Overleg gebruiker:Pajot - De Wolf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Pajot - De Wolf, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.979.244 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

-->Beste Pajot, ik zie dat je nu bijna een jaar hier bent en dat nog niemand er over heeft gedacht om je fatsoenlijk welkom te heten. Dat wil ik bij deze alsnog doen: Hartelijk welkom! Veel succes nog verder op Wikipedia. Groetjes, Christoffel 13 mei 2006 17:47 (CEST)

Pajottenland[bewerken]

Onderaan het artikel Pajottenland staat de Categorie:Pajottenland. Als je kijkt in die categorie dan zie je dat die op zijn beurt onderdeel is van de Categorie:Streek in Vlaams-Brabant. We categoriseren van klein naar groter en dan naar nog groter gebied, enzovoort. We stellen het niet op prijs dat er veel of onnodige categorieën worden geplaatst. We verzoeken deze manier van categoriseren, met steeds een volgende meer omvattende categorie toegevoegd, te respecteren. VanBuren (overleg) 26 mrt 2019 22:06 (CET)

Met deze wijziging heb ik gepoogd duidelijkheid te bieden over de reden van mijn wijziging door te linken naar een help-artikel. Wat dat niet duidelijk? Behoeft dat artikel verbetering? –bdijkstra (overleg) 27 mrt 2019 09:53 (CET)

Frans Du Mong[bewerken]

Beste Pajot,

Alhoewel je al een tijdje op Wikipedia meedraait bespeur ik nog een aantal beginnersfouten in je nieuwste lemma, dus geef ik je graag nog wat tips.

  • een lemma moet minstens tot één categorie behoren
  • let op de basislayout (o.a. Onderwerp in vet)
  • voor boeken in bronnen hebben we het sjabloon sjabloon:Citeer boek tot voor uniforme layout zorgt

Een aantal punten heb ik bijgewerkt en ook heb ik verder links toegevoegd. Mogelijk krijg je van anderen de opmerking van te bloemrijk taalgebruik. Daar wil je misschien zelf aan werken.

Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 17 jul 2019 06:40 (CEST)

Herman Boon (pater)[bewerken]

Dag Pajot - De Wolf, ik kwam het eerder genoemde artikel tegen. De tekst hierop lijkt afkomstig te zijn van deze website. De scanner geeft een 88% overeenkomst aan met de tekst die op Wikipedia geplaatst is. Op zich is dit geen probleem want de genoemde website heeft een CC-BY-SA 3.0 licentie, net als Wikipedia. Echter moet er dus wel aan een naamsvermelding worden voldaan op het artikel. Dit is een van de licentievoorwaarden 'BY'. De licentievoorwaarden zijn hier te vinden. Hierbij dus het verzoek om de naamsvermelding mee te nemen in het artikel onderaan de pagina bij "Bronnen". Bedankt voor de moeite. DutchTom (overleg) 18 jul 2019 00:33 (CEST)

Herman Boon (pater)[bewerken]

Beste Pajot - De Wolf,

Bij het oplossen van links naar doorverwijspagina's zag ik dat je per ongeluk een of meerdere links op Herman Boon (pater) had achtergelaten. Via zo een link komt een lezer niet op het juiste artikel terecht.

Door op jouw persoonlijke instellingen -->click--> meta:Special:MyPage/global.css <--click<-- dit neer te zetten:

.mw-disambig { background-color:#AFEEEE; }

zie je voortaan heel gemakkelijk waar je per ongeluk een dp-link hebt achtergelaten.

Meer informatie hiervoor kan je hier vinden: Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Met vriendelijke groet,
Edoderoo (overleg) 18 jul 2019 08:16 (CEST)

Ook bij het toevoegen van deze edit gooi je er in een keer een tiental links naar doorverwijspagina's op. Wie moet jouw links controleren, jij, of iemand anders? Edoderoo (overleg) 28 jul 2019 21:28 (CEST)

Beste Edorodo,

Met mijn excuses, ik had nochtans jouw aanbeveling opgevolgd, er moet iets misgelopen zijn. Ik ben niet meer van de jongste en ik ben al hoogst tevreden als ik iets zinnigs op Wikipedia kan plaatsen. Jammer genoeg niet altijd volgens de regels. Ik was al blij als de links niet rood kleuren, maar dat is dus niet voldoende. Ik leer nog altijd bij.
Met vriendelijke groet,
Pajot - De Wolf (overleg) 28 jul 2019 23:03 (CEST)