Overleg gebruiker:LRZ246

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo LRZ246, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.004.428 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Wachtwoord vergeten? ;) Nick (overleg) 30 okt 2013 18:15 (CET)

References tag[brontekst bewerken]

Goedenavond LRZ246,

Als je de references tag gebruikt, vergeet dan niet deze af te sluiten met de eindtag </references>, of gebruik de "self-closing" syntax <references /> (zie deze wijziging). Als de tag niet afgesloten wordt, verdwijnt mogelijke tekst die na de references komen.

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 17 sep 2014 19:44 (CEST)

"Free at last"[brontekst bewerken]

Hoi LRZ. Ik zag dat je melding hebt gemaakt van het eind van Keith Bakkers detentie. Bij die melding heb je als referentie Bakkers blog geplaatst. Daarin zag ik per heden als recente berichten alleen een motivatievideo en de beroemde uitspraak van Martin Luther King, "Free at last". Ik kon geen externe berichten vinden over zijn vrijlating (en ik heb er de laatste tijd meerdere malen naar gezocht). Vind je zo'n citaat overtuigend genoeg als bron? Daar wordt hier nogal eens streng over gedaan... Groet, Apdency (overleg) 25 sep 2014 20:23 (CEST)

Abel Tamata[brontekst bewerken]

Je vroeg om een reden, waarom ik jouw bewerking terugdraaide. Wij spreken op de Nederlandse Wikipedia eigenlijk nooit over geboorteprovincies, ik zag, bijvoorbeeld, dat je dit wel toevoegde. Voor de landen hebben we standaard sjablonen, die verwijder je om er een eigenhandig linkje in te plaatsen. Je schrijft Links met een hoofdletter, dit is een stijl keuze, maar ik zou hier een tabel niet snel voor kiezen. Daarnaast maak je de vlaggetjes met een code wel erg klein. Hierdoor mis je het oogopslageffect. Ik zie dan liever eenheid in de artikelen. Belsen (overleg) 11 feb 2015 16:50 (CET)


Het zijn uiteindelijk allemaal stijlkeuzes denk ik. Wellicht moet er dan een soort richtlijn opgesteld worden hiervoor. Ik vind al die vlaggetjes persoonlijk foeilelijk en weinig toevoegen, aangezien ik denk dat veel mensen de meeste vlaggen niet eens kunnen koppelen aan een land. En zeker als die vlaggen zo groot zijn vind ik ze overdreven aanwezig en geeft het me zelfs een bijna eng, nationalistisch 'Hardcore 4 life-gevoel' om soms tien Nederlandse vlaggen in your face te krijgen. ;P De Engelse Wikipedia doet dit ook niet en hun pagina's over voetballers zijn toch behoorlijk subliem te noemen. LRZ246 (overleg) 15 feb 2015 15:57 (CET)

Laatste keer[brontekst bewerken]

Dit was de laatste keer dat ik het bij een terugdraai laat. Ik heb je argument op argument gegeven waarom je bewerking niet hoort, maar wat je niet wil horen, negeer je compleet, om vervolgens keer op keer je tekst precies zo terug te zetten. Enig argument van jouw kant ontbreekt, behalve dat je het op de Engelse Wikipedia zo gezien hebt, wat geen argument is. De volgende keer draag ik je voor voor een blokkering. Toth (overleg) 18 feb 2015 00:23 (CET)

Ik heb je argumenten duidelijk weerlegd, waarop je constant hetzelfde argument bleef herhalen. Leg ook maar eens uit waarom mijn argumenten volgens jou geen argumenten zijn. Dat je gaat dreigen met blokkering kan ik niet meer dan 'jammer' noemen. LRZ246 (overleg) 18 feb 2015 00:26 (CET)

Peilingen en wp:PUNT[brontekst bewerken]

Beste LRZ246,

Ik zie dat u een meningsverschil heeft over de intro's van bepaalde voetbalartikelen. Dat is vervelend maar een peiling is dan niet de oplossing. Dit werkt verstorend en is meer het maken van een punt dan het toewerken naar een doeltreffende oplossing. Daarnaast is de overlegpagina van een gebruiker geen goede plek om een peiling te houden. Wat u zou kunnen doen is een oproep plaatsen op wp:overleg gewenst. Dit werkt beter wanneer er een impasse dreigt. Een peiling is een zwaar middel dat niet lichtzinnig ingezet dient te worden.

wp:PUNT mag dat wel een voorstel zijn maar fungeert de facto wel als richtlijn. En wat er ook boven staat, de pagina legt prima uit wat voor soort gedrag verstorend werkt. Natuur12 (overleg) 16 apr 2015 21:55 (CEST)

Bedankt voor uw advies. Ik heb een oproep geplaatst op de door u genoemde pagina. LRZ246 (overleg) 16 apr 2015 22:03 (CEST)

Blokkade[brontekst bewerken]

Wegens het hernoemen van een gebruikerspagina van iemand anders naar "gebruiker:autist". Dit is een persoonlijke aanval en hiervoor wordt u voor een dag geblokkeerd. KroySquare.jpgDirkVE overleg 16 sep 2015 19:45 (CEST)

Virgil van Dijk[brontekst bewerken]

Je vervangende intro voegde niets toe aan wat er al stond. Daarom heb ik het origineel teruggezet. Je toevoeging over Oranje en al je andere wijzigingen heb ik gewoon laten staan. Ik raad je aan zaken wat minder persoonlijk te nemen (en te maken) en te accepteren dat Wikipedia een samenwerkingsproject is waaraan heel wat mensen bijdragen. Dat betekent dat niet overal precies kan staan wat jij wilt dat er staat. Toth (overleg) 18 okt 2015 17:03 (CEST)

Jouw inleiding is ten eerste niet hét origineel. Beter gezegd: er is geen origineel. Het is dus ook geen kwestie van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt', terwijl dat is wat jij er nu in feite van maakt. Er heeft bijvoorbeeld eerder ook deze inleiding gestaan. Transferbedrag e.d. had daar (gelet op jouw eigen argumentatie) dan ook niet bij gehoeven. Ik vraag me ten zeerste af of je die laatst getikte regel ook voor jezelf hanteert. Temeer daar je ook de arrogantie hebt om mij te gaan aanraden hoe ik jouw schijnheilige gedrag moet interpreteren. Je hebt het geluk dat ik niet in je hoofd kan kijken om daadwerkelijk aan te tonen dat je een hetze tegen me aan het voeren bent. Het heeft er echter wel alle schijn van en is ook begrijpelijk na de wijze waarop ik je enkele keren verbaal in je hemd heb gezet. Iets waar je in mijn ogen zelf om vroeg door met een walgelijk dedain in gesprek met me te gaan. Het zou je sieren als je dit durft toe te geven en je je Troths eens opzij kunt zetten. LRZ246 (overleg) 18 okt 2015 17:31 (CEST)

Het is gewoon niet mogelijk om een fatsoenlijke woordenwisseling met jou te hebben. Daar zit het probleem. Toth (overleg) 18 okt 2015 17:49 (CEST)

Het probleem is eerder de minachting waarmee jij je bewerkingen uitvoert (argumentatieloos) en tegenargumenten negeert. Dat het voor ons lastig is geworden om tot consensus te komen onderschrijf ik, maar de oorzaak daarvan ligt niet enkel bij ondergetekende. LRZ246 (overleg) 18 okt 2015 18:06 (CEST)

Blokkade[brontekst bewerken]

Wegens het uitten] van een persoonlijke aanval heb ik je geblokkeerd. Omdat het de tweede persoonlijke aanval is in iets meer dan een maand tijd heb ik de vorige blokkade van 1 dag verhoogd naar de duur van drie dagen. Overleggen is prima, een keer overleggen met wat heftigere bewoording is ook nog mogelijk, maar ga mensen niet uitmaken voor zaken die jij ook niet te horen wilt krijgen. Gedurende de blokkade kan je gewoon overleg plegen, mits het gaat over de blokkade. Overleggen over andere zaken is niet toegestaan. Groet, Dqfn13 (overleg) 18 okt 2015 18:16 (CEST)

Als Toth geen rancuneus schertsfiguur genoemd wil worden dan zou hij me daar ook de aanleiding niet voor moeten hebben geven. Dat is iets wat hij wel gedaan heeft. Het stukje rancune heb ik hierboven beargumenteerd. Het woord schertsfiguur gebruikte ik omdat hij zichzelf duidelijk tegensprak (zie geschiedenispagina Virgil van Dijk). Als iets arbitrairs als 'uitmaken voor zaken die jij ook niet te horen wilt krijgen' de reden is om iemand te blokkeren zou Toth nu ook geblokkeerd moeten worden voor het feit dat hij me 'figuur met waanideeën' noemt. LRZ246 (overleg) 18 okt 2015 18:31 (CEST)

'Uitmaken voor zaken die jij ook niet te horen wilt krijgen', dat zijn uiteraard beledigingen. Lees de wikiquetten maar even door. Dqfn13 (overleg) 18 okt 2015 19:23 (CEST)
Mijn standpunt dat 'belediging' een erg subjectief begrip is verandert daar niet mee. Ik ontken ook niet dat ik Toth persoonlijk aanviel. Zoals ik echter al duidelijk heb gemaakt voerde Toth mijns inziens een persoonlijke hetze jegens ondergetekende. Dit deed ie door na onenigheid m.b.t. de pagina Otman Bakkal ineens een behoorlijk aantal van mijn bewerkingen op andere pagina's (onnodig) menen te moeten verbeteren of zelfs te schrappen. Dat feit op zichzelf zou ik als belediging of pesterij kunnen ervaren, en dan zijn er ook nog verwijten die mijn kant op zijn gemaakt. Zo heeft Toth me o.a. weggezet als drammer, onfatsoenlijk en iemand met waanideeën. LRZ246 (overleg) 18 okt 2015 20:10 (CEST)

Persoonlijk[brontekst bewerken]

Uit je bewerkingscommentaren blijkt dat je nog steeds denkt dat ik het op jouw persoonlijk voorzien heb. Dat is niet zo. Geloof me, daar zou ik mezelf geen plezier mee doen en die overtuiging laten varen is ook beter voor je eigen lol op Wikipedia. Dat wil alleen niet zeggen dat ik pagina's waarop jij een bewerking/bewerkingen doet mijd als ik daarop mogelijkheden voor verbetering zie. Ook dat lijkt me volledig contraproductief. Groet Toth (overleg) 3 jul 2016 16:44 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[brontekst bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[brontekst bewerken]