Overleg gebruiker:LIVE NIEUWS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo LIVE NIEUWS, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.917.774 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 4 mrt 2012 19:11 (CET)

> Bekijk hier het overlegarchief

Lijst van edities van ManiFiesta[bewerken]

Hallo LIVE NIEUWS, Ik heb het artikel voorgedragen ter beoordeling (zie hier). Als zo'n lijst uit het hoofdartikel (ManiFiesta) wordt geplukt, zou je verwachten dat dat wordt gedaan omdat er aanvullingen zijn. Dat is echter niet gebeurt, met gevolg een halve lijst. Het verplaatsen is in mijn ogen dan ook overbodig. - groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 4 sep 2017 19:55 (CEST)

Blokkade vroeger beëindigen[bewerken]

Dat zou kunnen maar waarom? Loopt iemand tegen problemen aan daar? Dan kan ik helpen of kan er indien deze persoon geen mogelijkheid heeft om elders een account aan te maken dat voor hem/haar worden gedaan. Dat kan u zelf als u daar bent ingelogd ook voor deze persoon doen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 okt 2017 11:53 (CEST)

Is het niet eenvoudiger dat elk zijn account kan aanmaken? Dat er via IP-adres veel vandalisme voortkomt en geblokkeerd wordt is ok, maar geen account aanmaken vind ik toch een stap te ver. Livenws (overleg) 13 okt 2017 12:16 (CEST)
Helaas leidt dat bij bibliotheken en onderwijsinstellingen tot aanmaak van vandaalaccounts maar al te vaak. Mocht u iemand specifiek willen helpen nav uw verzoek dan hoor ik dat wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 okt 2017 14:06 (CEST)

Koopjeskrant[bewerken]

Beste LIVE NIEUWS, ik heb uw tip opgevolgd, en twee bronnen geplaatst onder de Koopjeskrant/J'Annonce-pagina. Ik heb op de overlegpagina gezien dat de pagina van één van de oprichters van Koopjeskrant, Marc Adriaen, ook op de beoordelingspagina staat. Om de auteur van die pagina bij te staan in de discussie, heb ik ook op zijn pagina wat bronnen bijgeplaatst. Het zou zonde zijn mocht die pagina verwijderd worden, want ze is volledig te controleren via de bronnen. Ik vrees echter dat ik op de beoordelingspagina niet veel te zeggen zal hebben, aangezien ik nog maar een nieuwe gebruiker ben, en degene die de Marc Adriaen-pagina aan de lijst toevoegde een moderator is. De persoon die Koopjeskrant toevoegde heeft ook al een onderscheiding ontvangen op Wikipedia. Zou u misschien ook uw mening kunnen geven op de beoordelingspagina bij Koopjeskrant en Marc Adriaen? Want naar u zal men hier sneller luisteren, aangezien u al een gevorderde gebruiker bent. Zou u dit alstublieft willen doen? Joris DVLRS (overleg) 1 nov 2017 21:17 (CET)

Semimetro en Premetro[bewerken]

Er is wel degelijk een verschil. Bij een premetro is het de intentie het ondergronds traject later te vervangen door een echte metro. Dat vertaald zich in zeer lange ondergrondse perrons om metrotreinen te kunnen ontvangen. Voorbeeld Brussel. Bij een semimetro zijn de perrons korter. In Antwerpen zijn de eerste ondergrondse haltes gebouwd volgens een de premetro principe, maar later heeft men de ambitie opgegeven en zijn de latere ondergrondse haltes veel korter en goedkoper. Semimetro principe. In Keulen is er nooit sprake van een metro te bouwen, maar om de trams ondergronds te laten rijden. (semimetro) Met de groeiende lengte van de trams wordt het verschil wel kleiner. Semimetrostation zijn wel voorzien voor de maximale voorziene lengte van de tramvoertuigen (eventueel gekoppeld).Smiley.toerist (overleg) 17 nov 2017 13:43 (CET)

Opiniepeiling[bewerken]

Beste LIVE NIEUWS, bedankt voor de melding over de opiniepeiling over het linken naar zusterprojecten. Ik ben zelf op het moment druk bezig met mijn studie en besteed dus minder aandacht aan de wiki-projecten. Ik ben zelf voor het linken naar alle projecten en hoop ook dat dat voor alle projecten uiteindelijk de uitkomst zal zijn. Ik hoop binnenkort weer actiever te worden, maar dat zal vooral op de zusterprojecten Wikidata en Wikibooks zijn.

Nieuwsbrief 67 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (overleg) MediaWiki message delivery (overleg)