Overleg gebruiker:Providentia

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Beste Providentia,

hartelijk welkom op Wikipedia NL. Aangaande uw bijdrage op het artikel Flemen, heb ik een vraag. hier heb ik een identieke kopie van uw bijdrage gevonden. Dit geeft mij de indruk dat u niet de oorspronkelijke auteur bent van deze tekst en ik heb dan ook bedenkingen bij de wettigheid van overname van deze tekst.

Het is een fundamentele regel van Wikipedia NL dat er geen teksten mogen gebruikt worden van niet vrije bronnen. Op de meeste teksten gelden auteursrechten die het overnemen, bewerken en verder verspreiden verbieden. Het overnemen van dergelijke beschermde teksten is stelen. Een eventueel proces tegen wikipedia zou veel schade kunnen aanbrengen aan dit project.

Daarom zou ik, namens Wikipedia NL, graag vernemen hoe het juist zit met de oorsprong van uw bijdrage en de auteursrechten ervan. Indien u de auteur bent of toestemming heeft van de rechtmatige eigenaar heeft om de tekst in deze encyclopedie te plaatsen onder de GNU Vrije Documentatie Licentie, zouden we dat graag vernemen.

Indien er binnen een redelijke termijn geen reactie komt zal uw artikel verwijderd worden uit het systeem.

Met vriendelijke groeten,
Gerbennn 29 jan 2006 00:30 (CET)[reageer]

Daarnaast wil ik u aanraden om bijvoorbeeld dit eens door te lezen. Groeten, Willemo 29 jan 2006 00:38 (CET)[reageer]