Overleg gebruiker:Netraam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ma non vi è nulla di più inedito di ciò che è già stato pubblicato.
Umberto Eco
Welkom op mijn overlegpagina
Overleg
Lopend overleg
nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal
fr-4 Cet utilisateur parle français à un niveau comparable à la langue maternelle
en-4 This user speaks English at a near-native level
es-3 Este usuario puede contribuir con un nivel avanzado de español
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse

Welkom op mijn overlegpagina, voel je welkom hier iets te zeggen of te vragen. Ik schrijf altijd wat terug en zal proberen dit zo snel mogelijk te doen. Maar: als een discussie eenmaal gesloten is, zal ik em vrij snel verplaatsen naar mijn archief. Daar vind je dus ook oude discussies terug. Dit verklaart ook waarom je deze pagina (nagenoeg) leeg aantreft.

En verder: net als iedereen beantwoord ik vragen waar ik ze vind. Is dat hier, dan antwoord ik hier, is dat op een andere (overleg)pagina, dan beantwoord ik het daar.


Klik hier om een nieuw onderwerp toe te voegen

Coaching gevraagd[brontekst bewerken]

Beste Netraam, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Margadem (overleg) 24 feb 2020 11:22 (CET)

Met plezier! - netraaM • 24 feb 2020 22:16 (CET)

nieuw artikel Mireia Calafell[brontekst bewerken]

Ik heb net op mijn kladblok een artikel aangemaakt over dichteres Mireia Calafell. Zou je even willen controleren of de technische details, zoals verwijzingen, kloppen? Als er verder nog verbeteringen kunnen worden aangebracht, laat me dat dan ook even weten. Alvast bedankt! MargaMargadem (overleg) 24 feb 2020 11:34 (CET)

Ik zal morgenochtend feedback geven. Ik heb er nu even vlug naar gekeken en het ziet er goed uit. Fijn ook om met je mee te kijken, onze interessegebieden komen wel overeen. - netraaM • 24 feb 2020 22:16 (CET)
Bedankt voor je uitgebreide opmerkingen. Ik ga naar de genoemde punten kijken en waar nodig actie ondernemen. Eigenlijk zou ik ter illustratie een foto willen plaatsen en/of een gallery met boekomslagen, maar daarover wil ik eerst met Mireia zelf overleggen. Ook moet ik dat onderdeel even bestuderen op de hulppagina's. Je hoort ongetwijfeld weer van mij! Marga Margadem (overleg) 25 feb 2020 19:18 (CET)
Foto's liggen heel erg moeilijk, bij enige twijfel of ze 100% rechtenvrij zijn worden ze weer verwijderd. Het zou helpen als ze zelf haar eigen foto upload en markeert dat het uit eigen werk komt. Of je moet een zelfgemaakte foto hebben. - netraaM • 25 feb 2020 19:57 (CET)

Informatie over coachingsprogramma[brontekst bewerken]

Beste toonegmaan, in de Kroeg deed je een oproep aan collega's om zich aan te melden voor het coachingsprogramma. Ik heb er nooit zo'n aandacht aan geschonken maar naar aanleiding van jouw oproep ben ik er eens naar gaan kijken. Ik moet zeggen dat het programma mij toch wel heel waardevol lijkt! Ik ben alleen bang dat er veel tijd in gaat zitten. Als iemand zich aanmeldt als coach, dan moet die persoon er natuurlijk wel serieus voor gaan. Kun je me een indicatie geven van de tijd die jij kwijt bent aan het coachen van aspirant-collega's? En wat zijn de uitdagingen waar je zoal tegenaan loopt? maarten|overleg 24 feb 2020 22:56 (CET)

Hallo naamgenootschrijft, het valt wel mee. De meeste nieuwe gebruikers dragen onregelmatig bij. Dan weer een paar dagen op rij, dan weer twee weken of een maand niet. Het is niet erg veel werk, gemiddeld minder dan een uur in de week en veel weken ook gewoon niets, maar de daadwerkelijke tijdsinvestering hangt dus af van het enthousiasme van je coachees. Je moet hoe dan ook op z'n minst eens in de twee dagen even kijken om niemand lang te laten wachten, en als er ergens begeleiding bij nodig is, wel de tijd ervoor nemen. Het is dus een beetje onvoorspelbaar.
De meesten hebben overigens al wat rondgekeken en hebben al zo'n idee hoe het eraan toe gaat, doen al redelijk goede tot zeer goede bijdragen en formuleren concrete vragen. Ook kijk je met ze mee bij hun bewerkingen en toevoegingen, en dan is het vooral in het begin eigenlijk een beetje bijsturen met uitleg. Waar nodig verwijs ik door naar een relevante hulppagina. Mijn ervaring is dat de belangrijkste moeilijkheden opmaak en wikisyntax zijn, maar je komt van alles tegen.
Zoals bij alles: degenen die de hulp en begeleiding echt hard nodig hebben, zullen er niet om vragen en degenen die dat wel doen, weten al wel waar ze mee bezig zijn. - netraaM • 24 feb 2020 23:16 (CET)
Dank voor je antwoord. Ik ga er toch eens serieus over nadenken. maarten|overleg 24 feb 2020 23:45 (CET)


Coaching gevraagd[brontekst bewerken]

Beste Netraam, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, PieterJM (overleg) 18 mei 2020 18:01 (CEST) Beste Netraam,

Ik ben met het eerste artikel bezig voor wikipedia, maar zou er inderdaad in de toekomst veel meer willen maken. Ik heb het gevoel op dit moment twee linkerhanden te hebben. Lastig voor mijzelf: over het onderwerp heb ik veel onderzoek gedaan, door daarover een artikel te schrijven moet ik het ook uit handen geven. Daarom vind ik het prettig dat ik het in eerste instantie in mijn kladblok heb gezet. Ik vind het fijn als u naar het artikel in het algemeen wil kijken. U geeft kunstgeschiedenis en muziek op als aandachtsgebied waar u wat van weet. Mijn artikel gaat over erfgoed van Arnhem: het openluchtspel Op het puin in Arnhem, waarmee men niet te lang naar het verleden en de oorlog wil kijken maar naar de toekomst en de wederopbouw. Muziek van Robert de Roos, waarmee het openluchtspel op een hoger plan kwam te staan. Robert de Roos werd in 1946 cultureel attaché te Parijs: daar is de verbinding met Frankrijk waar u veel van weet.

Ik heb ook nog enkele specifieke vragen: - hoe maak ik noten aan, geen bronnen? En als bibliothecaris weet ik wel het verschil tussen noten en bronnen, maar begrijp ik goed hoe Wikipedia daarnaar kijkt? Zoals de recensies die ik heb gevonden in Delpher, het Gelders Archief en het archief van Robert de Roos. Kan ik die het beste beschrijven bij de noten en daarbij zetten of toch als bronnen gebruiken? -Verder heb ik een verwijzing gemaakt naar het Nationaal Archief (archiefstuk Nederlands Volksherstel): ik heb hierbij geput uit de inleiding tot het archief. Hoe geef ik dat aan? Doe ik dat bij de Noten of juist bij de Bronnen? - Ik kom er niet uit hoe ik zo'n informatieblokje maak. Ik kan dat niet vinden in de handleiding van Wikipedia. Ligt dat aan mij? Zie ik iets over het hoofd?

Mijn kladblok is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:PieterJM/Kladblok#Uitvoeringen

Ik ben benieuwd naar uw commentaar, ik ben tot nog toe heel trots op het stuk dat ik heb geschreven. PieterJM Goossen

Hallo PieterJM,
Ik heb het artikel net even doorgelezen, en zal morgen uitgebreid de tijd nemen om in te gaan op de vragen die u hierboven stelt, en daarbij een aantal andere kanttekeningen en opmerkingen geven. In de kern is het zeker een goed artikel. Mijn enige zorg is of het door de gemeenschap (dwz de collegabewerkers) als relevant wordt gezien (zie ook: wikipedia:Relevantie), maar zo op eerste gezicht lijkt dat wel het geval te zijn.
Morgen kom ik bij u terug.
Een goede avond. - netraaM • 18 mei 2020 22:10 (CEST)

Ik wacht rustig even af. Kan ik op deze manier vragen en antwoorden invullen? PieterJM (overleg) 19 mei 2020 20:46 (CEST)

Ja, dat gaat inderdaad zo: discussie wordt gevoerd op de plek waar die is begonnen, en in dit geval is dat hier. Ik ga nu naar uw artikel kijken, gisteren had ik het drukker dan voorzien, excuses. - netraaM • 20 mei 2020 09:52 (CEST)
Ik heb u op de overlegpagina bij het artikel op uw kladblok een terugkoppeling gegeven. Ik hoop dat u daar wat mee kunt. Vr gr, netraaM • 20 mei 2020 10:27 (CEST)

Ping[brontekst bewerken]

Hoi!

Even een kleine waarschuwing: hier stuurde je mij een ping, maar omdat jij een sjabloon in je handtekening gebruikt, wordt de ping niet verstuurd - die wordt getriggerd door de blokhaken in de handtekening denk ik.... Ter informatie dat het dus kan zijn dat mensen je ping missen, ik zag hem nu in mijn volglijst. Ciell 5 aug 2020 10:45 (CEST)