Overleg gebruiker:Omaylie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Omaylie, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.984.273 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

link[bewerken]

Het is niet de bedoeling om een link naar een metrolijn van een andere stad te maken. Met Vriendelijke Groet . -- Jan Oosterhuis 16 okt 2010 23:14 (CEST)Spoorjan

  1. 16 okt 2010 23:05 (wijz | gesch) Rotterdamse metro ‎ (→Noord-zuidlijn)

Beoordelingsnominatie Meerdijk (fictieve plaats)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Meerdijk (fictieve plaats) dat is genomineerd door woodcutterty. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140201 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 2 feb 2014 01:17 (CET)

Beoordelingsnominatie Secret Story (Nederland)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Secret Story (Nederland) dat is genomineerd door De Wikischim. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150103 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 4 jan 2015 01:07 (CET)

Cindy Tuinman[bewerken]

Beste Omaylie,

In het artikel over Arnie Alberts gaf je aan dat hij een volle zus zou hebben, 'Cindy Tuinman'. Mag ik vragen waar je dit op baseert? Ik heb niets over deze Cindy kunnen vinden, maar wie weet heb jij wel ergens een goede bron, zodat we het bestaan van Cindy kunnen nagaan. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 28 dec 2016 16:20 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Wat zijn pasvragen?[bewerken]

Hallo Omaylie. Je hebt aan het artikel Wie is de Mol? de zinsnede "pasvragen in de vorm van jokers" toegevoegd. Ik begrijp die toevoeging echter niet. Wat zijn pasvragen of gaat het om een typefout? Volgens mij was wat er stond (Ook kunnen de kandidaten sinds seizoen zes jokers verdienen; voor elke joker die men inzet, wordt een fout beantwoorde vraag toch goed geteld.) duidelijk genoeg. Bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 mrt 2018 11:01 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Bewerkingssamenvatting[bewerken]

Beste Omaylie, gisteren was een bewerkingssamenvatting van mij wat aan de grove kant. Een deel was echter onbedoeld van ander overleg (een link naar de hoogte van een toren en een tekst die ik weer verwijderd had, maar om een of andere vage reden weer verscheen). De rest van het overleg was wel gemeend, maar je hebt het goed opgelost. De halte Estec is overigens wel in Katwijk, hoewel de Estec zelf in Noordwijk ligt, maar misschien wist je dat al. Groeten, - Richard kw Overleg 5 aug 2018 12:18 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Punten en komma's[bewerken]

Zie bijvoorbeeld Tramlijn 19 (Haaglanden): bij kilometers wordt de afstand met een decimale komma weergegeven, niet een (Engelse) decimale punt. Aub stoppen met die wijzigingen en terugdraaien. Dank. VanBuren (overleg) 28 dec 2018 17:48 (CET)

Dank voor de correcties! Overigens ook dank voor de vele aanvullingen en verbeteringen van de OV-artikelen! VanBuren (overleg) 28 dec 2018 18:58 (CET)

Lijst van afleveringen van Kees & Co[bewerken]

Dag Omaylie,

De beschrijvingen op Lijst van afleveringen van Kees & Co, heb je die zelf geschreven?

Mvg,

Jeroen N (overleg) 26 mrt 2019 16:22 (CET)

Dag Jeroen,
De beschrijvingen van de Kees & Co afleveringen zijn afkomstig van de 23 DVD box (waar seizoenen 1 t/m 8 op staat). Sommige beschrijvingen staan er echter al langer.
Mvg,
Omaylie (overleg) 26 mrt 2019 17:39 (CET)
Bedankt, zoiets vermoedde ik al (de meeste beschrijvingen staan ook op videoland.nl). Ik zal ze verwijderen, omdat je hiermee inbreuk maakt op auteursrechten en de beschrijvingen sowieso niet passen in een encyclopedie. Mvg, Jeroen N (overleg) 26 mrt 2019 17:41 (CET)

Sjabloon:NL[bewerken]

Nogmaals, waarom?bdijkstra (overleg) 16 apr 2019 21:29 (CEST)

Omdat deze toen nog naar de oude link naar de pagina over Nederland leidde, wat zorgde voor een redirect. Dit heb ik veranderd zodat men wel in een keer op de juiste pagina terecht komt (zonder redirect).
Mvg,
Omaylie (overleg) 16 apr 2019 21:37 (CEST)
Links die eindigen op " (hoofdbetekenis)" maken gebruik van de hoofdbetekenisconstructie. Het op die manier 'corrigeren' daarvan is ongewenst. We hebben een script om te zorgen dat je ondanks de redirectlink met deze constructie toch direct op de juiste pagina terechtkomt. Zou je je wijziging weer ongedaan willen maken? –bdijkstra (overleg) 16 apr 2019 21:54 (CEST)

Station Winschoten[bewerken]

De benaming Bad Nieuweschans is recentelijk. In de tijd dat deze spoorlijn werd aangelegd was Nieuweschans nog gewoon Nieuweschans.Thyaldis (overleg) 30 mei 2019 16:43 (CEST)

Markeren als kleine bewerking[bewerken]

Ik zie dat u al uw bewerkingen als 'klein' markeert. Zou u dat alleen willen doen als het ook werkelijk een kleine bewerking is? Als u nieuwe informatie toevoegt of oude aanpast is dat niet het geval. Alleen voor spelfouten en dergelijke is de knop 'kleine bewerking' bedoeld. Zie voor meer uitleg Help:Kleine wijziging. Alvast bedankt, Floortje Désirée (overleg) 16 jul 2019 11:16 (CEST)

Dank u wel. En ga vooral zo door met uw bijdragen, ze worden gewaardeerd! Floortje Désirée (overleg) 16 jul 2019 18:16 (CEST)

Rangschikking naar[bewerken]

Collega, ik zie dat je in deze bewerking de aanwijzingen RANGSCHIKKING NAAR GEBOORTEJAAR en RANGSCHIKKING NAAR STERFTEJAAR hebt gewijzigd in onderkast. Waarom was dat? Muijz (overleg) 18 jul 2019 08:33 (CEST)

Omdat ik het idee krijg dat die tekst nogal schreeuwerig overkomt. Dan denk ik van: "doe even rustig!". Als iets echt nadrukkelijk op die manier gesorteerd moet worden, dan heb ik liever een uitroepteken (!) aan het einde. Omaylie (overleg) 18 jul 2019 10:09 (CEST)
Ik weet niet wie er mee is begonnen, maar ik vermoed dat diegene juist beoogde dat de tekst opvalt. Een uitroepteken is daarvoor echt onvoldoende; daar leest men overheen.
(Ik denk dat je wel een punt had met het wijzigen van 'sterftejaar naar 'sterfjaar'.) Muijz (overleg) 18 jul 2019 22:46 (CEST)

Inwoneraantallen[bewerken]

Je verandert op grote schaal inwoneraantallen, bijvoorbeeld [1], en vele anderen. Wat is de bron van die getallen? VanBuren (overleg) 18 jul 2019 09:19 (CEST)

Meestal gebruik ik de bron die in het Wiki artikel van de gemeente staat. Maar eerlijk gezegd voeg ik alleen een bron toe als er al een bron staat. Misschien kan ik beter bij elke verandering van inwoneraantal een bron toevoegen? Omaylie (overleg) 18 jul 2019 10:12 (CEST)
In het gegeven voorbeeld laat je de oude bron staan met de oude gegevens. Het lijkt me vanzelfsprekend dat je de bron dan ook corrigeert wanneer je er nieuwe gegevens neerzet. Niet alleen deze natuurlijk maar in alle gevallen. En wanneer er geen bron is is het toevoegen van een bron altijd kwaliteitsverbetering, toch? VanBuren (overleg) 18 jul 2019 10:34 (CEST)
Inderdaad. Doe ik dat voortaan. Omaylie (overleg) 18 jul 2019 10:49 (CEST)
Maar je verwijst bijvoorbeeld bij Klazienaveen-Noord in de gemeente Emmen naar de algemene website van de gemeente Emmen. Dat is geen acceptabele bronverwijzing. Ik weet niet waar die specifieke informatie over het aantal inwoners van Klazienaveen-Noord in 2019 op die website te vinden is, maar je kunt exact doorverwijzen naar de website waar die informatie gevonden is. Zo verwijst bijvoorbeeld deze link naar een overzicht van de bevolkingsaantallen in 2000, 2010 en 2018. Wil je svp ook kijkijken of de referenties in het artikel wel op de goede plek terechtkomen. In Klazienaveen-Noord heb ik dat even - bij wijze van voorbeeld - gerepareerd. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 18 jul 2019 14:47 (CEST)
Nog een aanvulling. Je schrijft hierboven "Doe ik dat voortaan.". Graag ook niet alleen 'voortaan' maar ook de nu al door jou de afgelopen dagen toegevoegde aantallen alsnog van een bron voorzien. Je hebt zelf die ik hierboven aangaf nog niet verbeterd. VanBuren (overleg) 18 jul 2019 15:25 (CEST) (PS: i.a.w. ik ben verbaasd dat je de al gecorrigeerde artikelen dan niet verbetert.)
En nog iets: ik ben blij met deze [2], maar wanneer je een 'ref' toevoegt kijk dan ook even of er al een {[Appendix{{ sjabloon onderaan het artikel staat. Die mist bv. nog in dat laatste voorbeeld. Wikipediabijdragen worden steeds meer een zaak van onderhoud en verbetering. Dat is lastiger/moeilijker dan "vroeger" nieuwe artikelen schrijven. Het vereist ook wat extra tijd :). VanBuren (overleg) 18 jul 2019 15:31 (CEST)
Veel dank voor het bijwerken van de inwoneraantallen en de brontoevoegingen. Het zijn zeer waardevolle bijdragen! VanBuren (overleg) 21 jul 2019 22:01 (CEST)
Graag gedaan! Omaylie (overleg) 21 jul 2019 22:06 (CEST)
A single white feather closeup.jpg Witlof en wortel.jpg
Alsjeblieft, speciaal voor jou een pluim met lof!

voor het bijwerken van de inwoneraantallen Glimlach Arch (Overleg) 1 aug 2019 13:43 (CEST)

Wat lief! Dank je wel Glimlach Omaylie (overleg) 1 aug 2019 13:47 (CEST)
Hahaha, ik ging je ook bedanken, maar je hebt al een pluim met lof! - netraaM • 17 aug 2019 12:15 (CEST)
Gebeurt het weghalen van spaties in de infobox-parameters automatisch, of bewust? Ik vind het daardoor nogal onoverzichtelijk worden - Quistnix (overleg) 24 aug 2019 22:28 (CEST)
Geen idee. Ik doe het meestal via de visuele bewerker, dus ik heb er niet echt op gelet. Omaylie (overleg) 24 aug 2019 22:31 (CEST)
Dan kun je er niets aan doen. Jammer, nu staan de parameters niet meer recht onder elkaar en is het nogal een zoekplaatje geworden wanneer je er eentje wilt wijzigen. Quistnix (overleg) 24 aug 2019 22:35 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)