Overleg gebruiker:Richardkiwi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


(Archief 19 (2016))

Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragenWelkom op de overlegpagina van Richardkiwi

Goedenacht. Anawhata.jpg

Welcome to Kiwi beach!


Nieuw overleg graag onderin plaatsen en ondertekenen.
Reageren op bestaand overleg via 'bewerken' bovenin. Nieuw overleg via de 'knop' (link).
(Wiki)mail alleen in uitzonderlijke gevallen. Als ik de noodzaak niet zie, dan mail ik niet terug. Indien ik het noodzakelijk acht, publiceer ik een mail. Sommige gebruikers zijn geblokkeerd om mij Wikimail te sturen!
Overleg dat niet over Wikipedia gaat kan direct verwijderd worden, of bij kwade wil tegen u gebruikt worden.
Heb je een fictieve gebruikersnaam, een gebruikersnaam met een achternaam (bijvoorbeeld G.Janssens) of werk je per IP-adres, gebruik dan niet mijn voornaam, maar mijn hele gebruikersnaam. Overleg kan verwijderd en/of genegeerd worden om die reden.
Voor iedereen (ook nieuwelingen) is van toepassing: Geen arrogante teksten richting mij en ten allen tijde ondertekenen met de ondertekenknop in de editor of met 4 tildes: ( ~~~~ ) Ik behoud altijd het recht om bewerkingen aan deze pagina ("overleg") die niet aan bovenstaande voldoen, zonder opgaaf van reden te verwijderen!
Ook geen bemoeienissen met mijn stemgedrag, niet via overleg en ook niet 'pingen'.
Niet vloeken, een geschreven vloek kan men ook verwijderen. Vloekgedrag dat men laat staan, leidt altijd tot een blokverzoek..

Uiteraard welkom op mijn overlegpagina.

Voor vragen over vandalismebestrijding (eigenlijk IP-controle) kun je hier terecht!
Voor vragen over mijn bewerkingen en markeringen kun je hier terecht, mits het normaal overleg is.
Voor vragen over Wikimedia:Commons, kun je hier tot zekere hoogte terecht..
Voor algemene vragen kun je hier uiteraard ook terecht!


België route

Goedemorgen Richardkiwi,

Ik heb geen account bij wikipedia, en het is niet echt iets voor mij denk ik. Maar ik las de pagina over de Belgie route (https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgi%C3%AB-route) en die heb ik aangepast. Ik weet niet of het nu wel goed is, maar de informatie klopt nu in ieder geval. Ik heb het gedaan via de visuele editor, maar de beoordelingslijst heeft die niet, en het leek me een heel gedoe die vreemde tekens te schrijven. Daarom wilde ik u laten weten dat die tekst is aangepast, misschien kunt u er iets mee. Met vriendelijke groet Martin – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ? (overleg · bijdragen) 2.247.249.89 PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Martin, ik zou je best willen helpen, maar van de visuele editor heb ik geen verstand. Ook van het onderwerp niet. Je/u kunt in de geschiedenis van het artikel (zie boven het artikel) kijken wie eraan gewerkt hebben en wie nog steeds op Wikipedia actief zijn en daar advies vragen. Probeer ook goed de nominatiereden te lezen, of je er wat mee kunt. Misschien kijk ik er overdag nog even naar, maar ik kan niets beloven, ik kan hier helaas niet veel doen. Uiteraard wel succes en met vriendelijke groet, - Richard kiwi Overleg 19 dec 2018 01:14 (CET) PS als je bovenaan kijkt, dan is er een link om overleg toe te voegen, het stond nu buiten het kader. Ook is het de bedoeling om overleg te ondertekenen met 4 tildes, of met de ondertekenknop in de editor. Hierboven staat ook dat ik overleg om die reden kan weigeren. Aangezien het vriendelijk gevraagd wordt en dergelijke, heb ik besloten om toch te antwoorden maar ik denk dat ik weinig kan helpen. Het is nu vrij laat, dus ik kijk er morgen (straks) nog even naar. Als ik er nog iets in zie dan laat ik het weten en anders kun je het beter iemand anders vragen, of de Help:Helpdesk contacteren.
Ik heb nu nog even gekeken, ik zie dat ik gereageerd had op de nominatie. Het artikel bestaat al 12,5 jaar en ik vroeg me af of dit artikel nu echt zo nodig weg zou moeten. Er staat ook door mij geschreven "Volgens mij kunnen mensen die hier verstand van hebben hier nog wat aan verbeteren, dus tegen verwijderen." Ik was dit al vergeten, maar hoopte dus dat iemand die hier verstand van had er nog een positieve draai aan zou kunnen geven en dat is niet gebeurd, misschien een beetje met uw tekst. Meestal reageer ik als ik ergens meer van weet en niet wil dat het weggaat, maar dat was hier niet het geval, ik vroeg me dus alleen af waarom een lang bestaand artikel zo nodig weg zou moeten en niet herschreven zou kunnen worden. Misschien is er in de geschiedenis van het artikel nog wel een betere versie dan de huidige? Groet, - Richard kiwi Overleg 19 dec 2018 01:37 (CET)

Sterrendag

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag? Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 01:18 (CET)

Leuk! Ik zag al die namen staan en dacht "jammer". Toen wilde ik uitloggen en stond er "u heeft een nieuw bericht". Dat maakte me blij. Bedankt! - Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 01:22 (CET)
Uiteraard! Glimlach Gelukkig nieuwjaar gewenst, met vriendelijke groeten Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 11:46 (CET)
Jij ook! Je lijkt een break te gaan maken hier (qua tijd), maar ik las al dat je hier niet weg zult gaan, dat is mooi! Een mooi en gezond 2019! - Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 11:50 (CET)

Sterrendag

Hallo Richard, Bedankt voor je complimenten. Leuk om 'te horen' dat je mijn foto's waardeert. Een interessant 2019 toegewenst! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Marianne Cornelissen-Kuyt (overleg · bijdragen) 31 dec. 2018

Bedankt, jij ook een interessant en een mooi 2019 gewenst! - Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 11:37 (CET)
Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Uit te reiken aan iemand die mij afgelopen jaar positief opviel. Dat is bij jou niet alleen dit jaar, maar al jaren ben je actief met IP-controle ('vandalismebestrijding'). Groet, Lidewij (overleg) 31 dec 2018 11:38 (CET)

Bedankt Lidewij, ja ik doe allerlei dingen tegenwoordig, maar ook IP-controle :-) Richard kiwi Overleg 31 dec 2018 11:41 (CET)

Beste wensen

en daar had je een hele kluif aan Jan Luijkenstraat.Ceescamel (overleg) 2 jan 2019 10:15 (CET)

Cees, jij ook de beste wensen! PS viel wel mee hoor, ik heb de spelling niet gecheckt, alleen een automatische linkcheck :-) (ik zal het alsnog doen bij deze, haha) - Richard kiwi Overleg 2 jan 2019 13:40 (CET)

Blauwe reiger (muurschildering)

Gisteren deze Blauwe reiger (muurschildering) aangemaakt. Vandaag reclame van het Sir Alberthotel in mijn mailbak. Dat ligt hier zo'n 200 meter vandaan.....Ceescamel (overleg) 11 jan 2019 09:13 (CET)

Ok, kan geen fouten ontdekken op het eerste gezicht :-) Dat is wel toevallig dan, je mailadres heb je nergens staan toch op Wikipedia? - Richard kiwi Overleg 11 jan 2019 15:55 (CET)

Korfbal

Dag Richardkiwi, even ter info: ik heb ook hier een oproepje gedaan. Misschien heeft het effect. Mvg, Encycloon (overleg) 24 feb 2019 16:12 (CET)

Dag Encycloon, dat is mooi. Ik zag net tijdens de IP-controle dat er nog minstens een seizoen is, dus dat heb ik erbij gezet. M.v.g. - Richard kiwi Overleg 24 feb 2019 16:17 (CET)


test

test - Richard kiwi Overleg 8 mrt 2019 23:03 (CET)

Bijschrift op commons

Beste Richardkiwi, ik wil een dubbel bijschrift verwijderen. Hoe doe je dat? Zie File:Lantaarnpaal Sander Rood Clarissenbolwerk Alkmaar.jpgAgaath (overleg) 15 mrt 2019 16:13 (CET)

Beste Agaath, met een omweg heb ik het weggehaald. Gewoon het prullenbakje aanklikken gaf geen resultaat. Groet, - Richard kiwi Overleg 15 mrt 2019 17:22 (CET)

Bijschrift op commons( 2)

Hallo Richardkiwi. Dank je wel voor het weghalen. Dat het prullenbakje niet werkte, was mij ook opgevallen. Kun je mij die omweg ook uitleggen zodat ik het een volgende keer zelf kan oplossen? Groet Agaath (overleg) 17 mrt 2019 15:44 (CET)

Hoi Agaath, het is geen standaardomweg, ik probeerde gewoon wat :-). Je kunt het op Commmons zien. Ik haalde de dubbele 'description' in de editor weg. In de enkele tabel die overbleef voegde ik nog een taal toe (weet niet of dat echt nodig was) en toen ik dat opsloeg heb ik weer een bewerking gedaan en een enkele 'description' teruggeplaatst. Misschien had het makkelijker gekund, maar er stond in ieder geval een dubbele omschrijving (description) in de editor. Komt het vaker voor dan? Groet, - Richard kiwi Overleg 17 mrt 2019 16:50 (CET)

bijschrift op commons (3)

Beste Richardkiwi. Bedankt voor je uitleg. Ik heb de fout nog niet eerder gezien maar ik weet nu hoe het op te lossen is, Groet Agaath (overleg) 19 mrt 2019 14:22 (CET)

Gebruikersnaam

Kun je misschien toelichten wat er aan de hand is? Ik ben er nu wel benieuwd naar als wie ik dan over zou moeten komen. Misschien moet ik het maar zien als een compliment dat iemand niet gelooft dat ik een nieuwe gebruiker ben. Schilbanaan (overleg) 21 mrt 2019 14:02 (CET)

In dat geval zou het een compliment kunnen zijn, dat je bijdragen goed overkomen! - Richard kiwi Overleg 21 mrt 2019 16:14 (CET)
Ik dacht dat ik ergens van werd beschuldigd en schrok even. In dit geval: bedankt voor het compliment! Schilbanaan (overleg) 21 mrt 2019 16:45 (CET)
Graag gedaan. - Richard kiwi Overleg 22 mrt 2019 01:30 (CET)
Ik heb inmiddels een vermoeden! Verrast Schilbanaan (overleg) 30 mrt 2019 18:58 (CET)

Brug 2402

Richard, kan jij me helpen met het omzetten van brug 2402 naar brug 2127. De brug had op de tekentafel dat eerste nummer, maar is nu op kaarten zichtbaar als brug 2127 (BAG etc.). Brugnummer 2024 is in gebruik bij een andere brug. Het artikel op de nl kan ik wel zelf omzetten, maar ik zou dat gelijk willen doen met de foto's op commons en volgens mij mag jij dat doen. Dan kan alles in een keer over. Wikidata zal wel vanzelf volgen als we het op de nl wijzigen. Ik hoor graag van je,Ceescamel (overleg) 27 mrt 2019 17:45 (CET)

Ok Cees, tuurlijk, ik heb ze allemaal hernoemd en de categorie gewijzigd. Ook Wikidata aangepast e.d. Een bestand moest ik een iets andere naam geven omdat ik steeds een error kreeg, maar de wijziging is minimaal. Groeten, - Richard kiwi Overleg 27 mrt 2019 19:47 (CET)
@Ceescamel:. Het waren wel veel handelingen, maar toch was het in 10-15 min. klaar. Een foto van Anton de Kom (van dat beeld op het gelijknamige plein) van mij is gebruikt in een Duits leerboek over racisme in de Tweede Wereldoorlog. Ik had toen ca. 30 foto's op Commons gezet waaruit ze konden kiezen, ik was een hoek vergeten, maar de felle hete zon toen maakte het fotograferen lastig, lol. Zie de link onder de beschrijving. Ik kreeg een 'belegexemplar' toegestuurd. Het staat op de cover (met nog drie andere afbeeldingen van anderen) en mijn gebruikersnaam en de licentie staan in het boek. Er schijnt nog meer informatie te staan, maar Duits is niet echt mijn taal. Als ik echt wil, dan kan ik het wel lezen, maar die wil heb ik even niet, haha. De correspondentie was wel in het Nederlands, dat zie je niet vaak bij Duitsers. Glimlach Toch wel leuk die waardering, dat moet jij vast al een paar keer meegemaakt hebben? Van het Erfgoed (op Facebook) gebruiken ze ook veel foto's van mij, er staat dan netjes mijn gebruikersnaam bij. Nou dat waren weer de huishoudelijk mededelingen. Groet, - Richardkiwi 28 mrt 2019 14:18 (CET)
Een aannemer maakt gebruik van mijn foto's en info. Het is makkelijker zoeken op Wikipedia dan in de archieven. Ik ben vandaag achter brug 2402 aan gegaan. Ik was er in juli om te fotograferen, maar nu blijkt dat de brug in augustus vernieuwd is.....Ceescamel (overleg) 28 mrt 2019 14:24 (CET)
Ok, dat is makkelijk inderdaad. / Ja dan kan je weer opnieuw, haha. - Richard kiwi Overleg 28 mrt 2019 14:27 (CET)

Bewerkingssamenvatting

Sneller typen dan je computer

Effe chillen, dus. Hier heb je een koekie! OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 1 apr 2019 17:37 (CEST)Stroopwafel.jpg

Hahaha, ik lig dubbel om het formaat van die stroopwafel-afbeelding. Schilbanaan (overleg) 1 apr 2019 17:58 (CEST)
Nou, zó dan. Je weet trouwens dat door de opmaak van je OP het niet mogelijk is om bij een sub-kopje op "bewerken" te klikken om een antwoord toe te voegen? OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 1 apr 2019 18:01 (CEST)
Haha, ik zit nu achter een laptop, daar is het slechts een grote hap die stroopwafel. Ik weet dat er geen kopjes zijn, maar ik vind de opmaak wel leuk zo. Wie weet wijzig ik het wel een keertje, maar nu niet :P - Richard kiwi Overleg 1 apr 2019 18:54 (CEST)
PS in de geschiedenis van deze OP, zie ik inderdaad een grote stroopwafel, mmm. (hoewel ik ze vrijwel nooit eet, dan blijft het speciaal) - Richard kiwi Overleg 1 apr 2019 18:58 (CEST)

Bewerken GP

Ik ben toch benieuwd wat er te overleggen valt/viel. Technisch onderhoud gebeurt en gaat gebeuren, of gebruikers dat leuk vinden of niet. –bdijkstra (overleg) 3 apr 2019 09:57 (CEST)

Er staat duidelijk dat er niet bewerkt mag worden, dus overleg je dat voortaan eerst als je wilt.. - Richard kiwi Overleg 3 apr 2019 12:22 (CEST)
Wellicht komt het omdat als ik zoiets deed in het verleden men op hoge poten verhaal kwam halen. Vraag het gewoon 1x en dan mag je wat mij betreft altijd technische wijzingen doorvoeren, gewoon een beleefdheidsvorm. Groet, - Richard kiwi Overleg 3 apr 2019 13:23 (CEST)
Ik weet niet hoe vergelijkbaar jouw wijzigingen waren, maar men komt bij mij ook wel eens verhaal halen; dan geef ik uitleg en is het in orde, of ik geef m'n fout toe en herstel het. En ik vind het nogal extreem om je eigen gebruikerspagina met hand en tand te willen verdedigen tegen wijzigingen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming, nog los van de vraag in hoeverre de gemeenschap daar überhaupt mee akkoord is. Maar goed, waarschijnlijk wil ik vanwege Lint-fouten nog eens terugkomen op je gebruikerspagina (of je handtekening), dus hierbij de vraag om in je gebruikersruimte technisch onderhoud te mogen voeren, al dan niet via bitbotje. –bdijkstra (overleg) 3 apr 2019 15:00 (CEST)
Natuurlijk, als er technisch onderhoud nodig is mag dat. Mooi dat het even gevraagd hebt, dat stel ik op prijs. :-) - Groet, - Richard kiwi Overleg 3 apr 2019 16:53 (CEST)

Commons

Beste Richard, collega Alf van Beem had een categorie op commons aangemaakt met de titel -Category:Renier Claeszenstraat, Amsterdam-. Ik heb die nu verbeterd in Reinier, maar kan jij de oude verkeerde verwijderen. ik weet niet of ik de lemma's bij de foto's nu ook moet wijzigen aangezien de tikfout wel meevalt, alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 8 apr 2019 12:44 (CEST)

Beste @Ceescamel: Cees, ik kan geen category verwijderen, hoogstens aandragen voor verwijdering. Ik wil evt. die bestanden wel hernoemen, het is fout, dus dan mag het hernoemd worden. Zeg het maar. Groet, Richardkiwi - 8 apr 2019 15:34 (CEST)
Ik heb de afbeeldingen al hernoemd. De categorie zal ik later nomineren, ik moet even kijken waar ik dat moet doen, dat is net zoals hier waarschijnlijk anders dan een bestand nomineren.. - Richard kiwi Overleg 8 apr 2019 15:49 (CEST)

Emma Corrin

Bedankt dat er eindelijk gevraagd wordt in plaats maar gewoon gewist. Emma Corrin is relatief nieuw in de acteerwereld, maar ze heeft een high profile rol gekregen in de (Netflix) serie "The crown". Ze gaat in deze serie Princes Diana spelen ( https://www.imdb.com/name/nm10128408/ en https://en.wikipedia.org/wiki/The_Crown_(TV_series) (kopje 4.2 casting)). Het feit dat ze in Tunbridge Wells geboren is wordt op diverse sites aangegeven (welke idd niet allemaal erg betrouwbaar zijn, er zitten echter ook betrouwbare sites tussen). De Nederlandse link is overigens (nog) rood. De Duitse wikipedia heeft haar echter wel vermeld ( https://de.wikipedia.org/wiki/Royal_Tunbridge_Wells ) en met een blauwe link ( https://de.wikipedia.org/wiki/Emma_Corrin )

Prima als jullie haar niet op de Nederlandse site willen weergeven, zolang het maar beargumenteerd is. Ik zou het overigens ook waarderen dat als een goed bedoelde toevoeging steeds ongedaan gemaakt wordt, daar een reden bij te krijgen. Gelukkig geef jij een reden aan.

Met vriendelijke groet,

Danielle

Brons!

Brons

Gefeliciteerd met je behaalde 3e plaats als markeerder. Da's toch maar mooi een bronzen plak. Jammer dat dit deel van wikiklusjes zo ondergewaardeerd is. Grappig. Als ik niet iedere 2 á 3 jaar een andere gebruikersnamen zou gaan gebruiken, zou ik dus op de 12e plaats van dat lijstje hebben gestaan. Enfin, deze (ludieke) bronzen plak is voor jou, omdat ik vindt dat zoiets wél gewaardeerd mag zijn! Glimlach Arch (Overleg) 24 apr 2019 09:18 (CEST)

Haha, ja bedankt! - Het aantal is nog hoger, maar het is van de laatste 10 jaar en ik ga richting de 12. :-) Tja, het zijn de cijfertjes, maar zo zie je maar als je gaat filteren op IP-controle, dat er dan een hele andere lijst staat dan zomaar alle markeringen. Nogmaals bedankt en ga vooral door met je goede werk hier! - Richard kiwi Overleg 24 apr 2019 10:14 (CEST)

Checkuser

Met een checkuserverzoek dreig je niet. Dat dien je in, of je doet het niet. Jeroen N (overleg) 7 jun 2019 19:51 (CEST)

Dat maak ik zelf wel uit. Wat een raar mannetje ben jij zeg (vind ik), vooral na wat jij mij een tijdje terug flikte. Speel geen spelletjes met mij. - Richard kiwi Overleg 7 jun 2019 21:13 (CEST) PS eventuele reacties worden verwijderd, nadat ze gelezen zijn..