Overleg gebruiker:Piero

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief1, Archief2, Archief3, Archief4,

Inhoud

FCS (motorfiets)[bewerken]

Hallo,

Het door jou aangemaakte lemma FCS (motorfiets) is in toch wel hoge mate gekopiëerd van http://www.harc.nl/morgan-3-wheelers-classic-side-cars/ . Ik heb het daarom ter verwijdering opgedragen. Mvg, --Joostik (overleg) 5 jan 2014 12:47 (CET)

 • Ja, zou natuurlijk ook kunnen dat de HARC het gewoon heeft overgenomen van Florian Camathias dat ik geschreven heb. Ik heb het in hoge mate gekopieerd van mijn eigen artikel en dat heeft de HARC ook gedaan. Zo kun je nog een hele hoop kopiën van mijn werk tegenkomen op motorrijder.nl. Piero (overleg) 5 jan 2014 14:17 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Piero, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 07:12 (CET)

 • Dank voor je uitnodiging Romaine, maar áls ik ooit over politici heb geschreven zal dat in verband met motorfietsen of motorsport zijn geweest vermoed ik. Verder ligt de politiek mij - als expertise - niet en ik krijg ook zelden politici voor de lens. Ik zal dan ook moeten passen. Met vriendelijke groet, Piero (overleg) 18 jan 2014 10:51 (CET)
  • Ah, inderdaad: Aldo Finzi (politicus). Geen enkel probleem, dank voor je reactie. Succes met de motorfiets- en motorsportartikelen! :-) Romaine 19 jan 2014 01:49 (CET)

Getrag en honderden andere "motorfietsmerken"[bewerken]

Hallo Piero,

Ik heb zojuist het artikel Getrag bijgewerkt en gecorrigeerd. Daarbij schrok ik van het gebrek aan kwailiteit en zorgvuldigheid in dit artikel, dat door jou in 2005 in deze vorm aangemaakt is. Gezien de tientallen vrijwel gelijkluidende artikelen van jouw hand die ik onder ogen heb gehad, veronderstel ik dat er honderden van moeten bestaan. Ik heb al lang twijfels over de betrouwbaarheid van de informatie in die beginnetjes over obscure merkjes, waarbij bronvermelding vrijwel altijd ontbreekt.

Getrag is een van de weinige van die veronderstelde motorfietsmerkjes waarbij de geschiedenis makkelijk na te gaan is, omdat dit in feite een van de grootste transmissiefabrieken ter wereld is. Dan springen de volgende feiten pijnlijk in het oog:

 1. De bedrijfssite vermeldt dat er vanaf het begin motorfietsversnellingsbakken gebouwd werden, maar niets over motorblokken, laat staan complete motorfietsen.
 2. De gegeven bedrijfsnaam was niet de naam die het bedrijf in 1935 droeg en evenmin de naam die in 2014 geldt. Een haastige zoektocht geeft ook geen aanwijzing dat het concern of enig bedrijf binnen het concern of enig samenwerkingsverband met derden ooit die naam heeft gedragen, al kan ik dat niet uitsluiten.
 3. De informatie dat het een belangrijke speler is op de wereldmarkt van autoversnellingsbakken, ontbreekt.

Punt een en twee maken duidelijk dat alle informatie in die je hebt geschreven over Getrag onjuist is. Punt drie geeft aan dat je destijds geen enkele moeite hebt gedaan om de betrouwbaarheid en relevantie van je bronnen na te gaan. Ik heb geen reden om aan te nemen dat je bij die andere beginnetjes anders te werk bent gegaan en daarmee wordt wat mij betreft de bodem van geloofwaardigheid van je werk weggeslagen. Ik wil wel aannemen dat je nu anders werkt, maar wat mij betreft worden vrijwel alle artikelen in de Categorie: Historisch motorfietsmerk voorgedragen voor verwijdering, tenzij je er op korte termijn bronnen bij kunt geven. Gezien de minimale inhoud zul je ze makkelijk genoeg kunnen heraanmaken als je de bronnen opgespoord en vermeld hebt, dus wat dat betreft ben ik niet geneigd te wachten.

Uitdrukkelijk vind ik dat niet alleen artikelen met onjuiste informatie verwijderd moeten worden, maar ook teksten die een onevenwichtige indruk geven van het bedrijf of zijn producten, al is de informatie op zich misschien juist. Uiteraard wil ik je wel de gelegenheid geven om tot een pragmatische aanpak te komen, vandaar dit bericht. Met vriendelijke groet — bertux 27 jan 2014 15:35 (CET)

 • Hallo Bertux, inderdaad heb ik 2005 bij vrijwel geen enkel artikel de bronvermelding gezet, maar bijna zonder uitzondering was dat indertijd de "Motorbijbel" van Erwin Tragatsch: Alle Motorräder 1894-1980. Helaas beperkte Tragatsch zich bij alle merken tot de motorfietsproductie, zonder vermelding van eventuele andere producten. Hij deed dat ook nog zeer beknopt: 7 à 8 merken per pagina. In die tijd was het nog niet zo makkelijk om te googelen en inmiddels ben ik bezig een aantal artikelen te verbeteren. Helaas in mijn eentje, want op verzoek ben ik ook nog bezig met het schrijven van een aantal andere artikelen. Ik zou het op prijs stellen als je een lijstje van "twijfelachtige" artikelen zou kunnen maken voor je ze ter verwijdering aanbrengt. Ik zal mij de komende weken ook niet kunnen "verdedigen" wegens een oogoperatie, waardoor ik een tijdje uitgeschakeld zal zijn. Alvast dank, met vriendelijke groet, Piero (overleg) 27 jan 2014 16:31 (CET)
 • Dan moet los van de andere overwegingen de betrouwbaarheid van die motorbijbel maar eens ter discussie gesteld worden. Aangenomen dat je die nog steeds bezit, moet je makkelijk kunnen nagaan of je de informatie correct hebt overgenomen. Als dat zo is, dan bevat die bijbel minstens één lemma dat kant noch wal raakt. Het zou bepaald niet de eerste keer zijn, wanneer een autoriteit die zich onaantastbaar voelt de teugels van de zorgvuldigheid wat al te zeer laat vieren. Die bijbel zal bovendien in een internetloos tijdperk geschreven zijn, waarin auteurs vaak overgeleverd waren aan bronnen die elkaar overschreven. Ook in gereputeerde naslagwerken uit die tijd staan blamerende fouten die in het internettijdperk niet meer voor te stellen zijn.
 • Logisch lijkt me om te beginnen bij de min of meer eenregelige artikelen, vooral als datering, bedrijfsgeschiedenis of productengamma onduidelijk zijn of ontbreken. In veel gevallen zal bij dergelijke artikelen nauwelijks een andere bron dan die bijbel te vinden zijn, terwijl de lezer er toch weinig aan heeft. Verder is ook te denken aan artikelen zoals American (Chicago), die iets uitgebreider zijn, maar waar de lezer uiteindelijk ook niets mee kan: ze bouwden motoren, maar deden dat misschien ook wel niet en waren misschien wel en misschien niet verbonden aan AMC. De datering is ook al onzeker en de enige datum zonder 'wenn und aber', namelijk het begin van de bedrijfsactiviteiten in 1911 (of is dit het begin van de bouw van zware motoren?), wordt onderuitgehaald door deze advertentie die volgens de eBay-aanbieder uit 1910 stamt.
Ik ga me niet vastleggen op een bepaalde werkwijze, want ik heb iets dergelijks nooit bij de hand gehad en heb geen zicht op de tijdsinvestering van het doorvlooien. Je kunt zelf wensen en argumenten aangeven voor deze of gene werkwijze, waar ik dan zo veel mogelijk rekening mee wil houden. Misschien geef je in voorkomende gevallen ook de voorkeur aan verplaatsing naar je kladblokruimte boven verwijdering. Dat je oogproblemen hebt, komt erg ongelukkig uit, maar het lijkt me niet haalbaar om daar veel rekening mee te houden, tenzij je zelf duidelijk af kunt bakenen of en wanneer die naar verwachting verholpen kunnen zijn. Enorme haast heb ik niet, ik schat dat ik tegen het eind van de week artikelen wil gaan nomineren, dus er is tijd voor afstemming — bertux 27 jan 2014 17:36 (CET)
Ik hoop rond 5 februari weer te kunnen zien, dus zo erg is 't niet. Ik kan helaas ook slechts uitgaan van de bron, en Tragatsch geeft 1911 tot 1914 aan. Ik kan aan de aangeboden advertentie ook niet zien of ze van 1910 stamt. Maar inderdaad is de geschiedenis van American onduidelijk. Zeker is dat in die jaren veel motorblokken, o.a. van Thor, Spacke en Excelsior gekopieerd en in licentie gebouwd werden. In elk geval zal ik zo veel mogelijk de bronvermeldingen in de artikelen plaatsen. Piero (overleg) 27 jan 2014 17:49 (CET)
Ben intussen begonnen met het toevoegen van bronvermeldingen, maar ik wil intussen enkele dingen kwijt. 1. Ik ben niet van zins voor de derde keer in deze discusssie verzeild te raken. Kort en bondig: in 2009 heb ik alle korte artikelen wekenlang in "verzamelartikelen" zitten stoppen (bijvoorbeeld: Lijst van Duitse historische motorfietsmerken) om ze er vervolgens weer uit te halen omdat ze toch waardevol genoeg bleken een eigen lemma te hebben. 2. Als ik al onzorgvuldig ben geweest dan komt dat omdat een bron dat was. Zoals gezegd, google was nog niet zo ingeburgerd volgens mij en ik weet niet of bijvoorbeeld Getrag al een bedrijfssite had. Het controleren van een bron op juistheid is volgens mij onmogelijk. De bron in het geval van Getrag heb ik overigens niet kunnen achterhalen, maar Tragatsch was het niet. 3. Het kan misschien iets "beschofter".Piero (overleg) 1 feb 2014 03:17 (CET)
Moi, ik heb geen idee om hoeveel artikelen het gaat, maar kunnen we hier niet wat pragmatischer te werk gaan? Als het mogelijk is om op een pagina in de gebruikersruimte te maken met een overzicht in tabelvorm van de artikelen waar het om gaat, dan kunnen we die rustig afwerken en afvinken. Het heeft volgens mij geen haast om ze op stel en sprong massaal te nomineren voor verwijdering. Het kan heel goed dat er in het verleden gewoon minder informatie op internet te vinden was. Als een bron die gebruikt is voor een artikel het fout heeft, kun je daar nu iemand niet op afrekenen vind ik. Het lijkt me dan beter om het probleem aan te kaarten en naar een oplossing te werken. Een voorbeeld hoe zo'n lijstje er uit kan komen te zien kun je hier vinden, waar artikelen van een notoire copyrightschender worden nagelopen. Zo'n tabelletje kan ik wel eenvoudig opzetten als ik een lijstje van artikelen heb. Groeten, --Meerdervoort (overleg) 1 feb 2014 11:49 (CET)
Dank voor het constructief meedenken. Het toevoegen van de bronnen achteraf is in de meeste gevallen geen probleem, ik heb het overzicht bij de hand en hoef daar de bronnen niet opnieuw voor te doorzoeken. In 2005 deden we daar simpelweg nog niet aan, ik althans niet en ik ben daar aanvankelijk ook niet op gewezen. De artikelen zijn meestal kort omdat er ook niet meer over te vinden is, maar bevatten in hun simpelheid meestal toch een aantal feiten: merknaam, bedrijfsnaam, productieperiode, vestigingsplaats en producten. Dat dit beter is dan niets is in het verleden al tweemaal in lange discussies vastgesteld, maar helaas steekt de discussie eens in de zoveel tijd de kop steeds weer op. Vermoeiend. Nu en dan stond er een moderator op die beloofde deze "verwijderverhalen" tegen te houden, maar die verdwenen in de loop der tijd dan zelf van het toneel. Ik vind het ook niet erg, maar boven deze pagina staat volgens mij het woord "overleg" en niet "aanval". Piero (overleg) 1 feb 2014 15:39 (CET)

Formule 750[bewerken]

Moi Piero, Deze klasse stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens aan te maken. Vanavond heb ik het Duitse artikel maar eens vertaald. Een dingetje zit ik even over te twijfelen: productieracer. Vallen deze machines onder de definitie van productieracer? Of is dat eigenlijk niet helemaal correct? Groeten, --Meerdervoort (overleg) 24 feb 2014 00:23 (CET)

 • Ik moet nog even wat coureurs en motorfietsen uit de jaren zestig behandelen, maar daarna begin ik natuurlijk aan Wegrace in de jaren 1970-1979 en kom ik ook aan deze klasse toe. Al in 1969 is de eerste aanzet tot deze formule gegeven toen de American Motorcyclist Association tot de FIM wilde toetreden. Zij moest haar protectionistische koers ten opzichte van Harley Davidson toen laten varen en vanaf dat moment trokken de eerste 750 cc Triumph's, BSA's en Nortons naar Amerika. Dat waren toen beslist geen productieracers, maar speciaal gebouwde fabrieksracers. Van de Suzuki van Sheene weet ik vrij zeker dat het een door de fabriek opgebouwde machine was, want de originele Suzuki GT 750 was geen hoogvlieger. De 350cc Yamaha's die in deze klasse werden ingezet waren ook fabrieksracers en de Kawasaki's van Paul Smart en Yvon Duhamel ook (hoewel Smart soms ook een Seeley-frame gebruikte). De Harley-kopkleppers werden zelfs special voor het FIM-tijdperk gebouwd, want Harley racete in de jaren zestig nog met zijkleppers. Honda had twee officiële fabriekscoureurs: Morio Sumiya en Steve McLaughlin. De Honda van Dick Mann reed in 1970 al 260 km/h en woog slechts 158 kilo. Dat lijkt mee ook geen afgeslankte en opgevoerde toonbankmotor, want die liepen met moeite 190. Lang verhaal kort: net als in de andere klassen productieracers voor Jan met de pet (o.a. onze "Grote Drie" Boet, Wil en Jack) en fabriekracers voor de toppers. Groet, Piero (overleg) 24 feb 2014 01:12 (CET)
  • Hmm, productieracer is in deze context dus niet geheel juist (wat ik al enigszins vermoedde). Hoe kun je deze motoren uit de Formule 750 (en Superbikes) dan typeren ter onderscheiding van de motoren gebruikt in het wk wegrace? Bij de laatste gaat het om prototypen, terwijl de Formule 750 machines (gemodificeerde) wegfietsen zijn (de Yamaha TZ750 was als ik het goed begrijp gewoon te koop). Of was er in die tijd nog niet zo'n duidelijk onderscheid zoals tegenwoordig? --Meerdervoort (overleg) 24 feb 2014 14:20 (CET)
   • De homologatie van de motorfietsen ging in de eerste jaren in elk geval om minstens 200 verkochte exemplaren. Ik hou een slag om de arm of dit alleen op de motorblokken sloeg, want daar omheen waren er best wat vrijheden. Ik weet bijvoorbeeld dat er een John Player Norton met een monocoque frame is geweest. Aan de motor zelf mocht men buiten het blok van alles veranderen (andere carburateurs e.d., andere ontsteking, geen probleem) maar de essentie van de motor moest hetzelfde blijven. Als een viertakt stoterstangen had mocht er geen andere klepaandrijving komen. Als een tweetakt geen roterende inlaten had mocht dat bij de racer ook niet. Kort: Homologatie: 200 verkochte exemplaren en dan mocht er geracet worden met beperkingen aan de buitenkant van de motor. In het algemeen gebeurde dat door de fabriek.

Natuurlijk kreeg je op den duur speciale racemachines, waarvan er dan ook weer 200 verkocht moesten worden. Maar omdat de 750 cc klasse (in eerste instantie werd die nog onofficieel de "200 mijl formule" genoemd) zich vanaf 1971 (Imola) ook in Europa voltrok, was dat geen probleem, ook al omdat het er toen nog naar uitzag dat de 750cc klasse een echte WK-klasse zou worden. Piero (overleg) 24 feb 2014 21:09 (CET)

Beoordelingsnominatie Briefing[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Briefing dat is genomineerd door Supercarwaar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140227 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 28 feb 2014 01:07 (CET)

Paperino[bewerken]

Paperino 1956

Moi Piero, Vandaag koninginnedag en toen ik hier in het dorp de deur uitliep zag ik allemaal oude auto's staan. Ik had gelijk de camera maar gepakt om een paar plaatjes te schieten en bij het rondlopen kwam ik ook een Paperino 1956 tegen. Mocht je zin hebben om een artikel over het merk te schrijven, dan heb ik de beschrijving van deze brommer alvast hier neergezet. (heb ik ivm rechten maar even buiten commons geplaatst). Groeten, --Meerdervoort (overleg) 26 apr 2014 11:30 (CEST)

Dank, mooi werk. Misschien heb je ook nog iets aan de foto's van de auto's. Ik heb helaas in mijn archief achter "Paperino" nog steeds een leeg blad staan. Als type is het bekend van o.a. Vespa, maar als eigen merk kan ik er niets over vinden. Ik blijf zoeken. Groeten, Piero (overleg) 26 apr 2014 12:14 (CEST)

Glijdend transport[bewerken]

Beste Piero, zou jij een kritische blik willen werpen op dit artikel? Het lijkt me meer een term die wel in de regio Den Haag wordt gebruikt, dan iets wijdverbreids. Zeker ben ik daar echter niet van. Is het inhoudelijk ook correct? Kan een transport niet eveneens met auto's glijdend worden gemaakt bijvoorbeeld? En, is die VIP in dit verband juist, worden belangrijke mensen wel zo vervoerd? Bronnen zijn niet te vinden. Om die eens te vinden ging ik googelen, en zag dat het meer een Haagse term lijkt, maar vanuit je ervaring weet je vast meer. Groeten, Mocassin (overleg) 18 mei 2014 23:26 (CEST)

Hallo Mocassin,

Helaas niet mijn expertise, maar ik heb de vraag uitgezet bij een oud-collega die bij de Koninklijke Marechaussee opleidingen in het begeleiden van transporten verzorgt. Als hij het niet weet, weet niemand het. Kom er t.z.t. op terug. Groeten, Piero (overleg) 18 mei 2014 23:39 (CEST)

Ik heb inmiddels antwoord. De term is bij de Koninklijke Marechaussee niet bekend, maar dat is mogelijk omdat er wel meer verschillen tussen Politie en Marechaussee zijn. Bij de KMAR hoort dit onder Verkeers Technische Begeleiding (VTB). Het zou dus een Politieterm kunnen zijn, maar ook iets zuiver Haags. Ik moet het antwoord dus schuldig blijven. Maar: de term Verkeers Technische Begeleiding wordt dus wél door beide korpsen gebruikt. Groeten, Piero (overleg) 19 mei 2014 19:47 (CEST)

Tsja. Als het een Haagse term is, lijkt het me niet een artikel waardig.(?) Als het enkel bij de politie, maar wel in geheel Nederland, in gebruik is, dan zou deze reikwijdte in ieder geval vermeld moeten worden in het artikel. De afwezigheid van bruikbare bronnen helpt ook niet bepaald. Niet makkelijk om hier nog iets aan te controleren of om verder mee te komen. Groeten, Mocassin (overleg) 20 mei 2014 15:35 (CEST)
Ik zie het op Google in elk geval terug in meer plaatsen in de Randstad. Het lijkt me in elk geval niet iets typisch Haags. Ik twijfel eigenlijk niet aan de juistheid van de term "glijdend transport". Het is logisch dat deze werkwijze een eigen naam heeft. Ik zou het dus voorlopig laten staan. Onzin is het in elk geval niet. Groeten, Piero (overleg) 20 mei 2014 22:03 (CEST)

MSV Mike the Bike[bewerken]

Hallo Piero, ik heb je artikel MSV Mike the Bike ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Kleuske (overleg) 10 jun 2014 13:32 (CEST)

Anti-fog-vizier[bewerken]

Hallo Piero, ik heb je artikel Anti-fog-vizier ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Sjoerd de Bruin (overleg) 29 jun 2014 22:45 (CEST)

 • Geschreven met jeugdig enthousiasme Sjoerd. Maar je hebt gelijk: weinig relevant. Piero (overleg) 29 jun 2014 22:51 (CEST)

Categorieën[bewerken]

Bedankt voor je vele artikelen, maar voor een categorie hoeft geen spatie. Zou je daar om willen denken? Kukkie (overleg) 14 jul 2014 06:59 (CEST)

 • Doe mijn best! Piero (overleg) 14 jul 2014 10:55 (CEST)
  • OK, bedankt. Je bent niet de enige, er zijn ongeveer 9000 pagina's met die fout, die ga ik proberen botmatig op te lossen. Kukkie (overleg) 14 jul 2014 14:06 (CEST)
   • Tja, wat is het probleem eigenlijk als er een spatie staat? Piero (overleg) 14 jul 2014 17:28 (CEST)
    • hier staat De mediawiki software heeft hier mee geen problemen mee, maar als de pagina's buiten Wikipedia worden verwerkt kan dit leiden tot problemen. Repareren gewenst. Kortom, niet zo erg, maar als het te voorkomen is... Capaccio is bezig met een bot het op te lossen, ik mag nog geen bot, moet eerst oefenen. Kukkie (overleg) 14 jul 2014 18:56 (CEST)
     • Check! Als je het weet onthou je het ook beter! Piero (overleg) 14 jul 2014 20:35 (CEST)

Customtrikes[bewerken]

Hallo Piero, ik heb je artikel Customtrikes ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Sjoerd de Bruin (overleg) 1 aug 2014 18:13 (CEST)

Verwijderingsnominatie Max (Duitsland)[bewerken]

Beste Piero,

Ik heb het door jou aangemaakte artikel Max (Duitsland) voorgedragen voor verwijdering. Het bevat geen bron en is sinds 2006 niet meer bewerkt. Ik kan geen bronnen vinden die aangeven dat er een Duitse motorfietsproducent bestaat die Max heet. Wellicht kun je alsnog een bron toevoegen, en het artikel wat updaten. Misschien bestaat de producent niet meer of heb je je destijds vergist? Je kunt in ieder geval hier reageren op de nominatie.

Groet, Sikjes (overleg) 6 sep 2014 23:01 (CEST)

Hallo Piero. Ik kwam zojuist het artikel WSE tegen dat m.i. dezelfde gebreken heeft. Daarom heb ik ook dit lemma op de beoordelingslijst geplaatst.  Michiel  18 sep 2014 23:11 (CEST)
ff wachten, daar kan ik nog wel iets van vinden... Piero (overleg) 18 sep 2014 23:18 (CEST)

Interwiki's[bewerken]

Hier heb je links naar en-wiki en it-wiki aangebracht volgens de "ouderwetse methode". Deze moet je echt niet meer gebruiken, om 101 redenen: ze worden niet meer bijgehouden, geupdate, zoals er vroeger 1001 bots de hele dag maar interwiki's bij deden, veranderden, weghaalden, etc. Dit gebeurt nu allemaal op het project WikiData. Daar kun je een lemma opzoeken, en een taal bijvoegen (voor jou doorgaans nl). Plus de naam van het artikel. Het enige nadeel kan zijn, dat het artikel moet bestaan als je het toevoegt, en na aanmaken duurt het vaak 10 sec. voor de overige interwiki's echt zichtbaar worden op het artikel zelf (na een refresh). Op Wikidata zijn enorm veel properties (eigenschappen) van een artikel te vinden, zoals geboortedata van personen, de locatiegegevens van een circuit, etc, enz. Op de oude manier interwiki's aanleggen betekent dat iemand die artikelen weer met de hand uit een lijstje moet halen en in WikiData neer moet zetten (gaat niet automatisch). Ook betekent het vaak dat artikelen in nieuwe talen niet op het Nederlands artikel komen, omdat de link met Wikidata ontbreekt. Van de artikelen die ik van jou heb gezien (vanwege dat Isle of Man TT-categorie-verhaal, waar ik overigens een lijst van ga proberen te maken vanmiddag!) was er in de afgelopen 3 maanden na aanmaak helemaal niets meer mee gedaan, wat aangeeft dat niets of niemand dat vanzelf doet. Verders succes, dank zij jou heeft Wikipedia nog steeds heel veel motorsport-artikelen, dus je doet zeker goed werk! ed0verleg 8 okt 2014 08:11 (CEST)

Hernoemen categoriëen[bewerken]

Wanneer een categorie hernoemd wordt, kun je de artikelen best laten staan (zeker als het er veel zijn). De moderator die de hernoeming uitvoert, kan in luttele minuten zo'n hernoeming uitvoeren met AWB of PyWikiBot. Als jij het met de hand doet, ben je wellicht uren zoet. Het is niet verboden, maar het is zo zonde van de tijd ;-) ed0verleg 8 okt 2014 08:45 (CEST)

Dank! Ik was er al ooit op gewezen dat ik de oude links niet hoefde te gebruiken, maar als er dan later niets mee gebeurde heb is ze toch maar toegevoegd. Ik ga hiermee aan de slag.

Piero (overleg) 8 okt 2014 11:59 (CEST)

Otello Buscherini[bewerken]

Bij het artikel over Otello Buscherini viel mijn oog op de rode link bij Mugello. Normaal zijn alle Italiaanse gemeentes en een flink aantal plaatsen voorzien van een Wikipedia-lemma. Bij Mugello was dat niet het geval. Mugello is ook niet een plaats, maar een regio. In je bewerkingssamenvatting gaf je aan dat Buscherini in het Ospedale de Mugello is overleden. Als ik op Google kijk blijkt dat gevestigd te zijn in Borgo San Lorenzo. Ben je het eens met de wijziging van de plaats van overlijden naar Borgo San Lorenzo? m.v.g. Hanhil (overleg) 28 okt 2014 21:10 (CET)

Zeker wel, ik heb het zelfs al aangepast. Verbaasde me al over het ontbreken van het lemma Mugello, dat er in het Italiaans wel is. --Piero (overleg) 28 okt 2014 22:15 (CET)
Prima, bedankt! Hanhil (overleg) 28 okt 2014 23:05 (CET)

K.O.[bewerken]

Hallo,

Over het door jou vermelde merk hulpmotoren K.O. heb ik nergens iets kunnen vinden. Ik heb het artikel daarom terf verwijdering voorgedragen. Misschien dat je aan kan geven welke de gebruikte bronnen waren, of misschien zelfs waar de afkorting K.O. voor staat? --Joostik (overleg) 1 nov 2014 09:36 (CET)

Turbolag[bewerken]

Beste, zou het mogelijk zijn om eens, als aanmaker van het artikel, een blik te werpen opTurbolag. Er is namelijk op 5 juni 2013 een grote lap onopgemaakte tekst aan het artikel toegevoegd waarvan de vraag is of ze een verbetering is. Noplaar (overleg) 19 nov 2014 10:05 (CET)

Dank voor de tip. Zat slechts een klein foutje in (inertie), maar verder een goede aanvulling.--Piero (overleg) 19 nov 2014 15:54 (CET)

Zwitserse veteranen[bewerken]

Hi Piero, Je vraagt je af hoe Zwitserland aan veteranen komt. Heel eenvoudig. Bijna de hele wereld noemt een ex- of oudmilitair een veteraan. Nederland heeft de veteranen status alleen beperkt tot militairen die in het buitenland onder oorlogs of vredesmissies heeft gediend. (Dit is dus zeer verwarrend). En Zwitserland heeft gewoon veel ex- of oudmilitairen (die niet in het buitenland hebben gediend). Ter info. In NL ben je ook veteraan als je in Orlando, FL op een hoofdkwartier hebt gewerkt voor een missie in Irak!Butch (overleg) 3 dec 2014 11:53 (CET)

Ha ha! Ik zat al te denken aan een vechtpartij op het St. Pietersplein met de Zwitserse Garde... :) Bedankt! Dan heb ik er tóch liever de foto van de Unifillers bij... --Piero (overleg) 3 dec 2014 12:12 (CET)

Kawasaki Exhaust Valve Synchronisation System[bewerken]

Hallo Piero, ik heb je artikel Kawasaki Exhaust Valve Synchronisation System ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Sjoerd de Bruin (overleg) 20 dec 2014 23:02 (CET)

HotList[bewerken]

Geachte Piero, er is zojuist een verzoekje op de hotlist gezet, die jou op het lijf geschreven is (denk ik)! ed0verleg 23 dec 2014 20:36 (CET)

Ik neem aan dat je Alex de Angelis bedoelt. Ik zal kijken wat ik kan doen, maar eventueel zal Alex op zijn beurt moeten wachten. Ik werk zo'n beetje chronologisch en ben nu aan het einde van de jaren zeventig, druk met het herschrijven van de geschiedenis van Aermacchi. Bovendien: Alex rijdt nog steeds, en dat vind ik onhandig. Als een coureur gestopt is kan ik er meteen een afgerond verhaal van maken. Tot die tijd hebben voorlopig de (oud) wereldkampioenen voorrang. Maar bedankt voor de tip. --Piero (overleg) 23 dec 2014 20:41 (CET)
Dat had je al eens gezegd ja, dat dat je manier van werken is. Dat mag natuurlijk, een rijder die gestopt is, heeft inderdaad een afgerond verhaal, dat heeft ook z'n charme. Prettige dagen alvast! ed0verleg 23 dec 2014 20:43 (CET)
Insgelijks!

La Gantoise[bewerken]

Hoi Piero,

Ik heb zojuist La Gantoise ter beoordeling voorgelegd omdat het, in mijn ogen, te weinig informatie bevat. Het staat sinds het aanmaken van het artikel in 2005 te boek als beginnetje, maar dan ook precies. De beoordeling vindt op deze beoordelingspagina plaats. Ondanks dit bericht wens ik je een fijn weekend en alvast een gezond en gelukkig 2015. Dqfn13 (overleg) 27 dec 2014 15:35 (CET)

Global account[bewerken]

Hi Piero! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (overleg) 13 jan 2015 14:51 (CET)

Graphic[bewerken]

Hoi Piero. Ik heb het artikel Graphic dat u in januari 2005 heeft geschreven ter beoordeling aangemeld. Naar mijn mening is het een zeer kort artikel zonder noemenswaardig feit. Ook blijkt de relevantie van het merk niet uit het artikel. Ik hoop hier mee u voldoende op de hoogte gebracht te hebben. WillemBK (overleg) 16 jan 2015 21:51 (CET)

Fafnir (motorfiets) and commons:File:Fafnir Forecar 1905.jpg[bewerken]

It looks as if you are the expert in these things. Please would you provide a description for the image file? Cheers, Eddaido (overleg) 18 feb 2015 07:24 (CET)

SKF (motorfiets) en SKEV[bewerken]

Iemand heeft de artikelen SKF (motorfiets) en SKEV vanwege een gebrek aan bronnen. Ik ga er echter vanuit dat jij de artikelen, ook al zijn ze lang geleden geschreven, toch echt wel op basis van een bron zal hebben gecreëerd. Misschien kan je er iets aan doen. Succes! The Banner Overleg 21 feb 2015 20:23 (CET)

Navigatie Grands Prix 1970[bewerken]

Moi Piero, Mooi al die artikelen over de races over 1970. Is het misschien een idee om onderaan de pagina een navigatieblokje te maken naar alles Grands Prix van 1970? Dus naast dat je alle jaargangen van de Ulster Grand Prix ziet staan een balkje met alles GP's van 1970. Groeten, Meerdervoort (overleg) 26 feb 2015 23:39 (CET)

Weet niet. Alle GP's van een jaar komen al bijeen in het artikel (Wereldkampioenschap wegrace 1970) en in de Categorie:Wereldkampioenschap wegrace 1970, maar ik heb ff een voorbeeldje gemaakt: hiero. Neem aan dat je zoiets bedoelt..
Ja, dat bedoelde ik inderdaad. Je kunt nu niet zo makkelijk van GP naar volgende GP springen in een seizoen. De categorieen was ik helemaal vergeten. Kijk er eigenlijk nooit in. Overigens Iets dat een navigatie ook niet oplost is het feit dat niet alle raceklassen in die tijd tijdens iedere GP werden verreden. Ik twijfel nu ook een beetje. Meerdervoort (overleg) 27 feb 2015 08:01 (CET)

Meesteker[bewerken]

Dag Piero. Misschien weet je meer over het fenomeen meestekers en bijstekers? Het waren ooit vrij populaire races ermee tot de 50cc in Belgie in de jaren 50-60 maar ik kan er nauwelijk iets over vinden digitaal. Deze webpagina geeft wat info met vooral ook plaatjes om een idee te hebben. Let wel dat zij op die website zeggen dat meestekers fietsen met hulpmotoren achterop waren en bijstekers meer brommers, terwijl het blad Bromfiets Nummer 1 - 2007 de term meesteker aan een bromfiets koppelt. Mvg Sonty (overleg) 1 mrt 2015 10:45 (CET)

Helaas Sonty, ik kan je niet verder helpen. Had er nog nooit van gehoord. Lijkt me een typisch Belgisch fenomeen te zijn, hoewel we hier wel bromfietsraces hadden. --Piero (overleg) 1 mrt 2015 14:40 (CET)

Oude koeien (of motors?) uit de gracht halen[bewerken]

Beste Piero, ik ben eens de lijst aan het doorlezen van pagina's die het langst onbewerkt zijn (hier te raadplegen). Dit doe ik omdat daar vaak pagina's tussen staan die niet of onvoldoende aangepast zijn aan wat we nu van een artikel verwachten. Dit betreft dan vaak moeilijk vindbare artikelen over zeer gespecialiseerde onderwerpen. Nu wil het toeval dat jij tien jaar geleden veel lemma's gemaakt hebt over motortechnieken en aanverwanten (genre power drive, bottom power, YDIS,...), en daar staan er redelijk van op de daarnet vernoemde lijst. Ook historische motormerken als Zegemo staan op die lijst. Ik denk dat je het wel met me eens bent dat er nog eens naar die artikelen moet gekeken worden, maar dat het merendeel ervan zeker niet verwijderd mag worden. Veel van die informatie is immers nergens anders terug te vinden. Het gaat vaak over kleine zaken (zoals die overbodige Duitse vlag op Zegemo), die vroeger misschien wel gebruikelijk waren maar nu niet meer. Op tien jaar tijd verandert er immers veel. Misschien kun je er eens naar kijken? Ik heb al eens gezocht naar meer informatie over dat motormerk, maar kwam al snel tot de conclusie dat er eigenlijk bitter weinig over op het internet staat. Ik ben er overigens best van geschrokken dat je nog steeds actief bent! Een welgemeende proficiat voor zoveel ancienniteit! Glimlach GreenDay2 3 mrt 2015 00:00 (CET)

Dank je Greenday. In 2009 is er een lange discussie gevoerd over het wel of niet laten staan van de hele korte artikelen over motorfietsmerken. Toen is er besloten dat ze moesten blijven, maar inderdaad zijn er van de deelnemers aan die discussie weinig meer actief. Punt is dat ze weliswaar weinig, maar in veel gevallen ook de enige informatie bevatten die er over deze merken te vinden is. Intussen weet ik er vaak wel meer over, en indien gevraagd kan ik ook wel wat info toevoegen, maar ik ben ook druk met andere projecten. Ik zal de lijst eens doornemen en waar mogelijk artikelen over technische systemen samenvoegen. De vlaggetjes gaan inderdaad weg, die voegen niets toe. Ik zal ook de bronnen erbij zetten, dat deden we in 2005 ook nog niet altijd. --Piero (overleg) 3 mrt 2015 10:30 (CET)
Oke, bedankt. Ik zal waar nodig wel bijspringen! Nog een vraag; bij dit artikel bijvoorbeeld: Siegfried (motorfiets), waar staat die tweede regel voor? Zijn dat de modellen van het merk? Mvg, GreenDay2 3 mrt 2015 10:57 (CET)
Lijkt mij de volledige naam van het bedrijf, oprichtingslocatie en oprichtingsdatum. Sjoerd de Bruin (overleg) 3 mrt 2015 11:05 (CET)
Ik zie dat je deze week zeer veel van die oude artikelen hebt opgeknapt, heel erg bedankt! Als je ooit ergens hulp mee nodig hebt, laat je het maar weten Glimlach. Mvg, GreenDay2 9 mrt 2015 12:35 (CET)
Kom er wel uit. Moet toch veel research doen af en toe. Vandaag doe ik even ter ontspanning Isle of Man TT 1972, daarna ga ik weer verder. Groet, --Piero (overleg) 9 mrt 2015 12:45 (CET)

Onvolledige nominaties[bewerken]

Op 9 maart heb jij het artikel Mono Backbone genomineerd voor verwijdering en op 10 maart de artikelen Buddytas & Biposto (motor) genomineerd voor verwijdering, maar in geen van deze gevallen heb jij ze ook op te beoordelen pagina's gezet, waardoor ze nooit in de beoordeling zijn meegenomen. Kan jij hier voortaan goed op letten. Ze worden alsnog meegenomen in de lijst van vandaag en dus over 2 weken alsnog beoordeeld. Mbch331 (Overleg) 2 apr 2015 17:14 (CEST)

Duizend excuses. Ik ging er vanuit dat de de artikelen door ze te nomineren automatisch op de beoordelingslijst zouden komen. Piero (overleg) 2 apr 2015 19:30 (CEST)

OIT[bewerken]

Hallo Piero, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over OIT. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Σ078Puttershoek wapen.svg(?) 7 apr 2015 15:59 (CEST)

Artikelen graag koppelen op Wikidata[bewerken]

Hallo Piero, Leuk dat je het artikel Wegrace in de jaren 1970-1979 hebt geschreven, een mooie verrijking voor Wikipedia! Misschien was je het deze keer vergeten, dan is dit bericht slechts een herinnering, maar het artikel was alleen nog niet gekoppeld op Wikidata. Alle artikelen dienen op Wikidata gekoppeld te worden: ofwel gekoppeld in het item (Q...) waarin reeds een artikel op een anderstalige Wikipedia gekoppeld is, ofwel gekoppeld in een nieuw item. Voor dit artikel heb ik nu een item op Wikidata aangemaakt op d:Q19947179. (Deze link staat automatisch ook in het linker menu: Wikidata-item.)

Op Wikipedia:Wikidata staat uitgelegd hoe je een item kunt toevoegen en hoe je dit onderwerp door het toevoegen van verklaringen beter vindbaar kan maken. Deze keer heb ik het artikel op Wikidata toegevoegd. Zou je de volgende keer bij het aanmaken van een artikel dit artikel ook op Wikidata kunnen toevoegen? Voor periode-overzichten is dit item mooi als voorbeeld te gebruiken. Groetjes - Romaine 20 mei 2015 04:52 (CEST)

PS: Op het item over de voorgaande periode heb ik dit artikel/item gelinkt als opvolger. Tevens is dat gedaan voor de gehele serie vanaf 1860. Romaine 20 mei 2015 04:52 (CEST)
Dank voor het compliment en het werk. Ik was het niet vergeten, maar ik wist dat ik het even moest uitzoeken en daar had ik geen tijd meer voor, dus had ik het voor vandaag gepland.. Piero (overleg) 20 mei 2015 09:41 (CEST)
Ik heb er voor gezorgd dat alle eerdere wegrace-decennia ook de basale verklaringen hebben, het is daarmee een mooie serie geworden. Succes met de volgende delen in de serie! :-) Romaine 20 mei 2015 21:43 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 5 jun 2015 03:11 (CEST)

Beoordelingsnominatie Swallow Gadabout[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Swallow Gadabout. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150610 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 11 jun 2015 02:05 (CEST)

OTO[bewerken]

Hallo Piero, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over OTO. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. ARVER (overleg) 28 jun 2015 16:17 (CEST)

Mager[bewerken]

Kun je er iets meer van maken? Crossen is een activiteit, een crosser de acteur. Sommige motoren worden crossers genoemd. Beetje pover, toch? Maar dan wordt ik gehinderd door onkennis. --VanBuren (overleg) 3 jul 2015 13:24 (CEST)

 • Lijkt me beter om er een doorverwijspagina van de te maken. --Piero (overleg) 3 jul 2015 13:27 (CEST)
  • Maar waar naar toe? --VanBuren (overleg) 3 jul 2015 13:30 (CEST)
    • Wacht ff. Ik stort mij er even op. --Piero (overleg) 3 jul 2015 13:34 (CEST)
     • Ik heb hier een opzetje gemaakt, maar de verwijzing naar Military heb ik laten vallen. De cross-country is slechts een aspect van de military en ik kan bij de deelnemers dan ook geen verwijzing naar "crosser" vinden. Je moet namelijk ook "springer" zijn. --Piero (overleg) 3 jul 2015 13:47 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

Face guard[bewerken]

Hoi Piero, zou je eens op de overlegpagina van face guard willen kijken? Alvast bedankt! Tekstman (overleg) 11 aug 2015 11:24 (CEST)

 • Dit is inderdaad geen face guard. Deze foto is in Markelo gemaakt, een typische zandbaan waar steenslag geen probleem was. Faceguards waren vooral populair op rotsachtige circuits zoals Feldkirch (Oostenrijk), waar veel stenen werden opgeworpen. Tegenwoordig zijn ze vervangen door de crossintegraalhelm, die de mond en neus ook beschermt en waar de crossbril precies in past, zodat het hele gezicht afgedekt is. Op deze pagina zie je een voorbeeld van een face guard. Piero (overleg) 11 aug 2015 11:33 (CEST)
  • Heb gelijk ff gekeken en een alternatieve afbeelding gevonden. Piero (overleg) 11 aug 2015 11:41 (CEST)

Plannen op elkaar afstemmen[bewerken]

Hallo Piero, ik zag dat je begonnen was met de wegraces uit de jaren 80. Misschien dat je wel hebt gezien dat ik bezig was met de jaren 90, en alle races uit dat decennium heb ik nu aangemaakt. Ik zou graag willen weten of je van plan bent om alle races uit de jaren 80 aan te maken, want dan kan ik daar rekening mee houden en zal ik niet in de weg lopen. Ook is mijn doel om alle GP-winnaars een eigen artikel te geven (met uitzondering van de zijspannen omdat ik daar minder vanaf weet), ik kan daar wel mee verder maar opnieuw wil ik niet dat ik een coureur aanmaak die jij al op je lijstje had staan. Alvast bedankt :-) Jordyvandebunt (overleg) 31 aug 2015 19:18 (CEST)

Goed plan Jordy. Ik ga de jaren tachtig in elk geval afmaken. Zoals je misschien hebt gezien probeer ik ook zoveel mogelijk wedstrijdverslagen toe te voegen en later bundel ik alles in een decennium-overzicht (zoals:Wegrace in de jaren 1970-1979). In principe maak ik geen biografieën voordat een rijder is gestopt of nog liever (dit klinkt wel een beetje cru, maar toch) overleden. Dan kan ik namelijk een afgerond verhaal maken dat ik niet steeds bij hoef te werken. Een artikel over bijvoorbeeld Valentino Rossi behoeft wekelijks onderhoud, maar omdat ik toch veertig jaar achterloop kan ik mij richten op gestopte coureurs. Ik stel wel voor om de layout van de eerdere jaren aan te houden, die je kunt kopiëren van de Duitse wiki en dan vertalen. Dan houden we de eenheid er een beetje in. Groeten, Piero (overleg) 31 aug 2015 20:31 (CEST)

Beoordelingsnominatie Tricot (motorfiets)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tricot (motorfiets) dat is genomineerd door Kleuske. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150930 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 1 okt 2015 02:00 (CEST)

Afbeeldingssuggesties[bewerken]

Als je klaar bent met de afbeeldingssuggesties graag een {{nuweg}} bovenaan de overlegpagina plaatsen en niet de tekst vervangen door een nuweg. Zo kunnen wij zien dat het een afbeeldingssuggestie betrof. Mbch331 (Overleg) 4 okt 2015 17:35 (CEST)

Excuus, ik zal eraan denken.Piero (overleg) 4 okt 2015 21:01 (CEST)

Cycle Scoot en Cycle-Scoot[bewerken]

Samenvoegen lijkt mij wel handig. Sjoerd de Bruin (overleg) 5 okt 2015 22:41 (CEST)

Ha ha, inderdaad. Ik ben alle motorfietsmerken aan het herzien in alfabetische volgorde, dus ik was er bijna bij uitgekomen. Bedankt, ga er meteen iets aan doen! Piero (overleg) 5 okt 2015 22:46 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lightning (Trike)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lightning (Trike) dat is genomineerd door Tekstman. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151030 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 31 okt 2015 01:04 (CET)

Durand (motorfiets)[bewerken]

Hallo Piero. Zojuist plaatste ik Durand (motorfiets) als wiu op de beoordelingslijst. Ik neem aan dat je weet hoe het werkt. Groet, Sander1453 (overleg) 2 nov 2015 11:51 (CET)

Beoordelingsnominatie Vaterland[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Vaterland dat is genomineerd door Dqfn13. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151120 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 nov 2015 01:03 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van termen onder motorrijders[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van termen onder motorrijders dat is genomineerd door De Wikischim. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151123 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 nov 2015 01:07 (CET)

BBW[bewerken]

Hallo Piero, het artikel BBW waar jij substantieel aan hebt bijgedragen is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Alice2Alice (overleg) 8 feb 2016 12:53 (CET)

Zhong Yu[bewerken]

Piero, je kent het verhaal inmiddels denk ik. Zhong Yu is na al die jaren nog vrij beknopt. Sjoerd de Bruin (overleg) 8 feb 2016 21:53 (CET)

Guido Paci[bewerken]

Hallo Piero, n.a.v. nw.art. Guido Paci; als ik goed lees/begrijp overleed hij na WK-wedstrijd FRA (tijdens 200 van Imola). Zou het dan niet logischer zijn de wedstrijden die na zijn overlijden plaatsvonden uit WK-resultaten te halen? Zoals het er nu staat (althans zo zie ik er tegen aan) lijkt het net of hij bij deze wedstrijden geen resultaat boekte -terwijl hij er wel aan kon deelnemen-, zie notatie (-) bij voorgaande jaren. Hoe kijk jij hiertegen aan? (bijna idem-dito bij Michel Frutschi) M.v.g. Pucky (overleg) 13 feb 2016 12:04 (CET)

Kan ik me helemaal in vinden. Dank. Ga het meteen aanpassen. Piero (overleg) 13 feb 2016 12:11 (CET)
Top! Pucky (overleg) 13 feb 2016 21:43 (CET)

Wasp[bewerken]

Hallo Piero. Even een vraagje: Wasp (motorfietsmerk) gaat toch over hetzelfde als en:Wasp Motorcycles? D'r staan namelijk wel wat verschillende gegevens in (o.a. plaats, oprichtingsdatum en 'historisch'). Kan ik de beide Wikidata-items samenvoegen om ze aan elkaar te koppelen? Groeten LittleWink (overleg) 8 apr 2016 19:52 (CEST)

Hallo Littlewink,
De vestigingsplaats is niet anders. South Newton is een civil parish (parochie) vlakbij Berwick St. James en als je het als grote plaats zou aangeven moet dat Salisbury zijn. De bron die de Britse Wiki zelf gebruikt: http://www.gracesguide.co.uk/Wasp_Motorcycles Graces Guide, vermeldt 1964 als oprichtingsjaar. http://waspmotorcycles.com/ vermeldt "earley 1960's". 1968 kan dus bijna niet kloppen, zelfs niet volgens de Britse bronnen. De verwarring kan liggen in de start van de productie van echte wedstrijdframes, vooral voor de zijspancross. Het woordje "historisch" kan inderdaad weg. Ligt aan het feit dat de productie halverwege de jaren tachtig werd gestaakt. Die werd later weer opgepakt, maar niet meer gemoderniseerd. Men maakt bijna uitsluitend klassieke frames en voorvorken. Ik heb al een paar aanpassingen gedaan, maar als jij er met behulp van de Britse site nog wat aan kan uitbreiden zou dat leuk zijn.
Dank en groet, Piero (overleg) 8 apr 2016 20:27 (CEST)
Ah, bedankt voor de uitleg ('k had 't niet uitgebreid onderzocht, daarom vroeg ik het jou ook...) De Wikidata items heb ik samengevoegd. LittleWink (overleg) 8 apr 2016 21:40 (CEST)

Citroen[bewerken]

Beste Piero. De tijdlijn in het artikel David Citroen lijkt niet te kloppen. In de eerste regel staat al dat hij mededirecteur was, en vlak daarna vanaf 1901 importeur in Londen. Dan staat er dat hij in 1903 pas mededirecteur werd. Verderop staat dat hij al in 1900 een verkoper had in Londen, maar eerder staat er dus dat hij pas in 1901 ging importeren. Misschien is het een kwestie van iets anders formuleren, maar ik verander het liever niet zelf zonder kennis over het onderwerp. Heb je even tijd er naar te kijken? Alvast dank. VanBuren (overleg) 18 mei 2016 11:33 (CEST)

De eerste regel vormt de algemene beschrijving van de persoon. In het artikel wordt vervolgens vermeld wanneer hij mede-directeur werd. Ik zal het jaartal in de openingszin opnemen, dan is het duidelijker. Dank en groet, --Piero (overleg) 18 mei 2016 11:47 (CEST)
Nog steeds is niet duidelijk hoe het kan dat Mr Rolls al in 1900 werkte voor Citroen terwijl Citroen pas in 1901 ging importeren in UK. En er staat tweemaal in het artikel over de benoeming als mededirecteur. Onnodig dubbel. De chronologie is onduidelijk. :) VanBuren (overleg) 18 mei 2016 13:41 (CEST)
Ik heb hier even een nieuw opzetje gemaakt, waarin ook het succes van Minerva in Londen wat duidelijker wordt. Kijk eens of het zo beter is. Als schrijver wordt je soms weleens een beetje blind v.w.b. de leesbaarheid door anderen. --Piero (overleg) 18 mei 2016 14:39 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Beoordelingsnominatie Suzuki Advanced Three-way Cooling System[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Suzuki Advanced Three-way Cooling System dat is genomineerd door TheDragonhunter. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160620 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 jun 2016 02:00 (CEST)

Suzuki Composite Electrochemical Material[bewerken]

Dag Piero! Wellicht herinner je mij nog wel. Ik heb je vorig jaar eens lastig gevallen met de vraag of je het zag zitten om een paar van je oude artikels op te knappen. Welnu, vandaag stuitte ik op dit artikel: Suzuki Composite Electrochemical Material. Dat artikel is nogal summier en moeilijk te begrijpen. Kun je er eens naar kijken, en het eventueel opknappen mocht je daar tijd en zin in hebben? Vriendelijke groet, GreenDay2 31 jul 2016 14:51 (CEST)

Ik ga ernaar kijken. Kan een weekje duren. Piero (overleg) 31 jul 2016 22:22 (CEST)
Geen probleem, bedankt! - GreenDay2 31 jul 2016 22:30 (CEST)
Kijk eens of het zo duidelijker is.Piero (overleg) 1 aug 2016 22:15 (CEST)
Dat is het zeker, bedankt! Met vriendelijke groet, GreenDay2 1 aug 2016 22:39 (CEST)

Norelli[bewerken]

Beste Piero, ik heb het lemma Norelli ter beoordeling voorgelegd. De encyclopedische relevantie wordt niet duidelijk uit dit beginnetje, dat iets weg heeft van een item in een gids. Wikiwerner (overleg) 6 aug 2016 22:10 (CEST)

Beoordelingsnominatie Seat Hight Control[bewerken]

Hallo Piero, tot mijn spijt moet ik een van jouw oudste artikelen ter beoordeling aan de gemeenschap voorleggen. Het artikel Seat Hight Control kent geen bronnen, geen anderstalige varianten en helaas heb ik ook niks over het onderwerp op internet kunnen vinden. Ik hoop dat er verbeteringen plaats kunnen vinden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 31 aug 2016 00:31 (CEST)

Ik heb de titel alvast verbeterd. Misschien kun je nog iets meer details invullen? Wat ik lees over de 250 of de 350 is dat het systeem nogal moeilijk was in onderhoud. VanBuren (overleg) 31 aug 2016 10:03 (CEST)

thank you[bewerken]

Thank you for Ravat, favor and other french motorcycles!Macassar (overleg) 10 nov 2016 08:10 (CET)

You're welcome. I'm still trying to improve them. Piero (overleg) 10 nov 2016 20:59 (CET)

Te()veel[bewerken]

Beste Piero

Ik zie dat je veel artikels over grand prixs hebt geschreven, top natuurlijk! Maar ik ben op een aantal van deze artikelen vaak het woord "teveel" tegengekomen. Dit is inderdaad een bestaand Nederlands woord, maar in deze context wordt dit helaas vaak verkeerd gebruikt. Zie hieronder de uitleg, meer uitleg hierover vind je op de website van OnzeTaal.

"Teveel wordt aaneengeschreven als het een zelfstandig naamwoord is: het teveel of een teveel (de betekenis is dan 'het/een overschot'). Dat is het geval in zinnen als de volgende:

 • Een teveel kan schadelijk zijn.
 • Het teveel aan reisbureaus in deze regio zal zichzelf wel oplossen.
 • Bij een arbeidsoverschot is er een teveel aan werknemers.

Als te veel 'meer dan nodig' betekent, moeten de woorden los worden geschreven. Bijvoorbeeld:

 • Hij heeft te veel taart gegeten.
 • Het te veel betaalde wordt teruggestort.
 • Werk jij niet te veel?"

Hopelijk heb ik (eigenlijk OnzeTaal) dit goed uitgelegd en kunnen toekomstige fouten vermeden worden. Vriendelijke groeten JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 22 dec 2016 19:35 (CET)

 • Dank je voor de tip. Ik schrijf overigens met het groene boekje naast mijn toetsenbord, maar soms glipt zoiets er wel eens tussendoor. Of zo iets tussen door... eh... Nogmaals dank en schroom niet om me aan de jas te trekken als je zulke dingen vaker tegenkomt. Piero (overleg) 22 dec 2016 22:08 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

Infobox motorfiets[bewerken]

Dag Piero,
ik zie dat je met veel zorg en liefde veel artikelen over motorfietsen aan het aanmaken bent. Hartstikke mooi werk! Daarbij merkte ik ook dat er om de een of andere reden een infobox over motorfietsen ontbreekt in de Nederlandstalige Wikipedia. Zoals die er wel is voor autotypen: Sjabloon:Infobox autotype. Overigens is hij er in de meeste andere talen al wel; zie d:Q8197999.
Dat loste jij dan tot nu toe maar op met een aparte alinea over de technische gegevens, maar dat is natuurlijk maar behelpen. Het ziet er minder mooi uit, en het is ook niet overeenkomstig de normale lay-out van Wikipedia. Daarom vind ik dat er een eigen Sjabloon:Infobox motorfiets moet komen. Vind jij ook niet?
Ik denk dat jij dan ook degene bent die er het meest kijk op heeft welke dingen er allemaal in die infobox zouden moeten komen.
Mijn advies is om zo'n infobox aan te maken, of - als je er niet genoeg van weet om het zelf te kunnen doen - iemand te vragen die het vaker heeft gedaan. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 21 feb 2017 12:07 (CET)

Lijkt me een goed idee, maar het werkt alleen bij artikelen die over slechts één type gaan. Persoonlijk deel ik motorfietstypen zoveel mogelijk in in series, om het verband tussen bepaalde modellen aan te geven. Dan werkt een aparte alinea veel beter, zoals bijvoorbeeld bij Honda CB 750. We moeten wel iemand vinden die het sjabloon kan aanmaken. Ik kan het zelf wel proberen, maar ik ben bang dat het een lang verhaal zal worden. Piero (overleg) 21 feb 2017 12:25 (CET)
Als het lukt met auto's, en als het in allerlei andere talen lukt met motorfietsen, dan moet het in deze Wiki toch ook lukken om een geschikte universele infobox voor motorfietstypes te maken. Uiteraard kan niet alles in een infobox gestopt worden, maar dat moet ook niet. Typische verschillen tussen bepaalde uitvoeringen moeten natuurlijk gewoon netjes in de lopende tekst worden uitgelegd en toegelicht, zoals jij ook doet. De infobox is slechts een ondersteuning, die er tevens voor zorgt dat de tekst niet vol met tabelletjes en getallen komt te staan.
Ik zelf ben ook niet ervaren in het maken van sjablonen, maar het lijkt me dat als we slim gebruik maken van de beschikbare sjablonen (dus die van auto's en de buitenlandse van motorfietsen), we een heel eind moeten kunnen komen.
Ik ga 't proberen. Piero (overleg) 21 feb 2017 15:26 (CET)
Ik heb hier een opzetje gemaakt, maar weet niet hoe ik ermee verder moet. Daarom heb ik Gebruiker:Michiel1972 om advies gevraagd. Even afwachten dus. Piero (overleg) 21 feb 2017 16:58 (CET)
Ik geloof dat je aardig in de goede richting bent gekomen met je infobox motorfiets. Maar ... op een artikel over een motorfiets zo'n gedrocht (sorry voor het woord!) van een {{infobox generiek}} zetten is niet de oplossing. Die infobox generiek zou juist in de {{Infobox motorfiets}} moeten komen, met zinvolle namen voor de parameters. En die infobox motorfiets kan dan op de motorfiets-artikelen worden geplaatst. ed0verleg 4 mrt 2017 17:23 (CET)
Tsja Edo, dat zal wel zo zijn, maar voor mij is dit allemaal Hebreeuws. Daarom heb ik er ook hulp bij gehaald. Ben al blij dat ik zo ver gekomen ben. Kun jij het zo aanpassen als jij bedoelt? Alvast dank, Piero (overleg) 5 mrt 2017 23:50 (CET)
Iemand anders heeft dat al gedaan, ik heb het sjabloon vanmiddag nog ergens gebruikt op een Honda-machine. Gaat vast en zeker goedkomen ;-) ed0verleg 6 mrt 2017 00:00 (CET)
Ik zag het: bij de Honda CB 750. Dank. Begrijp ik het nu goed dat ik het onderste deel van het sjabloon moet invullen? Dat heb ik namelijk eerst gedaan maar dat werkte niet. Piero (overleg) 6 mrt 2017 00:02 (CET)
Je gaat naar {{Infobox motorfietstype}} en copy-paste alle tekst van het lege sjabloon dat je daar ziet (dus niet de code *in* het sjabloon, maar de lege infobox, tussen de dubbele accolades). Die plak je bovenaan het artikel, en je vult alle velden in die ingevuld kunnen worden, alles wat niet ingevuld kan/mag/zal worden laat je gewoon leeg (en staan!). Precies zoals ik bij die Honda CB 750 heb gedaan. Het aanmaken van een infobox is best ingewikkeld, maar het gebruiken van een infobox valt eigenlijk best wel mee! Het moeilijkste deel heb je dus al achter de rug. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag. ed0verleg 6 mrt 2017 08:29 (CET)

Bestandsverwijdering[bewerken]

Ik zag dat een van de plaatjes die jij ooit hebt geupload op de nominatie lijst voor verwijdering staat op Commons. Zie commons:Commons:Deletion_requests/File:Andrees_Bradshaw_500_cc_1924.jpg. TheDJ (overleg) 13 mrt 2017 16:36 (CET)

Dank je TheDJ. In 2007 kon je nog wel eens bestanden uploaden met de mededeling dat ze wel erg oud waren. Ik denk niet dat er verweer mogelijk is, want ik kan niet aantonen dat de auteur ook al zeventig jaar overleden is of zo... Piero (overleg) 13 mrt 2017 20:57 (CET)

Artikel hernoemen[bewerken]

Als van een bestaand artikel de inhoud zodanig verandert dat de titel de lading niet meer dekt, dan maakt men geen nieuw artikel aan door de oude inhoud naar een nieuw artikel te kopiëren, maar hernoemt men het bestaande artikel naar een nieuwe titel, zodat de geschiedenis bewaard blijft (dat is bijzonder relevant omdat in de geschiedenis is na te gaan welke medewerker welke inhoud heeft toegevoegd/veranderd; het is onderdeel van de licentievoorwaarden dat dit mogelijk is). Ik heb daarom zojuist uw verzoek om het artikel Honda CB 400 T-serie te verwijderen NIET ingewilligd. Ik heb daarentegen het door u door middel van kopiëren en plakken aangemaakte artikel Honda CB 400 Twin-serie eerst verwijderd, daarna het oude artikel hernoemd naar de nieuwe naam, vervolgens dat artikel verwijderd, en toen alle versies teruggezet, zodat nu de volledige geschiedenis van het artikel is terug te vinden onder die nieuwe naam.

Ik verzoek u dringend om in het vervolg een artikel gewoon te hernoemen, als u vindt dat de titel niet meer correct is, en NOOIT meer een nieuw artikel aan te maken door de inhoud van een bestaand artikel naar een nieuw artikel te kopiëren. Als u hulp nodig hebt bij het hernoemen van een artikel, dan kunt u hulp vragen in de helpdesk. Met groet, WIKIKLAAS overleg 18 apr 2017 22:44 (CEST)

Sorry Wikiklaas, ik heb dat meestal ook gedaan op de manier zoals je aangeeft, maar in dit geval leek het me handiger. De inhoud was immers gewijzigd en het waren twee artikelen van mijzelf. Ik neem aan dat ik mijn eigen artkelen weg mag knippen en plakken. Volgende keer zal ik weer hernoemen. Piero (overleg) 18 apr 2017 23:29 (CEST)

Biker Cup + Eurobiker Cup[bewerken]

Hallo Piero, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Biker Cup. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.

Als ik deze Cups op google probeer op te zoeken vind ik niets (maar misschien heb ik niet goed gekeken). Waar en wanneer worden (werden?) deze wedstrijden gehouden en wie heeft gewonnen? Hobbema (overleg) 30 sep 2017 00:11 (CEST)

Beoordelingsnominatie Eurobiker Cup[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Eurobiker Cup dat is genomineerd door Hobbema. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170929 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 30 sep 2017 02:02 (CEST)

Interne links[bewerken]

Hallo Piero,

Ik zie dat je bezig bent aan een artikel over de 'Grand Prix-wegrace van Spanje 1988'. Dat kan een mooie aanvulling zijn op de inhoud van Wikipedia. Wat mij opvalt, is dat je wel heel kwistig bent met interne links. Zo link je in de infobox drie keer naar Kevin Magee en vijf keer naar Jorge Martínez. Ook onder het kopje 'De race' (500 cc) link je in een paragraaf twee keer naar Eddie Lawson. En een link naar 24 april? Tja, zelf ben ik daar niet zo voor.

De linkjes aan het begin, over de klassen, verwijzen nu naar opvolgers van de toen geldende klasse. Mocht je nog eens tijd en energie vinden om een echt artikel te schrijven over (bijvoorbeeld) de 500cc-klasse, dan zou ik dat zeker waarderen. Moto2, als opvolger van de 250cc, rijdt inmiddels met meer motorinhoud dan de voormalige 500cc-klasse.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 29 nov 2017 13:06 (CET)

Hallo Ronnie, Ik gebruik eigenlijk hetzelfde systeem als de Italianen, waarvan ik de uitslagenlijsten ter bewerking overneem. Zolang het niet bezwaarlijk is vind ik het wel makkelijk. Je moet anders ergens een grens stellen en waar ligt die dan? V.w.b. de 500cc-klasse en zo: Ik schrijf meestal een artikel als ik ben aangekomen op het punt dat het onderwerp er niet meer is. Zo heb ik het liefst een overleden coureur, dan kan ik er tenminste een afgerond verhaal over schrijven. Zoals je ziet ben ik nu in 1988 aangeland, dus het duurt nog wel even voor ik zover ben. Maar we werken stevig door. Groet, Peter

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend! Rode raaf (overleg) 7 feb 2018 10:24 (CET)
 • Dank, ik zal hem met trots dragen en hoop er nog minstens tien jaar bij te doen. Piero (overleg) 7 feb 2018 11:26 (CET)
 • Kijk aan. Dat is mooi om te zien. Dank voor al je werk Piero! Meerdervoort (overleg) 20 mrt 2018 12:41 (CET)
  • dank dank, ik word er verlegen van. Maar als ik het niet zo leuk vond zou ik het niet doen. Piero (overleg) 20 mrt 2018 20:30 (CET)

Kijk tip[bewerken]

Hallo Piero, mogelijk overbodig om te melden en was je er al mee bekend, maar je weet maar nooit. Las net dat Omrop Fryslan (ook op NPO 2 -zaterdag 15:30/zondag 13:00- te zien) een documentaire uitzend over Bertus Folkertsma over zijn gewenste deelname aan de Isle of Man TT. Gezien je bijdragen hieromtrent wilde ik dit toch even onder je aandacht brengen. Misschien overbodig, maar in ieder geval graag gedaan. Mvg, Pucky (overleg) 17 feb 2018 09:25 (CET)

Zeker niet overbodig, want ik wist het niet. Ga proberen het te bekijken, dank je wel! Piero (overleg) 17 feb 2018 12:07 (CET)

Beoordelingsnominatie Handy Scooter[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Handy Scooter dat is genomineerd door AnarchistiCookie. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180327 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 28 mrt 2018 02:00 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

WK wegrace[bewerken]

Hallo Piero, ik weer eens; Om te beginnen sluit ik me aan bij de bedankreacties bij “Jubileumster 10 jaar” hierboven voor de vele motorsport artikelen die je aanmaakt.

T.a.v. Isle of Man TT 1953 (overigens ook in de serie WK 952) heb ik enkele aanpassingen verricht (hopelijk vind je deze niet (te) belerend). De belangrijkste zijn:
a) jij schrijft telkens: niet gefinished, dit moet echter: niet gefinisht zijn (zie (b.v.) [1]
b) ik heb de foto's uit de uitslagtabel gehaald, en deze ernaast geplaatst. Dit is natuurlijk POV, maar ik vind dat foto's niet in uitslagenlijst past. Als 1 “mag”, dan zou 2 of 3 of 4 of .... ook mogen, en dan ziet zo'n lijst er niet meer uit (vind ik dan).

Hopelijk kun je het hiermee eens zijn, en bij vervolg artikelen deze aanpassingen in dat geval direct meenemen. Met vriendelijke groeten, Pucky (overleg) 3 mei 2018 11:25 (CEST)

 • Prima zo, vooral dat van Niet gefinisht is belangrijk. Met de foto's kan ik goed leven, ik zal ze er in de toekomst ook weer naast zetten. Groet, Piero (overleg) 3 mei 2018 11:56 (CEST)

Beoordelingsnominatie Air Stabilisation System[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Air Stabilisation System dat is genomineerd door Kippenvlees1. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180725 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 26 jul 2018 02:01 (CEST)

Ted Mellors[bewerken]

Dag Piero, dit lijkt me grotendeels een vertaling van en:Ted Mellors. Kun je er in dat geval zoiets als Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia bij zetten? In verband met de licentie is dat verplicht. Mvg, Encycloon (overleg) 28 aug 2018 09:24 (CEST)

Inderdaad, was ik helemaal vergeten. Ga het meteen doen.Piero (overleg) 28 aug 2018 21:32 (CEST)
Dank je! Encycloon (overleg) 28 aug 2018 21:53 (CEST)

Wedden...[bewerken]

Voor het geval je het niet wist, het artikel Variable Valve Control System‏‎ staat op dit moment bovenaan deze lijst: [2]. Het artikel op nummer 5, Twin Chamber Air Cooled Wankel Rotary, heeft nog een vraagteken, heb je al een antwoord? VanBuren (overleg) 11 sep 2018 19:33 (CEST)

Helaas nee :) Ik weet eigenlijk ook niet wat ik met die lijst aanmoet. Piero (overleg) 11 sep 2018 20:11 (CEST)
Laat de lijst de lijst. Heeft verder geen betekenis v.z.i.w., slechts "leuk om te weten". VanBuren (overleg) 11 sep 2018 20:53 (CEST)
Oké, txs!Piero (overleg) 11 sep 2018 21:08 (CEST)

Klepveer[bewerken]

Eensierveervandemannelijkepauw.jpg

Hallo Piero. Wil jij misschien dit nieuwe artikel onder je hoede nemen? Het staat genomineerd op de beoordelingslijst. Mvg Sonty (overleg) 18 sep 2018 00:14 (CEST)

 • Oh jee. Misschien heb ik een paar dagen nodig, maar ik ga kijken. Piero (overleg) 18 sep 2018 21:33 (CEST)
  • Oh, dat ging best snel. Wat vind je hier van? Piero (overleg) 18 sep 2018 22:27 (CEST)
   • Ik weet weinig over dit onderwerp. Je kladblokversie lijkt me heel goed. Sonty (overleg) 20 sep 2018 20:33 (CEST)
    • Een dikverdiende pluim voor je uitstekend werk. Ook dank bij deze voor al je andere werk op het gebied van motortechniek, motorraces en historische motoren. Sonty (overleg) 20 sep 2018 22:26 (CEST)
     • Graag gedaan Sonty. Ik word er verlegen van. Ben ook maar even begonnen aan Kleptiming, nou ik toch bezig ben. Piero (overleg) 20 sep 2018 22:28 (CEST)
      • Ik lees je artikelen met plezier. Zie ze regelmatig langskomen als nieuw artikel. Ze zijn een aanwinst voor de encyclopedie. Hartelijke groet Sonty (overleg) 20 sep 2018 22:34 (CEST)

Klepzetel[bewerken]

Beste Piero, de pagina klepzetel heb je verandert, je hebt het (gedeeltelijk) vertaald van het Engelstalige variant. Maar ja, je hebt eigenlijk gelijk. Groetjes: --2001:983:BDBB:1:1C62:F617:4567:541 25 sep 2018 18:24 (CEST)

Tsja, dat staat er in de bronvermelding toch ook bij? Piero (overleg) 25 sep 2018 21:31 (CEST)