Overleg gebruiker:Machaerus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op de overlegpagina van Machaerus
  • Overleg starten over een nieuw onderwerp
  • S.v.p. ondertekenen met vier tildes (zo dus: ~~~~)
  • Overleg dat hier begint, wordt ook hier beantwoord. Heb ik iets op jouw/uw overlegpagina geschreven, dan s.v.p. daar antwoorden (ik zie het dan wel). Op die manier houden we het gesprek op één plaats.

Wat moet er gebeuren om het neutraal te krijgen?[bewerken]

Hallo Machaerus,

Ik ben lid sinds en tijdje en wil weten wat er mis is aan mijn beschrijving.

Vrij globaal, geen commerciele teksten in verwerkt en de geschiedenis van een bijna 100 jaar oud bedrijf beschreven. Daarnaast bestaat de wikipedia pagina al in Duitsland. zie: https://de.wikipedia.org/wiki/Westfalia_Werkzeugcompany

de tekst (die ik hieronder maar even weghaal) leest nogal wervend, het zou goed zijn daar wat aan te doen. Groet, Machaerus (overleg) 18 apr 2019 00:01 (CEST)

Foto's Britse begraafplaatsen[bewerken]

Beste Machaerus, Ik heb gemerkt dat je foto's plaatst op de artikels over de Britse oorlogsbegraafplaatsen. Dat is prima maar je zult ook gemerkt hebben dat ik deze foto's (meestal van Ybroc of Havang(nl) bewerk omdat ze niet optimaal van kwaliteit zijn. Als amateur fotograaf ben ik nogal opmerkzaam op dit punt, vandaar... vriendelijke groet Wernervc (overleg) 28 mei 2019 11:11 (CEST)

Beste Wernervc, dat is prima, voel je vrij. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 28 mei 2019 13:50 (CEST)

Mod[bewerken]

Hoi Machaerus. Heb je al overwogen om de modknopjes weer aan te vragen? Glimlach Trijnstel (overleg) 9 jun 2019 23:18 (CEST)

Ha Trijstel, ja om eerlijk te zijn is de gedachte al wel eens door me heen gegaan... eigenlijk zo’n beetje elke keer als ik een verzoek aan mods heb gedaan of vandalisme terugdraaide, wat zonder extra rechten een stuk omslachtiger is. Dus ik sluit niet uit dat het er nog wel weer een keer van komt :) Machaerus (overleg) 9 jun 2019 23:24 (CEST)
Dat zou fijn zijn. Hopelijk tot snel! Trijnstel (overleg) 9 jun 2019 23:31 (CEST)
Dank je! Machaerus (overleg) 9 jun 2019 23:32 (CEST)
Beste Trijnstel, ik zie mijzelf voorlopig toch maar niet de modbitjes opnieuw aanvragen. Voor afhandeling van allerlei administratieve taken, zoals ik er destijds heel wat gedaan heb, zou het handig kunnen zijn. Maar als ik zie hoe sommige gebruikers de afgelopen tijd (weer) het hoogste woord lopen te voeren op regblok en in de kroeg en daarbij op niet-constructieve wijze allerlei insinuaties doen en conflicten eerder opstoken dan beslechten, dan houd ik mij voor dit moment liever afzijdig voor wat betreft een mod-rol. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 1 aug 2019 08:19 (CEST)
Moi Machareus, ik kan me je afweging voorstellen, maar ik vind het wel jammer, je was imo een voorbeeld mod. Als ik je nou beloof dat ik een half jaar afzie van iedere bijdrage op regblok, zou dat helpen? Peter b (overleg) 1 aug 2019 11:48 (CEST)
Beste Peter, dankjewel. Jij was overigens niet een van degenen op wie ik doelde met mijn verwijzing naar regblok en de kroeg ;) Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 1 aug 2019 14:31 (CEST)

Kalenderinscriptie van Priëne[bewerken]

Beste Machaerus,

Dank voor je verbeteringen! Dat Berlijnse museum zocht ik nog. Misschien kun je me helpen met het volgende:

  • zijn er meer soortgelijke stenen met inscripties over het evangelion van Augustus in Asia (of elders) gevonden (lijkt voor de hand te liggen, een serieproduktie? Vgl de Res Gestae Augusti oid?)? (Je zou denken dat er nog meer tekst op de stenen staat.)
  • ik heb brutaalweg aan de vertaling toegevoegd: "(deze inscriptie aan te brengen)" en geïnterpreteerd aan het eind "Besloten in Smyrna, Asia.'". Klopt dat?

Welbedankt, groeten, Hansmuller (overleg) 26 jul 2019 12:44 (CEST)

PS Je schrijft "godenzoon" maar er staat toch "god"? Hansmuller (overleg) 26 jul 2019 12:50 (CEST)
PS2 Weet je waar ik de rest van de tekst kan vinden? Of kun jij die aanvullen? Bedankt, Hansmuller (overleg) 26 jul 2019 12:52 (CEST)
(bwc) Beste Hansmuller, graag gedaan. En mooi dat je dit artikel geschreven hebt, een welkome toevoeging als je het mij vraagt. Je hebt inderdaad maar een deel van de tekst van de inscriptie weergegeven, maar wel het bekendste (= meest besproken in de literatuur). Er zijn inderdaad vergelijkbare inscripties gevonden. Op deze pagina worden ze genoemd, mét identificatienummer van de inscriptie. Naar de vertaling had ik nog niet zo goed gekeken. Het besluit waarnaar verwezen wordt is niet om de inscriptie aan te brengen, maar een besluit om de jaartelling te wijzigen en de geboortedag van keizer Augustus als het begin van de nieuwe jaartelling te zien. Overigens is een klein stukje van de hier geciteerde tekst hier beschikbaar in de vertaling van Pieter van der Horst. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 26 jul 2019 12:54 (CEST)
PS1: voor 'godenzoon' volg ik Evans en zijn toelichting onderaan pag 69/bovenaan 70 (gebaseerd op het gebruik van de genitief). Tegelijkertijd wordt in vertalingen ook wel vaak 'de god Augustus' gebruikt, al is dat dus iets vrijer (en naar mijn indruk minder in overeenstemming met het Romeinse taalgebruik). Machaerus (overleg) 26 jul 2019 12:58 (CEST)
PS2 De volledige tekst is voor het eerst gepubliceerd in W. Dittenberger (ed.), Orientis Graecae Inscriptiones Selectae (Leipzig: Hirzel, 1903–1905; repr. Hildesheim: Olms, 1960), deel 2 pag 49-59. Ik heb 'm hier niet bij de hand, maar vermoedelijk is de oorspronkelijke uitgave wel op archive.org te vinden. Machaerus (overleg) 26 jul 2019 13:03 (CEST)
Hier is de gereconstrueerde tekst van het (volledige?) decreet te vinden (die is mogelijk dus niet identiek aan de Priëne-inscriptie zelf - ik heb hier niet de literatuur bij de hand om dit te kunnen nazien -, maar die inscriptie heeft wel aan de basis van de reconstructie te staan). Machaerus (overleg) 26 jul 2019 13:17 (CEST)
Welbedankt voor je mooie verwijzingen (van der Horst, Evans) en aanvullingen op het artikel. (Helaas doet www.judaism-and-rome.org het niet.) Bij Evans lees ik niet dat het hier om een "godenzoon" gaat, alleen dat die benaming net zo goed voorkomt (dan als zoon van Julius Caesar?). In de tweede zin "Omdat"... ontbreekt nog een persoonsvorm, het lijkt op de juridische "aanzichten" (Aangezien..Aangezien..)? Hansmuller (overleg) 14 aug 2019 11:01 (CEST)
Beste HansMuller, Wat betreft Evans heb je gelijk, hij zegt het inderdaad niet met zoveel woorden. En on second thoughts zou 'godenzoon' ook geen correcte vertaling zijn. Ik zie eerlijk gezegd geen ontbrekende persoonsvorm, of begrijp ik niet helemaal wat je bedoelt? Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 21 aug 2019 14:24 (CEST)
Salve Machaere. Ben zo brutaal geweest onze bovenstaande tekst te kopieren naar Overleg:Kalenderinscriptie_van_Priëne, waar ik nog een vraag heb. Ave et vale, Hansmuller (overleg) 31 aug 2019 11:13 (CEST)
Geen probleem hoor, ik kijk daar nog even. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 3 sep 2019 09:59 (CEST)