Overleg gebruiker:RBJ~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo RBJ~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.023 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

**Man!agO** 3 okt 2011 08:34 (CEST)[reageer]

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:36 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 23:31 (CEST)

Lijst premiers van Nederland[brontekst bewerken]

Hoi RBJ, dank voor je bijdrage aan deze pagina. De exacte data voor het premierschap is zeer nuttig. De geboorte en sterfte data echter niet. Het heeft geen betrekking op het premierschap, daarom staat het ook tussen aanhalingstekens. Ik hoop dat er begrip is voor deze wijziging. Met vriendelijke groet, Arnoud van Dillewijn (overleg) 20 mei 2018 17:20 (CEST)[reageer]

Hey Adelaartjes, Ik snap wat je bedoelt. Ik zie dit echter anders. Het gaat niet zozeer om het premierschap, als wel om de premiers zelf. Ik ben het met je eens dat er geen extra data nodig zijn, zoals: ⚬ Verloofd, ⚭ Getrouwd, ⚮ Gescheiden, ⚯ ongetrouwd, etc... Mochten mensen daarin geïnteresseerd zijn kunnen ze naar de persoonlijke pagina van de desbetreffende premier. De geboorte en sterf data zijn echter een mooie kleine toevoeging aan de lijst, zonder te zorgen voor overlast zijn in een keer alle geboorte en sterf data van alle premiers overzichtelijk te bekijken. Iets waar geen andere Wikipedia pagina voor is. Zeker in combinatie met de tabel van "jongste premiers bij aantreden" is het handig als op de zelfde pagina de geboortedatum te vinden is. De rede dat ik begonnen was aan het aanpassen van de tabel was de weinige hoeveelheid exacte data die beschikbaar waren.
Ander punt, waarover ik twijfelde en het heb laten staan, maar ben benieuwd naar jouw mening; zijn de jaartallen bij de kolom Regeringsperiode, zijn deze overbodig? Ze staan immers al in de tabel en zelfs exacter? Of is de combinatie prima?
Dat zijn veel verschillende symbolen. Je moet ook maar net weten dat zo'n asterix voor geboorte staat. En in dit geval kan een kruis nog wel voor sterfte datum, maar heeft de premier een Moslim of andere religieuze achtergrond, dan klopt 't niet. Kijk als je die symbolen wilt gebruiken moeten ze wel op elkaar afgestemd zijn. Iets anders dat kan storen is dat de eerste lijst (Met Schimmelpenninck tot Gerbrandy) daar weer van afwijkt. Wil je het goed doen, doe dan beide lijsten. Maar kijk eerst naar de symbolen, als je een oplossing vindt dan hoor je mij niet meer.
Daar heb je een punt. Die twee kolommen kunnen samengevoegd worden. Je kan ook even kijken bij de Belgen: Lijst van premiers van België. De partij kleuren maken het ook gezelliger. Arnoud van Dillewijn (overleg) 20 mei 2018 21:36 (CEST)[reageer]
Klopt, ik ben ook van plan de andere lijst aan te passen naar de zelfde standaard. Ik gaf die symbolen meer als voorbeeld, en ben ze niet van plan in deze lijst te gebruiken
Die kleuren zijn een goed idee, ga ik doen! Het beste is denk ik, als ik de kleuren gebruik die ook bij de tijdlijn staan aangegeven, eens? Is het een idee om ook het aantal zetels toe voegen van de winnende partij? Of de coalitie?