Overleg gebruiker:Peaceflower

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Peaceflower, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.947.950 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

SNRbot 16 aug 2007 14:44 (CEST)

uruguay[bewerken]

Hai, vredesbloem, bedankt voor je aanvullingen in de Uruguayaanse departementen. Veel succes! Niels? 11 mei 2008 02:25 (CEST)

Let's get loud[bewerken]

Beste Peaceflower, je hebt eens de hitlijst ingezet op het artikel My heart will go on, mijn vraag was eigenlijk of je die misschien ook hebt van het nummer Let's get loud? Met vriendelijke groet, Crazyphunk 18 aug 2009 00:19 (CEST)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Peaceflower, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 07:11 (CET)

Nederland op het Eurovisiesongfestival[bewerken]

Hej Peaceflower,

jij hebt ongeveer drie maanden geleden aan het artikel Nederland op het Eurovisiesongfestival een overzicht toegevoegd van het totaal door en aan Nederland gegeven en gekregen punten sinds 1975. Dat is sindsdien aangepast met de gegevens over 2014, maar vandaag liep ik tegen het volgende aan: het nummer Hemel en aarde blijkt, anders dan in het artikel stond, wellicht 151 punten gekregen te hebben (zie bronnen in de betreffende artikelen). Logisch gezien zou, als ik de punten uit de tabel onder Nederlandse deelnames bij elkaar optel en daar de punten onder gekregen punten vanaf haal, ik nu op 1 uit moeten komen. Ik kom echter op -1 uit, wat er op wijst dat de gegevens elkaar sowieso al tegenspraken. Heb jij tijd, zin en gelegenheid om die totalen nog eens langs te lopen? Richard 14 jul 2014 14:17 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Smile[bewerken]

Bedankt voor je correctie hier. Misschien keek je er raar tegen aan dat er Smile stond. De reden is dat ik die tabellen uit Smile heb gekopieerd en heb aangepast aan de gegevens van Je suis, tu es. Ik dacht, laat ik dat er maar even bij vertellen, voordat je denkt dat het een practical joke was :-) Ymnes (overleg) 10 jun 2017 21:07 (CEST)

Wikiproject België[bewerken]

Hallo Peaceflower, Ik zag op je gebruikerspagina dat je van België bent. Zoals je misschien wel weet zijn er allerlei wikiprojecten op Wikipedia die zich richten op een bepaald onderwerpengebied om daarin samen te werken met andere gebruikers. Die wikiprojecten zijn vaak erg succesvol, zoals met sport, biologie en ook bv alle Nedserlandse molens hebben zo een artikel gekregen. Omdat ik merk dat er relatief minder artikelen over België geschreven worden heb ik gisteravond het wikiproject België opgezet. Door samen te werken kunnen we hopelijk proberen dat België net zo goed beschreven wordt op nl-wiki als Nederland beschreven is, en elkaar stimuleren en helpen. Zie voor het wikiproject op Wikipedia:Wikiproject/België. Zie ook de deelnemerslijst en de bijdragen-lijst. Overleg is welkom op Overleg Wikipedia:Wikiproject/België. Hopelijk vindt je het leuk om mee te doen! Wees welkom! Groetjes - Romaine 14 jun 2017 20:55 (CEST)

Bestuurlijk[bewerken]

Moi Peaceflower. Ik zie je dagelijks langskomen op mijn volglijst. Dat je inwonersaantallen van Oostfriese dorpen bijwerkt is prima, maar overal die constructie dat dorp x bestuurlijk valt onder gemeente y toevoegen vind ik minder. Je verbetert daarmee iets dat niet fout was. Zou je die 'formule' nog eens kunnen heroverwegen? Peter b (overleg) 21 aug 2017 11:14 (CEST)

Moi Peter, je hebt gelijk. Ik had ervoor gekozen volledig te zijn en in alle artikelen dezelfde informatie te vermelden: zowel het land, de deelstaat, de Landkreis, de gemeente en de regio. Misschien niet nodig. Ik zal mij verder concentreren op eventuele spelfouten, inwoneraantallen en aanvullende informatie. Peaceflower (overleg) 21 aug 2017 11:42 (CEST)
Bedankt, is het toeval dat ik je in Oost-Friesland bezig zie of is dat toch een beetje heimwee, Oost-Friesland voelt voor mij als Groniger toch altijd wel een beetje als bijna thuis. Peter b (overleg) 21 aug 2017 22:30 (CEST)
Er zit inderdaad wel iets van heimwee in ja ;-) Ik kom sowieso graag in Duitsland, maar Nedersaksen voelt voor mij het meest vertrouwd. Peaceflower (overleg) 22 aug 2017 10:32 (CEST)

Palmares wielerploegen[bewerken]

Hoi Peaceflower, als wielerfan zou ik graag hier om je mening willen vragen. Alvast bedankt! Sustructu 12 okt 2017 19:59 (CEST)

Hoofdbetekenis[bewerken]

Hej! Mag ik vragen waarom je hier alle 'hoofdbetekenisconstructies' weghaalt? De bedoeling daarvan is van bepaalde artikelen die een naam hebben die eigenlijk ook voor andere artikelen gebruikt zou kunnen worden (zoals Nederland) expliciet aan te geven dat er bewust naar de 'hoofdbetekenis' verwezen wordt en dat er niet eigenlijk een van de andere betekenissen op Nederland (doorverwijspagina) bedoeld werd. Bij het op het scherm halen van een pagina waar zulke verwijzingen gebruikt worden, worden ze uiteindelijk vervangen door de verwijzing zonder haakjes. Je kunt dat soort verwijzingen in het vervolg gewoon laten staan. Graag zelfs... Richard 17 nov 2017 13:53 (CET)

Hallo Richard, bedankt voor je opmerking. Ik was in de veronderstelling dat de toevoeging 'hoofdbetekenis' overbodig was en dat de link ook zonder die toevoeging doorverwijst naar de bedoelde pagina. Ik draai dit terug en zal er voortaan op letten. Peaceflower (overleg) 17 nov 2017 14:18 (CET)
Duim omhoog top! Richard 17 nov 2017 14:20 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Felixpakhuis (dubbel)[bewerken]

Je hebt natuurlijk gelijk, de nieuwe pagina Sint-Felixpakhuis vormt dubbel met Stapelhuis Sint-Felix, alleen had ik deze niet gevonden. En aangezien laatstgenoemd ouder is, hoort eerstgenoemd er ingevoegd, en omgevormd tot doorverwijspagina. Zal ik over enkele dagen doen, tenzij je me voor bent natuurlijk ;-). Groet bert76 (overleg) 4 aug 2018 11:02 (CEST)