Overleg gebruiker:NEWINFOO

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo NEWINFOO, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.929.300 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 28 mrt 2012 14:13 (CEST)

Jochem Hamerling[bewerken]

Hallo NEWINFOO, ik heb je artikel Jochem Hamerling ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Kattenkruid (overleg) 17 jun 2012 16:28 (CEST)

Opmerking over SLAM!40[bewerken]

Hallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel SLAM!40 hebt aangemaakt. Dit betrof expliciete reclame/werving/promotie en is daarom voor directe verwijdering voorgedragen. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte of bedrijvengids waar organisaties hun 'eigen' pagina kunnen inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 jun 2012 14:24 (CEST)

Major Lazer[bewerken]

Hallo NEWINFOO, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Major Lazer. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Diamond blue.svgDiamant | ? 10 mei 2013 21:35 (CEST)

Beoordelingsnominatie Killer[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Killer dat is genomineerd door Kattenkruid. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130520 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 mei 2013 02:07 (CEST)

SLAM!40[bewerken]

Beste NEWINFOO, nadat je in High On Your Love de hitnoteringen van dat nummer in de SLAM!-lijst had toegevoegd heb ik die, met een uitleg in de bewerkingssamenvatting, weer verwijderd. We houden hier niet bij elk liedje de hitnoteringen in elke willekeurige hitlijst bij. Je plaatste de lijst daarna, zonder nadere toelichting, weer terug waarop ik die nogmaals verwijderde. Je hebt het nu voor de derde keer geplaatst, opnieuw zonder commentaar. Ik verwijder zometeen die lijst nogmaals en waarschuw je vast die niet meer terug te plaatsen. De SLAM!-hitlijsten gelden op Wikipedia niet als ijkpunt voor het succes van liedjes. Zie daarvoor de twee lijsten die er al staan. Daar kan ook nog een Vlaamse lijst aan worden toegevoegd, indien toepasselijk. Geef op z'n minst je redenen in de bewerkingssamenvatting, als je het ergens niet mee eens bent, zoek vervolgens overleg, zoals ik hier nu met jou doe, maar draai niet opnieuw zonder commentaar een beargumenteerde wijziging terug. In dit geval is het stadium van terugdraaien overigens gepasseerd. Als je zometeen opnieuw terugdraait, beschouw ik dat als vandalisme.

Overleggen met mij kan hier, op je eigen OP. Ik zet deze pagina nu even in mijn volglijst, dus ik zie het als je hier reageert. Ik hoop dat de boodschap duidelijk is.  Wikiklaas  overleg  30 jun 2013 19:43 (CEST)

Beste Wikiklaas,
Ik snap de reden van u niet zo goed.
Ik zie ook wel eens op pagina's Hitlijsten van bijvoorbeeld QMusic of de hitlijst van 3FM, de Mega Top 50.
Waarom zou dat wel mogen?
Ik heb er wel aardig veel werk aan besteed en heb daarom omdat het verwijderd werd ook nog speciaal de 3FM hitlijst toegevoegd.
Kunt u misschien een goede reden geven waarom de hitlijst van 3FM en bijvoorbeeld de Nederlandse Top 40 wel mogen?
Daarbij snap ik ook niet waarom dit als vandalisme wordt gezien.
Toch bedankt voor uw reactie! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door NEWINFOO (overleg · bijdragen) 30 jun 2013 20:03‎ (CEST)
Beste NEWINFOO, het plaatsen op zich van zo'n lijst is geen vandalisme maar het enkele malen zonder commentaar terugdraaien van een beargumenteerde wijziging is dat wel. Bij veruit de meeste artikelen over singles zul je de hitnoteringen zien volgens de Nederlandse Top 40 en de Vlaamse Ultratop 50. Voor cd's vind je daar dan nog de Nederlandse Album Top 100 en de Vlaamse Ultratop 100 bij. De bedoeling van die hitlijsten is om het hitsucces van nummers onderling te kunnen vergelijken. De 3FM hitlijst, de lijst van SLAM!FM en vele lijsten van vele andere radiostations zijn niet voldoende toonaangevend of bestaan te korte tijd om vergelijkingen over een langere periode mogelijk te maken. De Nederlandse Top 40 mag je gerust een "instituut" noemen, de SLAM!40 heeft die status niet. Als er andere artikelen zijn waarin die andere lijsten wél genoemd worden, dan is dat een te corrigeren fout maar niet alles wat al op Wikipedia staat is foutloos of logisch. En natuurlijk zijn er ook lijsten voor minder algemene genres die dan ook alleen maar toepasselijk zijn voor een nummer uit zo'n exotisch genre, denk aan een lijst voor klassieke jazz bijvoorbeeld. Daarvan is in dit geval geen sprake.
Bedenk dat in een encyclopedie de informatie overzichtelijk moet worden gepresenteerd. Dat betekent ook dat er een zekere overeenkomst hoort te zijn tussen de artikelen die in eenzelfde categorie vallen. Voor popmuziek (in de breedste zin van het woord) horen daar de Nederlandse Top 40 noteringen bij, die in de SLAM!40 of in de lijst van 3FM niet. Ik hoop dat dit voldoende duidelijk maakt waar de schoen wringt en dat je ermee kunt leven. Met vriendelijke groet,  Wikiklaas  overleg  30 jun 2013 20:27 (CEST)

Avicii[bewerken]

Beste NEWINFOO, Wil je a.u.b. ophouden met het ongedaan maken van mijn bewerkingen. Het nummer van Avicii heet nu eenmaal Wake me up! (met een uitroepteken) en Aloe Blacc zingt wel op het nummer maar wordt niet als uitvoerende artiest genoemd. Graag zo laten anders is het een vorm van vandalisme zoals Gebruiker:Wikiklaas hierboven ook al beschreef. Met vriendelijke groeten Mager112001 (overleg) 1 jul 2013 22:51 (CEST)

Exuses, maar het nummer heet toch echt Wake Me Up zonder uitroepteken! Ik zie het dus eigenlijk ook als een vorm van vandalisme.

Beste NEWINFOO, Hier zie je het singlehoesje. Met vriendelijke groeten Mager112001 (overleg) 2 jul 2013 00:02 (CEST)
Engelstalige titels worden inderdaad vaak met een hoofdletter aan het begin van elk woord geschreven maar niet altijd. Bij Nederlandstalige titels is het gebruikelijk om de Nederlandse spellingwijze te volgen, dus alleen een hoofdletter aan het begin van de titel. Het is dus in geen geval zo dat titels van singles ALTIJD met een hoofdletter aan het begin van ieder woord worden geschreven. Dat is met name iets om aan te denken als een single niet uit Engeland of de Verenigde Staten afkomstig is, en ook als op de hoes ALLE letters als hoofdletter zijn afgebeeld (kwestie van vormgeving) betekent dat niet dat de titel uit louter hoofdletters moet bestaan. In dit geval ging het uiteraard vooral om het uitroepteken maar het weergeven van titels van singles vergt in z'n algemeenheid ook iets meer research en nadenkwerk dan het volgen van de stelling dat titels van singles altijd met hoofdletters worden geschreven. Dat lijkt een beetje muggenzifterij maar op Wikipedia zul je regelmatig mensen tegenkomen die hun uiterste best doen om te zorgen dat dingen op Wikipedia zo precies mogelijk worden verwoord en gespeld. Dat doet een beroep op je eigen nauwkeurigheid en voor veel gebruikers maakt dat het werken aan de encyclopedie juist tot een uitdaging. Je kunt ervan balen maar je kunt er ook de mooie kant van inzien. Ik hoop voor jou dat het dat laatste wordt. Hartelijke groet,  Wikiklaas  overleg  2 jul 2013 01:22 (CEST)

Joey Dale[bewerken]

Hallo NEWINFOO, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Joey Dale. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Fred (overleg) 8 aug 2014 18:42 (CEST)