Overleg gebruiker:Machaerus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom op de overlegpagina van Machaerus
  • Overleg starten over een nieuw onderwerp
  • S.v.p. ondertekenen met vier tildes (zo dus: ~~~~)
  • Overleg dat hier begint, wordt ook hier beantwoord. Heb ik iets op jouw/uw overlegpagina geschreven, dan s.v.p. daar antwoorden (ik zie het dan wel). Op die manier houden we het gesprek op één plaats.

Goed bezig[bewerken]

Beste Machaerus,

je bent goed bezig met het toevoegen van afbeeldingen. Je werk wordt zeer op prijs gesteld.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 21 sep 2015 18:43 (CEST)

Dank je. Het zal nog wel een poosje duren voordat de categorie leeg is, maar er zit aardig wat bruikbaars tussen - dat valt me niets tegen. Machaerus (overleg) 21 sep 2015 19:58 (CEST)

bewerken[bewerken]

Beste Machaerus,

hé bedankt man, ik wil graag meer leren over het bewerken op wikipedia. Kun jij me hierbij helpen?

Groeten Bert – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.97.166.9 (overleg · bijdragen)

Hallo Bert, je kunt het beste beginnen door de links die op jouw overlegpagina heb geplaatst (hier dus eens door te lezen. Een snelcursus is er ook, die vind je hier: Wikipedia:Snelcursus. Als je wilt uitproberen hoe de wikisyntax werkt, kun je dat het beste hier doen: Wikipedia:Zandbak. Sommige nieuwe bijdragers ("gebruikers" noemen we die hier) vinden het prettig om actief gecoacht te worden. Zelf ben ik daar niet zo goed in, maar hier kun je er alles over lezen en kun je ook lezen op welke manier je zelf eventueel een coach kunt aanvragen. Overigens: wanneer je jezelf registreert (d.w.z. een gebruikersnaam kiest), krijg je ook een persoonlijk kladblok, waarop je eerst ongestoord zelf kunt werken aan een artikel voordat je dat aan wikipedia toevoegt. Hopelijk helpt dit je wat verder op weg. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 23 sep 2015 12:07 (CEST)

beste machaerus, het viel me op dat je mijn lovende bericht hebt verwijderd. dat is natuurlijk niet de bedoeling. ik hoop dat je de wikipedia community in het vervolg iets serieuzer neemt.

groetjes Bert – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.97.166.9 (overleg · bijdragen)


goed punt Bert.

groetjes Alfred – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.97.182.35 (overleg · bijdragen)

Hallo Bert, een collega vatte jouw bericht duidelijk als niet-serieus op en dat begrijp ik goed. Bert en Alfred, als jullie van plan zijn serieus mee te doen, ben je welkom, maar puberaal gedrag wordt niet op prijs gesteld. Machaerus (overleg) 23 sep 2015 12:46 (CEST)

Afbeeldingssuggesties[bewerken]

Ha Machaerus, goed bezig met het afhandelen van al die botmeldingen. Ik zat er alleen naar een paar te kijken en u gooit ook suggesties bij voetbalclubs weg waar het eigen stadion op staat. Dat zijn, waar het stadion zelf geen lemma heeft, naar mijn mening weldegelijk bruikbare suggesties. Zie bijvoorbeeld Lewes FC. mvg Agora (overleg) 24 sep 2015 15:31 (CEST)

Beste Agora, als criterium houd ik aan dat er op de foto iets duidelijk herkenbaars moet zijn dat met de voetbalclub te maken heeft (dus een tribune met kenmerken van de club die verder gaan dan alleen een kleur - zoals logo of naam -, juichende fans in clubkleuren, een opgesteld team (niet slechts een enkele speler), etc. Enkel een voetbalveld of een tribune zonder specifieke clubkenmerken is in mijn ogen niet voldoende relevant in het lemma over de club (mocht het stadion zelf voldoende encyclopedisch relevant zijn, dan horen de foto's daar natuurlijk wel thuis). Die Lewes FC is ertussendoor geglipt, maar ik begrijp uit wat je schrijft dat dit slechts een voorbeeld is en dat jij daarin kennelijk ruimere criteria hanteert dan ik. Ik zal daarom de lemma's over voetbalclubs dan ook verder met rust laten, zodat jij hierop je gang kunt gaan. Groet, Machaerus (overleg) 24 sep 2015 15:49 (CEST)
Ok, dank je. Ik zie het stadion sowieso al als belangrijk onderdeel voor een clubidentiteit, tenslotte wordt elke thuiswedstrijd er gespeeld. Zeker bij (kleinere) clubs in het buitenland zullen die niet snel als stadion een lemma krijgen. Ook waar duidelijk het team speelt, niet een individuele speler, zie ik dat als een bruikbare afbeelding. Ook bij Diósgyőri VTK, Kecskeméti TE, Bradford Park Avenue FC, Margate FC en Staines Town FC zag ik een bruikbare afbeelding. mvg Agora (overleg) 24 sep 2015 16:07 (CEST)
prima, voel je vrij en ga je gang. Ik laat ze graag aan jou over. Immers, als ik kijk naar foto's als bij Diósgyőri VTK of Bradford Park Avenue FC, dan is het me duidelijk dat jij en ik een ander beeld hebben van wat wel en niet relevant is. Machaerus (overleg) 24 sep 2015 16:15 (CEST)
De meeste voetbalclubs mijd ik inmiddels stilzwijgend, maar deze heb ik expliciet even voor jou laten staan Machaerus (overleg) 28 sep 2015 10:09 (CEST)
Bij afbeeldingsuggesties moet je soms even verder kijken dan wat toevellig genoemd is. Dat is niet altijd de beste afbeelding. Als je naar de categorie op commons kijkt dan vind je soms ook bruikbare afbeeldingen als de gesuggereerde dat niet is. Voeg dan ook commonscat toe aan het artikel. Zie bijvoorbeeld Maciejowice. Dit gaat dan misschien niet zo snel maar voorkomt wel werk dat in de toekomst toch gedaan moet worden. Hobbema (overleg) 9 okt 2015 09:07 (CEST)
@Hobbema, hmmm ik had daar de gesuggereerde afbeelding (het wapen) juist toegevoegd. Maar inderdaad: er kan altijd meer bij. Maar om bij elk van de nog ongeveer 85000 lemma's die er nog liggen eerst te kijken wat er allemaal op commons staat, dan zakt de moed me bij voorbaat in de schoenen. En ik heb eerlijk gezegd ook niet zoveel zin om bij elk lemma op commons op zoek te gaan. Ik wist ook niet dat dit moest, en vind daar ook niets over op de betreffende pagina's van het project. Ik ben ook niet van plan dit te gaan doen; natuurlijk is het mogelijk dat op commons iets beters staat dan door onze collega's op andere wiki's is geselecteerd, maar ik verwacht dat die zoektochten op commons zo weinig opleveren vergeleken met de benodigde tijdsinvestering, dat ik daar niet aan ga beginnen, sorry. Dat zou in mijn optiek voor de 85.000 suggesties die er nog liggen een 25-jarenplan worden en dat zie ik niet zitten. Dat neemt niet weg dat ik jouw geduld bewonder, want ik zie dat jij de afgelopen tijd een aantal meldingen op die manier hebt afgehandeld. Ga daar vooral mee door als je dat geduld kunt vasthouden, maar verwacht niet van mij dat ik het ook zo ga doen s.v.p. Als er een bepaalde categorie is waarop jij je wilt richten, bijvoorbeeld Poolse gemmentes, geef dat dan gerust aan, dan blijf ik daar vanaf en laat ik die lemma's voor jou liggen, net zoals ik de voetballemma's voor Agora laat liggen. Groet,, Machaerus (overleg) 9 okt 2015 19:20 (CEST)
Er moet niets op wikipedia. Ik wilde alleen even vertellen hoe ik het doe en laten zien dat als je alleen naar de suggesties kijkt afbeeldingen gemist kunnen worden. Maar anders komen die bij het volgende project wel weer aan de beurt. De lijst is ook nog heel onvolledig. Zo ontbreken plaatsen in de Verenigde Staten in de lijst. Hobbema (overleg) 13 okt 2015 03:18 (CEST)
Hallo Hobbema, Ja inderdaad, wikipedia is nooit af, er is altijd meer te doen. Maar wat mij betreft helpt elke verbetering. Overigens ben ik toch wel heel wat Amerikaanse plaatsen tegengekomen in de lijst (veel van de verwijzingen die als laatste woord 'County' hebben bijvoorbeeld). Als het goed is, zijn alleen lemma's die al afbeeldingen bevatten weggelaten. Groet, Machaerus (overleg) 13 okt 2015 08:55 (CEST)

Sjabloon[bewerken]

Beste Machaerus,

Altijd goed om onvolkomenheden in sjablonen, behalve uiteraard de betreffende OP ook aan de specialist bij uitstek Romaine voor te leggen op zijn OP. Of hij er tijd voor heeft is een tweede.  Klaas `Z4␟` V:  7 okt 2015 10:14 (CEST)

Hoi Klaas, dat heb ik inderdaad gedaan. Groet, Machaerus (overleg) 7 okt 2015 10:15 (CEST)

Heb ik gezien, zelfs erop gereageerd. Goed bezig, dacht ik zo :-)  Klaas `Z4␟` V:  7 okt 2015 10:24 (CEST)
Ja, ik zag het; goed om inderdaad meteen die herindeling mee te nemen. Die is tenslotte toch al een maand of tien van kracht :) Groet, Machaerus (overleg) 7 okt 2015 10:27 (CEST)
Dat lijkt maar zo. Het laatste woord is er zeker nog niet over gezegd. Vooral de senatoren discuzeuren al geruime tijd over onderdelen van de riforme [niet haar vormen :-)] van minister Boschi.  Klaas `Z4␟` V:  7 okt 2015 18:06 (CEST)
Hmmm, klinkt lastig. Dat onderdeel laat ik hier op wp dan maar aan jou (als dicht bij het vuur zittend) over :) - overigens heb ik uit een paar lemma's die ik vanmiddag zag de indruk dat de Italiaanse wikipedia dit ook nog niet heeft aangepast, klopt dat? Groet, Machaerus (overleg) 7 okt 2015 18:23 (CEST)

Complimenten![bewerken]

Bedankt voor al je inzet voor het afhandelen van botmeldingen!

Ik zou je graag willen bedanken voor je, tot nu toe verrichte, intensieve werk m.b.t. het afhandelen van botmeldingen, ga zo door!

Met vriendelijke groet, 12345danNL - Overleg - 20 okt 2015 19:46 (CEST)

Graag gedaan, lekker verstrooiend op z'n tijd :) Groet, Machaerus (overleg) 20 okt 2015 19:47 (CEST)

beschrijving bij plaatje[bewerken]

Tip voor de titel van plaatjes in het Nederlands vertalen. Ik zag in een zeer recente bijdrage dat je deze toevoeging deed: [1]. Dan toch ferme vertalen in boerderij. Hier: [2] gaat het volgens de titel van het plaatje om een moskee. VanBuren (overleg) 2 nov 2015 14:20 (CET)

Dank voor de tip. Vrijwel altijd doe ik dat ook. Kennelijk schiet het er soms bijin. Fijn dat er dan iemand is die mijn bewerkingen naloopt. Groet, Machaerus (overleg) 2 nov 2015 14:21 (CET)
(overigens had ik Ferme bewust onvertaald gelaten omdat ik het beschouw(de) als onderdeel van een vaste naam)

Mooi werk, tijd om als mod aan te melden?[bewerken]

Beste Machaerus,

Ik zie dat je prachtig werk verzet met de afhandeling van grote hoeveelheden afbeeldingssuggesties. Hierna worden overlegpagina's genomineerd voor verwijdering en verwijderd door een mod. Zou het niet handig zijn als je deze verwijderingen zelf kunt doen na een aanmelding als moderator? Ik weet niet wat je vindt van andere moderatortaken, persoonlijk ben ik van mening dat de knopjes handig zijn voor iedereen die ze gebruikt en niet misbruikt, mocht je ze dus niet voor andere taken willen gebruiken dan het verwijderen van overlegsuggesties dan is dat wat mij betreft helemaal prima. Mvg, Bas (o) 7 jan 2016 16:52 (CET)

Beste Bas, dank je voor je vertrouwen. Maar eerlijk gezegd, als ik de gang van zaken bij moderatoraanmeldingen en herbevestigingen zie, dan heb ik groot respect voor diegenen die zich voor die rol aanmelden of aangemeld hebben, maar laat ik die beker liever aan mijzelf voorbijgaan. Bovendien heb ik de indruk dat - anders dan jij vindt (en ik ben dat met je eens) - kandidaten die zich willen beperken tot mod-lighttaken door een niet te onderschatten deel van de gemeenschap stelselmatig worden weggestemd; kennelijk omdat men van alles-of-niets uitgaat. En om eerlijk te zijn ben ik niet van plan me in de slangenkuilen van REGBLOK of TBP te mengen. Ik hoop dus dat je het niet erg vindt als ik toch maar pagina's blijf nomineren. Groet, Machaerus (overleg) 7 jan 2016 16:59 (CET)
Hoi Machaerus, je hebt de afgelopen maanden meer dan 20.000 nuweg verzoeken gedaan die allemaal gehonoreerd zijn. Het lijkt mij redelijk duidelijk dat jij kunt beoordelen of een overlegpagina verwijderd dient te worden na een afbeeldingssuggestie of niet. Een moderator die 5 verzoeken per minuut afhandeld, 5 uur per dag, zou twee weken bezig zijn met afhandelen. Dat lijkt mij voldoende reden om te kijken of je dit niet zelf kunt doen. Het zou veel tijd besparen die mensen beter aan andere zaken kunnen besteden. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 7 jan 2016 19:07 (CET)
Hoi Taketa, tjonge, al 20.000? ik had niet door dat het er zoveel waren... Op zichzelf zou ik er helemaal geen bezwaar tegen hebben om de pagina's zelf te verwijderen en ach, misschien doe ik in het voorbijgaan ook nog wel wat andere eenvoudige moderatordingetjes als ik die zie langskomen. Maar ik weet écht niet of ik wel door dat circus van wp:am en vooral herbevestiging wil. De toon waarop daar door een - toegegeven, beperkt - aantal gebruikers gesproken wordt richting (kandidaat)moderatoren, vind ik verre van plezierig. Ook heb ik geen mailadres aan wikipedia gekoppeld (is volgens de richtlijnen voor moderatoren overigens ook niet verplicht, maar volgens de regeling rondom moderatoren is die verplichting er wel). Maar ik zal erover nadenken. Groet, Machaerus (overleg) 7 jan 2016 19:51 (CET)
Ik heb me destijds ook aangemeld als moderator omdat ik veel nuwegnominaties deed. Ik zie dat jij veel afgehandelde botmeldingen op OP's nuwegnomineert. Dergelijke nominaties komen vaak met hoge frequentie in de nuwegcategorie terecht. Dat is best belastend voor het toch al te kleine groepje mods. Daarmee zeg ik zeker niet dat jouw werk ons ontwricht maar juist dat het uitstekend zou zijn als je deze zelf zou kunnen verwijderen. Zeker als je erop let dat er geen ander overleg verwijderd wordt want dat heb ik een keer gezien bij een (ws. niet jouw) botafhandelingsnominatie: er stond ook nog ander overleg op de OP.
Voor de echt goeie kandidaten gaat WP:AM zonder veel gedoe voorbij en de herbevestiging is voor veel mods ook een geruisloze formaliteit. Je bepaalt ook zelf welk werk je oppakt en hoeveel tijd je erin steekt. Dus: ik zeg doen! Drie voorstemmen heb je al binnen. Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 9 jan 2016 14:53 (CET)

OK, de kogel is door de kerk. Vooral het argument dat het andere moderatoren tijd scheelt wanneer ik me aanmeld, weegt daarin mee. Machaerus (overleg) 20 jan 2016 11:12 (CET)

Tabernakel[bewerken]

Dag Machaerus, je hebt me eerder geholpen aan bronnen voor het artikel over de tabernakel. Helaas was het boek van Mayjee Philip niet online beschikbaar, maar dat van Hundley bleek heel waardevol. Het artikel staat momenteel in de Review en er wordt al flink aan gesleuteld. Op de overlegpagina van het artikel rees de vraag of er niet wat meer context en duiding zou moeten komen over de tabernakel uit andere bronnen, maar ik zie zelf niets kwaads in een eerste kopje 'Geschiedenis volgens het Bijbelverslag', om later eventueel wat meer andere bronnen aan te halen. Ik twijfel ook of ik de P-source en dergelijke moet behandelen. Om een lang verhaal kort te maken (te laat!), zou jij je mening kunnen geven? Je hebt eerder Filistijnen naar de Filistijnen Etalage geholpen en dat laat zien hoe je op deze eieren moet lopen! Mocht je geen tijd hebben (want je wordt moderator, fijn!), geen probleem, maar ik ben toch wel heel benieuwd... heinGlas z3.pngnlein'' 24 jan 2016 09:13 (CET)

Beste Heinonlein, mooi dat je er al zover mee bent dat het artikel aan de review toe is. Ik wil er komende week wel naar kijken maar wil daar dan wel graag wat literatuur bij bekijken. Ik zie dat het overleg nu verdeeld is over Overleg:Tabernakel (tent) en de review. Waar heb je mijn reactie het liefst? Groet, Machaerus (overleg) 24 jan 2016 16:06 (CET)
De review graag! Glimlach Bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 24 jan 2016 16:29 (CET)
Doe ik, groet, Machaerus (overleg) 24 jan 2016 16:34 (CET)
Inmiddels aldaar gereageerd. Machaerus (overleg) 25 jan 2016 10:26 (CET)

Modaanmelding[bewerken]

Beste Machaerus,

Gefeliciteerd met je benoeming tot moderator. Op Wikipedia:Inleiding moderatorschap staat een handleiding voor nieuwe mods die je kan gebruiken om op gang te komen. Zou je trouwens ook nog een mailtje naar Gebruiker:Postmaster willen sturen om te worden ingeschreven op de modmail. Veel plezier en succes gewenst als moderator!

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 27 jan 2016 13:34 (CET)

Beste Kippenvlees, Hartelijk dank voor het afhandelen van de stemming, de felicitaties en het toekennen van het bitje. Ik hoop dat ik snel mijn draai weet te vinden. De pagina waarnaar je verwijst, is alvast nuttig. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 27 jan 2016 14:18 (CET)
Proficiat, Machaerus! Mathonius 27 jan 2016 15:58 (CET)
Ook van mij: gefeliciteerd! Face-smile.svg4ever(Overleg) 27 jan 2016 16:26 (CET)
Veel succes met de knopjes, Machaerus, en schroom niet om andere mods aan te spreken wanneer je er niet uit komt! Trijnstel (overleg) 27 jan 2016 17:11 (CET)
Dank jullie wel, op een goede samenwerking :) Machaerus (overleg) 27 jan 2016 17:12 (CET)
Beste Machaerus, ondanks mijn tegenstem hartelijk gefeliciteerd en zeer veel succes gewenst! Je komt erg vriendelijk en plezierig over op WP:AM, maar ik denk dat je mijn tegenstem wel kon begrijpen. De zin hierboven waaruit ik opmaak dat je Wikipedia:Inleiding moderatorschap nog nooit eerder had gezien (maar misschien vergis ik me), bevestigt mijn tegenstem. Niettemin, een tegenstem is nooit persoonlijk en ik wens je wijsheid en plezier bij al je nuttige werk. Vanaf nu ken ik je wél! Met hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 27 jan 2016 19:17 (CET)
Beste ErikvanB, dank je voor je gelukwensen. Je tegenstem kan ik inderdaad begrijpen. Ook al vind ik dat een moderator niet alles hoeft te doen en te kunnen, het toekennen van de bevoegdheden betreft wel het hele pakket en ik kan me je terughoudendheid daarin voorstellen. Je tegenstem heb ik dan ook belist niet persoonlijk opgevat (de andere tegenstemmen trouwens ook niet). Maar fijn dat je nu dan wél weet wie ik ben :) Jouw nuttige werk m.b.t. vandalismebestrijding kan trouwens nauwelijks iemand ontgaan, haha. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 27 jan 2016 19:27 (CET)
Wat een aardig antwoord. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 27 jan 2016 21:40 (CET)
Proficiat en succes! KroySquare.jpgDirkVE overleg 28 jan 2016 08:13 (CET)
Ik heb blijkbaar de aanmelding van je gemist afgelopen week door drukte in het echte leven. Was wel verrast je naam al langs te zien komen (bij het verbergen van bewerkingen toevallig zonet). Veel succes met de bitjes. Zoals hierboven al gezegd, wees niet te terughoudend met vragen aan andere mods, iedereen moet ergens beginnen! Knipoog Met vriendelijke groet, Wiki13 overleg 29 jan 2016 12:10 (CET)
Bedankt, hopelijk was het een aangename verrassing Glimlach. Als ik ergens tegenaan loop, zal ik inderdaad niet schromen te vragen. Andersom, als je mij dingen ziet doen die beter anders kunnen, schroom dan ook niet aan de bel te trekken. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 29 jan 2016 12:12 (CET)

Alsnog proficiat, Machaerus. Het viel best mee wat betreft gegooide stront, toch? Toevallig kwam ik het foutieve nuwegverzoek tegen waar ik het eerder over had en hij blijkt toch door jou te zijn gedaan destijds. Het betreft deze. Ik ga er van uit dat je er in een volgend geval voor kiest alleen de botmelding te verwijderen en niet de hele pagina. Succes verder en groeten, Kattenkruid (overleg) 1 feb 2016 14:55 (CET)

Hallo Kattenkruid, ja dat was boven verwachting :). Over dat nuwegverzoek: ik moet de opmerking onder de botmelding over het hoofd hebben gezien; uiteraard had ik er anders geen 'nuweg' op gezet, maar alleen de botmelding van de pagina verwijderd. Excuses. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 1 feb 2016 15:52 (CET)
Zich vergissen is menselijk, van fouten leren ook. Kattenkruid (overleg) 3 feb 2016 22:48 (CET)

Fast Delete[bewerken]

Hoi Machaerus! Als je toevallig Firefox gebruikt bestaat er een handig hulpmiddel om snel afbeeldingsuggestiepagina's te verwijderen: Fast Delete. De allernieuwste versie is via de link beschikbaar om te installeren (4.0.1). De uitleg kan je hier vinden. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 27 jan 2016 16:26 (CET)

Hoi Smile4ever, ik gebruik inderdaad Firefox. Ik ben niet zo'n whizzkid, maar ik zal eens kijken naar jouw tool, want hij lijkt me heel handig. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 27 jan 2016 16:28 (CET)
hmmm Firefox weigert 'm bij mij te installeren omdat de ondertekening ontbreekt of niet geldig is. Machaerus (overleg) 27 jan 2016 16:31 (CET)
Hoi. Dat is waarschijnlijk omdat Mozilla achterloopt met de automatische ondertekening. Je kan op de pagina "about:config" xpinstall.signatures.required op false zetten. Daarna zou t moeten werken. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 27 jan 2016 16:53 (CET)
Ik heb de tool nu geïnstalleerd en na een aanvankelijke hapering doet 'ie het nu. Dit scheelt inderdaad, handige tool! Dank voor de hulp, Machaerus (overleg) 27 jan 2016 17:05 (CET)
Hoi Smile4ever, als het gaat om verwijdering wegens copyvio werkt de tool nog niet vlekkeloos; daar werd zojuist automatisch maar abusievelijk 'resultaat van computervertaling' ingevuld (inmiddels hersteld). Voor afgehandelde botmeldingen is de tool echter ideaal! Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 27 jan 2016 20:12 (CET)
Hoi! Over welke pagina ging het? Dan zorg ik dat het wel vlekkeloos werkt. In versie 4.1 (momenteel beschikbaar hier, komt ook via het updatesysteem als je enkele dagen geduld hebt) is de behandeling van afgehandelde botmeldingen nog verder verbeterd: er wordt nu ook gecontroleerd of er redirects verwijzen naar de overpagina's die je verwijdert (gebeurt automatisch). Je komt dan op Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Overleg:blabla terecht, waar je nog eenmaal F8 moet duwen om alle pagina's te openen die een redirect zijn (F8 werkt ook om kapotte redirects te verwijderen). Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 31 jan 2016 20:19 (CET)
Hoi, het ging over 9e planeet. Mooi dat je de tool nog verder hebt geupdate. Ik weet niet wie hem allemaal nog meer gebruiken, maar ik vind m in elk geval erg handig. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 31 jan 2016 23:41 (CET)
Hoi. De fout is normaal gezien opgelost in versie 4.1.1, beschikbaar hier. Er zijn niet bijzonder veel moderatoren die het gebruiken, maar je kan het steeds aanraden aan andere moderatoren (doe ik ook). Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 1 feb 2016 12:00 (CET)
Hoi, Dank je, ik heb versie 4.1.1. zojuist geïnstalleerd. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 1 feb 2016 12:08 (CET)

Husqvarna (rivier)[bewerken]

Hallo, je opmerking over de Husqvarna-rivier is terecht, de Zweedse naam is Huskvarna°an, maar ik schreef het met een q in plaats van een k, omdat het bedrijf dat genoemd is naar de rivier ook best bekend is met de q in de naam. Alexandersam (overleg) 2 feb 2016 15:07 (CET)

Dank je voor je reactie. Ik heb de titel nu gewijzigd naar Huskvarnaån, omdat deze (naar je aangeeft) meer correct is, maar ik heb de oude titel gehandhaafd als doorverwijzing. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 2 feb 2016 15:14 (CET)
OK, perfect. Alexandersam (overleg) 3 feb 2016 16:18 (CET)

Richmond upon Thames[bewerken]

Geen probleem; ik wilde de letterlijk uit het Engels vertaalde tekst een beetje vernederlandsen :). Ik ben nog een amateur op de overlegpagina, dus ik hoop dat ik het goed doe. DaanG (overleg)

Verplaatst naar Overleg gebruiker:DaanG en aldaar beantwoord. Machaerus (overleg) 3 feb 2016 20:22 (CET)

Peter de Waard[bewerken]

Beste Machaerus

Wat is de reden om de pagina met Peter de Waard te verwijderen

Ans Z. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.85.146.201 (overleg · bijdragen)

Beste Ans, de pagina is verwijderd, omdat delen van de tekst letterlijk waren overgenomen van deze site. Daarmee is er sprake van schending van auteursrechten en in dergelijke situaties wordt de betreffende pagina direct verwijderd. Een collega had dit vastgesteld, maar ik zie nu dat hij vergeten was u (onder uw gebruikersnaam) hierover te informeren, excuses daarvoor. Schrijven over onderwerpen of personen die relevant zijn voor de encyclopedie is alleen toegestaan wanneer de tekst geheel van uw eigen hand afkomstig is, wanneer de gepubliceerde tekst nadrukkelijk is vrijgegeven onder de juiste licentie (zie voor details Wikipedia:Auteursrechten) of wanneer de oorspronkelijke auteur hier nadrukkelijk toestemming voor geeft, volgens de procedure die hier beschreven wordt. Ik zal op de Overlegpagina die hoort bij uw gebruikersnaam de info over auteursrechten plaatsen, en ook een kader waarin wat meer uitleg gegeven wordt over het bewerken van wikipedia. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 4 feb 2016 10:28 (CET)

Mijn pagina[bewerken]

Bedankt voor het bericht. Ik zal me nu aan de regels houden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ipad123456789 (overleg · bijdragen)

Dat is fijn. Kijk vooral ook op de pagina Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers. Als je iets niet weet, vraag dan gerust aan iemand om hulp, of plaats een berichtje op de helpdesk, daar zijn altijd wel mensen die je verder willen helpen. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 9 feb 2016 15:43 (CET)

Verwijdering pagina Filmtheater De Fabriek[bewerken]

Dag Machaerus,

De wiki-pagina die ik van Filmtheater De Fabriek heb gemaakt is zojuist voor de tweede maal verwijderd. Eerst onder de noemer 'expliciete reclame, (zelf)promotie, werving of propaganda' en nu (omdat ik deze maak onder een nieuwe Wikipedia-naam) onder de noemer 'Schending van auteursrechten of geplaatst zonder toestemming'. Ik ben de communicatiemedewerker bij dit Filmtheater. Eerst wil ik onder de titel van het filmtheater zelf een wiki-pagina maken en vervolgens onder mijn eigen alias. Beide worden niet gehonoreerd, mijn vraag is hoe moet dan te werk gaan om een wiki-pagina van het bedrijf te maken?

Groeten,

E. Brigant

Beste E. Brigant, het antwoord op uw vraag heb ik al op uw eigen overlegpagina geplaatst. Ik zal uw bericht daarheen kopiëren en daar ook antwoorden, zodat het overleg op één plaats gevoerd wordt. Met vriendelijke groet, Machaerus (overleg) 9 feb 2016 17:26 (CET)

Pagina verwijderd publiek persoon[bewerken]

Hallo Machaerus,

Wij hebben gisteren gepoogd een pagina aan te maken voor Arwind Gajadien, een publiekelijk persoon die in 2016 een grotere rol gaat spelen in mobility gerelateerde projecten voor Rijkswaterstaat. Helaas is de pagina verwijderd, onder de noemer (Expliciete reclame, (zelf)promotie, werving of propaganda. Echter hebben we de setup van de pagina van Alexander Klopping aangehouden, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_Kl%C3%B6pping. Zou je ons kunnen helpen met de juiste opzet voor de pagina, met wat er wel en niet op mag?

Hartelijke groet,

Bram Donkers Bramdonkers19 (overleg) 10 feb 2016 11:10 (CET)

Beste Bram, Wikipedia is een encyclopedie en de personen die daarin beschreven staan, zijn personen die hun encyclopediewaardigheid reeds bewezen hebben - personen voor wie dat nog niet het geval is maar die van plan zijn dat in 2016 te gaan doen (zoals ik begrijp uit uw toelichting hierboven) horen op dit moment nog niet in de encyclopedie thuis. Daarnaast las het artikel inhoudelijk als een profiel dat de kwaliteiten van de persoon in kwestie op zo'n manier verwoord dat het op bijvoorbeeld linked-in niet zou misstaan, maar niet voldoet aan de eisen van neutraliteit, waarbij de inhoud verifieerbaar is in betrouwbare en onafhankelijke bronnen. Vooral bij de privacy van levende personen luistert dit extra nauw. Een bericht in die strekking heb ik overigens ook geplaatst op de overlegpagina van het account waarvandaan het artikel is aangemaakt. Kort gezegd: zolang er geen betrouwbare, neutrale bronnen over de persoon in kwestie zijn - en sociale media hoort daar niet bij - hoort deze pagina op Wikipedia nog niet thuis. Met vriendelijke groet, Machaerus (overleg) 10 feb 2016 11:25 (CET)

Fast Delete - feedback[bewerken]

Hoi Machaerus. Fast Delete 4.2 is uit. Ik heb er nogal wat verbeteringen ingestoken. Het verwijderen van redirects zou met name veel verbeterd moeten zijn. Zijn er nog gevallen die soms misgaan of niet verwijderd kunnen worden met Fast Delete? Dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 13 feb 2016 15:40 (CET)

Dank je voor de melding. Ik zit nu niet achter mn eigen computer, maar zodra dat het geval is, installeer ik je update. Ik ben in de vorige versie geen gekke dingen tegengekomen. Wel vind ik de toevoeging van scannen op 'links naar deze pagina' die je in de vorige versie hebt toegevoegd erg handig. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 13 feb 2016 18:34 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd geïnstalleerd, Groet, Machaerus (overleg) 13 feb 2016 20:39 (CET)
Hoi! Fijn dat je het leuk vindt. Ik heb voor de volgende versie al een kleine verbetering gevonden voor de automatische modus. Glimlach. Heb je trouwens al gezien dat je de top 5 bent binnengekomen qua moderatoracties in de laatste 100 dagen? (link laden duurt lang, dat is normaal) Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 13 feb 2016 20:42 (CET)
Haha, dat wist ik niet. Maar ja, dat zijn voor het grootste deel afgehandelde botmeldingen, dus ik ben me er ook wel van bewust dat aantallen lang niet alles zeggen. Maar toch leuk Knipoog Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 13 feb 2016 20:45 (CET)
Hoi. Versie 4.3 is ook uit. De wijzigingen staan bij de versienummer. Kort samengevat: een hele reeks verbeteringen. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 15 feb 2016 19:50 (CET)
Ah mooi, ik heb 'm meteen geïnstalleerd. Je voert de verbeteringen in hoog tempo door :) Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 15 feb 2016 19:53 (CET)

Pagina Trophy scootmobiel[bewerken]

Beste,

mag deze pagina niet getoond worden? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Scootmobiel Comfortabel (overleg · bijdragen)

Nee, in elk geval niet in deze vorm, die zowel explieciete reclame als auteursrechtenschending is. Op de overlegpagina van de aanmaker van het artikel heb ik daar al uitleg over gegeven. Met vriendelijke groet, Machaerus (overleg) 14 feb 2016 14:53 (CET)

Stichting RIONED verwijderd?[bewerken]

Beste Machaerus, tot mijn verbazing is de door mij gemaakte pagina Stichting RIONED opnieuw verwijderd. Ik ben projectmanager bij Stichting RIONED, en heb de pagina aangemaakt met volle instemming van Stichting RIONED. Ik zou iets verkeerd gedaan kunnen hebben door iets onvolledig vermeld te hebben, maar ben me daar niet van bewust. Ik leer graag! Net als in 2015 had ik een feitelijk pagina gemaakt over de Stichting, naar analogie van pagina's over bijvoorbeeld Bouwend Nederland, Unie van Waterschappen, Vereniging Nederlandse Gemeenten, enzovoort. Waarom is de pagina dan toch verwijderd? En waar kan ik de inhoud van de verwijderde pagina vinden om op basis daarvan de verbeterde, wel correcte versie te maken? GeoRic

Beste GeoRic, De pagina is verwijderd omdat een behoorlijk deel van de tekst afkomstig was van hier. Weliswaar waren enkele zinnen toegevoegd en enkele zinnen van de bronpagina verwijderd, maar voor een behoorlijk deel van de tekst gold nog steeds dat deze woordelijk van elders was overgenomen en daarmee een schending is van auteursrechten. Een collega had dit vastgesteld, maar ik zie dat deze vergeten is u hierover in te lichten, waarvoor excuses. Op Wikipedia zijn we best streng rondom auteursrechten, omdat schending daarvan Wikipedia in de problemen kan brengen. Wanneer het onderwerp relevant genoeg is voor opname in de encyclopedie - en of dat zo is, heb ik niet beoordeeld, maar ik kan wel zien dat voor de afhandelend moderator die het artikel in 2015 verwijderd heeft, een rol speelde dat de encyclopedische relevantie niet uit het artikel blijkt - dan kan het alleen gehandhaafd worden wanneer het in eigen woorden geschreven is, uiteraard op zo'n manier dat het aansluit bij de conventies van Wikipedia (zie het welkomstbericht dat reeds bovenaan op uw overlegpagina staat). Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 18 feb 2016 08:35 (CET)

Machaerus, dank voor de snelle reactie. Ik heb zojuist een mail gestuurd aan het OTRS-team om dit in de toekomst te voorkomen. Ik doe mijn uiterste best de conventies te volgen. Dat van die encyclopedische relevantie is vooral een kwestie van smaak, zo lijkt me. En als Stichting RIONED niet mag, dan moeten veel meer pagina's (bijvoorbeeld van enkele genoemde koepelorganisaties) ook verwijderd worden. Hopelijk geeft het OTRS-team mijn pagina alsnog vrij en kan ik verder met bewerken. In het algemeen, dank voor jullie opschoonwerk! GeoRic 18 feb 2016 09:09 (CET)

Beste GeoRic, wat die encyclopedische relevantie betreft: het ligt iets gecompliceerder dan een kwestie van smaak. Er zijn ook wel richtlijnen voor, hoewel dat niet wegneemt dat het onderwerp encyclopedische relevantie vaak een onderwerp van discussie is wanneer pagina's ter beoordeling voorliggen. Het beste advies dat ik u op dit punt kan geven, is om ervoor te zorgen dat de encyclopedische relevantie van de organisatie in het artikel zelf duidelijk wordt aan de hand van betrouwbare, onafhankelijke bronnen (dus niet alleen informatie die van de website of brochures van de organisatie zelf afkomstig is). Met vriendelijke groet, Machaerus (overleg) 18 feb 2016 09:13 (CET)
Ik heb helaas nog niets vernomen van het OTRS-team. Hoe lang duurt dat normaliter? Kan in tussentijd de pagina wel bewerkt worden? Want dan kan ik het encyclopedischer maken. Dank! GeoRic 29 feb 2016 08:23 (CET)
Beste GeoRic, Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe lang dat duurt met OTRS. Misschien een vraag voor de helpdesk? Er zullen vast bij OTSR betrokken gebruikers zijn die daar meelezen. De pagina van stichting RIONED is (vanwege die auteursrechten) verwijderd, en kan dus niet bewerkt worden; er moet tzt dus een nieuwe pagina worden aangemaakt. Of anders kun je via WP:OTRS zien welke gebruikers bij OTRS betrokken zijn, je zou een van hen kunnen benaderen. Eventueel zou je op je eigen kladblok (Gebruiker:GeoRic/Kladblok) wel het artikel kunnen voorbereiden - dat is sowieso voor elk artikel wel aan te bevelen, zo kun je er ongestoord aan schaven en het pas plaatsen als nieuwe pagina als het gereed is. (Ook voor je kladblok geldt natuurlijk dat er geen auteursrechtelijk beschermde tekst geplaatst mag worden, als je die wilt gebruiken zul je dus toch op de OTSR-toestemming moeten wachten.) Mijn advies is dus: vraag het even op de helpdesk. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 29 feb 2016 08:39 (CET)
P.S. Overigens is het wel goed je te realiseren dat tekst die voor een website geschikt is, meestal niet in die vorm voor Wikipedia geschikt is. Ook wordt sterk afgeraden te schrijven over onderwerpen waarbij je zelf nauw betrokken bent, omdat het in de praktijk dan vaak moeilijk is neutraal te schrijven. Dat is op zich wel iets om rekening mee te houden.

Amphisbaena (fabeldier)[bewerken]

Geachte, Bedankt voor uw bericht.

Mijn excuses - maar ik ben nieuw op Wiki, en weet zelfs niet hoe ik een overleg pagina moet starten... Dus heb ik maar stoemelings een kleine verbetering aangebracht in het artikel.

Ik hoop in het vervolg beter te doen, maar toch nog eens uitzoeken hoe dat hier werkt... ik vind tot nu toe niet echt een goede uitleg.

Met vriendelijke groeten: Hugo Huybrechts.

Beste Hugo Huybrechts, geen enkel probleem - we hebben hier allemaal onze weg moeten vinden. Ik antwoord even inhoudelijk op uw eigen overlegpagina, dan houden we het gesprek op één plaats. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 19 feb 2016 11:27 (CET)

toevoeging Gudde[bewerken]

Het zijn harde feiten en kan als neutraal bestempeld worden.

zie beantwoording op de eigen overlegpagina Machaerus (overleg) 23 feb 2016 17:27 (CET)

Gudde[bewerken]

Het is toch een hart feit dat er naast een beker geen enkele prijs is gewonnen. Hard feit dat hij supporters klanten noemt. Hard feit dat er na 8 jaar geen stadion is gerealiseerd!

Moet ik het iets neutraler aanpassen, zonder de zin met eigen belang?

Nogmaals: zie uw eigen overlegpagina, daar vindt het gesprek plaats, niet hier. Machaerus (overleg) 23 feb 2016 17:32 (CET)

Overleg:Koninkrijk Soenda[bewerken]

Hoi Machaerus. Ik mis hier een beetje een bewerkingssamenvatting. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 26 feb 2016 19:03 (CET)

Hoi, op mn iPad kwam ik net verkeerd met mn vinger terecht, terugdraaien was niet mn bedoeling, sorry. Het ging me in de recente wijzigingen om de wijziging ónder die van jou Machaerus (overleg) 26 feb 2016 19:04 (CET)
Oh, oke. Dat kan gebeuren, haha. Dat heb ik soms ook. Ik kwam maar even langs voor de zekerheid. Bedankt voor de uitleg. Groetjes, Face-smile.svg4ever(Overleg) 26 feb 2016 19:14 (CET)
ja, het was me al eerder overkomen helaas, baal ik dan wel van als dat gebeurt, maar dat gaat somvs sneller dan je het doorhebt. Goed dat je even om uitleg vroeg. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 26 feb 2016 19:16 (CET)

Fast Delete 4.4[bewerken]

Hoi Machaerus. Fast Delete 4.4 is beschikbaar. Het bevat alweer een hele reeks verbeteringen en veel bugfixes. Er komt nu ook duidelijker op als Fast Delete denkt dat de pagina mogelijk niet veilig te verwijderen is door de geschiedenis van de overlegpagina. Dan moet je manueel op verwijderen klikken als dat zich voordoet. Als je problemen opmerkt met de nieuwe versie, kan je die hier altijd melden. Waarschijnlijk weet je al waar je Fast Delete 4.4 kunt gaan halen (hier dus). Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 26 feb 2016 20:50 (CET)

Ah mooi, ik gebruik je tool veel, dus houd graag de updates bij. Handig dat je die extra check nu verder ontwikkeld hebt. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 26 feb 2016 20:56 (CET)
Hoi, ik heb nu toch wat gevonden. Of het erg is weet ik niet, maar ik geeft het toch maar even door. Bij het automatisch verwijderen van redirects naar verwijderde pagina's (bijvoorbeeld Willem VII van Angouleme of Willem VI van Angouleme) krijg ik de melding dat de pagina door meer dan één niet-bot user is bewerkt. Voor het verwijderen van pagina's vanwege afgehandelde botmeldingen is dat inderdaad een hele goede regel die helpt voorkomen dat een pagina ten onrechte verwijderd wordt, maar bij pagina's die verwijzen naar niet-meer bestaande pagina's gaat het in een aantal gevallen om pagina's die nieuw zijn aangemaakt onder een bepaalde naam door gebruiker 1, vervolgens door gebruiker 2 zijn hernoemd en op TBP geplaatst. Ik weet niet of dat te filteren is, maar als het aantal gebruikers dat een artikel bewerkt mag hebben afhankelijk is van de reden van verwijdering, dan zou ik adviseren om die bij afgehandelde botmeldingen zo te laten zoals die nu is, maar bij doorverwijzingen naar niet meer bestaande pagina's is die regel mogelijk te strak. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 26 feb 2016 23:24 (CET)
Hoi. Bedankt voor de melding. Dit komt doordat GrashoofdBot bij mij nog onbekend was. Om dit probleem goed te kunnen oplossen zou ik graag nog een paar voorbeeldpagina's hebben. De twee die je aanhaalde waren net met GrashoofdBot. Ik zal Fast Delete 4.4.1 uploaden met als enige wijziging dat GrashoofdBot nu als botgebruiker wordt gezien (komt eraan). Dat zou voor de genoemde 2 voorbeelden al een oplossing bieden. De uiteindelijke oplossing zal een wijziging zijn om de historychecktelling te beïnvloeden (als de counter van herkende gebruikers == 0 dan wordt de pagina automatisch verwijderd). Ik kijk er zeker nog naar, maar dat zal niet vandaag zijn. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 28 feb 2016 15:25 (CET)
Dit is ook het geval bij alle andere verwijderredenen. Ik zorg voor een permanente oplossing. Versie 4.4.1 staat online. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 28 feb 2016 15:44 (CET)
Is prima, haast je niet hoor ;) De nieuwe versie ga ik installeren. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 28 feb 2016 17:05 (CET)
Ik heb de checkHistory uitgezet voor pagina's anders dan Afgehandelde botmelding tot ik een oplossing voorhanden heb. Deze wijziging is te vinden in versie 4.4.2. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 28 feb 2016 21:00 (CET)
Klinkt goed, ik ga 'm morgenochtend meteen even weer updaten. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 29 feb 2016 00:00 (CET)
Hoi! Ik heb de checkHistory alleen voor afgehandelde botmeldingen gemaakt. Voor redirects heb ik een checkRedirect geschreven op basis van de paginagrootte (doorheen de geschiedenis). De rest van de pagina's worden niet gecontroleerd, aangezien die toch niet volautomatisch verwijderd worden. Je kunt de nieuwe versie (4.5) op de gebruikelijke plaats downloaden. De wijzigingen staan hier. Moest je nog problemen tegenkomen, dan hoor ik het graag. Voor zover ik weet zijn alle gekende problemen opgelost. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 4 mrt 2016 19:34 (CET)
Hoi, klinkt goed! Ik heb dit weekend niet mn eigen computer bij de hand, maar zal m maandag meteen updaten, hartelijke groet, Machaerus (overleg) 4 mrt 2016 22:45 (CET)

Ter info[bewerken]

Ik heb zojuist omdat er nog een account bijhoorde dat gisteren al begon en toen wat vriendjes te logeren kreeg blijkbaar hier nader onderzoek laten doen. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 feb 2016 17:58 (CET)

Ah, ik zie ook dat je de dossiers nu hebt samengevoegd. Ik had beter dus nog nét een stapje verder moeten gaan via de sokpoppenverzoekpagina toen ik dit clubje blokkeerde. Dank je voor het werk dat je hierin hebt gedaan. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 27 feb 2016 18:48 (CET)
Niks moet, maar ik zag die andere account ook en dacht "hier zit meer achter". I.i.g. weet je nu inderdaad hoe je het stapje verder kan maken op die pagina. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 feb 2016 18:52 (CET)

Rechten op foto[bewerken]

Op de pagina van Angela Schijf (zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Angela_Schijf/) heeft U mijn wijziging v/d foto terug geannuleerd. Dit omwillen van het feit dat ik geen verificatie heb mee gestuurd waarin ik de toestemming heb van de eigenaar van de foto om deze te uploaden. Ik heb deze rechten echter wel verkregen. Waar kan ik deze dan doorsturen, hoe weet ik dat dit dan in orde is en kan ik dan de foto terug wijzigen? Alvast bedankt met vriendelijke groet, Simon Bryon (ik begrijp niet zo goed hoe ik een koppeling zet naar mijn pagina en mijn overlegpagina.) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Simon.bryon (overleg · bijdragen)

Ik antwoord even op uw eigen overlegpagina, dan houden we het gesprek op één plek. Machaerus (overleg) 27 feb 2016 23:49 (CET)
Is in orde. Bedankt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Simon.bryon (overleg · bijdragen)

Modacties tot dusver[bewerken]

Hi Machaerus,

Ik wilde je alleen laten weten dat je het tot nu toe erg goed doet. Je denkt na over je acties, weegt ze zorgvuldig af en motiveert ze :). Dus keek up the good work! Natuur12 (overleg) 4 mrt 2016 02:31 (CET)

Hallo Natuur12, dat is fijn om te horen, dankjewel. Harteljke groet, Machaerus (overleg) 4 mrt 2016 06:45 (CET)
Maar ook: degenen die vreesden dat je een single-issue-mod zou worden krijgen ongelijk. Kattenkruid (overleg) 4 mrt 2016 12:12 (CET)
Ja, ik begreep die vrees wel, en zowel enkele voor- als enkele tegenstemmers hebben die bij mijn aanmelding ook helder verwoord. Mede daardoor heb ik de keuze gemaakt ook op andere terreinen een steentje bij te dragen. Ik wilde die gedachte echter niet meteen tijdens de stemweek toezeggen, omdat het dan wellicht een middel zou worden om voorstemmen te trekken en dat wilde ik niet (kwestie van integriteit). groet, Machaerus (overleg) 4 mrt 2016 13:16 (CET)

verwijderen paginas home en portugal[bewerken]

beste Machaerus sorry,maar ik weet nog niet goed hoe dit allemaal werkt,dus mijn exsuces voor het werk waarmee ik u heb belast. met vriendelijke groetjes Duo

ik antwoord even op uw overlegpagina, dan blijft het gesprek op één plek, Machaerus (overleg) 5 mrt 2016 17:52 (CET)

Impersonatie[bewerken]

Dat sjabloon kende je vast nog niet - zie hier. Collegiale groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2016 20:45 (CET)

Ik was m net aan het zoeken, dank je! Machaerus (overleg) 11 mrt 2016 20:46 (CET)

Eterdicipline[bewerken]

Hoi Machaerus. Het bestaat wel, maar dan als etherdiscipline. Misschien is het nog wel E ook.Lach Sander1453 (overleg) 16 mrt 2016 15:17 (CET)

Hoi Sander, ben ik helemaal met je eens, maar met deze spelfout en deze inhoud was het niet erg zinvol. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 16 mrt 2016 15:28 (CET)
Inderdaad. Sander1453 (overleg) 16 mrt 2016 15:30 (CET)

Overleg gebruiker:Studio Job[bewerken]

Je plaatste net een aantal sjablonen op Overleg gebruiker:Studio Job, maar er is geen gebruiker met deze gebruikersnaam. Sjoerd de Bruin (overleg) 17 mrt 2016 13:13 (CET)

Dank je, ik zag het te laat, excuus. Ik werd door het verzoek op REGBLOK op het verkeerde been gezet. Groet, Machaerus (overleg) 17 mrt 2016 13:14 (CET)

Nakijkverzoek[bewerken]

Zou je gezien de bewerkingen van dezelfde herhaaldelijk teruggedraaide persoon op Assyrische genocide ook eens naar deze bewerking van hem willen kijken? Groet Toth (overleg) 21 mrt 2016 00:59 (CET)

Ik sterk de indruk dat het hier gaat om POV-pushing in het naamconflict Syrische christenen, waarbij het op één lijn stellen van antieke benamingen en hedendaagse benamingen het een aannemelijke klank geeft, maar voorbijgaat aan de complexiteiten die de volkenkundige lijnen in de tussenliggende 2000 à 2500 jaar beïnvloed hebben of kunnen hebben. Vaak zijn dergelijke overtuigingen in feite een verkapte poging zich (ondanks de hedendaagse minderheidspositie) op een roemrijk verleden te kunnen beroemen. Hoe de hedendaagse gevoeligheden rondom die naamgevingen vandaag de dag exact liggen weet ik niet precies (al wekt het lemma over het naamsconflict bij mij wel een neutrale indruk), maar het lijkt er sterk op dat deze persoon er zijn of haar missie van maakt een van die zijden als waarheid te promoten. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 21 mrt 2016 07:28 (CET)
Zag het ook al, teruggezet naar de laatste neutrale versie. Indien dit doorgaat moet helaas maar weer eens beveiliging volgen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2016 08:10 (CET)
Dank je. Ik wilde er na een korte onderbreking net mee verder gaan, maar fijn dat jij het al hebt opgepakt. Ik zal nog wel een berichtje op de OP van deze persoon zetten, want dat was nog niet echt gebeurd. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 21 mrt 2016 08:31 (CET)

Fast Delete 4.5.3 - update voor GlobalReplace[bewerken]

Hoi! Ik heb Fast Delete bijgewerkt naar versie 4.5.3. Daar heb ik detectie voor GlobalReplace-bewerkingen in gestoken. Dat zorgt ervoor dat die niet mee worden geteld als "een onbekende gebruiker", waardoor meer verwijderingen (bijna alle) automatisch zouden moeten lukken met één druk op F8. Problemen mag je nog steeds melden. Ook pagina's waarop enkel de reden wordt ingevuld, en waar niet wordt verder gegaan met verwijderen, mag je melden. Dan kan ik de reden achterhalen. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 1 apr 2016 18:50 (CEST)

Ik heb vanmorgen 4.5.4 uitgebracht om een klein probleempje op te lossen. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 2 apr 2016 10:45 (CEST)
Hoi, geweldig, dank je voor de melding. Ik heb 4.5.4 nu geïnstalleerd. Ik ondervind sowieso weinig problemen bij het gebruik van deze tool - pagina verwijderen is letterlijk één druk op de knop. Ik heb (net als jij/jouw bot) inmiddels heel wat pagina's verwijderd - ongelooflijk hoeveel tijdsbesparing dit al heeft opgeleverd. Maar inderdaad, af en toe blijft hij hangen na het invullen van de verwijderreden en moet je zelf nog op 'verwijderen' klikken, of soms verwijdert hij na enige aarzeling wel, maar blijft de pagina nog open staan. Wanneer ik dit weer tegenkom, zal ik hieronder de pagina's in kwestie melden. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 2 apr 2016 11:56 (CEST)
De volgende pagina bleef hangen:
  • deze pagina bleef hangen; na even wachten werd hij wel verwijderd, maar het scherm sloot niet automatisch
Machaerus (overleg) 4 apr 2016 09:26 (CEST)
Die pagina werkt wel gewoon bij mij. Als je dat nog eens voorhebt, moet je eens kijken in de Browserconsole (CTRL+Shift+J) of daar foutmeldingen van Fast Delete tussenstaan. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 4 apr 2016 16:05 (CEST)
Doe ik! Maar het is moeilijk om fouten te vinden; ik heb vandaag tussen de 300 en 400 pagina's afgehandeld en op bovengenoemde na, werkte alles probleemloos (wat natuurlijk vooral positief is Glimlach) Machaerus (overleg) 4 apr 2016 17:06 (CEST)

Firepatrol[bewerken]

Hoi. Markeer jij ook vaak ongecontroleerde bewerkingen als gecontroleerd? Firepatrol maakt het je makkelijker. Werkt ook op Chrome, Opera etc! Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 4 apr 2016 20:29 (CEST)

ik zal er eens naar kijken, tot nu toe markeer ik handmatig. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 4 apr 2016 23:02 (CEST)
Hmmm het leek in eerste instantie best handig, tot ik begon te typen - toen bleek die sneltoets m ineens een handicap. Ik denk dat ik toch liever handmatig blijf markeren. Machaerus (overleg) 5 apr 2016 09:06 (CEST)
Hoi! Waarin begon je te typen? Ik heb er een nieuwe versie opgezet, die nu F9 gebruikt. Werkt die wel goed voor jou? Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 5 apr 2016 10:50 (CEST)
Nadat ik een bepaalde wijziging had gemarkeerd, wilde ik een bericht plaatsen op de overlegpagina van degene die de wijziging had gemaakt. Maar telkens als ik de 'm' gebruikte, kreeg ik een mediawiki-foutmelding. Wat is het voordeel van markeren met een toets boven een muisklik? Voor mijn gevoel is één handeling die vervangen wordt door één andere handeling, of zie ik iets over het hoofd? Machaerus (overleg) 5 apr 2016 11:00 (CEST)
Hoi! Dat is vreemd, want die fout krijg ik niet. Het voordeel is dat mijn handen op het toetsenbord kunnen blijven. Ik zou ook een functie kunnen toevoegen die de pagina na het markeren afsluit, lijkt je dat zinvol? Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 5 apr 2016 11:51 (CEST)
Ik ben tot nu toe nog niet overtuigd van het voordeel. Maar dat komt misschien ook omdat ik sowieso niet via het toetsenbord markeer, maar met de muis. Want hoe selecteer je dan een wijziging die je eventueel wilt markeren via je toetsenbord? Machaerus (overleg) 5 apr 2016 11:52 (CEST)
Ik gebruik Firepatrol's functie om te markeren en daarna gebruik ik "x" van Fast Delete om een pagina te sluiten. Een wijziging openen met het toetsenbord is inderdaad een beetje moeilijker, maar dat gaat ook met het nodige drukken op de Tab-toets en vervolgens Enter. Ik heb deze tool ontwikkeld omdat ik JavaScript 95% van de tijd heb uitgeschakeld voor Wikipedia om pagina's sneller te laten laden. Het "markeer als gecontroleerd" lukt dan wel, maar je wordt naar een andere pagina gestuurd en dat vond ik niet fijn. Ook kom je met deze tool direct op de volgende wijziging terecht na het markeren. Het gebruiken van deze tool was slechts een aanbeveling, maar als jij er het nut niet van inziet verplicht niemand je dit te gebruiken Knipoog. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 5 apr 2016 11:58 (CEST)
Ik heb javascript gewoon aan staan en zo'n whizzkid ben ik ook weer niet, haha. Vooralsnog blijf ik denk ik nog even op de huidige wijze doorgaan, misschien verander ik op een later moment nog wel van gedachten ;) Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 5 apr 2016 12:00 (CEST)

Bier en Filistijnen[bewerken]

Dag Machaerus, ik las zojuist je mooie artikel over de Filistijnen. Ze stonden er om bekend dat ze nogal verzot waren op bier brouwen én drinken. Sommigen beweren zelfs dat ze het hebben uitgevonden. In het artikel staat een foto van een Filistijnse bierkruik, maar verder geen info hierover. Misschien iets voor een uitbreiding? heinGlas z3.pngnlein'' 10 apr 2016 17:04 (CEST)

Beste Heinonlein, fijn dat je dit een mooi artikel vindt. Het is overigens niet alleen van mijn hand, al heb ik er inderdaad wel substantieel aan bijgedragen. Wat betreft dat bier: ik weet dat dit op allerlei websites wordt beweerd, grotendeels gebaseerd op oudere ideeën over de Filistijnen die weer zijn gebaseerd op een verwijzing in 1 Samuel. Sinds de opgravingen in Filistijns gebied in de afgelopen decennia is het beeld van de Filistijnen echter behoorlijk bijgesteld op allerlei punten. Op basis van de huidige inzichten zou je moeten zeggen dat het gevonden aardewerk suggereert dat ze mogelijk inderdaad wel wat bier dronken, maar toch voornamelijk wijn en dat er in dit opzicht geen aanwijsbaar verschil is met de situatie bij omliggende volken (waar ook wel bier werd gedronken, maar toch ook voornamelijk wijn). Traditioneel wordt een bepaald aardewerktype wel als bierkruik aangeduid, maar ook archeologen die deze typering blijven gebruiken, gaan er -voor zover ik heb kunnen vinden - vanuit dat deze traditionele aanduiding in zoverre ongelukkig is, omdat het erop lijkt dat ook deze kruiken vooral voor wijn werden gebruikt (Stager, Maeir, Killebrew). Bij Ashdod lagen in de Filistijnse periode grote wijngaarden en volgens Stager is de omgeving rond de Filistijnse steden okk niet geschikt voor het verbouwen van gerst. Dat de Filistijnen het bierbrouwen zouden hebben uitgevonden, lijkt me trouwens sowieso sterk; in Egypte werd al bier gedronken toen de Filistijnen als volk nog helemaal niet bestonden. Ik zal er binnenkort nog wel een keer naar op zoek gaan, maar omdat ik er in wetenschappelijke literatuur over de Filistijnen geen rechtvaardiging voor vind, lijkt het me op dit moment niet terecht daarover een paragraaf toe te voegen. Maar als jij wel literatuur hierover hebt, houd ik me natuurlijk warm aanbevolen. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 10 apr 2016 18:24 (CEST)
Dank voor je antwoord! Ik weet dat Ramses III ook wel 'n pintje lustte, maar dat was zo'n beetje in dezelfde tijd geloof ik. Goed in ieder geval dat je het hebt weggelaten; een zoektocht op internet leverde inderdaad alleen maar onbetrouwbare bronnen op met een hoog Donald Duck-gehalte. Werner Keller beweerde het ook, maar dat is alweer lang geleden. Bovendien heeft die beste man wel meer haastige conclusies gemaakt als je 't mij vraagt. Toch intrigeert het vraagstuk mij, dus ik zal ook eens wat gaan grasduinen. heinGlas z3.pngnlein'' 10 apr 2016 18:36 (CEST)
Ja, Werner Keller is inderdaad al lang geleden, toen er over de Filistijnen nog niet zoveel bekend was als tegenwoordig; bovendien is hij geen archeoloog of historicus, maar een journalist, dus bij die haastige conclusies die je noemt, kan ik me wat voorstellen (ik heb zelf zijn boek overigens niet gelezen). Volgens onze Engelse collega's komen de oudste recepten voor bier uit het vijfde millennium v.Chr. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 10 apr 2016 23:24 (CEST)
Dat artikel kende ik nog niet, maar het is me nu helemaal helder. Bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 11 apr 2016 07:27 (CEST)

Kleine verbeteringen in Fast Delete 4.5.5 en 4.5.6[bewerken]

Hoi. Ik heb even de tijd genomen vandaag om Fast Delete nog iets beter te maken. "Notificatie onbereikbare link weghaald" (door RobotMichiel1972 soms op overlegpagina's gezet) wordt nu ook herkend. Daarnaast zitten er een paar kleine verbeteringen in 4.5.5. Uiteraard beschikbaar op de gewoonlijke plaats. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 17 apr 2016 20:31 (CEST)

Hoi, dank je! ik installeer 'm (heb de afgelopen week wat minder tijd gehad door drukte IRL, maar dat komt wel weer) Groet, Machaerus (overleg) 19 apr 2016 12:08 (CEST)
Hij lijkt een behoorlijk stuk sneller geworden te zijn - of verbeeld ik me dat? :) Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 19 apr 2016 13:18 (CEST)
Hoi! Als hij sneller zou zijn, kan ik daarvan de oorzaak niet aanwijzen. Fijn dat je het wel zo ervaart dan! Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 19 apr 2016 18:04 (CEST)
dan ligt het misschien ergens anders aan (update van firefox?) hij werkt in elk geval prima en - inderdaad - lekker vlot, Machaerus (overleg) 19 apr 2016 19:10 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Bedankt voor je bijdrage!

Dankjewel voor jouw bijdrage aan het gendergap project. Samen werken we er op Wikipedia, maar ook op Wikimedia Commons en Wikidata, aan om vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen een groter aandeel te laten krijgen.

Te schrijven artikelen en resultaten
Sinds begin 2015 zijn er door de mensen die bijdragen al 366 nieuwe artikelen geregistreerd op de resultatenlijst. Daarnaast zijn er 29 artikelen aangevuld en met behulp van Wikidata is een lijst met zelfportretten van vrouwen gerealiseerd. Help jij ons mee om in 2016 de resultatenlijst op minimaal 500 artikelen te krijgen?

Doe mee - schrijf mee
De resultaten zijn een prachtig begin en we zijn erg gemotiveerd om de resultatenlijst nog langer te maken. Doe je met ons mee op de projectpagina op Wikipedia geeft je tips en links ter inspiratie. Daarnaast is er een actieve facebookgroep, waar altijd wel iemand online is om mee te overleggen.

Doe mee - deel je ideeën met ons
Wij zijn heel benieuwd naar jouw suggesties om de gendergap verder aan te pakken. Stuur je ideeën in! Ook horen we graag jouw verhaal. Waarom schrijf je op Wikipedia, aan welke onderwerpen, heb je iets meegemaakt dat je wilt delen? Jouw feedback wordt vertrouwelijk behandeld door de gendergap werkgroep en zal puur ten behoeve van evaluatie van ons project worden gebruikt. Mail jouw reactie naar Denise Jansen via jansen-at-wikimedia.nl.

Doe mee - aan een schrijfsessie in het land
We organiseren eens per maand een bijeenkomst op locatie (Gendergap WikiZaterdag), dan werken we samen verder. Dat is vooral heel gezellig en handig, overleg gaat dan nog makkelijker. Wanneer en waar deze dagen gepland zijn, kun je zien in de agenda.

Nogmaals dank en op naar de 500 artikelen!

Hartelijke groet, de Gendergap werkgroep.

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Waardering[bewerken]

Hierbij wil ik u even melden dat ik geschrokken ben van de hevige aantijgingen op de OP van Herodes de Grote. Het zijn ronduit beledigingen en onterechte beschuldigingen aan uw adres. Ik heb er daar op gereageerd en mijn door u gecorrigeerde bewerking toegelicht. In uw bewerkingen en reacties gaat u altijd zorgvuldig, vriendelijk en deskundig te werk. Dat waardeer ik zeer, ook als het betekent dat een bewerking afgekeurd wordt en ongedaan gemaakt. Hoewel je dergelijke beschuldigingen natuurlijk niet makkelijk van je afzet hoop ik toch dat u zich dit niet teveel aantrekt en op uw bewezen goede manier verder aan WP blijft werken. mvg. Kronkelwilg (overleg) 22 jun 2016 00:56 (CEST)

Hartelijk dank voor deze vriendelijke woorden. Inderdaad werk ik graag op basis van inhoud en argumenten en hoewel u en ik het niet altijd met elkaar eens zijn, is dat wel de manier waarop we samenwerken en dit heb ik ook nooit als onplezierig ervaren. De gebruiker in kwestie speelde in zijn overlegbijdragen echter zodanig schofferend op de man en probeerde dat later via de helpdesk nog eens dunnetjes over te doen (maar onverrichter zake), dat ik maar even wat afstand heb genomen. Ik zal er wel weer overheenkomen, maar de betreffende gebruiker en de pagina's waar deze zich mee bezighoudt, zal ik in elk geval mijden. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 28 jun 2016 14:18 (CEST)

Advies over terugplaatsverzoek[bewerken]

Beste Machaerus,
Op zoek naar een moderator met enige affiniteit met geschiedenis (dat viel niet mee) kwam ik bij jou terecht. Zou je willen bekijken of een terugplaatsverzoek kans maakt? Het gaat om het artikel Eerste Balinese expeditie. Vorige maand is dit verwijderd. Ik heb het uit Wikisage opgevist en herschreven vanuit naar mijn idee betrouwbare bronnen. Ik zou het jammer vinden als dit stukje geschiedenis verloren gaat, ook omdat de slechtere versie ervan nog gewoon bestaat ( op Wikisage en hier [3] ).
Het artikel staat in mijn kladblok. [4] Is het gedetailleerd genoeg of nu al te langdradig? Adviezen zijn welkom. vriendelijke groet,Koos van den beukel (overleg) 14 jul 2016 10:39 (CEST)

Een terugplaatsverzoek in de verwijderde vorm zal geen kans maken. Wél kan het lemma herschreven worden. Ik zie dat je dat al gedaan hebt op je kladbok en dat je om adviezen vraagt. Ik zal die adviezen op je eigen OP geven. Happytravels (overleg) 18 jul 2016 08:30 (CEST)