Overleg gebruiker:Madyno

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmerking over significantie Daar ben ik het wel mee eens. Simon


Vraag aan Madyno: Waarom heb mijn aanpassingen aan de definitie van Cronbachs Alfa teruggedraaid? De beschrijving die er nu op staat is onjuist. Mijn studenten raken hiervan in de war. Zie voor meer toelichting mijn Overleg pagina.--Mpaap (overleg) 7 jan 2015 13:46 (CET)

Vraag aan Madyno: Waarom heb je de verwarring scheppende herhalingen die ik uit Septimalenreeks verwijderd had weer teruggeplaatst? Zie Overleg:Septimalenreeks. Reinhard (overleg) 19 jan 2015 15:20 (CET)


Beste, De formulering die u gegeven heeft aan de Wet van Lenz is juist. Zie Overleg:Wet van Lenz. Gaat u zelf het artikel aanpassen of heeft u liever dat ik dat doe. Ik zal wel de tijd vinden om het nog voor het einde van deze week te klaren. lievenfr (overleg) 27 dec 2017 00:10 (CET)

Bedankt voor de aanpassing. Jammer dat je geen bronvermelding geeft voor de Engelse tekst, maar dat is natuurlijk niet per se nodig. Ik vraag me af hoe het komt dat een foute bewering 8 jaar lang kan blijven staan (zie versie van 15 september 2009) zonder dat iemand dat opmerkt.lievenfr (overleg) 28 dec 2017 12:00 (CET)
Zeer tevreden met de door jou ingevoerde externe link, die niets aan duidelijkheid overlaat. lievenfr (overleg) 28 dec 2017 17:50 (CET)

Erasmus Quelinus II[bewerken]

Beste, Volgens welke bron was Erasmus Quellinus II een leerling van Rubens? Als hofschilder was Rubens niet gebonden aan de regels van de Sint-Lucasgilde en moest hij zijn leerlingen dus niet laten inschrijven in de liggeren. Zeker in het verleden werd zowat iedereen die in de eerste helft van de 17de eeuw in Antwerpen kon schilderen meteen 'leerling van Rubens' genoemd, terwijl recente biografen (o.a. Nils Büttner) dit zeer in twijfel trekken. Dit geldt ook voor de zgn. beroemdste leerling van Rubens, Van Dyck, die werd opgeleid door Van Baelen en achteraf in het atelier van Rubens terecht kwam. Men ziet wel dat heel wat Antwerpse meesters met Rubens samenwerkten en op die manier een soort "masterclass" bij hem volgden. Trouwens: had Rubens wel de tijd om leerjongens op te leiden? "Na zijn opleiding bij Rubens in de jaren 1633 - 1634 werd Erasmus Quellinus II meesterschilder in het Antwerpse Sint-Lucasgilde": In 1633 was Erasmus Quellinus al 26 jaar - is dat niet wat laat voor een "opleiding". Hij wordt in 1634 werd vermeld als "discipel" van Rubens, maar die term wordt ook gebruikt i.v.m. Van Dyck (in het contract voor de plafondschilderingen in de Sint-Carolus Borromeuskerk), terwijl VD nooit 'leerling' van Rubens is geweest in de strikte zin van het woord. Vandaar dat dit wellicht ook geldt voor Erasmus Quellinus II.

Geplaatst door Fred Vanderpoorten op 2019-02-18

@Fred Vanderpoorten: U bent beter op de hoogte dan ik. In feite ben ik helemaal geen kenner, maar in een toenmalige zoektocht naar een aantal Vlaamse schilders kwam ik ook deze tegen, zonder vermelding in Wikipedia. Ik heb mij toen verlaten op de Duitse Wikipedia, om er in ieder geval voor te zorgen dat Erasmus Quellinus II in Wikipedia werd genoemd. Het staat u geheel vrij, en het lijkt me goed, het lemma gefundeerd aan te passen. Madyno (overleg) 18 feb 2019 14:37 (CET)