Overleg gebruiker:Pont 1833

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hallo Pont 1833, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.936.895 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --TBloeminkBot (overleg) 16 mei 2015 20:01 (CEST)

Stadsomwallingen van Brussel[bewerken]

Dag Pont1833, Eigenlijk vind ik het een beetje spijtig dat je die lemma's van de eerste en tweede stadswal samengevoegd hebt. Zelf ben ik al even bezig om de versie van de eerste stadswal stevig uit te werken. En met de op tol zijnde schrijfweek over Brussel was die kans schoon om daar eens stevig aan te werken. Dus niet schrikken als er binnen een paar weken terug een appart lemma over de eerste stadswal komt. SvenDK (overleg) 22 mrt 2016 21:21 (CET)

Goeiedag. Ik vind het altijd fijn dat mensen zich inzetten voor de geschiedenis van Brussel en kan enkel aanmoedigen dat u informatie toevoegt aan dit lemma. Ik plaatste de eerste en tweede stadsomwalling samen omdat ik dacht dat het duidelijker zou zijn om de twee lemma's samen te voegen in één 'stadsomwallingen van Brussel'. Zo zit de gehele geschiedenis van dit onderwerp vervat in één wikipedia- artikel, zoals in de Franse en Engelse versie het geval is. Het staat u uiteraard vrij om er weer twee verschillende lemma's van te maken, al zie ik er noodzaak niet van in. Pont 1833 (overleg) 28 mrt 2016 22:46 (CET)
ok, dan werk ik verder aan de gedetailleerde versies over de stadswallen, en als die af zijn, kan dit bondiger. Schrijf je. Gerust in voor de schrijfweek Brussel, SvenDK (overleg) 29 mrt 2016 07:48 (CEST)

Kopjes[bewerken]

Beste Pont 1833, ik zag zonet je bewerkingen in artikel Geschiedenis van de Belgische spoorwegen en je nieuwe artikel Eerste Belgische treinrit. Ik was zo vrij een aantal kleine aanpassingen te doen, maar er viel mij iets op waarover ik je liever even aanspreek: je hebt in beide artikels kopjes gebruikt in de vorm "= Titel =". Het kan raar klinken, maar het is quasi nooit de bedoeling dat je hier kopjes aanmaakt van niveau 1, maar pas vanaf niveau 2 (dus: "== Titel =="). De artikelnaam bovenaan de pagina zit immers al in niveau 1, dus alles daaronder start logischerwijs bij 2. Ik denk dat zowat elke pagina op de Nederlandse Wikipedia dit zo doet, dus wellicht handig dat je dit ook weet en liefst ook toepast. Een tip dus. Vriendelijke groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 12 jun 2016 23:08 (CEST)

Hernoemen GP[bewerken]

Hallo, een tijdje geleden hernoemde je je gebruikerspagina en bijhorende overlegpagina naar die van een niet-bestaande gebruiker. Ik heb dit hersteld. Indien je je gebruikersnaam wilt wijzigen, volg de instructies hier. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 28 apr 2017 10:11 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken]

Hey collega-schrijver! Binnenkort gaat de editie 2017 van de Schrijfwedstrijd van start. Is dat niet wat voor jou? Het zou heel fijn zijn als je ook kon deelnemen! Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 17:34 (CEST)

Onderwerp voor de Schrijfwedstrijd[bewerken]

Hallo,

Namens de jury van de Wikipedia:Schrijfwedstrijd laat ik je weten dat je voor 16 september om 0:00 (dus uiterlijk vrijdag 15 september 2017 om 23:59 (CEST)) je definitieve artikelkeuze (max. 1) voor de wedstrijd dient te maken, indien je dat nog niet gedaan hebt. Op 16 september moet er een duidelijke onderwerpkeuze achter je naam vermeld staan in de lijst op de wedstrijdpagina.

Veel succes met schrijven!

Vriendelijke groet, Ciell 10 sep 2017 16:45 (CEST)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die tijdens de wedstrijd afhaakten is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 7 feb 2018 18:09 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:41 (CEST)