik heb alles weer hersteld zoals het wél bedoeld was. Romaine 16 sep 2012 19:19 (CEST)

Artikelen van de dag 2[bewerken]

(Zie dat hierboven al eenzelfde kopje staat, vandaar de toevoeging van een 2)

Hallo Krinkle,

Omdat ik wp:Artikelen van de dag lastig in het gebruik vond, heb ik deze bewerkingslinkjes toegevoegd. Veel verstand van de Wikipedia-techniek heb ik niet, dus ik zou graag zien dat iemand nakijkt of dit een goede manier is. Zou jij dat even willen doen? Dit mede naar aanleiding van Overleg Wikipedia:Artikelen van de dag#Bewerkbaarheid. Alvast bedankt, bertux 16 sep 2012 19:14 (CEST)

Intussen heeft Romaine mijn bewerking en misschien ook de jouwe weer teruggedraaid; ik wacht even op zijn/haar motivatie. bertux 16 sep 2012 19:44 (CEST)

Herbevestiging moderatorstatus oktober 2012[bewerken]

Beste Krinkle,

Vanaf 1 oktober 2012 0:01 (CEST) loopt de eerste ronde van de herbevestiging voor het moderatorschap. In deze ronde wordt uw moderatorschap geëvalueerd, samen met dat van 32 andere moderatoren. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en staat ook meer informatie over de gang van zaken. Het is mogelijk (maar niet verplicht) een korte verklaring te geven. Mocht u het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, kan dat via deze pagina op meta. Als u nog vragen heeft, stel deze gerust op mijn overlegpagina of via e-mail.

Ik wens u veel succes!

Met vriendelijke groet, Jarii94Overleg 29 sep 2012 12:23 (CEST)

RTRC skip flip[bewerken]

Hoi Krinkle. Ik ben een zeer fervent gebruiker van jouw RTRC-tool. Sinds ergens halverwege januari (misschien sinds de update van 17/1 ?) werkt het evenwel niet meer goed bij mij. Ik kan er wel nog in, maar telkens als ik 'skip' doe om naar een volgende wijziging te gaan, begint de hele boel te flippen. Dan passeren er een vijftal wijzigingen door beeld, om dan (willekeurig?) ergens te stoppen. Heel raar ... . Ik ben even in wikibreak geweest de voorbije weken, en ik had gehoopt dat het inmiddels terug in orde zou zijn, maar niet dus. Heb jij nog weet van anderen die met hetzelfde probleem kampen? En is het op te lossen? Oja, ik werk inmiddels met Firefox 19.0 , maar ook versie 18 gaf al hetzelfde probleem. Groet, Grmbl76 (overleg) 20 feb 2013 10:43 (CET)

Hoi Grmbl76,
Ik heb er zelf nog geen problemen mee gehad, maar er zijn wel een klein aantal meldingen geweest hier en daar die op elkaar lijken. Waarschijnlijk hebben jullie iets gemeen. Ik ga het uitzoeken. –Krinkle 20 feb 2013 11:41 (CET)
Klik wanneer je dit weer tegenkomt op "Permalink naar huidige configuratie" en vermeld het adres in een reactie hier. Er zijn nogal wat knoppen en schakelaars in RTRC, het kan zijn dat het probleem zich alleen manifesteert wanneer een bepaalde combinatie van instellingen actief is. Op deze manier kan ik het eens proberen met jouw instellingen.
Daarnaast kan het ook helpen de oorzaak te vinden als jij een aantal variaties probeert. Probeer bijvoorbeeld een browser anders dan Firefox (Opera, Google Chrome, Safari?) eentje is genoeg. Er is niks mis met Firefox hoor, het is alleen maar om te kijken of het probleem in de combinatie RTRC/Firefox zit of wellicht met iets anders op jouw computer (en niet met Firefox).
Probeer ook eens de voorinstelling "Oudste ongecontroleerde wijzigingen" op WP:CV en of het probleem zich daar ook voordoet.
Alvast bedankt, –Krinkle 20 feb 2013 11:49 (CET)
Hoi Krinkle, hier een permalink naar de configuratie die ik meestal gebruik (hoewel het probleem zich ook voordoet als ik een tijdframe kies, of als ik het reload interval op 0 zet, of ...). Ik probeerde het zopas met Google Chrome, en ook daar doet het probleem zich voor. Ook met de voorinstelling bij 'oudste ongecontroleerde wijzigingen' heb ik hetzelfde probleem. Vermoedelijk ligt het aan één van m'n instellingen dan? Dank alvast om er over te willen nadenken. Groet, Grmbl76 (overleg) 21 feb 2013 14:18 (CET)
Hoi Krinkle, na het uitvoeren van deze wijziging + legen van cache, werkt alles terug zoals het hoort. Bizar dat ik de problemen pas ondervond vanaf half januari dit jaar, terwijl mijn common.js reeds sinds 10 september ongewijzigd was. Soit, probleem opgelost dus ;-) . Groet, Grmbl76 (overleg) 28 feb 2013 11:21 (CET)
Aha! Ja, het meerdere keren laden van dezelfde code kan tot allerlei aparte situaties leiden. Hoewel dat normaal gesproken duidelijker "fout" gaat en niet subtiel bij bijv. alleen de "Skip" knop. Afijn, bedankt voor het melden! –Krinkle 28 feb 2013 14:34 (CET)

Update voor mailinglijst[bewerken]

Beste Krinkle,

EdBever en JZ85 zijn sinds vandaag helaas geen moderators meer. Zou jij de mailinglijst willen updaten?

Met vriendelijke groet, Mathonius 14 apr 2013 21:49 (CEST)

mw.loader.using()[bewerken]

Hoi Krinkle,

Volgens mij heb jij wat meer kennis over die functies dan ik heb. Zou jij kunnen kijken naar Wikipedia:Verzoeken_voor_wijziging_menu's_en_dialoogteksten#Hoofdbetekenisconstructie_Mk._2? Sum?urai8? 3 mei 2013 16:09 (CEST)

Heb daar een berichtje achtergelaten. –Krinkle 3 mei 2013 18:19 (CEST)
Dank u. Sum?urai8? 3 mei 2013 19:47 (CEST)

RTRC kuren[bewerken]

Hoi Krinkle, de RTRC-tool toont kuren, althans zo lijkt het. Zou je willen kijken of er iets mis is? Zie WP:K#Antivandalismebot. Vriendelijke groet, Mathonius 18 mei 2013 13:41 (CEST)

Hierbij even aansluitend of erop inpikkend (hangt van je nationaliteit af), ik weet niet of je dit gelezen hebt, maar ik heb RTRC nog nooit werkend gekregen. Het script doet helemaal niets, nul komma nul, noppes. Het is mij een volslagen raadsel waarom ik de enige ben, want de anderen zien tenminste nog wát, zelfs als het niet goed werkt, maar ik zie helemaal niets. Misschien komt het door mijn merkwaardige persoonlijkheidsstructuur. Allerhartelijkst, ErikvanB (overleg) 22 mei 2013 03:35 (CEST)
@ErikvanB: Ik heb een bericht geplaatst op Overleg gebruiker:ErikvanB#Kapotte_javascript. –Krinkle 22 mei 2013 03:48 (CEST)
RTRC werkt momenteel prima voor mij op zowel commons als nl.wikipedia.org. Tenzij je een meer gedetailleerd probleem hebt, kan ik alleen bedenken dat wellicht Toolserver op dat moment niet beschikbaar is. Ik zal binnenkort (wellicht tijdens komende hackathon evenement) verder gaan met de verhuizing van mijn tools naar Wikimedia Labs. Enkele tools heb ik al gemigreerd, maar de componenten die RTRC gebruikt zijn vooralsnog op de Toolserver. Kun je de volgende keer als RTRC kuren heeft in je browser kijken of je een error kan vinden in de console? In Chrome kan dit via "Adresbalk menu > Tools > Developer Tools" (Nederlandse vertaling zal anders zijn). Vanuit het venster dat tevoorschijn komt, klik dan op "Console". Daar zullen dan (hopelijk) enkele meldingen in het rood staan. –Krinkle 22 mei 2013 03:53 (CEST)
Zie mijn OP, alles werkt nu. Heel fijn! Zeer bedankt. ErikvanB (overleg) 22 mei 2013 04:03 (CEST)

Zeusmodes en markeerfunctie van MediaWiki[bewerken]

Hallo Krinkle, zoals je weet hebben wij samen met Olivier Bommel uitgezocht waardoor bij mij en Olivier de markeerfunctie brook. Dit bleek toen na een aardig lang onderzoek Zeusmodes zijn. Zoals jij al aangaf heb ik het toen aan Zanaq doorgegeven. Deze kwam een paar dagen later met het bericht dat hij het probleem niet kon reproduceren, waardoor het nog steeds niet werkt. Ik heb al een beetje zelf ge-experimenteert laatst, maar ook dit werkte helaas niet. Nadat hier een vraag kwam van Magalhães op de helpdesk besloot ik het maar aan jou te vragen. Hier dus mijn vraag: zou jij, als je er tenminste tijd voor hebt, er naar kijken? Met vriendelijke groet, Wiki13 overleg 5 jun 2013 07:32 (CEST)

Tekstfixje voor RTRC[bewerken]

Dag, Krinkle. RTRC werkt geweldig, heel blij mee, maar ik heb een opmerking over de legenda. De onderste regel in de tool luidt:

Abbreviations: T - Overleg, C - {{GENDER:$1|Gebruikersbijdragen}}

Dat moet natuurlijk zijn:

Abbreviations: T - Overleg, C - Gebruikersbijdragen

Misschien valt het te repareren. Allerhartelijkst, ErikvanB (overleg) 6 jun 2013 00:42 (CEST)

Javascript[bewerken]

Beste Krinkle,

Op mijn gebruikerspagina heb ik met behulp van het sjabloon {{Meerknopjes}} knoppen toegevoegd naar:

De kroeg
Taalcafé
Verzoeken moderatoren
Te beoordelen
Wikiproject Literatuur en
Grotere activiteiten

Zou je voor mij misschien een javascriptje kunnen schrijven waarmee ik een vergelijkbaar resultaat krijg, echter altijd zichtbaar na inloggen. Dat wil zeggen: op elke willekeurige pagina.

De knopjes heb ik graag rechtsbovenaan, direct onder het rijtje:

Jasper Coenraats Overleg Kladblok Voorkeuren Volglijst Bijdragen Afmelden

Anders is toevoegen aan de menubalk rechts, boven Navigatie, een prettige mogelijkheid. Maar daarin verandert de laatste tijd geregeld het een en ander. Het zou me niet veel verbazen als dat tezijnertijd roet in het eten gooit, met als gevolg dat het script misschien niet meer werkt. Als dat niet echt uitmaakt, dan heeft een apart menu boven Navigatie, met als naam Jaspers navigatie, wel de voorkeur.

Vriendelijke groet,

Jasper Coenraats 11 jun 2013 15:02 (CEST)

Hoi,
Gebruik hiervoor mw.util.addPortletLink en portlet naam "p-personal". Bijvoorbeeld:
mw.util.addPortletLink( 'p-personal', mw.util.wikiGetlink( 'Special:Log/' + mw.user.name() ), 'Logboek', 'pt-mylogs', null, null, '#pt-logout' );
Krinkle 7 aug 2013 11:19 (CEST)
Super, dat werk heel goed. Bedankt voor de tip. Groeten, Jasper Coenraats 7 aug 2013 14:58 (CEST)

Postmaster mail[bewerken]

Dag Krinkle, na mijn verkiezing als moderator heb ik je twee keer gemaild via postmaster (die mails kreeg je klaarblijkelijk niet) en een keer via je eigen account, om mijn werkende Wikipedia-email te bevestigen. Op mijn mail krijg ik wel de berichten binnen als er aan mijn OP geknutseld is. Heb jij vanavond tussen 19:00 en 20:00 uur ook een mail van mij ontvangen? Ben nu wel benieuwd of dat gelukt is. Groeten,  Wikiklaas  overleg  18 jun 2013 03:11 (CEST)

Sorry, verkeerde volgorde. Ik had EERST mijn inbox moeten checken. Ik heb een bevestiging dat ik aan de interne mailinglijst ben toegevoegd. Ik kreeg het bericht op 17 juni om 8:56 PM (geen idee of dat CEST of UTC is) van moderators-nl-bounces. "bounces" klinkt alsof de mail niet aangekomen was maar toch kreeg ik een reply. Ik lees deze pagina nog voor het geval je er nog iets over te zeggen hebt. Lees ik niks nieuws, dan is het goed. Mijn dank! Groeten,  Wikiklaas  overleg  18 jun 2013 03:21 (CEST)
Inderdaad. Ik kreeg je bericht pas toen je mij direct een mail stuurde. Het lijkt er op dat de e-mail (doorstuur)functie van het Postmaster account niet correct functioneert. –Krinkle 18 jun 2013 04:42 (CEST)

sjabloon Etalage in PDF versie van artikel[bewerken]

Moi Krinkle, aangezien ik je in de sjabloongeschiedenis van {{etalage}} zie staan een berichtje over een aanpassing. Vandaag exporteerde ik een etalage-artikel (Michiel de Ruyter) en als je die dan leest, zie je bijna helemaal onderaan een verdwaalde ster staan. Zou je deze onzichtbaar kunnen maken in de print-uitvoering dmv een <div class="noprint"></div>? Zoals het nu op papier komt heeft het geen waarde. Mvg, --Meerdervoort (overleg) 3 jul 2013 13:16 (CEST)

Bedankt! Opgelost via MediaWiki:Print.css. –Krinkle
Moi, dank voor de moeite. Helaas lijkt het niet te werken. Ik dacht eerst dat het misschien cache zou kunnen zijn, maar heb ook van twee andere etalage-artikelen een pdf gemaakt en daar blijkt het ook niet goed te gaan. Zie hier, hier en hier. Vreemd is wel dat het sterretje in The Prelude (1e link) bovenaan staat, terwijl in de andere 2 deze verstopt helemaal onderaan staat. --Meerdervoort (overleg) 4 jul 2013 10:22 (CEST)
Ps. weet je waar ik een bugmelding kan doen voor de pdf-export? ipv6-adressen worden daarin niet als anoniem gezien. Zie helemaal onderaan onder het kopje "Paginabronnen en auteurs" (in de pdf van Michiel de Ruyter). gevonden.

hippogrief[bewerken]

Hoi Krinkle!

Ik zag dat je net een bewerking door een anoniem terugdraaide in het artikel hippogrief. Het leek me nochtans wel te kloppen wat daar staat over de hippogrief in World of Warcraft, of zie jij dat anders? mvg, Beachcomber (overleg) 3 aug 2013 09:30 (CEST)

Het leek mij erg specifiek (wellicht te gedetailleerd binnen de strekking van dit artikel, wellicht linken naar een ander artikel), en bovendien zonder bron. Iets dat belangrijker is naarmate de informatie specifieker is. –Krinkle 3 aug 2013 09:38 (CEST)
Bovendien stond er al wat over WOW vermeld, zodat het dubbel was (zie ik nu pas), mvg, Beachcomber (overleg) 3 aug 2013 19:12 (CEST)

Inactiviteit[bewerken]

Hallo Krinkle, je laatste 250 edits gaan terug tot 2 oktober 2012 [4]. In de richtlijnen voor de moderatoren staat onder het kopje Activiteitscriterium:

"Een moderator die in de laatste twaalf maanden minder dan 250 bewerkingen heeft gedaan, zal de moderatorstatus worden ontnomen. Opnieuw moderator worden gaat volgens de normale procedure."

Aangezien je geen speciale moderator bent, loop je de kans dat je op termijn je moderatorschap zult verliezen. Als je je moderatorschap niet wilt kwijtraken is het daarom belangrijk om weer wat actiever te worden. Groetjes, Trijnsteloverleg 19 sep 2013 12:08 (CEST)

Bedankt voor de herinnering. Laatste tijd veel gereisd en met VisualEditor aan het werk (ook buiten werkuurtjes). Ik ben van plan wel te blijven bijdragen in m'n vrije tijd dus ik zal eens aan de slag. –Krinkle 19 sep 2013 12:17 (CEST)

Jaarlijkse herbevestiging[bewerken]

Beste collega, het is weer tijd voor de jaarlijkse herbevestiging. De eerste ronde loopt van 1 oktober 00:01 (CEST) tot 8 oktober 00:01 (CEST). U bent vrij om een motivering te geven waarom u moderator wilt blijven. U kunt ook aangeven niet meer verkiesbaar te zijn en daarmee uw bitje in te leveren. Ik wens u heel veel succes bij de herbevestiging. Met vriendelijke groet Natuur12 (overleg) 30 sep 2013 19:38 (CEST)

Zandbak[bewerken]

Dag Krinkle, het viel mij op dat je anderhalf jaar geleden het artikel zandbak hebt beveiligd met als reden "test protect/modify". Is het de bedoeling dat deze pagina nog beveiligd is? JurgenNL (overleg) 10 okt 2013 09:24 (CEST)

Nee, de beveiliging was voor het verifiëren dat activiteit monitors (zoals irc.wikimedia.org) geen probleem hadden met een bepaalde bug in de software. Na 3x testen was de bug opgelost, en kwam uit op een oneven aantal waar ik op het moment niet aan dacht. Heb de beveiliging per heden opgegeven. Bedankt Jurgen! –Krinkle 12 okt 2013 03:38 (CEST)

Recent wijzigingen binnen categorie (en subcategoriën)[bewerken]

Hoi Krinkle,

Voor mijn coachingsproject van de studenten van de afdeling Japanologie zou het mij bijzonder goed uitkomen als ik de mogelijkheid had om recente bewerkingen binnen de categorie Japan (en subcategoriën) in een handig overzicht te bekijken. Is daar een mogelijkheid voor of kan zo'n mogelijkheid gecreëerd worden?

Bvd, EvilFreD (overleg) 28 okt 2013 09:33 (CET)

Hoi EvilFreD,
Er is Speciaal:RecenteWijzigingenGelinkt (bijv. Speciaal:RecenteWijzigingenGelinkt/Categorie:Japan). Echter niet voor subcategorieën. –Krinkle 28 okt 2013 10:00 (CET)
Zeg maar EvilFreD hoor :)
Is het mogelijk om zulks middels een script te bewerkstelligen? EvilFreD (overleg) 28 okt 2013 10:03 (CET)
Probeer related changes van Erwin eens. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 28 okt 2013 10:18 (CET)
Dank je very much. Ongeveer precies wat ik zocht. EvilFreD (overleg) 28 okt 2013 10:25 (CET)

Uitnodiging om deel te nemen[bewerken]

Hallo Krinkle, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine 4 nov 2013 05:28 (CET)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine 4 nov 2013 05:28 (CET)

RTRC[bewerken]

Krinkle, als ik op de Wikipedia:Controlelijst vandalismebestrijding bij de anoniemen op Top 15 anoniemen met de meeste ongecontroleerde wijzigingen druk, en dan op een willekeurige anoniem druk, krijg ik niet meer een lijst met bewerkingen, maar een praktisch leeg veld met alleen Configure and press Apply, waar ik dus voorheen steeds automatisch een lijst kreeg. Waar ligt dit aan? Goudsbloem (overleg) 13 nov 2013 13:08 (CET)

Tevens zag ik dat jij gisteren op MediaWiki:Gadget-popups.js iets gewijzigd hebt (alsook een ander diezelfde dag). Maar nu werkt bij mij pop-ups niet meer, in ieder geval het repareren van het doorverwijspagina-gedeelte. Als ik op een dp-link stond, kon ik die altijd repareren met het onderste gedeelte van het pop-ups-schermpje. Dat hele onderste gedeelte ontbreekt nu. Ik weet dus niet of het aan jouw wijziging ligt of totaal iets anders, maar dacht het wel even te melden. Ik heb dit ook gevraagd in de kroeg. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 13 nov 2013 15:07 (CET)
RTRC heeft recentelijk een nieuw permalink systeem gekregen. De "getTopRCusers" tool gebruikte nog de oude link structuur. Bij deze bijgewerkt. Bedankt! –Krinkle 13 nov 2013 18:14 (CET)
Goudsbloem, voor popups, zie mijn antwoord in de kroeg. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 13 nov 2013 21:02 (CET)

Commons:Auto-protected files/wikipedia/de[bewerken]

Hallo Krinkle, kannst Du bitte mal hier auf Deiner Diskussionsseite auf commons nachsehen? Bedankt --Knochen ﱢﻝﱢ‎  14 nov 2013 19:15 (CET)

Bedankt het werkt --Knochen ﱢﻝﱢ‎  15 nov 2013 00:01 (CET)
Thanks for letting me know. I think this was a problem with Toolserver's program schedule, because I didn't do anything to stop it or to start it again. Glad it is working again! –Krinkle 15 nov 2013 00:03 (CET)

RTRC-tool[bewerken]

Hallo Krinkle, ik vind je tool hartstikke handig maar ik merkte de afgelopen tijd een probleempje. De tool laat niet meer zien of een wijziging is gemarkeerd terwijl het een tijd geleden dat wel deed. Is er een recente wijziging in de code geweest? Zo ja, dan kan dat een mogelijke verklaring zijn waarom het nu niet werkt. In ieder geval, ik wou je vragen of je er misschien licht er over kan laten schijnen. Met vriendelijke groet, Wiki13 overleg 17 nov 2013 16:18 (CET)

Popups[bewerken]

Hoi Krinkle, zoals ik al even op irc had gemeld heb ik popups weer aan de praat op de volgende manier:

// Popups test
 mw.loader.load('//nl.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Akoopal/popups-nl.js&action=raw&ctype=text/javascript');
 mw.loader.load('//en.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-popups.js&action=raw&ctype=text/javascript');
 mw.loader.load('//en.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-navpop.css&action=raw&ctype=text/css', 'text/css');
/* Overwrite defaults for the current wiki */
window.popupMaxWidth = 400;
window.popupFixDabs = true;
window.popupDabRegexp = '([{][{]\\s*dp|[{][}]\\s*disambig)|Dit is een .*doorverwijspagina.*, bedoeld om onderscheid';
window.popupStubRegexp = 'beg[}][}]|Dit artikel is een .*beginnetje.*\. U wordt uitgenodigd';
window.popupImageVarsRegexp = 'file|bestand|afbeelding|image|image_(?:file|skyline|name|flag|seal)|cover|badge|logo';//Popups

Ben jij het er mee eens om deze code dan in MediaWiki:Gadget-popups.js te zetten? Alleen moet daarvoor natuurlijk de .js in mijn gebruikersruimte hernoemt worden, een voorstel is om MediaWiki:Gadget-popups.js/nl te nemen daarvoor, analoog aan de-wiki. Kan jij even kijken of ik nog dingen over het hoofd zie, en het anders uitvoeren? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 20 nov 2013 19:55 (CET)

Uitgevoerd. –Krinkle 22 nov 2013 01:54 (CET)
O ja, inline neerzetten kan natuurlijk ook :-) Dank voor het aanpassen, ik heb het ook even in de Kroeg gemeld. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 22 nov 2013 09:58 (CET)

Ster[bewerken]

Dank je wel, Sjoerd! Jij ook bedankt voor het blijvend gebruikmaken van RTRC en voor alle inzet in het vandalisme bestrijden. –Krinkle 3 jan 2014 13:40 (CET)

Activiteitscriterium i.v.m. moderatorschap[bewerken]

Beste Krinkle,

Je laatste 250 bewerkingen gaan terug tot 26 januari 2013, dus je voldoet helaas niet meer aan het activiteitscriterium om moderator te blijven. Ik heb op Meta een verzoek gedaan om je de knopjes te ontnemen. Ik wil je graag van harte bedanken voor het vele goede werk dat je in ruim vier jaar als moderator voor deze wiki hebt gedaan. Mocht je er weer genoeg tijd voor vinden, aarzel dan niet om je opnieuw aan te melden als je wil.

Met vriendelijke groet, Mathonius 27 jan 2014 04:58 (CET)

Hoi Mathonius,
In oktober 2013 zag ik dit al aankomen. Afgelopen jaar ben ik veel inactief geweest ivm persoonlijke omstandigheden en m'n werk. De laatste paar weken ben ik begonnen langzaam steeds actiever te worden. Zo te zien heb ik echter de achterstand niet op tijd kunnen inhalen. Aankomende jaar gaat dit sowieso wel lukken. Ik heb zojuist nog even een sessie gehouden, mocht dat niet meetellen zal ik me binnenkort weer aanmelden. Bedankt! –Krinkle 27 jan 2014 07:04 (CET)
Als je slechts met veel moeite aan de eis van 250 edits per jaar kunt voldoen, hoe hard heb je dan de moderatorknopjes nodig? Het moderatorschap is immers geen erebaantje, zoals alom wordt gesteld. In mijn mening moet een moderator wat doen en actief aanwezig zijn, dus was mijns inziens de melding naar Mathonius dat je niet meer aan het activiteitscriterium voldeed onvermijdelijk. The Banner Overleg 27 jan 2014 13:00 (CET)
Tja, en je was al gewaarschuwd... En dan nu gauw wat wijzigingen doen om boven die 250 te komen... Waarom lever je het dan niet gewoon in? Trijnsteloverleg 27 jan 2014 15:12 (CET)
De vraag is niet waarom Krinkle de knopjes zou moeten behouden, maar of het meerwaarde heeft voor nl-wikipedia dat Krinkle de knopjes behoud. Helaas verliezen we nu alweer een van de weinige technische moderators die bijv. ook de kennis heeft om .js bestanden in de mediawiki-naamruimte aan te passen. Wat mij betreft is de enige reden voor een inactiviteits-desysop het risico dat een account gehackt zou worden en misbruikt. Als regelmatig ingelogd word valt zoiets sneller op. In dit geval met iemand crosswiki actief zie ik het risico niet. En als er dan blijkbaar nog goede wil is om dingen voor de gemeenschap te doen vind ik de instelling wat hard. En ja de regels zijn nou eenmaal zoals ze zijn, maar ik hoop van harte dat Krinkle weer tijd vind wat actiever te worden, en dan ook weer bereid zich aan te melden als moderator.
Rest mij nog om Krinkle van harte te bedanken voor al zijn werk tot nu toe. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 jan 2014 20:48 (CET)
Beste Krinkle, voor het geval je het nog niet had gezien, het verzoek is uiteindelijk afgewezen. Met vriendelijke groet, Mathonius 28 jan 2014 02:33 (CET)
Ter info, er is ondertussen een discussie in de kroeg gaande. Mvg, Taketa (overleg) 28 jan 2014 11:32 (CET)

Beste Krinkle, in de Kroeg wordt gesuggereerd dat je zelf je knopjes het beste zou kunnen inleveren. Ik vroeg mij af of je daartoe bereid was? Groeten, JetzzDG 28 jan 2014 16:13 (CET)

Hoi Krinkle, als ik je een tip mag geven: Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/data. Als je hier een half uurtje links naar doorverwijspagina's hebt gerepareerd (icm de knoppen (← [toon] [fix] [bewerk])), zit je zo op 250 wijzigingen. Ben je weer een jaartje van dat gezeur over kwantiteit af. Groetjes Grashoofd (overleg) 29 jan 2014 13:57 (CET)
Goed idee van Grashoofd, laat je alleen maar meer mee zien dat je het moderatorschap ziet als statussymbool. Wanneer jij elke dag één wijziging doet (al is het maar het afhandelen van enig verzoek), dit je al op 365 per jaar, dus zo'n inspanning is het nou ook weer niet. JetzzDG 30 jan 2014 08:14 (CET)
Krinkle hecht volgens mij weinig waarde aan een statussymbool en heeft volgens mij ook ondersteuning van de knopjes nodig om tools en gadgets te maken/onderhouden. Hij heeft revolutionaire dingen ontworpen. Denk aan RTRC en #cvn-wp-nl. Alleen dat al vind ik reden genoeg om hem de knopjes te bieden, want zonder RTRC had ik bijvoorbeeld never nooit aan vandalismebestrijding gedaan. Groet, Grashoofd (overleg) 30 jan 2014 22:22 (CET)

Sjabloon moderatorschap[bewerken]

Krinkle, nu het alweer een paar dagen geleden is dat je het moderatorschap hebt verloren, lijkt het mij juist dat je op je gebruikerspagina het betreffende sjabloon weghaalt. Malinka1 (overleg) 7 feb 2014 10:30 (CET)

Ster (2)[bewerken]

Hoi Krinkle, aangezien anderen het blijkbaar alleen nodig vinden te klagen over een gebruikersbox die er nog stond, van mij een bedankje voor al je werk. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 8 feb 2014 19:51 (CET)

bookmarklets on hewiki[bewerken]

hi. i'd like to try to explain what we do there: we created 2 bookmarklets that are not to be used on wp, but rather on other sites (thoug you are correct that wp hosts the code). the 2 bokmarklets are there to help solve (or "alleviate") a common problem: templates on wp are not user friendly. the templates we use it for are Template:coord, and a slew of "external link" template which are in use on hewiki, and serve to create nicer references when linking to common sites, such as google books or common israeli newspapers.

the bookmarklet code looks at the site and decides whether it's familiar. if it is, the code extract from the (familiar) page things like author name, date, article name etc. (remember: this is on some israeli newspaper web site), and generates the appropriate template, where all these details are filled. the alternative, which is something similar to Sjabloon:Citeer web, did not work well on hewiki, and we ended up with tons of ugly, naked links.

similarly, the one for coord helped us add coordinates to countless articles (well, technically speaking ton countless, but i estimate the number in the high hundreds or low thousands).

the bookmarklet is one of the tools most often praised by users on hewiki, and we would really hate to lose it. can you think of a way where we can do this without breaching security?

thanks a bunch, peace - קיפודנחש (overleg) 1 mei 2014 19:57 (CEST)

question: will it be more acceptable if we avoid loading jquery from google, and load it from wp instead? (maybe something like "https://bits.wikimedia.org/he.wikipedia.org/load.php?debug=false&lang=en&modules=jquery&only=scripts")
thanks, peace - קיפודנחש (overleg) 1 mei 2014 23:48 (CEST)

Joods Lyceum[bewerken]

Hallo Krinkle,

Op jouw pagina Gebruiker:Krinkle/CoordsGewenst staat een verwijzing naar het Amsterdamse Joods Lyceum. Inmiddels heb ik een artikel Joods Lyceum (Den Haag) aangemaakt en Joods Lyceum hernoemd naar Joods Lyceum (Amsterdam). Joods Lyceum is nu een doorverwijspagina. Ik durf geen veranderingen aan te brengen in jouw domein, dus meld ik dat even op deze manier. met vriendelijke groeten, Sijtze Reurich (overleg) 9 jul 2014 10:33 (CEST)

Bedankt. Betreffende pagina was slechts een oude notitiepagina, inmiddels verwijderd. –Krinkle 10 jul 2014 05:26 (CEST)

RTRC installatie[bewerken]

Hallo Krinkle, Ik krijg het programma RTRC niet geïnstalleerd. Weet jij wat ik al op mijn pc moet hebben staan of moet ik er iets meer voor doen, er komt dan te staan als ik op installeer druk "Het is niet mogelijk om paragrafen te bewerken". – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tim vermeer (overleg · bijdragen) 21 jul 2014 20:02‎

Hoi Tim vermeer,
Je hoeft hiervoor niks geïnstalleerd te hebben. Het probleem zat hem in de installatie methode. De link die nog altijd op WP:CV stond werkt al een tijd niet meer. Voor zover ik weet gebruikt geen van de RTRC gebruikers dit momenteel nog. Ik heb de link aangepast naar de methode die we hedendaags gebruiken. Zie m:User:Krinkle/Tools/Real-Time Recent Changes. –Krinkle 21 jul 2014 20:56 (CEST)

RTRC tijd loopt een uur achter[bewerken]

Zie titel ;) Een wijziging gedaan op Wikipedia om 19:00 staat in RTRC om 18:00.

Groeten, JetzzDG 31 jul 2014 01:38 (CEST)

@JetzzDG: Ik heb een foutreport opgesteld: https://github.com/Krinkle/mw-gadget-rtrc/issues/37. Er was iets raars met de gebruikers voorkeuren. Je hebt waarschijnlijk je tijdzone voorkeuren voor het laatst tijdens een winter gewijzigd (zie Speciaal:Voorkeuren#mw-prefsection-rendering). De waarde die gadgets zoals RTRC zien is dan niet juist. Er is een oplossing voor echter, en die heb ik zojuist geïmplementeerd en uitgebracht (v0.9.13). Werkt het nu? –Krinkle 29 aug 2014 22:57 (CEST)
Goedemorgen Krinkle, op het moment is JetzzDG geblokkeerd en zal dus niet (hier) kunnen reageren. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 30 aug 2014 09:35 (CEST)

#cvn-wp-nl[bewerken]

Hoi, ik werd gevraagd even te helpen met een vandaal (geo) maar heb geen oprechten meer in het kanaal. Kan je even kijken wat er gebeurd is? Dank, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 okt 2014 14:54 (CEST)

Is al opgelost door collega Trijnstel. Zij heeft alles even nagelopen ook. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 okt 2014 08:42 (CEST)

new version of GoogleTrans gadget[bewerken]

Hi Krinkle,

Thanks for putting up the changes to GoogleTrans gadget several months ago. I've made some minor changes to support IE11, which wasn't working. If you would please put the gadget up on your nlwiki, that would be great.

You can get the code at:

en:User:Endo999/GoogleTrans.js

Change the default translate to language near the top to 'en' from 'fr' and it should pretty much work.

IE11 has restricted the selection object. It performs like the standards but doesn't have the .containsNode() method, among other things. As such I don't think I can make selection translation work for IE11, although it works just fine for IE10.

Thank You

Endo999 (overleg) 20 dec 2014 08:40 (CET)

Misbruikfilterredacteuren[bewerken]

Beste misbruikfilterredacteur,

Ik merk dat de laatste keer dat een misbruikfilterredacteur actief was op de pagina voor nieuwe filters op 1 september was. De enige misbruikfilterredacteur die ik daar terug kan vinden is Lymantria. RonaldB heeft ergens in november ook nog wijzigingen gedaan aan een onzichtbaar filter. De overige 2 misbruikfilterredacteuren hebben ofwel nooit iets gedaan met dat bitje, of voor het laatst 1 jaar geleden.

Zouden jullie die pagina's bij willen houden? Alvast bedankt. Sum?urai8? 27 nov 2015 19:31 (CET)

Verzoekje[bewerken]

Hallo Krinkle, zou je, als je de tijd hebt, kunnen kijken naar dit probleem met Zeusmodus? Laatste tijd gebeurd het best vaak namelijk. Ik heb daar al aangegeven, dat het waarschijnlijk gerelateerd is aan de volgende error in de browserconsole: Error: modules must be a string or an array, not a undefined mw.loader.load() load.php:170 <anoniem> index.php:434. Zanaq kan er zelf niet zo snel uitkomen wat dit probleem veroorzaakt en ikzelf heb helaas niet de technische kennis om dit te kunnen oplossen. Alvast bedankt! Wiki13 overleg 13 jan 2016 09:16 (CET)