Overleg gebruiker:Meergem

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Meergem, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.154.690 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 11 apr 2010 19:07 (CEST)[reageer]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:Wikiproject/KONG dat is genomineerd door RonaldB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100416 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 17 apr 2010 02:06 (CEST)[reageer]

verwijdervoorstel wiki-project om de taken van nederlandse gemeenten beter te beschrijven[brontekst bewerken]


je hebt voorgesteld wikiproject Kennis over Nederlandse Gemeeenten te verwijderen omdat het project niet-enceclopedisch is ? Als je gaat naar de dan wel enceclopedische wikipedia-pagina van "de Nederlandse gemeente" en je ziet (in mijn ogen als professional)de schrijnend summiere en slechte beschrijving van taken van gemeenten (waarbij de wikipedianen zelf aangeven dat het summier en niet compleet is.) Dan is dit project een poging de taken van de nederlandse gemeente wel goed en completer op wikipedia te zetten met hulp van andere collega's. ik zie wikipedia daarbij als een platform om met meer mensen ook buiten gemeenteland te delen welke taken de gemeente uitvoert en waarom. Het lijkt me goed als inwoners naast de site van hun gemeente ook op een vrij medium enceclopedische feiten kunnen opzoeken waar een gemeente voor staat en waarvoor niet. Ik hoop dat je inziet, dat wikipedia verrijkt kan worden met dit project. Mijn alternatief is een completer overzicht van de taken van nederlandse gemeente elders op internet te zetten, dan kan men op de wikipedia-pagina van de nederlandse gemeente dan daar naar verwijzen : maar dan is het verwijderen toch lood om oud ijzer ?? dus ik verzoek je a.s.a.p. je voorstel om te verwijderen te verwijderen!

p.s. er staan hier en daar wel aardige artikelen van gemeentelijke taken zoals bijvoorbeeld de gemeentelijke basisadministratie maar dit echt een witte raaf . – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door meergem (overleg · bijdragen)

Niets belet je om de "summiere en slechte beschrijving" van de gemeentetaken in het artikel Nederlandse gemeente aan te vullen, c.q. te verbeteren. Dat kan je doen als professional, al dan niet samen met collega's. Maar bovenal doe je dat altijd op persoonlijke titel en kunnen anderen - ook niet-professionals - daar weer dingen in wijzigen.
Dat wil echter nog niet zeggen dat je daarvoor maar op eigen houtje een z.g. "Wikipedia project" kunt claimen. Om die status te krijgen, moeten een aantal actieve gebruikers daartoe samen besluiten.
Echter de verwijzing naar je eigen websites gaf bij mij de doorslag om de aangemaakte pagina te nomineren. Zeker als je op een van die sites dan ook nog vermeldt "... OM DAARMEE IN AANVULLING OP DE BENCHMARKCIJFERS VAN WATDOETJEGEMEENTE.NL ..." kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Wikipedia moet dienen om gewicht te geven aan je initiatief. Een initiatief overigens waar ik verder geen positief of negatief oordeel over uitspreek. - RonaldB 17 apr 2010 00:38 (CEST)[reageer]
dank van je toelichting daar kan ik wat mee ! het is duidelijk dat ik op wikipedia nog de status van "leerling" heb. ik wist echt niet dat het een harde eis was dat alleen je met meerdere gebruikers een wikipediaproject mag claimen:-(. Ik ga maandag op zoek naar medestanders !
ik zal je niet lastig vallen met een epistel over mijn goede bedoelingen. geloof me dit initiatief levert me alleen lol op en kost me vooral vrije tijd. Ik zal iedere verwijzing naar de website watmoetjegemeente.nl in ieder geval weghalen.
De keuze voor wikipedia heeft vooral te maken met waar zal een beginnend raadlid of inwoner gaan zoeken als ie iets meer wil weten over een gemeentelijke taak : ik begin bij onbekende zaken altijd op wikipedia/google en dan kom je echt niet VNG.nl of watdoetjegemeente.nl (van instituut KING) laat staan bij watmoetjegemeente.nl (van MIJ). Ik heb echt niets met gewichtig doen en zal er bij het vervolg extra opletten niet zo over te komen!
het zelf uitbreiden van de tekst met gemeentelijke taken op wiki-pagina is echt geen optie. er zijn alleen al 200 wettelijke regelingen die soms per regeling meerdere taken opdragen aan de gemeente. Dus dat zou een onleesbare lap tekst worden. en de categorie "wetten" is slechts 1 van 5 bronnen!
oeps toch weer episteltje geworden ! nogmaals een welgemeend dank voor de genomen opvoedmoeite!

--meergem 17 apr 2010 21:53 (CEST)[reageer]

ook op watmoetjegemeente.nl relatie naar wikipedia verwijderd. --meergem 18 apr 2010 09:10 (CEST)[reageer]

Beste RonaldB Zie ondertussen ook Overleg gebruiker:meergem voor een uitgebreide toelichting. Wat mij betreft lijkt het me het meest zinvol eerst wat resultaten te bekijken alvorens te beoordelen in welke mate de opzet geschikt is voor Wikipedia. Ik was overigens in de veronderstelling dat iedere gebruiker vrij is een wiki-project te starten, maar als hierover andere afspraken bestaan hoor ik dat graag. Groeten, ArjanHoverleg 20 apr 2010 16:10 (CEST)[reageer]

Beste meergem (Arjen), Ik heb gezien dat je al aardig wat activiteiten m.b.t. je wiki-project over gemeentelijke taken hebt ondernomen, maar kun je nog eens duidelijk aangeven wat je uiteindelijke doel ermee is en wat het project uiteindelijk voor toegevoegde waarde voor Wikipedia heeft? Wat wordt precies verstaan onder gemeentelijke taken? Het is mij momenteel nog niet duidelijk. Groeten, ArjanHoverleg 20 apr 2010 09:42 (CEST)[reageer]

(gekopieerd van mijn OP - ArjanHoverleg 20 apr 2010 14:24 (CEST))[reageer]
Hoi Arjan H. wat het project uiteindelijk voor toegevoegde waarde voor Wikipedia heeft?
kijk je bijvoorbeeld nu bijvoorbeeld op de wiki-omschrijving van "de nederlandse gemeente" dan zie je een summiere omschrijving van gemeentelijke taken. ( laat staan het onderscheid wat men moet) De tekst zelf geeft ook al aan niet volledig te zijn. De tekst daar aanvullen is ondoenlijk ( er zijn bijv. al zo'n 200 wetten die gemeentebesturen een opdracht geven) dus vandaar het project dat erin resulteert dat je door kunt klikken naar een portaal waar de gegevens van gemeentelijke taken wel ordelijk zijn weergegeven. Dus de toegevoegde waarde is dat de huidige beschrijving van gemeentelijke te complementeren als naslagwerk voor mensen die met gemeentelijke taakuitvoering te maken krijgen en er op het niveau van feiten meer van willen weten.
Wat mijn uiteindelijke persoonlijke doel ermee is?
Mijn persoonlijke doel komt voort uit de overtuiging is dat het delen van feitelijke informatie op een open platform als wikipedia over overheidstaken bijdraagt aan begrip waar een gemeente wel en niet voor staat. Als je als inwoner niet goed kunt nagaan waarom een gemeente doet wat ie doet ligt argwaan op de loer. Dat hoeft helemaal niet want meestal is er een acceptebale reden te noemen. Ik hoop dat mijn bijeenbrengen van transparante kennis (feiten en geen meningen) over gemeenten op wikipedia daaraan bijdraagt. Ik heb die kennis en wil die delen.
Wat wordt precies verstaan onder gemeentelijke taken?
Op de projectpagina staan vijf bronnen waaruit gemeentelijke taken ontspringen. vier zijn prima centraal op wikipedia te beschrijven. de laatste categorie "de eigen autonomie" ligt moeilijker omdat dat in iedere gemeente net iets anders ligt. Toch kun je via de modelverordeningen van de Vereniging van Nederlandse gemeenten ook daar een accuraat feitelijk beeld geven van veelvoorkomende gemeentelijke regelingen(bijv. iedere gemeente heeft een bouwverordening en een APV)
Hopelijk is zo iets meer duidelijk ! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door meergem (overleg · bijdragen)

Ik geloof dat ik het ongeveer begrijp. Je wilt een overzicht met alle (wettelijke) gemeentelijke taken maken en deze stuk voor stuk linken aan een artikel die deze gemeentelijke taak verder beschrijft (bij de wet noemen e.d.). Klopt dit tot zo ver? WAt ik verder hoor van derden is dat dit dan een beetje op een gemeentegids gaat lijken. Ik zou het niet weten, kan dit kloppen? Mvg, Fontes 20 apr 2010 14:40 (CEST)[reageer]

Ik zie dat het voornaamste probleem wat men had met je project de vermeende dubbele agenda was. Door externe links e.d. te verwijderen heb je dit vermoeden geloof ik redelijk gesust. Mocht je op verdere bezwaren in je 'project' stuiten schroom dan niet mensen te vragen hoe het dan WEL moet. Dit is iets wat niet altijd uit mensen zelf komt namelijk. Je kunt mij ook altijd voor hulp bereiken.
Mvg, Fontes 20 apr 2010 14:52 (CEST)[reageer]
Dank voor je uitgebreide toelichting. Wat mij betreft lijkt het me het meest zinvol eerst wat resultaten te bekijken alvorens te beoordelen in welke mate de opzet geschikt is voor Wikipedia. Ondertussen zou ik je wel graag willen wijzen op wat Wikipedia niet is en de relevantie van artikelen voor wikipedia. Groeten, ArjanHoverleg 20 apr 2010 15:57 (CEST)[reageer]

dank ik zal snel enkele artikelen aanmaken waaronder over de paspoortwet. ik ben nu bezig te zien over welke wetten er al artikelen zijn. die kan ik mogelijk aanvullen met welke taak de gemeente heeft in die wet. Bij wetten waar nog geen artikelen van zijn zal ik werken vanuit het voorbeeld dat op de projectpagina staat. Zo hebben mijn medeprojectleden ook een keuze waaraan zij kunnen gaan werken. al met al is omdat verwijdering boven mijn hoofd hangt wel ff puzzelen waar ik energie in steek. het portaal gemeentelijke taken waarin 1. de algemene toelichting en 2. de verwijzing naar de categorieen moet er nl. ook nog komen. --meergem 20 apr 2010 20:06 (CEST)[reageer]

wikipedianen op mijn nek[brontekst bewerken]

probeer ik een eerste pagina aan te maken en kopieer ik een wettekst ( volgens mij zijn die toch volledig auteursrechtvrij?) ik ben net bezig om een korte omschrijving van de wettelijke taak toe te voegen heb ik opeens al een verwijderingsnominatie aan mijn broek hangen

misschien mag ik alleen naar wetsartikelen verwijzen ? het blijft een leerproces !!!!!!


Welk artikel heeft u het over? Fontes 20 apr 2010 22:18 (CEST)[reageer]


in categorie sociale en maatschappelijke voorzieningen artikel over wet veiligheid en hygiene badinrichtingen ( ik denk ik begin maar eens met een exotisch taakje :-) ! ik heb de naam van het artikel aangevuld met "gemeentelijke taken in" "misschien was dat een brug te ver? druk denk ik ook te snel op pagina opslaan zodat mijn werk niet weg is ? --meergem 20 apr 2010 22:24 (CEST)[reageer]

Sluijs-quicknet, op je nieuw geschreven artikel hangt een weg-sjabloon, omdat iemand het in de oorspronkelijke situatie niet geschikt vond voor Wikipedia. Dit wil nog niet zeggen dat het artikel werkelijk niet past bij Wikipedia; er wordt over 2 weken door een moderator beoordeeld of het voldoet of niet. Ik wil graag nog wat tips geven voor het schrijven van artikelen. Onthou dat een artikel op een encyclopedische manier beschreven moet worden. Als ik het artikel lees, moet ik in de eerste zin(nen) kunnen opmaken wat het onderwerp inhoud. Zorg dus voor een inleiding. Maak korte koppen en voeg desnoods hoofdstukken samen als zij maar 1 regel bevatten. In het artikel Gemeentelijke taken in Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden heb je bijvoorbeeld de koppen: welke kosten zijn verbonden aan deze taak en hoe wordt deze taak gefinancieerd die je ook kan onderbrengen in een hoofdstuk Financiën. Hoofdstuk korte beschrijving van de gemeentelijke taak kan je bijvoorbeeld gewoon Beschrijving noemen. Waarom heb je eigenlijk de titel veranderd? Een aparte pagina voor de taken van een gemeente over deze wet lijkt mij te specifiek. Als je vragen hebt, kun je die altijd stellen op mijn overlegpagina. groet en succes Druifkes 20 apr 2010 23:32 (CEST)[reageer]

Druifkes dank je voor info en tips : ik zal zeker van je aanbod gebruik maken! --meergem 21 apr 2010 19:52 (CEST)[reageer]

Ter info: Ik heb antwoord gegeven op mijn overlegpagina. Mvg, Fontes 28 apr 2010 23:22 (CEST)[reageer]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wet algemene regels herindeling dat is genomineerd door RenéV. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100505 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 6 mei 2010 02:11 (CEST)[reageer]

per ongeluk weer een artikel in wording over de gezondheidswet geplaatst op wikipedia[brontekst bewerken]

ik was 'm weer aan het voorbereiden op mijn kladblok en onverklaarbaar stond ie opeens op wikipedia ?????????????

ik heb de tekst daar nu verwijderd en maak 'm eerst af op mijn kladblok

--meergem 6 mei 2010 22:33 (CEST)[reageer]

oke, dan krijg je geen berisping Glimlach, wel een nuweg trouwens, Arnaud 6 mei 2010 22:47 (CEST)[reageer]

Gemeentelijke taken[brontekst bewerken]

Beste meergem,
Ik zie dat u/je zich bezighoudt met gemeentelijke taken. Mooi initiatief. Gaat dat project alleen over gemeenten in Nederland of ook over België en onze rijksdelen aan de overkant van de grote plas? Als het eerste het geval is denk ik dat dit in de titel duidelijk gemaakt dient te worden. Zie verder de overlegpagina van (jo)uw project waar ik, naast deze algemene, nog een specifiek-inhoudelijke vraag heb gesteld.
Alvast bedankt voor je/uw aandacht, --Patio 8 mei 2010 16:36 (CEST)[reageer]

  • hoi Patio dank voor je meedenken : ik richt me op nederlandse gemeenten en ik zal de pagina aanpassen. in hoeverre nederlandse gemeenten in de bovenwindse west daar ook onder vallen zal ik ff uitzoeken?

--meergem 8 mei 2010 16:40 (CEST)[reageer]

Helder! Dank je en succes met je project --Patio 9 mei 2010 12:50 (CEST) Ook nog bedankt voor je zeer uitvoerige antwoord op de eerste vraag. Als het project door jou niet slaagt, door wie dan wél? Bravo, meergem! Patio 21 mei 2010 13:32 (CEST)[reageer]

Gefeliciteerd[brontekst bewerken]

Beste Meergem, beetje laat misschien, maar gefeliciteerd met het aanvullen en aanmaken van 25 artikelen! Het zijn interessante artikelen geworden. Ga zo door! groet Druifkes 26 mei 2010 20:57 (CEST)[reageer]


dank ! 't lukt me bijna elke avond een wetje te doen. ik hou je als ik over de honderd artikelen ben wel aan je hulpaanbod bij het maken van een portaal : maar wordt niet ongerust in dit tempo duurt het zeker tot het weer weer is om achter de kachel en de computer te kruipen. :-) --Meergem 28 mei 2010 22:00 (CEST)[reageer]