Overleg gebruiker:Leos1968

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Leos1968! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.022.642 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Beste Leos1968, welkom op Wikipedia!

U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op uw gebruikerspagina informatie te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is hij verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip. Met vriendelijke groeten, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jul 2018 08:30 (CEST)

Naomi Watts[brontekst bewerken]

S.v.p. geen bewerkingsoorlog beginnen, maar WP:BLP lezen en begrijpen. De nederlandse wikipedia is zeer zorgvuldig als het om biografische informatie gaat, zoals je daar ziet. Meningen spelen geen rol. Als je vindt dat de peetvader relevant is, dan gaarne met een betrouwbare, onafhankelijke, secundaire bron die dat aantoond, anders niet. Zwitser123 (overleg) 26 jul 2018 11:36 (CEST)

Ik vind het beroep en het lot van een vader biografisch zeer relevant. Specifiek in dit geval hebben zowel de actrice als haar moeder dat uitgesproken. De verwijzing naar de gitarist wil ik evt. wel opofferen hoor. PS. Het is "aantoont". Leos1968
Wat jij of ik vinden speelt voor de encyclodepie geen rol. De guardian-bron zegt niets over de relevantie van beroep en lot van de vader, allen wat over zijn vroege dood. Gaarne betere bron, tot dan zijn deze gegevens niet toegestaan (wp:blp).

Louis Agassiz[brontekst bewerken]

Beste, . Door de links van Doctor.. e.d. af te korten werkt de interne link niet meer en ontstaat er een rode link. Als er ergens een artikel van is, dan zie ik geen reden om het af te korten. Er is wel een constructie om de afkorting in de link te verwerken, maar ik zie daar de noodzaak niet van in. M.v.g. - Richardkiwi - Overleg 24 aug 2018 15:59 (CEST) PS mocht het u er anders over denken, dan graag overleg beginnen op de overlegpagina van het artikel.

Kerkstraatbomaanslag [brontekst bewerken]

Hoi Leos1968, waarom zou de Kerkstraatbomaanslag niet omschreven mogen worden als een terroristische aanslag? - Robotje (overleg) 3 okt 2018 14:08 (CEST)

Waarschuwing[brontekst bewerken]

Warning icon.svg Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

Beste,

Niet kliederen op artikelen aub...11 dec 2018 20:45 (CET)

  1. Na al eerdere terugdraaiing opnieuw ongewenste bewerking op pagina Aanvoegende wijs - 5 feb 2019 om 21:39
  2. Nogmaals - 15 apr 2019 14:40 (CEST)
  3. Nogmaals - 19 apr 2019 16:29 (CEST)

Wertheim[brontekst bewerken]

Beste Leos1968, Als je een tekst qua strekkiing redelijk ingrijpend aanpast (zoals je dat vandaag bij W.F. Wertheim deed), geef dat dan ook eerlijk in de bewerkingssamenvatting weer, en smokkel die wijzigingen niet het artikel in onder de samenvatting "2 titels toegevoegd". De wijzigingen heb ik teruggedraaid; de boektitels heb ik weer toegevoegd. Als je de andere wijzigingen wilt doorzetten, stel die dan voor op de overlegpagina van het artikel over Wertheim, Of bediscussieer daar de toon van het artikel als die je niet bevalt of als je die te negatief over Wertheim vindt. Vysotsky (overleg) 29 jan 2019 22:46 (CET)

Beste Leos19686, bovenstaand bericht van Vysotsky zou ik graag willen onderstrepen n.a.v. uw bewerking op de pagina van Wertheim van gisteravond. Groet, Sint Aldegonde (overleg) 6 feb 2019 09:29 (CET)

Joden en Joods[brontekst bewerken]

Hoi Leos1968, zie hier een uitleg over 'joden/joods' enerzijds en 'Joden/Joods' anderzijds. Met vriendelijke groet, Apdency (overleg) 21 feb 2019 13:46 (CET)

Sic transit gloria mundi, nietwaar. Leos1968 (overleg) 21 feb 2019 15:27 (CET)
Ik kende deze Latijnse spreuk niet, maar ook nu ik hem heb opgezocht snap ik nog niet wat je ermee zeggen wilt. Apdency (overleg) 21 feb 2019 15:32 (CET)
Joden geen bevolkingsgroep maar 'n religie. Leos1968 (overleg) 23 feb 2019 14:44 (CET)
Zegt de uitleg van de Taalunie, waarnaar ik hierboven link, jou niets? Apdency (overleg) 23 feb 2019 15:33 (CET)
neen, klopt. Leos1968 (overleg) 26 feb 2019 07:30 (CET)
Dat is jammer. Anderzijds hebben wij ons wel aan de taalregels te houden. Dus waar over de bevolkingsgroep (die uit zowel gelovigen als niet-gelovigen en anders-gelovigen bestaat) wordt gesproken wordt het Joden en waar het specifiek over de aanhangers van het joodse geloof gaat, is het joden. Apdency (overleg) 27 jun 2020 10:36 (CEST)

RAF[brontekst bewerken]

Dag Leos1968, welke reden had je ervoor om dit een linkse actiegroep te noemen? Het lijkt me een understatement. Mvg, Encycloon (overleg) 22 mei 2019 10:20 (CEST)

nou, stadsguerrilla lijkt het meest exact te zijn idd. Leos1968 (overleg) 22 mei 2019 10:27 (CEST)

Nuchelmans[brontekst bewerken]

Nog geen week geleden heb ik Gabriël Nuchelmans uit de lijst met '(Oud)-hoogleraren' gehaald, omdat hij – voor zover ik weet en kan nagaan – géén hoogleraar in Nijmegen is geweest. Heb jij andere informatie of betreft je plaatsing van zijn naam aldaar een vergissing? Zo ja, dan graag weer verwijderen. Jürgen Eissink (overleg) 16 jun 2019 13:10 (CEST).

Inmiddels heb ik het zelf weer verwijderd. Jürgen Eissink (overleg) 16 jun 2019 13:49 (CEST).

Beoordelingsnominatie Leo Fretz[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Leo Fretz dat is genomineerd door Hanhil.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190623#Leo Fretz en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 24 jun 2019 00:56 (CEST)

Beoordelingsnominatie Ernst Verbeek[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Ernst Verbeek dat is genomineerd door The Banner.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190810#Ernst Verbeek en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 11 aug 2019 00:56 (CEST)

Johann Wolfgang von Goethe[brontekst bewerken]

Beste Leos, waarom heb je op pagina Johann Wolfgang von Goethe het tussenvoegsel 'von' verwijderd, dan wel tussen haakjes gezet? Pingel (overleg) 23 sep 2019 12:35 (CEST)

Heel eenvoudig: Goethe's correcte naam was Johann Wolfgang Goethe. Hij was niet adellijk. Hij heeft die titel later gekregen, niet geërfd.Dat wordt zo verduidelijkt.In feite zou het "von" verwijderd moeten worden uit de titel vh artikel (laat mij ook eens dromen).Leos1968 (overleg) 23 sep 2019 14:37 (CEST)