Overleg gebruiker:Moiikke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Moiikke, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.054.799 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Groeten, Dolledre Overleg 17 sep 2006 21:20 (CEST)

Geachte gebruiker, jouw artikel ‎Kermis Best is verwijderd omdat het reclame is en in die vorm geen encyclopedische waarde had. EdBever 7 aug 2007 11:11 (CEST)

Tiamat (zwemvereniging)[brontekst bewerken]

Hoi. Weet je nog iets meer te vertellen over deze vereniging. (in eigen woorden) Het artikel is nu nog aan de kleine kant. M.v.g. ¿Richardkw¿ 4 jun 2008 21:11 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:41 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Waarom?[brontekst bewerken]

Beste Moiikke, zou je me willen vertellen wat het nut is van deze bewerking? Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 21 dec 2018 14:13 (CET)

Het leek me 'puurder' om alleen te linken met waar je voor/naartoe linkt. Net zoals dat, voor mijn aanpassing al, bij milli(ampère) ook het geval was. Het is dan aan wiki hoe dit getoond wordt, en dat maakt in dit geval inderdaad geen verschil, die toont het hele woord als link, zowel voor als na mijn wijziging. Moiikke (overleg) 21 dec 2018 14:48 (CET)
De situatie is na de bewerking inderdaad dezelfde als daarvoor, vandaar dat ik het vroeg. Prettig weekend. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 21 dec 2018 20:54 (CET)

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste Moiikke,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:08 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)

Gebruikersnaam in rood
[brontekst bewerken]

  • Beste Moiikke,
  • Het kan natuurlijk zijn dat je rood een mooiere of opvallender kleur vindt voor je gebruikersnaam - ik zie dat je al ten minste vanaf 2006 actief bent in de Wikipedia -, maar voorzover dit nodig is, wil ik je hierbij graag een tip geven hoe je je gebruikersnaam Moiikke kunt verblauwen (dus in feite normaliseren). Dit kan nl. heel eenvoudig: door ook maar iets van tekst in het veld van je gebruikersnaam te zetten (wat een ander volgens de wiki-etiquette niet voor je kan / mag doen). Bijvoorbeeld: wat is (of zijn) je belangstellingsgebied(en), of: wat doe je zoal in de wikipedia, of hoe lang ben je daar al actief? Met zo'n stukje hoef je verder niets van je identiteit prijs te geven, als je daar niet voor voelt.
  • (Ik heb wel eens geopperd dat iemand alleen maar een sterretje (*) in het veld van zijn of haar gebruikersnaam hoeft te zetten om dit te verblauwen - maar ik heb inmiddels begrepen dat sommige wikipedianen bezwaar hebben tegen een dergelijk advies.)
  • Om kort te gaan: bekijk maar wat je hiermee doet; dit advies is uiteraard geheel vrijblijvend!
  • Met hartelijke groet, De Jaren (overleg) 13 apr 2020 02:38 (CEST)

Burgemeester / burgemeester; Moiikke of Moiikke[brontekst bewerken]

Beste Moiikke,
Heel goed Moiikke, het is maar een klein verschil, burgemeester met een b of een B, maar ook ik ben een voorstander van het bestrijden van het onnodig gebruik van hoofdletters. Zoals een toneelspeler geen Acteur hoeft te heten (wat je nog veel ziet in de kaders rechts bovenaan de pagina's, waarschijnlijk naar Engels/Amerikaans gebruik - dat wij in de nl.wikipedia natuurlijk niet 1 op 1 hoeven over te nemen), hoeft een burgemeester, zeker halverwege een lopende zin, ook niet als Burgemeester te worden aangeduid; van dat oude ontzag voor autoriteiten zijn we intussen immers al lang weer af!
Met hartelijke medebewerkersgroet,De Jaren (overleg) 7 jun 2020 09:13 (CEST)
P.S.: Het is natuurlijk ook maar een kleine ingreep om je gebruikersnaam Moiikke te verblauwen tot Moiikke (voor mij als medewikipediaan is dat al helemaal simpel), maar misschien vind je de kleur rood gewoon beter bij je passen. (Je - meestal kleine - wiki-bijdragen waren mij in elk geval al eerder opgevallen, wat niet alleen kwam door je steeds in het rood oplichtende gebruikersnaam.) <DJ-9115>

Wijzigingen markeren[brontekst bewerken]

Hoi Moiikke. Fijn dat je meehelpt met vandalisme terugdraaien! Maar zou je, als je iets ongedaan hebt gemaakt, dan ook de oorspronkelijke (vandalistische) bewerking willen markeren voor gecontroleerd? Dat scheelt mij, en andere vandalismebestrijders, uitzoekwerk of iets al is gedaan of niet. Dank je wel! Trijnstel (overleg) 21 sep 2020 14:26 (CEST)

Hoi Trijnstel. Wist ik niet. Even e.e.a. opgezocht hoe dit te doen. Bedankt voor de tip. Ik heb er net eentje gedaan met zo'n (gecontroleerd) markering. Moiikke (overleg) 21 sep 2020 14:42 (CEST)
Top! Duim omhoog Trijnstel (overleg) 21 sep 2020 14:56 (CEST)
Hai Moiikke, ik zou je eerst en vooral willen bedanken voor je bijdragen bij het bestrijden van vandalisme. Ik heb een klein vraagje, aansluitend bij de opmerking hierboven: als je meerdere bewerkingen ongedaan maakt (bijvoorbeeld omdat een vandaal drie bewerkingen kon doen vooraleer de revert hem/haar achterhaalde - zoals hier), je erop zou willen letten dat je alle versies die je ongedaan maakt, ook markeert als gecontroleerd? Met vriendelijke groet, Daniuu 28 sep 2020 13:30 (CEST)
Hoi Daniuu, dank voor de tip. Zal ik doen. Moiikke (overleg) 28 sep 2020 13:44 (CEST)
Hoi Moiikke, ik weet niet of je het normaal wel doet, maar het is de bedoeling om de reden voor nuweg in te vullen (bwc in Torben Ulrich). Groeten, Mikalagrand (overleg) 25 okt 2020 18:38 (CET)

Jo Jorgensen[brontekst bewerken]

"Zie enkele van de gevonden links op de overlegpagina". Waar heb je het over? Er is geen overlegpagina. Dit is informatie zonder verwijzing die iemand heeft geïntroduceerd op de pagina op de Engelse Wikipedia die zich heeft verspreid naar andere sites. Sorry, ik spreek geen Nederlands, dus dit is van een online vertaler. Tartan357 (overleg) 26 dec 2020 13:26 (CET)

Dit mag niet controversieel zijn. De aangehaalde bron bevat die naam niet. U kunt geen informatie in artikelen opnemen zonder citaten. Zie wikipedia:Verifieerbaarheid en Wikipedia:Biografieën van levende personen. Tartan357 (overleg) 26 dec 2020 13:32 (CET)

Ik had vijf links op https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Jo_Jorgensen gezet. Zie nu wel dat in de tweede link die volledige naam niet meer in het artikel zelf staat, maar die was zo nog wel zichtbaar in de cache van google van 23 december. Die andere vier noemen wel die volledige naam. Moiikke (overleg) 26 dec 2020 13:48 (CET)
Geen van deze links zijn betrouwbare bronnen. Sommige bevatten tekst die rechtstreeks is gekopieerd van een oude versie van haar Engelse Wikipedia-pagina. Lees Wikipedia: Betrouwbaarheid van bronnen en Wikipedia: Biografieën van levende personen. De bronnen die u heeft verstrekt, zijn enorm onaanvaardbaar. Tartan357 (overleg) 26 dec 2020 13:53 (CET)
Hallo Tartan357, misschien heb je wel gelijk. Maar ik zie iemand (zonder eerdere activiteit op de Nederlandse wiki) die zonder enige vorm van toelichting of bron iets wijzigt in een artikel. Dat draai ik terug. Dan word ik weer teruggedraaid en wordt alleen verwezen naar de Engelse wiki, waar die volledige naam niet staat. Dat zegt ook nog niets. Dus zoek ik een keer op die volledige naam en vind vele hits, waarvan ik er een paar noem (eerlijk gezegd, niet gekeken naar oorsprong). Pas als ik die toevoeg (op de overlegpagina) kom je met een zinnige toelichting. Kortom, als je nog 'ns iets zo wijzigt, wil ik adviseren dit toe te lichten. Dat voorkomt discussies als deze. Moiikke (overleg) 26 dec 2020 14:12 (CET)
Bedankt voor je antwoord. Als inhoud geen bron heeft, kan en moet deze worden verwijderd. U kunt het niet opnieuw toevoegen zonder een betrouwbare bron in het artikel te vermelden. Ik kan geen bron geven die zegt dat dit niet haar naam is; dat is niet logisch. Ik spreek geen Nederlands en ben niet actief op deze wiki, maar ik lever een grote bijdrage aan w: Jo Jorgensen. Tartan357 (overleg) 26 dec 2020 14:21 (CET)

Sterrendag[brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

bedankt

Rwzi (overleg) 31 dec 2020 23:17 (CET)

Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Dag Moiikke, is het een idee als ik je gebruikerspagina semibeveilig? Mvg, Encycloon (overleg) 7 feb 2021 12:59 (CET)

Hallo Encycloon, dankjewel voor je aanbod. Laat nog maar even zo. Ik plaats wel weer een nuweg verzoek als ze er weer iets plaatsen. Het gebeurt nog niet heel vaak. Mocht het in de toekomst echt vervelend worden kan ik het dan nog altijd vragen. Moiikke (overleg) 7 feb 2021 15:12 (CET)
Prima, het is maar net hoe vervelend je het vindt. Encycloon (overleg) 7 feb 2021 15:14 (CET)

Ongedaanmaking Bankzitters[brontekst bewerken]

Hoi Moiikke, ik klikte per ongeluk verkeerd en draaide uw bewerking terug. Dit was niet de bedoeling en heb ik hersteld, mijn excuses. Fijne avond verder! Dajasj (overleg) 6 mrt 2021 22:00 (CET)

Hoi Dajasj, had de beide terugdraaiingen gezien. Dacht al dat het foutje was. Moiikke (overleg) 6 mrt 2021 22:04 (CET)

Oeps[brontekst bewerken]

Ik klikte net verkeerd en draaide toen een herstelactie van jou terug. Dat was natuurlijk niet de bedoeling en ik heb mezelf weer hersteld. Nietanoniem (overleg) 27 mrt 2021 11:48 (CET)

Hoi Nietanoniem, had het gezien. Kan gebeuren, keurig hersteld. Moiikke (overleg) 27 mrt 2021 14:33 (CET)

Lijst van Formule 1-grand-prixwinnaars[brontekst bewerken]

Hoi Moiikke, Ik zie dat je het aantal starts van sommige coureurs met meer dan 1 hebt verhoogd, dit is niet juist. Er staat aantal starts, en die coureurs hebben misschien wel zoveel GP-inschrijvingen gehad maar wel een paar DNS achter hun naam, zie de pagina van elke coureur afzonderlijk. Dus in deze tabel moet het aantal starts blijven staan voor het goede percentage. Met vriendelijke groet, Belanda. Belanda (overleg) 9 mei 2021 22:59 (CET)

Hoi Belanda, Sorry, was een slordig foutje van mij. Ik had even niet goed gelet op het verschil tussen starts en inschrijvingen. Bedankt voor me daarop te attenderen. Groet, Moiikke (overleg) 10 mei 2021 11:33 (CEST)
Hoi Moiikke, ik heb afgelopen nacht de hele Lijst van Formule 1-grand-prixwinnaars een beetje aangepast, er ook nog een tabel met overwinningen naar nationaliteit onder gezet en een paar foto's. Kijk er maar even naar, hoop dat je de aanpassing goed vindt. Met vriendelijke groet, Belanda. Belanda (overleg) 10 mei 2021 13:09 (CET)