Overleg gebruiker:Richardkiwi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


(Archief 19 (2016))Under construction graphic.gifWelkom op mijn overlegpagina.


  • Nieuw overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen.
  • E-mail alleen in uitzonderlijke gevallen. Als ik de noodzaak niet zie, dan mail ik niet terug. Indien ik het noodzakelijk acht, publiceer ik een e-mail.
  • Overleg dat niet over Wikipedia gaat kan direct verwijderd worden, of bij kwade wil tegen u gebruikt worden.
  • Verder: Heb je een fictieve gebruikersnaam of werk je per IP-adres, gebruik dan niet mijn voornaam, maar mijn hele gebruikersnaam. Overleg kan verwijderd en/of genegeerd worden om die reden.
  • Uiteraard welkom op mijn overlegpagina.

Anawhata.jpg

Welcome to Kiwi beach!

Worsteling[bewerken]

Hallo Richardkiwi, bedankt voor je support met mijn verwijs 'worsteling'. Groet Srpt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Scrpt (overleg · bijdragen) 3 jan. 2017

Graag gedaan hoor. p.s. je kunt het overleg het beste op dezelfde plek houden en ondertekenen kan met (zie de standaardtekst)> PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.. :-) Groet, - Richard KiWi Overleg 3 jan 2017 14:41 (CET)

Op het nippertje[bewerken]

Zie De kus (Amsterdam), waarvoor dank.Ceescamel (overleg) 17 jan 2017 13:02 (CET)

Nu snap ik er niets meer van, ik heb het onlangs nog gezien, het is ietwat verplaatst, maar de berichtgeving is van 7 januari jl. en ik heb het in december nog gezien. - Richard KiWi Overleg 17 jan 2017 13:05 (CET)
Zonde inderdaad Ceescamel. Dit stond nog op mijn 'te fotograferen'-lijstje, maar kon het niet vinden, tot ik in november 2016 het zag staan bij de Amsterdamse Poort. Ik kon de foto's door het weer niet helder nemen, maar in klein formaat zijn ze heel duidelijk :-) Wellicht wordt het herplaatst..- Richard KiWi Overleg 17 jan 2017 13:16 (CET)

Volgens Het Parool van 14 jan is het nu echt weg, de kunstenaar moest toezien hoe het gesloopt, sorry weggehaald, werd.Ceescamel (overleg) 17 jan 2017 13:18 (CET)

Identiteitskaart BES[bewerken]

Hej naamgenoot! Aangaande deze wijziging: normaal gesproken zou je gelijk hebben, maar die 10 had hij er in eerste instantie zelf van gemaakt. De wet schrijft de geldigheidsduur aangegeven op de kaart, welke niet meer dan vijf jaren mag bedragen [...]. Richard 6 feb 2017 16:20 (CET)

Ha naamgenoot, er staat nog steeds hetzelfde, dus was mijn wijziging toch goed? - Richard KiWi Overleg 6 feb 2017 16:49 (CET)
Nee, dat was een domme fout van mij ;) Er staat inmiddels weer 'vijf'. Richard 6 feb 2017 17:02 (CET)
Ok :-) - Richard KiWi Overleg 6 feb 2017 17:05 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Lawrence Visser[bewerken]

Hey, Ik heb met deze bron (http://www.gva.be/cnt/dmf20161104_02555411/lawrence-visser-scheidsrechter-van-merksplas-tot-messi) toegevoegd op Wikipedia dat Visser uit Merksplas komt. Er staat toch meermaals in het artikel vermeld dat hij daar vandaan komt? Ja, in de infobox staat inderdaad dat hij uit Lommel komt (of daar geboren is, want in de meeste dorpen is er geen ziekenhuis) maar hij kan toch kort nadien naar Merksplas verhuisd zijn of te vroeg geboren en zijn moeder onverwachts weeën kreeg in de buurt van Lommel? Allee, dat klinkt een beetje stom maar ik heb ook in de klas gezeten met mensen dat uit mijn dorp komen en toevallig ergens totaal anders geboren zijn omdat ze te vroeg of te laat geboren zijn... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.165.77.61 (overleg · bijdragen) 14 mrt 2017 01:16

In de bron staat niet dat hij daar geboren is maar daar opgroeide. Een bron waar alleen in staat waar hij opgroeide is niet genoeg, dit is een encyclopedie. Als er twijfel is dan beter niet vermelden. We kunnen wel gaan gissen of hij in het ziekenhuis is geboren of wat dan ook, maar het gaat hier om feiten. Groet, - Richard KiWi Overleg 14 mrt 2017 10:44 (CET)

Stoommachinemuseum[bewerken]

Hallo, Zojuist heb ik gezien dat u de pagina over het Nederlands Stoommachinemuseum (Stoomgemaal Vier Noorder Koggen) in zijn geheel heeft gewijzigd. Ik vind dit jammer, omdat er door mij afgelopen weken hard is gewerkt om betere informatievoorziening te creëren. Ik doe dit vanuit mijn positie als medewerker van het museum. Wij doen als museum, en dus non-profitorganisatie, ons best om zo duidelijk kenbaar te zijn naar de buitenwereld. Alle wijzigingen die door mij zijn uitgevoerd berusten op feiten, aangeleverd uit de bronnen van het museum zelf. Ik wil u daarom ook vragen om uw wijzigingen ongedaan te maken.

Bij voorbaat dank en hartelijke groeten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rob.Bes1999 (overleg · bijdragen)

Beste, op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen is het verzoek het artikel te hernoemen afgewezen door een moderator vanwege geen consensus over de inhoud. Als ik de bewerking weer terugdraai ga ik daar tegenin, bovendien ben ik tegen wijziging van het artikel en de artikelnaam. U kunt evt. op de overlegpagina van het artikel zelf overleg plaatsen. Zonder consensus over een wijziging van de naam van de pagina en over de inhoud, is het wenselijk dat de huidige tekst gehandhaafd blijft. Gebruiker Zanaq zag er ook promotie in, zie daarvoor de door mij aangehaalde link. M.v.g. - Richard KiWi Overleg 30 mrt 2017 19:46 (CEST) p.s. overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen: PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Bill Slater[bewerken]

Hallo Richard, Op 17 februari heb je wijziging op de pagina van Bill Slater van een anoniem gebruiker ongedaan gemaakt. Geheel terecht, maar er valt nog wel iets te vermelden. Toevallig weet ik dat die anonieme gebruiker dezelfde persoon is die de necrologie op de knaw-site heeft geschreven. Namelijk zijn pupil Piet Borst. Ik kan me voorstellen dat hij dacht zijn eigen tekst ook op wikipedia kwijt te kunnen. Slater is belangrijk genoeg geweest voor de Biochemie in Nederland om een uitgebreide pagina te krijgen. De tekst op de knaw-site kan daarvoor prima als uitgangspunt dienen. Maar het is mij ook niet helemaal duidelijk hoe dit kan zonder het auteursrecht te schenden. Zou je daar iets over kunnen zeggen. Ik hoor het graag van je. Ben Bolscher – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Benbo~nlwiki (overleg · bijdragen)

Hallo, ik kijk straks even, ik ben iets aan het afronden. Grtz. - Richard KiWi Overleg 14 apr 2017 14:44 (CEST)
Als de tekst dezelfde licentie heeft als Wikipedia, dan kan het overgenomen worden, maar dat is vaak niet zo. Hij zou expliciete toestemming aan Wikipedia:OTRS moeten geven, maar bedenk dat de tekst dan wel weer elders door anderen (elders op internet) hergebruikt kan worden onder de hier geldende licentie. Zie: Wikipedia:Auteursrechten. Met vriendelijke groet, - Richard KiWi Overleg 14 apr 2017 15:15 (CEST) p.s. als tekst in andere bewoordingen wordt geplaatst (dus niet letterlijk) en met een goede bron erbij, dan kan het in sommige gevallen wel. als echter toch uit de tekst op te maken is dat het is overgenomen, dan is dat verspilde moeite..

Boekenliefhebber[bewerken]

Zeer attent dat je een RIP hebt gemaakt voor Boekenliefhebber. Ik heb de ietwat ongebruikelijke stijl een beetje aangepast. Hopelijk heb je daar vrede mee. mvg HenriDuvent 23 apr 2017 15:20 (CEST)

Het was eigenlijk mijn persoonlijke tekst / bijdrage, maar ik vind het wel goed zo. - Richard KiWi Overleg 23 apr 2017 15:25 (CEST)
Sorry en fijn dat je toch akkoord bent, mvg HenriDuvent 23 apr 2017 15:28 (CEST)
Toch niet akkoord dus. Dan maar weggehaald, en na de ingreep van MoiraMoira weer iets toegevoegd. mvg HenriDuvent 23 apr 2017 22:18 (CEST)
Ik was in eerste instantie akkoord, echter stond het er opeens weer als eerst nadat MoiraMoira het weer weggehaald had. Als je nu de reacties ziet is het wellicht beter ook, zo'n aparte lijst. Ik ben niet zo moeilijk (hoewel de meningen daar over verschillen) maar vond bij nader inzien het toch meer mijn eigen tekst. Als Moira niets had veranderd dan had ik het wel zo gelaten. Maar goed, eigenlijk onnodig overleg, althans vind ik. Jouw tekst is ook wel mooi, die er nu staat bij Boekenliefhebber. Ik wist al jaren dat hij zo oud was, maar had geen contact met hem ofzo. - Richard KiWi Overleg 23 apr 2017 22:40 (CEST)