Overleg gebruiker:Netraam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hay muchos wikipedistas de nivel que son como lanzadores de jabalina bizcos: no baten ningún record pero mantienen en vilo a todo el público
Welkom op mijn overlegpagina
Overleg
Lopend overleg
nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal
fr-4 Cet utilisateur parle français à un niveau comparable à la langue maternelle
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English
es-3 Este usuario puede contribuir con un nivel avanzado de español
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse

Welkom op mijn overlegpagina, voel je welkom hier iets te zeggen of te vragen. Ik schrijf altijd wat terug en zal proberen dit zo snel mogelijk te doen. Maar: als een discussie eenmaal gesloten is, zal ik em vrij snel verplaatsen naar mijn archief. Daar vind je dus ook oude discussies terug. Dit verklaart ook waarom je deze pagina (nagenoeg) leeg aantreft.

En verder: net als iedereen beantwoord ik vragen waar ik ze vind. Is dat hier, dan antwoord ik hier, is dat op een andere (overleg)pagina, dan beantwoord ik het daar.


Klik hier om een nieuw onderwerp toe te voegen

Wikipedia:Schrijfwedstrijd[bewerken]

Hallo Netraam,

Aankomend najaar hoop ik de Wikipedia:Schrijfwedstrijd weer te gaan organiseren. Als eerste wil ik graag weer een jury samenstellen en ik vroeg me af of je net als vorig jaar weer plaats zou willen nemen in de jury. Er hebben zich al 3 leden aangemeld, waarvan 1 met een slag om de arm: wordt jij de vierde?

Vriendelijke groet, Ciell 21 jun 2017 20:28 (CEST)

Hoi Ciell,
In eerste instantie bedankt voor de eer die je me geeft door het met te vragen. Maar het is geen goed idee. Ik heb vorig jaar door mijn relatief drukke schema niet een volwaardige input kunnen geven waardoor er vervolgens meer op de schouders van de anderen terecht kwam, en ik ben bang dat er dit jaar hetzelfde zal gebeuren.
Mocht het zo zijn dat je helemaal niemand kan vinden, dan schuif ik alsnog aan, maar voor het goed functioneren van de jury lijkt het me beter als zich collega's aanmelden met wat meer beschikbaarheid dan ik.
Vriendelijke groet netraaM • 21 jun 2017 23:30 (CEST)
Is goed, ik hou je in mijn achterhoofd op de reservelijst... Bedankt voor je reactie! Ciell 22 jun 2017 14:20 (CEST)

Datumformaat[bewerken]

Hallo Netraam, Zou je er alsjeblieft op willen letten dat het datumformaat altijd in de volgorde jaar-maand-dag is in de vorm yyyymmdd en dus nooit eerst de dag en de maand. Zie deze reparatie. Romaine 5 jul 2017 16:39 (CEST)

OK bedankt. - netraaM • 6 jul 2017 23:28 (CEST)

"De derde meest voorkomende" enz.[bewerken]

Beste Netraam, zou je i.p.v. "de derde meest voorkomende" enz. "de op twee na meest voorkomende" willen gebruiken? Alleen het laatste is correct Nederlands. Prettig weekend! Caudex Rax ツ (overleg) 22 jul 2017 22:18 (CEST)

Weet je dat zeker? Op het internet wordt "derde meest voorkomende" behoorlijk wat gebruikt voor van alles en nog wat. Heb je een linkje naar de taalunie oid? - netraaM • 22 jul 2017 22:21 (CEST)
Nou, ik wist het behoorlijk zeker, maar blijkbaar is het standaardtaal in België. "De (op) twee na grootste" of "de grootste op twee na" zijn standaardtaal in het gehele taalgebied. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 22 jul 2017 23:03 (CEST)
Bedankt in ieder geval, ik zal er rekening mee houden. Ik spreek voor werk veel Frans en weinig Nederlands, dat is misschien de reden; het was me al eens opgevallen dat Vlaams in bepaalde gevallen letterlijk vertaalde Franse constructies gebruikt die in het 'Hollands' niet gangbaar zijn. Dat is in dit geval ook zo.
Hoe dan ook, jij ook een prettig weekend. - netraaM • 22 jul 2017 23:08 (CEST)
Bedankt. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 22 jul 2017 23:44 (CEST)

mystificatie[bewerken]

Hallo netraam, bedankt voor het terugdraaien van mijn bijdrage. een verwijzing naar hoe het volgens jou wel zou moeten is meer dan welkom. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Klaas Jozef (overleg · bijdragen) 30 jul 2017 19:09

Volgens mij gewoon géén verwijzing naar de wikipedia naamruimte op het artikel, die is voor "intern" gebruik tussen de bijdragers. Zie ook deze pagina waar dat uit wordt gelegd.
Overigens is het op wikipedia gebruikelijk om je discussiebijdrages te ondertekenen, dat kan je doen door voor het opslaan vier tildes te typen (~~~~, dan verschijnt er automatisch je gebruikersnaam en de tijd en datum. - netraaM • 31 jul 2017 11:54 (CEST)

Holland[bewerken]

Met Holland zal je wel Nederland bedoelen, maar voor de rest, bedankt voor de correcties.--Flamenc (overleg) 8 sep 2017 23:05 (CEST)

Nee, Holland, want in Friesland zeggen we troch ûngelok ;-) Excuses dat ik mezelf heb gepermiteerd in je persoonlijke ruimte te werken, maar ik was niet zeker of je online was en of het lang zou duren voordat je weer online zou zijn. Vr gr, netraaM • 8 sep 2017 23:11 (CEST)

Onderwerp voor de Schrijfwedstrijd[bewerken]

Hallo,

Namens de jury van de Wikipedia:Schrijfwedstrijd laat ik je weten dat je voor 16 september om 0:00 (dus uiterlijk vrijdag 15 september 2017 om 23:59 (CEST)) je definitieve artikelkeuze (max. 1) voor de wedstrijd dient te maken, indien je dat nog niet gedaan hebt. Op 16 september moet er een duidelijke onderwerpkeuze achter je naam vermeld staan in de lijst op de wedstrijdpagina.

Veel succes met schrijven!

Vriendelijke groet, Ciell 10 sep 2017 16:42 (CEST)

Dankjewel Ciell. Fijne zondag nog. - netraaM • 10 sep 2017 18:58 (CEST)

Catalonië[bewerken]

Ik wou erop wijzen dat de Catalaanse regering is afgezet (Spaanse regering zet Catalaanse president officieel af). Puidgemont (president) is nu vervangen door Soraya Sáenz de Santamaría. De autonomie is nu tijdelijk opgeheven. Op 21 december wil Rajoy verkiezingen organiseren voor Catalonië. Hans Kamp (overleg) 28 okt 2017 12:00 (CEST)

Gaarne mijn commentaar lezen op de overlegpagina. De benaming "autonome regio" zegt niets over de graad van zelfbestuur, maar is gewoon de benaming van een Spaanse regio, zoals die in Duitsland Bundesland heten. De activering van artikel 155 verandert hier helemaal niets aan. - netraaM • 28 okt 2017 12:02 (CEST)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend! Rode raaf (overleg) 3 feb 2018 10:22 (CET)
Hé tof, bedankt Rode raaf! - netraaM • 7 feb 2018 22:45 (CET)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die tijdens de wedstrijd afhaakten is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 7 feb 2018 18:09 (CET)

Jesús Soto[bewerken]

Hallo Netraam, je naam vond ik hier. Heb je misschien zin om mijn artikel over Jesús Soto in het Spaans te vertalen? De pagina es:Jesus Soto is nu een dp naar een andere Soto, uit Venezuela. De bescheiden Spaanse Soto is erg ondergewaardeerd en op Lanzarote gaan alle credits voor zijn werk naar de veel bekendere César Manrique. Kattiel (overleg) 25 mrt 2018 10:54 (CEST)