Overleg gebruiker:Pieter1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen

Welkom op mijn overlegpagina. Ik heb gemerkt dat diverse mensen mij misverstaan.... misschien kunt u daar een beetje rekening mee houden. Ik bedoel het goed in elk geval. Daarom de onderstaande tekst.

LET OP: opmerkingen die ik als betutteling, gezeur of ruziezoeken beschouw zal ik verplaatsen naar het zeurarchief. Ik behoud mij daarbij het recht voor er ook niet op te antwoorden.

Archief[brontekst bewerken]

bijdragen pieter1bot kladblok evaluatie gered monobook.js ondertekening
archief1 archief2 archief3 gezeur leuke dingen

Vragen[brontekst bewerken]

Hoi Pieter1, ik heb wat vragen over het door je (her)aangemaakte artikel Hoogijslands

  1. In dat artikel schreef je: "In een interview zegt hij dat de bevoegde instanties koud staan tegenover de door hem en antwoordgeeft op vraag 1 en 2. Te vertalen met google ans gemaakte suggesties" Kun je een citaat geven van een of twee zinnen uit je bron waaruit dat blijkt?
  2. In dat artikel schrijf je op 17 maart 2015 [1]: "De IJslander Pétur Þorsteinsson (geboren in 1955) is sinds 2004 voorzitter van de Hoogijslandse taalbeweging." Op basis van welke bron schrijf je dat hij dus de afgelopen 11 jaar voorzitter is geweest en dat nu nog is?
  3. Met deze edit schreef je in het artikel "Het feit dat de taal nog steeds bekend is, komt wellicht zelfs door Wikipedia zelf" waarbij je vreemd genoeg zelf meteen een bron-sjabloon plaatste. Als je een wijzing opslaat door op de 'Pagina opslaan' knop te klikken staat eronder dat je o.a. verklaart "dat uw bijdrage aan artikelen en/of daarin opgenomen sjablonen is gebaseerd op controleerbare feiten en/of bronnen." Hoe kun je nu verklaren dat je bijdrage gebaseerd is op controleerbare feiten en/of bronnen als je zelf blijkbaar geen bron hebt voor dat stuk van die wijziging?

Groetjes, Robotje (overleg) 23 mrt 2015 22:02 (CET)

Hoi Robotje, ik hoop dat je vragen serieus en goed bedoeld zijn want ik ben er sch..tziek van en wil hier geen tijd meer aan besteden. Kijk in elk geval naar deze versie: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Hoogijslands&oldid=43644203 . Ref 13 is een ijslands artikel dat antwoord geeft op vraag 1 en 2. Vraag 3 is idd eigen onderzoek. Ja, ik werd obstinaat door het nare gedrag van mw. K. Veel bronnen en websites van jaren geleden bestaan niet meer. Maar ik en kennelijk ook ijzeren jan, die ik verder niet ken in persoon hadden oude versies bewaard. Met vriendelijke groet, Pieter1..overleg.. 23 mrt 2015 23:22 (CET)
Bij vraag 2 had ik het over ".. dat hij dus de afgelopen 11 jaar voorzitter is geweest en dat nu nog is?" Een krantenartikel uit januari 2007 lijkt me daarvoor ongeschikt. Verder vroeg ik bij vraag 1 om een citaat van een of twee zinnen. Als jij goed genoeg IJslands beheerst hoeft het toch niet zo moeilijk te zijn om dat uit dat artikel te halen. - Robotje (overleg) 23 mrt 2015 23:40 (CET)
Hoi Robotje, voor de duidelijkheid, ik spreek geen IJslands, ik heb met Google translate het artikel gelezen en geïnterpreteerd. Momenteel ga ik hier geen tijd insteken. Dat wil ik wel gaan doen als het artikel behouden wordt. En dan hangt het er nog af welke versie dan startpunt wordt, de versie die ik heb voltooid, of de versie die door K. is uitgekleed. Mijn primaire doel is en was dat dit artikel op NL Wikipedia een plaats verdient, om twee redenen: Het Hoogijslands is gestart door iemand die uit het NL taalgebied komt, en heeft bovendien een plaats op alle Scandinavische wikipedia's, de IJslandse, Noorse, Zweedse en Deense. Als dat lukt, ga ik ermee verder. Dus graag nog even geduld Glimlach Met vriendelijke groet, Pieter1..overleg.. 24 mrt 2015 08:36 (CET)
Het artikel op no-wiki is aangemaakt door een gebruiker die alleen dat ene artikel bewerkt heeft. Raar maar waar ook het Deense artikel is aangemaakt door een gebruiker die alleen dat ene artikel bewerkt heeft. Vreemd genoeg zijn door die laatste gebruiker (Helheim) op de Nederlandstalige Wikipedia bijna alle edits gedaan op hetzelfde artikel maar dan in het Nederlands terwijl de rest van de edits daar nauw mee te maken had. Later bleek dat het daarbij ging om een van de tientallen sokpoppen van Braekmans zelf (zie o.a. Overleg gebruiker:Helheim). Het melden van het 'feit' dat er op de Deense en de Noorse wiki een artikel over bestaat lijkt me daarom wat kort door de bocht.
Zo te zien heb je voor het schrijven van dat artikel meerdere bronnen opgevoerd die geschreven zijn in het IJslands. In het huidige artikel staan 3 bronnen en twee daarvan zijn in het IJslands. Intussen erken je dat je die taal niet beheerst en dat je op basis van Google translate dat als bron gebruikt hebt. In dat krantenartikel uit 2007 staat de zin

Á síðunni má finna ótal áróðursmyndir í þágu hreintungustefnu, oftar en ekki með sjálfum Jónasi Hallgrímssyni í hlutverki „tökuorðatortímandans“.

wat door Google Translate vertaald wordt als

De site is te vinden talloze áróðursmyndir vóór zuivere jonge beleid , meer wel dan niet Jonah zichzelf Hallgrímsson in rol " tökuorðatortímandans ".

Sorry, maar op basis van zo'n belabberde computervertaling kun je toch moeilijk stellen dat je zo'n bron gelezen en geïnterpreteerd hebt? - Robotje (overleg) 24 mrt 2015 22:31 (CET)