Overleg gebruiker:Richardkiwi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Metallica logo.png

Under construction graphic.gifWelkom op mijn overlegpagina.

  • Nieuw overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen.
  • Ongewenst overleg (of andere tekst) kan verwijderd worden zonder antwoord
  • Wilt u schelden, klik dan eerst nog eens op 'toon bewerking ter controle' voor u zeker bent. Gevloek wordt zo spoedig mogelijk verwijderd en beantwoord met een blokkadeverzoek. Kies daarom zorgvuldig uw woorden.
  • Overleg alleen in Nederlands, uitzonderingen daargelaten voor mensen die echt geen Nederlands kunnen schrijven. User talk, only in dutch, exceptions only for people who can't write in dutch.
  • E-mail alleen in uitzonderlijke gevallen. Als ik de noodzaak niet zie, dan mail ik niet terug. Indien ik het noodzakelijk acht, publiceer ik een e-mail.
  • Overleg dat niet over Wikipedia gaat kan direct verwijderd worden, of bij kwade wil tegen u gebruikt worden.
  • Verder: Welkom op mijn Overlegpagina !!!

En passant slaan[bewerken]

Het en passant slaan heeft inmiddels geen geheimen meer voor je, denk ik. Ook in deze schaakpartij gebeurt het :-) Groeten, Bob.v.R (overleg) 2 jun 2015 02:14 (CEST)

Ja ik had het al gezien Bob.v.R., ik had er al rekening mee gehouden :-) - Richard KiWi Overleg 2 jun 2015 12:20 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 5 jun 2015 03:27 (CEST)

Ik had hem al ingevuld voor ik dit bericht kreeg. Uitgevoerd Uitgevoerd - Richard KiWi Overleg 15 jun 2015 17:18 (CEST)

A.J. Pero[bewerken]

Dag, Richard. Ik dacht nog eens na over dit. Is het niet een typisch Amerikaanse gewoonte om mensen aan te spreken bij hun initialen, bijvoorbeeld "Hello JR"? Zou vader Simpson ook niet altijd tegen zijn zoon hebben gezegd: "Come here, OJ"? Met andere woorden, is A.J. wel echt een bijnaam te noemen? Ik weet het niet, hoor, maar dit schoot door mijn hoofd. Op Discogs staan overigens ook de "naamvarianten" A. J. Pero, A.J. Pero en AJ Pero. Dat slaat al helemaal nergens op. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 7 jun 2015 14:12 (CEST)

Ik weet ook alleen A.J. eigenlijk. Wellicht dat onder de fans A.J. de bijnaam was en Twisted Sister had vroeger een grote schare fans en nu ook nog wel redelijk wat. Ik denk dat het geen kwaad kan dat er 'A.J.' staat, maar dat is mijn mening. Groet, - Richard KiWi Overleg 7 jun 2015 14:17 (CEST)
Ach, kan geen kwaad inderdaad. Bedankt. ErikvanB (overleg) 7 jun 2015 18:05 (CEST)

Externe link / Foto[bewerken]

Beste Richard, je hebt net een externe link verwijderd op het profiel [1]. Dit was een externe link naar de website van het bedrijf waar Mr. Dewallens momenteel werkzaam is. Dat is overeenkomstig de richtlijnen toch een correcte link? - – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Katrienraymaekers (overleg · bijdragen) 14 juni 2015 13:38 PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Katrien, ik heb toevallig net een uitleg gegeven op je overlegpagina. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk informatie te schrijven en zo min mogelijk te linken, zie Wikipedia:Wanneer extern linken. M.v.g. - Richard KiWi Overleg 14 jun 2015 13:41 (CEST)

"Wanneer extern linken" geeft volgende uitzonderingen: Alleen direct gerelateerde links Externe links die direct over het onderwerp van het artikel gaan kunnen een meerwaarde aan het artikel geven. Denk bijvoorbeeld aan een link naar de website van de gemeente bij een artikel daarover of een link naar de website van een bedrijf waar een artikel over gaat.

In die optiek was die link toch in orde?

Wat betreft de foto die je hebt aangemerkt als "schending van auteursrecht", dat is een privé-foto van Mr. Dewallens. Waarom zou deze niet kunnen gebruikt worden voor de pagina? Katrienraymaekers (overleg) 14 jun 2015 13:54 (CEST)

Externe links horen niet in de tekst, eventueel onderin onder het kopje Externe links. Ik heb nu weinig tijd, maar zie: Wikipedia:Auteursrechten, of vraag het op Help:Helpdesk, of aan een andere collega. Suc6 - Richard KiWi Overleg 14 jun 2015 14:19 (CEST)

Beste Richard, hartelijk dank voor jouw hulp en informatie. Ik heb de foto correct geüpload en hij werd automatisch weer op de pagina geplaatst! Prettige dag nog! Katrienraymaekers (overleg) 15 jun 2015 16:15 (CEST)

Graag gedaan. Goed dat je meteen al OTRS hebt gevonden, had ik in de haast niet aan gedacht, maar heb nu meer tijd hoor :) - Jij ook nog een prettige dag/avond. - Richard KiWi Overleg 15 jun 2015 17:18 (CEST)

Nederlands voetballer[bewerken]

Hoi Richard,

Je schrijft in de bewerkingssamenvatting bij Manon Melis: Nederlands of Nederlandse slaat in het intro niet op geslacht. Nederlandse zou ook bij een man geplaatst kunnen worden, daarom btni – je hebt in die samenvatting gelijk. Nederlandse zou ook bij een man geplaatst worden. Nederlands kan echter niet bij een vrouw geplaatst worden. En is bij een man uiterst lelijk. Dat laatste is geen reden voor aanpassen natuurlijk (en dan zou BTNI gelden). Volgens mij is het zo fout, en ik heb geen zin om er nu bewijsvoering bij te halen, maar er is zeker iets aan de hand met het onverbogen gebruik van verbuigbare bijvoeglijk naamwoorden zoals deze. Ik heb het er een tijdje geleden eens met Gebruiker:Woodcutterty over gehad, misschien weet die nog hoe het zat en heeft hij wel een referentie paraat (ik kan het nu even niet vinden). Ik laat het zo staan, ook al denk ik dat het nu fout is.

Meer in het algemeen vind ik dus dat ook al is het een man, er nog steeds Nederlandse voetballer moet staan. Niet omdat Nederlands voetballer niet mag, maar omdat het gewoon een heel lelijk gebruik op Wikipedia-NL is. Maar dat is nu niet aan de orde. :) En omdat Manon geen man is volgt uit de bewering in jouw bewerkingssamenvatting niet BTNI, maar dit dus terzijde. –Frank Geerlings (overleg) 14 jun 2015 21:47 (CEST)

Bij de BTNI blijf ik wel, maar het is maar een klein iets, niet echt superbelangrijk. Bij de 'hercontrole anoniemen', wat ik af en toe doe en vroeger vaker deed, werd (niet alleen door mij) Nederlandse of Belgische ingekort naar de versie zonder 'e'. Nu is er wat meer discussie over, of het niet gewoon Nederlandse of Belgische, Westerse, Oosterse, etc. moet zijn in het intro, ongeacht het geslacht.
Bij mij verschilt het per dag hoe ik de dingen aanpak. Voor sommige dingen doe ik standaard het zelfde (hetzelfde?) en de ene dag zou ik dit gewoon laten staan en de andere dag weer niet. Dus nu hebben we er een behoorlijk overleg van gemaakt, terwijl het om iets kleins gaat. Als je het terug had gedraaid had ik het misschien wel laten staan hoor, hoewel ik de reden (vrouw) niet correct vond om dat te wijzigen. :-) Groeten, - Richard KiWi Overleg 15 jun 2015 17:18 (CEST)
We hebben er inderdaad alweer veel te veel woorden aan besteed. :) –Frank Geerlings (overleg) 15 jun 2015 17:50 (CEST)

Beoordelingsnominatie Gevonden voorwerp[bewerken]

Collega E85Bot attendeerde jou op het volgende: "Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling." (cursivering mijnerzijds). Dat is service. Overigens staat het je natuurlijk vrij om ook deze boodschap weer te verwijderen, geen probleem. Apdency (overleg) 27 jun 2015 11:44 (CEST)

Ik heb toen meegewerkt om het te behouden, zover ik weet. Ik heb echter wel even gekeken op de pagina, maar ik vind het net lijken of er een artikel door mij aangemaakt genomineerd is en dat vind ik niet prettig als zoiets hier op mijn OP staat. Dus daarom haal ik het weer weg. - Richard KiWi Overleg 27 jun 2015 14:21 (CEST)
Zelf vind ik het wel prettig als ik geattendeerd word op de nominatie van een pagina waar ik veel bijdragen aan heb geleverd, maar ieder zijn voorkeuren natuurlijk. Apdency (overleg) 27 jun 2015 18:42 (CEST)
Dat ik iets verwijder wil niet zeggen dat ik het niet waardeer, ik wil alleen niet zo'n sjabloon op mijn OP. En nu genoeg hierover. - Richard KiWi Overleg 27 jun 2015 18:46 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

foto plaatsen?[bewerken]

Hallo ik wou graag 2 foto's plaatsen bij 1 onderwerp (waar me foto's dus mee te maken hebben). maar ik kan niet bij de overleg pagina bij kopje foto's toevoegen. als ik dan me foto sleep en plaats doet hij het niet (of hij opent me foto.) Hoe moet dat? Groetjes. --46.129.76.187 14 jul 2015 19:20 (CEST)

Over welke pagina gaat het? En zijn de afbeeldingen op Wikimedia Commons, of zijn het andere afbeeldingen? Ik zag wel iets over een kerk, maar dat bedoel je hierboven niet denk ik. Groetjes, - Richard KiWi Overleg 14 jul 2015 19:52 (CEST)

Het zijn afbeeldingen die ik zelf gemaakt heb. Staan niet op Wikimedia commons. Wel op mijn pc. Gaat over de Heinenoord tunnel. 46.129.76.187 14 jul 2015 20:16 (CEST)

hier kun je de foto uploaden. Weet niet zeker of je moet inloggen daarvoor, maar anders is een account zo gemaakt. Je vult dan de informatie in, zoals wat en waar en de auteur (jij) en een datum en meestal wordt er automatisch een licentie gekozen. Zo niet, kun je het beste GFDL/Cc-by-sa 4.0 (of lager) nemen. Dan nog een categorie invullen voordat je de foto opslaat. Bij die tunnel is dat makkelijk: [[Category:Heinenoordtunnel]].

Als de foto dan opgeslagen is, hoef je alleen nog te linken met bijvoorbeeld: [[Bestand:Heinenoordtesttest.jpg|thumb|Heinenoordtunnel 2015]]. Dat is de standaardmanier. Als je het in een gallery (galerij) plaatst, dan werkt het weer anders.

Ik hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd en uiteraard succes! Als het niet lukt, geef dan hier een seintje, ik zit ook op Commons, maar kijk hier vaker. Groetjes, - Richard KiWi Overleg 14 jul 2015 20:41 (CEST)

heb gedaan wat je zei en gelijk 1 account aangemaakt op Wikipedia en Wikimedia. Hopelijk zijn de foto's gelukt en komen ze via Wikimedia (en daarna weer Wikipedia) bij Heinenoordtunnel terecht.Rob199219921 (overleg) 14 jul 2015 21:48 (CEST)

Je kunt tegenwoordig met 1 gebruikersaccount op bijna alle wiki's inloggen, waaronder Commons. Deze naam zie ik echter niet op Commons, maar ik zal even zoeken naar de foto's. - Richard KiWi Overleg 14 jul 2015 22:18 (CEST)
Normaal zou dit een eitje moeten zijn, maar ik kan ze echt niet vinden, ook alle nieuwe afbeeldingen nagegaan en dergelijke.. Linkje?? - Richard KiWi Overleg 14 jul 2015 22:33 (CEST)
Heb ze toch gevonden. Het betreft een verkeersbord en een soort uitzicht over een weg. Heb de juiste categorie toegevoegd en dergelijke. Alleen zeggen deze foto's verder weinig over die tunnel. Een verkeersbord vindt je overal in Nederland en die andere is te algemeen om op Wikipedia te plaatsen denk ik. Maar dat is wat ik er van vind. Als je nu echt een uniek plaatje hebt, dan zou die mooi op de pagina van de Heinenoordtunnel passen, maar deze twee zijn daar te algemeen voor denk ik. Misschien woon je er in de buurt en kun je nog eens een plaatje schieten van de tunnel zelf, eentje die nog niet uit die hoek genomen is ofzo? Ok, dat is mijn advies, succes. - Richard KiWi Overleg 14 jul 2015 22:59 (CEST)

deze foto is gemaakt bij Heinenoord tunnel 2. (volgens vele 1 tunnel waar fietsers niet in mogen). en vandaar mijn verkeersbord foto. want er staat duidelijk bovenaan geschreven (brom)fietsers op de rijbaan. Dus de Heinenoord heeft niet 1 maar 2 fietstunnels. En dat andere bord geeft aan dat er geen motors/brommers door de tunnel mogen (plaatje van fiets staat niet op dat bord). tenzij: en dat is ook de reden dat ik dit geplaatst heb, dit verkeersbord 1 fout is van de gemeente en het dus daar weg moet. (aangezien ik al 1x bijna ben bekeurd toen ik door de tunnel ging waar (brom) fietsers door mogen dus mensen met de fiets en met de bromfiets.--Rob199219921 (overleg) 14 jul 2015 23:05 (CEST)

bericht?[bewerken]

Hallo ik was net aan het lezen op Wikipedia. En ik zag dat ik 1 bericht had (geen idee waar). Maar ik drukte per ongeluk op vorige. En nu staat er naast mijn naam een 0 plaats van een 1. Dus had ik 1 bericht (die ik niet terug vind). Of is er geen bericht geweest dat Wikipedia even iets aangaf wat er niet is?--Rob199219921 (overleg) 15 jul 2015 14:36 (CEST)

laatmaar het was wikimedia waar ik 1 bericht had. had niet door dat ik van wikipedia naar wikimedia ging.Rob199219921 (overleg) 15 jul 2015 14:42 (CEST)

Ja inderdaad, als je naar een andere wiki gaat blijf je automatisch ingelogd.. - Richard KiWi Overleg 15 jul 2015 17:01 (CEST)

Het olied[bewerken]

Hoi, ik heb de gegevens met betrekking tot de tipparade van Het olied gewist. Het buitenland ziet dat vaak als hitparade, terwijl het dat niet is. Het is een inschatting of iets een hit wordt of niet, al dan niet commercieel gesteund. Ik heb het wel in de tekst laten staan, maar ingekort.Ceescamel (overleg) 20 jul 2015 14:13 (CEST)

Ja ik had het al gezien, prima hoor. - Richard KiWi Overleg 20 jul 2015 15:34 (CEST)
Hoe ben je in hemelsnaam aan Jan Jansen gekomen. Ik heb gezocht en gezocht.Ceescamel (overleg) 20 jul 2015 16:41 (CEST)
Ja.. kwestie van goed zoeken :-) Vind het weleens leuk om zo'n soort puzzelstukje uit te zoeken, ik had zelf een lemma gemaakt en ging er een aantal langs, de ene controleer ik zo en de andere dan zoek ik nog wat op, ook als er bijvoorbeeld geen geboortedatum bij staat o.i.d. - Richard KiWi Overleg 20 jul 2015 16:49 (CEST)

VV Vorden[bewerken]

Hoi, ik informeer je bij deze toch even over 2 gecontroleerde versies bij VV Vorden die je een paar dagen geleden had gecontroleerd: deze en deze. Je had ze wel gecontroleerd maar niet teruggedraaid. De eerste bevatte copyvio van de clubwebsite en voldeed daardoor ook niet aan de Wikipediaconventies en de tweede was een duidelijke vorm van reclamemakerij. Mijn ervaring is dat wanneer informatie bij amateurclubs worden uitgebreid in 75% van de gevallen om copyvio gaat. Dus dat is misschien nog een tip als je weer dit soort teksten ziet bij amateurvoetbalclubs. Groet, ARVER (overleg) 21 jul 2015 08:30 (CEST)

Beste ARVER, zonder OTRS mag niet 1/1 van de site overgenomen worden, maar die reclame en vooral die 'duidelijke vorm' zie ik niet. Deze edit was waarschijnlijk niet nodig geweest wanneer je al in mei uitleg had gegeven. Lidewij (overleg) 21 jul 2015 10:00 (CEST)
@ARVER Geen idee waarom ik dat niet heb teruggedraaid, misschien vergeten... Ik kan me niet voorstellen dat ik zoiets niet terug zou draaien. Als ik een dagdeel doe, dan ga ik meestal snel en vrijwel altijd gaat het goed, die keer niet zo te zien. Maar het is inderdaad wel zo, wat Lidewij hierboven zegt, dat jij hetzelfde al hebt meegemaakt en de overlegpagina nog rood is en het om dezelfde gebruiker gaat..
En ik had ook in de geschiedenis kunnen zien dat jij het eerder teruggedraaid hebt, is dus gewoon een kwestie van 'niet teruggedraaid', om wat voor reden dan ook.. Maar een 'nieuwe fietsenstalling' en een fraai 'kassahok' is niet neutraal, maar reclame vind ik ook weer ver gaan. In ieder geval heb ik een keer niet goed gekeken. Aangezien jij dit al eerder gezien hebt en de gebruiker niet aangesproken hebt, vraag ik me af of dit overleg wel nuttig is. Iedereen ziet weleens iets niet met controleren, van een klein dingetje tot een groot iets. Groeten, - Richard KiWi Overleg 21 jul 2015 13:57 (CEST)
@Richard, het was bij toeval dat ik langs de pagina kwam en zag dat deze niet voldeed aan de conventies deed. En doordat het me opviel dat jij het gecontroleerd had en niet had teruggedraaid dacht ik alleen maar ik meld het maar even. Want ben het niet van je gewend dat je zo iets (volgens mij opvallends) wel controleert en niet terugdraait. Het was dan ook totaal niet negatief bedoeld. En tenslotte iedereen die wel eens wat controleert maakt fouten (zelfs ik).
@Lidewij en Richard, Mijn bewoording van reclame was een beetje onjuist. Ik bedoelde het eigenlijk ook meer in de vorm van VVV-reclame of POV.
@Lidewij, de vorige keer heb ik deze gebruiker bewust niet op aangesproken omdat deze gebruiker niet verantwoordelijk was voor de copyvio, maar wel een andere gebruiker (misschien wel dezelfde maar dan is deze van IP-adres gewisseld). Alleen de niet-neutrale tekst werd toen geplaatst door deze gebruiker. Vaak worden dit soort bewerkingen maar 1 keer gedaan en dan vind ik het niet nodig om de gebruiker er op aan te spreken. Heb het bij deze de gebruiker, omdat het voor de tweede keer is, nu wel op aan gesproken. Groet, ARVER (overleg) 21 jul 2015 15:10 (CEST)
Is goed hoor ARVER. Ik snapte al wat je bedoelde, maar de hint van Lidewij zette me toch aan het denken. Ook mis ik je deelname aan de controles en dacht zo je aandacht te trekken. (Glimlach (maar niet heus, lol). - Richard KiWi Overleg 21 jul 2015 20:00 (CEST)
Nog even geduld hebben dan :P Als alles goed gaat verwacht ik het 1e gedeelte van mn project rond het weekend klaar te hebben. En daarna zal ik weer meer tijd hebben om al die anoniemen te controleren. ARVER (overleg) 22 jul 2015 09:14 (CEST)

Disney Junior[bewerken]

Dat onder "In andere talen" geen link staat naar het Engelse artikel. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.35.231.195 (overleg · bijdragen) 27 juli 2015 15:00

Het Engelstalige artikel gaat over de Amerikaanse versie van het station en het Nederlandstalige over de Nederlands/Vlaamse versie. Dit zijn dus twee verschillende onderwerpen en dienen ook niet gekoppeld te worden. Mbch331 (Overleg) 27 jul 2015 15:04 (CEST)
Ik heb het gekoppeld, maar niet met de Amerikaanse versie van Disney Junior. - Richard KiWi Overleg 27 jul 2015 15:10 (CEST)
Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen