Overleg gebruiker:Richardkiwi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


(Archief 19 (2016))


Under construction graphic.gifWelkom op mijn overlegpagina.


  • Nieuw overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen.
  • E-mail alleen in uitzonderlijke gevallen. Als ik de noodzaak niet zie, dan mail ik niet terug. Indien ik het noodzakelijk acht, publiceer ik een e-mail.
  • Overleg dat niet over Wikipedia gaat kan direct verwijderd worden, of bij kwade wil tegen u gebruikt worden.
  • Verder: Heb je een fictieve gebruikersnaam, een gebruikersnaam met een achternaam (bijvoorbeeld G.Janssens) of werk je per IP-adres, gebruik dan niet mijn voornaam, maar mijn hele gebruikersnaam. Overleg kan verwijderd en/of genegeerd worden om die reden.

*Uiteraard welkom op mijn overlegpagina.

Anawhata.jpg

Welcome to Kiwi beach!

Worsteling[bewerken]

Hallo Richardkiwi, bedankt voor je support met mijn verwijs 'worsteling'. Groet Srpt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Scrpt (overleg · bijdragen) 3 jan. 2017

Graag gedaan hoor. p.s. je kunt het overleg het beste op dezelfde plek houden en ondertekenen kan met (zie de standaardtekst)> PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.. :-) Groet, - Richardkiwi Overleg 3 jan 2017 14:41 (CET)

Op het nippertje[bewerken]

Zie De kus (Amsterdam), waarvoor dank.Ceescamel (overleg) 17 jan 2017 13:02 (CET)

Nu snap ik er niets meer van, ik heb het onlangs nog gezien, het is ietwat verplaatst, maar de berichtgeving is van 7 januari jl. en ik heb het in december nog gezien. - Richardkiwi Overleg 17 jan 2017 13:05 (CET)
Zonde inderdaad Ceescamel. Dit stond nog op mijn 'te fotograferen'-lijstje, maar kon het niet vinden, tot ik in november 2016 het zag staan bij de Amsterdamse Poort. Ik kon de foto's door het weer niet helder nemen, maar in klein formaat zijn ze heel duidelijk :-) Wellicht wordt het herplaatst..- Richardkiwi Overleg 17 jan 2017 13:16 (CET)

Volgens Het Parool van 14 jan is het nu echt weg, de kunstenaar moest toezien hoe het gesloopt, sorry weggehaald, werd.Ceescamel (overleg) 17 jan 2017 13:18 (CET)

Identiteitskaart BES[bewerken]

Hej naamgenoot! Aangaande deze wijziging: normaal gesproken zou je gelijk hebben, maar die 10 had hij er in eerste instantie zelf van gemaakt. De wet schrijft de geldigheidsduur aangegeven op de kaart, welke niet meer dan vijf jaren mag bedragen [...]. Richard 6 feb 2017 16:20 (CET)

Ha naamgenoot, er staat nog steeds hetzelfde, dus was mijn wijziging toch goed? - Richardkiwi Overleg 6 feb 2017 16:49 (CET)
Nee, dat was een domme fout van mij ;) Er staat inmiddels weer 'vijf'. Richard 6 feb 2017 17:02 (CET)
Ok :-) - Richardkiwi Overleg 6 feb 2017 17:05 (CET)

Lawrence Visser[bewerken]

Hey, Ik heb met deze bron (http://www.gva.be/cnt/dmf20161104_02555411/lawrence-visser-scheidsrechter-van-merksplas-tot-messi) toegevoegd op Wikipedia dat Visser uit Merksplas komt. Er staat toch meermaals in het artikel vermeld dat hij daar vandaan komt? Ja, in de infobox staat inderdaad dat hij uit Lommel komt (of daar geboren is, want in de meeste dorpen is er geen ziekenhuis) maar hij kan toch kort nadien naar Merksplas verhuisd zijn of te vroeg geboren en zijn moeder onverwachts weeën kreeg in de buurt van Lommel? Allee, dat klinkt een beetje stom maar ik heb ook in de klas gezeten met mensen dat uit mijn dorp komen en toevallig ergens totaal anders geboren zijn omdat ze te vroeg of te laat geboren zijn... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.165.77.61 (overleg · bijdragen) 14 mrt 2017 01:16

In de bron staat niet dat hij daar geboren is maar daar opgroeide. Een bron waar alleen in staat waar hij opgroeide is niet genoeg, dit is een encyclopedie. Als er twijfel is dan beter niet vermelden. We kunnen wel gaan gissen of hij in het ziekenhuis is geboren of wat dan ook, maar het gaat hier om feiten. Groet, - Richardkiwi Overleg 14 mrt 2017 10:44 (CET)

Stoommachinemuseum[bewerken]

Hallo, Zojuist heb ik gezien dat u de pagina over het Nederlands Stoommachinemuseum (Stoomgemaal Vier Noorder Koggen) in zijn geheel heeft gewijzigd. Ik vind dit jammer, omdat er door mij afgelopen weken hard is gewerkt om betere informatievoorziening te creëren. Ik doe dit vanuit mijn positie als medewerker van het museum. Wij doen als museum, en dus non-profitorganisatie, ons best om zo duidelijk kenbaar te zijn naar de buitenwereld. Alle wijzigingen die door mij zijn uitgevoerd berusten op feiten, aangeleverd uit de bronnen van het museum zelf. Ik wil u daarom ook vragen om uw wijzigingen ongedaan te maken.

Bij voorbaat dank en hartelijke groeten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rob.Bes1999 (overleg · bijdragen)

Beste, op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen is het verzoek het artikel te hernoemen afgewezen door een moderator vanwege geen consensus over de inhoud. Als ik de bewerking weer terugdraai ga ik daar tegenin, bovendien ben ik tegen wijziging van het artikel en de artikelnaam. U kunt evt. op de overlegpagina van het artikel zelf overleg plaatsen. Zonder consensus over een wijziging van de naam van de pagina en over de inhoud, is het wenselijk dat de huidige tekst gehandhaafd blijft. Gebruiker Zanaq zag er ook promotie in, zie daarvoor de door mij aangehaalde link. M.v.g. - Richardkiwi Overleg 30 mrt 2017 19:46 (CEST) p.s. overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen: PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Bill Slater[bewerken]

Hallo Richard, Op 17 februari heb je wijziging op de pagina van Bill Slater van een anoniem gebruiker ongedaan gemaakt. Geheel terecht, maar er valt nog wel iets te vermelden. Toevallig weet ik dat die anonieme gebruiker dezelfde persoon is die de necrologie op de knaw-site heeft geschreven. Namelijk zijn pupil Piet Borst. Ik kan me voorstellen dat hij dacht zijn eigen tekst ook op wikipedia kwijt te kunnen. Slater is belangrijk genoeg geweest voor de Biochemie in Nederland om een uitgebreide pagina te krijgen. De tekst op de knaw-site kan daarvoor prima als uitgangspunt dienen. Maar het is mij ook niet helemaal duidelijk hoe dit kan zonder het auteursrecht te schenden. Zou je daar iets over kunnen zeggen. Ik hoor het graag van je. Ben Bolscher – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Benbo~nlwiki (overleg · bijdragen)

Hallo, ik kijk straks even, ik ben iets aan het afronden. Grtz. - Richardkiwi Overleg 14 apr 2017 14:44 (CEST)
Als de tekst dezelfde licentie heeft als Wikipedia, dan kan het overgenomen worden, maar dat is vaak niet zo. Hij zou expliciete toestemming aan Wikipedia:OTRS moeten geven, maar bedenk dat de tekst dan wel weer elders door anderen (elders op internet) hergebruikt kan worden onder de hier geldende licentie. Zie: Wikipedia:Auteursrechten. Met vriendelijke groet, - Richardkiwi Overleg 14 apr 2017 15:15 (CEST) p.s. als tekst in andere bewoordingen wordt geplaatst (dus niet letterlijk) en met een goede bron erbij, dan kan het in sommige gevallen wel. als echter toch uit de tekst op te maken is dat het is overgenomen, dan is dat verspilde moeite..

Boekenliefhebber[bewerken]

Zeer attent dat je een RIP hebt gemaakt voor Boekenliefhebber. Ik heb de ietwat ongebruikelijke stijl een beetje aangepast. Hopelijk heb je daar vrede mee. mvg HenriDuvent 23 apr 2017 15:20 (CEST)

Het was eigenlijk mijn persoonlijke tekst / bijdrage, maar ik vind het wel goed zo. - Richardkiwi Overleg 23 apr 2017 15:25 (CEST)
Sorry en fijn dat je toch akkoord bent, mvg HenriDuvent 23 apr 2017 15:28 (CEST)
Toch niet akkoord dus. Dan maar weggehaald, en na de ingreep van MoiraMoira weer iets toegevoegd. mvg HenriDuvent 23 apr 2017 22:18 (CEST)
Ik was in eerste instantie akkoord, echter stond het er opeens weer als eerst nadat MoiraMoira het weer weggehaald had. Als je nu de reacties ziet is het wellicht beter ook, zo'n aparte lijst. Ik ben niet zo moeilijk (hoewel de meningen daar over verschillen) maar vond bij nader inzien het toch meer mijn eigen tekst. Als Moira niets had veranderd dan had ik het wel zo gelaten. Maar goed, eigenlijk onnodig overleg, althans vind ik. Jouw tekst is ook wel mooi, die er nu staat bij Boekenliefhebber. Ik wist al jaren dat hij zo oud was, maar had geen contact met hem ofzo. - Richardkiwi Overleg 23 apr 2017 22:40 (CEST)

12 perronsporen[bewerken]

Ik heb even http://sporenplan.nl/ gecheckt en het zijn er dus 12. Het irritante is dit weer een anoniem is waarmee je moeilijk in contact komt. Waarschijnlijk iemand die kijkt of wij reageren.Smiley.toerist (overleg) 28 apr 2017 00:58 (CEST)

Ja, dat had ik al uitgevogeld, maar niet via die site, het kon bijna niet anders dat het twaalf perronsporen waren. Zolang degene het laat staan nu, dan is er niets in de hand, zet het wel op mijn volglijst. :) Grtz. - Richardkiwi Overleg 28 apr 2017 13:48 (CEST)
p.s. ik zie nu dat dit de enige edit was van dit IP-adres, terwijl ik twee bijdragen had op zulke lemma's achter elkaar, wellicht leek het IP-adres op de andere, want aangezien de andere wijziging juist heel goed was heb ik daarom hier 'bron?' neergezet, anders had ik het wel met de rollback teruggedraaid (achteraf gezien, want dit is eerder vandalisme)
Zie geen andere markering rond dat tijdstip, vreemd, maar goed, in ieder geval goed teruggedraaid. - Richardkiwi Overleg 28 apr 2017 14:55 (CEST)

Markeerderslijst[bewerken]

Beste Richardkiwi,

Op Gebruiker:Richardkiwi/Markeerders staat onder Laatste updates het volgende:

  • 26 april 2017 0:00
  • 04 mei 2017 13:23

Waarom gebruik je daar niet 00:00?

Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 11 mei 2017 19:58 (CEST)

Beste Smile4ever, het is een persoonlijk lijstje (voorheen was het officieel en werd het botmatig bijgehouden op gebruiker:Ken123/Markeerders en daarna handmatig, vooral door mij en nog maar heel weinig.

Ja die nul extra zal wel consistenter zijn, maar het blijft een persoonlijke gebruikersruimte. Toch leuk dat mensen die persoonlijke lijst nog bekijken, ik zal het nog wel aanpassen ook. Zelfs in mijn gebruiksruimte sta ik open voor suggesties, in dit geval een hele kleine Glimlach. - Richardkiwi Overleg 11 mei 2017 22:08 (CEST)

Nu ik je toch spreek, ik zat vanmiddag op Commons en kwam ik dit bestand tegen door jou aangemaakt, echter ontbreekt de categorie. Ik zal hem zo snel niet weten. Misschien kun jij het alsnog invullen (als je tijd / zin hebt)? Heb hem even wat kleiner weergegeven, want hij is nogal groot. - Richardkiwi Overleg 11 mei 2017 22:25 (CEST)
Nee, jij bent de uploader vanuit en.wiki zie ik en niet de aanmaker van het bestand. Nou dan zal ik even in de cats duiken. - Richardkiwi Overleg 11 mei 2017 22:43 (CEST)

Internering[bewerken]

Bedankt voor je aanvullingen en verbeteringen aan mijn herschrijfsels op de pagina over internering. Het was de eerste keer dat ik ooit een pagina bewerkte, dus verbetering was zeker welkom. Dit is tevens de eerste keer dat ik een 'overleg' aanmaak, dus weet niet of ik het juist doe...

In ieder geval, ik zag dat je bij de titel 'Procedure tot internering' onder 'psychisch ziek' hebt gelinkt naar 'krankzinnigheid'.
Dit lijkt mij persoonlijk een gekke keuze omdat de term 'krankzinnigheid' letterlijk in de oude interneringswet stond en er hierop veel kritieken kwamen - 'krankzinnig' is allesbehalve een respectvolle term. Daarom zou ik ervoor opteren om naar de pagina 'psychische aandoening' te verwijzen? Daar er in de wet sprake is van de term 'geestesstoornis' zou ik ook die term gebruiken in plaats van 'psychisch ziek'?

Overigens zal ik de pagina de volgende dagen nog verder aanvullen!

--NeleHelsen (overleg) 20 mei 2017 15:33 (CEST)

Beste Nelehelsen (ping). Je hebt het overleg prima gedaan, voor een eerste keer. Ik vind krankzinnigheid ook een oude term, de tekst achter de link was wel moderner. Ik vind het prima als je dat wilt wijzigen, zolang de link klopt. De wijzigingen deed ik vanwege de IP-controle, wat ik wel vaker doe, dus ik ben niet altijd helemaal op de hoogte van iets, omdat er duizenden onderwerpen zijn en bijna 2 miljoen artikelen. Toch weet ik van dit wel iets, maar vast niet zoveel als jou. :-) Succes en met vriendelijke groet, - Richardkiwi Overleg 20 mei 2017 15:38 (CEST)
Dag Gebruiker:Richardkiwi Ik zal ervoor zorgen dat alle links kloppen. Tja, ik weet wel wat van het onderwerp daar ik momenteel werk in een psychiatrisch ziekenhuis voor geïnterneerden :) In ieder geval is het fijn om te merken dat er nog andere mensen zijn die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp! --NeleHelsen (overleg) 20 mei 2017 15:51 (CEST)

200.000-ste markering[bewerken]

Wikipedia-logo-v2-hu-200k-globe.png

Beste Richardkiwi, van harte gefeliciteerd met "twee ton" op de teller. Dank je wel voor je enorme bijdrage. Ik hoop dat je met dezelfde energie doorgaat.

Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 20 mei 2017 22:56 (CEST)

Antiboise[bewerken]

Uw weergave van de betekenis van Antiboise is gebasseerd op het foutieve gebruik van deze term door Nederlandse koks.

Antiboise stamt van a l'Antiboise hetgeen betekend "zoals in Antibes". Het duidt op een bereidingswijze net zoals we bijvoorbeeld van "Sole a la Meuniere" spreken (tong zoals bereid door de molenaarsvrouw = door de bloem gehaald en gebakken) en dit in Nederland vaak is verbasterd tot "sole of tong meuniere". Dat een dergelijke omissie vaker wordt gemaakt moet niet betekenen dat dit algemeen aanvaard wordt. Anders spreken we in de toekomst in Nederland alleen nog maar van "die meisje" gewoon omdat velen in Nederland dit onjuiste taalgebruik hanteren. Verder wijs ik u er graag op dat in het Frans "Antiboise" een vrouwelijke inwoner van Antibes betekend. In het gebruik van "Saus Antiboise" zou dit betekenen dat de saus van een vrouwelijke inwoonster van Antibes is gemaakt. Ik verwijs hiervoor graag naar google.fr waar u de term "antiboise" kunt opzoeken of naar https://fr.wiktionary.org/wiki/Antiboise


Verder vraagt u om bronnen maar u verzuimd uw bronnen te noemen.

Ik zal blijven aandringen op correcte vermelding van de betekenis van het woord Antiboise zoals het in Nederlandse restaurants onterecht wordt gebruikt!

Ik draai slechts een bijdrage terug die niet aan de voorwaarden voldoet en die al herhaald is geplaatst. Op uw overlegpagina staat een uitgebreide uitleg, die mijns inziens voldoende moet zijn. Ik kijk soms honderden bijdragen na, dus ik verdiep mij niet persoonlijk in alles, maar wijs mensen op de mogelijkheden, dus met bovenstaande tekst doe en kan ik niets. Ik verwijs u terug naar uw eigen overlegpagina. - Richardkiwi Overleg 28 jun 2017 14:07 (CEST)

U beticht mij van het leveren van een "opstel-achtige" bijdrage hetgeen een mening is. Daarnaast geeft u aan dat er bronnen moeten worden overlegd maar daar hoeft u zelf niet aan te doen blijkbaar. Vreemd.

Ik dring er op aan dat u uw omschrijving van Antiboise in ieder geval verduidelijkt en meer conform de waarheid weergeeft in plaats van dit subjectieve stukje dat u nu probeert te handhaven.

Vriendelijke groet, Nuijs

Kan me niet herinneren dat ik u beticht heb van "opstel-achtige" bijdragen. Ik draai alleen de oorspronkelijke versie terug omdat de nieuwe versie niet aan de opmaak en dergelijk voldoet en u die beweert dat het niet klopt dient dan met de bronnen te komen, niet iedereen hier heeft daar verstand van, u blijkbaar wel, maar u kunt niet zomaar een artikel overschrijven zonder opmaak en bronnen. Dat ik nu heb gezegd dit via de overlegpagina van het artikel te doen is omdat het anders een welles-nietes-spelletje gaat worden, het is nu al meerdere keren door verschillende mensen teruggedraaid, terwijl iedereen wellicht hetzelfde doel voor ogen heeft, hoewel dat niet zo lijkt. Als u geen gebruik wilt maken van de overlegpagina van het artikel, dan verzoek ik u om de tekst te herzien en dan rekening te houden met de opmaak (zie: Wikipedia:Conventies) en bronnen toe te voegen (zie: Wikipedia:Bronvermelding. Dat lijkt mij de snelste manier, maar op uw eigen wijze steeds dezelfde tekst terugplaatsen, die niet voldoet, dat is niet de oplossing. M.v.g. - Richardkiwi Overleg 28 jun 2017 14:28 (CEST) PS Overleg graag zoveel mogelijk op dezelfde pagina houden. Het is op uw overlegpagina gestart, dus stel ik voor om eventueel verder overleg ook daar voort te zetten, hoewel ik nu verder niets meer toe te voegen heb, ook niet op eventueel nieuw overleg, want ik verwacht dat nieuw overleg weer over hetzelfde zal gaan.

10 jaar Wikipedia[bewerken]

Gefeliciteerd, Lidewij

Gefeliciteerd! Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 14 jul 2017 16:01 (CEST)

Heej bedankt! De tijd gaat hard.. Vriendelijke groet, - Richardkiwi Overleg 14 jul 2017 17:02 (CEST)

10 jaar alweer... En nóg is Wikipedia niet af..!? ;-) Van harte gefeliciteerd en op naar de volgende 10! OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 14 jul 2017 17:25 (CEST)

Dank je! :-) Nog 10 dat denk ik niet, haha. Groet, - Richardkiwi Overleg 14 jul 2017 17:51 (CEST)
Ah... Je denkt Wikipedia wel eerder AF te krijgen? Succes! OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 14 jul 2017 17:52 (CEST)
Wie weet, hoewel een encyclopedie nooit af is.
Lidewij, bedankt voor de taart. :-) - Richardkiwi Overleg 14 jul 2017 17:54 (CEST)

Beste Richard, van mijn kant ook gefeliciteerd! Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 15 jul 2017 22:52 (CEST)

Dank je Take! Groeten, Richardkiwi Overleg 15 jul 2017 23:14 (CEST)

Lijst van metalbands[bewerken]

Hoi, volkomen terecht dat je hardrockbands verwijdert uit deze metalen lijst. Wat mij betreft zou Kiss ook wel weg kunnen, maar bij de genres staat in dat artikel 'glam metal' en 'hair metal', wat natuurlijk geen metal is, maar wel zo heet. Wat vind jij daarvan? Nietanoniem (overleg) 19 jul 2017 07:33 (CEST)

Ja, ze hebben in de loop van de laatste decennia honderden "genres" verzonnen. Hair metal en 'glam metal' wordt soms ook anders genoemd, van mij hoeven al die 'hokjes' niet, maar het verschil tussen metal, vooral progressieve metal en hardrock kan heel groot zijn. Onder metal versta ik echt heavy metal en aanverwante muziek. Ik heb alleen als 'voorbeeld' een paar bands weggehaald aangezien Oxygene7-13 een behoorlijk aantal bands had toegevoegd. Kiss zou inderdaad uit de lijst kunnen, maar het blijft lastig te beoordelen en mensen denken heel verschillend over hardrock en metal. De dreunende muziek met refreintjes reken ik vooral onder hardrock, maar Rammstein is daar net weer te hard voor. Dan heb je nog de softe hardrock als Bon Jovi, maar dat hoef ik jou niet te vertellen denk ik. :-) Ik ben al meer dan 30 jaar fan van hardrock en heavy metal en eigenlijk van heel veel muziek, ook de combinatie metal en klassiek, zoals Trans-Siberian Orchestra, jaren '80 popmuziek en nog veel meer.
In ieder geval ga ik niet teveel meer in de lijst spitten, want het levert meteen vragen op en er zijn ook bands waar de grens moeilijk te stellen is of waar de stijl in de loop der jaren veranderd is. - Richardkiwi Overleg 19 jul 2017 13:42 (CEST)
Thanks voor de verwijdering van Kiss. Vind ik trouwens best een leuke hardrockband, maar het is geen metal. Ik denk dat wij er wel hetzelfde over denken :) Nietanoniem (overleg) 19 jul 2017 14:59 (CEST)

Overleg[bewerken]

PSU

Ik zie tot mijn verbazing dat *I*ntrenching een engels woord is, maar "geve*A*chtslaarzen" is duidelijk een spelfout Nobellius (overleg) 9 aug 2017 23:30 (CEST)

De afbeelding werkt anders niet meer, die heet op Wikimedia Commons zo en is waarschijnlijk door een Duitser ge-upload. De bestandsnaam is niet zichtbaar in het artikel zelf (behalve in de editor of als men de afbeelding op Commons opvraagt. - Richardkiwi Overleg 10 aug 2017 12:21 (CEST)
Het probleem van de bestandsnaam is binnenkort ook opgelost. Spelfouten in de bestandsnaam is een valide reden voor een hernoeming. En die heb ik aangevraagd Mbch331 (Overleg) 10 aug 2017 12:51 (CEST)
Dat kan ik ook hernoemen, maar dacht dat het gewoon Duits was (heb alleen vluchtig gekeken). - Richardkiwi Overleg 10 aug 2017 17:19 (CEST)

Die Zauberflöte[bewerken]

Dag Richardkiwi, deze tekst schijnt van jou te komen:
"Het Trans-Siberian Orchestra maakte van Koningin van de Nacht een metalnummer in combinatie met het klassieke, wat resulteerde in Queen of the Winter Night, van het album The Lost Christmas Eve. Leider en oprichter van het orkest Paul O'Neill, die het stuk reproduceerde, overleed op 5 april 2017."
Er zijn talloze artiesten die eigen bewerkingen hebben gemaakt van de aria's s van de Königin der Nacht. Als je die wil gaan vermelden is er geen beginnen aan. Ik wilde niet flauw doen, had 't toch maar niet weggehaald en bij de referenties ondergebracht zodat iemand die dit wilde weten er toch bij kon, maar je hebt 't pontificaal teruggeplaatst. En dat er iemand is doodgegaan is heel verdrietig, maar dat valt al helemaal buiten het onderwerp van deze opera. Hartenhof (overleg) 17 aug 2017 21:00 (CEST)

Ik vermeldde het meer omdat er inderdaad veel artiesten dit nagedaan hebben, echter niet op deze manier met metal en een heus orkest, zowel klassiek als metal. Daarom vind ik het vermelden wel waard. Als jij vindt dat het een van de velen is en niet een uniek iets, tja, dan vind ik dat meer een mening. Een tussenweg zou inderdaad een noot kunnen zijn, maar dan niet met <ref> want er wordt nergens naar gerefereerd. Ik zal kijken of ik een apart kopje met 'noten' kan maken, wellicht kun jij je daar beter in vinden? - Richardkiwi Overleg 17 aug 2017 21:57 (CEST)
Ja hoor, dank je wel, prima zo. Je moest trouwens 's weten hoeveel pop-, rock-, jazz- enz enz. enz. artiesten ermee bezig zijn geweest, allemaal uniek op hun eigen manier, de een serieus, de ander satirisch. Die coloratuur leent daar natuurlijk ook goed voor. Bedankt, en groet, Hartenhof (overleg) 17 aug 2017 23:40 (CEST)
Ik kwam het zinnetje vandaag toevallig weer tegen en wil je toch even laten weten dat ik nog steeds van mening ben dat het hier niks te maken heeft. Het is tenslotte een serieus lemma over een opera van Mozart, en de Koningin van de Nacht is in de loop der eeuwen al zo vaak misbruikt. Ik laat 't staan hoor (je plaatst 't toch direct weer terug), maar ik wil 't je toch even laten weten. In alle vriendschap, Hartenhof (overleg) 20 sep 2017 16:35 (CEST)

Grote Wetering (Amsterdam)[bewerken]

Misschien is de mok.wikipedia.org iets voor mij, waar ik niet aan al die toevoegingen hoef te denken......Dank voor je correcties.Ceescamel (overleg) 30 aug 2017 10:04 (CEST)

Haha, ja ik zie inderdaad dat veel straten ook elders voorkomen. Ik vind het niet erg om hier en daar een linkje (o.i.d.) te verbeteren. In ieder geval leuk dat je al die straten, bruggen, beelden, etc. aanmaakt, ga vooral zo door! - Richardkiwi Overleg 30 aug 2017 10:32 (CEST)
PS is de Schrijfwedstrijd niets voor jou dan? Heb toch een behoorlijke reeks artikelen van jou gezien Inschrijving kan nog t/m morgen. Ik zit wel in de jury maar ben onpartijdig, haha. :-) Groet, - Richardkiwi Overleg 30 aug 2017 12:35 (CEST)
Laat ik nou een vreselijke hekel hebben aan wedstrijden (kom uit de tijd dat prestatiedwang/drang werd gezien als een slechte eigenschap).Ceescamel (overleg) 30 aug 2017 13:58 (CEST)
In mijn tijd niet, hoewel mijn ouders niet zo competitief waren. Ik hield wel van spelletjes en vooral van winnen. Glimlach - Richardkiwi Overleg 2 sep 2017 13:52 (CEST)

Jan Broeze[bewerken]

Hallo Richardkiwi,

Bedankt voor je reactie op mijn artikel over Jan Broeze. Er is sprake van een misverstand. Er is bij het schrijven van het artikel over Jan Broeze in mijn ogen geen sprake van auteursrechtenschending. Ik heb expliciet via de mail toestemming van de erven van Jan Broeze (Stichting Collectie Jan Broeze) gebruik te maken van de teksten van de site onder de voorwaarden by/nc/nd/sa. Daarnaast ben ik bezig met het complementeren van de leden van De Nieuwe Groep; ik sta dan ook open voor een suggestie m.b.t. hoe in de tekst duidelijk te maken dat deze overgenomen is met toestemming. M.vr.gr. Mrtnpl Mrtnpl (overleg) 23 sep 2017 20:12 (CEST)

Beste Mrtnpl. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met Wikipedia:OTRS. Zij maken dan, indien de toestemming gecontroleerd is, een ticket aan. Hiermee wordt de tekst dan vrijgegeven. Op dit moment staat de tekst op een andere website met copyrights, daar kan ik nu niets aan veranderen want Wikipedia geeft alles ook weer onder een (lichte) licentie uit (GFDL/CCBYSA). Onder die licentie moet u de tekst dan vrijgeven. Ik weet niet of u dat al gedaan, maar op de beoordelingslijst zou u dat neer kunnen zetten, al helemaal met de informatie dat u via OTRS de toestemming gaat doorgeven (althans daar ga ik vanuit). In ieder geval succes en hopende dat de tekst dan kan blijven staan. M.v.g. - Richardkiwi Overleg 23 sep 2017 22:24 (CEST)
      • Beste Richardkiwi,

Ik neem contact op met Wikipedia:OTRS. Voorlopig onderneem ik geen pogingen iets in de tekst aan te passen. Ik laat de beoordeling van de legitimiteit van de toestemming aan Wikipedia:OTRS en wacht af wat zij ermee doen. M.vr.gr., Mrtnpl (overleg) 25 sep 2017 15:01 (CEST)

Wintertijd[bewerken]

Hoi Richard, ik zag dat de controlelijst vandalismebestrijding een uurtje achterloopt. Dat zal wel aan de wintertijd liggen. Waar gisteren markeringen zijn afgewerkt tot bijvoorbeeld 10:30u, staan er nu opeens ongecontroleerde bewerkingen vanaf 9:30u open. Is daar wat aan te doen, of ligt dat aan mijn instellingen? Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 29 okt 2017 12:39 (CET)

Hoi Take, ik had een mededeling bovenaan gezet bij de vandalismebestrijding. Het lijkt bij mij echter wel te kloppen. Misschien dat alleen de wijzigingen van vannacht niet kloppen. Laten we voor de zekerheid alles t/m 28 of 29 oktober extra controleren door de link erachter te laten staan? (zoals ik voorstelde op de pagina) Groeten, - Richardkiwi Overleg 29 okt 2017 14:58 (CET)
Het kan ook zo zijn dat de tijd bij jou niet goed staat.
Bij voorkeuren 'uiterlijk', 'tijdverschil' Servertijd: 14:08 - Plaatselijke tijd: 15:08 Tijdzone Europa/Amsterdam. (om 15:08 CET). - Richardkiwi Overleg 29 okt 2017 15:12 (CET)
Hoi Richard, het zit 'm inderdaad hier. De servertijd is bij mij ook 14:08 en de plaatselijke tijd 15:08, maar de tijdzone staat op Wikistandaard gebruiken (Europa/Berlin). Als ik jouw instelling gebruik (tijdzone Europa/Amsterdam) dan veranderen de server- en plaatselijke tijd niet maar de tijden in de controlelijst zijn weer in orde. Merkwaardig. Evengoed zal ik de links aan het eind van het dagdeel laten staan. Bedankt en groet, Take Mirrenberg (overleg) 29 okt 2017 16:17 (CET).
Ok, dat is mooi. Ja we kunnen het voor de zekerheid doen. Als het goed gaat kunnen we het weghalen, het is altijd te controleren via die link of alles gedaan is. - Richardkiwi Overleg 29 okt 2017 20:18 (CET)

Bedankt.[bewerken]

Bedankt voor je berichtje van 18/10/2017. Ik vind het zelf niet zo nodig om een account aan te maken. Ik plaats zelf niets op Wikipedia. Als ik iets lees en iets tegen kom wat veranderd/verbeterd kan worden, dan verander/verbeter ik het.

Om zelf iets te plaatsen vind ik Wikipedia veel te ingewikkeld. (je moet dit, je moet dat, je moet zus, je moet zo) Laat mij maar lekker veranderen/verbeteren. En zolang mijn veranderingen/verbeteringen niet door anderen veranderd/verbeterd worden gaat het goed, is iedereen het er mee eens.

Groet, een veranderaar/verbeteraar. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.82.141.63 (overleg · bijdragen)

Ok, dat is je eigen keuze. Uiteraard veel plezier op Wikipedia en ga vooral door met verbeteren! :-) - Groeten, - Richardkiwi Overleg 1 nov 2017 09:36 (CET)
PS wat ik nog vergeet: verbeteren kan ook ingelogd, want jouw IP-bijdragen moeten namelijk gecontroleerd worden (die staan op een speciale lijst met vele anderen) en ingelogde gebruikers worden alleen in het begin of bij apart gedrag gecontroleerd. Dus een account aanmaken betekent niet dat je iets moet. Dus de keuze blijft aan jou. - Richardkiwi Overleg 1 nov 2017 10:31 (CET)

Ronnie O'Sullivan[bewerken]

Beste Richardkiwi, Ik was bezig met de pagina over Ronnie O'sullivan aan te passen met zijn voornaamste overwinningen en prestaties. Mar je hebt deze bewerkingen ongedaan gemaakt. Met welke reden heb je dit gedaan? Zeker het verwijderen van de resultatentabel tijdens de seizoen 2013/2014 en 2014/215 snap ik niet helemaal aangezien die tabel eens moet aangevuld worden, we zitten immers al in het seizoen 2017/2018 dus die tabel is verouderd zoals hij er nu staat.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:482d:c800:e444:344c:95ae:e36a (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste, . Als je goed kijkt in de geschiedenis doe ik precies wat collegae doen, terugdraaien wat niet helemaal neutraal is en dergelijke. Jammer dat er ook aanvullingen bijstaan. Ik stel voor dat je het terugdraait, maar de bewerkingen die eerder teruggedraaid werden dan te verwijderen, anders loop je kans dat het weer (door iemand anders) teruggedraaid wordt. Als het kan in niet al te veel bewerkingen, de bewerkingsgeschiedenis is in korte tijd veel langer geworden. M.v.g. - Richardkiwi Overleg 11 nov 2017 21:59 (CET)
Graag goed lezen, nieuw overleg altijd onderaan en ondertekenen en niet de boel hier gaan omgooien. In ieder geval succes met dat artikel. - Richardkiwi Overleg 11 nov 2017 22:09 (CET)

Beste Richardkiwi, mijn excuses voor het overleg bovenaan. Ik ben uiteraard nieuw maar nu weet ik dat voor het vervolg. Bedankt voor de reactie.

Ok, geen probleem, nu je handtekening nog :-) - Richardkiwi Overleg 11 nov 2017 22:26 (CET)
Ik heb het onderste gedeelte weer teruggezet, hoop niet dat je al begonnen was, of was de resultatentabel al klaar? - Richardkiwi Overleg 11 nov 2017 22:32 (CET)
Had toen je overleg met Toth nog niet gelezen.. Kijk maar of het zo klopt, draai het anders terug als je wilt (je kunt dan verwijzen naar deze overlegpagina). - Richardkiwi Overleg 11 nov 2017 22:35 (CET)

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure[bewerken]

Dank je! Ik zat net te kijken wat er mis was met die tabel in Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure en toen had jij het al gevonden en hersteld. Weer een melding weggewerkt. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 14 nov 2017 00:35 (CET)

Triple H (worstelaar)[bewerken]

Beste Richard,

Heb uw feedback gelezen, aanvaard en geapprecieerd. U bent erg ervaren dus u kan het weten. U bent erg gedreven in dit soort zaken, waarvoor ik toch enig ontzag opbreng. Ik zie ook dat u jurylid bent in de Wikipedia-schrijfwedstrijd. Dat is fenomenaal. Ik neem aan dat u zowat van alle markten thuis bent. Nu mag je weten dat ik thuis ben in de schrijfwereld. Ik schrijf pure fictieverhalen en dit op zeer reguliere basis. Informatieve teksten zijn echter niet zo mijn ding. Ik zal jouw advies in overweging nemen. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in sporten als boksen, worstelen (de olympische variant evenals de entertainment-tak). Wanneer u zegt dat de worstelartikelen niet van hoog niveau zijn, heeft u over de hele lijn gelijk. Alleen, zie ik me bijna genoodzaakt mezelf naar dit 'niveau' te schikken of me aan te passen, want in het andere geval moet men al een hele resem artikelen over dat onderwerp zien te bewerken en dit kan lang duren. Ik vind dat twee verschillende soorten taalgebruik (i.e. hoog niveau versus nogal amateuristisch) naast of onder elkaar er ook maar vreemd zouden uitzien. En eerlijk: wil u zich daar dan mee bezig houden? Ik ben geen vragende partij. Het niveau van alle artikelen over het onderwerp Professioneel Worstelen opwaarderen wordt sowieso een werk van lange adem. Bedankt voor uw reactie.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cnuddearthur (overleg · bijdragen) 23 nov. 2017

Valt wel mee hoor, ik zit hier meer dan 10 jaar, maar maak ook nog genoeg foutjes. Wat dat worstelen betreft vind ik veel artikelen te lang, bijna alles wordt omschreven, terwijl het scenario eigenlijk al vaststaat. Entertainment, wat niet wegneemt dat het vaak zeer getalenteerde sporters en acteurs zijn. Sommige zaken zijn onvermijdelijk, zoals bepaalde termen, maar de Nederlandse taal moet op deze Nederlandstalige Wikipedia toch voldoende zijn in een artikel en een aanvulling wordt daar ook op beoordeeld, niet alleen door mij, maar door vele anderen. Groet, - Richardkiwi Overleg 23 nov 2017 22:28 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst..

Oké, geen probleem. Toch alvast dank ook voor het begrip. Het verschil met de artikelen in de taal van het land waar het entertainment-worstelen populair is, met name de V.S - is monumentaal in de negatieve zin. Dit tot mijn grote spijt, daar ik ook niet graag gebrekkige zinsconstructies en langdradigheid zie. Groet cnuddearthur (overleg) 24 nov 2017 13:33 (CET)

Valerie Maytum[bewerken]

Hoi Richard,

Ik wil je onwijs bedanken voor de bewerkingen op de pagina Valerie Maytum. Om deze redenen houd ik van Wikipedia. Fijne dagen toegewenst.

Groeten, Dennis1989 (overleg) 25 dec 2017 22:02 (CET)

Geen dank hoor, jij ook fijne dagen! - Richardkiwi Overleg 25 dec 2017 22:13 (CET)

Katwijk aan Zee[bewerken]

Ben het niet eens met de verwijdering van mijn bijdragen. Ze zijn mede gebaseerd op de pagina van het dorp Staphorst. Het klopt allemaal wat ik extra toevoeg, zijn feiten en het wordt meermaals verwijderd. Dit gaat op Noord-Koreaanse toestanden lijken. Zou fijn zijn als je het wilt laten staan, voor de goede vrede. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Niels5596 (overleg · bijdragen)

Katwijk aan Zee is geen dorp meer, dus wat jij schrijft gaat voor een deel niet meer op. Aangezien bijdragen over de kerk in artikelen over Katwijk of woonkernen van Katwijk vaak tot 'botsingen' leiden, raad ik je aan om zo'n soort aanvulling eerst op overlegpagina van zo'n artikel te bespreken alvorens deze te plaatsen. Pas bij consensus wordt het dan geplaatst, maar wat mij betreft komt die consensus er niet. Je opmerking over Noord-Koreaanse toestanden is voor jouw rekening, doe dat niet meer. - Richardkiwi Overleg 10 jan 2018 19:41 (CET)