Overleg gebruiker:Richardkiwi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Maan Deze gebruiker is verminderd actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen
Welkom op de overlegpagina van Richardkiwi

Goedenavond. Anawhata.jpg

Welcome to Kiwi beach!


Nieuw overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen.
Reageren op bestaand overleg via 'bewerken' bovenin. Nieuw overleg via de 'knop' (link).
Overleg dat niet over Wikipedia gaat kan direct verwijderd worden, of bij kwade wil tegen u gebruikt worden.
Bij voorkeur mijn hele gebruikersnaam gebruiken, behalve als je ook een voornaam in je gebruikersnaam hebt staan.
Het afkorten van mijn voornaam kan een blokverzoek opleveren, net als vloeken en bijdehand gedrag.
Alleen normaal overleg.

Uiteraard welkom op mijn overlegpagina.

Voor vragen over vandalismebestrijding (eigenlijk IP-controle) kun je hier terecht!
Voor vragen over mijn bewerkingen en markeringen kun je hier terecht, mits het normaal overleg is.
Voor vragen over Wikimedia:Commons, kun je hier tot zekere hoogte terecht..
Voor algemene vragen kun je hier momenteel (vanaf 22-8-2019) even niet terecht.


Blauwe reiger (muurschildering)

Gisteren deze Blauwe reiger (muurschildering) aangemaakt. Vandaag reclame van het Sir Alberthotel in mijn mailbak. Dat ligt hier zo'n 200 meter vandaan.....Ceescamel (overleg) 11 jan 2019 09:13 (CET)

Ok, kan geen fouten ontdekken op het eerste gezicht :-) Dat is wel toevallig dan, je mailadres heb je nergens staan toch op Wikipedia? - Richard kw Overleg 11 jan 2019 15:55 (CET)
MOMENTEEL WORDEN GEEN BERICHTEN GEACCEPTEERD (vanaf 22-8 23:50 tot ... (nog onbekend))Blokkade

Beste Richardkiwi,

Ik heb je account geblokkeerd, vooralsnog voor onbepaalde tijd vanwege de doodsbedreiging die je pop IRC hebt geuit naar een moderator. Als je voldoende bent afgekoeld zie ik graag een reaktie Groeten, Kattenkruid (overleg) 23 aug 2019 18:56 (CEST)

Beste Kattenkruid,
Ik werd nogal raar behandeld, beledigend en dominerend omdat ik hier lastig werd gevallen (door iemand die wel 5 sokpoppen aanmaakte) en daarom een paar keer de !mod-knop gebruikte. Dat ergerde de moderator die blijkbaar de mod. van dat chatkanaal was. Ik vond de reactie zo grof dat ik zelf wat scheldend reageerde. Toen ik weer inlogde werd ik na 5 min. opeens geblokkeerd. Toen heb ik in kwaadheid wat gezegd, ik weet niet eens meer wat, maar dat was zeker niet zo bedoeld als jij dat zegt. Meer dan boos reageren was het niet. IRC staat bovendien toch los van Wikipedia? Ik kan er daar niet meer in, dus waarom zou ik hier dan een OT-blok krijgen? Ik hoop dat de betreffende moderator wat afgekoeld is. Ik ga er vanuit hier weer te kunnen bewerken. Als mensen mij normaal behandelen zal ik nooit grove woorden gebruiken. / Ik vind dit echt overdreven, een OT-blok?? Als ik het goed begrepen heb, staat dat los van elkaar, Wikipedia en die chat daar. Wat rechtvaardigt zo'n blokkade? - Groet, - Richard kw Overleg 23 aug 2019 19:25 (CEST)
PS bovendien was dat vannacht, waarom komt er dan nu om 18:56 een blokkade?? Nogmaals: IRC is een chatkanaal, dit is een encyclopedie. Een blok omdat iemand zich raar tegen mij gedraagt en ik daar boos op reageer? Kom nou.. Ik snap dit echt niet.. - Richard kw Overleg 23 aug 2019 19:33 (CEST)
@Kattenkruid: - Nog een vraagje over die blokkade.. Dat gedoe op IRC was rond middernacht, mogelijk nog eerder (dus dan zou het zelfs nog gisteren zijn). Daarna ben ik er niet meer in geweest. Nu word ik hier om 18:36 geblokkeerd. Over welk tijdstip gaat het dan, betreffende die 'bedreiging'. Ik heb geen account daar, dus iedereen heeft daar in kunnen loggen onder mijn naam en vandaag was ik op reis tot ca. 14:30, dus wel apart dat er dan om 18:36 een blokkade komt?! - Groet, - Richardkiwi - 23 aug 2019 21:04 (CEST)
Ik was even op visite dus kon niet direct reageren. Ik blokkeer zelden actieve, serieuze gebruikers. Het is een wat ongebruikelijke zaak. Een doodsbedreiging is zeer ernstig maar anderzijds heeft het op irc plaatsgevonden. Tegelijkertijd herinner je je het niet, hetgeen het ook wel weer ernstiger maakt Ik heb hierboven aangegeven dat de blokkade geldt voor vooralsnog onbepaalde tijd . Hiermee bedoelde ik nader te bepalen tijd. Ik reken hierbij ook op de mening van de andere mods en evt andere gebruikers. Ik wil benadrukken dat ik er niet op sta dat je voor eeuwig geblokkeerd wordt en hoef zelf niet per se de duur te bepalen. Een en ander is wmb betreft wel afhankelijk van je schuldbewustzijn en nog wat maar dat ga ik je niet in de mond leggen maar moet echt uit je hart komen. Ik hoop dat dit voorlopig genoeg informatie is. Groeten, Kattenkruid (overleg) 23 aug 2019 22:57 (CEST)
Ehm, dat ik het niet herinner, bedoel ik mee dat ik bewijs wil zien dat ik dat geweest ben. De laatste krachtterm op de chat wordt misschien bedoeld, als men dat als doodsbedreiging ziet, dan vind ik dat echt vreemd. Dat er is gescheld is een zekerheid, dat was wel naar aanleiding van mij commanderen en dreigen richting mij. Hoe hij deed was zodanig provocerend dat hij een scheldreactie had kunnen verwachten. (geen "doodsbedreiging", dat wil ik dan wel zien wanneer dat was, op welk tijdstip, IP, enzovoorts. (niet hier op mijn OP uiteraard, er lezen mensen mee).
Als er vandaag iemand zoiets heeft gezegd op IRC, dan kan ik het niet geweest zijn. Waar is trouwens het blokverzoek, dat is niet volgens de regels volgens mij. Ook vraag ik me af of ik wel geblokt mag worden hier voor iets dat elders plaatsvindt en dan in het bijzonder op een chatkanaal IRC (Wikipedia-NL) (als ik het al was). Dus hoe kom je erbij dat ik het erger maak door het niet te herinneren? Ik stond gister onder grote stress aangezien ik lastig gevallen werd door iemand die allerlei sokpoppen aanmaakte. Hoe hij op IRC reageerde (ik zal de gebruikersnaam maar niet noemen, maar als het nodig is doe ik dat wel) was niet fraai. Ik ga het niet eens herhalen hier. Zijn irritatie op mij afreageren kan bij mij leiden tot scheldgedrag (niet altijd, maar het 'kan'). In de doodsbedreiging kan ik me niet vinden. Nogmaals, ik mis een blokverzoek, ik mis een regel waarin staat dat dingen die op IRC plaatsvinden tot een blokkade hier kunnen leiden en ik weet dat er allerlei gegevens van mij zijn verspreid, ik heb zo ook mijn kanalen of soms zie ik dat zelf. Niet zomaar uitgaan van mijn schuld. Hij mag zelf weleens afvragen waarom ik zo ging schelden. Een excuus komt er niet, ik ben me van geen kwaad bewust. Schelden op IRC mag niet, dus daar ben ik voor geblokkeerd. Dat ik hier ben geblokkeerd is onzin. Een blokkade is toch om de encyclopedie te beschermen? Waartegen dan? Op IRC kan ik niet meer komen en een 'dreiging' is er niet en was er niet, ik heb geen kwaad in de zin. - Richard kw Overleg 23 aug 2019 23:33 (CEST)
Ik vind het heel raar dat iemand geblokkeerd wordt om bijdragen die off-wiki zijn gedaan in het chatkanaal. Het is toch de bedoeling van de chat om kortere lijntjes / een open discussie mogelijk te maken? Dat de discussies hier wat hoger oplopen omdat ze niet standaard worden opgeslagen is denk ik alleen maar goed. Een probleem kan mi beter op IRC worden opgelost dan op de verschillende overlegpagina's. En als mensen te ver gaan op de chat dan ban ze gewoon op de chat. Een blokkade op Wikipedia is hier simpelweg niet van toepassing. -B kimmel (overleg) 24 aug 2019 00:07 (CEST)
Bedankt voor je reactie, B Kimmel. Ik weet dat het ongebruikelijk is om op WP te blokkeren vanwege de chat maar er staat ook nergens dat het niet mag. Een doodsbedreiging vind ik echter zodanig ernstig dat er toch iets moet gebeuren. Het maakt dan niet uit of dat per mail, telefoon of anderszins is. Ik laat het voor nu hierbij. Ik heb ook nog een leven ;) Er zijn manieren om de mening van de gemeenschap te vragen. Groeten, Kattenkruid (overleg) 24 aug 2019 00:32 (CEST)
Kattenkruid, je negeert gewoon mijn overleg over de blokkade en blijft roepen 'doodsbedreiging'. Hou daar eens mee op. De blokkade is onterecht, dus maak die ongedaan als je wilt. - Richard kw Overleg 24 aug 2019 00:42 (CEST)
Dat is wel lekker makkelijk. Ik heb een beslissing gemaakt en als je het niet mee eens bent ga je maar klagen bij de arbcom... Off-wiki is off-wiki, als ik jou op wat voor site dan ook helemaal de grond in zou trappen of zou bedreigen (nee ik ga dat natuurlijk niet doen) kan je mij helemaal niets maken. Tenzij ik het op de Wikipediapagina's doe. Iemand blokkeren op grond van een chatlog kan echt niet.-B kimmel (overleg) 24 aug 2019 00:46 (CEST)
Zeg eens, B kimmel: als jouw collega je buiten werktijd om in het café met de dood bedreigt, zou je het dan redelijk vinden als van jou verwacht werd dat je gewoon met die persoon blijft samenwerken? Wat als hij je dreigmails stuurt? Of je thuis opbelt? Allemaal buiten werktijd natuurlijk. Hoe ver moet iemand gaan voor je 'ach, maar het gebeurde niet op het werk' niet meer accepteert? Als we zeggen dat IRC losstaat van Wikipedia, dan bedoelen we onder andere dat daar geen bindende beslissingen genomen kunnen worden. Níet dat IRC helemaal niets met Wikipedia te maken heeft. Op IRC zitten dezelfde mensen als op Wikipedia, en grensoverschrijdend gedrag aldaar heeft dus invloed op de werksfeer en het veiligheidsgevoel on-wiki. Ik zie niet in waarom daaraan on-wiki geen consequenties zouden kunnen worden verbonden. Jeroen N (overleg) 24 aug 2019 01:36 (CEST)
Je weet nog niet eens of dit klopt, Jeroen N. Jij bent wel de laatste die ik hier wil zien. Dit gaat deels over mijn blokkade, maar blijf nu eens uit mijn buurt. Ik vraag het vriendelijk. - Richard kw Overleg 24 aug 2019 01:40 (CEST) PS graag alleen overleg over mijn blokkade hier (geldt voor iedereen) en liefst niet teveel.
Jeroen N. heeft wel gelijk over de verhoudingen tussen Wiki en IRC. Verder wil ik ook hier even duidelijk maken dat "onbepaalde tijd" betekent dat er nog geen einddatum bekend is, dat kan ook morgen al zijn, maar we zijn volop in discussie als moderatoren onderling over hoe we dit voorval zien. Ik verwacht (hoop) dat we daar vandaag nog meer informatie over op de wiki zetten, zonder privacy van deze of gene te schenden, zodat er meer duidelijkheid komt wat er is voorgevallen en wat de verbanden zijn. Ciell 24 aug 2019 11:47 (CEST)
Ik weet niet zeker of het alleen Wiki en IRC is. Natuurlijk kan het gewoon toeval zijn maar ongeveer tegelijkertijd kreeg ik op Facebook een vriendverzoek van een fake-account (met Ierse naam) en een scheldpartij (in het Nederlands). The Banner Overleg 24 aug 2019 18:12 (CEST)
Banner, kreeg je ook van die mooie foto's, zoals hier door de popjes geplaatst werden? Lidewij (overleg) 24 aug 2019 18:24 (CEST)
Nee, geen foto's. Maar wat ik wel kreeg was ook niet leuk. The Banner Overleg 24 aug 2019 18:39 (CEST)
Wat bedoel jij, The Banner? Wat betreft mijn blokkade: jij hebt gezien wat er getypt werd op IRC en je zei nog "dat is de kanaalbeheerder (o.i.d.)". Dat kon ik niet weten en ik denk nu dat dat de irritatie bij degene opwekte, wat leidde tot een discussie (en meer, maar dat weet je, dat heb je gezien) waardoor hij me later blokte en ik hier later geblokt werd. PS graag geen insinuaties over sociale media, je wilt er nog een schepje bovenop doen ook? Leuk ben jij.. - Richard kw Overleg 24 aug 2019 20:15 (CEST)
De kanaalmoderator uitschelden is inderdaad geen goed idee als je wilt blijven bewerken. Als je hetzelfde taalgebruik gebezigd had tegen een iemand op WP was je ook geblokkeerd. Niet om wie je uitkafferde maar vanwege het beledigend taalgebruik.
Wat betreft Facebook stel ik duidelijk dat het toeval kan zijn dat ik dat bericht binnenkreeg rond de tijd dat jij door het lint ging. The Banner Overleg 24 aug 2019 20:49 (CEST)
Dan nog hoef ik niet hier geblokkeerd te worden, Banner en hou je nou op over dat Facebook, ik mag alleen over de blokkade praten, blijf s.v.p. weg hier. Dank u. - Richard kw Overleg 24 aug 2019 21:26 (CEST)
Dringend verzoek aan @The Banner: om zich op deze pagina van (verder) commentaar te onthouden. Insinuaties richting RichardKiwi die nergens op gebaseerd zijn, vormen een verstoring van de werksfeer op Wikipedia; dergelijke uitingen zijn zeer ongewenst. Ook Lidewij verzoek ik hier niet verder te reageren aangezien RichardKiwi alleen mag reageren aangaande zijn blokkade. Een gesprek met TheBanner graag op een andere locatie voeren. Ecritures (overleg) 24 aug 2019 22:11 (CEST)