Overleg gebruiker:Maniago/Archief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Filing cabinet icon.svg Overleg Maniago, Archief 1
Dit is een archiefpagina. Hier geen nieuwe berichten plaatsen A.U.B.
Deze pagina bevat oud overleg van 20 september 2005 t/m december 2006 12:22

---->Voeg een nieuw bericht toe op mijn overlegpagina<-----
Filing cabinet icon.svg
Hallo Maniago, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.915.974 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Aleichem 20 sep 2005 17:43 (CEST)

Roodlicht (reversed timing).gif Laatste bericht van CommonsDelinker

Taalvaardigheid

Animated-Flag-Netherlands.gif
Deze gebruiker heeft het nederlands als moedertaal
Animated-Flag-United-Kingdom.gif This user is able to contribute with an intermediate level of English
Animated-Flag-Germany.gif Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.

Inhoud

Archieven
2005/6 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013/14

Meetsystemen
Wikimood-NL 00.png

Humeur

Wikistress prima.jpg

Stress

Moodmeter-NL 4.JPG

Algemeen

Moodmeter-4.png

Schaal

Barn star free zone.png


Ter informatie[bewerken]

Beste Maniago,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven. 22 okt 2005 19:13 (CEST)

King kong posters[bewerken]

Posters van King Kong zijn van Toho Co. Ltd.™, dus als je de disclaimer leest zie je dat die NIET vrij verspreidbaar zijn. Michiel1972 24 okt 2005 18:48 (CEST)

screenshots en covers[bewerken]

Afbeeldingen van de engelse wiki kan je niet altijd op de Nederlandse gebruiken. Screenshots en covers zijn b.v. niet toegestaan omdat we geen fairuse licentie accepteren. Michiel1972 24 okt 2005 19:00 (CEST)

Warcraft[bewerken]

Hoi Maniago. Prima artikelen over Warcraft! Ga zo voort!! Groeten van een andere (ooit) Warcraft-fan. Willemo 24 okt 2005 23:46 (CEST)

Ik ben niet echt een warcraftfan, maar hou wel van andere computerspellen. Ik zag dat je veel schrijffouten aan het verbeteren bent (meervoud van elf). Bij het herstellen van dit soort fouten kun je het best aangeven dat het een kleine wijziging is. Dat maakt het controleren door andere mensen soms wat makkelijker. PatrickVanM 25 okt 2005 08:13 (CEST)

Power Rangers: Wild Force[bewerken]

Mooi artikel over Power Rangers: Wild Force! Dennis 23 apr 2006 16:55 (CEST)

Police Academy[bewerken]

Misschien kun je die info beter toevoegen in de links die helemaal onderaan staan? Adnergje (overleg) 18 jul 2006 19:57 (CEST)

De informatie die ik zojuist heb toegevoegd over de zeven films is maar een korte weergave waar die film over gaat. Ik ben van plan om voor elk van de afzonderlijke films ook artikelen te schrijven met een meer gedetailleerdere samenvatting. Maniago 18 jul 2006 20:04
Oké! Super! Ik heb jouw antwoord naar hier verplaatst, om het gesprek overzichtelijk te houden Adnergje (overleg) 18 jul 2006 20:07 (CEST)

Sjabloon:Infobox Game[bewerken]

kan je mij vertellen waarom je het sjabloon weer helemaal heb terug gebracht naar wat het was? zou lijkt het niet meer op de andere sjablonen op wikipedia Crazyphunk 25 sep 2006 19:30 (CEST)

Vandalismebestrijding[bewerken]

Hoi Maniago, ik zie dat je vandalisme op Klaverjassen hebt proberen te verwijderen. Da's helaas maar deels gelukt, ik denk dat je in plaats van regels verwijderen beter kunt reverten naar de versie voordat de vandaal in kwestie eraan heeft gezeten (er was nl. nog meer weggehaald). Maar toch bedankt voor de moeite, wordt zeer gewaardeerd! --Brinkie 15 okt 2006 19:22 (CEST)

Vandalismebestrijding[bewerken]

Bedankt dat je mee helpt, zou je ook de dossiers kunnen bijhouden van de "daders" ? Mvg, SanderK 16 okt 2006 12:59 (CEST)

mededeling achteraf[bewerken]

Beste Maniago, Ik was net bezig (helaas anoniem had ik ook niet beseft) om een sjabloontje aan te vullen. Kan jij er aan dat het in Wikipedia past! Waarom, en zet a.u.b. anders wat op de overleg pagina (of ben ik te snel, dat kan natuurlijk ook). In ieder geval laat wat van je horen (reageer a.u.b. hieronder, dan hoef ik niet zo te zoeken). --Oesermaatra0069 18 okt 2006 13:48 (CEST)

zojuist sjabloon verwijderd. Dacht even verkeerd na..--Oesermaatra0069 18 okt 2006 13:56 (CEST)
Okee - Maniago 18 okt 2006 14:21 (CEST)

Vandalismebestrijding[bewerken]

Hoi Maniago, ik zie dat wij heel vaak tegelijk aan het vandalfighten zijn, heel mooi! Zojuist wilde ik een waarschuwing toevoegen aan een anoniem IP, zag ik dat jij dat al gedaan had en de tekst 'Blok gewenst!' erbij hebt gezet. Dat hoort niet daar thuis, maar hier (en dan wordt het deze pagina). IP adres invullen in sjabloontje (voorbeeld staat erbij), korte reden, vier tildes, opslaan en klaar is je blokkadeverzoek. De link staat ook rechts onderaan het vandalismewaarschuwingssjabloon. Een moderator zal dan je verzoek in behandeling nemen. Succes verder! --Brinkie 19 okt 2006 09:31 (CEST)

Bedankt voor de tip. Maniago 19 okt 2006 09:32 (CEST)

markeren als gecontroleerd aub[bewerken]

Hallo Maniago, wil je aub markeren na een rv (bv bij Samson en Gert), anders doen we dubbel werk, bvd, mvg, --EdwinB 20 okt 2006 09:29 (CEST)

Normaal markeer ik gecontroleerde artikelen ook wel. Maar als ik ergens vandalisme aantref revert ik dat eerst, maak dan een notitie in het dossier van de vandaal, en ga dan terug om zowel de vandalistische wijzigingen als mijn eigen revert te markeren als gecontroleerd. Maniago 20 okt 2006 09:43 (CEST)
Das mooi, maar er zijn vaak meerdere bewerkingen gedaan waardoor je verder terug moet kijken en markeren, vandaar mijn verzoek, groet, --EdwinB 20 okt 2006 10:01 (CEST)
Zal het in gedachten houden Maniago 20 okt 2006 11:47 (CEST)
Ik kwam ook een anonieme bewerking tegen die al door jou was gerevert. Ik zou het ook zeer op prijs stellen dat je het markeren van deze anoniempjes niet vergeet;) Roelzzz Flag of the Netherlands.svg 20 okt 2006 14:08 (CEST)

Vandalismebestrijding deel 2[bewerken]

Bosje bloemen.png
Hoi Maniago, bij deze een bedankje voor je hulp bij vandalismebestrijding!! Groet ɘVe Roept u maar! 20 okt 2006 09:31 (CEST)
Sluit ik me bij aan, maar nogmaals verzoek tot markeren. --EdwinB 20 okt 2006 09:36 (CEST)
Okee Maniago 20 okt 2006 11:47 (CEST)

Dankjewel...[bewerken]

... voor de revert op mijn gebruikerspagina! Groetjes ɘVe Roept u maar! 23 okt 2006 09:12 (CEST)

Graag gedaan - Maniago 23 okt 2006 09:16 (CEST)

Area010[bewerken]

Beste Maniago,

Het lijkt mij verstandig om wikipedia uit te breiden met informatie over incubators in Nederland. Net als dat er een overzicht is te vinden van politieke partijen is het ook fijn dat er een overzicht van incubators op wikipedia staat. Er is veel behoefte alle initiatieven rondom de kenniseconomie toe te lichten en te categoriseren. Ik zou het dan ook op prijs stellen indien deze pagina's zouden blijven bestaan. opbouwende kritiek is natuurlijk altijd welkom, echter gelijk nomineren om weg te halen begrijp ik echt niet. Ik hoop dan ook dat ik je mening zoals verwoord op de verwijderlijst kan veranderen.

Met vriendelijke groet,

Joost

Er stond al een pagina over een Incubator (SOIL) op de verwijderlijst, met daarbij het commentaar dat de rest ook op deze lijst moest worden geplaatst. Dat vatte ik nogal letterlijkop, dus zodoende....
In elk geval zullen deze pagina's over twee weken worden beoordeeld door een andere gebruiker, en als die vind dat ze mogen blijven zal ik ze niet opnieuw nomineren voor verwijdering. Maniago 23 okt 2006 18:14 (CEST)

Nieuwe artikels[bewerken]

Hey, wat ik me zo even spontaan afvroeg: In je gebruikrsboxen staat dat je meer dan 25 nieuwe artikels begonnen bent. Proficiat, maar nu het vraagje. Heb je die zelf geteld/onthouden, of bestaat daar een link voor? Alvast bedanktJolien 1 nov 2006 13:21 (CET)

Op mijn gebruikerspagina staat een overzicht van alle artikelen die ik ooit heb gestart (gecontroleerd via de geschiedenis van elk artikel).


Sjabloon:Bedrijfsinformatie[bewerken]

Hallo Maniago, op Sjabloon:Bedrijfsinformatie - RTS had je nuweg gezet omdat het onzin leek. Het is echter een onderdeel van de serie sjablonen waar ook Sjabloon:Bedrijfsinformatie - NASDAQ en Sjabloon:Bedrijfsinformatie - Euronext bij horen en bovendien was het sjabloon bij het artikel Norilsk Nikkel in gebruik. Ik heb daarom het sjabloon hersteld. Of een sjabloon gebruikt is kan je zien door bij als je op de pagina van sjabloon staat, links op de link "Links naar deze pagina" te klikken. Graag volgende keer even op letten. Groetjes, Robotje 2 nov 2006 16:03 (CET)

Ik zal er voortaan op letten. Ik was een nogal overenthousiast bezig met vandalisme bestrijden - Maniago 2 nov 2006 19:08 (CET)
Ach die dingen gebeuren soms. Vandalisme bestrijden is belangrijk dus ga vooral door maar blijf kritisch. - Robotje 2 nov 2006 23:10 (CET)

dank je wel![bewerken]

Bedankt voor het filmsjabloon op The Lost City. Groeten, Elly 4 nov 2006 17:24 (CET)

Graag gedaan. Maniago 5 nov 2006 08:15 (CET)

Redirect Rittenregistratie[bewerken]

Hoi Maniago,

Ik zie (na een bwc, we zijn vaak tegelijk bezig ;-)) dat je een redirect hebt aangemaakt naar Kilometerregistratie, maar dat artikel heb je voor verwijdering aangemerkt. Had je niet beter hier ook een wegsjabloon aan kunnen toevoegen of dit op de verwijderlijst melden? Met collegiale anoniemencontrolerende groeten, Brinkie 8 nov 2006 09:32 (CET)

Achteraf gezien zou dat inderdaad een betere oplossing geweest zijn. Maniago 8 nov 2006 10:24 (CET)

Complimentje[bewerken]

Hallo Maniago! Wil ff zeggen dat je goed bezig bent :D Groetjes Emmelie 8 nov 2006 15:29 (CET)

bedankt **Man!agO** 8 nov 2006 15:30 (CET)

Moderator worden?[bewerken]

Ha vandaalbestrijdmakker ;)

Ik zag dat jij en ik druk bezig waren de vandaal te bestrijden die telkens op Wouter Bos aan het kliederen was. Heb 'm al op de lijst van blokkadeverzoeken gezet, met tevens het verzoek om alle pagina's over lijsttrekkers semibeveiligd te maken.

Serieus: wil je je niet aanmelden als moderator? Je voldoet aan de aanmeldingseisen (ik niet, ben pas anderhalve maand geregistreerd als gebruiker) en je bent gewoon goed bezig. Mijn stem heb je in ieder geval :)

--Brinkie 9 nov 2006 09:29 (CET)

Moderator worden is nogal wat. Ik ben weliswaar al meer dan een jaar geregistreerd op Wikipedia, maar ik ben nog maar sinds een maand echt actief bezig met vandalismebestrijding. Ik zal er over nadenken, maar voorlopig blijf ik nog even gewoon een gebruiker. Maar toch bedankt. **Man!agO** 9 nov 2006 09:37 (CET)

Helemaal eens met Brinkie (die er overigens zelf ook eens over na zou moeten denken als-ie lang genoeg is aangemeld, maar dat terzijde ;-))! Hoe lang je actief bent met vandalismebestrijding maakt niet zoveel uit voor een eventuele aanmelding hoor. Maar goed, ik wilde je hier alleen maar even laten weten dat ik je bijdragen bijzonder waardeer! Lach - ɘVe Roept u maar! 9 nov 2006 15:35 (CET)

Ik, moderator worden? Reserveer dan alvast een plaatsje in een afkickkliniek voor wikiverslaafden Knipoog --Brinkie 9 nov 2006 16:07 (CET)
Daar heb ik allang voor mezelf gereserveerd Lach - ɘVe Roept u maar! 9 nov 2006 16:10 (CET)
Ik heb even gekeken bij de voorwaarden. Een daarvan is dat je als Moderator een geldig wikipedia e-mail adres moet hebben. Wat voor soort e-mail adres houd dit precies in? **Man!agO** 9 nov 2006 15:46 (CET)

Gewoon een normaal e-mail adres. Wanneer je bij mij op "e-mail gebruiker" klikt krijg je ook m'n e-mail adres niet te zien, dus wat voor adres het precies is maakt niet uit, als je het maar met enige regelmaat kunt lezen. Je moet als mod alleen wel in je voorkeuren hebben aangegeven dat je bereikbaar moet zijn per mail, en het e-mail adres dus invullen. Groetjes ɘVe Roept u maar! 9 nov 2006 15:50 (CET)

Bedankt voor de tip.
Ik zal nog even nadenken over het moderatorschap, maar ik denk dat ik wel een poging ga wagen komend weekend. **Man!agO** 9 nov 2006 19:11 (CET)


Gefeliciteerd Brinkie en Eve. Het is jullie gelukt mij over te halen. Vanaf vandaag heb ik me kandidaat gesteld voor het moderatorschap.
**Man!agO** 12 nov 2006 15:34 (CET)

Gaaf :D succes! ɘVe Roept u maar! 12 nov 2006 16:38 (CET)

Reverse pagina "Seksuele volkstaal en eufemismen"[bewerken]

Beste Maniago,

Gisteren heb ik een wijziging gemaakt op de pagina "Seksuele volkstaal en eufemismen". Naar mijn idee was dit een normale bijdrage en geen vandalisme. Toch is deze gereversed en krijg ik een waarschuwing als anonieme gebruiker.

Is dit niet een beetje overgereageerd? Ik probeer, zij het zonder account, net zo goed mijn steentje bij te dragen.

Met vriendelijke groet, Mark

Beste Mark
Sorry voor de wat late reactie, maar ik had gisteren alleen 's ochtends tijd voor Wikipedia. Misschien was mijn reactie inderdaad een beetje overgereageerd, maar jouw wijziging kwam bij mij over als vandalisme. Waarschijnlijk zou ik het niet hebben gereversed als deze wijziging door een geregistreerde gebruiker was gedaan, maar naar mijn mening kun je bij anonieme wijzigingen in het geval van twijfel maar beter voor de zekerheid reversen. Immers, het overgrote merendeel van vandalisme op Wikipedia word gepleegd door anonieme gebruikers.
In elk geval mijn excuses als ik onterecht iets heb teruggedraaid. **Man!agO** 11 nov 2006 13:08 (CET)
Dank je voor de uitleg, Maniago :). Je hebt uiteraard gelijk dat het grootste deel van vandalisme door anonieme gebruikers wordt gepleegd, daar had ik ook bij stil kunnen staan dus terecht dat je daar alert op bent. Wellicht ga ik me alsnog eens registreren, dat geeft ook van mijn kant wat meer duidelijkheid. Groet, Mark

Juliaan Lampens[bewerken]

Hallo,

Ik ben volledig nieuw op wikipedia en heb gisteren voor het eerst een artikel geplaatst over juliaan lampens, nu staat erbij dat er een paar wijzigingen moeten gebeuren, kan u me soms vertellen waarover dit dan gaat zodanig dat ik aanpassingen kan maken.

--81.82.177.224 12 nov 2006 14:57 (CET) dbd

Hallo anonieme gebruiker. Dit zijn een paar punten die nog mankeren aan uw artikel:
  1. De opening: een artikel begint doorgaans met een openingsalinea waar geen kopje bovenstaat, en waarin kort word samengevat waar het artikel over gaat. In de eerste zin van deze openingsalinea staat het onderwerp van het artikel vet gedrukt.
  2. Categoriën en interwiki’s: probeer het artikel in een of meer categorieën te plaatsen en eventuele interwiki’s naar hetzelfde artikel in anderstalige Wikipedia’s aan te brengen.

Voor een gedetailleerd overzicht, zie: Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel. Ik hoop dat dit u een beetje op weg helpt. -- **Man!agO** 12 nov 2006 15:09 (CET)

Aanmelding moderatoren[bewerken]

Proficiat en veel succes met je aanmelding Maniago. Opgepast met wat je hierop antwoordt. Hou er rekening mee dat wat je verklaart eeuwig tegen je kan gebruikt worden. Persoonlijk zie ik niet in waarom een antivandalismemod per se aan beleid zou móeten doen, maar afijn. Groeten, Dolledre Overleg 12 nov 2006 22:40 (CET)

Chat?[bewerken]

Hoi Maniago, ik zie je vele verzoeken aan moderatoren. Is het misschien een idee een kijkje te nemen op de chat? Daar kunnen de mods je sneller helpen dan als je het op de verzoekpagina plaatst. Adnergje (overleg) 13 nov 2006 12:02 (CET)

Het is inderdaad wel lastig dat "Direct te verwijderen pagina's" en "verzoeken voor blokkades" soms erg lang blijven staan zonder dat er wat mee gebeurt. Ik zal die chat mogelijkheid dus eens bekijken. Bedankt voor de tip **Man!agO** 13 nov 2006 12:48 (CET)

Samenvatting[bewerken]

Hoi Maniago! Zou jij willen proberen je bewerkingssamenvattingen altijd in te vullen? Dat is wat handiger als je snel wilt kijken wat iemand gedaan heeft. Emmelie 13 nov 2006 12:57 (CET)

okee **Man!agO** 13 nov 2006 12:59 (CET)

Wikipediachat[bewerken]

Hoi Maniago, misschien is het (voor zolang het nog nodig is) handig als je eens komt kijken in het IRC-kanaal van Wikipedia op Wikipedia:Wikipediachat. Je kunt dan sneller blokverzoeken doen en snel overleggen met anderen. Groeten, Koen Reageer 13 nov 2006 16:25 (CET)

Je hebt zojuist zelf gezien dat ik het gevonden heb. In elk geval blokverzoeken zal ik daar (zolang het nog nodig is) doen. **Man!agO** 13 nov 2006 18:17 (CET)

Marvel[bewerken]

Beste Maniago, bedankt voor het aanmaken van de artikelen over de Marvel stripfiguren. Een klein puntje waar ik je op zou willen wijzen is de categorisering. De Categorie:Superheld uit Marvel Comics geeft al aan dat het ook in de categorie marvel-stripfiguur thuishoort, dus deze zou je niet hoeven mee te geven. Veel succes met je overige artikelen. M.v.g, dryke 13 nov 2006 18:20 (CET)

IRC[bewerken]

je bent nogal hit-and-run op IRC, dus maar via hier, !mod geeft een allarm bij moderators aanwezig op IRC. henna (00) 14 nov 2006 14:12 (CET)

Ik bezoek IRC eigenlijk alleen om vandalisme te melden, dus ik ben inderdaad steeds maar kort aanwezig. Bedankt voor de tip. **Man!agO** 14 nov 2006 14:18 (CET)

15 nov 2006 12:03 Maniago (Overleg | bijdragen) (revert) [place][bewerken]

Hallo Maniago, fijn dat je dit doet, maar zou je ook willen markeren als gecontroleerd. Nu loop ik een half uur later achter de feiten aan. bvd, groet, --EdwinB 15 nov 2006 12:35 (CET)

W.S.V. Ceres[bewerken]

Verander aub niets meer op de pagina w.s.v. ceres. Jij hebt nu twee veranderingen aangebracht dat ik weer moet gaan terug draaien...

verwijdering noord[bewerken]

U verwijderde een bericht vanwege copyright schending, maar dat was een internet pagina die ik zelf had geschreven

Pagina's waarvan de tekst letterlijk gekopieerd is van een andere website worden vrijwel altijd voor de zekerheid genomineerd voor verwijdering. Schending van auteursrechten kan Wikipedia namelijk in de problemen brengen. Als u het niet eens bent met deze verwijdering omdat u, naar eigen zeggen, zelf de auteur van de originele website bent (en er dus geen auteursrechten worden geschonden), kunt u dit aangeven op de verwijderlijst waar uw pagina nu opstaat. **Man!agO**16 nov 2006 07:11 (CET)

GEKLIEDER :S[bewerken]

welk geklieder. Oh het kan zijn dat ik niet was ingelogd en dat u het daarom als geklieder beschouwde;-) 86.80.54.3 16 nov 2006 12:29 (CET)Gebruiker:Twtje 16 nov 2006 12:30 (CET)

Inderdaad. Als u iets wilt wijzigen op uw gebruikerspagina, doe dat dan als aangemeld gebruiker. Want het zomaar veranderen van tekst op andermans gebruikerspagina door een anoniem gebruiker komt bij mij over als vandalisme (zeker gezien het vele anonieme vandalisme op Wikipedia), en ik kan niet weten dat die anonieme gebruiker toevallig de persoon is van wie die gebruikerspagina ook is. **Man!agO** 16 nov 2006 12:36 (CET)

dat klopt, foutje van mij. kunt u het terugdraaien?

Okee. Ik zie dat u zelf de door mij teruggedraaide bewerking op uw gebrruikerspagina weer heeft aangebracht, en ik heb de laatste melding over geklieder in het vandalismedossier van Gebruiker:86.80.54.3 verwijderd. **Man!agO**16 nov 2006 13:25 (CET)

Lluís Domènech i Montaner[bewerken]

Hoi,

Ik heb het artikel Lluís Domènech i Montaner verder bewerkt. Als jij en Gebruiker:Roelzzz er accoord mee zijn, kunnen de wiu nu wel weghalen.

groeten, Jvhertum 16 nov 2006 15:15 (CET)

Roelzz was me net voor bij het weghalen van het wiu sjabloon. Het is goed zo. Voortaan a.u.b. ook even op de verwijderlijst melden dat je een artikel dat het wiu sjabloon had hebt aangepast. **Man!agO** 16 nov 2006 15:19 (CET)
Okee, bedankt! Jvhertum 16 nov 2006 15:21 (CET)

antwerpse handjes[bewerken]

Ik heb geen enkele referentie op wikipedia kunnen vinden hierover, vandaar de toevoeging.

Kan wel zijn, maar een artikel waarin enkel het sjabloon "beginnetje" staat is geen beginnetje maar een leeg artikel. Er moet ook minstens 2 - 3 regels tekst staan, waar een andere gebruiker dan eventueel mee verder kan gaan. **Man!agO** 17 nov 2006 09:30 (CET)

Benazir Bhutto[bewerken]

Op Benazir Bhutto staat weer dezelfde foto die jij eerder vandaag verwijderd hebt, maar ik weet er te weinig vanaf, wil jij er nog even naar kijken ? - Erik Baas 17 nov 2006 15:59 (CET)

De reden dat ik deze pagina vanmiddag terugdraaide naar die met de oude foto was omdat de nieuwe foto niet in beeld kwam. Er stond enkel in rode letters dat er een afbeelding was geplaast. Nu staat de nieuwe foto er wel, maar aangezien hij genomineerd is voor verwijdering zal hij wel spoedig weer worden weggehaald. **Man!agO** 17 nov 2006 17:47 (CET)
OK, dank je. - Erik Baas 17 nov 2006 18:28 (CET)


Geklieder (2)[bewerken]

Ik zie dat je actief bent met het kijken naar geklieder van artikelen (o.a. Toetanchamon en de Nijl) en dat vind ik heel goed (ga zo door). Mag ik je er op wijzen dat dit tooltje bestaat? En als je geinteresseert bent in Oudheid of Egyptologie mag ik je dan wijzen op portaal:Egyptologie of portaal:Oudheid ? Groetsels --Oesermaatra0069 17 nov 2006 22:56 (CET)

Het is niet zozeer dat ik (enorm) geinteresseerd ben in oudheid (hoewel ik het wel leuk vind om over te lezen). Ik controleer gewoon alle anonieme wijzingen op vandalisme, ongeacht in wat voor soort artikel dit is. En dat doe ik over het algemeen via de recente wijzigingen lijst, het venster op mijn gebruikerspagina en via de controlelijst. Voor dat laatste gebruik ik de overigens wel een toolbox. **Man!agO** 18 nov 2006 08:32 (CET)

Gefeliciteerd[bewerken]

Gefeliciteerd met je moderatorschap. Veel plezier en succes ermee! Tomgreep (overleg) 19 nov 2006 15:41 (CET)

Van mij ook van harte gefeliciteerd en ook heel veel succes en plezier. Kameraad Pjotr 19 nov 2006 15:41 (CET)
Bosje bloemen.png
en van mij ook! Veel succes :-) - ɘVe Roept u maar! 20 nov 2006 09:35 (CET)
Gefeliciteerd en succes! Erwin85 20 nov 2006 13:12 (CET)
Gefeliciteerd! Veel succes en vooral plezier! :) Emmelie 20 nov 2006 16:21 (CET)
Congratulazioni! En veel succes met je nieuwe job! Groeten, Koen Reageer 20 nov 2006 17:39 (CET)
Gefelicinasibami! Zag net dat een artikel dat ik wilde nuweggen door jou was verwijderd, mooi man! --Spuit elf Brinkie 22 nov 2006 15:50 (CET)

De Leiband[bewerken]

De ano-wijzigingen aan dit artikel waren door mij aangebracht, maar mijn login gegevens waren in de tussentijd verloren gegaan. Ik heb het artikel gerevert naar de ano-wijzigingen (en dan nog wat). - Maarten Flag of the Netherlands.svg (Overleg) 19 nov 2006 20:35 (CET)

Marveldatabase Project[bewerken]

Beste Maniago,

Graag wil ik je de site Marveldatabase.com onder de aandacht brengen.

Sindskort ben ik ism met www.marveldatabase.com begonnen aan een Nederlandse versie:

www.nl.marveldatabase.com

Hiervoor ben ik op zoek naar mensen die mij hieraan mee willen helpen.

Graag nodig ik je van harte uit! en vertel het voort!!!

Groet, Peter Wildenbeest

Ik heb even gekeken, en best een interessant project. Je kan in elk geval de artikelen die ik reeds geschreven heb voor de Nederlandstalige Wikipedia gebruiken voor deze database. Ik zal toch voornamelijk de artikelen over Marvel hier blijven plaatsen, maar ik zal links aanbrengen naar het Marvel Database project. En alles wat ik hier schrijf kan voor de database gebruikt worden. **Man!agO** 20 nov 2006 07:08 (CET)

Bedankt voor het plaatsenn van de links, uiteraard kan "onze" info ook hier gebruikt worden! Ook ik zal links naar hier plaatsen. Groet, Peter Wildenbeest

Interval (muziek)[bewerken]

Waarom terugdraaien van mijn wijziging? Ik heb om de muziektheorie-categorie overzichtelijk te houden, bedacht dat een subcategorie wel handig was. Ik weet niet wat daar mis mee is. En als je het er niet mee eens bent, dan begrijp ik niet waarom je het niet ook terugdraait voor de terts, de kwart, de kwint, etc. Maar misschien zie ik iets over het hoofd. --212.203.27.18 20 nov 2006 14:06 (CET)

Toen ik deze wijziging van jou terugdraaide bestond de categorie:Interval (muziek) nog niet (was nog rood), en ik heb nogal de neiging om erg wantrouwend te zijn over anonieme wijzigingen. Maar toen ik bij die andere pagina's zag dat de categorie inmiddels bestond heb ik die maar zo gelaten. In elk geval mijn excuses **Man!agO** 20 nov 2006 14:28 (CET)
Ik heb het inmiddels weer terug aangepast. Je wantrouwen richting anoniem snap ik wel. Maar zolang het mogelijk is anoniem te editen, moeten we er ook niet te spastisch mee omgaan. Categoriseren is duidelijk geen vandalisme-werk. Ik zou dan reverts in ieder geval meer beargumenteerd willen zien. Een nog groter voorstander ben ik van het dichtgooien van Wikipedia voor anonieme edits, maar dat is weer een ander verhaal. --Erik 21 nov 2006 00:05 (CET)

Partij van de Arbeid (Nederland)[bewerken]

Hoi Maniago, ik zag dat er net vandalisme werd toegevoegd aan Partij van de Arbeid (Nederland). Zou je het artikel daarom even kunnen semibeveiligen i.v.m. verkiezingen? Groeten, Erwin85 (E85) 22 nov 2006 11:21 (CET)

Gedaan. Overigens kun je dit soort verzoeken ook op de verzoekpagina voor moderatoren doen. **Man!agO** 22 nov 2006 11:25 (CET)
Weet ik, maar dit leek me even sneller te gaan. --Erwin85 (E85) 22 nov 2006 11:28 (CET)

Gebruiker:Maniago[bewerken]

Volgens mij moet je op deze pagina iets aanpassen. Er staat:
Ik ben student aan de Hogeschool Drenthe en loop nu stage i.v.m. mijn vierde studiejaar.

Volgens mij moet dat zijn:
Ik ben fulltime bezig op Wikipedia met vandalismebestrijding, en als ik nog even wat vrije tijd heb, dan werk ik aan mijn stage i.v.m. mijn studie aan de Hogeschool Drenthe.
Berendvd overleg 22 nov 2006 12:10 (CET)

Erg grappig. Momenteel werk ik tijdens mijn stage veel achter de computer en kan dus gemakkelijk tussendoor op vandalisme controleren, maar dat blijft niet zo. Ik gaf toen ik me kandidaat stelde voor het moderatorschap al aan niet te weten hoeveel tijd ik aan Wikipedia kan besteden. Momenteel is dat veel, maar dat kan straks best alleen in de ochtend en avond zijn. **Man!agO** 22 nov 2006 13:33 (CET)
Ook een mod neemt wel eens een wikibreak heeft van tijd tot tijd recht op een welverdiende wikantie. Blij dat je dit vrijwilligerswerk doet! Glimlach --Brinkie 22 nov 2006 19:36 (CET)

Beveiliging Partij van de Arbeid (Nederland)[bewerken]

Beste Maniago, ik heb Partij van de Arbeid (Nederland) op de lijst van beveiligde pagina's gezet m.b.v. een bot. Aangezien deze niet kan weten of de pagina permanent of tijdelijk beveiligd is, ga ik ervan uit dat het tijdelijk is. Zou je het zonodig s.v.p. zelf willen verplaatsen naar de sectie met permanente beveiliging? Als je deze berichten niet wilt ontvangen, laat het dan even weten. Groeten, Erwin85 22 nov 2006 19:07 (CET)

De beveiliging is maar tijdelijk. De pagina is enkel beveiligd omdat met de verkiezingen van vandaag de gevoeligheid voor vandalisme op dit soort pagina's toeneemt. Over een week of twee kan de beveiliging er wel weer af. **Man!agO** 22 nov 2006 19:09 (CET)
Wat hierboven staat, is een standaardbericht. De beveiliging kan er over een tijdje inderdaad vanaf en er is dus geen verdere actie nodig. Er zou alleen actie nodig zijn wanneer het om een permanente beveiliging gaat. --Erwin85 22 nov 2006 19:44 (CET)

Goeiemorgen[bewerken]

Je bent er al vroeg bij vandaag :-) Groeten, Tjipke de Vries 26 nov 2006 07:41 (CET)

Ik ben er vrijwel elke ochtend vroeg bij. Zo kan ook de vroege vandaal gestopt worden - **Man!agO** 26 nov 2006 08:01 (CET)

Out of Control[bewerken]

Hallo, Ben het niet eens met je stelling om deze pagina weg te halen, het beschrijft een muziekband uit Zuid Holland Wikipedia bevat vele beschrijvingen van andere bands, bekend of niet bekend. De band is momenteel bezig door te breken. Dus weghalen is echt overbodig De beschrijving is vrij neutraal. mvgrt,

Carolien

Ik neem aan dat u het over de pagina Out of Control heeft. Het verwijderingssjabloon hierop is geplaatst door Dolfy. U had dit sjabloon weer verwijderd, waarna ik het weer heb teruggezet. Het verwijderen van het "weg" sjabloon is namelijk pas toegestaan wanneer zeker is dat de pagina niet verwijderd word. Als u het niet eens bent met verwijdering kunt u dit aangeven op de pagina Wikipedia:Te verwijderen pagina's. mvgrt **Man!agO** 27 nov 2006 15:42 (CET)

Overlegpagina[bewerken]

Hallo, ik zie dat u de overlegpagina van "mijn" IP-adres (80.100.83.50) hebt hersteld. Nu is mijn vraag: Ikzelf heb niks met die LGB site te maken, maar ik krijg wel dit bericht. Ik moet dus een account aanmaken om dit op te lossen. Maar wat is dan de bedoeling van het bericht op de overlegpagina, blijft dit eeuwig staan?

Overlegpagina's worden in principe nooit leeggemaakt. Er zijn gebruikers die en archief aanleggen voor hun oude berichten, maar het betreft hier de overlegpagina van een ip-adres. **Man!agO** 28 nov 2006 19:00 (CET)

Bedankt, ik heb nu een account (Jeroentp) aangemaakt om dit soort meldingen die niet voor mij zijn te voorkomen. En ik kan mij eens wat gaan verdiepen in de werking van wikipedia. Jeroentp 28 nov 2006 19:10 (CET)

Barbara Barend[bewerken]

Moi Maniago, ik zag je revert op Barbara Barend, ik neem aan dat je dacht dat het vandalisme was, maar de anonieme toevoeging is op zich correct, of het relevant is weet ik niet, maar het was iig geen vandalisme. Peter boelens 30 nov 2006 11:34 (CET)

Ik dacht inderdaad aan vandalisme (vooral door de combinatie van "het soort informatie" + "toegevoegd door een anonieme gebruiker") - **Man!agO** 30 nov 2006 12:14 (CET)

vandalisme melden[bewerken]

Hoi, als je vandalisme constateert en revert, zou je dit dan kunnen melden op de overlegpagina van de vandaal. Op die manier kan worden gekeken of het eenmalige probeeractie was of dat deze persoon bewust bezig is wikipedia te vandaliseren. PatrickVanM 30 nov 2006 17:29 (CET)

Josh Groban[bewerken]

Hoi Maniago,

Ik zie dat je actief bezig bent met het controleren van nieuwe artikelen, en dat kan ik alleen maar toejuichen. Ik heb alleen nog één tip: wanneer je een nieuw artikel van redelijk formaat tegenkomt dat inhoudelijk goed geschreven is, maar wat alleen nog wat opmaak behoeft, zoals bij Josh Groban, is er een grote kans dat dat artikel letterlijk van elders gekopieerd is. Even zoeken met google, naar een volledige zin, of - als dat niet lukt - naar een Nederlandstalige (fan)pagina over dat onderwerp levert in de meeste gevallen dan alsnog wel de bron op.

Groetjes, Sietske Reageren? 1 dec 2006 11:15 (CET)

Als ik vermoed dat een artikel gekopieerd is van een andere website (zoals bij grote lappen tekst) zoek ik altijd via Google op of dit het geval is. Maar dat is lang niet altijd te vinden. **Man!agO** 1 dec 2006 11:17 (CET)

Snel[bewerken]

Jij bent echt snel, groeten 62.108.28.207 3 dec 2006 20:30 (CET) (Yakkes)

Cyrte[bewerken]

Waarom heb je Cyrte gewijzigd in de oude versie? Cyrte heeft namelijk niets direct te maken met de televisie en radiotak van John de Mol binnen Talpa Media. Behalve dan dat het de activiteiten rekening courant financiert. Peter Ver 8 dec 2006 13:48 (CET)

De wijzigingen kwamen bij mij over als vandalisme. De openingszin (met daarin vetgedrukt het onderwerp van het artikel) was verwijderd, evenals de categorie. Verder zag ik op jouw overlegpagina dat je al eens eerder vandalisme hebt gepleegd, dus nam ik geen risico. - **Man!agO** 8 dec 2006 13:52 (CET)
Dit IP adres is blijkbaar in 2004 inderdaad op Wikipedia actief geweest en heeft vandalisme gepleegd. Dit was ik echter zelf niet. Als je kijkt naar de bewerkingen van de afgelopen tijd heb ik best een aantal feiten naar boven gebracht. Ik heb het artikel Talpa Capital/Cyrte grondig gewijzigd omdat het weinig relevantie toonde met de werkelijke activiteiten. Dat heb ik geprobeerd. Dit is overigens een openbare PC. Peter Ver 8 dec 2006 14:06 (CET)

Harlingen[bewerken]

Harlingen moet juist verwijderd worden hoor, geschiedenis klopt niet meer en dp behoort er te staan tenzij discussie anders blijkt.. Dolfy 9 dec 2006 15:58 (CET)

Okee. Ze zijn verwijderd - **Man!agO** 9 dec 2006 16:01 (CET)
Dank daarvoor, ik heb de dp teruggeplaatst, ik had de persoon overigens al aangesproken... Dolfy 9 dec 2006 16:03 (CET)

Open proxies[bewerken]

Dag Maniago,

De reeks (o.a. 195.xxx) ip's die je vanmiddag geblokkeerd hebt, waren geen open proxies in de strikte zin, maar proxy adressen van AOL Frankrijk. Geen ramp hoor, want dat helpt mij weer om te bekijken hoe compleet mijn lijst van AOL proxies is. Zal vanavond me er eens verder in verdiepen. - mvg RonaldB 9 dec 2006 17:13 (CET)

Okee. MoiraMoira heeft inmiddels weer een hele waslijst van open proxies op de verzoekpagina voor moderatoren gezet - **Man!agO** 9 dec 2006 17:39 (CET)

Samenvatting[bewerken]

Hey Maniago,

Ik had een vraagje: zou je, als je een edit doet, het samenvattingsveld wat vaker willen gebruiken? Het is veel overzichtelijker in de volglijsten en ook met het gebruik van VF. Een simpel ws (waarschuwing) of ds (dossieraanvulling) bij een ip volstaat al... Ik zou je dankbaar zijn! Grz, Ciell 11 dec 2006 10:14 (CET)

linken naar andere pagina's[bewerken]

hoe zorg je dat je een link naar een andere pagina kan laten werken? en hoe zorg je dat je nieuwe pagina in andere relevante onderwerpen komt te staan als link?

groeten Maurits --Uraniawizard 13 dec 2006 13:50 (CET)


Om een externe link te plaatsen moet je het gehele adres, inclusief de http://, tussen vierkantje haakjes plaatsen. Om de link een naam te geven zet je achter het adres een spatie gevolgd door die naam.

Voorbeeld:

[http://en.wikipedia.org de engelse wikipedia] word de engelse wikipedia

Voor een link naar een andere pagina binnen wikipedia zet je gewoon dubbele vierkante haken rondom het woord dat een link moet worden

Voorbeeld: [[boom]] word boom

- **Man!agO** 13 dec 2006 14:15 (CET)

Tandpasta[bewerken]

Ik zag dat je op dit artikel wat vandalisme gerevert had... Bij datzelfde artikel staat ook bij oorsprong nog wat vandalisme (eerste deeltje). Ik zou het wel willen veranderen maar dan moet je dat meteen op die GP van de "vandalist" plaatsen etc. en dat kan ik nog niet... Vandaar de vraag of jij het eens zou kunnen bekijken... Dankje. --Jolien 13 dec 2006 19:19 (CET)

Bedankt voor de waarschuwing. Ik had dat eerdere vandalisme nog niet gezien. Alles is nu terruggedraaid en de vandalen zijn erop aangesproken. Overigens kun je heel gemakkelijk een vandaal op zijn/haar gedrag wijzen. Je hoeft alleen maar op zijn/haar overlegpagina (die wel via de geschiedenis van het artikel te vinden is) een van de drie sjablonen { {zb}} (zandbak), {{puber}} of {{ws}} (waarschuwing) + een aantekening in vorm van "~~~~~ Geklieder op ..." of "~~~~~ Vandalisme op ... " te plaatsen. - **Man!agO** 13 dec 2006 19:27 (CET)
Ok, bedankt... --Jolien 13 dec 2006 19:30 (CET) Leuke kerstversiering trouwens!!!

Blokkeren zonder te kijken in history[bewerken]

Beste moderator, Ik zie dat je zomaar op een blokkade verzoek ingaat zonder eerst te controlleren of het wel gefundeerd is. Als je eens rondneust op het overleg van MoiraMoira Overleg_gebruiker:MoiraMoira kun je zien dat hij of zij vaker mensen beschuldigt van kliederen, klooien etc zonder dat dit het geval is. Het ruikt naar vriendjespolitiek moet mij van het hart.... De volgende argumenten zijn gekopierd van http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:82.173.48.71 Ten eerste: Doorstreping is door Brinkie gedaan zie: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg_gebruiker%3A82.173.48.71&diff=5946035&oldid=5940519 Ten tweede: Aangezien de history niet liegt is het een feit dat de valse beschulidigingen eruit gehaald zijn! Ten derde: Doorlink naar nog niet bestaand artikel is GEEN vandalisme! Ten vierde: De opmerking op biobiggetjes is geen onzin, de foto is gewoon met een mobiel genomen.En ook al was dit een onzin opmerking dan is dat nog GEEN vandalisme! Ten vijfde: Wat jij in jouw point of view een onzintoeving op vlees vind is zeker GEEN vandalisme! Bovendien is dit een bewezen feit! Ten zesde: De toevoeging op libertarisme klopt wel, Halsema riep het vanmiddag zelf nog zie: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article378840.ece/GroenLinks_wil_nu_niet_in_regering En van Wilders is het al bekend zie ook het artikel over de Pvv Ten zevende: Ik heb zelf de redirect van Pvv naar Partij van de Vrijheid gemaakt en dat was wel nodig. Het is beter om eerst de history te lezen voor je mensen beschuldigt! En ook al vind JIJ het niet nodig, wil nog niet zeggen dat dit vandalisme is. bewijs: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Pvv&action=history Ik zal je eerst rustig de tijd geven dit geklier zelf op te lossen. Waarschijnlijk zal ik ook vragen of iemand dat gedrag van je even onder de loep wil nemen. Extra opmerking: Ik heb het artikel Pvv trouwens helemaal niet eens aangemaakt, ik heb er alleen maar een doorverwijspagina van gemaakt....

Hoi Maniago, ik liep hier vanmiddag tegenaan bij het vd-checken en heb het dossier weer hersteld van deze gebruiker. Die is toen een dag geblokkeerd en inmiddels is het ip-alias (van de anonieme bijdrage hierboven staand) ook door Emmelie geblokkeerd. Groet, MoiraMoira 14 dec 2006 16:18 (CET)
MoiraMoira dit doet niets af aan het feit dat je fout zit! (Zou je niet eerst het bewijsmatriaal bekijken door op de links te clicken voordat je weer met beschuldigingen komt?)
Is het nu genoeg? Okee, misschien zat MoiraMoira ernaast. En misschien reageerde ik inderdaad iets te snel op zijn/haar blokverzoek. Maar steeds onder een ander IP-adres terugkomen om je gelijk te halen word ook als vandalisme gezien. Morgen is je blokkade uitgewerkt en kan je weer gewoon op Wikipedia aan de slag. - **Man!agO** 14 dec 2006 16:25 (CET)

wijziging artikel Cor van Cxxxxxxxx[bewerken]

Geachte heer/mevrouw,

Een aantal maal is er al misbruik gemaakt van mijn pc om verkeerde dingen mee te doen op wikipedia. Ik heb bij bijdragen gebruiker gezien op welke pagina's er gerotzooid is. Zo kwam ik er achter dat er een pagina over mezelf was gemaakt, en ook over een van mijn studenten. De meeste pagina's zijn reeds verwijderd. Het door u in oude staat herstelde artikel over Cor van Cxxxxxxxx is nergens op gebaseerd. Hij is een zakelijke relatie van mij. Hij heeft inderdaad een verleden, maar de feiten zoals die in het artikel geschetst worden zijn onjuist (bewezen, klacht raad voor de journalistiek). Nu heb ik geprobeerd om het artikel te verwijderen, en heb ik daar een tekst bij gezet om aan te geven waarom ik het verwijder. Het komt het kwaliteitsgehalte van deze encyclopedie ten slotte niet ten goede. Kunt u mij aangeven op welke manier ik ( of u ) dit artikel kan verwijderen, zonder dat het continu terugkomt?

Met vriendelijke groet en alvast bedankt!

M. van Gxxxxx Universiteit van Tilburg


Geachte heer/mevrouw van Gxxxxx

Het kan zijn dat u het artikel over Cor van Cxxxxxxxx wilt laten verwijderen. Alleen het eigenhandig leegmaken van een artikel is hiervoor niet de geschikte oplossing. Dit word namelijk als vandalisme beschouwd.

Ik heb het artikel inmiddels laten nomineren voor verwijdering. Als u zelf een artikel wilt laten verwijderen, dan kunt u dit doen door boven aan het artikel de tekst { {weg}} te plaatsen. Dit zal zichtbaar worden als een sjabloon waarop word vermeld dat de pagina verwijderd zal worden. Vervolgens plaatst u de naam van het artikel (a.u.b. als interne link) + argumentatie voor de verwijdering op de lijst van te verwijderen pagina's. Het artikel zal dan binnen twee weken worden verwijderd, tenzij het binnen die twee weken zo wordt aangepast dat de inhoud wel klopt.

Met vriendelijke groet
**Man!agO**

Artikel Geert-Jan_Knoops[bewerken]

Beste Maniago,

Ik zie dat je het artikel http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert-Jan_Knoops hebt aangepast. De tekst onder kopje 'plagiaat' is verouderd en feitelijk onjuist. Het zou gaat om onzorgvuldig citeren. Nu is bovendien gebleken dat hiervan geen sprake is. Ik refereer naar dit artikel in de volkskrant. http://www.volkskrant.nl/binnenland/article377724.ece/Knoops_vrijgesproken_van_plagiaat

Zou je het artikel van Geert-Jan_Knoops willen aanpassen?

Groet,

Jeroen

Ik had dit artikel niet zo zeer aangepast. Ik had enkel de laatste wijziging, waarbij het stuk over plagiaat was verwijderd door een anonieme gebruiker, teruggedraaid. Dit omdat het zomaar weghalen van tekst als vandalisme wordt gezien, en je altijd een reden moet opgeven op de overlegpagina. Aangezien er nu bewijs is dat het stuk over plagiaat niet klopt, is het alsnog verwijderd - **Man!agO** 19 dec 2006 15:22 (CET)

serge falck[bewerken]

Misschien is het moeilijk om te geloven, maar ik heb zelf 40 minuten met Serge Falck getelefoneerd op 17/12. Alles wat ik op de site had gezet heeft hij me zelf verteld en is dus wel degelijk waar. Bovendien heb ik ook stukken genomen uit een interview van hem in de rode loper. En hij wil niet Vlaams of Oostenrijks, maar Belgisch acteur genoemd worden. Ik zou het dus appreciëren als je mijn tekst laat staan. Wim

Aanmelding Moderator[bewerken]

Hallo Maniago! Hartelijk dank je steun voor mijn kandidatuur voor het moderatorschap! Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik van je kreeg. Mocht ik verkozen worden, dan hoop ik van iedereen steun te blijven krijgen om de nieuwe “knopjes” goed te gebruiken en vraag je dan ook me kritisch te volgen en van advies te voorzien als je denkt hé dat kan ff ook anders. Stuur me dan een mailtje of schrijf het op mijn overleg. En tot slot dank voor het verwerken van de blokverzoeken en daarbij ook aangeven waarom je iets wel of niet of voor hoe lang honoreerde. Daar heb ik veel van geleerd voor als ik het mogelijk straks zelf mag doen. Nogmaals dank en hartelijke groet, MoiraMoira 21 dec 2006 09:31 (CET)

IP block[bewerken]

hoi, Maniago. Je hebt IPadres 81.207.50.65 geblokkeerd wegens "4x geklieder op Gebruiker:Kattenkruid/Zandbak". Echter, dat was ikzelf. Ik was gewoon uitgelogd (computer herstart iedere zoveel minuten). Over het op dit adres gepleegde vandalisme: Dit is een semi-openbare computer ( de computer staat op mijn werk), dus ik heb daar niet mee te maken, voor alle duidelijkheid. Verder natuurlijk normale vandalismeprocedure volgen. Bedankt voor de alertheid, maar in dit geval niet nodig. Ik neem aan dat de Zandbak op zich geen problemen opleverde(?) Kattenkruid 24 dec 2006 03:03 (CET) (ondertekening vergeten.)

Tja, het is altijd verstandiger om te controleren of je wel bent ingelogd voordat je iets op je gebruikerspagina of bijbehorende pagina's gaat veranderen, omdat dit anders snel voor vandalisme wordt aangezien (in elk geval door mij). Ik hoop dat het blok je niet al te veel problemen heeft opgeleverd (als het goed is kon je nog wel inloggen). - **Man!agO** 24 dec 2006 07:27 (CET)
Nee, geen probleem verder. Alleen, de comp hier herstart steeds, en dan ben ik eerst wel ingelogd, maar bij het saven niet meer. Kattenkruid 25 dec 2006 07:14 (CET)

Cercle Brugge[bewerken]

Bekijk eens goed de site en herstel het eens terug naar mijn versie. We hoeven geen 4 keer hetzelfde te lezen, toch ?

Juuken Sentai Gekiranger[bewerken]

Hoi Maniago, ik kreeg van en:User:Ryulong via IRC het verzoek om jou even te vragen of je het artikel zou kunnen uitbreiden. Naar ik begreep was jouw eerste versie teveel op speculatie en onzekere info gebaseerd, en heeft hij het daarom maar ingekort. Inmiddels schijnt er duidelijkheid gekomen en is er correcte informatie in het Engelstalige artikel verwerkt, dus dat zou je kunnen gebruiken om het uit te breiden. Zie ook de overlegpagina van het artikel. Groet, «Niels» zeg het eens.. 26 dec 2006 01:43 (CET)

Bedankt voor de waarschuwing. Ik had er zelf niet meer zo op gelet (een beetje druk met andere artikelen en mijn taken als moderator). Het artikel is nu aangepast met de nieuwste informatie van de Engelse Wikipedia. - **Man!agO** 26 dec 2006 07:58 (CET)

Spellingsfoutje[bewerken]

Gewoon om even te zeggen dat je lijst van geschreven artikels op je GP, begint met "Arikels". Foutje? Of een nieuw woord? :) -- 27 dec 2006 19:44 (CET)

Ferry de Regt[bewerken]

Hoi Maniago. Ik nomineerde dit artikel, maar snap het eigenlijk nog niet helemaal. Is dit nu een amateur bij een betaaldvoetbalclub in eerste klasse? Is dit nou encyclopediewaardig of niet? Dolledre Overleg 27 dec 2006 21:18 (CET)

  • Bij dit soort voetballers is het altijd lastig te bepalen. Er zijn wel meer artikelen over amateurvoetballers, zoals Maico Gerritsen. Zelf heb ik eerlijk gezegd geen verstand van voetbal, en dus ook niet de kennis om te bepalen of een artikel over een voetballer wel of niet goed genoeg is voor Wikipedia. Waarschijnlijk kun je het beste de discussie op de verwijderlijst afwachten. – **Man!agO** 28 dec 2006 08:37 (CET)

Pieter Grimbergen[bewerken]

Geachte Maniago, Ik heb bij de pagina Pieter Grimbergen een link naar het impressariaat gezet, is het nu wel mogelijk om de pagina te behouden?

[1]

Geachte anonieme gebruiker.
Ik ben bang van niet. De inhoud is en blijft namelijk een copy-paste van het imperssariaat, en dus een schending van auteursrechten. Het lijkt me toch het beste om de tekst in eigen woorden te herschrijven. Voor meer informatie over auteursrechten op Wikipedia, zie wikipedia:auteursrechten
**Man!agO** 29 dec 2006 10:52 (CET)

Vraagje[bewerken]

Mag een gebruiker op zijn persoonlijke pagina reclame maken voor een website? Anders moet je eens gaan kijken bij Gebruiker:Frederik Beuk. --Warddr 29 dec 2006 15:04 (CET)

Wikipedia is niet bestemd voor reclame, en dat geldt geloof ik op alle pagina's van Wikipedia. Voor zover ik de regels en voorschriften over gebruikerspagina's heb begrepen mag je gebruikerspagina enkel informatie bevatten die relevant is voor Wikipedia, dus geen reclame over onderwerpen die niets met Wikipedia of het voorstellen van jezelf aan anderen te maken hebben. - **Man!agO** 29 dec 2006 15:12 (CET)
Ik heb de reclame van de gebruikerspagina gehaald een een berichtje op de overlegpagina gezet. Warddr 29 dec 2006 15:20 (CET)
Als algemeen uitgangspunt is wellicht 'overleg met de gebruiker zelf' geen overbodige luxe; ik heb Warddr hierop op mijn pagina aangesproken, maar wellicht dat jij dat voortaan ook kunt benadrukken. Het komt op mij vreemd over dat een discussie mijn gebruikerspagina aangaand op de overlegpagina van een derde (in dit geval de jouwe) wordt (voor)besproken, zonder dat daarvan in eerste instantie melding aan de gebruiker in kwestie wordt gedaan. Frederik Beuk 29 dec 2006 17:11 (CET)
Ho even. Warddr stelde mij gewoon een vraag over reclame op gebruikerspagina's in zijn algemeenheid, en ik beantwoorde die vraag. Dat hij mijn antwoord vervolgens aangreep om de link op jouw gebruikerspagina te verwijderen heb ik niets mee te maken. - **Man!agO** 29 dec 2006 18:22 (CET)
Ik had op mijn overlegpagina ook al de suggestie gedaan dat jij in algemeenheid antwoordde, maar ben blij dat je dit vermoeden nu bevestigt. Ik denk overigens dat Warddr wel specifiek over mijn pagina aan jou een vraag probeerde te stellen. Althans, dat kun je met wat goede wil in zijn toevoeging "Anders moet je eens gaan kijken bij Gebruiker:Frederik Beuk" lezen. Overigens neemt ook jouw algemene antwoord niet weg dat wat ongevraagd goed advies (nl. overleg met de gebruiker) aan een kennelijk ijverige gebruiker als Warddr geen kwaad kan. Frederik Beuk 29 dec 2006 18:51 (CET)

RE: Pieter Grimbergen[bewerken]

Op de pagina Pieter Grimbergenis de tekst compleet herschreven en er staan bronnen bij, mag deze pagina dan nu wel blijven bestaan? mvg, --Harickie 30 dec 2006 10:33 (CET)

Dit is inderdaad een verbetering. Weliswaar kan er nog wel wat worden gedaan aan de tekstopmaak, maar dat is geen reden om een artikel te verwijderen. Ik zal aangeven op de verwijderlijst dat het artikel niet hoeft te worden verwijderd. - **Man!agO** 30 dec 2006 10:39 (CET)

Raamtheater[bewerken]

Ondanks mijn opmerking dat de tekst gewoon overeen stemt met die van de website omdat ik nu eenmaal de webmaster ben van het Raamtheater, merk ik dat die nog steeds zonder enige valabele reden verwijderd blijft. Is een overal in het Vlaamse cultuurlandschap gerespecteerd theatergezelschap niet belangrijk genoeg?

Ik heb deze pagina destijds weliswaar op de verwijderlijst geplaast omdat ik van mening was dat er auteursrechten werden geschonden, maar ik ben niet degene die de pagina daadwerkelijk heeft verwijderd. Dat was Tdevries (opgezocht in het logboek van verwijderde pagina's). Ik handel de verwijderlijsten niet af, dus ik ben hier niet verantwoordelijk voor. Als een pagina eenmaal is verwijderd, zal hij niet worden teruggeplaatst. Indien je van mening bent dat er geen auteursrechten werden geschonden, kun je de pagina opnieuw aanmaken. Je doet er dan wel verstandig aan op de bijbehorende overlegpagina te vermelden hoe het zit met de auteursrechten, ander komen er wellicht weer problemen. - **Man!agO** 30 dec 2006 13:05 (CET)

Wat nou onzin pagina?[bewerken]

Nu ben je weer bezig met valse beschuldigen aan te maken op mijn overleg pagina! Als ik terug ben van mijn werk zal ik eens een klacht tegen je indienen want het moet nu eens afgelopen zijn met je fanatisme en zomaar pagina wissen waar duidelijk het beginnetje sjabloon bij staat. Een hondenras dat bestaat is een hondenras dat bestaat punt uit!

Luister even goed. Ik open dus die pagina "chiwawa", en het enige wat ik erop zie is het "beginnetje"-sjabloon. Een pagina met enkel een sjabloon en geen tekst is geen artikel, dus ik verwijder dit artikel. Vervolgens zie ik in het logboek van verwijderde pagina's dat je kort daarvoor nog twee keer hetzelfde artikel hebt aangemaakt, en dat die ook verwijderd zijn. Pagina's die direct worden verwijderd zijn onzinpagina's, en worden dus aangetekend op het dossier van de maker. Zo simpel is het. Bovendien, als jij een beetje beter had gezocht had je gezien dat er al lang een artikel over dit onderwerp bestaat. Je mag je wel een beetje gedeist houden met je constante dreigementen - **Man!agO** 30 dec 2006 16:09 (CET)

Marvel Karakters[bewerken]

Hallo Maniago,

We hebben het er al eerder over gehad, maar ik wil het graag nog even duidelijk stellen. Veel van jouw artikelen kan ik goed gebruiken voor de Marvel Database Project. Ik plaats ze steeds met een keurige link, maar mocht ik dit vergeten..voel je vrij om dit zelf te doen! Mocht je foto's of info nodig hebben van "mijn" site, gebruik deze gerust!

Groetjes 85.144.8.102 30 dec 2006 16:03 (CET) Peter Wildenbeest

Hallo Peter Wildenbeest.
Ik bezoek je site inmiddels geregeld voor informatie, en ik zie dat je dankbaar gebruik maakt van mijn artikelen. Wat betreft die foto's: ik ben bang dat ik die niet kan gebruiken. De afbeeldingen van de Marvel Personages zijn immers auteursrechtelijk beschermd. Op Marvel Database.com doen ze daar blijkbaar niet moeilijk over, maar als ik deze afbeeldingen op Wikipedia probeer te plaatsen worden ze gelijk verwijderd. - **Man!agO** 30 dec 2006 16:09 (CET)
Ik heb gekeken op de Engelstalige wikipedia maar daar staan gewoon afbeeldingen van Marvel op??

Maar ik weet niet hoe de regels zijn op de Nederlandse wikipedia. Echter weet ik wel dat Marveldatabase.com toestemming heeft van Marvel. Kunnen wij trouwens niet samenwerken? (ieder op zijn eigen stek) Ik bedoel bijv. ik werk die en die karakters uit en jij die en die. Zo hoeven we niet beide het wiel uit te vinden! Dit kunnen we wat mij betreft regelen via de normale e-mail anders worden de verhalen hier wel erg lang 85.144.8.102 30 dec 2006 16:39 (CET)Peter

Ik vind het wiel eerlijk gezecht ook niet uit. Ik vertaal de artikelen van de Engelstalige Wikipedia. Alleen bij onduidelijkheden zoek ik er wat extra informatie bij.
De regels van de Nederlandse Wikipedia over auteursrechten houden in dat alleen afbeeldingen die geplaatst zijn onder de GNU voor vrije documentatie gebruikt mogen worden. In Amerika en Engeland kent men echter het "Fair Use" principe, waardoor de auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen wel op de Engelstalige Wikipedia mogen worden gebruikt. En de Engelstalige Marvel Database is onderdeel van de Engelstalige Wikipedia, dus daar geld deze regel ook. **Man!agO** 30 dec 2006 16:44 (CET)


ARCHIEF GESLOTEN
Meer oud overleg in Archief 2
Terug naar boven