Overleg gebruiker:Olaf5626

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stop x nuvola.svg

Deze gebruiker is voor onbepaalde tijd geblokkeerd en kan de encyclopedie niet meer bewerken.
Olaf5626 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | CA | cross-wiki)verwijderde bijdragen

Hallo Olaf5626, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.961.623 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo Olaf5626, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Timothé Nadim. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 23 dec 2017 22:12 (CET)

Creatief met bronnen.[bewerken]

U zult wel begrip hebben dat ik deze bewerking van u ongedaan heb gemaakt. De door u toegevoegde Discogs link werd toegevoegd door ene Olaf56 hoogstwaarschijnlijk een account dat u zelf aangemaakt heeft op 24 december, j.l. een account dat slechts 1 bewerking deed op Discogs en wel op Timothé Nadim - Never Again een uur geleden. Vijf minuten later voegde u de link toe. Ik noem dit wel erg creatief een "bron" toevoegen. Ik hoop dat u begrijpt dat het niet meer dan logisch is om niet zelf bronnen aan te gaan maken. Dat druist in tegen verschillende richtlijnen. Onder andere WP:GOO, WP:NPOV maar vooral tegen fatsoensnormen. Ik wil u met klem verzoeken dit niet nogmaals te doen, een gang naar WP:REGBLOK lijkt me dan een logisch vervolg. Rode raaf (overleg) 25 dec 2017 04:43 (CET)

Creatief met bronnen ? Beschuldigen zonder bewijs[bewerken]

Mijn liefste, heb je me durven beschuldigen van dit artikel van verkeer van bronnen zonder bewijs dat het over mij gaat? Het is niet eens ik die dit artikel heeft gemaakt, en als je het wilt laten geloven en er goed uit wilt zien. Je zult geen bewijs vinden dat het over mij gaat, laat staan dat ik een persoon ben die valse bronnen verkoopt. Laat de community verifiëren dat deze artiest in zijn plaats zit op deze encylopedia, hij zal alle bronnen verifieerbaar vinden. U bent iemand die andere bijdragers de schuld geeft en "pseudo-waarschuwingen" verzendt door niet naar een bron te verwijzen, zoals de negationisten. De Wikipedia-regels verbieden gebruikers niet om een account op andere sites aan te maken en er aan bij te dragen. Opladen zonder bewijs heet nu laster, doe je dat? Olaf5626 (overleg) 25 dec 2017 04:59 (CET)

Ter info. Rode raaf (overleg) 25 dec 2017 05:19 (CET)

Wat wilt u nu? Dat we Discogs gaan vragen naar een IP adres, vervolgens gaan vergelijken met het IP adres van uw account hier? Terwijl je hier zwart op wit toegeeft: "Ja, ik heb het toegevoegd"? Ik had van u verwacht verantwoording te zullen nemen, ik deed een beroep op uw integriteit. Door mij nu van "andere bijdragers de schuld geven" en "pseudo-waarschuwingen" en "laster" te beschuldigen, bent u diegene die wederom in strijd met een richtlijn handeld: Wikipedia:Ga uit van goede wil. Ik heb mogelijk een goed advies voor u. Ik vermoedt zomaar dat u de Nederlandse taal niet in voldoende mate beheerst. Mogelijk maakt u gebruik van computervertalingen. Dat kan ik u zeer afraden. Een computer is namelijk niet in staat om bedoelde nuance mee te vertalen, de uitkomst is soms zelfs heel anders dan gewenst. Zonder nuance bent u niet in staat om naar tevredenheid een discussie te voeren. U kunt volgens mij, beter een artikel schrijven in uw eigen voertaal, Frans? En dat artikel op de Franstalige Wikipedia uitwerken. Als het artikel daar behouden blijft is het mogelijk om via Wikipedia:Vertalen naar het Nederlands een vertaalverzoek te plaatsen. Nog beter is het om het artikel schrijven over Timothé Nadim aan anderen over te laten. U bent veel te dicht betrokken bij het onderwerp. Ofwel u bent een fan, beroepsmatig betrokken, ik sluit zelfs de mogelijkheid niet uit dat u Timothé Nadim zelf bent. Mijn enigste doel is de neutraliteit van de encyclopedie, de inhoud die u plaatst is niet neutraal. U zult gezaghebbende en onafhankelijke bronnen moeten inzetten om relevantie aan te tonen. Als ik dan constateer dat er creatieve bronaanvulling wordt toegepast is het mijn morele plicht u te wijzen op uw integriteit, of in dit geval afwezigheid ervan. Ik hoop desalniettemin dat u de valse aantijgingen jegens mijn adres wilt gaan herzien. Zo niet, dan eindigt hier iedere vorm van communicatie. Rode raaf (overleg) 25 dec 2017 09:31 (CET)

Blokkade[bewerken]

Beste Olaf,

Je hebt bewust bronnen gemanipuleerd om de inhoud van de encyclopedie aan te tasten. Aangezien je geen andere bijdragen gedaan hebt dan m.b.t. Nadim, heb ik je als ingelogde vandaal permanent geblokkeerd.

groet, CaAl (overleg) 25 dec 2017 11:32 (CET)