Overleg gebruiker:Richardkiwi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


(Archief 19 (2016))
Welkom op de overlegpagina van Richardkiwi

Goedemorgen. Anawhata.jpg

Welcome to Kiwi beach!


Nieuw overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen.
Reageren op bestaand overleg via 'bewerken' bovenin. Nieuw overleg via de 'knop' (link).
(Wiki)mail alleen in uitzonderlijke gevallen. Als ik de noodzaak niet zie, dan mail ik niet terug. Indien ik het noodzakelijk acht, publiceer ik een mail. Sommige gebruikers zijn geblokkeerd om mij Wikimail te sturen!
Overleg dat niet over Wikipedia gaat kan direct verwijderd worden, of bij kwade wil tegen u gebruikt worden.
Heb je een fictieve gebruikersnaam, een gebruikersnaam met een achternaam (bijvoorbeeld G.Janssens) of werk je per IP-adres, gebruik dan niet mijn voornaam, maar mijn hele gebruikersnaam. Overleg kan verwijderd en/of genegeerd worden om die reden.
Voor iedereen (ook nieuwelingen) is van toepassing: Geen arrogante teksten richting mij en ten allen tijde ondertekenen met de ondertekenknop in de editor of met 4 tildes: ( ~~~~ ) Ik behoud altijd het recht om bewerkingen aan deze pagina ("overleg") die niet aan bovenstaande voldoen, zonder opgaaf van reden te verwijderen!
Ook geen bemoeienissen met mijn stemgedrag, niet via overleg en ook niet 'pingen'.
Niet vloeken, een geschreven vloek kan men ook verwijderen. Vloekgedrag dat men laat staan, leidt altijd tot een blokverzoek..

Uiteraard welkom op mijn overlegpagina.

Voor vragen over vandalismebestrijding (eigenlijk IP-controle) kun je hier terecht!
Voor vragen over mijn bewerkingen en markeringen kun je hier terecht, mits het normaal overleg is.
Voor vragen over Wikimedia:Commons, kun je hier tot zekere hoogte terecht..
Voor algemene vragen kun je hier uiteraard ook terecht!


Steek onder water

Fijn dat je op die ene dag in het jaar naar WP:LND/D hebt gekeken, dat ik twee hele weekenddagen alle links heb weggewerkt. Nu heb ik er expres, om mijn humeur niet al te veel te doen lijden, een hele week niets meer aan gedaan, dus ligt er nu weer voor twee weekenddagen aan werk. Je opmerking dat het probleem wel meevalt valt dus heel erg tegen, in de praktijk is het honderd mandagen werk per jaar, dat eigenlijk niemand uitvoert, maar waar iedereen wel een grote brutale smoel tegen mij over opzet. Vandaar mijn lange tenen. Edoderoo (overleg) 9 dec 2018 11:39 (CET)

Tja, zoiets lees ik ook weleens over de IP-controle. Nu doe ik het (tijdelijk?) niet meer, maar heb er duizenden en duizenden uren aan besteed. Op dit moment valt het mee met de dp-links, misschien was dat passender geweest, maar goed, er wordt zoveel gezegd. Als jij dat een steek onder water vindt, dan is dat maar zo, dat maak ik zo vaak mee op allerlei gebieden hier. PS ik heb soms ook lange tenen, maar normaal gesproken kan ik heel redelijk zijn, redelijker dan de meest aardige gebruikers hier. Jammer dat gebruikers dat deel maar weinig naar boven halen, komt vast door de verrotte sfeer hier Glimlach. - Richard kiwi Overleg 9 dec 2018 13:05 (CET) PS ik heb de statistieken van zowel de IP-controle als de DP-links bijgehouden. Met die laatste ben ik een tijd geleden gestopt. Toen zag ik wel degelijk dat er vele links waren (waren dus). Ik vergelijk het steeds met die IP-controle ("vandalismebestrijding"), dat komt altijd op het bord van dezelfde gebruikers, niet alleen maar via de lijst. Hoewel ik er nu niet aan meedoe, is de achterstand niet groter dan toen ik nog wel meedeed. (dat is vaak zo) Maar goed, genoeg gebabbeld voor nu..
Zijn er uberhaupt nog statistieken van ip-edits? Ik doe daar al jaren niet meer aan mee, vooral omdat ik voor alle andere dingen al tijd tekort kom. Maar je hebt gelijk, dat is ook zo'n project waar je snel commentaar op krijgt van mensen die soms maar elke dag 10 minuten on-wiki zijn, maar wel precies weten hoe een ander het dan moet doen. Of louter op overlegpagina's actief zijn, omdat ze dat belangrijker vinden dan de encyclopedie. Edoderoo (overleg) 9 dec 2018 14:35 (CET)
@Edoderoo: - Die statistieken hou ik al 3 jaar en 3 maanden bij, ongeveer 900+ updates handmatig, dat deed eerst een bot. Er is nog wel een bot die alleen het aantal laat zien, maar de statistieken werken al jaren niet meer. Ik neem dat aantal dan over (als die telling naar mijn mening ongeveer klopt, anders tel ik het handmatig na) en daaronder stonden dan de dp-links. De laatste keer werkte iemand anders het bij (de dp-links), dat was in januari dit jaar. Zie: hier Je kan het daar handmatig nog steeds bijwerken als je dat belangrijk vindt, dan lezen anderen het ook.. (wie weet helpt het, haha) - Richardkiwi 10 dec 2018 13:17 (CET)

België route

Goedemorgen Richardkiwi,

Ik heb geen account bij wikipedia, en het is niet echt iets voor mij denk ik. Maar ik las de pagina over de Belgie route (https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgi%C3%AB-route) en die heb ik aangepast. Ik weet niet of het nu wel goed is, maar de informatie klopt nu in ieder geval. Ik heb het gedaan via de visuele editor, maar de beoordelingslijst heeft die niet, en het leek me een heel gedoe die vreemde tekens te schrijven. Daarom wilde ik u laten weten dat die tekst is aangepast, misschien kunt u er iets mee. Met vriendelijke groet Martin – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ? (overleg · bijdragen) 2.247.249.89 PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Martin, ik zou je best willen helpen, maar van de visuele editor heb ik geen verstand. Ook van het onderwerp niet. Je/u kunt in de geschiedenis van het artikel (zie boven het artikel) kijken wie eraan gewerkt hebben en wie nog steeds op Wikipedia actief zijn en daar advies vragen. Probeer ook goed de nominatiereden te lezen, of je er wat mee kunt. Misschien kijk ik er overdag nog even naar, maar ik kan niets beloven, ik kan hier helaas niet veel doen. Uiteraard wel succes en met vriendelijke groet, - Richard kiwi Overleg 19 dec 2018 01:14 (CET) PS als je bovenaan kijkt, dan is er een link om overleg toe te voegen, het stond nu buiten het kader. Ook is het de bedoeling om overleg te ondertekenen met 4 tildes, of met de ondertekenknop in de editor. Hierboven staat ook dat ik overleg om die reden kan weigeren. Aangezien het vriendelijk gevraagd wordt en dergelijke, heb ik besloten om toch te antwoorden maar ik denk dat ik weinig kan helpen. Het is nu vrij laat, dus ik kijk er morgen (straks) nog even naar. Als ik er nog iets in zie dan laat ik het weten en anders kun je het beter iemand anders vragen, of de Help:Helpdesk contacteren.
Ik heb nu nog even gekeken, ik zie dat ik gereageerd had op de nominatie. Het artikel bestaat al 12,5 jaar en ik vroeg me af of dit artikel nu echt zo nodig weg zou moeten. Er staat ook door mij geschreven "Volgens mij kunnen mensen die hier verstand van hebben hier nog wat aan verbeteren, dus tegen verwijderen." Ik was dit al vergeten, maar hoopte dus dat iemand die hier verstand van had er nog een positieve draai aan zou kunnen geven en dat is niet gebeurd, misschien een beetje met uw tekst. Meestal reageer ik als ik ergens meer van weet en niet wil dat het weggaat, maar dat was hier niet het geval, ik vroeg me dus alleen af waarom een lang bestaand artikel zo nodig weg zou moeten en niet herschreven zou kunnen worden. Misschien is er in de geschiedenis van het artikel nog wel een betere versie dan de huidige? Groet, - Richard kiwi Overleg 19 dec 2018 01:37 (CET)

Vandalismebestrijding d.m.v. brp-sjabloon

Beste Richard, Naar aanleiding van het vandalisme op Annemiek Jetten: Helaas maak ik vaker mee dat nieuwe vandalen met de grootste eer verwelkomt worden. Op Wikipedia:Vandalismebestrijding, paragraaf Dossier staat: In alle gevallen van vandalisme is het aan te raden een dossier aan te leggen op de overlegpagina van de dader. Daarom handel ik dit zo af. Bedankt voor de aandacht, JoostB (overleg) 28 dec 2018 14:25 (CET)

Meestal ben ik juist degene die meteen een waarschuwing / zandbak / brp o.i.d. geeft en een dossierregel. Een enkele keer doe ik het anders, zoals nu. Aangezien ik het afhandelde, blijft het zo staan. Dus waarom je zegt "daarom handel ik dit zo af" is me een raadsel, je zult bedoelen "zo doe ik het meestal". Ja, ik ook, maar dit leek meer een gefrustreerde medewerker die even zijn zegje wou doen en lijkt me geen terugkerende vandaal. Vandaar dat ik het even zo deed en doe. Bedankt voor de aandacht. - Richard kiwi Overleg 28 dec 2018 15:17 (CET) PS je zette het overleg buiten het kader, er staat een grote link om overleg te plaatsen, maar dat terzijde (ik heb het al hersteld)
Bedankt voor jouw reactie. P.S. ik heb geklikt op Klik hier om een nieuw bericht achter te laten en het invulscherm gebruikt dat toen geopend werd. JoostB (overleg) 28 dec 2018 17:21 (CET)

Sterrendag

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag? Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 01:18 (CET)

Leuk! Ik zag al die namen staan en dacht "jammer". Toen wilde ik uitloggen en stond er "u heeft een nieuw bericht". Dat maakte me blij. Bedankt! - Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 01:22 (CET)
Uiteraard! Glimlach Gelukkig nieuwjaar gewenst, met vriendelijke groeten Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 11:46 (CET)
Jij ook! Je lijkt een break te gaan maken hier (qua tijd), maar ik las al dat je hier niet weg zult gaan, dat is mooi! Een mooi en gezond 2019! - Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 11:50 (CET)

Sterrendag

Hallo Richard, Bedankt voor je complimenten. Leuk om 'te horen' dat je mijn foto's waardeert. Een interessant 2019 toegewenst! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Marianne Cornelissen-Kuyt (overleg · bijdragen) 31 dec. 2018

Bedankt, jij ook een interessant en een mooi 2019 gewenst! - Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 11:37 (CET)
Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Uit te reiken aan iemand die mij afgelopen jaar positief opviel. Dat is bij jou niet alleen dit jaar, maar al jaren ben je actief met IP-controle ('vandalismebestrijding'). Groet, Lidewij (overleg) 31 dec 2018 11:38 (CET)

Bedankt Lidewij, ja ik doe allerlei dingen tegenwoordig, maar ook IP-controle :-) Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 11:41 (CET)

Beste wensen

en daar had je een hele kluif aan Jan Luijkenstraat.Ceescamel (overleg) 2 jan 2019 10:15 (CET)

Cees, jij ook de beste wensen! PS viel wel mee hoor, ik heb de spelling niet gecheckt, alleen een automatische linkcheck :-) (ik zal het alsnog doen bij deze, haha) - Richard kiwi Overleg 2 jan 2019 13:40 (CET)

Blauwe reiger (muurschildering)

Gisteren deze Blauwe reiger (muurschildering) aangemaakt. Vandaag reclame van het Sir Alberthotel in mijn mailbak. Dat ligt hier zo'n 200 meter vandaan.....Ceescamel (overleg) 11 jan 2019 09:13 (CET)

Ok, kan geen fouten ontdekken op het eerste gezicht :-) Dat is wel toevallig dan, je mailadres heb je nergens staan toch op Wikipedia? - Richard kiwi Overleg 11 jan 2019 15:55 (CET)