Overleg gebruiker:Pucky

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deutscher und Österrreichischer Eislaufverband[bewerken]

Hallo Pucky, bij meer dan honderd artikelen op nl-wiki wordt de term 'Deutscher und Österrreichischer Eislaufverband' gebruikt waarbij Österrreichischer staat met drie keer achter elkaar een 'r' en dat lijkt me onjuist. Bij deze edit zie ik dat jij dat bij dat artikel toevoegde. Eerlijk is eerlijk, dat is behoorlijk lang geleden en bovendien kan het best zijn dat bij andere artikelen dat door een ander gedaan is. Als ik met Google ga zoeken kom die variant vooral (maar niet uitsluitend) tegen op Wikipedia-artikelen en klonen daarvan. In het hedendaagse Duits hoort daar volgens mij niet drie keer een r op een rij. Weet jij hoe dat zit? Was dat vroeger anders of zo? - Robotje (overleg) 14 okt 2019 16:01 (CEST)

Hoi Robotje, (even in geschiedenis gedoken, vandaar dat het eventjes duurde) Hier heb ik in 2009 een aanvulling erbij gezet (geen idee of dit "origineel" was of ook al ergens vandaan gekopieerd was) met daarin inderdaad die 3x r. Lijkt mij wel een tiepvaudje te zijn geweest. Waarschijnlijk is wel dat ik dat steeds gekopieerd heb, op EK kunstschaatsen per jaar + EK schaatsen per jaar. Is dit botmatig mogelijk te verhelpen denk je? Of moet dat weer handmatig? En als het botmatig kan, hoe gaat dat in zijn werk? Weet jij dat? mvg, Pucky (overleg) 14 okt 2019 16:36 (CEST)
Wikipedia:Verzoekpagina voor bots#Nieuwe verzoeken lijkt me de beste plek. - Robotje (overleg) 14 okt 2019 16:43 (CEST)
Even verder in geschiedenis gedoken; Ik sluit niet uit dat ik het vanaf hier heb gekopieerd -ook hier staat er 3x een r in- bij aanmaak van Hoofdartikel EK kunstschaatsen. Op b.v. EK kunstschaatsen 1891 op Duitstalige wikipedia 'gewoon'met 2x r. Pucky (overleg) 14 okt 2019 16:55 (CEST)
P.S. Ik plaats in een later stadium een verzoek op gemelde pagina (als niemand me voor is ten minste) Pucky (overleg) 14 okt 2019 17:00 (CEST)
Ik ben artikelen aan het nalopen met 3 keer een r op een rij; soms zijn die correct maar vaak ook niet. Bij drie keer een w op een rij is het meeste wel goed, dus dat laat ik maar zitten. Ik had al een keer 'Österrreichischer' gecorrigeerd maar zag toen dat het er zoveel waren, dat ik begon te twijfelen of het misschien een oude spelling is of zo. Vandaar de vraag. Als het binnenkort botmatig opgelost kan worden, is het probleem met bijna 10 jaar vertraging opgelost. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, vind je niet? Knipogende smiley - Robotje (overleg) 14 okt 2019 17:07 (CEST)
Dus het komt (veel?) meer voor -stelt me alweer een beetje meer geruster-. Al die keren had ik nog nooit opgemerkt dat er 3x een r achtereenvolgend stond. (Dat krijg je dus met "klakkeloos" kopiëren). Ook wel opmerkelijk dat het in die 10 á 11 jaar nog niemand anders is opgevallen. Met jou laatste zin ben ik het volledig mee eens!
Het betrof 124 stuks. Ik zag het verzoek op WP:VPB en ik heb het aangepast. --Frank Geerlings (overleg) 15 okt 2019 12:31 (CEST)
Dat was snel....! Bedankt! Pucky (overleg) 16 okt 2019 16:11 (CEST)