Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/dec 2007

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Inhoud

Wand-Sohlen[bewerken]

Beste Michiel, ik zie dat je aan een aantal artikelen over tunnelbouw hebt bijgedragen, dus misschien kun je mij helpen. In Berlijn is op een aantal plekken gebruikgemaakt van wat in het Duits Wand-Sohlen-Bauweise heet, letterlijk vertaald "wand-vloermethode" (tekeningen van het proces zijn hier te zien). Net als bij de wanden-dak-methode worden er eerst diepwanden geslagen, maar in tegenstelling tot voornoemde bouwtechniek graaft men meteen een bouwput die open blijft totdat de tunnel, geplaatst op een gefundeerde betonnen bodem, gereed is. Als voornaamste voordeel van deze bouwwijze wordt genoemd dat er niet in het grondwaterpeil wordt ingegrepen, hetgeen bijvoorbeeld belangrijk was bij de passage van een metrotunnel van de citadel van Spandau. Weet jij misschien hoe deze techniek in het Nederlands genoemd wordt, als er al naam bestaat? Groeten, Jörgen? ! 30 aug 2007 13:56 (CEST)

Ik ben weliswaar Michiel niet, maar ben toch maar even zo vrij te reageren ;-) Ken je het boek "Metro's in Europa" van Daniël Riechers? Op blz. 5 beschrijft hij daar de verschillende bouwmethodes. Als variant op de "open bouwmethode / cut-and-cover" noemt hij de situatie waarbij er geen ruimte is voor een talud en er damwanden moeten worden geslagen. Hij noemt dit de "Berlijnse methode". Indien er een werkruimte is tussen de damwand en de gebouwde tunnelwand, spreekt hij over de "Hamburgse methode". Alankomaat 30 aug 2007 14:52 (CEST)
Ik heb het boek hier achter me staan (inmiddels ligt het naast me op de stoel Smile). De Berlijnse methode (bouwput met damwanden) is niet wat ik bedoel, maar ik heb de juiste termen toch mede dankzij het boek gevonden. Het gaat om de "diepwandmethode" in combinatie met onderwaterbeton. Jörgen? ! 30 aug 2007 15:11 (CEST)

Categorieën stad/provincie[bewerken]

Hoi Michiel, ben ik weer. Er is weer wat gezeur over de hernoeming van de provincie- en stadscategorieën, zie Wikipedia:Te verwijderen categorieën#Toegevoegd donderdag 30/08, te verwijderen vanaf 13/09. Misschien moeten we het maar gewoon verder doodzwijgen, die hele discussie komt me zo onderhand de neus uit ;) Groeten, Jvhertum 30 aug 2007 20:27 (CEST)

Bedankt. Ik heb het ook gehad met dat gezeur over de naamgeving, iets waar we met meerdere gebruikers zorgvuldig over gepeild hebben. Als iemand dat wil wijzigen, prima, maar dan via een nieuwe peiling waarin het gehele probleemgebied van naamgeving van steden en provincie-categorieën opnieuw wordt behandeld en een nieuw voorstel wordt gedaan. Michiel1972 30 aug 2007 21:03 (CEST)
Is er niet een regel dat een pagina voor een periode van 6 maanden niet opnieuw genomineerd kan worden? Ik kan niet vinden waar dat staat, heb jij enig idee? Zo'n regel zou ook erg handig zijn voor categorieën. Jvhertum 30 aug 2007 21:59 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Hoi, ik zie dat alle countys van Utah er in staan! Heel erg bedankt voor je werk! --Davpronk 1 sep 2007 17:57 (CEST)

Inwoneraantallen County's[bewerken]

Ik zag op de Plattdüütsch versie van Wikipedia, dat zij de 10-jaarlijkse sensus van inwoners voor elke county hebben verzameld en in een tabel gezet. Is het mogelijk om deze informatie ook over te nemen in de NL versie, door middel van de bot? --Koektrommel 1 sep 2007 22:56 (CEST)

Misschien, ik zal eens kijken of dat gaat. Eerst de hoofdplaatsen en jaar van oprichting toevoegen. Een tabel met bevolkingsontwikkeling lijkt me wel aardig.. Michiel1972 1 sep 2007 23:05 (CEST) ter herinnering link naar voorbeeld
In ieder geval is hetgeen wat je al hebt aangemaakt erg mooi. Een uniforme opzet, met de meest basale info. --Koektrommel 2 sep 2007 03:32 (CEST)
Het is me gelukt de nds-tabellen te importeren en om te zetten in een 1-regelig sjabloon (waaruit weer een tabel wordt gemaakt :). Zie Autauga County. Groet Michiel1972 2 sep 2007 11:55 (CEST)
Goede opzet en met het sjabloon, eventueel bij te werken. --Koektrommel 3 sep 2007 12:53 (CEST)

CategorieBot[bewerken]

Hoi Michiel1972, omdat je mijn opdrachtenbot regelmatig gebruikt, vraag ik me af of je een bericht wilt ontvangen als de opdracht uitgevoerd is. Het is namelijk niet meer nodig om te vragen een opdracht van de pagina te halen. Het zou enkel een geheugensteuntje zijn om de verwijderingsnominatie van de nieuwe pagina te halen. Andere suggesties, opmerkingen, kritiek etc. zijn ook welkom. Groet, Erwin(85) 3 sep 2007 11:43 (CEST)

Niet handig[bewerken]

Hoi Michiel, ik vind het allereerst jammer dat je gezwicht bent voor de kleuterklas in de kroeg en zelf een peiling hebt opgezet; ik had het ze lekker zelf laten doen... Maar goed: er is duidelijk verzet tegen een consequente rechtlijnige aanpak, dus is het goed dat er gepeild wordt. Jammer alleen dat we met de uitkomst nu nog niks aankunnen: de gemeenschap is tegen een consequent gebruik, maar wat houdt dat in? Dat de toevoeging (stad) of (provincie) geschrapt wordt waar dat mogelijk is? En wanneer is dat dan mogelijk? Gebruiken we de toevoeging alleen als er twee categorieën bestaan (zoals 'bouwwerk in Groningen (stad)' en 'bouwwerk in Groningen (provincie)' of wat mij logischer lijkt: als er ook maar enigszins verwarring zou kunnen ontstaan, zoals bij 'studentenverenigingen in Utrecht (stad)', terwijl een provincievariant niet bestaat? Dat komt niet aan bod in de peiling, dus kun je er vergif op innemen dat het 'gedonder' niet afgelopen is. Groet, Alankomaat 4 sep 2007 13:16 (CEST)

Tja. Als een meerderheid een chaotische naamgeving wenst, dan geef ik ze die. Het betekent waarschijnlijk dat per (subcategorie) geval zal moeten worden bekeken of er sprake is van een disambiguatie. Ellende en veel discussies weer op de Te verwijderen cats, maar goed. Ik heb geen zin om mijn/onze wil door te drukken mbt een consistente naamgeving als een meerderheid dat niet wil en denkt dat een subcat zonder een label (stad) of (provincie) moet als er geen misverstanden kunnen zijn. Ondanks de nadelen die eraan vast zitten. Michiel1972 4 sep 2007 13:28 (CEST)

Sjabloon {Verzoek om afbeelding}[bewerken]

Hallo Michiel,

Goed idee van je om dat sjabloon te maken. Ik heb er al een paar keer gebruik van gemaakt, maar nu zie ik dat alle artikelen in die categorie onder de "O" van Overleg:.... komen te staan. Misschien is het goed om er {{Verzoek om afbeelding|<eerste letter lemma>}} bij te plaatsen. Wat denk jij? Alleen, ik heb het bij Overleg:De Kersenboom geprobeerd, maar dat werkt niet. Mvg. --Algont 5 sep 2007 00:19 (CEST)

Hij moet het nu goed doen: standaard catsort naar PAGENAME als je {{Verzoek om afbeelding}} gebruikt, maar als je zelf de naam opgeeft dan wordt dat ook goed gesorteerd. Michiel1972 5 sep 2007 10:24 (CEST)
Prima zo, werkt perfect! --Algont 5 sep 2007 10:50 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Bolkestein.jpg[bewerken]

Beste Michiel1972/Archief/dec 2007, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Bolkestein.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070904 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 5 sep 2007 03:13 (CEST)

Baltimore[bewerken]

Hoi Michiel1972, volgens mij gaan Baltimore city (Maryland) en Baltimore over hetzelfde, of zie ik dat verkeerd? Multichill 5 sep 2007 17:21 (CEST)

Hoi Michiel1972, ik weet niet of je het nog van plan was, maar ik heb nu een hoop doorverwijspagina's ingeschoten voor de counties. Ik heb de pagina's gegenereerd met behulp van een paar shellscriptjes. Als je je lijst van 15.000 Amerikaanse plaatsen al hebt dan kan ik daar ook wel doorverwijspagina's van genereren als je dat handig vindt. Dan kan je daarna alle plaatsen generen als <plaatsnaam> (<staat>) en daarna de bot voor elke pagina hernoemen: python movepages.py -from:<plaatsnaam> (<staat>) -to:<plaatsnaam>'. Naja, ik hoor het wel. Multichill 6 sep 2007 12:48 (CEST)
Hoi Multichill, ik heb het gezien, bedankt voor het aanmaken van de county-dp's. Ook voor de 15.000 plaatsen zou het een uitkomst zijn om dat geautomatiseerd te doen. Het aanmaken van de nieuwe artikelen wil ik inderdaad gaan doen op basis van <plaatsnaam> (<staat>). Als het doorgaat, zou je dan voor de dp's willen zorgen? (Graag!) Hoeveel terug-plaatsingen naar <plaatsnaam> nodig zijn weet ik overigens niet, maar is inderdaad de laatste stap van het proces. Michiel1972 6 sep 2007 15:43 (CEST)
Als je voor mij die lijst hebt met 15.000 plaatsnamen in de vorm <plaatsnaam> (<staat>) dan zal ik de dp's alvast plaatsen voordat je alle artikelen gaat importeren. Als je dan klaar bent met importeren dan moet je 15.000 keer python movepages.py -from:<plaatsnaam> (<staat>) -to:<plaatsnaam> doen. De plaatsen waarvan er maar een is zullen lukken, de plaatsen waarvan er meerdere zijn staat een dp in de weg dus dan zal het niet lukken. Scheelt je weer handmatig hernoemen. Er zullen vast wel weer een aantal uitzonderingen zijn, maar dit scheelt in ieder geval een hoop handmatig werk. Multichill 6 sep 2007 15:53 (CEST)

De lijst van plaatsen (meer dan 24.000, alhoewel een klein gedeelte dubbel) staat verdeeld over Gebruiker:Michiel1972/Lijst plaatsen VS/N-W, Gebruiker:Michiel1972/Lijst plaatsen VS/L-N, en Gebruiker:Michiel1972/Lijst plaatsen VS/A-K. Ik hoop zondag te kunnen starten met het aanmaken van de artikelen, dus de dp's kunnen aan de beurt komen als je nieuwe botartikelen voorbij ziet komen. Michiel1972 8 sep 2007 01:52 (CEST)‎

Ik heb er nu drie pagina's bij gezet:
Ik ga hier straks mee verder. Multichill 8 sep 2007 12:44 (CEST)
Alvast bedankt, deze lijsten zijn ook erg nuttig voor de 'nazorg' van de artikelen Michiel1972 8 sep 2007 17:33 (CEST)
Mijn bot loopt nu, het worden uiteindelijk rond de 2000 nieuwe doorverwijspagina's. Daarnaast staan er ongeveer 1000 pagina's in de weg op plaatsen waar ik anders een doorverwijspagina zou plaatsen, dus dat wordt nog heel wat checken. Multichill 11 sep 2007 21:17 (CEST)
Ok, bedankt. Dat er nog veel handwerk nodig is was te verwachten. Grote kans dat veel 'oude' dp's in de weg staan met een incomplete lijst Amerikaanse plaatsen, maar dat zie ik later wel. Michiel1972 11 sep 2007 21:34 (CEST)

City (stad)[bewerken]

Hoi Michiel,

In verband met je botserie over Amerikaanse steden: de link city hoort te wijzen naar City (stad), city zelf is namelijk een doorverwijspagina. Groeten, Simeon 8 sep 2007 17:06 (CEST)

ok, dank je Michiel1972 8 sep 2007 17:33 (CEST)


Amerikaanse steden[bewerken]

Dag Michiel1972, Ik zie dat je automatisch Amerikaanse steden aanmaakt met je bot, maar ik merk dat de lijst met externe linken nooit compleet is. Neem bijvoorbeeld Allakaket (Alaska), bij de Engelse Wikipedia is te zien (en:Allakaket, Alaska, dat er ook externe links zijn naar fi:Allakaket en vo:Allakaket, kan dat niet automatisch, want het is zoveel 'handwerk'. Met groet, Daka 8 sep 2007 20:28 (CEST)

Hoi, ik zet er bewust 1 interwiki neer (met de en.wiki titel die ik ken). Een andere robot kan daardoor automatisch de andere interwiki's vinden ze plaatsen op nl. Grote kans dat al na 1 nacht de andere interwiki's zijn toegevoegd. Bv de bot van Multichill] Michiel1972 8 sep 2007 20:31 (CEST)
Aha, vandaar! Daka 8 sep 2007 21:20 (CEST)
Michiel, ik vind de artikelen en plaatjes er mooi uitzien. Mijn complimenten. Rudolphous 8 sep 2007 22:18 (CEST)

Straal[bewerken]

Hoi Michiel. Ik zag dat je begonnen was met de Amerikaanse steden en met een straal met steden in de buurt. Deze ziet er nog niet goed uit in Internet Explorer 6. De circel staat links, terwijl de plaatsen rechts uitgelijnd zijn. Koektrommel 8 sep 2007 23:02 (CEST)

Ik zie het nu ook op m'n IE. Dat is op te lossen door 'left' te verwijderen uit de afb (zie Heber-Overgaard (Arizona)). Maar dan heb ik in Firefox een probleem om de infobox aan te klikken bij county, bevolking enz. ). Ik zal uitzoeken wat de besten aanpassing is om ze voor beide te laten werken. Michiel1972 8 sep 2007 23:08 (CEST)
Het werkt nu perfect! Ik weet niet hoe je de cirkels maakt. Maar het ziet er supergaaf uit. Koektrommel 8 sep 2007 23:22 (CEST)
Achtergrond van de berekening staat hier: Gebruiker:Michiel1972/Navigatie nabijgelegen locaties. Ik denk dat ook zoiets ooit ga doen voor b.v. locaties in Amsterdam, wellicht de cirkel neerzetten op als een subpagina van artikelen. Een soort alternatieve geografische wiki navigatie. Michiel1972 9 sep 2007 11:16 (CEST)
Bij Los Angeles werkt het nog niet, de afbeelding staat helemaal onderaan maar de coirdinaten met rondjes staan bovenop de inleiding van het artikel. Ik heb overigens Internet Explorer 7. Crazyphunk 9 sep 2007 14:34 (CEST)
Michiel, Crazyphunk. Dat probleem heb ik handmatig opgelost. Voor wijzigingen zie history LA Koektrommel

Straal (2)[bewerken]

Michiel er bestaat nog steeds een probleem met de straal voor plaatsen in Californie. Dit komt door een voor IE6 en IE7 verkeerd statement in de div style
<div style="position: relative; position: float:left; width:500px;">

moet zijn

<div style="position: relative; float:left; width:500px;">

Het zou dus mooi zijn als je bot dit zou kunnen replacen. Groeten Koektrommel 9 sep 2007 15:05 (CEST)

oops..doe ik. Michiel1972 9 sep 2007 15:31 (CEST)
Het ziet er verder overigens fantastisch uit. De lemma's zien er veel beter uit dan welke taal dan ook. Een mooie opzet voor een ieder die meer info wil toevoegen. Koektrommel 9 sep 2007 15:36 (CEST)

Staatsaanduiding in haakjes achter de botartikelen[bewerken]

Hoi Michiel, ik verkeer in de veronderstelling dat onnodige toevoegingen van de staatsaanduiding in haakjes door je bot of jezelf weer teruggedraaid zullen worden (gezien hierboven in #Baltimore)... Zou je even Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Artikelverplaatsen kunnen bekijken? Mvg, Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 9 sep 2007 14:49 (CEST)

ja. De afspraak is dat we alleen haakjes gebruiken als het als disambig nodig is. Voor het gemak maakt mijn bot de plaatsnamen wel met haakjes aan, maar deze zullen nadat alle plaatsen aanwezig zijn, en de dp's zijn aangemaakt, door middel van een bot naar de korte schrijfwijze (zonder haakjes) worden verplaatst (als dat althans mogelijk is). Dus nog even geduld. Michiel1972 9 sep 2007 15:35 (CEST)
Dank je voor de toelichting en voor de bevestiging dat ik het goed begrepen had. Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 9 sep 2007 15:41 (CEST)
Hoi Michiel, ik las op Jackson (Alabama) dat je graag op je overleg van suggesties wilde horen, dus bij deze. Groetjes, Ninane (overleg) 9 sep 2007 16:31 (CEST)

Zou je deze, in het kader van plaats de VS op de kaart, ook willen doen[bewerken]

(nog) geen Infobox


(nog) geen Cirkel

N.B. paragraaf aangepast, tijdens laatste edit Alvast bedankt! Gr, Koektrommel 9 sep 2007 18:15 (CEST)

Sacramento[bewerken]

Zou je Sacramento (Californië) kunnen samenvoegen in/met Sacramento (stad)? Koektrommel 10 sep 2007 00:46 (CEST)

Destin[bewerken]

Hoi Michel, ik zie dat je die "plaatsencirkel" hebt toegevoegd aan dit artikel, maar ik weet niet zeker of dit wel je bedoeling was. Ik zie nu een wit vlak met daarop wat stipen en plaatsnamen die allemaal door elkaar heen lopen, het ziet er niet bepaald fraai uit. Is het soms de bedoeling dat men op de achtergrond de kaart van de omgeving ziet? Of hoort dit op een andere manier weer gegeven te worden? Joris1919 10 sep 2007 19:06 (CEST)

Afhankelijk van de locatie (en het aantal plaatsen in de buurt) is het overzicht van plaatsen in de buurt meer of minder duidelijk. (Bv Bell (Florida) is een 'mooi' voorbeeld). Bedoeling is om de lezer een snelle geografische navigatie mogelijkheid aan te bieden, in plaats van een een paragraaf als: de plaats x is 6 km ten noordwesten van Destin, de plaats C is 13 km ten zuiden van. De achtergrondkaart is slechts een cirkelstraal met als middelpunt de plaats in kwestie. Eventueel kan je, als een label erg verborgen is, een <br> invoegen. Michiel1972 10 sep 2007 19:14 (CEST)
Bij Bell is het wel iets beter, maar het blijft een kaal geheel. Een kaartje op de achtergrond zou ook wat meer inzicht in de lokale topografie geven. Misschien ligt een van die plaatsen wel op een eiland voor de kust of aan de overkant van een belangrijke rivier. Ik krijg die labels bij Destin niet uit elkaar met <br>, kun je daar nog even naar kijken? Joris1919 10 sep 2007 20:24 (CEST)

Unalaska[bewerken]

Goedemiddag Michiel.
Ik mis nog een NL variant van en:Unalaska, Alaska. Er is wel een lemma Unalaska dit is echter de NL variant van en:Unalaska Island. Groeten, Koektrommel 10 sep 2007 19:26 (CEST)

Hoi, de bron die ik gebruik heeft niet data van alle plaatsen. Voor een overzicht van de plaatsen waarvan de bot plaatsen aanmaakt, zie http://www.census.gov/tiger/tms/gazetteer/places2k.txt . Meestal ontbreken de plaatsen die op de en.wiki ook geen kaartje of infobox hebben.
Overigens liep ik bij Connecticut tegen wat 'problemen'. Zo zijn daar verschillende towns niet opgenomen (bv. East Windsor), of zijn plaatsen als CDP gebied opgenomen terwijl er een town is met dezelfde naam. Ik kom daar niet helemaal uit, waarom http://www.census.gov/tiger/tms/gazetteer/places2k.txt een 'town' als East Windsor niet heeft opgenomen. Ook op de database waar ik de hoogteligging op zoek wordt deze plaats als 'historical' genoemd en verder geen info. Kortom, daar is nog handwerk te doen..
Delaware was geheel compleet zover ik kon zien. Florida lijkt ook dekkend, maar vreemd genoeg staat Saint Petersburg ook niet in deze (officiele) lijst van census 2000 bevolksingaantallen. Vreemd. Michiel1972 10 sep 2007 19:43 (CEST)
OK, dan weet ik genoeg.Ik zal voortaan eerst die bronnen raadplegen. Ik zal ook kijken of ik het e.e.a. handmatig kan aanvullen. Gr, Koektrommel 10 sep 2007 19:59 (CEST)
Na Florida stop ik voorlopig met importeren. Ik kijk net naar Categorie:Plaats in Georgia, check mijn databron en Augusta, Atlanta, etc staan er niet in. Als ik doorga met importeren zou dat betekenen dat de plaatsencirkel incompleet wordt voor een deel van de plaatsen, en dat accepteer ik niet. Ik zoek naar een oplossing. Michiel1972 10 sep 2007 20:24 (CEST)
Ze staan wel in het census bestand http://www.census.gov/tiger/tms/gazetteer/places2k.txt. Als GA...... Volgens mij kan je op basis van alleen bestand ook plaatsen als Unalaska (Alaska) toevoegen, aangezien, de staat, de coords, het inwoner aantal en de land en water oppervlaktes hierin staan. Alleen de county mist nog, maar dit kan waarschijnlijk via een andere file worden opgehaald laatste update Koektrommel 11 sep 2007 00:43 (CEST)
Ja. Ik heb de 'fout' gevonden. De 25.375 plaatsen werden er na mijn bewerkingen 24.802, waarschijnlijk toen ik de populatie cijfers van 2006 er bij heb gezocht. Ik ben ze dus ergens kwijtgeraakt :) en zal ze vandaag terugzoeken. Michiel1972 11 sep 2007 11:13 (CEST)
Super! En ik zie dat je er weer een ster bij hebt. Gefeliciteerd!! Koektrommel 11 sep 2007 16:16 (CEST)

Ster van verdienste[bewerken]

Hierbij krijg je van mij de ster van verdienste vanwege de vele automatische artikelen die je met je bot aanmaakt. Ga vooral zo door!

Nog een ster Knipogende smiley Crazyphunk 11 sep 2007 14:06 (CEST)

Borough in Alaska[bewerken]

Michiel, Ik zag dat bij de Boroughs in Alaska Categorie:Borough in Alaska de bevolkingspyramide ontbreken. Gr, Koektrommel 11 sep 2007 16:57 (CEST)

Dat kan kloppen, zie geschiedenis van de infobox. Voor Alaska en nog 6 staten kon ik geen bevolkingspyramide-figuren terugvinden op commons die ik kon gebruiken. Michiel1972 11 sep 2007 17:01 (CEST)
OK. Koektrommel 11 sep 2007 17:04 (CEST)

Mooi werk[bewerken]

Hey, gewoon heel snel even om te zeggen dat je mooi werk levert ivm de Amerikaans county's (infoboxen) en de Amerikaans plaatsen (infoboxen en de cirkel). Werkelijk, zeer mooi gedaan! Het doet goed om te zien dat de mini arikeltjes die ik soms schreef over plaatsen uit Californië nu zo mooi en duidelijk uitgebreid worden! Bedankt! JojoParis 11 sep 2007 21:00 (CEST)

Achternaam als dp.[bewerken]

Hoi, ik heb een discussie gevonden. [1] Heb er een apart kopje voor gemaakt, wellicht dat er wat kan komen. Hsf-toshiba 11 sep 2007 22:36 (CEST)

Absurde nominatie. Het helpt bezoekers lemma's vinden. Ook alle andere wikipedia's hanteren dergelijke dp pagina's. Van jou had ik deze nominatie niet verwacht, Michiel. Met vriendelijke groet, JacobH 12 sep 2007 16:27 (CEST)

Naamgeving problemen[bewerken]

Hoi Michiel1972, de volgende plaatsnamen komen twee keer voor:

Je zal dus problemen krijgen met de naamgeving. Multichill 12 sep 2007 00:18 (CEST)

Ok, nog meer handenarbeid. 1972 12 sep 2007 01:23 (CEST)
ik heb al het e.e.a. doorgestreept. Koektrommel 12 sep 2007 16:11 (CEST)
Zou je als je pagina's langsloopt ook meteen de interwiki's goed willen zetten? Die staan natuurlijk nu ook nog fout. Multichill 14 sep 2007 00:04 (CEST)

RE: Spatie v. Chr. weghalen[bewerken]

Hoi Michiel, ik heb je vraag beantwoord op m'n eigen overleg. Groeten, Migiloviz (overleg) 12 sep 2007 02:11 (CEST)

Plaatsen in de VS[bewerken]

Hoi Michiel. Ik zat te kijken wat te doen met de detailkaarten van sommige steden (welke meer info bevatten, dan alleen een stipje). Is het een idee om deze ook te gebruiken, zoals in Beverly Hills (Florida). Verder vroeg ik me af of je ook van plan bent Sjabloon:infobox stad VS van dezelfde lay-out te voorzien of eventueel te vervangen door plaats in de VS? Dat lijkt mij namelijk wel zo overzichtelijk. Groeten Koektrommel 12 sep 2007 10:31 (CEST)

Laat je stem horen[bewerken]

Gebruiker Brya wil door het fout interpreteren van jouw peiling de toevoegingen die verduidelijkend werken bij provincies en steden met gelijke naam er weer uit slopen. Laat aub je stem horen op 'te verwijderen categorieën'. Groet, Alankomaat 12 sep 2007 20:46 (CEST)

Air Force Base[bewerken]

Hoi Michiel1972, een grep op AFB levert het volgende op.

Allemaal maar hernoemen naar de vorm <plaatsnaam> Air Force Base? Multichill 12 sep 2007 21:31 (CEST)

Ja, dat was ik wel van plan, de en.wiki hanteert die titels ook (en bovenstaande als redirects).
Het lukte me overigens niet om movepages.py aan de praat te krijgen, zelfs niet voor 1 artikel, handmatig (krijg niet echt een foutmelding maar een lap tekst met nederlandse uitleg over titelwijzigen). Enig idee? Michiel1972 12 sep 2007 21:38 (CEST)
C:\Bot\pywikipedia>movepages.py -from:Lackland_AFB_(Texas) -to:Lackland_Air_Forc
e_Base
Checked for running processes. 1 processes currently running, including the curr
ent process.
Do you will move Lackland_AFB_(Texas) to Lackland_Air_Force_Base
Sleeping for 8.8 seconds, 12 sep 2007 19:41:22 (UTC)
Getting a page to check if we're logged in on wikipedia:nl
Page move failed.

            <p>Door middel van het onderstaande formulier kunt u de
titel van een pagina veranderen. De voorgeschiedenis gaat zo niet verloren. De o
ude titel zal automatisch een doorverwijzing worden naar de nieuwe. (Deze doorve
rwijzing kan, zoals op alle artikels met een doorverwijzing, bewerkt worden).
</p><p>Een dergelijke verandering van de titel kan alleen worden uitgevoerd als
</p>
<ul><li>er geen pagina met de nieuwe titel bestaat
</li><li>of als er op de pagina met de nieuwe titel slechts een redirect zonder
verdere geschiedenis is.
</li></ul>
<p>U wordt vriendelijk verzocht om in de desbetreffende artikelen na de hernoemi
ng de links naar de <i>oude naam</i> te veranderen in links naar de <i>nieuwe na
am</i>, dat wil zeggen dat de referenties van de (redirect-) pagina met de oude
naam stuk voor stuk dienen te worden nagelopen.
</p><p class="error">U kunt een pagina niet verplaatsen naar de titel die het mo
menteel al bezit.</p>

<form id="movepage" method="post" action="/w/index.php?title=Speciaal:VerplaatsP
agina&action=submit">
    <table border='0'>
        <tr>
            <td align='right'>Wijzig titel</td>
            <td align='left'><strong>Lackland Air Force Base</strong
></td>
        </tr>
        <tr>
            <td align='right'><label for='wpNewTitle'>Naar de nieuwe
 paginanaam</label></td>
            <td align='left'>
                <input type='text' size='40' name='wpNewTitle' i
d='wpNewTitle' value="Lackland_Air_Force_Base" />
                <input type='hidden' name="wpOldTitle" value="La
ckland Air Force Base" />
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td align='right' valign='top'><br /><label for='wpReaso
n'>Reden</label></td>
            <td align='left' valign='top'><br />
                <textarea cols='60' rows='2' name='wpReason' id=
'wpReason'>Pagemove by bot</textarea>
            </td>
        </tr><tr><td></td><td><input name="wpWatch" type="checkbox" valu
e="1" id="watch" /> <label for="watch">Volg deze pagina</label></td></tr>

        <tr>
            <td> </td>
            <td align='left'>
                <input type='submit' name="wpMove" value="Titel
wijzigen" />
            </td>
        </tr>
    </table>
    <input type='hidden' name='wpEditToken' value="6322e4ce696b4dc5730d7c11b
03ec80e+\" />
</form>
<h2>Logboek titelwijzigingen</h2><p>Er zijn geen items in het logboek die voldoe
n aan deze criteria.
</p><div class="printfooter">
 </div>

Het artikel moet wel bestaan. Probeer het maar eens met Mountain Home AFB (Idaho). Ik zal binnenkort maar eens m'n scriptje maken om die zooi pagina's te hernoemen als jij klaar bent met het importeren van al die plaatsen. Multichill 12 sep 2007 21:53 (CEST)
 ~/pywikipedia>python2.4 movepages.py -from:Robins_AFB_%28Georgia%29 -to:Robins_Air_Force_Base
Checked for running processes. 2 processes currently running, including the current process.
Moving page [[Robins AFB (Georgia)]] to [[Robins_Air_Force_Base]]
Getting a page to check if we're logged in on wikipedia:nl

Hmm, ik dacht dat de %28 en %29 de oplossing zou zijn. Toch iets anders mis. Michiel1972 12 sep 2007 22:07 (CEST)

C:\Bot\pywikipedia>movepages.py -from:Mountain_Home_AFB_%28Idaho%29 -to:Mountain_Home_Air_Force_Base
Checked for running processes. 1 processes currently running, including the curr
ent process.
Do you will move Mountain_Home_AFB_%28Idaho%29 to Mountain_Home_Air_Force_Base
Sleeping for 8.9 seconds, 12 sep 2007 20:04:14 (UTC)
Getting a page to check if we're logged in on wikipedia:nl
Page move failed.

Wat vreemd zeg, als ik jouw commando hier in een shell plak dan werkt het gewoon. Zit je op de laatste svn versie? Multichill 12 sep 2007 22:20 (CEST)

~/pywikipedia>python2.4 movepages.py -from:Mountain_Home_AFB_%28Idaho%29 -to:Mountain_Home_Air_Force_Base
Checked for running processes. 2 processes currently running, including the current process.
Moving page [[Mountain Home AFB (Idaho)]] to [[Mountain_Home_Air_Force_Base]]
Getting a page to check if we're logged in on wikipedia:nl

CDP in VS[bewerken]

Pardon my English. Your bot is creating large numbers of articles on places in the U.S. and labeling them as "CDP", when, in fact, they are towns, villages or cities. It is an important distinction (especially that between CDP and any other form). A CDP is just a cluster of houses together while the others have their own governments, officials, powers and responsibilities, and established boundaries. I found 4 mistakes of this type out of only 6 articles I checked. Rmhermen 12 sep 2007 23:06 (CEST)

Thanks for noticing the problem. I'll look and correct the error. Michiel1972 13 sep 2007 00:29 (CEST)

Peiling & interpretatie van de uitslag[bewerken]

Ik had het je al voorspeld en het blijkt ook uit te komen: de stelling van je peiling was dusdanig dat er allerlei manieren van interpretatie mogelijk zijn. Gebruiker Brya blijft volhouden dat 'disambiguatie' nu alleen maar mag als er zowel een stad als een provincie-categorie zijn. Ik blijf van mening dat de peiling aangeeft dat we nu niet meer consequent de naamgeving van de hoofdcategorie aan hoeven te houden, maar van geval tot geval moeten bekijken of de toevoeging zinnig is. Zou jij als opsteller van de peiling willen aangeven wie er nu gelijk heeft? Dan keert de rust misschien een beetje terug. Alankomaat 13 sep 2007 11:03 (CEST)

Bruggen[bewerken]

Goed van je om de bruggen onder handen te nemen. Hsf-toshiba 13 sep 2007 13:40 (CEST)

Al halen anderen je in de Kroeg meteen keihard onderuit daarom. Wat een trieste bedoening... Michiel: goed werk weer! Categoriewerk blijft erg ondankbaar... Alankomaat 13 sep 2007 14:11 (CEST)

Categoriën in Groningen[bewerken]

Moi Michiel, ik zie dat je vandaag allerlei nieuwe (sub)categoriën in Groningen hebt aangemaakt. Op deze manier ben ik alleen nog maar aan het klikken als ik een verwant lemma wil zoeken, dat zal toch niet de bedoeling zijn? Een categorie als Categorie:Weg in Groningen (stad) met als dochter Categorie:Straat in Groningen (stad) en dan niet gelinkt met Categorie:Groningen (stad) gaat m.i. echt te ver. Wie help je hiermee bij het zoeken? Peter boelens 13 sep 2007 18:00 (CEST)

Eeuwige kliederaars[bewerken]

Hallo Michiel,

Als ik me niet vergis was jij een van de mensen die zich een tijdje terug dood zat te ergeren aan die Tahrim die mensen hun tijd hier opsoupeert met zijn gedoe zeker? Of andere eeuwige kliederaars die blijkbaar een vlakke of zelfs dalende leercurve hebben op wikipedia en ons blijven tijd kosten.

Wat denk je van deze Carolus (overleg | bijdragen | bloks)... Wat moeten we daar nu nog mee doen? Er is al ettelijke malen gevraagd dat hij op zijn taal en artikelstijl let. Door meerdere gebruikers. Ik heb al hier en daar eens gevraagd aan anderen of iemand kon helpen kijken. Maar dit blijft tijd kosten. Uit zijn weinige bijdragen van de laatste dagen, haal je meteen al dit:

 • Laat een artikel na [2] zonder categorie, zonder interne links, met dt-fouten, spelfouten, geen artikeltekst, ontbrekende hoofdletters, etc... Wordt slechts wakker wanneer je er een wiu op achterlaat, met een hoop geschreeuw en gevloek als beloning: [3]
 • Spaties na woorden zijn overbodig [4]
 • Lidwoorden en interne links voor termen zijn niet nodig [5]
 • Zelfs een anonieme vandaal kan het beter dan dit [6], om van de bewerkingssamenvatting maar niet te spreken
 • hoofdletters, youtube links ? [7]
 • aarsthertog ? [8]
 • Hoofdlettertoets en spatietoets bestaat blijkbaar niet [9]

En dit zijn slechts de bijdragen uit de laatste dagen, erger nog, bijna zijn enige bijdragen. Wanneer het een occasionele foutje van iemand is, verbeter ik dat graag; of een beginner zetten we wel op weg. Maar dit is nu al maandenlang een lange ellende, met als enige resultaat een hoop geschreeuw als repliek. Ik heb al op de pagina "Edit-bewaken" en paar keer een vraagje gedaan naar hulp, maar dat heeft weinig effect. Overleg ook niet. Een blokverzoek is dan weer nogal drastisch, maar als we mogen blijven tijd verspelen aan dit geklieder, dan weet ik het ook niet meer ... Je hebt dacht ik enige ervaring met kliederaars op te volgen in het verleden zeker ? Enig idee wat hiermee verder aan te vangen ? --LimoWreck 14 sep 2007 18:38 (CEST)

Verwijderingsnominatie De groote wielen[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om De groote wielen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070914 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 15 sep 2007 02:06 (CEST)

[bewerken]

Hoi Michiel,

Aangezien ik jouw naam als enige in de geschiedenis zie, stel ik aan jou de vraag: weet jij hoe het mogelijk is dat Afbeelding:Commons-logo.svg niet (meer) werkt? In bijvoorbeeld het sjabloon {Commons|} is nu alleen een rood kruisje te zien...

Groeten, Erik'80 · 15 sep 2007 12:16 (CEST)

Aanvulling: als oplossing misschien (tijdelijk?) vervangen door Afbeelding:Commons-logo-en.svg? Erik'80 · 15 sep 2007 12:18 (CEST)

Ik zie niets verschijnen, maar ook niet voor bv image:red pog.svg als ik die op 8px zet (en daarvoor wordt deze gebruikt). Iets (tijdelijk) mis met svg 's van commons dus (hoop ik). Michiel1972 15 sep 2007 12:21 (CEST) (P.s. wat zie jij op Lynn (Massachusetts), een rode stip op het kaarje?)

Er is een purge probleem oid, volgens http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Village_pump kopje 15 september. Michiel1972 15 sep 2007 12:26 (CEST)
leeg??
leeg??
Inderdaad, er lijkt vanalles mis nu... Ach dat lost zich vanzelf wel weer op, niet iets waar wij ons zorgen over hoeven te maken in ieder geval! Erik'80 · 15 sep 2007 13:08 (CEST)

Concert voor orkest[bewerken]

Hoi, Ik zie dat je de link naar de Categorie:Concert voor Orkest hebt verwijderd. Vraag is waarom een dergelijk link niet mag??? Bij de rubrieken binnen "klassieke muziek" gebruik ik die methode wel vaker, om te voorkomen dat in het artikel zelf een waslijst van linken komt te staan, die net zo goed in een categorie moeten worden gezet. Inmiddels zijn er twee werken verschenen in de onderhavige categorie en er zullen er meer volgen. Geef maar hier bericht, ik volg je......:-)Ceescamel 15 sep 2007 16:20 (CEST)

'niet mag' is wel erg hard gezegd, maar het is in ieder geval niet gebruikelijk, en ik verwijder links naar cats in een tekst meestal als ik ze tegen kom en niet bijzonder functioneel zijn. Belangrijkste reden is dat de categorie (waarna wordt verwezen) meestal direct onder het artikel staat, of slechts 1 subcategorie ervan is verwijderd. Mijn mening is dat interne links horen te linken naar een artikel en niet naar een categorie. Zie ook Help:Gebruik_van_links#Categorielinks Michiel1972 15 sep 2007 16:29 (CEST)
Dank voor je bericht. Een aantal schrijvers binnen de rubriek klassieke muziek hebben de soort compositie los weten te krijgen van een compositie met diezelfde naam. Zie weer Vioolconcert. Een vioolconcert is nl niet hetzelfde als hét vioolconcert van die of die. Er ontstond toen wel het probleem dat er naar cats verwezen moest worden, maar daar heeft tot nu toe niemand over "geklaagd". Ik zou dan ook graag zien dat de link weer terugkomt. Dit om voor de klassieke schrijvers een zekere standaard te houden.Ceescamel 15 sep 2007 16:50 (CEST)
Is het niet mogelijk om een lijst (met rode en blauwe) links aan te maken en daar na te verwijzen? Nouja, anders zet je de link maar terug, ik blijf er van af. Michiel1972 15 sep 2007 16:53 (CEST)

Het grote hernoemen[bewerken]

Hoi Michiel1972, ik ben begonnen met het grote hernoemen van <plaatsnaam> (<staat>) naar <plaatsnaam>. In totaal zijn er ongeveer 13.000 plaatsnamen die een keer voorkomen. Daar gaan 1400 pagina's vanaf die al bestaan dus dat houden we iets van 11.500 pagina's over die hernoemd gaan worden. Dus ik maak maar alvast een beginnetje Knipogende smiley Multichill 17 sep 2007 20:34 (CEST)

Prima, als de movepages.py bij mij had gewerkt was ik zelf al begonnen. De resterende plaatsen in de staten alfabetisch vanaf Missouri worden de komende week toegevoegd. Ivm met mijn nieuwe baan werk ik alleen nog 's avonds op wiki. (Enne..bedankt voor je hulp). Michiel1972 17 sep 2007 20:39 (CEST)
Doe rustig aan. Ik hernoem nu de plaatsen tot Missouri en de rest komt wel als jij klaar bent. Ik gebruik GNU Screen, dan kan ik overal even de status van m'n bot te bekijken (dus ook op mijn werk), erg handig! Multichill 17 sep 2007 20:51 (CEST)

N113 (Bouches-du-Rhône)[bewerken]

Hoi Michiel, Graag je mening over het volgende. Weet niet of je de specifieke situatie kent, maar misschien weet je of dit een uniek geval is, of dat zo'n constructie vaker voorkomt. De ano die hierachter zit is zeer zwijgzaam, dus kom ik bij jou terecht.

Bij mijn weten zijn Franse N-wegen landelijk genummerd en D-wegen per departement. Worden in bovenstaand verhaal niet wat dingen door elkaar gehaald? Gaat het niet eigenlijk om twee verschillende wegen die (al dan niet toevallig) hetzelfde nummer hebben? In dat geval zouden het beter twee artikelen kunnen worden en kunnen we drie sjablonen ditchen. Als het om één weg gaat, of als het logisch is om ze in één artikel te beschrijven, dan voel ik meer voor een aanpassing van de bestaande schildjes, dan voor speciaal gemaakte. Vooral als dit een eenmalig geval is. Bedankt voor je meedenken. RToV 18 sep 2007 20:15 (CEST)

Het is nog complexer, de anoniem heeft slechts een stukje van de N113 beschreven. Zie http://routes.wikia.com/wiki/Route_nationale_fran%C3%A7aise_113 voor een goed artikel. Ik stel voor om het artikel te nomineren of te wijzigen; 1 artikel is voldoende, niet de N113 per departement.. Verder heb ik het idee dat het een soort troll is, die anoniem door allerlei vage wegartikelen te beginnen (A2 Marokko, R106, de kleinse ASW van Frankrijk, CR-wegen in Luxemburg, etc) Michiel1972 18 sep 2007 20:27 (CEST)
De aanduiding van de D113 is niet meer geldig lees ik, dat was tot 2006. Michiel1972 18 sep 2007 20:31 (CEST)
Nomineren voor verwijdering dacht ik ook aan, na jouw toelichting nog meer. Ik deel je vage idee, maar het zou ook een scholier kunnen zijn, die zijn vaker schuchter en derhalve zwijgzaam. Je komt ze hier bij bosjes tegen en de meesten doen op hun terrein en niveau prima werk. Deze ano is dan een geval dat niet van klokken en klepels weet. Marokkaanse wegschildjes met latijnse letters? Kan me niet voorstellen dat die bestaan. Of moeten we dat zien als een transcriptie? De interwikis laten ons raden. RToV 18 sep 2007 20:46 (CEST)

Statenlinks[bewerken]

Hallo Michiel1972,

Ik wil je allereerst complimenteren met de artikelen die zijn aangemaakt over de Amerikaanse plaatsen. Ik bemerkte onlangs dat in de eerste regel bij bepaalde artikelen de links niet kloppen, zo ook niet in Church Point (Louisiana). Er wordt doorgelinkt naar Louisiana, in plaats van naar Louisiana (staat). Ik weet niet of je hier al van op de hoogte was, maar misschien kan je dit verbeteren met behulp van je bot. Een vriendelijk groet, Roelzzz 18 sep 2007 20:17 (CEST)

Voor een aantal Louisiana-artikelen is inderdaad de (staat) link weggevallen. Michiel1972 18 sep 2007 20:28 (CEST)
Niet alleen Louisiana trouwens, Kansas ook (anderen niet uitgesloten). Roelzzz 18 sep 2007 21:05 (CEST)

Kaarten Praag[bewerken]

Hoi Michiel, heel erg bedankt voor het maken van de kaarten van Praag! Met kaart erbij wordt het een stuk overzichtelijker! Morgen zal ik weer verder gaan met de districts- en wijkartikelen, en deze kaarten zijn daar (hoe raar het misschien ook klinkt) een goede stimulans voor! Groet, Erwin1990 19 sep 2007 23:43 (CEST)

City[bewerken]

Hallo,

kun je even naar het artikel City (stad) kijken, dat jij hebt aangemaakt? Iemand op de bijbehorende overlegpagina zegt dat het artikel niet geheel klopt.

Groet, Tûkkã 22 sep 2007 13:50 (CEST)

plaatsnamen[bewerken]

Môge Michiel, ik vind het waanzinnig hoe in onmenselijk tempo county's en plaatsen enzo worden toegevoegd dmv je bot, echter viel me op dat in de cirkel op verschillende artikels de plaatsnamen door elkaar worden geschreven, waarschijnlijk was het je al opgevallen, maar mischien ook niet, Secar_one 22 sep 2007 15:03 (CEST)

Ik weet het. Omdat deze cirkels automatisch worden berekend weet ik niet van te voren of er overlappende regels gaan voorkomen, hangt ook af hoe dichtbij de plaatsen liggen... Ik schat dat 90% goed leesbaar is. Voor de overige 10% hoop ik dat de lezers/gebruikers een <br> neerzetten op de juiste plaats om de links een regel te verschuiven en ze beter leesbaar te maken. Michiel1972 22 sep 2007 21:34 (CEST)
Ok, als ik het tegen kom zal ik het doen, Secar_one 22 sep 2007 21:50 (CEST)

Coördinaten[bewerken]

Hallo Michiel, ik zag dat je bij een van de artikelen over een metrostation in Praag zojuist de coördinaten had toegevoegd. Ik kan dit natuurlijk net zo goed direct zelf doen, ik weet alleen niet hoe ik kan vinden waar dat station precies ligt. Hoe vind jij zo'n station? Groeten, Erwin1990 23 sep 2007 20:50 (CEST)

In dit geval ging dat ook niet zo heel makkelijk (maar daarom des te leuker :) : Zličín stanice metra als zoektermen in Google-Afbeeldingen invoeren en de (relevante) resulterende kaartjes bestuderen & vergelijken met de google maps satellietbeelden van Zličín op http://wikikml.brinkster.net/coords.html. Ook het engelse artikel dat het nabij de Ikea en andere warenhuizen gelegen was hielp mee. Michiel1972 23 sep 2007 21:46 (CEST)
Oké, ik dacht, misschien heb je een apart programmaatje waar ook dat soort bezienswaardigheden opstaan. Maar als dat niet zo is zal ik het in het vervolg op dezelfde manier als jij het doet gaan oplossen (proberen tenminste). Bedankt voor je reactie! Erwin1990 23 sep 2007 23:50 (CEST)

Hernoeming Categorie:Soort compositie[bewerken]

Hallo Michiel,

vriendelijk doch dringend verzoek de hernoeming/ samenvoeging de Categorie:Soort compositie naar Categorie:Compositie naar soort te staken. Dit omdat er een bewust hier een duidelijke scheiding is gemaakt. In categorie Soort compositie vind je Symfonie, terwijl je in de categorie Compositie naar soort Symfonie nr. 38 (Mozart) vind, een categorie over specifieke symfonieen die een artikel hebben. Celloman 25 sep 2007 15:19 (CEST)

Aangezien Categorie:Compositie naar soort alleen subcats bevat is er geen conflict bij het samenvoegen. Michiel1972 25 sep 2007 21:02 (CEST)
Er zit wel degelijk een verschil tussen. Het is als als "De Ontdekking van de Hemel" in een categorie mediuminstrument plaatsen ofzo. Celloman 26 sep 2007 15:02 (CEST)

Vraagje over bot replace.py[bewerken]

Hallo Michiel, ik had gisteren een vraag gesteld in het botcafé, maar aangezien daar niet gereageerd wordt vraag ik het ook even aan jou, omdat jij volgens mij veel verstand van bots hebt. Is er een mogelijkheid om bij replace.py per geval te kunnen kiezen of je wilt vervangen of niet? Wanneer ik nu een woord door een andere wil vervangen en dat woord staat 10x op een pagina, vraagt 'ie of ik die allemaal wil vervangen. Is er ook een manier dat je bij al die 10 apart kan kiezen of je die wel of niet wilt vervangen? Groet, Erwin1990 25 sep 2007 16:00 (CEST)

oei, je kan wel per artikel opgeven een woord te vervangen of niet, maar niet in een artikel. Michiel1972 25 sep 2007 21:00 (CEST)

Vraag over jouw bot[bewerken]

Hallo Michiel, de volgende vraag werd gesteld op mijn overlegpagina, waar ik niets mee kan (ik doe niets met bots), jij wellicht wel?

Hello Fruggo, I've seen that you are operating the bot RobotMichiel1972 and I liked a lot the output of this bot in articles like New Rockford (North Dakota). Would it possible to use your bot in the catalan wikipedia too? Hope you can give me a hand! --Micru 24 sep 2007 22:53 (CEST) (ca:User:Micru)

Groet, Fruggo 25 sep 2007 21:52 (CEST)

Jackson (Alabama)[bewerken]

Hey Michiel,

Ik kwam het artikel tegen: mag het wiu2 sjabloon er al af? Just a reminder ;-). Ciell 26 sep 2007 18:10 (CEST)

Te verwijderen sjablonen[bewerken]

Dag Michiel, jij nomineerde Sjabloon:SnelwegDfr en Sjabloon:SnelwegNfr. Ik wilde ze verwijderen maar ze werden allebei ergens gebruikt. Zou jij ze kunnen vervangen? Ik heb geen verstand van de weginfoboxen/wegnaamsjablonen. Niels(F)? 27 sep 2007 17:22 (CEST)

Kaarten 's-Hertogenbosch en Rosmalen[bewerken]

Beste Michiel, mag ik je werk (zie hier) als basis gebruiken voor thans ontbrekende nieuw aan te maken kaarten voor Rosmalen, wellicht idem voor 's-Hertogenbosch? Zo ja, hoe wil je in dat geval vermeld worden in de source en/of permission-velden? Guadalajara 28 sep 2007 18:45 (CEST)

Een link toevoegen naar de kaart die als basis is gebruikt lijkt me voldoende (en de cbs-toestemming blijft nodig). Michiel1972 28 sep 2007 18:48 (CEST)
Dank voor je antwoord Michiel, dan zal ik dat zo doen. Guadalajara 28 sep 2007 18:51 (CEST)

Robotartikelen[bewerken]

Hoi Michiel! Ik wil jouw nieuwe via je Robot aangemaakte artikelen eigenlijk helemaal niet zien in de lijst van Nieuwe artikelen. Ze zijn gewoon OK, en afgezien daarvan, bot artikelen worden toch niet voorgedragen voor verwijdering. Via de helpdesk heb ik geprobeerd hiervoor een oplossing te vinden, maar de aangedragen oplossingen werken niet. Weet jij een oplossing? Dmitri Nikolaj(overleg) 28 sep 2007 22:30 (CEST)

Ik snap je vraag, maar weet daar ook geen oplossing voor, alle nieuwe artikelen horen te verschijnen in het nieuwe-artikelen overzicht. In ieder geval zijn de artikelen gemarkeerd, dus dat scheelt een hoop werk met checken. Nog een paar dagen geduld en je zult ze niet meer zien op de lijst van artikelen, want dan ben ik klaar met de import klus. Michiel1972 28 sep 2007 22:35 (CEST)
OK, "no problem", ik wilde gewoon even weten van een professional zoals jij of er voor een beginneling zoals ik een oplossing was. Ik heb in de afgelopen 2 maanden een behoorlijke hekel gekregen aan bot-artikelen, maar over die van jou niets dan lof! Dmitri Nikolaj(overleg) 29 sep 2007 00:11 (CEST)

Zie ook in Dubbelpunt[bewerken]

Persoonlijk vind ik die Zie ook -kopjes dan weer lelijk, min of meer kreupele werkwijze (zie verder). De relatie is er wèl natuurlijk: een spellingrelatie voor iedereen die zich afvraagt hoe het te schrijven en dan vind ik een ref IN de tekst toch wel beter. "Zie ook" dat is voor schrijvers zonder inspiratie om wat er staat in de tekst zelf te verwerken. 't Is erg vrijblijvend om er al of niet heen te gaan.
Wat het onderwerp zelf betreft: ik keek naar de ontbrekende interwiki's en ontdekte een redirect in de en.wikipedia naar Curve, in nl. = Kromme. Dit past nog eerder onder zo'n "Zie ook".
P.S. Ik vond het weken geleden toch wel vreemd dat je niet even wat schreef naar mij persoonlijk ivm die coördinatenpeiling. --Dartelaar [schrijf me!] 29 sep 2007 03:40 (CEST)

LAN = LIFE[bewerken]

Hoi Michiel, ik denk dat hier iets door elkaar heen loopt, we zijn er al mee bezig. Kun je alsjeblieft even kijken naar mijn overlegpagina wat hierover staat? De gebruiker heeft blijkt nu de nacht door gevandaliseerd uit boosheid. JvHertum gaat 'm uitleggen dat hij een terugplaatsverzoek kan indienen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 sep 2007 11:34 (CEST)

  • Dank voor je steun op mijn overleg Michiel! Eindelijk iemand die ziet wat er aan de hand is hiero op wiki.

Ik heb bezwaar gemaakt op de verwijder page, echter ik vraag me af of het gaat helpen. Wellicht dat jij je stem er nog bij kan zetten, dan maak ik meer kans dat mijn page mag blijven. Zie de link hiero: [10] Nog maals dank!

P.s. aan MoiraMoiras reactie: De gebruiker heeft niets gevandaliseerd. JvHertum geeft op mijn overleg zelfs aan dat ik niets heb gevandaliseerd, dus gelieve hier correctie van je verhaal!! Jij bent er niet bij geweest en jij hebt niet gezien hoe admins mij op alle mogelijke manieren hebben geterroriseerd om te zorgen dat ik mijn mond dicht houd. Ik heb inmiddels gerechtigheid, alle lan pages zijn nu aangemerkt voor verwijdering (als ik ze aanmerk heet dat volgens moiramoira vandaliseren, als een admin ze aanmerkt mag dat kennelijk wel). Mooie wereld hiero. Westland 30 sep 2007 15:15 (CEST)

Sjabloon:N-wegFR[bewerken]

Dat zijn geen halve maatregelen! Bedankt voor de toevoeging. RToV 30 sep 2007 13:22 (CEST)

Ik wil je nog een plaatje laten zien. Dat blauwe randje is dus niet perse aanwezig, maar in routetabellen wel prettig ter onderscheid van de A-schildjes. Als de Fransen het met de Franse slag doen, kunnen wij dat ook. :-) RToV 30 sep 2007 19:33 (CEST)

IJtunnel/Nieuw[bewerken]

Beste Michiel, gaarne commentaar op gewijzigde IJtunnel/NieuwSchoewert 3 okt 2007 10:50 (CEST)

Plaatsen in de nabije omgeving - Deadwood (South Dakota)[bewerken]

Hallo Michiel, ik zag dat je bot allerlei artikels over Amerikaanse plaatsen met het onderdeel Plaatsen in de nabije omgeving heeft aangemaakt. Ik ben bezig artikels over Deadwood (South Dakota) aan te maken en zou graag ook op het artikel over dit stadje het onderdeel Plaatsen in de nabije omgeving willen plaatsen. Mijn vraag is dus: hoe doe ik dit? Of kan ik dit aan jouw bot over laten? Alvast bedankt, Ninane (overleg) 3 okt 2007 12:03 (CEST)

Ik heb al wat aangeprutst (aan de hand van Lead de coördinaten verschoven), maar of het correct is? Ninane (overleg) 4 okt 2007 11:52 (CEST)
Ik zal vanavond kijken op mijn thuis-comp of de plaats in mijn bot tekstbestand staat, dan is het simpel knippen en plakken. Michiel1972 4 okt 2007 11:54 (CEST)
Ik zag dat het is gelukt. Hartelijk dank! Ninane (overleg) 4 okt 2007 19:19 (CEST)

{{WegschildHeader}}[bewerken]

... wordt niet meer gebruikt en heeft geen geschiedenis die de moeite waard is. Wat mij betreft kan het weg. RToV 3 okt 2007 19:29 (CEST)

Žasliai[bewerken]

Hallo; ik heb onlangs een artikeltje geschreven voor dit dorp. Ik kon echter geen goed kaartje vinden. Via de Helpdesk kwam Zanaq met een beter kaartje aan. Maar nou moet de plaats er nog in aangegeven worden. Zanaq en ik hebben geen idee hoe wij dat voor elkaar moeten breien, laat staan programmeren; de pagina waar hij op de helpdeskpagina naar verwijst is mij veel te technisch. Nou zie ik van jou allerlei kaartjes verschijnen. Zou jij dit voor mij kunnen verzorgen? Het kaartje staat al op de overlegpagina van het artikel. Alvast bedankt. Ik kijk hier wel verder.Ceescamel 5 okt 2007 11:24 (CEST)

Bij deze een sjabloon aangemaakt en toegevoegd. Groet Michiel1972 5 okt 2007 19:17 (CEST)
Geweldig en bedankt en geweldig bedankt.Ceescamel 6 okt 2007 15:05 (CEST)

Sjablonen weginfo[bewerken]

Hoi Michiel, Ik overweeg enkele kritische weginfosjablonen te laten semibeveiligen. Wijzigingen en fouten hebben grote gevolgen, dus we moeten geen anoniemen hebben die erop los experimenteren. Ingelogde gebruikers (waaronder ikzelf) moeten er zonodig wel aan kunnen werken. Ik denk in ieder geval aan Wegschild, Weginfobox, A-wegNL/naam, N-wegNL/naam, A-wegen en N-wegen. Als je het ermee eens bent dien ik een verzoek in op de daarvoor bestemde pagina. RToV 5 okt 2007 20:33 (CEST)

Nieuwe gebruikers ??[bewerken]

Hoe kan het nou dat ik Gebruiker:Liveshop en Gebruiker:Secar one als nieuwe gebruikers ingeschreven zie, sinds resp. 17.14 en 17.03 ? Ik weet toch zeker dat ik beide al eerder gezien heb... - Erik Baas 6 okt 2007 18:04 (CEST)

Het zijn 'toevallig' 2 gebruikers die vrij recent een nieuwe gebruikersnaam hebben gekregen (respec. Hendrik F en LiveBloid). Of iemand anders de 'verouderde' identiteiten heeft kunnen aanmaken weet ik niet. Michiel1972 6 okt 2007 18:57 (CEST)
Dank je, ik begin het te begrijpen (ook omdat ik inmiddels elders nog wat meer gelezen heb). - Erik Baas 6 okt 2007 21:25 (CEST)
Kijk maar even op deze pagina. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 okt 2007 21:48 (CEST)
Dat was inderdaad het leeuwendeel van wat ik "elders" noemde; dank je. 't Was weer druk vanmiddag... :-( - Erik Baas 6 okt 2007 21:53 (CEST)

Ringbahn[bewerken]

Beste Michiel, onlangs maakte ik het sjabloon {{Positiekaart Ringbahn}}. De positiekaart werkt naar behoren, maar heeft een kleine afwijking (die bij sommige stations duidelijker naar voren treedt dan elders). Hoewel enige afwijking door diverse factoren onvermijdelijk is, zou ik dit graag verbeteren, maar ik weet niet precies welke van de coördinaten (boven, onder, links, rechts?) hiervoor het best aangepast kunnen worden. Kun jij er eens naar kijken? Dank en groet, Jörgen? ! 7 okt 2007 12:13 (CEST)

Australië[bewerken]

Hoi Michiel,

Ik heb je bijdragen aan plaatsen in de VS gezien. Echt klassewerk! Zou je het leuk vinden om zoiets ook voor Australië te doen? Op de en:wp is zoiets al uitgevoerd. Een goede bron is de volkstelling van 2006. De informatie staat op [11]. Ik wil je wel helpen met het downloaden en bewerken van de gegevens, als je daar prijs op stelt. Groeten, Migiloviz (overleg) 7 okt 2007 17:12 (CEST)

Goed idee, maar ik ben (helaas) nogal druk. Ik hoop over een maand (of twee) meer tijd te hebben en weer eens een botproject op te zetten. Michiel1972 8 okt 2007 17:53 (CEST)

Sjabloon oppervlaktes gemeenten[bewerken]

Hoi Michiel, vraagje over de sjablonen voor de oppervlaktes van gemeenten. Zo te zien is er geen voor de wateroppervlakte, klaarblijkelijk wordt die berekend uit het oppervlakte totaal minus oppervlakte land? Die berekening gaat niet goed, zie bijvoorbeeld in Helden waar de oppervlakte water met 0,099999999999994 km² wordt aangegeven. Is dat in de sjablonen aan te passen of kan er dan in de pagina van Helden de oppervlakte hard ingezet worden? --Mdeen 8 okt 2007 15:24 (CEST)

Nog een paar![bewerken]

Hoi Michiel1972,
Die artikelen over plaatsen in de vs zien er allemaal top uit, maar volgens mij mis je er nog een paar. Gewoon nog niet aan toe gekomen of vergeten? Multichill 8 okt 2007 22:30 (CEST)

De 'New England'-staten, waaronder Connecticut,Rhode Island, Vermont, New York hebben een vreemde plaats-indeling waarbij een village/CDP en town samenvallen, of de naam zelfs 2x voorkomt als town en village. De CDP of village data heb ik wel maar de inwonertallen/oppervlakte zijn niet gelijk aan die van de gelijknamige stad. En daarvan heb ik geen gegevens.. Dus het is niet echt foutieve informatie, maar m.i. niet gewenst om zulke onderdelen van een stad als 'losse' plaats toe te voegen. Voor Connecticut moet ik nog handmatig de geplaatste artikelen checken op dergelijke dubbele betekenissen. De andere ontbrekende plaatsen zal ik mondjesmaat toevoegen deze winter. Voorbeelden van dergelijke problemen: [12] en [13] Michiel1972 9 okt 2007 14:46 (CEST)
Ok. Dat is lastig dan. Ik wilde nog even wachten met het laten lopen van m'n bot voor de laatste hernoemactie totdat je klaar was, maar dan laat ik die nu wel lopen. Multichill 10 okt 2007 19:17 (CEST)

Bedankt...[bewerken]

voor Yara !! -- þ|Thor NLVERBAAS ME 8 okt 2007 23:22 (CEST)

infobox plaats in Nederland[bewerken]

Hoi, ik vind zelf bijvoorbeeld Afbeelding:LocatieVroomshoop.png nauwkeuriger dan een rode stip op de kaart van Nederland. Ik zag dat jij redelijk wat wijzingen hebt gedaan, misschien weet jij of er al over de wijziging is gesproken en, zo ja, waar. Als er goede redenen zijn om de nauwkeuriger kaartjes niet te gebruiken, heeft het immers weinig zin dat ik probeer om die kaartjes in de infobox op te nemen (eventueel in plaats van de overzichtskaart).

O ja, uit het voorbeeld dat ik noem, blijkt al dat ik flink achterloop met het controleren van mijn volglijst. Dat wordt niet beter, ben ik bang. Een ping op mijn overleg geeft kans op een minder vertraagd antwoord. Erik Warmelink 9 okt 2007 10:42 (CEST)

Ik probeer zelf de volgende voorkeursprioriteit op te volgen, afhankelijk van de beschikbaarheid:
1. kaartje LocatieGemeente + detailkaart Plaats binnen gemeente (=meest compleet en duidelijk)
2. kaartje LocatieGemeente met stip (=iets minder duidelijk)
3. kaartje LocatieGemeente, met daarop een stip geprojecteerd (=minder duidelijk en helaas nogal veel puzzelen)
4. locatiekaart Nederland (of deel van Nederland) met daarop een stip geprojecteerd (=als er niets beters voorhanden is)
In het geval van Vroomshop heb ik niet consequent gehandeld, een gevolg van veel copy+paste handelingen... Michiel1972 9 okt 2007 11:42 (CEST)
Ik heb nu toch maar eens het sjabloon bekeken (oeps!) en mijn vraag was voorbarig. Mijn excuses, bedankt voor je antwoord. Zal ik Vroomshoop aanpassen (over een "paar" dagen)? Erik Warmelink 9 okt 2007 12:16 (CEST)

Coördinaten: stats[bewerken]

Misschien leuk om te weten: er zijn inmiddels zo'n 188.000 artikelen met coördinaten (tegen 332.441 op en:), da's best veel. In de stats van mijn webserver zag ik dat er maandelijks gemiddeld zo'n 40.000 hits op het script geteld worden, met een piek van 50.782 in mei 2007. Dan weet je waar je voor bezig bent, toch ? :-) - Erik Baas 9 okt 2007 14:01 (CEST)

Dat zijn aanzienlijke getallen! Betekent ook dat meer dan de helft (misschien wel 3/4) van de nl.wiki uit geografische artikelen bestaat, ook fors. Michiel1972 9 okt 2007 14:31 (CEST)
Hm, ik drukte me niet helemaal goed uit: er staan in totaal 188.000 links op nl:WP, maar op sommige pagina's staan er meer dan een (b.v. met {Coördinaten} én een link in de Infobox, maar er zijn ook lijsten waar tientallen links op staan (b.v. onderzoeksstations op de zuidpool, lijst van gezonken U-boten, e.d.). - Erik Baas 9 okt 2007 14:56 (CEST)

Verwijderingsnominatie Sjabloon:!-![bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere sjablonen die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Sjabloon:!-!. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen sjablonen/Toegevoegd 2007 week 41 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 9 okt 2007 18:21 (CEST)

Verwijderingsnominatie Sjabloon:Betuwelijn[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere sjablonen die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Sjabloon:Betuwelijn. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen sjablonen/Toegevoegd 2007 week 41 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 11 okt 2007 03:46 (CEST)

Verwijderingsnominatie Categorie:Schaakclub[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Schaakclub. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 41 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 12 okt 2007 04:15 (CEST)

Zweden[bewerken]

Hallo, ik zie dat je onlangs een sjabloontje hebt toegevoegd voor Karesuando. Daarnaast zag ik ook dat je Mora gesplitst hebt. En ik weet dat je veel langs automatische weg doet met die plaatsen. Ik heb artikels geschreven over een heleboel plaatsjes langs de E45, te beginnen bij Karesuando tot aan Gotenburg. Zie elk artikel het sjabloon "volgende". wellicht voel je je geroepen ??????:-)Ceescamel 13 okt 2007 00:13 (CEST)

o ja; herinner me het weer; er zit een breuk in de E45; ik houd op bij Åsarna en ga verder bij Sveg. Ik heb die hele weg afgefietst, behalve het stuk tussen die twee plaatsen.Ceescamel 13 okt 2007 00:18 (CEST)

Sjabloon:Dit_kan_beter[bewerken]

Hoi. Ik heb Sjabloon:Dit_kan_beter als nuweg gemarkeerd. Dat lijkt een kleine invloed op jouw archieven te hebben. Groetjes. — Zanaq (?) 13 okt 2007 13:16 (CEST)

DPs en bots[bewerken]

Hoi Michiel, Je bent de laatste tijd druk bezig met kaarten voor weginfoboxen, goeie actie. Maar misschien heb je even tijd om een vraag over een ander onderwerp te beantwoorden. Is het mogelijk om de DPs A1, M2, N3 enz te onderhouden met een bot, bijvoorbeeld op basis van de lijsten van wegen? Bot laten zoeken naar een link-achtig pattern ofzo? Zo ja, dan is dit voor mij misschien een aanleiding om met een bot te beginnen. Alvast bedankt. RToV 16 okt 2007 15:37 (CEST)

hmm..wat bedoel je concreet? Het aanmaken van een dp (met wegnummers) hoeft toch maar een keer te gebeuren? Michiel1972 16 okt 2007 16:18 (CEST)
Aanmaken is éénmalig, maar veel van die DPs zijn incompleet. Ik ben bezig met een speurtocht naar bronnen; die kan ik gebruiken om de lijsten flink uit te breiden. Dat is handmatig te doen, want het is één edit voor één wegtype per land. De DPs onderhouden is één edit per weg. Dat is een dievenwerk en in de praktijk gebeurt het niet. Veel potentiële DPs zijn nu nog redirect of bestaan in het geheel niet. Het is een loterij waar je uitkomt als je iets intypt. Terwijl die DP's - mits goed onderhouden - zeker toegevoegde waarde hebben voor het zoeken.
Er zullen altijd wegen bijkomen en afgaan, dus onderhoud blijft periodiek nodig en het probleem blijft dus bestaan. Ik heb een sjabloonoplossing bedacht, zie {{A-wegen}}, maar die heeft ook nadelen. Vandaar het idee van een botoplossing. RToV 16 okt 2007 16:37 (CEST)
Gebruiker Multichill heeft me destijds geholpen met het aanmaken van dp's op basis van een lijst met artikelen die ik ging plaatsen ( Gebruiker:Michiel1972/Lijst plaatsen VS/N-W). Met een scriptje heeft Multichill bepaald voor welke artikelen een dp nodig was (Gebruiker:Michiel1972/Lijst plaatsen VS/Doorverwijspagina) en met nog een scriptje heeft de bot van Multichill daarna de nodige dp's aangemaakt. Dus als je een lijst kan maken van alle wegnummers van zowel rode als blauwe links, op basis van de geplande wikinaam, dan weet je bij wie je misschien kan aankloppen. Maar het maken van die lijst (opzoeken van de info) kost waarschijnlijk het meeste werk.. 16 okt 2007 17:00 (CEST)
Opzoeken van info valt nog mee. Gewoon de lijsten, navigatiesjablonen en externe links bij onze zusterwiki's aflopen. De gegevens bewerken is ook te doen in een editor met column mode. Eerst alle tekst eruit behalve de wegnummers. Dan in exel de nummers sorteren en ontdubbelen. In de editor met column mode de letter ervoor zetten en de wikisyntax compleet maken. Zonodig headers invoegen en je lijst is in ruwbouw klaar. Zo heb ik de Lijst van Nederlandse R-wegen gefabriekt obv autosnelwegen.nl. Het is niet erg als er foutjes in zitten, die worden mettertijd wel verbeterd.
Dat laatste, het verbeteren/updaten van de lijsten door gebruikers, is de reden dat ik die lijsten zou willen gebruiken als input voor de bot. Dan hoef je niet iedere keer zelf op onderzoek uit en herintroduceer je geen oude fouten uit de bron. Lijsten zijn populair, worden overal gelinkt, dus eenmaal goed aangemaakt worden/blijven ze wel up-to-date. (De lijst van Rijkswegen uitgezonderd, maar dat is een verhaal apart.)
In de Lijst van Belgische N-wegen zou ik de bot willen laten zoeken naar het pattern "[[N# (België)" waarbij het hekje staat voor een numerieke waarde. Alle gevonden waarden moeten dan worden ingevoegd op de betreffende DP, met controle of de tekst er al staat. Liefst plaatsen op alfabet tussen andere wegenlinks. Is dat mogelijk met een bot of wil ik nu te veel? RToV 16 okt 2007 17:57 (CEST)
Lijkt me heel lastig, maar ik zal eens kijken wat mogelijk is.. Michiel1972 17 okt 2007 09:45 (CEST)
Dat klinkt als iets dat tijd gaat kosten, eerst voor het uitzoeken en daarna voor het bouwen. In dat geval ga ik eerst verder met de basis - de sjabloonoplossing en de lijsten - en daarna me verdiepen in bots. Bedankt voor je meedenken. RToV 17 okt 2007 13:27 (CEST)

verzoek[bewerken]

Geachte heer Michiel 1972,

Graag zou ik uw toestemming willen vragen voor het gebruik van uw afbeelding 'File A13'zoals gevonden op Wikipedia (http://nl.wikipedia.org), de vrije encyclopedie die iedereen kan bewerken. Ik zou dan de betreffende afbeelding willen plaatsen in een advertorial die ik gebruik voor de gemeente Lelystad. Uiteraard, indien u dit wenst, wil ik aan bronvermelding doen, hiervoor heb ik uiteraard wel uw naam nodig. Ik kan, indien u dit wenst, ook naar Wikipedia verwijzen. Uw afbeelding zou ook een treffende aanvulling zijn op het artikel dat ik aan het schrijven ben. Dit artikel wordt geplaatst in Memory Magazine, een magazine voor arbeidsmarktcommunicatie (werving & selectie).

U kunt in uw mail terug als u dat wenst de volgende tekst opnemen:

Ik, (uw naam)....., wonende ....... te ........ stel deze afbeelding(en) van ........., gemaakt op ........ ter beschikking onder een multi-licentie, dat wil zeggen onder zowel de GFDL als Creative Commons CC-BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/) licentie. Ik ben de maker van deze foto's en/of beschik over de auteursrechten. De eventuele geportretteerden hebben geen bezwaar tegen publicatie onder genoemde licenties. Ook mijn eventuele opdrachtgever geeft toestemming. Mijn naam dient altijd als rechthebbende bij de foto's te worden vermeld, zoals de GFDL en de Creative Commons licenties voorschrijven".


Als u een vraag heeft kunt u mij gerust een e-mail sturen. Wilt u in uw antwoord expliciet aangeven dat u de maker of rechthebbende bent en onder welke van de aangegeven licenties de afbeelding gebruikt mag worden?

Bij voorbaat dank,

Bianca Verhoef P&O-adviseur Gemeente Lelystad

50 px/50px[bewerken]

50px voorbeeld
50 px voorbeeld

Voor de kleine weergave van de afbeeldingen maakt het voor zover ik kan zien niet uit. Wat is het verschil en heeft het consequenties voor de door mij aangebrachte plaatjes?

Vriendelijke groet, Johan van Dijk 21 okt 2007 11:57 (CEST)

Excuus, het maakt blijkbaar (niet) meer uit, of je 50 px of 50px schrijft (zie voorbeeld). In het verleden was er wel een probleem mee. Dus vergeet mijn opmerking maar :) Michiel1972 21 okt 2007 12:03 (CEST)

Sjabloon:Voetballer[bewerken]

Dag Michiel,

Ik zie dat je Sjabloon:Voetballer compleet hebt veranderd. Ik ben het met je eens dat het een verouderd sjabloon is, en misschien is het een aardig (bot?)projectje om alle pagina's waar deze wordt gebruikt van een nieuw sjabloon te voorzien, maar als gevolg van jouw wijziging valt er een hoop weg. Zoals op - bijvoorbeeld - David Nascimento te zien blijft het veld achter Volledige naam leeg en komen de huidige club en vorige clubs op een grote stapel. Bovendien blijft het stuk onder Interlands leeg. Bij een sjabloon dat op een tiental pagina's wordt gebruikt valt de schade makkelijk te repareren, maar we hebben het hier over - naar schatting - 400 pagina's.

Ik wacht je reactie af, maar ik ben geneigd de wijziging te reverten. Groet, Luctor 21 okt 2007 16:10 (CEST)

Ik het oude {{voetballer}} sjabloon geheel overgezet naar {{infobox voetballer}} zonder verlies aan gegevens, dus ik verwacht nu geen problemen. Op David Nascimento was overigens een fout aanwezig (2x het veld 'naam='). Michiel1972 21 okt 2007 19:49 (CEST)
Er gaat toch iets niet helemaal goed. Zie bijvoorbeeld Ruud van Nistelrooy. Ik zit naar het nieuwe sjabloon te kijken en ik vraag me af waarom je aan het begin niet het sjabloon Infobox gebruikt. Tevens zijn HiddenStructures niet zo heel handig. Je kan het waarschijnlijk beter oplossen met if statements. Multichill 21 okt 2007 20:31 (CEST)
Hoi, wat gaat er mis bij Ruud, ik zie het niet? Ik heb overigens geen nieuw sjabloon aangemaakt, slechts de bestaande infoboxen hernoemd en het minst uitgebreide sjabloon door het uitgebreidere sjabloon vervangen. De oorspronkelijke opmaak is ongewijzigd. Michiel1972 21 okt 2007 20:37 (CEST)
Gevonden, gaat om het interland gedeelte. Daardoor is het hele ding meerdere kolommen geworden. Ik heb het nu aangepast. Ik zal ook nog wel even dat hiddenstructure gebeuren eruit slopen. Multichill 21 okt 2007 21:06 (CEST)
Ja, nu lijkt het redelijk te kloppen. Luctor 21 okt 2007 22:54 (CEST)
Nog niet helemaal, interlands ging nog fout. Ik heb het sjabloon nu helemaal opgeknapt, de hiddenstructures zijn eruit en ik heb het flexibeler gemaakt zodat je op meerder manieren de naam kan meegeven. Tevens heb ik van Sjabloon:Voetballer een redirect gemaakt. Zou nu overal moeten werken. Ik kopieer dit verhaal naar Overleg sjabloon:Infobox voetballer zodat we daar verder kunnen praten. Multichill 21 okt 2007 23:21 (CEST)

Verwijderingsnominatie Schinkel (Gemeinde)[bewerken]

Beste RobotMichiel1972, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Schinkel (Gemeinde). De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071021 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 22 okt 2007 02:14 (CEST)

Kroezeboom[bewerken]

Hoi Michiel! N.a.v. die discussie in de Kroeg over de "Wikipedia Panoramio", dezelfde vraag, misschien weet jij dat, als Mister Coördinaten (Knipogende smiley): is er een makkelijke manier om de precieze coördinaten van een bepaald object te vinden, bijvoorbeeld op Googlemaps, zodat de foto's ook precies tot op de meter nauwkeurig op de juiste plek kunnen komen te staan? Groet, Tubantia disputatum meum 22 okt 2007 18:18 (CEST)

Ik gebruik de link die ik in de kroeg heb gegeven om de coordinaten te bepalen van een plaats op aarde. Maar ik heb ook gezien dat de commons-google maps een vreemde afwijking heeft, en afhangt van het inzoomen. Dus dat ligt niet aan de coordinaten zelf. Ik heb het idee dat het commons-icoon zo'n 30px te hoog wordt geplaatst, en 10px teveel naar links. Michiel1972 23 okt 2007 09:24 (CEST)
Hmm, hier in het LUMC komt de kaart van Googlemaps niet door, zal wel aan de computerinstellingen liggen. Vanavond nog maar een keer proberen. Bedankt voor de tip in ieder geval! Groet, Tubantia disputatum meum 23 okt 2007 13:39 (CEST)
Ik zie de kaart van Googlemaps thuis ook niet. Moet ik bepaalde instellingen wijzigen? Groet, Tubantia disputatum meum 23 okt 2007 18:03 (CEST)
Je bedoeld de link naar het coordinaten-tooltje? Ik gebruik Firefox en daar heb ik geen problemen, in IE6 (hier op m'n werk even getest) werkt het tooltje helaas niet naar behoren..(ik heb geen flauw idee waarom niet) Michiel1972 24 okt 2007 09:27 (CEST)
Ja die bedoelde ik inderdaad. Nouja, binnenkort maar Firefox op mijn nieuwe computer installeren dan Smile Groet, Tubantia disputatum meum 24 okt 2007 10:20 (CEST)

Plaatsen in counties[bewerken]

Hoi Michiel, ik ben blij met de vele artikels over Amerikaanse plaatsen en plaatsjes en heb er al een aantal uitgebreid. Wat mij opvalt is dat in de eveneens door jouw bot aangemaakte artikels over de counties geen overzicht wordt gegeven van de plaatsen binnen de county, alleen de hoofdplaats wordt genoemd. Is het mogelijk dat jouw bot in de artikels over de counties ook een lijstje geeft van alle plaatsen, zoals bijvoorbeeld op w:en:Saint Francois County, Missouri? Groetjes, Ninane (overleg) 23 okt 2007 17:13 (CEST)

Ik zou het graag willen Ninane, geautomatiseerd, maar zie het helaas niet snel gebeuren. Dat is (nu nog) een te moeilijke opgave voor me.. Michiel1972 24 okt 2007 20:39 (CEST)
Oké geeft niets, laten we voorlopig dan maar hopen dat er een freak langskomt die het handmatig wil doen. Ninane (overleg) 24 okt 2007 22:25 (CEST)

De Liefde (Amsterdam)[bewerken]

Hoi Michiel, wat is er mis met de categorie "rooms-katholieke kerk" die ik toevoegde in het artikel De Liefde (Amsterdam)?? Jij haalde die weer weg. 129.125.157.66 24 okt 2007 13:58 (CEST)

Hoi, als je op Categorie:Rooms-katholieke Kerk kijkt zal je zien dat in deze categorie geen kerkgebouwen staan, maar alleen zaken gerelateerd aan de katholieke kerk als instituut. Michiel1972 24 okt 2007 14:01 (CEST)
ik zie het, is er dan geen categorie waar al die kerken gerangschikt staan naar geloofsrichting? 129.125.157.66 24 okt 2007 14:04 (CEST)
Nog niet, maar het kan wel. Maar dan moet je eigenlijk een hele nieuwe catboom opzetten. Vergelijkbaar met Categorie:Kerkgebouw naar land de cat aanmaken van Categorie:Kerkgebouw naar religie en daar dan de kerkgebouwen opsplitsen naar geloofsrichting, te beginnen met categorie:Rooms-katholieke kerk (kleine letter kerk; hier gaat het om het gebouw ipv instituut). Michiel1972 24 okt 2007 14:11 (CEST)

Weginfobox[bewerken]

Testversie staat onderaan mijn OP. Ziet er in FF en Opera goed uit, IE7 doet natuurlijk weer moeilijk. Thoughts any? RToV 24 okt 2007 14:51 (CEST)

Ja, gezien en ook getest (Gebruiker:Michiel1972/klad). Breedtes kloppen nu, dus van mij kan je de wijzigingen doorvoeren. Michiel1972 24 okt 2007 15:03 (CEST)
In IE7 klopt het niet. Geen padding tussen table border en cellen, in plaats daarvan padding links en rechts van de afbeeldingen. Lelijk, net als de rest van IE trouwens, maar zo kan het nog niet life. Hoe op te lossen weet ik nog niet. RToV 24 okt 2007 16:12 (CEST)

Zoals vaker was de oplossing achteraf simpel: negatieve marge opgeven op de div rond de afbeeldingen. Ziet er in IE niet slechter uit dan de huidige versie, dus als jij accoord bent zet ik 'm life. RToV 28 okt 2007 10:31 (CET)

Verwijderingsnominatie van o.a. Categorie:Isle of Wight[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Isle of Wight en Categorie:Plaats in Isle of Wight. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 43 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 26 okt 2007 04:15 (CEST)

Cloppenburg[bewerken]

Op Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Cloppenburg staat een aantal artikelen die ogenschijnlijk linken naar Cloppenburg, maar in feite komt het door een #If:-constructie in {{Infobox Duitse plaats plus}} (de regel met "{{#if: {{{Landkreis|}}}" e.v.), en ik krijg het niet opgelost zonder de werking van de parameter te vernielen... Weet jij een oplossing ? P.S.: Er zijn er mogelijk veel meer, de infobox wordt erg veel toegepast. - Erik Baas 26 okt 2007 23:23 (CEST)

De makkelijkste oplossing is direct een juiste link invullen in de infobox, zie bv [14]. De aanpak met de if-constructie is een oplossing om 'lui' te werken; je hoeft niet te weten wat de titel is van het bijhorende district (dwz met of zonder '(district)' als achtervoegsel). Michiel1972 27 okt 2007 12:12 (CEST)
Dat moet dan in misschien wel vele honderden artikelen gedaan worden, dat vind ik geen "gemakkelijke oplossing"... En ik durf het niet zomaar uit de infobox te slopen, omdat ik de gevolgen niet goed kan overzien. Wil jij er eens naar kijken ? - Erik Baas 27 okt 2007 23:58 (CEST)

Onduidelijk: hoge gebouw in Leiden[bewerken]

Hallo. Een vraagje Overleg:Lijst van hoogste gebouwen van Leiden. Kan je dit wat toelichten aub ? Groeten --LimoWreck 30 okt 2007 21:09 (CET)

Verwijderingsnominatie Omgekeerde veiling[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Omgekeerde veiling. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071030 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 31 okt 2007 01:16 (CET)

Sint-Petruskerk (Leiden)[bewerken]

Zal ik een dezer weken even langsgaan om hiervan een foto te maken? Ik woon op een steenworp afstand (hemelsbreed 300 meter ofzo). Enige nadeel is dat ik gedurende de periode op de dag dat het licht is binnen zit, maar binnenkort heb ik vakantie en dus wel tijd om 'm op de plaat te zetten. Scheelt je weer een ritje naar Leiden Knipogende smiley Groet, Tubantia disputatum meum 2 nov 2007 13:49 (CET)

Is dat ding overigens wel echt 70 meter hoog? Die toren lijkt veel kleiner... Tubantia disputatum meum 2 nov 2007 13:51 (CET)
Een recente foto is zeker gewenst. En of die 70 m echt klopt, tja, veel bronnen zijn er niet. (deze 2 melden 70 m: [15] en [16] ) Michiel1972 2 nov 2007 19:47 (CET)
Hmm... ik zal eens goed kijken, maar als ik die toren zo zie op die ansichtkaart met daarnaast die huizen, dan haalt hij nooit die 70 meter, mijns inziens. Tubantia disputatum meum 3 nov 2007 00:09 (CET)

Sjabloon:Infobox plaats in Oostenrijk[bewerken]

Hoi Michiel, is het mogelijk om voor Oostenrijk m.ü.A. te verwerken in het sjabloon, of moeten we daarvoor een geheel nieuw sjabloon aanmaken? Groet, Tubantia disputatum meum 2 nov 2007 16:28 (CET)

Dat is mogelijk, ik heb het sjabloon aangepast zodat de 'hoogte' m.ü.A. toont. Michiel1972 2 nov 2007 19:33 (CET)
Ok, dankjewel. Ik had zelf al wel een beetje lopen klooien, maar het lukte nog niet echt. Er was toch iets meer voor nodig dan ik had kunnen bedenken. Tubantia disputatum meum 3 nov 2007 00:09 (CET)

Verwijderingsnominatie Categorie:Polder in Gelderland[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Polder in Gelderland. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 44 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 3 nov 2007 03:15 (CET)

Ster[bewerken]

Barnstar bot.PNG

Hallo Michiel1972

Je krijgt van mij de Botster, voor het aanmaken van je persoonlijke Bot die inmiddels veel nuttig werk voor Wikipedia heeft gedaan. Je mag hem zelf op je gebruikerspagina zetten.

**Man!agO** 3 nov 2007 14:51 (CET)

Heel erg bedankt :) Michiel1972 7 nov 2007 20:47 (CET)

commons:Image:Ultra PRT.jpg[bewerken]

Hoi Michiel. Denk je dat het mogelijk is om toestemming voor commons:Image:Ultra PRT.jpg in OTRS te krijgen? Alvast dank. Groet, Siebrand 7 nov 2007 09:18 (CET)

Ai, ik werkte 2 jaar gelden aan dat project. Ik zie nu geen mogelijkheid om er schriftelijke toestemming voor te krijgen. Helaas. Michiel1972 7 nov 2007 20:45 (CET)

Sjabloon:Infobox_plaats_VS[bewerken]

Beste Michiel, zie Overleg_gebruiker:Erik_Baas#Sjabloon:Infobox_plaats_VS. Weet jij hoe dit probleem kan worden opgelost? GijsvdL 9 nov 2007 01:40 (CET)

ondersteboven enzo[bewerken]

Hoi Michiel,

Bij Ebbatop knutselde een zeker botje aan de coördinaten. De door mij uitgezochte coördinaten waren 4° 20' 40" NB 55° 40' 20" WL, de door jou toegevoegde zijn: 4°20′N 55°40′E.

Niet alleen is E Engels, het betekent bovendien "Oost", terwijl WL, staat voor Westerlengte. Met zo'n automatische piloot vliegen we de verkeerde kant uit. - Aiko 11 nov 2007 22:13 (CET)

Hoi, zoals je kan zien stond in het oude sjabloon geen richtingsindicator lat/lon, dus deze informatie was niet aanwezig. Michiel1972 12 nov 2007 15:27 (CET)
Niet daar, maar wel elders op dezelfde pagina, in een apart sjabloon [17]. - Aiko 12 nov 2007 22:59 (CET)
Ik begrijp je niet. Dat in het oude sjabloon geen veld voor de richtingen aanwezig was is toch niet mijn fout? Het sjabloon was al die tijd (een jaar of langer) alleen bruikbaar voor de combinatie N en E, alle andere combinaties waren niet mogelijk. Michiel1972 13 nov 2007 10:26 (CET)
Nee, dat is denk ik geen fout van je botje. Dat oude sjabloon had ik ingevuld zonder het goed te kennen of te begrijpen, maar in het aparte coördinatensjabloon had ik wel de goede richtingen vermeld. Bedankt voor al je werk en ook voor het toevoegen van het kaartje. Wel blijf ik erbij dat ik E niet mooi vind, dat zou O moeten zijn. - Aiko 13 nov 2007 13:05 (CET)

Roteck[bewerken]

Heej! Ik zie net dat het kaartje bij deze berg "absoluut" niet klopt. Volgens het kaartje is de berg eerder in de Ortler Alpen gelegen dan in de Ötztaler Alpen. De Roteck ligt eerder bij aan de linkeronderkant van de uitbochting in Zuid-Tirol met het Oostenrijkse Tirol dan waar hij nu gepositioneerd is. Weet je hoe we dat kunnen aanpassen? Groet, Tubantia disputatum meum 12 nov 2007 20:28 (CET)

Nouja, de berg ligt in principe in Italië. Maar zoals je ziet, is de positionering bij de kaart van Oostenrijk wél juist. Op zich vind ik die kaartjes heel erg leuk (ik heb ze gisteren voor alle Oostenrijkse bergen toegevoegd), maar wellicht zit er dus nog iets niet juist m.b.t. de coördinaten op het Italiaanse kaartje. Tubantia disputatum meum 13 nov 2007 10:39 (CET)
Ik heb de positionering nog iets aangepast, zie [18] voor de Italiaanse kaart, die je eventueel terug kan zetten. Michiel1972 13 nov 2007 10:41 (CET)
Het komt iets meer in de richting. Ik houd er misschien te weinig rekening mee dat de kaart natuurlijk rechthoekig is en de breedte- en lengtegraden daar geen rekening mee houden. Ik zal nog ff overwegen welke het beste is en later vandaag de knoop doorhakken Knipogende smiley Groet, Tubantia disputatum meum 13 nov 2007 14:08 (CET)
Is het trouwens een idee om de naam van bergen ook in het kaartje in de Infobox Berg te laten verschijnen? Of zou dat te druk worden? Groet, Tubantia disputatum meum 22 nov 2007 23:18 (CET)
natuurlijk, had ik niet op gelet. Bij deze. Standaard wordt PAGENAME gebruikt als label, tenzij naam= wordt gespecificeerd. Michiel1972 22 nov 2007 23:24 (CET)
Je bent geweldig. Ik had al zitten kijken, maar ik word er niet meer echt wijs uit met al die programmeertaal :) Heel erg bedankt! Groeten, Tubantia disputatum meum 22 nov 2007 23:27 (CET)
Hoi! Toch nog even over het sjabloon. Op Hasseberg valt de naam op het positiekaartje buiten de rest van de pagina. Kun jij dat fixen? Je hebt vast meer inzicht in de parameters dan ik. Groet, Tubantia disputatum meum 27 nov 2007 14:01 (CET)
Ik zie het. Standaard wordt/werd de label rechts van de marker getoond. Met het optionele veld labelposition=left kan je vanaf nu de label positie aanpassen indien nodig. Michiel1972 27 nov 2007 14:16 (CET)
Geweldig, dank je wel! Tubantia disputatum meum 27 nov 2007 14:58 (CET)

Sjabloon:Positiekaart Mexico[bewerken]

Hallo Michiel, ik heb gezien dat je op La Bufa en Nevado de Toluca een kaart met de locatie hebt toegevoegd. Allen de stip zit op beide gevallen op de verkeerde plek, teveel naar het oosten. De Nevado de Toluca ligt nu in Mexico-stad, terwijl het ten westen daarvan ligt en La Bufa is zelfs in de verkeerde deelstaat (San Luis Potosí (staat), hoort in Zacatecas (staat)) terecht gekomen. Zou je daar nog eens naar kunnen kijken? Als het lukt de coordinaten te corrigeren is het misschien meteen een idee het sjabloon ook te gebruiken op alle artikelen over plaatsen (en andere geografische punten) te gebruiken. Mixcoatl 14 nov 2007 16:46 (CET)

Ik heb op Gebruiker:Mixcoatl/Positiekaart even geprobeerd een aantal plaatsen op de positiekaart te zetten, en ik krijg de indruk dat het vooral met de projectie van de kaart heeft te maken; plaatsen in het uiterste westen (Tijuana) en oosten (Cancún, Tapachula) worden precies aangegeven op de plaats waar ze horen, terwijl plaatsen in het midden van het land te ver naar het oosten (en in mindere mate naar het noorden) worden weergegeven. Mixcoatl 14 nov 2007 17:00 (CET)
Ik heb de kaart wat beter gekalibreerd, lijkt het nu beter? Michiel1972 14 nov 2007 17:06 (CET)
Hmm, nee toch een kromming aanwezig... Ik zal een betere kaart gaan zoeken die voldoet aan de positiekaarteisen. Michiel1972 14 nov 2007 17:08 (CET)
Als ik mijn aardrijkskundelessen goed herinner is er een kaart die gebruik maakt van de mercatorprojectie nodig om een dergelijk sjabloon te laten werken. Mixcoatl 14 nov 2007 17:17 (CET)

Ik heb gezien dat je inmiddels een kaart gevonden heb, en zoals je misschien gemerkt hebt ben ik meteen aan de slag gegaan (ik vond het altijd zo vervelend om eerst een locatiekaart te moeten maken om een artikel over een plaats te schrijven, maar nu kan ik gewoon lekker doorschrijven). Ik hoop dat het niet teveel gevraagd is, maar zou het ook mogelijk zijn om op die kaart ook de deelstaten weer te geven? Ik heb zelf het een en ander proberen te fröbelen door de grenzen vanuit een andere kaart over te hevelen maar dat is geen succes geworden. Mixcoatl 23 nov 2007 00:04 (CET)

hardloopwedstrijden in Limburg[bewerken]

Hallo Michel, waarom ben je alle categorien van hardloopwedstrijden in Limburg aan het verwijderen. Ze stonden allemaal al in de juiste categorie?Cumulus 15 nov 2007 11:49 (CET)

Er ontbrak nog een tussenliggende categorie Categorie:Atletiekwedstrijd in Nederland waar dergelijk evenementen in Limburg beter in passen. (Overigens moet je artikelen niet in 2 cats binnen een catboom plaatsen (zoals Categorie:Atletiekwedstrijd en Categorie:Atletiekwedstrijd in Nederland of Categorie:Atletiekwedstrijd in Limburg (Nederland), de ene is een subcat van de andere dus dubbelop.) Michiel1972 15 nov 2007 11:54 (CET)

Ik ben het niet eens met het feit dat ze beter in vategorie atletiekwedstrijd in nederland passen. Dit gaat om typisch Limburgse wedstrijden. Verder ben je de opbouw van enige artikels aan het vernielen. Die kopjes zijn nodig om het artikel overzichtelijkte houden en die kunnen later verder uitgebreid worden.Cumulus 15 nov 2007 11:59 (CET)

Kopjes zijn niet nodig als er maar 1 zin in staat. verder liever geen links in een kopje. Michiel1972 15 nov 2007 12:01 (CET)

Verwijderingsnominatie Floriande[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Floriande. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071115 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 16 nov 2007 01:03 (CET)

Terugzetten[bewerken]

Wil je zo vriendelijk zijn dit artikel weer terug te plaatsen? Het artikel is niet encyclopedisch geschreven, maar het is geen onzin. Daarnaast klopt mijn bericht op de overlegpagina van de aanmaker niet meer, en zomaar een artikel nuweggen zonder een berichtje op de overlegpagina lijkt mij niet de bedoeling.

Groet, Tûkkã 16 nov 2007 16:11 (CET)

Lidwoord voor namen van Franse departementen[bewerken]

Zit er een gedachte achter het al dan niet gebruiken van het lidwoord voor de diverse lijsten van Franse gemeenten per departement (de pagina's gelinkt vanaf Lijst van Franse gemeenten)? Ik heb zelf de indruk dat het lidwoord in het Nederlands niet wordt gebruikt, behalve misschien bij een paar departementen, dus bij de meeste zou ik het willen verwijderen. Bezwaar? – gpvos (overleg) 16 nov 2007 21:09 (CET)

Verwijderingsnominatie van o.a. Categorie:Dier naar indeling[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Dier naar indeling, Categorie:Kaart met locatie Belgische gemeente en Categorie:Reality-quiz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 46 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 17 nov 2007 03:16 (CET)

Zwolle-IJsselkanaal[bewerken]

Bedankt voor het toevoegen van een kaartje op Zwolle-IJsselkanaal. Het wijzende pijltje completeert het helemaal, ;)! Groetjes, Vincentsc 18 nov 2007 19:09 (CET)

Verwijderingsnominatie Żelazowa Wola[bewerken]

Beste RobotMichiel1972, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Żelazowa Wola. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071120 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 21 nov 2007 01:07 (CET)

Afbeeldingen techniek museum[bewerken]

Hoi Michiel1972, ik zie dat je Afbeelding:Tmd.jpg verwijderd hebt en juist Afbeelding:Hal1.jpg hebt laten staan. De eerste versie heeft een (veel) hogere resolutie dus wellicht een beter idee om die terug te halen en Afbeelding:Hal1.jpg weg te gooien? Licentie lijkt bij alledrie trouwens niet te kloppen (bronvermelding verplicht en publiek domein gaat geloof ik niet goed samen). Multichill 21 nov 2007 20:12 (CET)

Ok. Alleen hal1.jpg werd gebruikt maar dat is om te wisselen. Michiel1972 21 nov 2007 20:14 (CET)

Verwijderingsnominatie Categorie:Essayist[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Essayist. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 47 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 22 nov 2007 03:16 (CET)

Antwoord[bewerken]

Ik meld het maar even dat ik antwoord heb gegeven op mijn OP. Overleg_gebruiker:Ken123#Nogmaals. Groet, Ken123|overleg 22 nov 2007 21:14 (CET)

Top zoveel rijkste wijken[bewerken]

Hoi, Top 50 rijkste wijken is in 2005 niet verwijderd wegens vandalisme maar in een reguliere verwijdersessie (4 nov 2005 00:39 Errabee (Overleg | bijdragen | blokkeren) Top 50 rijkste wijken van Nederland is verwijderd ‎ (verwijderbaar per 4/11') na nominatie wegens auteursrechtenschending ([19]). Ik nomineer hem dan ook weer, omdat ik je terugplaatsing niet op goede gronden gebaseerd vind; anderszijds denk ik dat de mogelijkheid bestaat dat 2 jaar aan "voortschrijdend inzicht" misschien een ander oordeel van de gemeenschap zal opleveren. Even ter info. Niels(F)? 22 nov 2007 21:28 (CET)

De edits (van het verwijderde artikel) die ik bekeek waren van verschillende anoniemen die het artikel hadden leeggemaakt (b.v. [20]) , maar ik heb me een jaar vergist, de nominatie was in 2005, de onzinversies uit 2006. Michiel1972 22 nov 2007 21:46 (CET)

Info Verwijderde afbeelding[bewerken]

Michiel ik vind de verwijdering: 5 nov 2006 21:05 Michiel1972 (Overleg | bijdragen) Afbeelding:Klim gordel.jpg is verwijderd ‎ (nowcommons) niet terug, ik vraag me dus af waarom dat is verwijderd. Indien nodig maak ik een nieuwe afbeelding. Guido 23 nov 2007 16:32 (CET)

De afbeelding is op commons verwijderd vanwege een copyright probleem [21] Michiel1972 23 nov 2007 16:45 (CET)
Bedankt en opgelost. Guido 23 nov 2007 18:16 (CET)

Fotolijst[bewerken]

Beste Michiel, enige tijd geleden heb je mij geholpen met het maken van Sjabloon:P.H.Louw/afbeeldinginfo. Dit is altijd goed gegaan, totdat iemand mijn sjabloon heeft aangepast. Opzich niet erg, maar ik heb de laatste tijd gemerkt, indien iemand mijn foto verplaatst naar Wikimedia Commons, ik de foto niet (meer) zie in mijn fotolijst, en ik ook niet meer onder de button mijn bijdragen kan terugvinden dat ik ooit de foto heb geupload. Is hier wat aan te doen, of moet ik de foto handmatig in mijn Gebruiker:P.H. Louw/fotoalbum plaatsen? Met vriendelijke groet, Peter Louw 23 nov 2007 20:47 (CET)

Sjabloon:Infobox Ierse plaats temp[bewerken]

Beste Michiel, zou je ervoor kunnen zorgen dat in ieder geval op dit soort pagina's geen links naar doorverwijspagina's (in dit geval naar plaats) staan? Dat scheelt honderden aan te passen links. GijsvdL 25 nov 2007 14:00 (CET)

Afbeelding:Schaal.jpg[bewerken]

Hoi Michiel1972, is dit geen afgeleid werk? Multichill 25 nov 2007 20:05 (CET)

Extlink op weginfoboxen[bewerken]

Hoi Michiel, wat is je mening over de extlink op A-, AN- en {{N-weginfoboxNL}}? Zie ook de laatste edits. Toegevoegde waarde zie ik niet, afslagen staan nl ook in de routetabel. Andere info heb ik nog niet kunnen ontdekken. Wel zou de link bij de bronvermeldingen kunnen worden geplaatst.

Linken naar een overheidssite, met actuele info over werkzaamheden, omleidingen en toekomstplannen, lijkt me voor de bezoeker veel nuttiger. Groet, RToV 26 nov 2007 14:41 (CET)

Liever geen externe link naar een niet-officiele (maar wel uitgebreide) website in een box. Als het al nodig als bronvermelding of extra info, gewoon de link onderaan het artikel opnemen. Michiel1972 26 nov 2007 15:36 (CET)
Mee eens. Ik zie een infobox als een "ereplaats." Niet zomaar iedere foto, link of wat ook komt daarvoor in aanmerking. De link naar autosnelwegen.net heeft wmb meer weg van linkspam.
Een site als www.n283.nl lijkt me beter geschikt. Als voor elke weg zo'n site bestaat, van eenzelfde kwaliteit, dan mag die wmb in de infobox. Zal 'ns kijken of er een indexpagina voor is. RToV 26 nov 2007 17:31 (CET)
Helaas, lang niet iedere weg heeft een officieële site. Voorlopig dus beter geen link in de infobox wmb. Idem voor {{A-weginfoboxLU}}, waarin nu ook een link naar autosnelwegen.net staat. Mijn bezwaren tegen die site op een rijtje:
 • hobbysite
 • erbarmelijk vormgegeven
 • geen toegevoegde waarde voor de bezoekers van Wikipedia
Maw linkspam. Verdient geen plaats onder het kopje Externe links en zeker geen ereplaats in de infobox. Nog een paar argumenten:
 • roadgeeks weten 'm zo ook wel te vinden
 • kan als het echt moet worden vermeld als bron
Nog opmerkingen, Michiel? Zou Koektrommel zich hierdoor laten overtuigen? Ik ga 't 'm vragen. RToV 27 nov 2007 16:31 (CET)
Een beetje vreemd dat er niets direct aan mij gevraagd is. Het is gewoon van de een op de andere dag verwijderd. Maar ok, wat ik ook prima vind is dat er automatisch een link onderaan het artikel wordt geplaatst, als de infobox wordt geplaatst. Ik vind de link naar de website namelijk handig om ook de missende informatie (afslagen, km nr's, etc.) op te zoeken en zonodig aan te vullen. Koektrommel 27 nov 2007 17:33 (CET)
Ik heb mijn motivatie in de bewerkingssamenvatting gezet en jij hebt op dezelfde manier geantwoord. Vervolgens heb ik ruggespraak gehouden met Michiel, waarbij ik je zojuist middels een rechtstreekse vraag heb betrokken. :-) Tot zover procedureel, nu inhoudelijk.
Dat je de links persoonlijk handig vindt kan ik me goed voorstellen, maar daarom horen ze nog niet in de encyclopedie. Mijn handige links staan in oude versies van een subpagina op mijn GP. Zo zijn ze voor mij altijd beschikbaar, zonder dat ze opduiken in lijsten van interne of externe links. Zie bijvoorbeeld de bewerkingsgeschiedenis van Gebruiker:RToV/Test. Als je wat terugbladert kom je daar A0 t/m A9999, N0 t/m N9999 en M0 t/m M9999 tegen. Zulke pagina's zijn heel makkelijk aan te maken als je een beetje met Excell en een editor overweg kunt. Heb je daar iets aan? RToV 27 nov 2007 18:01 (CET)

GeoHack[bewerken]

Dit ga jij ook leuk vinden, denk ik... :-) - Erik Baas 26 nov 2007 18:43 (CET)

En het wordt steeds leuker: [22] (experimenteel). - Erik Baas 27 nov 2007 14:57 (CET)
Bij je eerste link krijg in een wereldkaart met veel artikel links, maar als ik inzoom (en refresh) op Alkmaar zie ik geen artikelen. Bij je test is dat beter. Moet je daarvoor zelf een kml bestand genereren? Als het goed werkt, en compleet is (staan alle artikelen met coordinaten in de kml?) is het ideaal en een prachtige tool. Ik heb ooit zelf met google maps gespeeld met het aanmaken van dynamische kml files maar liep op tegen een limiet van zo'n 100 markers op een kaart. Michiel1972 27 nov 2007 15:57 (CET)
De eerste keren kreeg ik een lijst van artikelen van WP én een van foto's van commons, compleet met de icons op de kaart; maar nu werkt er ineens bijna niets meer, en ik heb geen idee waarom niet...
Er lijkt inderdaad een limiet te zijn op het aantal markers, maar ook op het aantal "folders" en "networklinks" in het kml-bestand, namelijk 2. Het script van Kolossus herkent parameters als "type" en "region", dus dacht ik "even" een paar subgroepen te maken, maar dat werkt dus niet. :-(
N.B.: Het bestand "test9.kml" doet niets anders dan twee links combineren, naar de (al gebruikte) commons-data en die van Kolossus, met de NL-WP-artikelen. Als ik meer tijd heb zal ik er eens wat dieper induiken, en proberen te begrijpen wat er allemaal gebeurt... ;-) - Erik Baas 27 nov 2007 16:06 (CET)
Hm, de toolserver lijkt weer eens down, dat zou (een deel van) de problemen kunnen verklaren.

Ok, vandaag werkt alles goed. Ook zie ik dat automatisch afbeeldingen worden getoond als een artikel een foto heeft, en afhankelijk van het inzoomen het aantal artikelen wordt gefilterd. Kortom: een aanwinst om naar te linken vanuit de mapserver (en misschien zelfs vanuit artikels? Het is een wikipedia-navigatietool)! 't Gooi Michiel1972 29 nov 2007 13:03 (CET)

Ik zal in elk geval even een checkbox toevoegen op het externe script, zodat foto's en/of artikelen naar wens op de kaart aangeduid kunnen worden. En ik pieker nog over iets beters voor de (experimentele) link op Hoorn 80: Google geeft nu de "outline" van het terrein, maar het lijkt niet te combineren met foto's en/of artikelen. - Erik Baas 29 nov 2007 22:42 (CET)
Bij nader inzien toch maar niet: de toolserver is me te onbetrouwbaar, er is telkens wat anders loos... :-( Erik Baas 9 dec 2007 21:42 (CET)

Verwijderingsnominatie van o.a. Categorie:gemeente in de Loiret[bewerken]

Beste Michiel1972, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:gemeente in de Loiret, Categorie:gemeente in de Jura, Categorie:gemeente in de Var, Categorie:gemeente in de Vaucluse en Categorie:gemeente in de Vogezen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 48 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 28 nov 2007 03:16 (CET)

Buslijn 23 (Antwerpen) teruggeplaatst[bewerken]

Artikeltje van beginnende gebruiker die het Antwerpse busnet op Wikipedia wil zetten. Nuweg lijkt me te onvriendelijk en gezien de richtlijnen ook onterecht. Vriendelijke groet, Josq 1 dec 2007 11:39 (CET)

Plaats je z'n andere 20 lege artikelen dan niet terug? [23] Michiel1972 1 dec 2007 15:12 (CET)

Rekeningrijden[bewerken]

Hallo Michiel. Ik ben verbaasd dat je rekeningrijden wil claimen als een uitsluitend Nederlands begrip. Het woord wordt in Vlaanderen ook gebruikt hoor. Er zijn nog geen concrete plannen in Vlaanderen, maar daarom kan het begrip wel gebruikt worden. Groeten, Riki 2 dec 2007 18:47 (CET)

Nou goed, een nederlandstalig begrip dan. Maar niet een synoniem voor en:road pricing; dan denk ik eerder aan een algemenere beprijzing of kilometerheffing. "Rekeningrijden" ascocieer ik vrijwel geheel met een (Nederlands) plan, en niet met een systeem concept. Michiel1972 2 dec 2007 18:50 (CET)
En waarom zou rekeningrijden in andere landen niet kunnen? Ik ga akkoord met je voorstel voor herschikking, behalve dat ik vind dat een artikel "Rekeningrijden" algemeen moet zijn en niet voortdurend over de specifieke vorm in Nederland kan gaan (zoals het vroeger was). Daarom heb ik het aparte artikel Rekeningrijden (Nederland) gemaakt. Groeten, Riki 2 dec 2007 20:25 (CET)
Omdat het plan of systeem voor beprijzing voor elk land een andere naam heeft. In Nederland (Vlaanderen?) noemen ze het systeem voor beprijzing rekeningrijden. M.i. moet beprijzing het algemene artikel gaan worden, en eventueel per land/stad een artikel over het lokale systeem onder de naam van het plan in dat land, eventueel vertaald. (b.v. Electronic Road Pricing voor Singapore, Trängselskatt i Stockholm (Stockholm congestie tax) voor Stockholm, London congestion charge voor Londen, etc. Kortom, rekeningrijden is de naam van het Nederlandse plan uit 2001, niet de naam van beprijzing in bv Engeland of Amerika. Michiel1972 2 dec 2007 20:34 (CET)
In Vlaanderen heb ik het woord "beprijzing" nog nooit gehoord. Men spreekt daar alleen over rekeningrijden als overkoepelende term. En Van Dale zegt: rekeningrijden: "elektronisch systeem dat een bedrag berekent voor deelname aan het verkeer, mede bedoeld om het autogebruik terug te dringen". Geen woord over Nederland dus. Riki 3 dec 2007 08:59 (CET)
Rekeningrijden als overkoepelende term gebruiken is m.i een misverstand. Rekeningrijden is een systeemconcept van beprijzing van het wegverkeer, en zomaar een term die rond 2000 is bedacht voor de Nederlandse versie van 'beprijzing' (Een leuk algemeen stuk waarin de term rekeningrijden niet voor komt: [24]). Michiel1972 3 dec 2007 12:51 (CET)
Wel vreemd dan dat je vandaag op het artikel Rekeningrijden een kopje "België" toevoegde. Riki 24 feb 2008 09:42 (CET)

Nusa Dua[bewerken]

Hallo Michiel, ik probeer de coördinaten in de infobox van Nusa Dua aan te passen maar het lijkt erop dat de wijzigingen genegeerd worden in de display-versie. Is er iets mis, of mis ik iets, en weet jij raad? Ronald 3 dec 2007 15:00 (CET)

lat_min en lon_min verwisseld in het toegepaste infobox sjabloon, bij deze gecorrigeerd Michiel1972 3 dec 2007 15:19 (CET)
Ah, ik zie nu hoe dat werkt. Er stond ook nog lat_min = {{{lon_sec|0}}}, wat ook niet erg bevordelijk was voor correcte werking ;). Thx, Ronald 3 dec 2007 18:54 (CET)

Kapot robotartikel[bewerken]

Hoi Michiel, zou je eens willen kijken naar Florencio Varela (partido)? Ik kom er niet uit waar het probleem zit. GijsvdL 7 dec 2007 13:30 (CET)

Verwijderingsnominatie Zonda (San Juan)[bewerken]

Beste RobotMichiel1972, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Zonda (San Juan). De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071208 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 9 dec 2007 01:01 (CET)

Lijst van programma's op Radio Veronica (Sky Radio Ltd.)[bewerken]

Ik zie dat je op deze pagina het complete uitzendschema hebt weggehaald. Volgens jou is de programmering niet actueel, wat is er niet actueel aan? Ten tweede is hier al eerder een discussie over geweest in de artikelen over CAZ! en Radio 538 (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Caz%21 en http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:3FM#Rigoureuze_snoei_in_artikel). Daaruit is naar voren gekomen dat het uitzendschema, en daarbij de presentatoren wel degelijk belangrijk zijn voor bepaalde radiostations, dat deze onderdeel zijn van het radiostation. Voor de goede orde is toen wel het uitzendschema van de meeste radiostations verhuist naar een aparte pagina "Lijst van programma's op (...)". Airflow 9 dec 2007 18:40 (CET)

Een uitzendschema hoort niet in een encyclopedie; we zijn geen omroepgids. De links van de presentatoren heb ik wellicht iets te voortvarend verwijderd doordat ze in dat schema zaten, en kunnen uiteraard worden vermeld. Michiel1972 9 dec 2007 18:56 (CET)


wegen rond Amsterdam[bewerken]

hoi, kan je het kaartje

Amsterdam outline S-roads - numbers.svg

actualisren in die zin dat de Centrumring (Amsterdam) en de Ring A10 daar ook op aangegeven worden? Spiritofdeaddog 9 dec 2007 19:59 (CET)

Laat maar[bewerken]

Hoi. In reactie op ditte dacht ik dat je misschien wel geïnteresseerd was in ditte. Groetjes. — Zanaq (?) 10 dec 2007 10:24 (CET)

Hoi, ik heb dat stukje al eens gelezen. Ik blijf erbij dat er geen sjablonen (coordinaten, navigatie , beg, oid) onder de categorieën moeten worden geplaatst, ongeacht het gebruik van een hulpmiddel. Michiel1972 10 dec 2007 10:33 (CET)
Ah, ok. Maar als niemand (daar) klaagt en uitlegt waarom het zo ontzettend belangrijk is zal ik ook niet heel snel gemotiveerd zijn een oplossing te bedenken :-P Saludos. — Zanaq (?) 10 dec 2007 11:22 (CET)

Dank je[bewerken]

Dank je voor de ster!
Mocht je bot nog ergens aan de slag gaan dat er nog eens door een levende gebruiker naar gekeken wordt, laat het me dan weten! Romaine 11 dec 2007 01:47 (CET)

Linkfixen Tübingen[bewerken]

Michel, let op. Je zet verkeerde verwijzingen voor Tübingen bij diverse plaatsen (ipv naar het district, verwijs je hier en daar naar het Regierungsbezirk Tübingen. Overigens begrijp ik het toevoegen van de directe link niet omdat e.e.a. al door het sjabloon wordt opgelost.--Joopwiki 11 dec 2007 19:47 (CET)

Ok, zal het checken. Probleem met de infobox oplossing is dat de districten een link hebben naar een doorverwijspagina (zie de lijst Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/data). Dat is niet op te lossen vanuit het infoboxsjabloon. Eventueel met een switch-constructie (zoals gedaan voor Zwitserse kantons), maar gezien het grote aantal districten is dat ook niet haalbaar. Michiel1972 11 dec 2007 19:50 (CET)
Die switch zit er voor de meeste Regierungsbezirk al in als het bijbehorende lemma met Regierungsbezirk begint.--Joopwiki 11 dec 2007 19:58 (CET)
Het gaat niet om die switchen (ik weet hoe het werkt, heb die box zelf gemaakt/gekopieerd van de.wiki); een voorbeeld: klik maar op Müritz en dan op links naar deze pagina. Je krijgt dan links die naar de dp wijzen (wat niet hoort!!), en deze links komen dus vanuit de infobox of {{districtlink}}. Was een leuke oplossing als je de schrijwijze niet weet, maar werkt niet voor dp's. Michiel1972 11 dec 2007 20:06 (CET)
Als je dat een probleem vindt, prima. ik heb ondertussen de resterende foutieve links die je had aangemaakt in de infobox v.w.b gemeenten in het district Tübingen gecorrigeerd. Succes met de rest.--Joopwiki 11 dec 2007 20:44 (CET)