Overleg gebruiker:OlafJanssen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

'Wikiquette'[bewerken]

Beste Olaf, hoewel deze wijziging zonder enige twijfel goed bedoeld was, is het gebruikelijk om niets (en zeker niets inhoudelijks) te veranderen aan door een ander ondertekend commentaar. De reden dat dit nogal strak gehanteerd wordt, is dat het anders te gemakkelijk leidt tot allerlei mogelijke vormen van manipulatie van wat een ander heeft gezegd/geschreven (al was daar hier geen sprake van). Men moet er vanuit kunnen gaan dat wat iemand hier lijkt te schrijven, ook werkelijk zo door hem/haar is opgeschreven. Zie eventueel Wikipedia:Wikiquette voor wat meer achtergrond en andere 'ongeschreven' regels. Vriendelijke groet, Paul B (overleg) 21 mei 2013 14:48 (CEST)

Uitnodiging om deel te nemen[bewerken]

Hallo OlafJanssen, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin bewerkers op Wikipedia die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere Wikipedia bewerkers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij meerdere bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine 23 okt 2013 00:23 (CEST)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine 23 okt 2013 00:23 (CEST)

Dank[bewerken]

Beste Olaf,

Dank voor je felicitatie. Wie weet kunnen we af en toe iets samen doen. Groeten, Hansmuller (overleg) 3 nov 2013 15:02 (CET)

KB[bewerken]

Geachte heer Janssen,

Kunt u ook iets betekenen voor wexpats (i.e. Wikimedianen die in het buitenland wonen)? Ik denk aan informatie over in de taal van verblijfsland vertaalde Nederlandse geschriften of andersom.Toelichting: Srel je wil een boek van pakweg Boudewijn Büch vertalen in het Thais (ping Waerth) of Alessandro Baricco in het Nederlands. Dan zou het handig zijn te weten te komen of je niet voor een tweede keer het wiel gaat uitvinden en alle moeite voor niets zal zijn.  Klaas|Z4␟V:  27 dec 2014 11:01 (CET)

Nederlandsche Vogelen[bewerken]

Dag Olaf,

natuurlijk is "mooiste" een subjectieve kwalificatie. Maar ik had het niet zelf bedacht. Ik heb er een (tamelijk gerespecteerde bron) voor gebruikt. En ik denk trouwens, dat het niet moeilijk is, om nog wat meer bronnen te vinden die hetzelfde beweren. Ik zeg ook niet dat Nederlandsche Vogelen "het mooiste" boek is. Dat zou wat ver gaan. Maar wel "een van de mooiste". En m.i. is dat - met zo'n serieuze bron - wel degelijk iets dat in een lemma mag. Geen koudwatervrees! :)

Ik heb ook al iets, dat nog heel erg een beginnetje is, op de Engelse gezet: w:en:Nederlandsche Vogelen. In de gauwigheid. Omdat ik er in ieder geval even iets wilde hebben. Je bent bij deze invited om te contributen at this page!

Overigens moeten we het over (de afbeeldingen van) Nederlandsche Vogelen binnenkort nog even hebben. Dat komt eraan. Heb je al gekeken wat ik hier (ja! ontdek ik nu; want je hebt er al aan ge-edit) en in vervolg daarop hier aan het doen ben? (het is allemaal nog heel erg werk in uitvoering; ik/we doen het handmatig, maar we "verwerken" de opgesomde platen ook meteen op allerlei wikipedia's in de wereld; misschien roep ik nog wel hulp in om het een beetje te "automatiseren"). Maar dit is natuurlijk een prachtige klus voor Wikipedia:Wikiproject/Natuur!

Trouwens.... Is het je opgevallen dat ik "Nederlandsche Vogelen" (met twee hoofdletters) gebruik. De KB doet dat op de website niet. Maar op de omslag van de uitgave 2014 staat het wel weer met twee hoofdletters. Wat denk jij hiervan? Ik vond het niet nodig een redirect te maken. Maar misschien is dat nog een optie. Ik zag trouwens ook dat Marieke hartstikke actief is, bijv. met Jan Christiaan Sepp. Mooi werk!

Hartelijke groet, Dick Bos (overleg) 21 mei 2015 18:50 (CEST)

2 maal, 3 maal, 1 maal[bewerken]

Ola Olaf! Wordt het foutieve '2 maal' nadien in elk artikel aangepast naar het correcte "tweemaal"? Mvg, GreenDay2 19 feb 2016 01:15 (CET)

prachtig[bewerken]

Dag Olaf, ze zijn prachtig, de boekbanden. Ik heb twee ervan toegevoegd aan een artikel: goudborduren en halve kruissteek. Ik zag een van de boekbanden met brokaatpapier, heel bijzonder, nog nooit gezien zoiets. Dat papier heeft nog geen artikel. Ik hoop dat meer mensen de foto's gaan gebruiken. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 11 mrt 2016 19:31 (CET)

Dank je wel Elly, ze zijn inderdaad fraai als je ze zo bij elkaar ziet. En dank je voor het toevoegen aan de artikelen, daar doen we het nu juist allemaal voor! Wij hebben ons laten inspireren door deze beelddonatie van banden van de Brtish Library; zit ook veel stiekem moois tussen.. OlafJanssen (overleg) 15 mrt 2016 13:35 (CET)

OlafJanssen author[bewerken]

Beste Olaf,

ben zo brutaal geweest je als auteur toe te voegen op GLAM/Newsletter/February_2016/Contents/Netherlands_report. Vriendelijke groeten, Hansmuller (overleg) 17 mrt 2016 18:00 (CET)

Vraagje[bewerken]

Beste Olaf, ik zie dat veel sommige foto's met CC-BY licenties nog niet op commons staan. Bijvoorbeeld [1] Is dit iets wat jullie zelf gepland hebben op te pakken? Misschien kan ik hierbij helpen. Mvg, Rudolphous (overleg) 20 mrt 2016 21:38 (CET)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

Verwijderd door mij

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Tekst verwijderd door mij

Trivulzio-getijdenboek[bewerken]

Hallo Olaf, Hartelijk bedankt voor jouw aanpassingen op het artikel over het Trivulzio-getijdenboek. Ik vroeg me wel af of het zinvol is om de inhoud van het getijdenboek, die omstandig wordt opgegeven in de sectie "inhoud" van het artikel, nog eens te herhalen in de infobox. Als jij dat beter vindt laat het dan rustig staan, maar het is dubbele informatie en het komt een "overzicht" wat mij betreft, niet ten goede. Met vriendelijke groeten, Jean-Pierre Remy (overleg) 1 jun 2017 11:36 (CEST).

Dag Jean-Pierre Remy, ik was daar eerlijk gezegd ook nog niet helemaal uit, het komt inderdaad nogal rommelig over, de inhoudsopgave in die infobox. Ik had het vooral toegevoegd omdat de informatie uit de infobox ook in Wikidata en DBpedia opgenomen wordt, maar het is inderdaad de vraag of de inhopudsopgave op deze manier voor mense nen machines wel bruikbaar is. ... Laten we dus dat stukje informatie maar uit de infobox weghalen. Met vriendelijke groet, OlafJanssen (overleg) 1 jun 2017 13:26 (CEST)

Structured Data on Commons Newsletter, July 19, 2017[bewerken]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Overige tekst verwijderd door mij

Structured Commons newsletter, October 25, 2017[bewerken]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Overige tekst verwijderd door mij

Vrijgave via OTRS[bewerken]

Hierbij bevestig ik in mijn hoedanigheid als OTRS agent, dat wij bericht hebben ontvangen van de Koninklijke Bibliotheek, waarin zij hun teksten over filosofie vrijgeven onder CC-BY-4.0. Een volledig overzicht van de betrokken pagina's staat hier, weggestopt in een diff om deze pagina niet te overstromen. De toestemming is opgeslagen in ticket:2017101210009561. Jcb - Amar es servir 14 nov 2017 19:30 (CET)

@Jcb Hartelijk dank! OlafJanssen (overleg) 15 nov 2017 10:31 (CET)

Overzicht URLs in vrijgave[bewerken]

Toestemming voor de vrijgave van filosofieteksten op de website van de Koninklijke Bibliotheek, 11 oktober 2017. Zie ook deze PDF

Voor het overzicht zet ik zelf hieronder toch nog even alle URLs waarvan de teksten zijn vrijgegeven op een rijtje. De vrijgave betreft alleen de teksten, dus niet de afbeeldingen op die pagina's, voor zover er nog rechten op rusten.

Deze lijst is ook in deze PDF beschikbaar. OlafJanssen (overleg) 15 nov 2017 10:57 (CET)

Algemeen

Siger van Brabant

Rodolphus Agricola

Desiderius Erasmus

Dirck Coornhert

Arnold Geulincx

Benedictus de Spinoza

Willem Jacob ‘s Gravesande:

Frans Hemsterhuis:

Cornelis Willem Opzoomer:

Jacobus Moleschott:

Gerard Bolland:

Gerard Heymans:

Luitzen Egbertus Jan Brouwer:

Ton Lemaire:

Hans Achterhuis:

Joep Dohmen:

Herman Philipse:

Heleen Pott:

Marius de Geus:

Marli Huijer:

René Gude:

Annemarie Mol:

René ten Bos:

Joke Hermsen:

Bas Haring:

Beoordelingsnominatie Lijst van verzetsbladen uit de Tweede Wereldoorlog[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van verzetsbladen uit de Tweede Wereldoorlog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171209 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 10 dec 2017 01:01 (CET)

Fécamp psalter[bewerken]

Goede morgen Olaf, Ik heb de infobox voor manuscripten aan de pagina van het Fécamp-Psalter toegevoegd, maar heb de beginminiatuur naast de infobox geplaatst, omdat anders de lay-out van de rest van het artikel in de knoei geraakte. Dit leek me een valabele oplossing met de relevante informatie in de infobox en geen complete verstoring van de lay-out (afhankelijk van de breedte waarop men de pagina bekijkt). Met vriendelijke groeten, Jean-Pierre Remy (overleg) 13 dec 2017 10:47 (CET)

Goedemorgen Jean-Pierre, dat lijkt me inderdaad een prima oplossing wb de layout, zo met die afbeelding los van de infobox. Trouwens, ik werk momenteel eraan om alle 11.000+ verluchtingen uit http://manuscripts.kb.nl op hoge resolutie naar Commons te krijgen. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde, de metadata is nogal rommelig en niet eenduidig, maar ik hoop dat toch op niet al te lange termijn voor elkaar te krijgen. Daarnaast gaan er binnenkort nog meer topstukken uit https://www.kb.nl/themas/middeleeuwse-handschriften naar Commons. Met vriendelijke groet, OlafJanssen (overleg) 13 dec 2017 11:04 (CET)

Structured Commons newsletter, December 13, 2017[bewerken]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Overige tekst verwijderd door mij

Was dit de bedoeling?[bewerken]

Ik zie dat je een wijziging op Gebruiker:Alexis Jazz/Kladblok hebt aangebracht. Heb ik geen problemen mee hoor, maar als je dat artikel bewerkt en de Wikipedianen besluiten dat mijn versie ongewenst is dan gaan andere bewerkingen daarop ook verloren.

Feedback op de kaboutermetafoor is welkom trouwens. Alexis Jazz (overleg) 20 feb 2018 10:20 (CET)

Het was maar een suggestie, omdat de tekst in een kladblok staat besef ik dat alle bijdragen 'onder voorbehoud zijn'. Ik had je ook even op de hoogte moeten brengen, spontaan edits doen in andermans Kladblok is tegen de Wikiquette die ik normaliter hanteer. Met vriendelijke groet OlafJanssen (overleg) 20 feb 2018 17:44 (CET)

Structured Data on Commons Newsletter - Spring 2018[bewerken]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter and contribute to the next issue. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Community updates
 • Our dedicated IRC channel: wikimedia-commons-sd webchat
 • Several Commons community members are working on ways to integrate Wikidata in Wikimedia Commons. While this is not full-fledged structured data yet, this work helps to prepare for future conversion of data, and helps to understand how Wikidata and Commons can work better together.
Things to do / input and feedback requests
Discussions held
Events
Partners and allies
 • We are still welcoming (more) staff from GLAMs (Galleries, Libraries, Archives and Museums) to become part of our long-term focus group (phabricator task T174134). You will be kept in the loop of the project, and receive regular small surveys and requests for feedback. Get in touch with Sandra if you're interested - your input in helping to shape this project is highly valued!
Research
Development
 • Prototypes will be available for Multilingual Captions soon.
Stay up to date!

-- Keegan (WMF) (talk)

Message sent by MediaWiki message delivery - 3 apr 2018 21:48 (CEST)

Structured Data on Commons Newsletter - Summer 2018[bewerken]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter and contribute to the next issue. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Community updates
 • Our dedicated IRC channel: wikimedia-commons-sd webchat
 • Since our last newsletter, the Structured Data team has moved into designing and building prototypes for various features. The use of multilingual captions in the UploadWizard and on the file page has been researched, designed, discussed, and built out for use. Behind the scenes, back-end work on search is taking place and designs are being drawn up for the front-end. There will soon be specifications published for the use of the first Wikidata property on Commons, "Depicts," and a prototype is to be released to go along with that.
Things to do / input and feedback requests
Discussions held
Wikimania 2018
Partners and allies
Research

Two research projects about Wikimedia Commons are currently ongoing, or in the process of being finished:

 1. Research:Curation workflows on Wikimedia Commons—a project that seeks to understand the current workflows of Commons contributors who curate media (categorize it, delete it, link to it from other projects, etc.).
 2. Research:Technical needs of external re-users of Commons media—soliciting feedback from individuals and organizations that re-use Commons content outside of Wikimedia projects, in order to understand their current painpoints and unmet needs.
Development
 • Prototypes will be available for Depicts soon.
Stay up to date!

-- Keegan (WMF) (talk)

Message sent by MediaWiki message delivery - 6 jul 2018 23:07 (CEST)

Structured Data Newsletter - Research link fix[bewerken]

Greetings,

The newsletter omitted two interwiki prefixes, breaking the links on non-meta wikis as you might see above. Here are the correct links:

 1. m:Research:Curation workflows on Wikimedia Commons—a project that seeks to understand the current workflows of Commons contributors who curate media (categorize it, delete it, link to it from other projects, etc.).
 2. m:Research:Technical needs of external re-users of Commons media—soliciting feedback from individuals and organizations that re-use Commons content outside of Wikimedia projects, in order to understand their current painpoints and unmet needs.

My apologies, I hope you find the corrected links helpful.

- Keegan (WMF) (talk) 6 jul 2018 23:21 (CEST)

Lege projectpagina's[bewerken]

Hallo, ik vond een aantal lege projectpagina's van jouw hand, zie hier een lijst. Kan ik deze verwijderen? –bdijkstra (overleg) 31 okt 2018 19:22 (CET)

Hi, ik denk dat die lege pagina's wel weg kunnen inderdaad, ik wist niet eens meer dat ze er waren. Ga je gang dus. Groet, Olaf – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 199.203.35.234 (overleg · bijdragen) 6 nov 2018 17:24 (CET)
Verwijderd, behalve de laatste twee pagina's; deze zijn wellicht nuttig voor een toekomstig project. Als iemand die verwijderd wil hebben dan kan dat via de gewone procedure. –bdijkstra (overleg) 18 nov 2018 10:40 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Structured Data on Commons Newsletter - Fall 2018 edition[bewerken]

Welcome to the newsletter for Structured Data on Wikimedia Commons! You can update your subscription to the newsletter. Do inform others who you think will want to be involved in the project!

Community updates
Things to do / input and feedback requests

Current:

Since the last newsletter:

Presentations / Press / Events
Partners and allies
 • The info portal on Structured Commons now includes a section on GLAM (Galleries, Libraries, Archives and Museums).
 • We are currently planning the first GLAM pilot projects that will use structured data on Wikimedia Commons. One project has already started: the Swedish Heritage Board researches and develops a prototype tool to provide improved metadata (translations, data additions...) from Wikimedia Commons back to the source institution. Read the project brief.
 • The documentation for batch uploads of files to Wikimedia Commons will be improved in 2019, as part of preparing for Structured Data on Wikimedia Commons. To prepare, the GLAM team at the Wikimedia Foundation wants to understand better which types of documentation you already use, and how you like to learn new GLAM-Wiki skills and knowledge. Fill in a short survey to provide input!
Stay up to date!

-- Keegan (WMF) (talk)

Message sent by MediaWiki message delivery - 7 dec 2018 18:58 (CET)